-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics325i
őstag
válasz szasza74 #21497 üzenetére
Kell Neked mindenképpen a 2 Din? Nekem volt kenwoodom és szerettem is, de régen volt. A hangkép ha dance-t hallgatsz konkrétan nincs. Ott jól jöhet még a hátsó hangszóró is. Mert mondjuk egy Eric Destler a lemez játszók mögött nem tudom mikor ügyel a megfelelő színpadkép és telt levegős hangzás kialakítására. Mert ezek a szakértők itt blúzt meg dzsezzt meg ilyen retedelmeket hallgatnak. A jó kis goa-val meg trance-el meg dance-el is csak a tonális levegős részletes dinamikus és pontos színpad képet hallgatnák. Ha az nincs akkor nem jó a rendszered. De lehet ha együtt működsz a NASA-val akkor értesz hozzá és jó is lesz. Mert ugye a NASA-nál okos emberek vannak. Meg amúgy is az amerikaiak okosak.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
szasza74
tag
válasz orbano #21498 üzenetére
A hangszórót azért kérdeztem, mert még nem tudom, hogy a gyári hangszóró jól szól -e, mert a gyári fejegységgel ez még nem derült ki. Tehát ez csak a fejegység csere után következik, ha szükséges.
Ha azt mondod, hogy a JVC jobb, mint a Sony már sokat segítettél, mert akkor az elég lesz az autóba, -
szasza74
tag
válasz orbano #21491 üzenetére
Ok. Tehát van egy hallgathatatlan gyári fejegység és ki szeretném cserélni egy olyanra amelyet élvezettel hallgatok. Ha a drágábbat választom, akkor várnom kell több hónapot, mert össze kell gyűjtenem a pénzt. Viszont az olcsóbbat hamarabb meg tudnám venni.
Ezért nehéz dönteni, hogy megéri-e várni. A Kenwood-ot tudom, hogy jó, de a JVC -t nem ismerem (úgy, mint autóhifit). A régi autómban egy Sony fej volt és azzal elégedett voltam.
Tehát az egyszerű kérdés az, hogy a JVC szól -e úgy, mint egy Sony? -
orbano
félisten
válasz nemes0309 #21495 üzenetére
Megéri. És nem is olyan vészes farigcsa egy MDF kiemelőt összerittyenteni, ráadásul mindenképpen szükséges, és a méretnövekedésen felül is hasznos.
uDimension Element 6 - ~30k, de pl. Szakáll olcsóbban adja, ha beszerelteted vele. Lehet ügyesebben megoldja a "konverziót", beszélj vele szerintem.Az audisonból 30k esetleg überakciósan csak a mélyközép lehet. És ahhoz még kéne a hozzá való magas, ami megint legalább annyi. Érdemes azt is megfontolni. Persze csak ha erősítőd is lesz (mondjuk 30k-ért fölösleges is szettet venni, ha nincs).
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
nemes0309
tag
Mekkora fabrikálással jár a gyári 13-as helyre beépíteni 16-os első szettet? Mennyivel szólna jobban a 16-os, mint a 13-as? Úgyértem megéri faragni az ajtót 16-osra? Tudtok nekem ajánlani max 30-35k-ig vmi jól bevált 13-as, vagy 16-os első szettet?
-
t.imi
addikt
Vettem egy kenwood kdc-316ur-t. Tudom, belépő kategória, kicsit több magasat vártam tőle, igaz, 0 erősitő van elől.
Csak 40W rms szett van, ezt érdemes erősiteni v. ennek semmi köze a kicsit kevés magastartományhoz?
Gyári fejnél jobb, de még nem az igazi.
Egy Alpine 131R-t néztem ki helyette, ezt sem ismerem
Tudnátok olyan fejet, amit jobban lehet vezérelni magas tartományban? -
szasza74
tag
Köszi a válaszokat.
Tehát összefoglalva: akkor járok a legjobban, ha megveszem az olcsóbb fejegységet és az árkülönbséget az első hangszórók fejlesztésére költöm?
Egyébként egy Skoda Octavia II -ről van szó. Állítólag nem túl rosszak a gyári hangszórói. -
szasza74
tag
válasz kavics325i #21483 üzenetére
Most még csak elől van hangszóró. Sokat dob a hangzáson, ha a hátsó ajtókba is szerelek hangszórót?
Az időkorrekció sokat számít a hangzásban, ha hátul is lesz hangszóró? -
kavics325i
őstag
válasz szasza74 #21481 üzenetére
Ha az időkor csak az utóbbiban van és azt egy fontos tudásnak ítéled akkor meg. De az ár differencián már tudsz egy jobb első szettet mármint ha azt a 25e-t oda toldod vagy egy erősítőt is venni.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kavics325i
őstag
válasz Joe fiú #21480 üzenetére
Gondolkodtam rajta, hogy meg tartom és bele teszem az asszony Corsájába, de azt mondta, hogy leveszi a fejem ha hozzá nyúlok. Meg akkor már oda is erősítő és minden más úgyhogy inkább eladom. Azért egy T4-be már kevés. De egy normál személyautóba elég. És szerintem reális áron oda adom.
-
szasza74
tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a fejegységet?
http://www.autohifipont.hu/index.php?P=1&FK=1&ID=6423&TN=JVC%20KW-R400#prettyPhoto
Vagy vegyem meg inkább ezt +25.000 ft-ért?
http://www.automap.hu/termekleiras.html?cikkszam=775
Az lenne a lényeg, hogy jól szóljon, a tudása mindkettőnek megfelelő. Nem tudom megéri -e az árkülönbség.
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #21479 üzenetére
Tanusíthatom, nekem is ilyen szettem van, meg nem válnék tőle. valóban kell neki az erősítő..min. 50W kell neki, meghálálja nagyon.
-
kavics325i
őstag
válasz nemes0309 #21475 üzenetére
Hát szóval hol is kezdjem? Ez a szett kifejezetten kéri, hogy erősítővel hajtsd. Egy jó erősítővel és egy jó be építéssel nagyon szépen tud szólni. Gyönyörű részletes magasai amik nem tolakodóak és testes a méretéhez képest is meglepően jó és lendületes méllyei igazán jó referenciája ez a DLS-nek. A dobtól kezdve a gitár szólókon át az áriákig bármivel képes megbirkózni és tökéletes részletességgel vissza adni azt ami a lemezen van. A tipusa R5A. Az ára ha el jössz meghallgatod megegyezünk. Biztosan
-
orbano
félisten
teljesen mindegy hány ohmos, meg milyen érzékeny. _szépen_ nem fog szólni fejegység végfokáról. nem csak az a baj azzal, hogy gyenge, hanem hogy szar. a legelső tized wattja is szar, szóval akaszthatsz rá 104dB-es hangszórót is akárhány ohmos ellenállással, akkor sem fog jól szólni. persze neked ettől még tetszhet, de én teljesen fölöslegesnek tartom ezt a decibelvadászatot, hogy majd az jó lesz. ugyanúgy fog szólni, mint a 90dB-es, csak hangosabb lesz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
nemes0309
tag
válasz kavics325i #21472 üzenetére
És te mennyibe adnád? Mit tud? Milyen? Mert képről nem ismerem fel :/
-
kavics325i
őstag
Szólhat jól! Én a JBL Cs 16,5 cm szettem egy darabig fejről hajtottam. Ami nagyon érzékeny és könnyen hajtható mint ez is lehet jó. Ami azonban nem szól mellette, hogy a jel adó tápja ebben az esetben ugyanúgy terhelve van. Ezért nem biztos, hogy jól lesz vételezve a minta ami történetesen vagy lemez vagy pendrive-ről van
-
footy
addikt
Én értem amit írtok, de szerintem nem ismeritek a terméket, úgy pedig elég nehéz róla véleményt alkotni.
Németül . ETON POW 172 A lényeg, hogy itt nem 4 ohmos hangszóróval megy a játék[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
egyszerű: a jobb minőségű szettek jobban engedelmeskednek az erősítő "utasításainak", jobban le tudják követni a jel által leírt mozgást. a fejegység "erősítője" pedig egy sz*r, hitvány kényszermegoldás, és egyáltalán nem ad ki magából szép jeleket. úgyhogy kár pontosan lekövetni
emlékszem Az-X-szel egyszer beültünk k-feri kocsijába, amikor átmenetileg rá volt ötve a rendszere a fejegység erősítőjére (pedig nem egy gagyi fej volt)... mikor kiszálltunk, azon tanakodtunk, hogy hogyan mondhatnánk meg neki tapintatosan, hogy ez most nagyon sz*rra sikeredett
Persze hallottunk már nyár elején egy egész hallgathatót, de valahogy azért az sem volt az igazi. Egy akármilyen használt, jobbacska erősítő már fényéveket javít rajta.A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz k-feri65 #21456 üzenetére
kicsit jobban utána jártam ma a Cordial CLS 225-ös dolognak!
első körben Október közepén 88 méter lesz eladásra! ezen felül ha valakinek kellene még akkor majd hozatok be! de CS-n írt egy srác tegnap hogy állítólag számlásan bruttóba 630ft-ért tud ugyan ilyet itthon! kértem tőle linket de még nem kaptam (de mondjuk ha kapok is linket inkább megrendelem kintről )Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
BBéci
legenda
Mindegyik hangszórónak fontos jellemzője, hogy mekkora a maximális hangnyomása.
