-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
Két kérdésem lenne.
Haver eladná 8 hónapos Clarion CZ702e fejét 40-ért. Kitűnő állapotban van, megér ennyit?
Le lehet tölteni valahonnan ~50-2000Hz közötti hangokat? Mintha hiányozna a felső közép tartományból egy kevés. Ha nem hülye kérdés -
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #21098 üzenetére
csak sípol? vagy változó sípolás, álló motornál,,járó motornál változik-e...milyen fej milyen erősítő stb-stb...
értem én de le sz@..m
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő volna: az mitől lehet hogy ha bekapcsolom a fejegységet és ugye az kapcsolja az erősítőt is és amikor bekapcsol az erősítő halk sípoló hang jön ki belőle?!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
Csygusz
tag
válasz Chosen1 #21090 üzenetére
Kiemelkedően egyik mákos szett sem lesz jó. De hallgatható mindenképp
Ha emlékeim jól csalnak, akkor van az absoluteból régi is meg új is. A cfx-et viszont kb. 3-4 évvel ezelőtt elég sokan választották a magas ár ellenére is.
Szerintem ha van lehetőséged, akkor hallgasd meg mindegyiket, és meglátod, előjön a különbségOFF: Micsoda nyelvtanórát ledobtatok itt Kár itt bizonygatni, hogy mi miért van. A lényeg a külöNbség
Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
Chosen1
csendes tag
Szerintem nem, mivel a szótöve, önálló szó kellene legyen mivel a "b" rag, jel vagy képző nem létezik tudtommal! különbözik úgy áll össze, hogy különb+zik és az "ö" pedig a kiejtést könnyíti!
Lényeg lényege hogy értem miért, de valamiért nekem furcsa! Biztos csak az én hülyeségem!
Valaki ismeri esetleg az említett két szettet??
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Chosen1
csendes tag
A különbség szótöve nem a külön, hanem a különb (a másiknál), különbözik a másiktól szóból ered, és azért N mert az N foghang és nehéz kimondani ha mássalhangzó torlódás van, ezért M ajakhangra hasonulás történik, az egyszerűbb kiejtés céljából! De ne szemeteljük tele ezzel a topicot!
Üdv. -
BBéci
legenda
válasz Chosen1 #21090 üzenetére
Válaszd ketté! Jelent valamit a külöm? Szerintem semmit, ellentétben a külön szóval.
Makkaudióhoz nem értek, bár a padlásomon pihen egy 2400 ATS-ért (osztrák schilling) vásárolt koax kisovál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Chosen1
csendes tag
válasz Csygusz #21089 üzenetére
Jól van na elég jó voltam nyelvtanból, de ezt sosem értettem miért N A két szett között nem lesz külöNbség, vagy a két hangváltó között??
Ha jól tudom, az absolute egyébként magasabb kategóriát képvisel! Valaki tudja hogy hangban mennyire hallatszik ez?? A cfx gondolom jóval fiatalabb lehet mint az absolute, számít ez, vagy nem öregednek el ezek a hangfalak ennyi idő alatt?? A másik kérdés pedig, hogy mennyire kellene megerősíteni az ajtót ezekhez? ( egy MDF gyűrűt mindenképp aláteszek majd, + ki lesz szigetelve az ajtó)
Üdv. -
Chosen1
csendes tag
Köszönöm a választ! Ez mennyiremit jelentene egyébként problémát?Egy mac audio cfx lenne amihez a 16osnak a hangvaltoja lenne! De lehet hogy lesz egy 13mas mac absolute elsoszett is ugyanennyiért? Mekkora a külömbség a kettö között? Elönye és hátránya a két szettnek?
Elöre is köszi!
Üdv. -
k-feri65
senior tag
válasz attila666 #21086 üzenetére
Szerintem amiket eddig írtál és mivel a fejegységed pio,,de nem egy high-end,,,ezért jó a reflex láda,,ha fázishibád van és kevés a bassz akkor fordítsd meg a plusz minuszt...vagy forgasd a ládát a csomagtartóban... a zárt láda ugyan pontosabb de ahhoz a rendszert is kéne picikét hegyezni...
értem én de le sz@..m
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő volna: az mitől lehet hogy ha bekapcsolom a fejegységet és ugye az kapcsolja az erősítőt is és amikor bekapcsol az erősítő halk sípoló hang jön ki belőle?!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
attila666
tag
válasz kavics325i #21068 üzenetére
Végül úgy döntött, hogy nem viszi el a ládát, de az erősítőt megvenné, amit meg így nem adok el. Ma kicsit álligattam a tanácsotok alapján az erősítőt és talán kezd jobb lenni.
Lenne olyan lehetőségem, hogy a mostani SAL WRC 10 ládában levő (SQP 2540) mélynyomót lecserélném Audio System MX10 Plus-ra. 45 euró volna az MX10 teljesen újonnan. Ez nagy minőségbeli változást hozna? Pl nem dübögne hátulról a mély és nem lenne zavaró néha? Alapvetően nem hangerőre kell, de szép, pontos mélyek legyenek. -
orbano
félisten
válasz kavics325i #21075 üzenetére
előre a műszerfalba fér 10-es, a kalaptartóba gyanítom valami nagyobbacska ovál kerülhet
A vér nem válik VAZZE!™
-
Chosen1
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm szépen a múltkori segítségeteket, meglett az alpine fejegység, remekül működik (bár még csak USB-ről próbáltam, de a napokban CD is kerül bele, de szerintem azzal sem lesz gond)! Olyan kérdésem van hogy külön tudnék megvenni egy elsőszettet (ehhez nincs hangváltó) meg külön egy hangváltót! A hangváltó ugyanolyan típusú de a 16-os szetthez való, nekem pedig a 13-mas szett lesz! A kérdésem, hogy van valami külömbség a hangváltók között a mérettől függően?? Van ennek valami hátránya??
Előre is köszönöm a választ!
Üdv. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
Parrot Asteroiddal van valakinek tapasztalata?
Minőségi, szimpatikus cuccnak tűnik, használni is olyan jó, mint ahogy ígérik? -
tylerddd
veterán
Egy ilyen fejet szeretnék a kocsimba:Pioneer MVH-1400UB
Egy 2001-es Swiftbe szeretném betenni. Két hangszóró is kellene, a kalaptartó alatti lemezen ott a hely nekik. Mire kell figyelni, milyet érdemes venni?! Esetleg a boltban kérdezzek rá, h ehhez a Pio-hoz mit ajánlanak?!
Nagyon nem vagyok otthon a témában. A lényeg az lenne, h a 20-30 perces munkába való úton szóljon valami, amíg egyik településről átérek a másikba. A gyári cucc olyan halk, h nem hallom. Ami még fontos lenne, h minél olcsóbban kijöjjön, mert egyébként meg nem sokat autózom, városi közlekedésben pedig kimondottan idegesít a zene. Elsősorban alternatív zenéket, rockot hallgatok. Kábelből milyet, mennyit érdemes venni?!
Köszönöm a segítséget!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21068 üzenetére
ez még mindig attól függ milyen feszültségről beszélünk
A vér nem válik VAZZE!™
-
kavics325i
őstag
válasz attila666 #21054 üzenetére
Szerintem ha el viszi had vigye. Akkor jó az üzlet ha a mély ládát is viszi. A Sal nem gyárt épkézláb hangszórót. A 2x20 amperos biztosíték maximum 2x240watt. Nem több
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
orbano
félisten
válasz PiciPeti #21061 üzenetére
sőt, még fémből is szoktak ilyet. attól dóm, hogy dóm alakú a membrán és azt rezegteti a legnőtekercs. kb ugyanúgy, mint egy hanyományos mélyközép hangszórónál.
piezo meg attól lesz, hogy egy kristályt rezegtetnek elektromos árammal. de az szar, zenehallgatásra nem jó, csak hangosításra használják, mert nagy telesítményű sugárzókat lehet vele készíteni.A vér nem válik VAZZE!™
-
attila666
tag
válasz orbano #21056 üzenetére
Tudom az elejét és a hátulját külön állítani. Most az első csatornapár fél körül van, a mélyláda pedig maximum és háromnegyed között kb (feljebb tekerve már rosszabb volt). Megpróbálom még állítani, lehet, hogy lejjebb kéne venni mindkettőről a hangot és a fejegységen feljebb.
Ezek szerint le akartok beszélni a cseréről? Egy alpine erővel sem lenne sokkal jobb?
Esetleg arra is gondolok, hogy a fejegység így FLAT beállításokkal kevés szignált ad neki. Pioneed DEH1420UB. Esetleg kb mennyinél kéne a fejegységnek elkezdenie torzítani így flat beállításokkal (talán 65-ig megy a hangerő skála). Tudom, hogy megrezgette már nekem az autót ugyanez a láda, ugyanezzel az erősítővel és fejegységgel, de most valahogy nem sikerül (esetleg nagy torzításokkal). -
PiciPeti
őstag
-
Joe fiú
senior tag
válasz attila666 #21051 üzenetére
X ion 10-hez garantáltan kevés lesz, sőt a többihez is kevés lesz, az MX10 el lesz vele, de azt sem fogja kihajtani, vagy keress 30k körül valami normális 4 csatist, vagy tégy úgy ahogy mondtad,hogy az első szett fejre kötve, a mélynek meg valami combosabb két csatist venni.
Más: Valakinek tapasztalat Stinger Expert RCA-val kapcsolatban? Mit érhet, ill. milyen kategóriát képvisel?
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Nemtudom, nekem a kisméretű magasak a piezok.
De télleg van ilyen néven is: [link]Na most szóljatok be!
-
attila666
tag
válasz shteer #21053 üzenetére
Mikor építettem a rendszert és csak az egyik MX165 volt beszerelve és a fejegységről hajtva, akkor mintha jobban szólt volna, mint így a sony erősítőn. A fejegységen semmilyen baromság nincs bekapcsolva (EQ, Loudness, stb) és így a gain-t majdnem teljesen fel kell tekernem a mélyládára az erősítőn, de valahogyan sosem tudom jól behangolni, vagy kis hangerőn jó és akkor nagyon nem vagy fordítva. Konkrétan nem tudom, hogy az erősítővel van-e gondom, vagy magammal. Az egyik ismerősöm megvenné a sony-t 6e-ért és elviszi talán a SAL mélyládát is, ezért jött az ötlet, hogy cserélném a Philipsre vagy más hasonlóra, vagy nem érdemes, ugyanolyan lesz, mint a Sony-val?
Nincs itt véletlenül valaki Komárom környékéről, aki meg tudná hallgatni, esetleg megpróbálná beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
Sziasztok!
Philips DAP 650 erősítőt néztem 35 euróért (10e Ft). A mostani sony xm 4045-öt cserélném le rá. Audio System MX165 hajtására használnám és hidalva egy mélyládát hajtana a másik 2 csatorna (AS x-ion 10, AS MX10, DLD500+ vagy még nem tudom...).
A következő specifikációkat találtam róla:
"Philips DAP 650
4x55W RMS/4ohm
4x90W RMS/2ohm
2x180W RMS/4ohm híd.
LPF-HPF 60-80-100-120Hz
Bemeneti érzékenység: 0.1-2V-ig.
(kisebb , gyengébb fejekhez ideális mert elég érzékeny a bemenetére)
Sztereo monosító kapcsoló.
Hidalható , 2ohm stabil.
2x20A bizti.
Javításmentes, csavarjai nem gyáriak.
Japán gyártás, belseje hazaj az Alpine-okéra.
Az erősítő valósan tudja a ráirt adatokat és ebben az időben még szép hangot is tudtak."Állítólag Alpine beleseje van neki, egy gyártósoron készült az Alpine erősítőkkel.
Valaki tudna mondani véleményt róla? Vagy milyen erősítőt ajánlanátok? Gondolokozok esetleg azon, hogy az MX165-öt visszakötöm a fejegységre és egy 2 csatornás erősítőt veszek csak mélyládára.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz kavics325i #21048 üzenetére
Hja értem. Milyen típus is az? Hirdetés linkjét el tudod küldeni?
-
Csygusz
tag
válasz krups8 #21042 üzenetére
Én abszolút amatőr vagyok, de a jól előkészített ajtó az kb. úgy néz ki, külső és belső fala az ajtónak legalább 1, de inkább több réteg bituval ki van szépen raggatva, felesleges nyílások lezárva, kárpit rezgései kiiktatva. A hangszóró kiemelője az ajtó féméhez csavarozva, és erre van rárakva a hangszóró.
Szerintem ezt jelenti a jól előkészített ajtó.
Ezt hogy kell kivitelezni? Pénzt, időt, és kreativitást nem sajnálva. Szorgosan otthon, vagy szerelőnél drágán, de jól és szépen.Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
-
PiciPeti
őstag
válasz kavics325i #21045 üzenetére
Jövő héten már lehet hogy megoldható lesz...
Hova valósi vagy?
-
kavics325i
őstag
válasz PiciPeti #21012 üzenetére
3.: Carpower Predator + Harmann-kardon pillés magas, dls hangváltóval ( használtan, ~30e)
Azért meghallgatnám ezt a kombinációt a DLS Reference szettem mellett" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
harcikoca
senior tag
Van egy asztali hangszóróm, egyszer csak nem szólt, szétszedtem, és a bekarikázott ellenállás kivolt benne égve, 22ohmos volt, nemkaptam csak 2x10-et, azt raktam be a helyére, 1 kis ideig szólt elég furán, mintha mély nemis lett volna benne, aztán meg mégfurábban(hallgathatatlan).
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a panelen azt, hogy nem szól a mély, és a magasak hangja is halk és rossz?AMD+Ati powee'R
-
cicmanyek
aktív tag
válasz PiciPeti #21023 üzenetére
Igen konkrétum.
Slx-et hallottam , nagyon tetszett , a Predator is jó , de a magasával vannak kételyeim , szvsz nem biztos , hogy összeillenek.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
PiciPeti
őstag
válasz Csygusz #21040 üzenetére
Pont ez a gondom az előző rendszeremmel nekem is. Nagyon fémesen cseng a magas, tolakodó, és nem természetes. Ezért ódzkodok a piezótól ismét.
Inkább a pillés H-k. És ha nem megy elég magasra, még mindig be lehet tenni egy piezót mondjuk 15KHz fölé vágva.Legalábbis erre jutottam magamban.
-
Csygusz
tag
válasz PiciPeti #21034 üzenetére
Nekem volt Predator + DT284-em. Nem volt rossz összességében, de mégsem teljesen nekem való. A magas érces hangú volt, én abszolút nem tudtam jól beállítani, hogy az igazán magasat is halljam, és mégse b@ssza a fülem. A közép, mármint a Predator nem rossz, dögös mélye van, de igényli a helyet és a jól előkészített ajtót, különben nagyon gyér
Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
orbano
félisten
válasz PiciPeti #21034 üzenetére
hallottam. nem leszel vele elégedetlen. a többiek is inkább a magastól óckódtak, hogy milyen lehet a párosítás. de ha nem jön be, legfeljebb lecseréled a dt-re, nem egy világvége összeg az sem. egyébként volt nekem ilyen, de a végén nem került beépítésre
A vér nem válik VAZZE!™
-
PiciPeti
őstag
Köszönöm srácok!
Akkor marad a beépítés, és a próba... Drága hobby ez....
Orbano!
Predatorral kapcs milyen tapasztalatod van? Volt neked ilyen, vagy másnál hallgattad?
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz mikiking1991 #21029 üzenetére
Lehet, hogy van rev. "a" és "b" belőle. Pio oldalán csak low pass van és egy pár rca, yututén meg 2 pár rca van a 4300ub-n. Szűrőket nem tudom.
-
Joe fiú
senior tag
válasz mikiking1991 #21029 üzenetére
Legegyszerűbben ha elolvasod a használati utasítást, és abban le van írva minden, nem tudom,hogy Pionál pontosan melyik menüben lehet állítani, Pio fejem még nem volt soha.
-
Joe fiú
senior tag
válasz mikiking1991 #21027 üzenetére
Relatíve, hogy mi a jó, 15ezer forintos cuccról beszélünk, kategóriájában elég meggyőző,de nyílván nincs olyan jó, mint egy felső kategóriás. Két pár rca kimenete van, illetve lpf(mélyszűrő) és hpf is van benne, vagyis a mélyről le tudod vágni a magasat, az elsőkről meg a mélyet.
-
Joe fiú
senior tag
válasz mikiking1991 #21025 üzenetére
Pioneer MVH 1400 UB, keresőbe beírod,egyből ki fogjad dobni.
-
mikiking1991
csendes tag
Sziasztok,autómagnó vásárlása előtt állok (olcsón )... Na most a kocsimba most vettem uerősitőt és mélynyomót is ( subwoofert) és szeretnék egy autómagnőt is venni,viszont nekem olyan kellene ,hogy be tudjam vele állitani,hogy basszust csak a mélnyomó adjon,elől a 2 magas hangszóró egyáltalán ne adjon le basszust,szóval igy nem is fog torzitani a zenén... Tudom,hogy egy jobb Alpine autómagnó-ba már simán van ilyen,de nekem a keret max 22e FT. Valami olcsóbb Alpine,vagy Pioneer rádióban is van ilyen lehetőség ?? Linkelnétek nekem egy pár ilyet,vagy ha lehet akkor sokat is... köszönöm
-
PiciPeti
őstag
válasz cicmanyek #21019 üzenetére
Mitől ennyire egyértelmű? Van valami konkrétum?
Mert papíron a predator jobbnak tűnik... Sajnos még egyik márkából sem hallottam egy darabot sem..Esetleg nem tudtok egy helyet bp-en ahol ilyen kategóriájú hangszórók vannak demófalban?
Mediamarkt, stb gondolom nem épp... -
erikke17
őstag
Üdv, szerintetek megér 60 eurót egy DLD 500+ láda használtan? Vagy ez gyanúsan olcsó, azaz nyírva lehetett?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
PiciPeti
őstag
Üdv az uraknak!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. 5 ajtós Corollába szeretnék valami hallgatható rendszert összehozni, aránylag olcsón.
Ami eddig adott:
Pio TS-WX100 band-pass láda:Crunch P-480 erölködő:
First 10-es kábelszett:
http://autohifibolt.com/768-large/connection-first-fsk-350.jpgMár "csak" első szettet kellene választanom. A lehetőségek:
1.: Rainbow SLX 265 komplett szett (használtan, 4-5 éves ~20e)
2.: Hertz DSK 170.3 komplett szett (újonnan, ~22e)
3.: Carpower Predator + Harmann-kardon pillés magas, dls hangváltóval ( használtan, ~30e)Utóbbi mellett szól, hogy kick-bass, szóval 70Hz-től már értékelhető, ez jobban menne a bandpass ládához, illetve jobban szeretem az élethű magasokat, mint a fémesen csengőket.
A cucc egyelőre a gyári fejről lesz hajtva, később le akarom cserélni egy komolyabb 2 dinesre (Pio, Alpine, Kenwood pl)
Leginkább 80-90-es évekből hallgatok rockosabb számokat, illetve mai pergősebb zenéket, szeretem a szép gitár, illetve zongora hangokat.
Kb ennyi. Talán így behatárolhatóak az igényeim...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
k-feri65
senior tag
válasz kavics325i #21007 üzenetére
azt már azért nem akartam oda írni,,mert így is épp eleget csökkent az a ráírt watt
értem én de le sz@..m
-
gsc73
aktív tag
válasz rznk1986 #20993 üzenetére
Helyes! Ha bizonytalan vagy a kárpit szétszedését illetően, érdemes megkeresni pl. az indexen az autód topicját, és keresni vagy kérdezni, mert órákat és sok bosszúságot, esetleg törött műanyagokat is meg lehet spórolni.
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
sixer66
senior tag
válasz shteer #21000 üzenetére
Igen elnézést, múltkor is volt ebből félreértésem, mert most megint az emlékezetemre hagyatkoztam, de visszanéztem a hozzászólásomat és rájöttem , hogy 4150.
Szóval csak jól hangzik az 1500w, közben meg ...
mélyláda van hídba kötve az 600/300 wattos és rá van kötve két ovál külön külön csatornára.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest