Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #70710 üzenetére
Ezt te szántad viccnek, ugye?
főleg egy beépített TV-n. - értem én, hogy rosszul írtam de azért mindenki értette. (Androidos TV-re telepített KODI ami ugye belső lejátszónak számít.) mint a 70704 hsz-ben részleteztem is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #70693 üzenetére
Kettő hsz-l lejjebb (70695 SunMount3r) megkaptad a válasz a kadenciahelyes lejátszásról
Androidos boxon kell a KODI mellé még telepíteni két appot, hogy kadenciahelyesen menjen. Ezt nem valószínű, hogy a TV-re fel lehetne varázsolni. És még akkor ott van az ellenőrzése.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #70696 üzenetére
Pl. Linux-on már van HDR? Vagy csak LE alatt, vagy ott se? És Windows-on?
-
burberry07
csendes tag
válasz Mezga Aladár #70693 üzenetére
Akkor ezt én sem értem, mivel szinte minden külső lejátszón a kodit (coreelec) javasolják filmnézésre...
-
Osynho
addikt
válasz Mezga Aladár #69952 üzenetére
Bármilyen válasz érdekelne. Egyébként legrosszabb esetben veszek egyet, aztán, ha nem jön be, eladom.
-
Osynho
addikt
válasz Mezga Aladár #69950 üzenetére
Például ebben a topicban, a keresőt használva. :)
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #68121 üzenetére
A listában felhozza, de nincs külön megjelölve hogy forced és nem is lehet beállítani.
-
LógaGéza
veterán
válasz Mezga Aladár #68120 üzenetére
Akkor neked se sikerült igazán, ugyanis azt írja, hogy volt 2017es SHIELDje is, de a SHIELD Pro-n tapasztalja ezt (2017esből nem volt Pro).
Viszont ettől függetlenül én se tapasztaltam ezeket a hibákat..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Mezga Aladár #68051 üzenetére
Egyébként van Disney+ SHIELDre, csak nem nálunk...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
djpundro
aktív tag
válasz Mezga Aladár #68046 üzenetére
VC1 kódolás mikor van ?Ncore rol filmek között is van ?
Azonkivül netflix hbo go ,disney + nem hasznalsz ?Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #68046 üzenetére
Mi a különbség egyébként e között és a Pro verzió között?
- mozi bolondéria -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #67856 üzenetére
Nem csak én, mások is itt sokáig csak tesztek, olvasottak alapján tudtak/tudnak csak valamiről nyilatkozni és a szerint ajánlani. Most valóban kevés információm volt az adott dologról (ami spec némileg már OFF Topic itt), így írtam is, hogy lehet elhamarkodottan válaszoltam. Ami továbbra is csak egy LEHET, mert mint írtam is és rá is kérdeztem (és amire eddig senki sem válaszolt) vannak még azért bőven fenntartásaim. Gurigázhatnám ezt tovább, hogy én inkább még mit tartanék okosabbnak venni ennyi (vagy kicsit több) pénzből, egyelőre elég annyi, hogy jobban utánanézek és majd akkor folytathatjuk a story-t, ha kiderül, hogy NAGYON tévedtem, akkor pedig sorry. Ha meg annyira sem fontos, akkor az se, hogy ezen tovább lovagoljunk.
Ja és kérdésfeltevésed így nem annyira kikupált: Te komolyan úgy adsz tanácsokat, hogy az adott készüléket, eszközt még soha nem próbáltad ki??-> Nem, tényleg nem a szerint, hogy nem próbáltam ki és hogy mit nem tudok róla, hanem a szerint, (ha esetleg tényleg nincs vele személyes tapasztalatom) amit olvastam, információt eddig begyűjtöttem és így tudok is róla (általában). Ez most egy kivételesebb eset.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #67755 üzenetére
Lehet. Nem tudom. De az durva volt, hogy reggel beállítottam a Shiled alatt (Kodi) a megosztást, este pedig már nem tudtam elérni ugyanazt, csak akkor, ha a Kodiban átállítottam az SMB protokollt. Amíg HTPC-m volt és úgy játszottam le a hálózatról a filmeket Kodin keresztül, egyszer sem kellett a protokollba belenyúlni.
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67736 üzenetére
Nálam a 2019-es Shield-en visszavált automatikusan.
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #67738 üzenetére
Vagy két hete gondok voltak az oldallal, lehet hogy megint gond van.
Mostanában kevés munkát adok neki.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #67734 üzenetére
Akkor a címe és az utalások inkább az angol féltöltésre hajazik. Lehet, hogy valami eltérés van a magyar féltöltésnél s ezért nem azt találja meg. Sajnos én is voltam így de addig kerestem az eltérést míg bejött a magyar.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67732 üzenetére
Használd a Smart Youtube TV app-ot és ott kapcsold be lejátszás alatt az AFR-t: [link]
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #67732 üzenetére
Amíg nincs fent a tmdb oldalán magyar ismertető akkor csak azt tudja letölteni ami fent van. Nézd meg az web oldalon, hogy fent-e van magyarul. Másik kérdésre nem tudok válaszolni.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67658 üzenetére
Nekem is egy 2019-es Shield a fő lejátszó (egyelőre), de ha csak a médialejátszást nézem, akkor nem érzem azt a pluszt amennyivel többe került mint egy kínai box.
Azóta vannak újabb SoC-ek (S905X2, S905X3, S905D3, S922X) amelyekkel a Netflix is FHD és a HDR metaadatok is hibátlanok.
A melegedés is orvosolható egy 1$-os hűtőbordával, de pl nekem sosem volt gondom a gyári fémlemezzel sem.
Itt 10.000 Ft-os boxokat hasonlítunk 60-80 ezresekhez, ne felejtsük el.
Az új kernelnél én nem látok akadást az első feliratnál sem és még mindig a CE-s box indítja el a leggyorsabban a filmeket az összes közül amiket teszteltem. -
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67651 üzenetére
A CoreELEC-et folyamatosan javítják, fejlesztik. Tudom ez nem a kínai boxok érdeme, de van rá lehetőséged hogy használd.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #67593 üzenetére
Mátrixokból én szedtem h265-ös HDR-es 1080 verziót....
Problem solvedEladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67560 üzenetére
Nem tudom te mivel tesztelted, de megnéztem én is:
Back To The Future remux VC-1 1080p23.976
Spears & Munsil HD Benchmark "hajós" teszt VC-1 1080i29.97S905X3 + CE: Hibátlan mindkettő
Nvidia Shield TV Pro + Kodi: Hibátlan mindkettő
Fire TV 4K Stick: Szaggat mindkettő (nincs hw dekóder)Úgy emlékszem ezekkel a sima S905X-en sem volt gond CE alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz Mezga Aladár #67564 üzenetére
VC-1 igen, de interlaced? Pár tucat ha létezhet belőle, de azokból is van már progressive szerintem.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt is megnézhetnéd, ha gondolod. A Q10 Pro csak nagyon akadósan viszi (vagyis inkább "ugrálósan"). Eredeti Remux-ból származik. De akkor már látom nem egyedi probléma. Anno a CE Box-os tesztelők azt írták náluk nem akadozik és azt hiszem ATV 4K esetén sem.
(#67559) Phülöp: Az indokaként lehet (az meg kb. "HA-HA" kategória) de az eredménye meg az amit írtam.
(#67557) devil-k: Épp, hogy nem (az annyira) nagy értékű cuccokról van szó (pl. Az Amlogic Box kifejezés mond neked valamit?). Sok nagyon jó és minőségi, olcsó kategóriás hasznos "kis cuccot" lehet onnan kapni. Olyat is, amit az itthoni Shop-okban egyáltalán nem, vagy kb. 5x áron. Hát azért ez se legyen már mind1 (nekem nem az).
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Hogy érted, hogy mit kavart? Hány ilyen anyag létezhet összesen? Nem csoda, hogy a kutya nem foglalkozik vele.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Patice
Topikgazda
Microsoft hogy került a képbe?
Megértem, ha valami csak interlaced-ben van meg, de egyre ritkább.
Ezért a programozók sem igazán foglalkoznak vele és most ezzel szembesültél.
Apple TV4K olvasataim szerint az SD anyagokat is egész jól skálázza...Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67530 üzenetére
AI Upscaling a menüben, Enhanced-re tedd ha nem akarod használni, de a film közben is tudod váltogatni egy gombbal hogy megnézd melyik a jobb.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #67526 üzenetére
Attól függ mi a megjelenítő és mire képes. TV-k esetében YUV, monitoroknál illetve egyes projektorok esetében RGB.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #67208 üzenetére
Igen, de kell rá egy app pluszban: [link]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64834 üzenetére
X96-on nem fog, ott max 480p a Netflix. A nagyobb felbontáshoz widevine L1 kell, de a 4K csak a certified eszközökön megy.
(#64837) Egon: Pl X92 nagyon jó, de ha olcsó kell akkor Mecool KM8 P (ennél nem lesz wifi és csak 100 Mbit).
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64779 üzenetére
Szoftverfejlesztőként ezt nehéz elképzelni, nálam nem működik a placebo hatás Szeretem ha valamire van kézzel fogható bizonyíték. Hasonlóan állok hozzá az aktuálisan "mindent gyógyító" étrendkiegészítőkhöz (zöld kávé, olivafa levél, huminsav stb), nem is használnak semmit.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64772 üzenetére
Ha technikailag alá tudjátok ezt támasztani, akkor elhiszem. Elég nagy gond lenne a világban, ha a TCP protokoll nem működne megfelelően.
(#64773) Patice: TCP-nél nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64767 üzenetére
Egy netes stream-nél amikor nem nyúl bele semmi?
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64595 üzenetére
A 24.000-t nem tudja.
-
Gaben92
őstag
válasz Mezga Aladár #64561 üzenetére
Na basszus, csak sikerült kétszer is szarul fogalmazni.
Külső lejátszóprogramoknak. Szóval minden ami nem a TV-n lévő beépített lejátszó. pl.: Plex kliens, Kodi, stb. A TV maga képes hardveres gyorsításra, és működik is a beépített lejátszót használva, viszont Kodi, Plex, stb. esetén ettől könnyes búcsút kell venni. Ez nem az Android miatt van, attól működnie kellene, konkrétan a Sony tiltja.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Somatom
veterán
válasz Mezga Aladár #64530 üzenetére
Akkor homályosíts fel légyszi, hogy mit kéne érteni "TV adás" alatt! Nálam ez a hazai TV csatornák realtime, online streamelését jelenti. Erre hogy jön javaslatként a Netflix?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Gaben92
őstag
válasz Mezga Aladár #64502 üzenetére
Végülis kinek mi a “normális”.
blakey: De tényleg mi van 55”-en ami jobb és nem OLED? QLED-et nem fogadok el válasznak, az csak dràgább, de nem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Mezga Aladár #64493 üzenetére
Sony 55XF9005 van itthon HT-ZF9 hangprojektorral, és Apple TV 4k-t használok Infuse Pro-val, de ez miért érdekes?
További kérdések elkerülése végett: Nem akartam OLED-et mert sokat megy a PS4 Pro és fostam, hogy beég a HUD, LCD-ből meg nincs jobb...
SunMount3r: Jogos amit mondasz, de szerintem a gyerek meséje nem 4k.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Mezga Aladár #64486 üzenetére
Jogos.
Nálam is csak amiatt van, mert rohadt jó az anime pluginja.
djnice: Hotel függő. Holiday Inn-ben, Sokos-ban és Scandic-ban elég sokat fordulok meg, de 50-80Mbit eddig mindenhol volt. De még Budapesten az Ibis-ben (hősök tere) is volt 50-60Mbit ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #64411 üzenetére
Van akinél igen, meg kell találni a hiba okát. Nálam nem volt gond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64408 üzenetére
Az érdekes, töltsd le a 8.99.1.1 tar-t és másold be SMB-n az update könyvtárba.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #64408 üzenetére
Mert nincs engedélyezve központilag, ha szeretnéd kipróbálni akkor manuálisan telepítsd.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64405 üzenetére
Az S905X is tudná hardverből, de a jelenlegi kernel nem alkalmas rá, OSMC-nél volt az MVC-re próbálkozás, de ők is felhagytak vele.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64400 üzenetére
Igen, köszönhetően a saját, natív playerének.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64394 üzenetére
Csak a Zidoo van, ami az utolsó firmware-rel sokat javult.
-
addikt
válasz Mezga Aladár #64064 üzenetére
Ezt nem tudtam eddig, hogy ezt nem tudja. Ha tudom biztosan nem veszem meg az ATV-t, mert rettenetesen érzékenyen vagyok a kadenciahelyes lejátszásra (utálom, ha akad a kép). Ugyan csak egy 50-es plazmán nézem, de semmit nem vettem észre belőle...
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #64070 üzenetére
Az Amlogic+LE/CE is csak úgy ajánlható, hogy ha jelezzük a hibáit, márpedig azok is hibáznak.
(#64069) SunMount3r
A Himedia médialejátszó gyártónak tartja magát és így is adja ki a készülékeit, duplán rossza ha hibázik, ezzel szemben az ATV jobb a himediánál.Amúgy az, hogy nálad nem észrevehető, még nem jelenti azt, hogy másnál se lesz az - Amúgy meg ha nem használtad akkor kb. lövésed sincs, hogy milyen. Sokan vettek Dune/Popcorn/Himedia után ATV-t, sebki sem panaszkodott, mert igen, egy kezes eszköz ami szórakoztat és működik, nem pedig tele bug-okkal annak ellenére, hogy nem médialejátszó. Amúgy én észreveszek minden hibát, de ha ezen a fórumon leírom akkor mindenki a szívéhez kap és egyből jön a nem, úgy van, ha nem írom le akkor meg úgy van, akkor hogy is van?
Aztán jött egy újabb FW és onnantól már nálam is észrevehető volt. (A legújabbal még nem teszteltem, lehet megint jó, de most nem is ez a lényeg). - a Himedia nem frissít,. b@szakodik, 1 újítás, javítás, 2 új hiba, és ez megy 3 éve. Semmit nem léptek előre.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #64064 üzenetére
A 24.000 és a 23,976 két különböző fogalom, kadenciahelyes, csak műszerrel vagy pálcikákkal tudod néha észrevenni a hibát de az minden rendszeren hibázik valamilyen szinten. Még a CE is hibázik.
Nekem van ATV 4K-m, leírtam a hibáit, ennek ellenére ajánlom. Ti (tisztelet a kivételnek), még csak képeken láttatok ATV 4K-t és ha valaki valamit leír amit műszerrel kimért akkor rögtön ráugrotok, pedig nem ennyire "fehér és fekete" a dolog. Használjátok és meglátjátok.[ Szerkesztve ]
-
ZooLmt
csendes tag
válasz Mezga Aladár #63890 üzenetére
Az az első Popcorn Hour koppintása volt, nem biztos, hogy 100A, lehet csak 100, megnézhetem otthon, ha érdekel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #63691 üzenetére
Jaj, ilyen csiricsáré dolgon is csak akkor lehet fennakadni, ha mindenképp bele akar kötni az ember valamibe és épp nincs más ami bele lehetne...
Amúgy ha annyira tudni akarod: Konrtoverzális= Ellentmondásos. Lehet kontraverzálisnak is mondani, csak én mint írtam angolból "magyarítottam" (controversial), mert én így használom. Gondoltam nem olyan nagy feladat neked rákeresni a Google-ban, vagy kikövetkeztetni egy kis gondolkodással, de akkor tessék, így már eléggé releváns ez az infó neked?
Nem csodálom, hogy nagyon sokan nem vesznek kutyába sem.-> Kire / kikre gondolsz konkrétan? És honnan veszed egyáltalán, és azt hogy olyan sokan lennének? Azt hogy gondolod, hogy valakiről, akit nem is ismersz, egyszerűen csak ilyeneket állítasz? Nagyon "releváns" vagy te is úgy látom... De inkább ne is válaszolj, mert megint csak a bődületes cikizés dőlne belőled és nem is érdekel igazán...
Én mindenesetre innentől ignorállak.-> Remélem is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #63689 üzenetére
Okoska ennyit kérdeztem:
Viszont elárulnád mit jelent az, hogy kontroverzális?
erre a válasz.
Kontroverzális: Találd ki. (Segítek: angolból magyarítottam és milyen jól hangzik!)Nem csodálom, hogy nagyon sokan nem vesznek kutyába sem.
Én mindenesetre innentől ignorállak.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #63689 üzenetére
releváns információ tőled soha nem jön.-> Ahha, (már megint egy semmitmondó cikizős benyögés) hát egyet azt ebben nem értek veled, de abban igazad van, hogy tényleg jobb lesz ha most már leszállsz rólam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #63687 üzenetére
Figyu, rohadt idegesítő vagy a sok okoskodásoddal. Viszont elárulnád mit jelent az, hogy kontroverzális?
->Figyu, ti meg az sok kötekedésetekkel... Most te sem írtál semmi konkrétumot, hogy mi a bajod a hsz.-eimmel, csak benyögtél valamit úgy általános cikizési céllal.Kontroverzális: Találd ki. (Segítek: angolból magyarítottam és milyen jól hangzik!)
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #63579 üzenetére
Most már tényleg kipróbálom az én belépő szettemen, hogy milyen különbséget hallok egy eredeti cd-rol tippelt FLAC lejatszasrol HDMI csatlakozó vagy optikai esetén.
(Egy tegnapi koncerten a sokmilliós felszerelés például nagyon elrontotta a hallott hang élményt a rendkívül magas hangerő melletti torzítás)
Amúgy ha a HDMI szerinted jó, akkor lehet, hogy HDMI dac-ot érdemes ajánlani. Bár nem tudom azok mennyire drágák.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #63548 üzenetére
Az eredeti kérdésben külső dac, aktív hangfal, 30ezres lejátszó szerepelt. Nem azt írta, hogy hifi többmilliós rendszert szeretne.
A te zene hallgatasi igenyed más mint a többség igénye, tudjuk. De azért azt mondani, hogy ezen boxok toslink kimenete zenehallgatásra alkalmatlan, az nagyon túlzó. Főleg az eredeti kérdező leírása alapján, de általában is.
A másik csúsztatásodra, miszerint alig van digital coax kimenete box meg olvasd el jobban mit írtam, nem azt írtam, hogy bármelyik box, hanem bármelyik coax kimenetes box.
Amúgy meg nem ritka a digitális coax kimenetes csak éppen nem a megszokott csatlakozóval szerelik.Box's don't touch!
-
ferzoli
Ármester
válasz Mezga Aladár #63548 üzenetére
Popcorn Hour A210 + Bubbleupnp esetleg? Ezen van koax kimenet, ez elfogadható minőség lenne? (+ Sanskrit 10th dac + Prodipe Pro 5)
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #63500 üzenetére
Mennyire jó/rossz egy kommersz olcsó lejátszó (bd player, mediaplayer, tv...) digitális koax kimenete?
Mennyivel kell többet költeni rá, hogy hallható különbség legyen?
Kihallhato a különbség egy alsó/közép kategóriás hangrendszeren?Box's don't touch!
-
ferzoli
Ármester
válasz Mezga Aladár #63491 üzenetére
Mezei user vagyok, RP, htpc építés, linux stb.nekem magas. S905/912 box vonalon nincs ilyen alternatíva? Nincs esetleg androidra olyan app, ami wifi-n a telefonra tükrözi a box felületét és onnan tudom vezérelni?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #63353 üzenetére
Igen, Tanix, Vorke, X92, T95M stb kijelzők működnek.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #63070 üzenetére
Az van nálam is mint látható talán a képen,de mivel masszív szerkezet tart így is rendesen amikor összepattintja az ember.
-
Bukmop001
csendes tag
válasz Mezga Aladár #63025 üzenetére
Igen,erre gondolok én is.Aliexpressen kb. 60usd ért rendelhető és elvileg hardware-ben csúnyán lenyomja a Xiaomit. Olvastam róla csomó tesztet, de azt egyik sem írja,hogy muzsikál 4k HDR filmekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Mezga Aladár #62940 üzenetére
Szép egy cucc de 25 kg már nem bírok ennyivel.
Hát a filléres megjegyzés pont az ára miatt lett.
Valójában az RPI miatt kérdeztem mert itt fekszik kihasználatlanul és olvastam, hogy zenére kimondottan ajánlott. De ha nem akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #62602 üzenetére
Abban igazad van hogy az ignorálás ilynkor a legjobb fegyver.
Mint ahogy jól reagált a topik nagy része is hogy nem ment bele a bokszba. -
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #62602 üzenetére
Te nem vagy magadnál.
(#62603) Erwinke
Ha továbbra is jó a Kodi és megelégszel az AC3/DTS-sel akkor az is megoldás lehet, hogy veszel egy Mecool BB2-t, HDMI a TV-be és optikai az erősítőbe. CoreELEC telepítése ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #62600 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz,te is tudod ha olvastad a törölt szöveget ami erős volt nem is kicsit így saját magát golyózta ki.Lehet érvelni értelmesen is személyeskedés nélkül.Neki ez már sokadjára sem sikerült.
Lendüljetek túl ezen a dolgon. -
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #62414 üzenetére
Így van. LE-vel hallgattam meg.
Filmeket amúgy élvezetes külső DAC-kal nézni, sztereóban, de zenére közel sem az igazi. Igaz, csak az USB kijáratot próbáltam, mert más DAC-om nagyon nincs (na jó, de, egy FiiO D3, de ez sem a hűdejó minőségéről híres, ha zenéről van szó).Háttérzenéléshez OK, odafigyelős lejátszáshoz nem.
A konyhában nemrég beüzemeltem egy Raspberry Pi 3-at + egy Allo Boss DAC kártyát OSMC-vel, amire még felraktam egy Roon Bridge-t is. Na az már a Genius fadobozos szettemen is élvezetes (tényleg érezhető a különbség a D3-hoz képest). Asszony által megerősítve.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Mezga Aladár #62406 üzenetére
...ez attól is függ; mi a forrásod sztereóra Kodi alatt..!
Nálam egy Xonar ST, cserélt Op-ampokkal (analógon persze) Kodi alatt jóval szebb hangot produkál - mint bármelyik egyéb lejátszó..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #62406 üzenetére
De ha most is optikait használ? Illetve van olyan box aminek van koax digit kimenete is. Akkor is felejtős a Kodi? Akkor is belenyúlt a sztereó folyamba? (Komolyan érdekel)
Box's don't touch!
-
salesman
őstag
válasz Mezga Aladár #62402 üzenetére
Ez itt a kérdés:
Melyik médialejátszót vegyem:
Mede8er MED600X3D vs Pocorn Hour A210Türűűűdrááá!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #62362 üzenetére
+ (#62363) martinkeet: Ez egy általános "javaslat" volt. A legtöbb Android-os player-ben lévő felirat kezelővel korán sem érhető el annyira esztétikus, személyre szabott, jól olvasható eredmény, mint a SubtitleEdit használatával custom PGS készítése során. Én már megszoktam, de az igaz, hogy hákli, hát akkor:
HTPC és akkor ez se kell.
(És ami még igaz: A Q10 Pro akkor sem "barmolja szét" az ékezetes betűket.)
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #62236 üzenetére
Úgy nem jó ez mint ahogy a médialejátszó topik nem hifi lejatszo se nem analog-sztereo lejatszo topik.
Mondjuk azt nem értem, ha bárki oda van az analóg inputos sztereó erositos zenehallgatasert, azzal mennyire egyeztethető össze egy média lejatszoba integralt olcsó Sabre dac chip minősége? Meg eleve a digitális zene forrás? Ezek már mind kompromisszumok. Szerintem.
Ez is csak egy vélemény, semmi mágia.Box's don't touch!
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #62236 üzenetére
Mivel te is használsz S905X-et, megerősíthetnéd hogy jók.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #62037 üzenetére
Fórum. Ez is egy Fórum amúgy, ahol épp ezt megkérdezted. A cikk csak ráadás.
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #61637 üzenetére
Csináltam az eredetiből egy saját mintafájlt, bízom benne, hogy ezt már le tudod játszani, nagyon érdekelne, hogy most mit tapasztalsz.
Természetesen, annak is nagyon örülnék, ha mások is megnéznék, hogy az alábbi fájllal mit tapasztalnak.
Előre is köszönöm!
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #61598 üzenetére
Nem tanács volt.
(Rembrandt azért enyhe tulzas... bbeci a média lejátszás RembrandtjaBox's don't touch!
-
Hyena
senior tag
válasz Mezga Aladár #61574 üzenetére
Nekem nincs kifogasom az ellen, hogy neki ez fontos es nem is biraltam/biralom erte nem vagyunk egyformak mindenki azzal tolti a szabadidejet amivel akarja.
de "Nem is ertem" hova kell meg fejlodnom?
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #61398 üzenetére
Filmcím.CD1.stb
Filmcím.CD2.stbEladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #61400 üzenetére
Úgy is kipróbálhatod, hogy filmcím.part1.mkv, filmcím.part2.mkv, Kodi ezeket összefűzi, ha bekapcsolod a menüben.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #61398 üzenetére
filmcím.A.kiterjesztes, filmcím.B.kiterjesztes.
-
TCr
veterán
válasz Mezga Aladár #61294 üzenetére
Lemaradtam pár körrel, ez most mi is lesz pontosan?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #61294 üzenetére
Igen, ahhoz is, majd innen letölthető ha felkerül: [link]
-
hislah
aktív tag
válasz Mezga Aladár #61164 üzenetére
Mézga Aladár legalább tudja miről beszélünk. 😂😂😂
Amikor felkészülsz egy jó sorozat új évadára és nem szól a hang a szeretett boxon, majd bedugod másikat, a kínait, mert az mindent lejátszik és AKADOZIK A HANG! 😁😁😁 Az érzés megfizetehetetlen.
Én már rendelem is az új boxomat.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Mezga Aladár #61100 üzenetére
Megzsarolták őket, hogyha nem fizetnek x ezer dodót, törlik a fórumot. Nem fizettek, ezért leállt a fórum. Fórummotort cseréltek ezután. Azt nem tudom, hogy a mostani leállásnak ehhez van-e köze, de gondolom.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #61100 üzenetére
Ne húzzuk be a hájendet a 10e forintos boxok világába, szerintem.
Én sem hájendről beszéltem, inkább csak egy "jobb" rendszerről. Mennyire életszerű, hogy mondjuk egy X96 után csücsül egy 5-30 millás rendszer?
Rádióadást sem "átlagos" tunerrel szoktunk tesztelni, mert lehetetlen jó hangot kinyerni egy ilyen tunerből. Accuphase "picit" más..[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #60900 üzenetére
Azért a digitálisan nem tömörített sztereó pcm jeltovabbitast ne vessük össze a digitálisan tömörített dtshdma jeltovabbitassal. Javítás ki ha rosszul gondolom, hogy messze nem ugyanarról beszélünk.
És az eredeti felvetést, miszerint a dolby licences lejátszó szebben szól pt módban mint a nem dolby licences lejátszó. Ráadásul egy zido és himedia viszonyáról beszélünk, ami minőség kategóriában kb ugyan az a szint. Ha egy 8eft és egy 500eft lejátszóról vitatkoznank még akkor is kételkednek kicsit, de így...Box's don't touch!
-
Ejelhar
senior tag
válasz Mezga Aladár #60889 üzenetére
Elfelejtettél érvelni, ráadásul figyelmetlen voltál, ugyanis én elfogadtam -érvek nélkül is- álláspontotokat.
Tehát: a bithelyes digitális átvitel is más és más hangzást eredményez, készüléktől függően.
Okay. No de miért csak az utolsó eszköz számít a láncban? Ti csak azzal az eszközzel foglalkoztok, ami a DAC előtt van, a többivel mi van?Akkor ahogy a stúdióba digitalizálták a hangot, már az is számít hogyan ér el hozzád, nem csak az utolsó digitális jelfolyamot továbbító eszköz. Tehát az is kell, hogy számítson: az internet szolgáltatód milyen routereket használ, mert azon is átmegy a digitális jel. Kérdés, hogy melyik routernek jobb a hangja, a Cisco vs. Uniper témáról még nem értekezett itt senki.
-
gyeniko
őstag
válasz Mezga Aladár #60893 üzenetére
Neked, mint "szakértő"-nek, nem jelenthet gondot a cikkben leírtak tételes cáfolása. Szerintem ne is húzd az időt, láss hozzá iziben! Biztos vagyok benne, hogy nem csak én vagyok rettentően kíváncsi...
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
A rettegett jitter-ről egy nem laikus véleménye...
A hozzászólásodból arra következtetek, hogy számodra ez igazi újdonság, egyfajta "csemege" lesz.
Az idézett cikknek azért van jelentősége, mert a bithelyes adat átvitelnél az egyetlen hiba az időzítés hibája lehet.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
junkpod
veterán
Ez pedig egy érvelés mentes kijelentés, állítás azaz vélemény.
Amúgy hazimozi-mediaplayer vonatkozásában léteznek laikus és profi userek itt ph-n?
A hitet nehéz (és talán nem is szükséges) legyőzni. Hál istennek odáig már eljutottunk, hogy "mozog a föld", de az evolúció még mindig mumusa a vallásnak.
Az egyetlen érvetek, hogy Ti bizony halljátok és ez azért megdönthetetlen érv még Einstein számára is mert amíg Nektek nem változik meg a véleményetek, addig ez az igazságotok.Box's don't touch!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #60880 üzenetére
Meg azt, hogy nem létezik "érintetlen digitális jel".
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #60647 üzenetére
A kikapcsolás menüben elvileg van alvó mód is. A kék led működés közben mindig világít, ha kikapcsolod akkor meg pirosan. De gyere át az S905 topikba: [link]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #60639 üzenetére
A 8.2-es vonalból a 8.2.3.1 az utolsó, emlékeim szerint azzal sem volt gond az interlaced-del: [link]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #60626 üzenetére
Lehet hogy W-st vettél? Azon lehetnek gondok a váltott soros anyagokkal. Egyelőre csak az S905X ajánlott LE-re teljes körűen.
(#60627) kezo0: Ezek a tesztek pont azt a célt szolgálják, hogy mennyire adnak hibátlan képet a lejátszók. Én úgy gondolom, ha valami drága, akkor az a lehető legjobb minőségben tegye a dolgát és az ilyen tesztekben se bukjon el.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Nézz szét a cec beállításokban, kb 40-50 paraméter állítható.
Box's don't touch!
-
djnice
veterán
Most néztem meg a hajósat, nálam tökéletes (LE 8.90.5). A CEC meg nagyban TV függő, LG-vel pl nekem sem megy, de Toshibával, Philipsel, Samsungal nincs gond.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #60621 üzenetére
Csak az SD felskálázás gyengébb, a deinterlacing egy nagyon jó minőségű motion adaptive edge enhancing algoritmuson alapul.
-
TCr
veterán
válasz Mezga Aladár #60484 üzenetére
Köszönöm!
Van itt közületek olyan, aki használ ilyen kütyüt?
Tényleg annyival jobb a hangminősége egy átlagos médialejátszónál?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz Mezga Aladár #60482 üzenetére
És hogyan kell konfigurálni, pl. wifi-re csatlakoztatni?
Előtelepített oprendszer van rajta?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #60463 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Elite: Dangerous
- Háztartási gépek
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest