-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
válasz Zirowe #78136 üzenetére
Szia!
Saját tapasztalat Megane 3-ból gyári fejjel.
A 88dB-es hátsó Alpine koax alig szól az első Crunch gts 3 ohm 92bB szetthez képest > ami még mindig halkabb, mint a gyári gyűszű mágnessel felszerelt hangszórók.
Eddig ~20 hangerőn nekem maximálisan elég volt minden, most ugyanaz a zaj 22-24 között jön ki.
Gyári fejeknek magas hangerőn (sem) őszinte a mosolyuk.
Legalább 92-93 bB hangszórókat nézzél, mégha drágábbak is. -
t.imi
addikt
Urak, műszerfalnál a csipogó kint előszerelt vezetékkel nem interferál, bent a helyén üzemanyagpumpához hasonló hanggal halkan sípol kikapcsolt rádió mellett is.
Ezt mezei árnyékolással - öntapadó alufólia - ki lehet küszöbölni? -
t.imi
addikt
Sziasztok!
A CRUNCH GTS széria ajánlott kategória, v lépjük át?
Gyári fejegységre menne. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
3 ohmos szettet gyári fejegységre rá szabad / érdemes kötni?
[link] őt néztem ki, 92dB és 3 ohm.
Kaptam egy 91dB Kenwood KFC-E130P fapadot, de halkabb, mint a gyári papírnehezék volt. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
2013 Renault Megane 3 első / hátsó ajtók hangszóróit cserélném.
Így néz ki a gyári: [link]
Szerencsére nem a földön megszokott módon 4 füllel vannak rögzítve.
Ha lehet hinni a leírásnak, 4x 13cm van bent. Elöl van egy pár magas a műszerfalon, oda elég? mezei 13cm.
Hátsó ajtóba gondolom kétutas lenne megfelelő.Milyen típusra lehetne cserélni?
Én csak a hagyományos felfogatásúakat találom a piacon.
Semmi extrára nincs szükségem, komolyzene, jazz, stb otthon fejessel.
Ha nem papír, hanem kevlár / egyéb strapabíróbb anyag, az nem gond természetesen.
Árban maradnék ~20k per pár körül.Köszönöm előre is!
-
t.imi
addikt
Ha jól értem, kiveszem a biztit az akkunál, ISO-t, antennát, rca-t összetolom, biztositékok vissza.
-
t.imi
addikt
Urak.
Beépitenék egy pio fejet.
Látom, néhàny embernek elszàllt a nyákon lévő bizti.
Mi a helyes sorrend, hogy ne járjak így?
Egy különálló 0-t már húztam a fejen lévő földelésnek. -
t.imi
addikt
Sziasztok. Kis helpet kérnék
Lenne egy pio deh 50ub fej, új, de gar nélkül ill. egy clarion cz301bt.
Pio állitólag "már nem a modern hangzásképpel rendelkezik," mivel 4.èves tipus.
Melyikre lenne érdemes beruházni? -
t.imi
addikt
Urak, aki látott, hallott, szagolt már pio fejet.
Ha FM-t is szeretnék hallgatni, érdemes ebben gondolkodnom v. nézzek másikfej után? -
t.imi
addikt
válasz kavics325i #23379 üzenetére
Semmi extra. Sinu live sl 105 szett. 10cm a gyári helyen + magas. Egyszer kap majd egy 2 csatis erősitőt, akkor talán javul a helzet. Addig kellene normálisabb magas tartomány.
-
t.imi
addikt
A Piok FM tunerje valóban "géphangú" és gyenge is?
Kinéztem egy x3500ui-t, de hamar lebeszéltek róla. -
t.imi
addikt
válasz orbano #23266 üzenetére
A papiron csak ennyi van. [link] Újonnan vettem, eleinte jelátalakitóval ment, utána rca-ról.max 50% hangerőn.
Volt egy sony fej, amivel nem volt az igazi. Mikor lekötöttük, egyet pukkant, mert 1 perc után kapcsol ki és ezt nem vettem figyelembe.
Után is szólt, de a 2V RCA-val már nem volt az igazi. Ezért is nézegettem min 2.5V-kat, mert az első is annyi volt.
De 4v és 90% hang is harmatos neki most.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Lenne egy teknikai kérdésem.
Adva van egy blau gtb8a aktiv sub.
Eddig semmi baj nem volt vele. Kapott egy új fejet, JVC X50BT és ha sub-ra állítottam a menüben, elnémult vagy be sem kapcsolt ill. 1 perc után kikapcsolt a sub. Ha ment, alig volt mély, pedig minden maxra volt tekerve. LOUD bekapcsnál már normálisan szólt.
Ha REAR állásban volt, akkor ment, de szintén minimális mély szólt.
Megpróbáltuk JVC 731bt és Pio 9300-l is, bekapcsolt, de a 4V RCA-n is hihetetlenül halk volt. Mi szállhatott el a ládában, nem tudjátok? -
t.imi
addikt
Max visszaviszem holnap.
Tudtok olyan fejet mondani ~40k-ig, aminek min. 2.5V rca kimenete van és legalább +12Db lehet tolni a magason?
JVC x50 asszem 2.5 voltos, de nem levehető előlapos -
t.imi
addikt
Nyomtam neki egy resetet.
Ha kikapcsolom a woofert, akkor fogjuk rá van mély, ha bekapcsolom, alig van.
Bass +7-n, woofer off. Határeset. Woofer on, woofer +11-n, mély +7-n, kevesebb mély mint woofer off-on. Ha feltekerem +13-ra és +7-re, csak dübörög, élvezhetetlen.
RCA-n van most a mély. -
t.imi
addikt
Kis segitséget kérnék urak.
Vettem egy Alpine cde-131r-t és kevés a mély, az is legtöbbször csak puffog, szinte 0 dinamika. Gyári cd-n kellemesnek mondható, az eddig hallgatott zenék, usb-n, cd-n, csak árnyékai az eddigi hangzásnak.
Loudness bekapcsolva, mély +7-n, woofer +13-n, 15-n már csúnyán szól. LPF 120-on
Mélyláda egy blau gtb8a aktiv.
Azon a hangerő 85%-on, fölötte már gerjed.Volt bent egy kenwood, azon tökéletes volt a mély. Sonyin hasonló gondom volt, gyári fejen (blau) jelszint konverterrel lényegesen szebben szólt ~35-40%-on.
Szintén a konverterrel használva az Alpinét nem meggyőző a mély.
A 2v kimenet lenne a gond v. mi a bánat? -
t.imi
addikt
Reggelt.
Újra fejeznék egyet
Szeretnék kicsivel több állítási lehetőséget, főleg közp / magasat.
4 fejjel szemezek.PIO DEH-50UB, ez már 4 éves tipus, de van benne Q factor, amivel közép-magasat lehet sexualizálni.
PIO 6400BT a köv, ebben csak 5 EQ van, annak 8khz a vége, ha jól emlékszem.Alpine 131R +/- 14Db lehet állítgatni
Alpine IDA-X311 erről nem tudok sokat, elvileg jobb hangprocesszor, ha igazat mondtak.
Mindenre vevő vagyok ~40-45 magasságáig.
Köszönöm. -
t.imi
addikt
Kicserélném a kenwoodot egy másik fejre.
Pio MVH-350BT az egyik, DEH-3400 ill 4400BT v. Alpine 131R.
350BT-n 5 sávos EQ van, de csak a 2.5khz és a 8khz állítható magas(abb) fronton, +/-12Db-el. Mivel kevés a magas nekem, jobb, ha a 1khz és 10khz +/-12Db-el állítható 3400, 4400-t választom??
Alpinén ha jól emlékszem, 10Db az állítási lehetőség. -
t.imi
addikt
Van valakinek Alpine CDE-131R v. testvér feje?
Mennyire látható napsütésben? Keniből abszolut 0 amit látni lehet, ha ráesik a fény. -
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #21597 üzenetére
Forrás ugyan az a cd. Aut.hif.cent szerint kissé le van vágva a kenwood mély alja és a magas teteje.
Lehet hogy ez nem igaz, nem tudom.
Àrban jobban jönnék ki egy hangváltó+magassal mint egy drágább fejjel.
Csak érdemes-e cserélni.
Ez egy 20ft-os fej, semmi extra nincs benne.Orbano, a tükrök belső felén vannak a magasak és magamfelé forgattam őket beszerelésnél.
Bal oldalit kb 20 fokkal, jobbot kb 8-al.
Ha a fülemtől 3 cm-re van, akkor is halk. A pc magasak meg kiütik a fejemet ha rátolok eq-val.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #21595 üzenetére
Sinus live van bent egy kenwood 316-l. Magas +8-on és 10khz-n. 12.5, 15, 17.5khz nem hoz számomra hallható változást.
[ Szerkesztve ]
-
-
t.imi
addikt
Urak, kaptam egy hangsort, 20Hz-20KHz között.
A magasak szépen szólnak egymás után, de zene alatt kevesek.
Ha bepakolok egy egy másik magasat, pl macAudio Mac Mobil Street T19 v. Ground Zero GZHT 19SD, stb, használható mellé a jelenlegi hangváltó v. abból is érdemes másikat venni?Akit érdekel:[link]
20Hz
50Hz
100Hz
163Hz
300Hz
440Hz-normál zenei "a" hang
650Hz
1kHz
1,5kHz
3kHz
4,5kHz
6kHz
8kHz
10kHz
12kHz
14kHz
16kHz
18kHz
20kHz -
t.imi
addikt
Vettem egy kenwood kdc-316ur-t. Tudom, belépő kategória, kicsit több magasat vártam tőle, igaz, 0 erősitő van elől.
Csak 40W rms szett van, ezt érdemes erősiteni v. ennek semmi köze a kicsit kevés magastartományhoz?
Gyári fejnél jobb, de még nem az igazi.
Egy Alpine 131R-t néztem ki helyette, ezt sem ismerem
Tudnátok olyan fejet, amit jobban lehet vezérelni magas tartományban? -
t.imi
addikt
Lemaradtam a clarionról
Szerintetek aktiv mély és fejről hajtott nem High end első szettre melyik ideálisabb?
Kenwood 316ur, 21000-ért, bolt szerint visszafogottab a magas és mély, plusz nincs rajta woofer rca csak sima.
Jvc 431 19000-ért v. Alpine 131r 30000ft a másik két versenyző.
Àr/hangminőség/tudás szerint melyik lenne a legjobb vétel? -
t.imi
addikt
Urak.
Írtam a clarion 702-t, amiben van low-hi pass állítási lehetőség.
Szükséges ez nekem v. elég a low pass szűrő megléte?
A ládán tudom vágni 160Hz-ig a méllyet, gondolom ekkor lényegtelen a fejen történő beállítás.
Viszont a hatalmas 10cm "mélyközepet" érdemes megvágni?
Ehhez meg a "hi" kellene.
Mivel aktiv mély van és az első szett a fejről megy, többet érne egy (DIN45324, +B = 14,4 V) szerinti nagyobb fej teljesítmény?
A clarion 25W tud, a kenwood meg 30W-t DIN szerint. Pio, Sony, JVC 17-20 között.
Érthető voltam? -
t.imi
addikt
Két kérdésem lenne.
Haver eladná 8 hónapos Clarion CZ702e fejét 40-ért. Kitűnő állapotban van, megér ennyit?
Le lehet tölteni valahonnan ~50-2000Hz közötti hangokat? Mintha hiányozna a felső közép tartományból egy kevés. Ha nem hülye kérdés -
t.imi
addikt
válasz mikiking1991 #21029 üzenetére
Lehet, hogy van rev. "a" és "b" belőle. Pio oldalán csak low pass van és egy pár rca, yututén meg 2 pár rca van a 4300ub-n. Szűrőket nem tudom.
-
t.imi
addikt
Woofer kábelnek ez vagy ez megtenné?
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz kavics325i #20942 üzenetére
Simán igazad lehet. Anno 20 körül volt, belépőszintű fej.
Egy jvc r731bte a kinézett áldozat, gondolom nem kell párhuzamot vonni a két JVC hangzásvilága között. -
t.imi
addikt
válasz kavics325i #20936 üzenetére
Ez egy kb 8 éves alap fej. Semmilyen szűrő nincs rajta, csak loud on/off mint "extra".
Acoustic research es-52 van lőtávon belül. -
t.imi
addikt
Mi lehet a bibi urak?
Beraktam az ős jvc kd-s71r fejet a gyári ignis blau helyére.
Kicsit tompábban szól, kevesebb a mély, magas is.
Vettem rca kábelt, mivel van rajta 2, bekötés után megszüntek a méllyek.
Az eddigi 40% hangerő a ládán, fejen mély 0-n után 90% hangerő a ládán és 5-6 mély a fejen v. loudnes on mély 1-2 után van annyi mély mint eddig.
A kábel lehet hibás v. ennyi az eltérés a hátsó szálra kötött konverter- rca - láda és fej-rca - láda között?
A kábel egy connection ft2-s 5.5m. Nem egy high-tech, ezt kaptam, mert jó elvileg[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
-
t.imi
addikt
Beraktam félig a szettet. Egy sinus live 105 lett a móka vége.
Nem tudom milyen terhelhetőségű benne a magas, de nem hangosabb mint a gyári 25w blau.
Igaz, a gyári tyúkbél 1.5mma csipogón, nekem csak a ~0.75 volt itthon, azzal is raktam össze ideiglenesen, de behúzni a 1.5 kábelt jó lessz.
Most csak úgy hallom a magasat, ha odahajolok (másik is hasonló)
Ha kicserélem a vezetéket, minden kötés forrasztva lesz, az javíthat még rajta? -
t.imi
addikt
Egy láma kérdés.
Csipogónál "szintelen" - pozitv, fekete csík - negatív
Muzukinál pl. zöld/szürke negatív, zöld/fekete pozitiv. -
t.imi
addikt
válasz gabber01 #20482 üzenetére
Mindenképpen köttesd be, hallgasd meg. Én is vettem volna a héten egy fekete 2*40 alnunit, 100%-ra mondták, hogy működik.
Bekötés után semmi nem történt. 2 ellenállás meg volt sütve benne. Ha nem kedves embertől veszed, simán rádveri, hogy elkötötted.
Javittatása meg majdnem a használt ára.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Azon agyalok, ha úgy sem számit annyit,akkor elég lenne-e sima koax vagy egy olcsóbb szett?
Amit vettem volna az 21ft 87Db, a phonecar meg 90Db, de csak 25w rms. Fejről hajtva elég ennyi? Vagy egy 93Db hertz koax 30w rms-l esetleg egy jbl gto 249 92Db koax kiegészitve egy pár csipogóval?
Holnap meg is venném a motyót. -
t.imi
addikt
válasz orbano #20444 üzenetére
Ha ennyire savanyú a szőlő, nem lenne elég egy ilyen móka? Max kap még új magasat és ennyi. Ez legalább 92Db elvileg.
-
t.imi
addikt
válasz orbano #20437 üzenetére
Ha jól értem,a láda ~120Hz-ig tolja a hangot. Utána kellene egy mély közép, ami 120-1xKhz-ig adna és egy magas, ami befejezné a frekvenciatartományt.
Mivel csak kis pöcs 10cm közép lenne, ez képtelen a 120Hz/800Hz (csak írtam egy számot) hangok átvitelére / normális megszólaltatására, így nem lesz teljes a kép.
Ezért kellene egy 13 / 16 cm, ami rendesen szólna, de ami nem lesz, mivel nem vágom szét az ajtókat -
t.imi
addikt
orbano, az erősitőről már kérdeztem a nagyérdeműt, akkor ajánlották, mivel a fej erölködő nem ér semmit és mélyládával nem fog szépen szólni.. Lehet, hogy félreértettük egymást.
Joe fiú, kitisztultam és értehtő volt végre. Köszi. Sajna ez is egy 21 pénzes beavatkozás lesz, így nem tudom hova lehetne fejleszteni ebben a formában. Van még egy mac audio 45 pénzért 180/300w-al, de az már nagyon fájna. Köv lépés már 6 számjegyű. Széthekkelni meg nem szeretném a vasat. Főként munka autóként üzemel.
MC Pite, ez hatalmasötlet Legalább is nekem. Pl ha veszek egy sima közepet, ami 150-10000 Hz tud, ez elég lenne vagy kell hozzá normális hangváltó és kiesik a CXT6?
Dobozhang..háát nem tudom. Inkább semmilyen van egyenlőre, de ebben a jvc 20w közepeknek is nagy szerepe van.k-feri65 -gsc73 Egy Ignis lenne az áldozat. Sok telefon, sok kérdezősködés. Elinte volt 4 csatis erölködő ládával, de azok túl nagyok és nem tudok pakolni. Volt ajtóba beépités, de kellenek a zsebek a térképeknek, többi hulladéknak.
Volt akitiv láda a ülés alá, de ha többen utazunk, lerúgja, letépi, eltöri, zárlatot csinál, stb. Az üléstakaró műanyagoknak így is reszeltek Ha nem fér el a lába, csinál neki helyet...Ezt a közepet össze lehet passzintani MC Pite bass bockerével?
Vagy ehhez normális hangváltó kell? Pl ilyen?
Kapna még egy magasat hangváltóval és kész. Kész?[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz MC Pite #20418 üzenetére
A mélyvágásról olvastam itt, de lövésem sincs mit jelent
Most elvileg 4x 20w rms van, elöl a gyári magas és 20w jvc közepek.Még nem vettem meg sajna.Hátul az aktiv mély.
Àltalában 15-20 között szokott lenni a hangerő ~ hangos beszéd ereje. Néha szoktam feltekerni 30-ig, 40 a max.
Benne nem volt hajlandóság, ajánlották az erölködőt:-) Itt is 1-2 kolléga, kell hogy ne legyen torz magas hangerőn.
Az erölködő a tűzfalra, kb 70cm az akku, szettet a gyári helyére. 10cm a műszerfalra, gyurma szerű anyaggal tömitve,csavarozva, magas a tükör mellé. -
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #20414 üzenetére
Egyik másik bolt szerint kell hozzá erölködő, harmadik negyedik szerint elég jobb fejről megtolni. Kevés lesz előre...., tökéletes minőség hangzás...... cetera.
60/100 teljesitménye van a kicsinek, teszt szerint no1. hangzásban.
Ha szükségtelen, nem költök rá.
Hátul van egy blau gtb 8a 2*45 aktiv mély, e mellé menne.
Csak nem az igazi igy épitkezni. Vegyek 4 csatis 60w erölködőt hozzá, elèg a 2x30/40 is, stb. -
t.imi
addikt
Egy audio system mx 100 plus meghajtására melyik erölködőt ajánlanátok?
Néztem ma egy használtat, de nam akart működni.kenwood kac 5205
blaupunkt ema 255
sal xpro 4000
sal bx 2055
hirtelen ennyi:-) -
t.imi
addikt
Volt valakinek Sony XM2040 erölködője? Èrdemes beruházni egyre?
Köszönöm. -
t.imi
addikt
Urak.
Kinéztem egy alpine V12 MRV-F300 erölködőt. Ez jónak számit? Azt irta valaki, hogy a régi alpinek nafyok kellemesek. -
t.imi
addikt
Urak, 75 ohmos rca kábel kell nekem v. sima rca a fej ès erősitő közé? Mind a kettő hangátvitelre van.
-
t.imi
addikt
válasz orbano #20185 üzenetére
THX!
Így már haloványan dereng valami, honnan is kellene elkzdeni.
70 és 200 között tudok mozogni. Sajna még JVC 25w rms közepek vannak elöl a gyári 25w csipogókkal.
90Hz.nél kevés a mély, a 10cm-nek kellene kisegitenie? Audio System mx 100 plus v. Kicx ALN-6.3X lenne mély nélkül 2 csatis erölködővel.MC Pite, kipróbálom, kszi
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Beraktam egy Blau gtb 8a-t. Egy sacc/kb beállítást tudnátok rá mondani? Jelenelg 90Hz, phase 50%, level 50% van. Merre érdemes elindulni, ha van erre egyáltalán valami okosság?
Az rca jelátalakitó sokat dob az összképen?
Kolléga ajánlott egy ilyet 2.5-ért.
Honlap szerint proff. kategória. -
t.imi
addikt
Reggelt!
Urak, milyen RCA kütyü kell nekem, amit be tudok kötni a hangszóró vezeték és mélyláda közé?
Ha sima aluszalaggal leárnyékolom a mély tápkábelt, az segít kiszűrni az esetleges zavarást v. nincs szükség rá? -
t.imi
addikt
válasz gabber01 #20078 üzenetére
Kicsit átgondoltam a dolgot. Eddig a Blau GTB 8A lenne hátra, így semmit nem kell szétvágni, kárpitozni és ez a méret még belefér.
Fele akkora, mint a szerszámosmotyóm.
Előra a műszerfalba nem tudom, hogy beleférne és érdemes-e 13cm-t bepakolni, mivel ~0 a légtér.
Konzolt megérdezem
Ajtóknál szügségem van a térkép zsebekre, így az is kiesik.
A hificentrum szerint 10cm komponens szett jó lenne.
De, mindeféleképpen meg fogom hallgatn elötte, köszi a tanácsot. -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Ismét segitséget kèrnèk.
Végre vásárolnék,de mindig elveszik a kedvemet.
Ha még marad a gyári fej egy ignisben,lehet hogy 1 évig is, érdemes 1.5- 2mm kábelekkel áthúzni a hangszórókat ill. nem szeretném szétvágni az autót ìgy maradna a 10 cm első méret csak nagyobb teljesitményben. Néhány bolt szerint sokat számit a 10 szett és kábel csere még erősitő nélkül is, más szerint nem is érdemes vele foglalkozni. Tudja valaki a frankót? Amennyi bolt,annyi vélemény. Kissé kezd bosszantai:-) -
-
t.imi
addikt
Reggelt.
Szerintetek be lehet pakolni a gyári 10cm helyre egy 13cm hangszórót?
Kb 1.5-2cm lógna ki, egy sima 13cm beépitőkerettel lehetne ezt orvosolni?
Alatta elég kevés a légtér, de max a műszerfal alá tudnám beaplikálni.
kép -
t.imi
addikt
válasz zolikaDB #19775 üzenetére
Ez tiszta. Minden márkában vannak gyengébb készülékek.
Erősitő tippeket köszönöm Késöbb nem kell kérdeznem.
Még a fejen vagyok felakadva.JVC KD-SD631 30000
LG LDF900UR 50000
Clarion CZ301E
JVC KD-R531
Kenwood KDC-BT31U
Alpine cdr-131bt
Sony MEX-BT3900UEz a vége.
Clarion, Alpine, Kenwood ami szimpi az itt olvasottak után. Többi passz
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest