Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #33898 üzenetére
Ha mindenképpen a képi megjelenítést belyezed előtérbe akkor Sigma chipsetes lejátszót nézegess.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #33895 üzenetére
"Szerintem ez a lényeg, legyen egyensúlyba a rendszer."
Ez igaz, de az én esetemben nem gondolnám, hogy pl. az 50ST60 ne tudna egy komolyabb lejátszót kiszolgálni, még akkor sem, ha "csak belépő szintű" plazma. Ki a megmondhatója, hogy egy közel 300e.-be kerülő tv elé mit lehet akasztani és mi az ami már tök felesleges, Hol van az összeghatár? 30 ezer, vagy 200 ezer? Erre tud valaki korrekt adatot írni? Megjegyzem a HDMI kábelem többe került, mint maga a WD.
Amennyibe anno a PV80-am került, pont akkora összegért vettem elé a Pioneer DV668-as lejátszót és nem éreztem túlzónak, mert remek képminőséget kaptam cserébe, megspékelve egy egészen használható CD hanggal. Előtte volt egy 70e FT-os Yamaha DVD-m, ami messze alulmúlta a Pioneert, minden tekintetben, úgyhogy nem igazán hiszek abban, hogy lehet felső határ, inkább csak a pénztárcám szabja a korlátokat.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy a PV80 aztán minden volt, csak nem "high-end", még 2008-as szemmel nézve sem, de mégis tökéletesen láttatta a lejátszók közötti különbséget.
Konkrétan: ha lenne elegendő pénzem, biztosan Popcorn C-300-at vennék és nem érdekelne, hogy esetleg az ST60 nem lesz képes megmutatni, hogy mire is képes ez a lejátszó, de sajnos most nem olyan időket élek.liszi70: te értetted, mire gondolok és ez a fontos. Én nem kívánok polemizálni, mert ha akarok, bárkibe beleköthetek, de nem akarok.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
robi-k
őstag
Mennyi, 36900Ft? Én 90$ vettem Moszkvában szeptemberben. Azóta is tökéletesen működik. Rendes HDMI van rajta (sőt, adnak hozzá hosszabbító kábelt is), van benne microSD foglalat is. A micro USB egyben tápforrás is és külső USB eszköz csatlakozási hely is (a hozzáadott kábel segítségével). Jó kis ketyere, anyósom megelégedéssel használja (pl. ő a NAS is az anyósomnál, vele tölt le .
-
Mezga Aladár
veterán
" Szerintük, és a saját tapasztalataim is ezt igazolják, ha mégis meg kellene nevezni a legfontosabb alkotóelemet, az egyértelműen a lejátszó lenne. Akár hangról, akár képről van szó."
Ez elég régi vita, nálam az jött be, hogy a megjelenítő eszköz legyen nagyon jó, és ha a lánc elején fejlesztek akkor minden változás megfigyelhető. Viszont általában a lánc vége (hangfal, tv, proj.) a legdrágább, ezért talán a másik verzió sokszor szimpatikusabb.
"De említhetnék számos neves szakembert a hifi világából, akik szerint egy lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme."
Szerintem ez a lényeg, legyen egyensúlyba a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Nem kötelező egyetérteni, de nem is azt írtam, amit említesz.
Amit én írtam, annak - konvertálva a Te szóhasználatodra - az a jelentése, hogy az itt kommunikált esetek messze nagy többségében nem a lejátszó, hanem sokkal inkább a kép megjelenítő eszköz a leggyengébb láncszem.
A leggyengébb láncszemet én úgy értem - másképpen nehéz volna -, hogy az az elem, amelyen a legtöbbet romlik a kép. A kalibrálatlan TV-k - melyekről szinte kizárólag szó van - annyira gyenge láncszemek, hogy a ma megvásárolható leggagyibb bluray játszók, vagy média lejátszók sem rontanak annyit a képen, mint ezek.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
BBéci
legenda
Végre megérkezett: Dune HD Connect WiFi
Bár 36900 forintért kissé drága. [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gyeniko #33868 üzenetére
Leírtad a véleményedet, de ugye nem kötelező Veled egyetérteni?
Azt állítod, a lejátszó nem igazán fontos alkotóeleme egy láncnak. Ezt azzal a hasonlattal, próbálom cáfolni, hogy amit az egyik végén nem öntöttél bele egy csőbe, azt a másikon hiába várod, a büdös életben nem fog kifolyni. Erre már sok évvel ezelőtt, Darvas László, a HiFi Magazin főszerkesztője is rájött és sokszor leírta. De említhetnék számos neves szakembert a hifi világából, akik szerint egy lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Szerintük, és a saját tapasztalataim is ezt igazolják, ha mégis meg kellene nevezni a legfontosabb alkotóelemet, az egyértelműen a lejátszó lenne. Akár hangról, akár képről van szó.
Abban igazad van, hogy az átlagemberek jelentős részénél a TV a leggyengébb láncszem. Itt a topikban is emlegetnek 100-150000 forintos LCD tévéket, amikről most inkább nem mondok semmit. Annyi bizonyos, hogy egy Blu-ray filmben sokkal több van, mint amennyit azok meg tudnak jeleníteni.
Abban is igazad van, hogy egy Panasonic GT/VT képminőségét vetíteni csak a SIM2 C3X színvonalú és árkategóriájú szerkezetek képesek, high-end vászonra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Mivel hifi előbb volt, mint házimozi, a high--end kifejezést ott korábban alkalmazták. De kisbetűkkel, mert semmi nem indokolja a nagybetűket.
Viszont ma mindegyik műfajban, csoportban létező kategória a high-end, és sajnos egyre többen alkalmazzák arra méltatlan termékekre. Talán ezért is találták ki az ultra high-end megnevezést.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
Felesleges a HE kifejezést használni, mert csak megzavarsz vele mindekit
A lényeg az, hogy tudásban, kategóriában egy szintet képező elemek legyen a láncban, és ebből a szempontból mindegy, hogy WD, Dune, Med vagy PH, High-end vagy sem (egyébként a HE nem hifis kifejezés alapból?).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
válasz McKalton #33884 üzenetére
Nem tudom, hogy az asus tényleg tudja-e, de emiatt ne válaszd azt. Nem nagyon hajlandók mostanában a gyártók megvásárolni a teljes BD licensz-et. Nekem tudja mindkét lejátszóm, ennek ellenére mindig lite-ben játszom le a BD-ket, de nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz liszi70 #33874 üzenetére
Valóban igaz amit írsz, és én is tudom, hogy finoman is, de almát hasonlítottam körtével, de mindegyik digitális jelet továbbít ugyan arra a megjelenítőre.
A különbség valóban az, hogy más a jelfeldolgozó egységük. Viszont árban nagyon hasonlóak, hisz ha minden igaz, akkor a dune 303d belseje az olyan, mint a 102w. 2D-ben. A 102w árban nagyon hasonló a wd-hez. És ez a 2 szintén árban nagyon hasonló a STB-omhoz.
Tehát ha azt vesszük, akkor 3 gyártó, 3 kül. termékét hasonlítottam össze (a tévé a 3. eszköz), melyek mindegyike képes digitális jelet továbbítani a tévére, és a STB-om is képes alapvető médiaplayer funkciókat ellátni.
Ennek ellenére 3 kül. képminőségre kell számítani.
És ezt addig nem feltétlen tudja a vásárló, míg saját maga ki nem tapasztalja.
És gondolom erre akart a kérdező is kérdezni, hogy picivel többért van-e esetleg más (chipset)gyártó terméke, ami az esetemhez hasonlóan tudna jobb képet produkálni.
Tehát az én esetemben: tévé>STB>dune>és ki tudja hol a vége -
McKalton
tag
van egy popi A400-am ez ugye nem játszik le menüvel BD isokat, de dune hdbase 3d vagy más csúcs lejátszóból van olyan változat ami lejátsza a menüt is?
Hardwired!
-
nagyúr
Nézd, végül is abszolút nem fontos, ha neked jól esik szavakon lovagolni és figyelmen kívül hagyni a valódi kérdést és szándékot, hát tedd..... Szerintem tökéletesen tisztában van vele, hogy nem high-end megjelenítője van, csak a legjobbat akarja kihozni belőle és pontatlanul fogalmazott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
De ugye nem gondolod rólunk és dgyuri0123-ról, hogy nem tudjuk, hogy mi a pana plazma-hierarchiája? Ezt tudja dgyuri0123 is, aki csak annyi "bűnt" követett el, hogy médialejátszók szintjén a legtöbbet akarja kihozni a tévéjéből, és (vitathatóan) úgy fogalmazott, high-end képminőséget akar. Szerintem ő is tisztában van vele, hogy a tévéjétől van egy pár jobb (elérhető közelségben nem túl sok), de azért remélem, hogy érted, mire gondolt!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nfsu17 #33871 üzenetére
"Mit akarok ebből kihozni? Nem tudom. Talán annyit, hogy nem kell 5m-es vászon, hogy lássuk az eszközök közötti különbséget és nem is kell atomdrága tévé hozzá."
Igen, de az (egyébként tiszteletre méltó) összehasonlításod annyiban sántít, hogy teljesen más kategóriákat hasonlítottál össze. A Dune 303D-t vesd össze egy WD TV Live Streaming-el, vagy egy Mede8er-el, hiszen erről volt szó eredetileg, mindjárt nem fogsz ilyen különbségeket tapasztalni. Megkockáztatom és borítékolom, hogy semmilyen képminőség-különbséget nem fogsz tapasztalni a tévéden.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ahogy olvasom mindenkinek van frappáns válasza mindenre ami talán még igaz is lehet, de ettől még a Pana ST szériája nem felső kategória és pont. Azt már meg se említem hogy a felhasználók 99%-nak még ST szintű TV-je sincs ahova meg tök fölösleges 50-60k-nál drágább médialejátszó.
-
devil-k
nagyúr
válasz nfsu17 #33871 üzenetére
Az 5 méteres vászon nem azért kell, hogy minél inkább észrevegyük a hibákat*, hanem, hogy minél jobban élvezzük azt, amit látunk, "élvezkedhessünk" és legyen egy olyan érzésünk, mintha a saját mozinkban ülnénk.
*akinek meg azért kell, az ne vegyen semmit!
Egyébként a szolgáltatók által nyújtott HD csatornák minősége is elmarad a jótól/széptől... Megközelíti, de ezt nem nevezném jónak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nfsu17
veterán
Nekem csak egy szerény 40"-os LCD van itthon, egyelőre az igényeimnek megfelel, de majd tervezek venni valami jobbat.
3 eszköz által generált képet tudok rajta összehasonlítani közel azonos beállítások mellett.
Tévéadásról van szó, azt mind3 eszköz képes kezelni.
SD adásról, mert itt jön ki a lényeg, hogy a "xarból" mit tud az eszköz upkonvertelni 40"-ra.A szereplők:
-2011-es Samu D series, beépített dvb-c tuner
-2011-es Golden Media dvb-c STB "ALI" chipsettel (nagyjából abban az árkategóriában ez az átlag, nem a legolcsóbb (vagy mégis?), de nem is a legdrágább
-dune 303D3. helyezett: Vicces vagy nem, de a leggyengébb képet szégyen szemre az anno 210k-ba kerülő tévé adja.
Életlen, a csatornalogók vonalai nem elég élesek, olyan mintha valami 10-20%-os blur filtert rátettem volna. Bármit állítottam az évek alatt ez ilyen, bele kellett törődnöm. A 2012-es samu tévénk sem jobb. Ellenben a 2010-es LG lcd lealázza ezt az SD képminőséget mindenféle trükk nélkül, gyári állapotban.2. helyezett: golden media.
Élesebb a kép, a kontúrok jobban kivehetőek, de még mindig nem elég élesek a betűk, mint pl LG-n.1. helyezett mi más lehetne, mint a dune.
Álomszép az sd képe, lemásznak a betűk, tűéles az sd a fentebbiekhez képest. Picit talán még az LG-nél is jobb. De legalább hozza azt a szintet.
HD-ban már nincs ekkora különbség, azt nem is nagyon teszteltem, mert az mindegyikkel szép.Mindez egy (már) gagyi 40"-os tévén, majdnem 3m-ről nézve.
Mit akarok ebből kihozni? Nem tudom.
Talán annyit, hogy nem kell 5m-es vászon, hogy lássuk az eszközök közötti különbséget és nem is kell atomdrága tévé hozzá.
Egyik általam felsorolt eszköz sem low-end (max ma, de mikor vettem még nem volt az), talán pont a STB az, ami az árához képest egész korrekt képet ad.
És a tanulság: LG tévét veszek legközelebb. -
erdoke
titán
válasz robi-k #33865 üzenetére
Szerintem látszik a különbség 50-es tévén is, ha az jó minőségű, csak közelebb kell hozzá ülni. A 42-es az, ahol nem is igazán érdemes nagyon drága/jó évét venni, mert nincs értelme 1,5 méterre ülni, már ha komplett házimoziról van szó.
Mondom ezt úgy, hogy én 65-ös VT-n filmezek.Egyébként a legolcsóbb jó minőség egy kifutott, Qdeo-s Asus lejátszó, pl. a BDS-500 már 40e körül fogható (én is annyiért vettem). Csak ott el kell felejteni a hálózati lejátszást és az automatikus frekvencia váltást is, illetve menüvel csak ISO-ból játszik BD-t.
A legjobb aláírás a héten
-
gyeniko
őstag
Bocs, hogy belevauvauzok, de:
A kép fizikai megjelenítése sokkal nagyobb feladat a készülék számára, mint az, hogy belemegy a digit jel valamilyen dróton, oszt a végén pedig kimegyen belőle egy másik valamilyen dróton, bele a képalkotóba.
Ezért aztán kevés pénzből lehet előállítani olyan cuccost, amely nem cseszi el a bemenő képet (jeleket), esetleg fel is javítja (?) valamelyest.
A képi láncban a megjelenítő a legszűkebb keresztmetszet, ez a legkényesebb, legdrágább, ennek ellenére a kép elcseszésének döntö nagy részét ezek okozzák, szegények. Akár az audio-nál: a lánc minden eleme rongálja a hangot, de a legnehezebb dolga annak az eszköznek van, mely fizikailag is megjeleníti a hangot, vagyis a hangfalaknak.
Szerintem, még a legjobb TV-ken megjelenített képek esetében is, a kép forrása (ha mondjuk ez legalább egy max. 3-4 éves, új korában kb. 30-40 e Ft-os ketyere és nem egy házi barkács valami) csak nagyon kis részben "felelős" a kép minőségéért.
Vetítők: igaz, hogy a nagy, marha (és jó) kép nagyon őszinte tud lenni, de az 1 pontból nagy(4-5 m2) kép vetítése műszakilag akkora feladat, hogy beletörik a vetítők bicskája (most hagyjuk a vásznat, az egy külön pénztemető). Nemrég vettem vetítőt és először nagyon csalódott voltam, mert azt hittem, hogy egy 4 plazmányi, megegyező minőségű képet fogok látni. A valóban okosok elmondták, hogy 30-50 e € (új ár) magasságában már léteznek olyan vetítők, melyektől ezt elvárhatom, de attól, amit vettem, sajnos nem. A legsajnosabb az, hogy igazat mondtak...Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Dorian
félisten
-
Ispy
veterán
válasz Dorian #33864 üzenetére
A high-end nem attól függ hány kezeden tudod megszámolni, hanem mondjuk a tévébe épített elektronika tudásától és hát az ST60 az a belépő kategóriás FHD plazma, a high-end a VT meg a ZT.
Ettől még persze zsír kis tévé
(#33861) dgyuri0123
Egyébként ha meg nagyon égeti a zsebedet a pénz, nyugodtan vegyél egy A-400-at, biztosan jobb készülék, mint a kis WD, csak a képi megjelenítéstől ne várjál óriási javulást.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
robi-k
őstag
Hogy on is legyek 40-100k között képminőségben nincs túl nagy különbség a lejátszók között.
Na pont ez, ami nem igaz Igaz, ahhoz, hogy lásd a különbséget, kell egy 60-65 plazma vagy egy kivetítő.
Lsd. pl. egy Mede8er MED600X3D vs. Popcorn A400 vagy ha BD lejátszó, akkor egy Pioneer BDP-450 közti különbséget. Van minőségbeni különbség, és nem is kicsi -
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #33858 üzenetére
Én nem is azért írtam amit, hogy most vitába szálljak. Egyszerűen csak nem vagy tisztában a High-End fogalmával. És akár milyen fájó de a Pana ST széria az közel se felső kategória, az egy dolog hogy a plazmák között nagyon is jó de nem felső kategória.
Hogy on is legyek 40-100k között képminőségben nincs túl nagy különbség a lejátszók között. -
Dorian
félisten
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #33858 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy lehet-e, hanem, hogy kapsz-e cserébe jobb képet.
2011-ben sem lett volna értelme elé kötni azt az oppot, mert nem tévéhez való (szerintem).
Egyébként én egy 50ST50-et használok WD-vel, csak hogy tudd
[ Szerkesztve ]
-
Zacsi7
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Venice V13 lejátszót érdemes-e lecserélni egy MED600X3D lejátszóra?
Lenne-e előrelépés kép és hangminőség terén?
42LM640S a tv, DNS320 NASról hálózaton használva NFS-en.
HD és 3D képanyag valamint 5.0 hang használata mellett?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem akarok parttalan vitába belekezdeni, de az ST60 2011-ben még simán elment volna High End-ként, ha csak a képi tulajdonságait vesszük figyelembe (szerintem). Akkor elékötöttél volna egy Oppo-t gondolkodás nélkül nem? Ez ma miért nem igaz egy ilyen kvalitású plazmára?
Csak mert van jobb nála? Szerintem attól még képes lenne kiszolgálni egy Oppo-t is simán.
Egy ma használatban lévő GT/VT30-as elé is akaszthattak anno ilyen lejátszókat nemde?"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #33851 üzenetére
Az ST60 alapvetően egy jó plazma de közel se High-End, esetleg VT széria az oled-ről nem is beszélve. Egyébként léteznek High-End lejátszók az Oppo-tól stb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #33852 üzenetére
Jelképes akart lenni a kifejezés, de nyilván törekedni szeretnék minél jobb képre, minél olcsóbban.
Egy Best Buy darabra lenne szükségem 70-80e-ig bezárólag. Ha a WD-n kívül nincs jobb alternatíva, akkor maradni fog még egy darabig.Szerk,: Marad a WD.
Kösz mindenkinek!!
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
Manapság már nincsenek olyan képminőség eltérések a normálisabb lejátszók közt, mint 3-4 éve.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ispy
veterán
Szerintem amit egy ilyen tévé tud 2D-ben, azt a WD is kihozza belőle BD minőségű anyaggal, nem fogsz képiekben többet kapni egy 100k lejátszótól sem, szerintem csak a 2D miatt pénzkidobás másik lejátszót venned.
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #33849 üzenetére
Nem akartam beleszólni, de a High-End kicsit máshol kezdődik.
- mozi bolondéria -
-
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #33849 üzenetére
Ahhoz bőven elég a WD is.
-
nfsu17
veterán
válasz dgyuri0123 #33845 üzenetére
nem is írtad, hogy miben kevés a lejátszó.
"Nem a 3D-s lejátszásra gondolok, mert annak a hiánya miatt biztos nem cserélnék lejátszót."
hanem?
tessék leírni, különben ajánlani sem lehet semmit.oké, hogy kellően jobb kép és hang kell, de ahhoz valami marha nagy tévé kell, hogy látszódjon is a különbség.
vagy 3m-es vásznon nézed és már kijönnek a gyengeségei?leírhatnád, hogy miben is kellene az új lejátszónak többnek lennie:
-feliratkezelés?
-hangkezelés?
-kevés formátumot ismer? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #33843 üzenetére
Köszi a válaszod.
Ettől tartottam kicsit. Nem mintha sírnék a használata közben, mert remek kis lejátszó, de azért jobb produkciót is el tudok képzelni. Nem a 3D-s lejátszásra gondolok, mert annak a hiánya miatt biztos nem cserélnék lejátszót.
A WD talán pont az a kategória, aminek a tudását csak sokkal nagyobb lépéssel lehet űberelni.
Picit várok még mások véleményére is, hátha lesznek, aztán döntök, hogy marad-e, vagy sem.Dune-k közül esetleg nem lehet valamilyen használható darabot venni 80 alatt, ami komolyabb "változást" hozna, vagy tényleg a Popi az egyetlen értelmes alternatíva?
regger.:Kösz neked is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #33842 üzenetére
Szerintem a Mede8er nem jelentene kép és hangminőség-előnyt a WD-hez képest, ahhoz legalább a Popcorn A400-at kéne venned.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Van egy WD Tv Live Streaming-em és szeretnék tovább lépni. Kérdés, hogy egy Mede8er 600x3D már kellően minőségibbb képet/hangot nyújt-e a WD-hez képest, vagy érdemes lenne még egy osztállyal feljebb lépnem ?
Ha igen arra is tudnátok-e valami tippet adni max.80e FT-ig?
Rengeteget olvastam már MP-ekkel kapcsolatban, de minél többet olvasok, annál inkább elbizonytalanodom.Köszi a segítséget.
"csak a zene van"
-
Heng®
tag
Sziasztok!
Kinéztem a Western Digital WD TV Live Hub-ot de sehol nem kapni már. Van valami hasonló árú és képességű cucc amit ajánlanátok? A legfontosabb, hogy a rajta tárolt fileokat a hálózaton át több helyről is el tudjuk érni, hdmi-n rá tudjam kötni a tv-re és legyen hozzá mobil app. 3D nem kell, torrent kliens vagy plex szerver jó lenne, de nem feltétlen kell.
Köszi!
-
herhi
tag
válasz erdoke #33833 üzenetére
Újra sziasztok...szóval a történet továbbra is a ma vásárolt Asus O Play Minivel folyt.
mégpedig ki mit tud arra mondani, hogy minden működik rendesen, szuperul, távirányító is, kábelek, minden, de egy baj van, távirányítóról bekapcsolni nem hajlandó, kikapcsolni viszont DE!!
ez mi a szösz?? nem tudom bekapcsolni....csak kihúz, újra bedug.
köszi...[ Szerkesztve ]
-
deusrache
csendes tag
válasz erdoke #33831 üzenetére
Hálás köszönet. Hiába, 20e forintért kár a csillagos eget várni, főleg ha általános célú a termék.
Ugyanakkor a WD-ben riaszt hogy egyes formátumoknál mintha hivatalosan sem bírná az 1080p-t:
MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution
Forrás, hivatalos specificikációElnézést ha hülyeségen aggódok, de sajh' csak PC-s világban vagyok jártasabb - nem nagyon tudom megítélni hogy a fentebbi gondot jelent-e.
-
herhi
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, de csak megfér egy nem idevaló sor...
szóval a most vásárolt asus lejátszómon a video beállításokban a TV System et mire kell állítani? h a legszebb legyen minden (hdmi auto, pal, ntsc, 1080p. stb) HD Ready plazma tévéről van szó (hdmi csatl.)
köszi a türelmet, meg az esetleges megoldást[ Szerkesztve ]
-
deusrache
csendes tag
Hali mindenkinek!
Lehet hogy naív a kérdés, de vannak tapasztalatok Android-os csodákkal?
Pl ez: http://ipon.hu/webshop/product/evolveo_smart_tv_box_q4/527622 (Evolveo Smart TV Q4) mennyire lehet használható "általános" médiaboxként? Négymagos ARM és egy Mali-400; hacsak nem tévedek nagyot, ez a hardver el kéne hogy vigye az 1080p-s videókat is... viszont sosem láttam még komolyabb Android-is lejátszót, és kicsit aggódok - szoftverrel elég sok mindent el lehet rontani.
Alaptalan a félelmem, vagy sokkal jobb a hasonló árkategóriás WD Live Stream?
-
nagyúr
Nekem is van adatvesztéses tapasztalatom. Orvos, nyugtató injekció, és KÜRT-ös pénz-elb@szás lett a vége, nem pedig visszanyert képek és videók. Szerencsére később kiderült, 3 hónap képeit leszámítva, végül is el voltak mentegetve ide-oda az anyagok, tehát nem volt óriási veszteség, de pont elég lecke volt arra, hogy utána évekig 5 (öt) példányban mentettem a pótolhatatlan adataimat, HDD-re, DVD-re. Azóta ez redukálódott 3 példányra, de az alá nem adom!!!
-
-
Isual
veterán
válasz Multibit #33824 üzenetére
Igaz is meg nem is. Egy vinyó volt a gépben, ettől még persze kiírhattam volna DVD-ra. Jó lecke volt. Fájdalmas, de jó. Aztán egy Corsair Voyager 8 GB-os pendrive csinálta ugyanezt, s épp aznap délelőtt kaptam rá olyan anyagot, ami egyszeri és értékes volt, de nem volt hova mentenem. Most 20 pénz lenne leszedni róla a cuccot... Majd egyszer ha lesz egy felesleges Deákom, arra fog elmenni.
De a 2x2 TB-os WD Greenek eddig rendben.
Ajánlott valami, hogy rendben is legyenek? Piriformos defragezek néha, de mást nem nagyon.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
nagyúr
válasz bsanya #33819 üzenetére
Nekem viszont herótom van a WD Green fejparkolás-elháritási mizériájától, ráadásul a 10 db. HDD-m közül egyedül a green produkált szektorhibát. Én legutóbb Red-et vettem, kicsivel drágább mint a green, de 3 év gar. van rajta, sajnos már lecsúsztam az 5 éves garancia-lehetőségről, mert Red-nek az is volt.
-
Isual
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz tau_ba #33816 üzenetére
a 303D-ben is ennyi van
Aztán lehet engem is átvágtak, ki tudja. -
tau_ba
tag
Futottam egy kort a forgalmazonal a HD-TV102-vel,de elhajtottak. Azt mondjak soha nem allitottak a 102-rol, hogy tudna a DTS downmixet. Meg egy dolgot kernek valakitol, akinek HD-TV102-ese van, es megy neki a DTS downmix. Megtenne, hogy megnezi a Flash memory meretet es belinkelne ugyanezt a kepet a sajat keszulekerol?
-
Joshi
titán
Figyi nem gond ha te ajánlod a Greent de légyszi ne szájkaratézz hogy ki mit ajánl. Értjük az érvedet de nekünk is megvannak a magunké amik úgy néz ki hogy nincsenek egy hullámhosszon. Ennyi. Szerintem ezt nem kell tovább ragozni, hiszem az embereknek akik beruháznak egy vinyóba lesz annyi eszük hogy eldöntsék hogy a Green-t vagy a Red-et vegyék.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
nem volt "Gond". ez a szó önmagában túlzó és megtévesztő.
az adott szériát egy szoftverrel frissíteni lehetett, aki meg nem tudta ezt megcsinálni, annak RMAzták.
pláne egy jelentősen több ideje piacon levő szériáról beszélsz, mint a red, sokszázszorosan több eladott darabszámmal... ez igy totálisan megtévesztő.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Joshi
titán
Na jó de ha ajánlani kell akkor miért ajánljon az ember egy olyan típust amivel gondok voltak/vannak amikor van nála újabb alig drágábban a garancia időről nem is beszélve? Ha most vennék vinyót biztosan Red-et vennék ez nem is kérdés.
ui.: arról már nem is beszélve hogy az emberek 99%-a tuti hogy nem gondol arra hogy az általa vett vinyón firmware-t kell frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Olvass 2 hozzászólást vissza... marketing bullshit.
A fejparkoltatást már rég orvosolnod kellett volna egy firmware frissítéssel, ha tudsz róla.
Továbbá csak egy igen kis töredék százalékát adta ez a hiba az eladott WDk darabszámát.
Ez igy nem indok a Green ellen, a Red javára... lol.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Joshi
titán
A WD RED tényleg ajánlottabb mint a Green ugyanis a RED-et kimondottan NAS és Szerverekbe tervezték tehát jobban bírja a folyamatos üzemet viszont minimális az árkülönbség a Greenhez képest. A Zyxel topikba is ki lett tárgyalva. Egyébként nekem egy 2TB-os Green van de a fejparkolgatás már 105300-nál jár holott még alig több mint 1éves a vinyó. Szerencsére a fejparkolást ki lehet kapcsolni így csak bízhatok benne hogy nem lesz vele gond.
Te meg olvasd végig amit írtam, egyébként is egyidőben írtunk. A Green egyik fejlesztése az állandó fejparkolás volt amivel energiát akartak spórolni de félresikerült a dolog mert kinyírja a vinyót. Gyárilag 300ezer parkolást bír ki egy vinyó amit nagyon gyorsan akár 1-2 év alatt is elérhet. Abban viszont igazat adok hogy olyan eget rengető különbség nincs a két vinyó között viszont árban sincs.
(#33807) cd930: ez már túl sokoldalú készülék szerintem inkább egy HTPC lesz az ő barátja.
[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Kedves ismerősöm számára keresek egy szerkezetet, ami tulajdonképpen nem mediabox hanem inkább okos DVD/HDD felvevő...
HD settopbox és tévé közé szeretné betenni, DVD írós legyen (BluRayt nem mondott, de biztos nem ártana), belső és külső HDD-ről és USB-ről is lehessen etetni, tudjon minden szükséges formátumot, fel tudja rá venni a settopboxból érkező adást.
Nem mondta, de valószínűleg nem árt, ha a hangot erősítőre rá tudja kötni.Hol és mit keresgéljek neki?
Nem az ár hanem a minőség és használhatóság a fő szempont.Előre is kösz!
20+ éve a Prohardveren
-
Peak
addikt
válasz mivamma #33803 üzenetére
Az van, hogy a RED megjelenése előtt a Green szériát is 7/24 működéssel meg "video surveilance" felhasználással marketingelték, meg "ideal for media streaming server" bannerekkel pörgött az oldalukon.
Aztán agylövést kapott valamelyik WDs marketinges, és bevezették a REDet ugyan ezzel a dumával, és a Green honlapjáról ezek eltűntek, sőt végtelenül kedvesen figyelmeztetnek, hogy RAID felhasználásra CSAK a RED szériát ajánlják. )))Tehát... ne dédelgessünk álmokat, ne ringassuk magunkat illúziókban, egy kutyafos az összes.
Csak a piacon a termékpalettájukat pozicionálni kell, kategorizálni, strukturába helyezni, hogy a változó piac vásárlóit is megszólíthassák.A mögöttes valós fizikai tartalom pedig nincs ennyire szétszeparálva, nincs ekkora technológiai különbség.
Tehát pont ugyan úgy használhatsz Green vinyókat is NASban, otthoni RAIDre, mint RED-eket, a RED-ek pontosan ugyan úgy el fognak X százalékban rohadni.Most akarok épiteni egy új NASt a melóba, 4x4TB Greenre, szarok a REDre.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.