A német Autohifi méri a tesztekben, 16 centisek esetében 50, 70 és 90 hertzen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A félreértések elkerülése érdekében tisztázzuk, mit értesz "kihajtani" alatt?
Én csakis a hangminőségről írtam, ahhoz kell erősítő, de magától értetődő, hogy a maximális hangnyomáshoz is szükséges.
Viszont halkan is szebben szól erősítővel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
footy
addikt
Az, hogy maradektalanul erositovel lehet kihajtani, egy percig nem volt kerdes.
En abban nem vagyok biztos, amit itt a forumon irtak, hogy fejrol hajtva nem lehet az MX165 vagy DSK 165 fole lepni. A teszt is ezt cafolni latszik: "erwachsenem Klang auch am Autoradio".
Hetvegen kiderul, hogy mennyire leszek vele elegedett.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egy pillanatig nem kételkedem az Eton hangszórószett minőségében, nehogy félreérts!
Szerinted a Car&Hifi tesztjében fejegységről hajtják a hangszórókat? Erősen kétlem.
Szólhat jól úgy is, azt gondolom, elégedett leszel vele, de abban biztos vagyok, csakis erősítővel lehet kihasználni maradéktalanul a képességeit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cotag
senior tag
Autóba szerelt usb-s fejegységnél, a pendrive-ot ki kell venni ha nem akarok zenét hallgatni?
Vagy benne lehet hagyni, és nincs semmi gond?(mini pendrive, pici piros led villog benne) -
bigbuda
aktív tag
válasz kavics325i #21448 üzenetére
adnám, mert kihasználatlan
-
bigbuda
aktív tag
-
bigbuda
aktív tag
válasz kavics325i #21442 üzenetére
mennyiért lehet eladni? a reális ár érte...
-
-
kavics325i
őstag
válasz bigbuda #21439 üzenetére
Amennyit adsz érte. Én az új típusú gti-ért egy forint sem adnék úgy,hogy a régebbi van. Pedig az új 300e környékén van beárazva
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz Joe fiú #21436 üzenetére
Nekem nem a kábelek közötti differenciával van a bajom. Vagy a rendszer egyes összetevő csoportjain belüli alkatrészek vagy egységek közötti differenciájával. Hanem a megitélés fontosságával és annak pénzre vagyis fizető eszközre átvetített valójáról...Na ez az én bajom.
-
bigbuda
aktív tag
válasz kavics325i #21438 üzenetére
pénzbe mennyit ér?
-
kavics325i
őstag
válasz orbano #21433 üzenetére
Értem. Az,hogy mit tudok és mit nem az kézenfogható. A véleményem is az enyém. Az,hogy ez nem egyezik a Tied vagy a béla véleményével még nem fog engem át formálni. Kicsit bele olvastam egy csodálatos költeménybe
Ha figyelembe vesszük, hogy az 1991-ben alakult cég együttműködésbe lépett a NASA űrsikló programjával, már sejthetünk némi technológiai hátteret.
Istenem olyan szépen hangzó iromány olyan ékes bizonyítéka a szakértelemnek. De elmondok neked valamit barátom. Ha ezt felvetnéd olyannak is aki dolgozott a NASA-nal körbe röhögne. Feltételezve,hogy van neki egy kis esze. Az,hogy Ti időt pénzt energiát nem sajnáltok az nem azt jelenti,hogy értetek hozzá. Valszeg azt sem,hogy én sem. De az mellett kiállni,hogy egy high-end rendszer annyit ér amennyit az oké.Egyébként annyit amennyit adnak érte. De azt állítani,hogy ez ezért meg ezért ér 1000x többet mint a másik ez boszorkányság. Az,hogy vannak leírt szabályok és az csak is úgy lehet és ezért jobb mint a másik...szal ez olyan...Ha az életed múlna rajta akkor is tartanád magad hozzá amit állítasz? Mert a hi-fi erről szól...Egyik azt mondja ez a jobb.A másik azt,hogy az .Szintetikus teszt azt,hogy az.Az élet azt,hogy amaz. Nem szakértelem kérdése ez. Hanem a realítás érzéké.Az,hogy 150e-ért van behúzva kábel amiből egy felesleges és ez így jó.A másik ember három hónapig él ennyiből(jobbik esetben). Ne értsd félre nem el akarok vitatni valamit hanem a realitás az és a kézen foghatóság ami ellene szól ennek. Mert nem természetes. Nagyot fordult a világ és ha neked az jön le,hogy én fikarcnyit sem értek hozzá ám legyen. A gond akkor van ha az élet mást ad....." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Joe fiú
senior tag
válasz shteer #21431 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy vajon észreveszel-e különbséget ugyanazon nyomóval,mert szerintem nem. Kb. 5-6 féle kábelem volt már nyomó és erősítő között, de üssön valaki tarkón szénlapáttal ha ott kellett volna lennie akármilyen különbségnek.
kavics325i: Részben értem, és egyetértek a mondandóddal, autóhifi terén én sem látom értelmét több ezer forintos nagyságrendű kábeleknek, mivel az autóban lehetetlen létrehozni azonos hallgatói közeget, így egyazon kábel is teljesen más és mást mutat egyazon rendszeren.
Pl. vettem 30ezres RCA kábelt, beraktam,hallgattam, jó szép,nagyobb tér,dinamika...viszont, ahogy beindítottam az autót, nem hogy jobb nem volt, még majdhogynem rosszabb is mint az ezer forintos rca kábelem.[ Szerkesztve ]
-
bigbuda
aktív tag
sziasztok, segitségeteket kérném, mennyit ér egy ilyen erősítő? Köszi
MacAudio MP 8000 2 csatornás
2X400W vagy 1X1000W 4 ohm
Max. teljesítmény
(1 kHz-es szinusz hullám tört 02:08 B + = 14,4 V), 2 x 400 W / 1 x 1000 W, 4 Ohm
Névleges teljesítmény (DIN 45 342, B + V = 14,4) 2 x 150 W / 1 x 400 Watt 4 Ohm
Max. teljesítmény
(1 kHz-es szinusz hullám tört 02:08 B + = 14,4 V), 2 x 500 W, 2 Ohm
Névleges teljesítmény (DIN 45 342, + B = 14,4 V), 2 x 200 W, 2 Ohm
Impedancia (sztereó), 2-8 Ohm
Frekvenciaátvitel 5 - 50 000 Hz (-3 dB)
THD (DIN 45 403) <0,05% (1 kHz)
Áthallás (IEC 581)> 60 dB (1 kHz)
Zaj arány (IEC A)> 100 dB
Bemeneti érzékenység LOW szintű bemenet 400 mV - 4 V,
Bemeneti impedancia LOW szintű bemenet 20 kOhm
Alacsony áteresztő szűrő 40-300 Hz, 12 dB / oktáv
Felüláteresztő szűrő 40-300 Hz, 12 dB / oktáv
Bass Boost 0 .. 12 dB, 45 Hz
Beszerzés + 12 V (9-15 V), negatív földelés
Biztosíték 2 x 25 A
Méretek (Sz x Ma x Mé) 358 x 59 x 226 mm
Súly 3,1 kg -
Joe fiú
senior tag
Közben megnéztem, elfelejtettem,hogy ládában, illetve láda és erősítő között is kicseréltem még anno a kábelt, szóval 2.5-ös volt, viszont ahogy próbálgattam, semmit nem vettem észre a 1.5, illetve a 2.5 között, ellenben a láda cserével teljesen más lett a helyzet, nem gondoltam, hogy literre kb. azonos, de felépítésre eltérő ládák között ekkora különbség lehet.
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21432 üzenetére
ért hozzá. Te pedig olyan dologról alkotsz határozott véleményt és osztod az észt, amiről virít, hogy _semmit_ nem tudsz. mert nem, hogy a high-endről nincs fogalmad, de úgy az egész SQ autóhifizésről is nulla van a leírtak alapján.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
BBéci
legenda
válasz kavics325i #21429 üzenetére
Dehogy tapostál bele, messze vagy attól.
Annyira nincs fogalmad az élet eme (autóhifi és hifi) részéről, hogy teljesen felesleges a továbbiakban egyetlen billentyűt lenyomnom a klaviatúrán, hogy Neked válaszoljak.
Csak azt tudnám, mit keresel ebben a topikban?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kavics325i
őstag
Úgy látom bele tapostam a pici lelkivilágodba. Nem állt szándékomban.Csak ne haragudj,hogy nálam nem lehet elismerést azzal kivívni,hogy a ps dzsezzklubba jártam.Annak idején megvertek az akkori "barátaim",hogy gyújtsak rá egy cigire. A mai napig nem próbáltam ki. Hát kb. erre se tudtak volna rávenni,hogy menjek be abba uram bocsá járjak abba a klubba.Mégha megvertek volna se.
Tehát én mindig az egyenlőség elvét vallom(tam).
Tegyük fel készül márpedig készül egy EMMA teszt cd.Az hol és hogyan készül?Az összes bíró aki bírál az EMMA-kon ott volt a felvétel készítésekor? És ha tegyük fel ott is voltak akkor le is ellenőrizték,hogy hogyan sikerült a felvétel? Ha igen akkor min?Mi a viszonyítási alapjuk?Mihez képest jobb ill. rosszabb? Mi az etalon? Ezek nem fogható dolgok és mint olyanok egységesen "Objektíven" nem bírálhatók. Vannak benne elbírálhatók mint pl. dinamika,de ez is fura,mert ha egy asztali lemezjátszót és egy cd-t elindítasz egyszerre ugyanazon művel kicsi az esélye,hogy egyszerre is fejezzék be.
És akkor a bakelit vagy a cd tévesztett?
Szóval ez a kábel meg tér meg stb. misztikum csak arra jó,hogy egymást el ámítsák az emberek. A valódi hangokon kb. úgy meglepődnétek mint a Barabás Éva azertéel klubbtól amikor elraboltuk és tűzpárbaj volt a folyosón.És csak annyit tudott kérdezni sikoltozva,hogy ez ilyen?
Egy kézen fogható minőséget reális árral hajlandó vagyok elfogadni ami viszonylagos linearitást tud produkálni inkább hertzekben mérve és időben mintsem hangokban. Mert a hallása mindenkinek más.A látása is.A szaglása is.Szóval ezek szubjektív dolgok és inkább ízlés dolgai. És én inkább örülnék 10q kutyakajának mint 1 üveg belgasörnek. Mert alkoholt sem fogyasztok. És kocsmába sem járok és koncertekre sem. Szal ami neked jó lehet nekem nem.S ez fordítva is igaz. Tehát semmi nem indokolja,hogy milliókat költsünk olyan dolgokra amiről van egy kép és az vagy hamis vagy sem.Mint mondottam kb. mint az arany. Eszmei értéknek nem lehet pénzben megfogható ára" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21425 üzenetére
versenyen elég "száraz" dolgokat néznek: színpad mérete, tonális egyensúly, részletesség, pontosság, zajmentesség, stb.
pl. ott van a hét dobütés teszt. az elsőnek minél inkább balszélen kell kezdődnie, az utolsónak a lehető leginkább a jobbszélen, a maradék ötnek pedig egyenletesen elosztva a kettőközött kell megszólalnia, és egyezniük kell a hangszíneknek (tehát ha a bal oldali hallhatóan tompább, az baj). ugyan szubjektív ezeknél a megítélés, mert a fülüket használják a zsűrik, de maga a követelményrendszer viszonylag objektív.A vér nem válik VAZZE!™
-
kavics325i
őstag
-
nemes0309
tag
Valakinek nincs eladóba első szettje?
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21421 üzenetére
nem a karosszéria a test, hogyan lehetne egy kis fémdarab a test? a kasztni rá van kötve az akksi negatívjára, így ha a kocsihoz testeled az erősítőt, akkor a színtizta réz helyett egy filléres bádog "tápkábeled" van, retek szar ellenállással. ez a párwattos izzóknak megfelel, de egy lényegesen nagyobb teljesítményigényű erősítőnek, aminek "minőségi" tápellátásra van szüksége, ez már kevés lehet. ez pedig a hangminőségben jelentkezik, nem feltétlenül triviális eltérések (pontosság, részletezőképesség, "levegősség") formájában. nálam már az is óriási különbséget okozott, hogy a fejegység dedikált kábelezést kapott a gyári áramforrás helyett...
A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz HabyRolika #21421 üzenetére
akkor mondjuk kezdésnek jó volna a Cordial CLS 240 is mélynyomó erősítő közé?
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
HabyRolika
tag
válasz orbano #21415 üzenetére
hát igen, teljesen jogos....ez nem mákdaráló....számomra ez viszont magas, még pedig azért, mert minden esetben egy autóban a karosszéria a a test. Ezáltal miért lenne jobb a testelése akksin mint karosszérián?! Elhiszem neked, nem azt mondom hogy lehetetlen csak számomra ez furcsa...
Épp ezen okból kifolyólag vagyok itt ezen a fórum, mert jelenleg az "autóhifi" tudásom szeretném valamilyen szinten bővíteni...Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
BBéci
legenda
Az efféle kábeleken nem szabad spórolni, piti összeg, (1-2 ezer Ft) az egész rendszer árához képest.
Az autómban lévő 3 db 5 méteres interconnect listaáron 160000 forintba került és az egyiket be sem kötöttem. Az bizony durva pazarlás. Ha most itt lenne a piásszekrényemben belga apátsági sörök formájában, sokal jobban érezném magam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Az-X
őstag
válasz attila666 #21414 üzenetére
A kimeneten lévő feszültséggel illetve átfolyó árammal kapcsolatban igazad van. De egy 1,5-es kábel sub esetén akkor is szörnyű nagy ostobaság. Illetve megjegyezném azt is, mielőtt félreértések kerekednének, hogy dupla hossz esetén nem dupla átmérőre van szűkség!
:)
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21394 üzenetére
ezután szoktak visszajönni az emberkék, hogy hány farádos kondit vegyenek, hogy ne villogjon a műszerfalvilágítás meg a fényszóró
ez a tökéletesen működés meg nem tudom miféle szóhasználat. mitől tökéletes? hogy nem recseg? baze ez nem mákdaráló, hogy ha bekapcsol és búg akkor jóA vér nem válik VAZZE!™
-
attila666
tag
válasz k-feri65 #21413 üzenetére
Ha azt szeretnéd kiszámolni, hogy minimálisan milyen vastag kábel kell, akkor igen, a hangszóróvezetéknek vastagabb kellene, mint a tápnak. Persze túlméretezni lehet mindkettőt, de alul nem és ez az egész akkor igaz, ha arról az erősítőről csak 1 hangszóró van hajtva. Ha nagyon számolni akarnánk, akkor attól is függ, hogy az erősítő bemenetén 12-14V van, a kimenetén pedig ennél jóval több is lehet és így a kimeneten kevesebb áram folyik, mint a bementen, ezért a kimenetre valamivel vékonyabb kábel is elég.
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
Az a különbség, hogy a tápkábel az 5m hosszú, a mélyláda és az erősítő közt pedig van 0.5m hosszú kábel. A kábel ellenállását pedig az határozza meg, hogy milyen hosszú és milyen vastag. Tápkábelnek pedig azért kell annyira vastag, hogy az 5m hossznál se legyen nagy feszültségesés, mélyládánál a 0.5m-nél ez annyira nem számít, de azért 2.5mm2 oda sem árt, mert a túl vékony jelentősen megnövelheti a hangszóró impedanciáját.
-
Az-X
őstag
Sosem értettem ezt a vékony kábel használatot... az erősítőbe bemegy 30-40A egy rohadt vastag kábelen aztán van aki ki akarja venni belőle ugyanezt egy 1,5-esen. Arról nem is beszélve, hogy a teljesítménytől függetlenül a kis keresztmetszet amúgy is gyengébben vezeti a mélytartományt. Subnak én 4-es körüli kábelt válogatnék. No de sebaj... kinek mi tetszik
:)
-
profi91
tag
válasz HabyRolika #21398 üzenetére
Nekem majdnem ilyen van, csak az enyém QX6.2C, kurvajól szól, nekem nagyon bejön.
-
HabyRolika
tag
válasz kavics325i #21401 üzenetére
hát venni ilyet mostanság tuti nem fogok... de a PIO P80PRS fej az nagyon bejön ha már egy olyat meg tudnék venni akkor biztos gyűjtögetnek egy hasonló szettre is amellé már dukálna egy ilyen
de csak álom marad.... nagy csóróság van az egész országban
[ Szerkesztve ]
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
kavics325i
őstag
válasz HabyRolika #21397 üzenetére
Nekem mindenképp Focal Performance P165V33 16,5 cm, de első találat 250euro -t hozott.
A kábel vastagság igény a hossztól is függ. Nekem az első ülés alatt van a két erősítő és 3.5 max 4 méter a teljes folyó méter. De talán még annyi sem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.