Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #70698 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszásról volt szó.
Nem mindenkit érdekel a hdr. -
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #70695 üzenetére
"Épp amit írtam, más OS, rendszereknél ez nem jellemző, Android-os TV-n legkevésbé."
Win tökéletes, linux tökéletes.
És a shield-en is tökéletes. Egyedül a szutyok androidos rendszereknél sz@r. -
Mezga Aladár
veterán
válasz djpundro #68042 üzenetére
Shield 2019. Kodi, Netflix, HboGo, Smart youtube kadencia helyes. Kodi VC1 kódolás esetén időnként hibázik. Távirányító zseniális.
Nálam csak FHD a megjelenítő.
Nekem bejött. -
Mezga Aladár
veterán
Van 2 db pana tv. Popcornal megy a dts/ac3 átengedés.
Van 3 kodis cucc, shield, firetv, x96. Egyikkel sem megy az ac3/dts passthrough.
A beállításokban ott van, be van kapcsolva de csak csend.
Ötlet? -
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #67855 üzenetére
Te komolyan úgy adsz tanácsokat, hogy az adott készüléket, eszközt még soha nem próbáltad ki??
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #67754 üzenetére
"A telepített CoreElec villámgyors, sokkal gyorsabban és stabilabban működik, mint az Nvidia Shiled TV Pro készülék alatt a Kodi. Sőt, itt az SMB megosztással sem volt semmi probléma, a Shiled-hez képest, 20 másodperc alatt el tudtam érni a megosztott tartalmat a PC-ről."
Bocs de ez nálad valami egyedi (user) hiba volt. Nálam teljesen rendben vannak az említett problémák.
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Van valakinek tippje, shield tv 2019 + kodi 18,5, hogy a tmdb miért csak angolul hajlandó a tartalmakat behozni? Be van állítva a magyar nyelv. Ennek ellenére vannak időszakok amikor csak angolul hajlandó, aztán fogja magát és jön magyarul is az infó.
Másik, szintén shield tv 2019, refresh rate, youtube kliens.
Hiába kapcsolja a detektált fps a rendszert akadozik a videó anyag.
Valami ötlet. -
Mezga Aladár
veterán
válasz djnice #67654 üzenetére
CoreELEC fejlesztőinek minden tiszteletem. A legjobb szabad media szoft.
Viszont mai napig röccen a kép az első felirat megjelenéskor. Az egyik x96 90 fokon prüntyög időnként throttlingol. 720 a max netflix alatt.
Csak azért kezdtem el nézegetni új lejátszókat mert a popit szoftveresen avultatják.
Mindenesetre ha fhd-ig nézem, frame packed 3D, a popi a nyerő. Ha netflix hbo, játékok , gyorsaság akkor a SHIELD.
Az x96 csak a hálóban dolgozik amíg tönkre nem megy. -
Mezga Aladár
veterán
válasz djnice #67650 üzenetére
'És igen, túl van árazva ahogy az Apple TV 4K is.'
Mihez képest?
A SHIELD 2015 pont most kapott egy nagyobb frissítést. Van minőség ellenőrzés. Meséld már el nekem melyik kínai dobozkánál van ez? 2 db x 96-os dobozkám van, milyen érdekes hogy nem egyformák. Nem kellene ezt a fillérb@szós stílust erőltetni. -
Mezga Aladár
veterán
válasz djnice #67574 üzenetére
Én valós bd rippekel néztem. Konkrétan a mátrix 1 nem ad képet shielden ha a hardveres gyorsítás be van kapcsolva a Kodiban (A SHIELD Experience Update 8.0.1 rendbe tette a hardveres gyorsítást.) Ugyan ez az anyag az x96 kockás, popcornon tökéletes. Ha felteszed a shieldre a refres rate progit (Te ajánlottad) és bekapcsolod, hogy mutassa az aktuális framerátát, akkor vc1 mkv esetén jól láthatóan kódorog a farme rate. Ha ezt a file összerakod tsmuxer-el bd iso -ba akkor nem kódorog. Még egy probléma, ha Shield kodiban folytatni akarom a filmet és rákattintok hogy ettől az időtől játssza le a vc1 fájlt akkor csak karikázás van.
(#67565) SunMount3r: A shield lejátszotta de a framerate itt sem volt stabil a kijelzés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Hogy legyen egy kis on topik is.
Van itthon pár darab lejátszó, popcorn, x96, shield, fire tv. És egyiken sem tökéletes a FHD/hd/interlaced VC1 filmek lejátszása. Kíváncsi lennék a Microsoft mi a fenét kavart a háttérben.
Mielőtt valaki azt gondolná nálam van a hiba, minden többszörösen ki lett tesztelve. Pl Mátrix 1999 bd rip. Popi iso-bol tökéletes, shield hardveres kodekkel nem ad képet, x96 kockás kép, fire tv nincs hardveres támogatás, képregény. -
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Nvidia SHIRLD 2019 video kimenetének optimális beállítása rgb vagy yuv? -
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Ha netflix, hbo go vagy egyéb applikációt szeretnék használni akkor az megy android nélküli LE/CE alatt?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz djnice #64778 üzenetére
Egyszer ki kellene próbálnod igazán jó rendszerben a lejátszó szoft pl. prioritás beállításai ( lan, usb, ssd) mennyiben befolyásolják a kapott hangot. Nem állok neki "vitatkozni" mert sokszor megtörtént már és igazából számomra már unalmas(bocsi).
Ha érdekel a téma akkor itt olvasgathatsz.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm.
(#64409) blakey: Van valami nyűgje?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
"Bluepanther Syvio-200A média lejátszó
Jellemzők
A BluePanther Syvio-200A egy újgenerációs, teljes HD (1080p) kompatibilis, 1920 x 1080 képpont felbontású, ethernetes (opcionálisan WLAN-os) és merevlemezzel bővíthető (USB és SATA) hálózati médialejátszó, Sigma Designs SMP8635 chipsettel, HDMI 1.3a, S-video, kompozit, komponens (Y, Pb/Cb és Pr/Cr) videó kimenetekkel és sztereó analóg illetve optikai és koax digitális hang kimenetekkel. "
Egy az egyben popi a110
Bluepanther Syvio-100A nem találtam.
-
Mezga Aladár
veterán
A popi 500 sorozata tudja. Én nem próbáltam eddig.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #63689 üzenetére
Okoska ennyit kérdeztem:
Viszont elárulnád mit jelent az, hogy kontroverzális?
erre a válasz.
Kontroverzális: Találd ki. (Segítek: angolból magyarítottam és milyen jól hangzik!)Nem csodálom, hogy nagyon sokan nem vesznek kutyába sem.
Én mindenesetre innentől ignorállak.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #63688 üzenetére
Rájöttem h&lyeség volt neked írni mert, releváns információ tőled soha nem jön.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #63684 üzenetére
Figyu, rohadt idegesítő vagy a sok okoskodásoddal. Viszont elárulnád mit jelent az, hogy kontroverzális?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz junkpod #63578 üzenetére
Közben rájöttem koax digi kimenetes holmi létezik. Mea culpa.
De azért azt mondani, hogy ezen boxok toslink kimenete zenehallgatásra alkalmatlan, az nagyon túlzó. Főleg az eredeti kérdező leírása alapján, de általában is.
De, alkalmatlan olcsó rendszeren hallgatva is. Egy málna+volumio+hfiberry digi árban ott van és hangminőségre messze veri ezeket a boxokat.
Ezeknél a boxoknál kizárólag a hdmi kimenet ad jó minőséget.Szerintem.
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Beni2360 #62939 üzenetére
Filléres?? Mi vagy te maharadzsa? Tessék egy kevésbé filléres.
UI: A cuccaid leírását nézve nem igazán értem a hozzászólásodat.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Visszataszító ahogy kigolyóztátok. Elmondta a véleményét, pont.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz junkpod #62411 üzenetére
A koax spdif kimenetet nagy jól és nagyon rosszul is meglehet csinálni. Ezeken a boxokon ez nem prioritás. A kodi/LE pedig nem szól csak max közepesen. Ha a dac tudna aszinkron módban usb-n zenét fogadni akkor az már komoly ugrás lenne.
Patice tesztelte az x96 boxot ha minden igaz LE volt a szoft. -
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #62361 üzenetére
Ha nem akar telepítgetni akkor szerinted mennyire fogja használni a sub editort. Mi lenne ha értelmeznéd a leírtakat?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #62036 üzenetére
Sajtó-szemlézel?
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Nem tudja valaki, hogy egy film ami két fájlból áll azt hogy kell elnevezni? Cél, Kodi/LE/popi a400 lássa egy filmként. -
Mezga Aladár
veterán
S03E03.1080p.WEB.H264
Duration : 0:44:25.079000
Video : H264 (8 bit, BT.709, 4:2:0)
Resolution : 1920x1080 (1.778:1 / 16:9) @ 24,000/1,001 fps
Audio : AC3+ @ 640 kb/s (5.1)
Language : English
Subtitles : English, English (SDH)
Size : 2,023.448 MB (2,121,739,409 bytes)[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #61099 üzenetére
Ez olyan, mintha rádióadással tesztelnéd a rendszeredet.
Csak óvatosan. Ezzel már lehet tesztelni.
OFF OFF Tudja valaki mi van az AVX-el? Nálam második napja nem elérhető a honlap.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
SD. Számotokra nehéz elképzelni vannak régi VHS/SVHS anyagok digitalizálva SD felbontásban (pl. nálam is)?
Mikor szoktok le arról, másokat kritizáltok valamiért amit láthatóan nem értetek?[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Nekem estek, nagyon helyes.
Nem fogok semmit megcáfolni és nem vagyok szakértő úgy ahogy ti szeretnétek. De mi lenne ha a linkelt topikot elolvasnátok és elgondolkodnátok az ott sok ember által leírt tapasztalatokon?UI: Most játszadoztam egy Wireworld gold starlight vs Kácsa saját koax digitális kábelével és a Wireword határozottan jobb. Pedig csak egy gyengus popi popsijába dugtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest