Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz SunMount3r #75733 üzenetére
Mi box S 2nd genben sincs ethernet csatlakozó
Nyilván nincsenek nagy igényei, de azért árban már kezd jelentős tényező lenne így, illetve olyan béna, hogy minden lóg minden honnan.
Használt AppleTv fordult meg a fejemben, de nyilván árban soknak gondoltam. Innen nézve nem tűnik annyira soknak.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
Sziasztok!
Van ajánlott idős embernek asztali média lejátszó, mellyel tud netflixet nézni és van rajta rj45?
Valamilyen régi max 32"-os lapos tévéje van HDMI bemenettel. A wifi nem ér el a szobájába, de be van húzva a hálózati kábel.
Egyszerű kezelés és megbízható működés a fontos. Az se volna baj, ha nem lenne drága
-
addikt
válasz Beni2360 #70944 üzenetére
Értelek. Saját tapasztalatom alapján az ATV tűnik a legjobbnak.
A baj inkább az, hogy amikor azt kérdeztem, hogy lesz-e alkalmazás rá, akkor nem kaptam választ (ebből arra következtetek, hogy legalább is belátható távon nem).
Az állítások, hogy lesz nem lesz, nyilván nem hivatalosak, így nem is számonkérhetőek. Ezzel együtt szerintem hiteles fórumtagok állították, így én elhiszem. Mindenki tegyen saját belátása szerint.Az eredeti kérdésemre visszatérve. Te milyen eszközt ajánlanál a célra
-
addikt
Sziasztok!
Szeretnék anyuéknak egy asztali media lejátszót, ami a TV hülyeségét kiváltja. Alapvetően youtube-ot néznének rajta csak. Rebesgetik, hogy idén lesz applikáció a tvkre telekoméknál és stb nélkül lehet majd tv adásokat nézni. Jó lenne, ha erre is alkalmas lenne.
Mi lenne a fentiekre ajánlott és olcsó megoldás?
58pus7505 készülékkel lenne használva.
-
addikt
válasz junkpod #64079 üzenetére
Oké, de hogyan jut el az a lejátszóhoz akár tv adásként akár filmként a lejátszóról? Hol és mikor történik a feldolgozás, ki vagy mi tömörít?
Mezga Aladár megnézem, de nekem a panán minden ilyen ki van kapcsolva emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mezga Aladár #64064 üzenetére
Ezt nem tudtam eddig, hogy ezt nem tudja. Ha tudom biztosan nem veszem meg az ATV-t, mert rettenetesen érzékenyen vagyok a kadenciahelyes lejátszásra (utálom, ha akad a kép). Ugyan csak egy 50-es plazmán nézem, de semmit nem vettem észre belőle...
-
addikt
válasz junkpod #64038 üzenetére
A bit hibajavításnak mi a referenciája? Honnan tudja mit kell a kieső bitek helyére tenni
Ha nem megy az eredeti visszaállítása, akkor nincs kép, illetve teljesen nézhetetlen.Ha jól értem a yuv írja le a képet, amit jól lehet tömöríteni. Ha tömörítés veszteségmentes, akkor szintén nem értem.
Amennyiben rosszul értem és a yuv már maga a tömörítő eljárás és igaz, amit íraz, akkor úgy hibatűrő, hogy nem ugyan azt a képet jelenítni meg mint az eredeti, csak ezt az ember referencia hiányában nem veszi észre
-
-
addikt
Mint írtam nem értek hozzá, ezért elhiszem, de nagyon nagyon fura, hogy nem pontosan bizről bitre ugyan azt nyered ki, az hogy időben egyik vagy másik tovább tart, az rendben. De hogy nem ugyan az jön bitről bitre ugyan azt a forrás anyagot feltételezve (és persze a lejátszó csak továbbítja nem nyúl hozzá) inkább csak elfogadom, mint elhiszem
-
addikt
válasz blakey #63971 üzenetére
Tetszik nem mondom, de nekem az érzékenysége tapipad nem vált be sehogy. a med600-on gyorsabban kikapcsoltam pl az automatikusan betöltött feliratot, vagy sokkal gyorsabban tudtam késleltetést állítani.
Az is igaz, hogy a tekerés ezzel egy "álom"
-
addikt
válasz daniel2121 #63745 üzenetére
Lehetne picit konkretizálni jobban az igényeidet, de mivel írtad, hogy 4K nem szempont, akkor gondolom a DV sem az, így egy Apple Tv 4K jó választás lehet
-
addikt
válasz Szaszabond #63708 üzenetére
Szia, egy ATV jó választás lehet
-
addikt
válasz SunMount3r #63567 üzenetére
DV anyagot még nem láttam és nincs rá ok, hogy ne tudná egyszer támogatni. Akinek ez fontos, nyilván neki nem jó (van egyáltalán ilyen lejátszó)
A 3D is hiányosság, de sose tetszett, ezzel együtt biztos van, akinek ez igen is fontos.
Hang csatlakozók témakörben egyre ritkább, hogy valakinek az erősítője nem fogad hdmi-t.
Köszönöm szépen az infókat, jó ezeket tudni
-
addikt
Akkor most ezt tegyük tisztába...
Apple TV 4K
Pro:
+ mindent lejátszik (4K +hdr)
+ megbízhatóan működik
Con:
- az erősítő nem HD-t ír a hangra, hanem pcm-et (hang ugyan az)
- ajánlott még hozzá lejátszót venni (mrmc vagy infuse)
- nincs rajta usb csatlakozó
- DV elvileg nem megy, a termékoldala szerint igen
- nem olcsó, de elég a 32GB-os verzióNekem még ezek pro:
+ homekit központ
+ apple airplay
+ stream szolgáltatók támogatása
+ játékplatformKihagytam valamit
-
addikt
válasz Gaben92 #63523 üzenetére
Ahogy írták is előttem a nas "mindegy", szerintem pedig nem. Nagyon jó tud lenni egy megfelelő szolgáltatásokat megfelelő minőségben rendszeres frissítésekkel ellátott nas. Abban bizonyára mindenki egyet ért, hogy ez a Synology nasokra igaz (drágábbak, de nem véletlenül, ráadásul bőven kijön a keretedből).
Az AppleTV-t tudom ajánlani, azt használom arra a célra, amire te is szeretnéd. Erős hardvere van, nem a nast kell terhelni kódolással.
-
addikt
válasz Gaben92 #63516 üzenetére
Apple 4K jó választás lehet (55K - elég lesz a 32GB). Foglalni fog 1db hdmi portot ő is sajna. Nasból pedig nézz egy kétlemez synologyt attól függően, hogy mire szeretnéd használni drágábbat, vagy olcsóbbat 65-95K).
Annyi bibi van, hogy így kevés a 4 hdmi portod esetenként. De korrektül megvagy max 150K-ból.
-
addikt
válasz SunMount3r #62627 üzenetére
Egyelőre még nem érint, de ha nincs licenc probléma, akkor nem érzem lehetetlennek, hogy az Apple beépítse a tvOS-be.
-
addikt
válasz SunMount3r #62625 üzenetére
Ez a jövőben változhat nem Van valami licenc akadálya ezeknek a formátumoknak?
Ami engem sokkal jobban zavar (még nem, mert fullhd-n vagyok), hogy a youtube az nem lesz 4K... erre azért kitalálhatnának valamit.
-
addikt
válasz blakey #62590 üzenetére
Simán lehet, hogy a hálózatommal van baj, mert több tplink eszközön keresztül éri el a nast az atv.
Cat6 kábelek vannak, amiket magam szereltem.Tehát az atv nem a megnyitás pillanatában cacheli a film tartalmát El sem tudom képzelni, hogyan lehet ennyire gyorsan tekerni a filmekben (legalább is korábban nem tudtam )
djpundro: ezt kérlek ne! Építő jelleggel válaszolt.
-
addikt
válasz blakey #62587 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem. Arra gondolhat, hogy rányom a megnyitásra, akkor kell ~10-15 sec, mire elindul a lejátszás?
Nálam is előfordult már (ha erről van szó). Azt gondoltam azért lehet ez így, mert ekkor végzi el a feladatokat, ami ahhoz kell, hogy olyan gyorsan és miniatürrel lehessen keresni.
Fentiek a személyes elgondolásaim, elképzelhető, hogy a valóság közelében sem vagyok.
-
addikt
válasz dgyuri0123 #62427 üzenetére
Nem azért írtam, hogy 12K pénz, hanem mert ezt tervezek venni helyette, de igazából amire nekem kell arra a mostani is jó (pana 50st60-nal).
Ezúton is köszönöm mindenki válaszát, kicsit sikerült jobban megértenem a jelenséget
-
addikt
A kép utófeldolgozása miatt?
Nincs olyan lejátszó, ami a tényleges filmet jeleníti meg (legalább a tv-ig)
dgyuri0123: elhiszem. Én nem tapasztaltam hasonlót igaz csak 50" nézem, de plazmán.
Veszek egy atv-t aztán lesz mivel összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dgyuri0123 #62419 üzenetére
Offba teszem. Nem szeretnék vitát, komolyan érdekel, hogy egy digitális anyagnak, amit digitálisan teszel ki a tv-re hogyan jobb a minősége
(Ha utófeldolgozásra gondolsz, akkor jobb tutira nem lesz, más)
Fullhd esetén a 100Mbit első kézből tudom, hogy kevés (kontaktos volt a lan kábelem feleségem takarít) a film meg időközönként beakad. Kábel csere, újra gigabit, minden szuper.
Med600 használtan 12,5K még simán garival (ezekre is 5 év volt), ráadásul a távirányítója is szuper, világít, hogy ha kell sötétben a nem túl gyakran használt funkció gombokat lásd.
-
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy lecserélem a med600-at egy apple tv 4k-ra.
Az volna a kérdésem, hogy az atv támogatja kadenciahelyes lejátszást?
Pana st60 a megjelenítőm, hangrendszerem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest