Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astroboy
őstag
Figyelem! Változott a jótállás szabályozása!
"A jótállás időtartama megváltozott. Ezentúl három kategória helyett csak kettő lesz: a tízezer és 250 ezer forint közötti tartós fogyasztási cikkek esetén a jótállás két év, 250 ezer forint felett pedig marad a három év. A korábbiakban százezer forintig csak egyéves jótállást kellett kötelezően nyújtania a vállalkozásnak – ez mostantól megszűnik."
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz szebe #117496 üzenetére
Az enyémnél bármilyen terhelés van azonnal látszik, csak külön jelzi a terheléseknél, amíg nincs lekönyvelve.
Szerintem is júzer error van itt.
Ha másért nem, azért mert még mindig folytatódik a dolog. Az első ilyennél verném az asztalt és amikor meg van oldva, már lépnék is onnan. -
szebe
addikt
Nekem max olyan van, hogy hétvégén ha vásárolok, akkor az egyenlegből vonódik, de a tételt nem látom a költésnél. Munkanapon könyvelik és megjelenik rendesen.
Én veled vagyok, szerintem is júzer error, és valami részletről lemaradunk
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
cidalain
veterán
Szerencsére ilyen nyom nélkül lehúzós nem volt nekem.
Viszont a jelenlegi számlacsomagom számlavezetési díja 0 forint (itthoni számla, ha teljesítek bizonyos feltételeket), online utalás 0 forint.
Voltak nyomkövető SMS-eim, de azt év elején kapcsoltattam ki, mert az elvitt 3-500 forintot havonta, az app értesítésekre kellett áttérni mert az free.
Cserébe van éves kártyadíj párezerért.[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Pikari
addikt
válasz Top cat #117492 üzenetére
Már nem vagyok ott. Ez volt az utolsó csepp, ami után megszüntettem a számlámat
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Top cat #117489 üzenetére
Nem, nem volt kedvem 50 kilómétert utazni és 2-4 órát sorban állni 3 ezer forintért. Feltöltöttem autómatából másnap, úgy már jó volt.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Csak egyet meséltem el, mert már unom újra és újra elmondogatni mindenkinek. Volt olyan is, hogy illegálisan, nyom nélkül tűnt el róla pénz. Meg olyan is, hogy 15 ezer helyett 45 ezer ment ki. Nem sorolom, KROK640 igazat mond.
-
opr
nagyúr
válasz Pikari #117487 üzenetére
Ez rohadtul nem ugyanaz a szitu.
Plusz, mikor nekem volt ugyan ez, masnap bementem (a szolgaltatohoz, mert ez amugy 99%, hogy nem a bank hibaja), huztam szamot, 1 ora mulva meg volt oldva a dolog, a penz ott figyelt a telon. Erted, a bank megis mi a picsat tudna csinalni vele, hogy atkuldte a penzt, a szolgaltato meg baszta megfeleloen elkonyvelni? ¯\_(ツ)_/¯"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Pikari
addikt
Egyet elmesélek a kb 20 eset közül.
Pénzt akartam tölteni a telefonomra, a szolgáltató webes interfészén keresztül. Kiválasztottam az OTP-t, bepötyögtem a telefonszámot (gondosan ügyelve, hogy jól adtam meg), leokéztam.
A pénz levonódott. Számlát megkaptam róla e-mailben. Ennyi.
A telefonra már sosem érkezett meg. Kéz széttárása.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
opr
nagyúr
válasz Pikari #117484 üzenetére
Folyamatosan par ezer forintos tetelek tuntek el a szamlarol, ugy, hogy nem volt ra semmi magyarazat, tranzakcio azonosito, terminal lokacio, semmi, es a bank se tud ra mondani semmit?
Megjelenik a szamlan az, hogy:
-6000ft; rejtelyes bullshit - ne kerdezd mi se tudjuk
...Vagy hogy kell ezt elkepzelni?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #117473 üzenetére
Eskuszom nem ertem. Nincs app, szamlakivonat, semmi? Mar ~8 evvel ez elott is igaz volt az, hogy ha egy filler is megmozdult a szamlamon (vagy k&h vagy otp volt, nem tudom az utolso eppen melyik volt, de szerintem k&h), azonnal kaptam rola ertesitest. Meg tudtam nezni mindent, talan meg a terminal helyet is. Soha, de soha nem volt olyan, hogy havi szinten x ezer ft minusz ugy, hogy nincs ott semmi info. Ilyenrol meg nem is hallottam, csak toled, szoval sorry, de tenyleg az az erzesem, hogy itt a hiba a szek es a szamitogep kozott van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Pikari
addikt
válasz qnadam #117472 üzenetére
Van egy. 300 MHz-es ARM procival, 128 mega rammal
Az akksi felpúposodott, és kiszabta magát a foglalatból, úgyhogy azt ki kellett dobniA Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Alusky
aktív tag
Erről a Tanulommagamos szófosó csávó jut eszembe az ősember 3 órát dolgozott naponta videójával, hogy mennyire eltávolodtunk attól, pedig aztán akkor fasza volt 3 órázni. Csak épp ma mennyivel nagyobb luxusban is élünk ahhoz képest és ennek ára van. A 3x több munkaóráért 30x több jóságot kapunk érte szabadidőben, nem csak a barlang előtt nézzük egymást.
Nem volt 27% Áfa a középkorban, de perkálni kellett pénzzel, terménnyel, háziállattal, akármivel, fiúgyermekkel.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #117459 üzenetére
Gondolom ami mozdítható volt belőle (HDD/SSDD, RAM fele) már eladta belőle. A "Na, működik!"-el meg arra próbált utalni, hogy akkor ő nem vert át senkit, sőt ha már itt vagy vigyed is. Az, hogy oprendszert sem tudsz rátenni, esetleg 2 perc múlva lefagy, azt már ne nála vedd észre, hanem otthon, akkor lehet téged hibáztatni, hogy elrontottad, meg különben is tesztelés után vetted meg.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Cs1csó #117441 üzenetére
Igen, ez teljesen így van. Annál kevesebb az esélye, hogy lelép, vagy tartósan megmarad kint, hazajön mind szavazónak.
Ezt ugye megintcsak problémának látom, mert önmagában ez nem ösztönzi a plusz gyerek vállalást (ahol igen, ott van baj), ugyanakkor a felnőtt gyermektelen 26-65 év közötti férfiakat teszi be a legnagyobb adófizetősi sávba úgy, hogy ők nem kaphatnak sehol, semmilyen kedvezményt.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Alusky #117437 üzenetére
+1
Bár itt inkább az megy, ha te neked más a tapasztalatod, és emiatt másképp gondolkodsz, akkor te "nem érted".
Ma reggelre újabb levonás a bankszámlámról, ismét nincs benne a számlatörténetben semmi. Már 12 ezerrel nem tudnak elszámolni egy hónap alatt. Fun fact : A külföldi bankszámláim az elmúlt 9 évben összesen, és az összes, nem került együtt annyiba, mint ez az egy magyar számla, csak idén, és még csak július van. Ha nem kéne kényszerből magyar számlám legyen, már régesrég nem lenne.#117436 hcl : Voltak akkor is nagy adók, mert ez 20-X%ig jelent jövedelemadót. Itt meg a fizetésed 2/3-a után még 25-27% ÁFÁt is fizetsz De örülök, hogy úgy állsz hozzá, hogy lehetne rosszabb is, meg talán jó van ez így, mert ez azt jelenti, legalább te elégedett vagy ezzel
-
veterán
Pikari, szerezz egy ilyen netbookot
hanyas vagy, te disznó?
-
koby11h
őstag
válasz cidalain #117469 üzenetére
Most én amit használok átlag csomagra 5 kg, cipős doboz méret az így néz ki legjobb áron (automatából-automatába):
- Packeta (ma adtam fel először ): automatából automatába 1290 Ft (akciósan most 999 Ft)
- MPL regisztrációval, Címirat kitöltővel, automatából automatába 1398 Ft
- Foxpost regisztrációval, automatából automatába 1499 Ft
- GLS automatából automatába 2620 Ft
Ha nagyobb/nehezebb, házhoz, törékeny, akkor meg nagyon szépen növekszik az ár.
Ez elmenne (mert nem én fizetem) ha nem 100-párezer közötti cuccokat árulnék..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Igen, sajnos. A rosszabb fajta meg ha tudja, hogy rossz, akkor is azt írja oda, hogy nem tesztelt.
De olyan is volt, aki más hibát írt egy fényképezőgépre, mint ami baja volt, mert ha megmondja, hogy rendesen beázott, akkor nem veszem meg...Mutogatni való hater díszpinty
-
cidalain
veterán
válasz koby11h #117465 üzenetére
ez szerencsére csak egy noti szalagkábel volt. beraktam kartonlapok közé, meg épp annyi bubisfólia köré, hogy ne legyen túl vastag.
a csomagküldés mocskosul megdrágult az elmúlt pár évben. az elején a 2kg postán maradó 850-ről indult, ha jól rémlik, azzal még el lehetett lenni. Fox is 1500 fölé ment, packetánál van még értelmes ár talán.
(most már az emag sem postáz az automatájukba ingyen 10000 felett, vedd meg az éves prémium accountot, aztán majd csak akkor.)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
koby11h
őstag
+cidalain:
Sima levelet én is csak egy határozott, írásban megerősített kérésre... és le is írom, hogy nem követhető, nem kerestethető és ha eltűnik vagy megsérül, akkor nincs kinél reklamálni! Évente 1-2 még így is van, és általában nincs vele gond. De nem szeretem."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
+ bagóért persze, mert nem lehetek biztos.
Na ez a rész az, amire a hirdetők nagy része nem hajlandó.
Az, hogy nincs kedve/ideje/lehetősége/szakértelme tesztelni (vagy szándékosan nem teszi), az a legtöbb hirdető szerint nem ármódosító tényező.
Ő csak azért, mert nincs tesztelve, lutri, nem hajlandó olcsóbban adni, megválni a bevétel egy részétől. -
válasz koby11h #117463 üzenetére
Hát, az működőbb mint a semmi
@koby11h : Én nem szoktam spórolni sima levéllel, mert azt el is hagyják könnyen. Volt már. Ha a vevő kéri saját felelősségre, akkor mehet, de passz. Ha rajtam múlik, akkor könyvelt.
A 2cm-t meg itt is szigorúan veszik, de amikor meg én kapok ajánlottat, akkor sokszor jön 2cm-nél vastagabbMutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz cidalain #117464 üzenetére
A sima levél és a postakész boríték a legjobb.
Én egy 230V-os tápkábelt nem tudtam sima levélként elküldeni, mert a villásdugó része átlépte a 24mm-es határt és itt szigorúan veszik és nem vették fel.
Ajánlott levél lehetett volna, postán maradó, de úgy meg már minek..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
cidalain
veterán
válasz koby11h #117454 üzenetére
múltkor szerencsére csak kábelt kellett küldenem, az befér egy borítékba, és úgy a posta verhetetlen a maga 390 forintos elsőbbségi borítékjával.
ok, ha el nem hagyják... (nekem visszaírtak, hogy megkapták, huh)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
koby11h
őstag
Én is értem, hogy "Amikor x éve elraktam még működött.", csak akkor (korábbi hirdetésre, amire elmentem) ne annyi legyen már a teszt, hogy bekapcsolt, és 3 hibaüzenettel eljutott a no boot device-ig
Azt, hogy a fentebbi hirdetésnél ezt az ára tükrözi-e, nem tudom megítélni, mivel az NF110-et Atom N450,455, ..., 1-2 GB, vagy bővítve, HDD, de lehet benne már SSD is... nem írta ki, szerintem nem is tudja a hirdető.
Konkrétan csak a "Működik"-re szólt az Optimizmus jelzőm...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Na ja, ez megegyezés kérdése, hogy mi a "működik" .
De a másik sztem azért írta, hogy működik, mert ő működőként rakta el (ha jóhiszemű vagyok).
Mondjuk ilyenkor kiírom, hogy nincs tesztelve, de illene működnie + bagóért persze, mert nem lehetek biztos.Mutogatni való hater díszpinty
-
Reggie0
félisten
Azert nem mindenki probal meg atvagni. Jobb helyeken meg oda is irjak, hogy alkatresznek es ki tudja mi mukodik belole. Nyilvan ez akkor mukodik, ha ugy is van bearazva es nem a hibatlan aran akarja eladni. En pl. routert vettem igy, volt ami total kuka volt, volt ami meg jo. Modern zsakbamacska, de ha tudsz rola, akkor ez nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Reggie0 #117457 üzenetére
Voltam így laptopnézőbe, univerzális táppal. Bekapcsolt a laptop, "Na, működik!", és szerinte ennyi volt a próba.
Gombelem lemerülve, memória csak a fele a hirdetésben kiírtnak, boot meghajtó nem található... még jó, hogy annyi idő alatt ezt már le lehetett szűrni. Csodálkozott, hogy nem veszem meg.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
morcosharcos
őstag
válasz koby11h #117454 üzenetére
Na ezért hajigáltam ki egy marék 3th gen celeront a minap, ahelyett, hogy meghirdettem volna, még egybe sem tudnék elkérni érte 2-3e ft-nál többet, mert egyszerűen nem ér annyit, de postával együtt mire megvennék, meg az a rengeteg értetlenkedő üzenet, hát pont nem hiányzik az embernek. Pláne így nyaralás után.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
-
koby11h
őstag
Drága-e a posta?.
1000 Ft-os termék, postán maradóra kérik.
Az 2265 Ft, előre utalással.
Miii? Ennyi lenne postával együtt?
NEEEM ez csak a posta!
<nincs válasz>"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz cidalain #117452 üzenetére
Én próbálom nem előre elítélni a hirdetőt. De nem hiszem, hogy ha vinnék tápot, akkor kivárná amíg pendrive-ról bootolok, memtest 1 ciklus, utána fel egy Windows 10, Burn in test vagy Stress test 15 percig, HD Sentinel felületteszt..., utána akku merítés teszt...
-
cidalain
veterán
válasz koby11h #117450 üzenetére
a köcsög, akinek elloptam a táskáját otthon hagyta a töltőjét (=töltője elveszett).
ráadásul amikor bekapcsoltam jelszót kért az a szar. (=működött)
de így mégse adhatom el, lemerítettem a francba, hogy ne lehessen tesztelni, de előtte még csináltam egy partíció törlést pendrive-ról (= telepíteni biztosan kell, le van merülve)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
koby11h
őstag
Import széklet akciósan...
-
koby11h
őstag
Töltője nincs, le van merülve, tehát be sem lehet kapcsolni... honnan tudja, hogy működik? Mert régen működött? Optimizmus...
-
-
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #117433 üzenetére
Minél kevesebbet jár valaki iskolába, minél képzetlenebb annál könnyebben befolyásolható, de ha nagyon képzetlen akkor még külföldre is nehezebben tud dobbantani pl. nyelvtudás hiánya, jobb szakma hiánya.
Pont hogy a gyerekek miatt adnak kedvezményt, tehát akinek van az többet vihet haza, nyilván "költséges" mulatság a gyerek-család tehát nem kell csak emiatt irigyelni valakit.
Bár az tény, hogy gyerek nélkül de PÁRBAN azért jó az élet mind "érzelmileg" mind anyagilag (feleződnek a lakhatás költségei, egy lakás fűtése ugyanakkora költség ha egyedül vagy ha ketten lakják, vagy a közös költség is, de ha a törlesztő is közös az is olcsóbb persze a mai világban amikor a házasságok fele válással végződik egy papír nélküli kapcsolat még rizikósabb)
-
-
-
Alusky
aktív tag
válasz KROK640 #117341 üzenetére
Én nem támogatom a kártyát, nincs is. Ez csak a "mi fejlettebbek vagyunk" komplexusos modern, civilizált budapestiek mániája, hogy lenéz mást amit ő nem használ meg elavultnak tekint, meg kitalál rá minden negatívat csak mert ő dobálhat szart, de a másik nem. Nem véletlenül pestifaszozunk vidéken, ők meg fogyatékosnarancsoznak vidékre. Amúgy kezit csókolom a holland és francia eredményeknek.
A világban meg nagyon sok minden így van megoldva, ha egy kisebb réteg ökör, akkor a teljes lakosság szopatva van szabállyal. A HO is ilyen, ha 50-ből 3 nyavalyog akkor mindenkit berántanak fixen.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
-
KROK640
nagyúr
válasz koko52 #117416 üzenetére
Pontosan, ez a középkorban sem volt ilyen durva! (világbajnok ÁFA sem volt ... Anno a Ciprusak nem hitték el, mikor elmondtam, hogy itthon 25%-os áfa van ám. )
oktatás : Minek? Disznók elé gyöngyöt? A Szalag mellett kifejezetten előnyös, ha maximum nyolc osztálya van!
Eü : Ne viccelj már! Még a végén a paraszt megéri a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjjat kell fizetni neki!
Utak : Ezeknek? Most is mindenki SUV-al jár, aki meg nem, az gyalog.Mindezt ott, ahol egy egyszerű gázszerelőnek is telik yachtra... Nagyon furcsa elképzeléseid vannak
-
Alusky
aktív tag
válasz KROK640 #117431 üzenetére
Nekem is van egy 50.000 üzemórás meg 100TB írásos és semmi baja. Mondjuk ez 1500 teleírásnak felel meg, ezek az mlc lapok meg úgy rémlik még 3000-ret bírtak vagy mennyit, úgyhogy nem meglepő, meg amúgy is a vezérlő szokott megdögleni nem a nand.
Ha egy széria szar lesz az nem azt jelenti minden darab olyan, csak egy jelentős része amivel a híre is kel, a többi az vígan működik. Meg aztán franc tudja a gyártó hányszor faceliftezte belül a vezérlőt vagy a chipeket vagy akár az fw-t és egy részük lehet kiemelkedően jó.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
KROK640
nagyúr
válasz Csupingo #117403 üzenetére
De nincsennek belekényszerítve az emberek a bankszámlába ... áh, dehogy
Végülis csak te fizetsz a banknak, hogy ő sokkal többet spórolhasson. Tiszta win-win. Ja nem. Azóta sem értem, miért nem a bank fizet nekünk havi pár ezret, egyrészt az adatainkért, (amit amúgy simán kiadnak ha az érdekük azt kívánja, senkinek ne legyen illúziója) másrészt azért mert a pénzünk náluk van. (Arról nem is beszélve, hogy annak a többszörösét kiadhatják (résztartalékképzés) kamatra ami sokkal magasabb mint amit nekünk fizetnek; ha pedig még ezután is bajba kerülnének a központi bank, vagy még nagyobb baj esetén az állam kisegíti őket)#117410 Cs1csó : "van 3 gyereked vagy épp nincs egy se" - épp nincs egy sem. Akkor miért nem a bruttót kapom?
Egyébként ez is egy érdekes elgondolás, de van benne valami, hogy ne tovább tanuljon hanem hamar menjen dolgozni. Én leginkább arra gondoltam, hogy arról szól, hogy iskola elvégzése után még legalább egy pár évig itt tudják tartani a fiatalokat.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ahogy fentebb is írtam, HCL-el megállapítottuk, hogy menjen, járjon be aki akar, csináljon forgalmi dugót, szennyezze a környezetet, csak ha egy meló helyen 40%, vagy akár 51% azt mondja, hogy be akar járni, akkor az ne vonatkozzon mindenkire. Rengeteg melóhely van, ahol képtelenség a home office, legalább ott maradjanak a hátsójukon ahol lehet.
Másik oldalról (bár mostanában pont nem home officeolható melóim vannak ) nekem pl az a napi 3 óra ami ingázásra elmegy (szerintem egy átlag Pestinek is elmegy ennyi) és az a havi kb közlekedésen megspórolt 20db ezres már egy érdemleges tétel.
A napi 3 óra eléggé sok mindenre jó lehet, fusizni plusz pénzért, akár edzeni, tanulni valamit, tovább aludni, többet lenni a családdal, vagy csak szórakozni... de mindenhogy kiegyensúlyozottabb lesz az ember tőle.
Ráadásul ez havonta 66-69 órát jelent ami majdnem 3 napnak felel meg!Retro gép : Nekem is van két-három (három ha a 4th gen is annak számít már), de egy nagyon olcsó hobbi, főleg autentikus géppel. Ugyanis az adott korszakban nagyon gyakran nem a csúcs gépek voltak az embereknek, ráadásul sokszor tele voltak "koridegen" +- 2-3 év alkatrészekkel is, így tulajdonképp ha valaki nem akar perfekcionista - az adott időszakra/korszakra - csúcsgépet és időkapszulát építeni, akkor eléggé laza hobbi ez.
pl egy Celeron 366-os (1999) simán elmegy 256MB RAMmal (2001-2002) és GeForce 2-vel (2000); sőt, 2001-2002-ben a helyi apró is tele volt ilyen kiépítésű gépekkel. De volt 1700-as Celeronom (2002) is (átmenetileg igaz) 2MB ATI VGA-val (1990-es évek), meg Voodoo 2-vel (1998). Meg 1700+-os Athlon XP (2001) GeF 7300GT-vel (2007). És még sorolhatnám. És ezek a gépek - főleg itt MO-n - szerintem teljesen autentikusak, mert bár korban távolabb állnak az alkatrészek egymástól, de cserélgették az alkatrészeket - sokszor darabonként - az emberek ahogy tudták.Egyébként én sem véletlenül nem építek új retro gépet, mert tök jó, egy-egy vágyott darab, pár napig elnyomkodom, aztán úgyis visszaülök a modern, mai szemmel is használható gép mellé.
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #117376 üzenetére
Az első SSD-m egy OCZ Vertex 3 volt, az mai napig gond nélkül megyen. Viszont utána jövő Samsung, ADATA és Kingston is ment már tönkre.
Sokáig azt mondtam, hogy nem vennék olyan terméket aminek a nevében benne van, hogy (Sajnála tos)HIBA, de a 4TB-os HDD-m 3+ éve hibátlanul üzemel, így lehet, hogy erre sem kell figyelnem.
Kioxia SSD-vel meg múltkor szemeztem épp, volt jó árban 1 és 2TB-os is SATA3-as gaming meghajtónak jó lett volna, aztán eszembe jutott, hogy még az M2-esen is 600GB szabad helyem van XDInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
cidalain
veterán
válasz KROK640 #117426 üzenetére
Egyébként a mávosok jogosan vannak kiakadva mint az órarugó.
Megy a HO nagyban, mindenki örül, hogy fasza a gyereket nem kell lepasszolni, simán otthon lesz vele. Aztán valami idióta gyököttagyú kitalálja, hogy pár napon belül júli 1-től ennek vége, be kell járni. Hova a faxba tegye a gyereket ilyen gyorsan az ember? A jó táborok már májusban teltházasok. No, meg nincsenek is ezek ingyen.
Ha ilyen belyzetben lennék én is morcos lennék.Én attól tudok a falnak menni, ha nem tudok tervezni. Vagy ha utólag keresztülhúzzák a tervet, mert bejön egy addig ismeretlen paraméter. Bármiben. Utálok adhoc módon csinálni dolgokat, és rendszerint az jön ki a végén, ha előre tudok mindent akkor sokkal kevesebb stresszel, jobban, gyorsabban, olcsóbban megoldható lett volna az az akármi.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Csupingo #117407 üzenetére
De mákos
Na de várj, gazdagon már nem lehet fórumozni?@Hintalow : Én is ezt írtam korábban. De hogy egy konkrét csalóért miért a bank a felelős? Ha hiba volt a cuccukban, azért igen, tejeljenek is, de hogy mit követnek el azzal, azért nem.
@BiP : De a bank nem biztonságos, na, az a lényeg
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz radio11 #117366 üzenetére
Most te (gondolom akkor) külföldön dolgozol?
(14K fél napi kerti munkára nagyon jó, legalábbis mi felénk az minimum 1,5-2 nap. A 2200ft/óra meg gondolom az adómentességgel együtt, de akkor sem rossz )
-
KROK640
nagyúr
válasz Krisztianby #117363 üzenetére
Egyáltalán nem ciki. Zöld, trendi, környezetkímélő vagy, az egészségednek is jót teszel. A közösségi közlekedés fentarhatóságához is hozzájárulsz. Igazából minden autós hálás lehet neked.
Igen, a heti 1-2 nap bejárás az ideális szerintem is. Korábban dolgoztam heti egy-két bejárással, nagyon szerettem.
Job Control 360 meg tuti maradni fog, az ellenőrzéseken sosem lazítanak, a modern technikát is a szorosabb kontrollra használják.#117362 qnadam : Tábor, (nagy)szülők stb. De mindegy ha nem akarja vagy tudja megoldani, akkor járjon be, ezt írtuk HCL-el. De NE(!) befolyásolja ez a többieket semmilyen szinten.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz koko52 #117424 üzenetére
Szerintem ott bacarintották el, hogy azonnal a rendőrségre kellett volna menni, mert szabályosan ők tudnak felvételeket kikérni. Kis hazánkban ha jól rémlik 20.000 felett nincs jogod megtalálni a "talált" pénzt. Onnantól kezdve ismeretlen tettes.
Kérdés, hogy meddig őrizhetik a bankok az ATM-ek felvételeit, mert ha addig várnak és noszogatják a bankot míg abból a keretből kicsúsznak, akkor már a rendőrségnek se lesz mit kikérnie.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
koko52
nagyúr
Fejlemények: OTP-nél nagyon készséges volt a hölgy fel vette a jegyzőkönyvet amit elvileg 15 napon belül ki kellett volna küldeniük..nyilván nem sikerült. Ma újra fel vették a jegyzőkönyvet…. Csak nem értem miért megy ez ilyen nehezen… nálunk van a bizonylat is.. van az ATM-nél kamera is 21. Században vissza juttatni a pénzt miért ilyen nehéz…bar azt sem értem ha valami oknál fogva a számlámra pénz kerül akkor miért nem hívja fel a bankot.. kevés már a becsületes ember..én azonnal hívnám a bankot hogy nem nekem járó összeg került a számlámra..de ha nem történik változás megyünk a rendőrségre.
semmi féle tájékoztatást nem kaptunk a bank felől, 15 napon belül a jegyzőkönyvet sem kuldtek ki. Ma mi hívtuk őket fel, és Ők lezárták az ügyet amit persze én nem hagyok.. mert ilyen nincs hogy rossz az ATM és ezért nem illet minket a pénz, ilyen nincs. Felsőbb szervekhez fogok fordulni már csak az Önbecsülésünk végett is
a jegyzőkönyv sehol..most megint fel vettek a jegyzőkönyvet… Ők nem nézhetik vissza a kamera felvételt.. ők nem csinálhatnak semmit[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
szebe
addikt
válasz koko52 #117415 üzenetére
Na meg honnan tudja hogy akar még befizetni, és így "be tud furakodni" 2 tranzakció közé?
Kiskapu gondolom ott, hogy az illető indított érintéssel egy munkamenetet, ami nyitva marad(?), és nem üti ki a kártyabedugással az új munkamenet?
Ködös ez nekem, remélem megismerjük majd a végét a sztorinak.
Mert ugye volt már itt (vagy a másikban, most nem találom) olyan sztori, hogy így meg úgy a bank, aztán csak kiderült, hogy egy fake oldalon jelentkezett be az illető 2fa-val valami jófogás/marketplace scam linken keresztül...[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
BiP
nagyúr
Fogtak egy csalót, és fogalmuk nincs az ATM működéséről.
Nekem se. Itt mi lehetett a trükk?Utánna maga elé engedett egy Úriembert akinek segített mert nem tudta hogy kell oda tenni a kártyát.
??
Red flag. Mi az, hogy nem tudja, mit kell csinálni a kártyával?
Amúgy meg sima két pénzbefizetés között miért enged maga elé akárkit?
Amúgy mi az az élethelyzet, hogy annyira sok a KP a családban, hogy 2 számlára is be kell tenni? Oké, feketézős országban ez költői kérdés.És amúgy mi az az élethelyzet, hogy valaki még ma is az OTPnél bankol?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
cidalain
veterán
válasz koko52 #117415 üzenetére
honnan tudják, hogy a befizetés megjelent a bácsika számláján? a bankos ezt megmondhatta? Írásban kell kérni, majd rendőrségi feljelentés ismeretlen tettes ellen. kamerafelvétel is van, rekonstruálják a történetet. nyilván kijön majd hogy rendszerhiba, aztán akkor bassza meg a bank, nem feltétlen kell a bácsikát felakasztani. de ha úgy tűnik hogy az meg tudott a rendszerhibáról és ezt használta ki, akkor cumi.
másik, hogy a befizetésről is kapsz egy pappert, mint a kivételről. ott kell lobogtatni a bankban, hogy hahó beraktam a pénzt, és nem oda könyveltétek, ahova kellett.
Azért az érintéses munkamenet automatánál elég gáz lenne így. Múltkor Repont üvegvisszaváltani akartam, becsippantom a QR-emet, fasza, nyitom a táskát, hogy betszem a visszaváltandókat, de ennyi idő alatt kidobott (kb 10-15 másodperc). Utána meg nem sikerült újra a QR kódot becsippantani, de ez más tészta
-
cidalain
veterán
válasz KROK640 #117408 üzenetére
van egy tök jó oldal a neten, én mindig ezt használom, ha valami ilyesmit számolgatnom kell. beírod mi merre hány méter, van e gyerek, egyéb adókedvezmény, aztán a végén kiköp egy számot, ami nagyjából stimmel majd azzal ami a bérpapírodon lesz.
azért nagyjából, mert nekem van gyerekem, így automatán hozzácseszi a családi pótlékot, de azt nem én kapom hanem az asszony, meg kapok munkába járási támogatást ami a szerepel a bérpapíron stbstb - így egy kicsit nekem szükséges korrekciózni a végeredményt, de egyszerű esetben tűpontosan számol.meg ha az embernek van egy elképzelt nettója, akkor megnézni próbálgatva, hogy ahhoz mekkora bruttó kéne, aztán onnantól már tudja, hogy a nettó 400-as elvárt fizujához nem lesz elég a 420 bruttós állásajánlat.
-
koko52
nagyúr
48%-ot visz az állam tőled + a vállalkozótól, ha nincs kedvezményed. Ilyen a középkorban sem volt. Jó-jó oktatás, nyögdíj, eü, utak sem, na de az most sincs.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz cidalain #117404 üzenetére
Befizetett felesége számlájára. Majd segített egy idősebb bácsikának is befizetni. Ezután tett a felesége számlájára is, ami a bácsika számlájára ment át. Az illető aki tévesen kapta, szintén helyi, ismerik is a bankosok, csak kényelmetlen a szitu. Most azt szeretnék, hogy intézzél el egymás közt, de adatot nem adnak ki.
Mondjuk, hogy miért nem egyből intézte mind a kettőt nem értem. Eleve oda se jöhet senki amíg végzem a tranzakciót. Így olvasva, hogy van valami kiskapu tényleg lehet csalni? Mégis mit és hogy? Tettem már be és vettem ki. Bankkártya bedug, pötyögés, bankkártya ki, pénz ki vagy be, papír nyomtat, kilép automatikusan főmenübe. Hol a kiskapu?
-
szebe
addikt
Normálisabb helyen bruttóban kommunikálnak, mert semmi közük ahhoz, hogy neked milyen adókedvezményeid vannak (mert van abból egy jó rakással)
De ezt is kitárgyaltuk már párszor.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Ez így igaz, de ne feledd ha pl. van 3 gyereked vagy épp nincs egy se tehát a brutto-netto nem csak a fiataloknál egyértelmű.
Amúgy ez is egy gusztustalan húzás a kormányzattól, leegyszerűsítve az a cél: ne akarj egyetemre menni, de még érettségi sem kell csinálj az ált. isi után egy szakmát és 16-17 éves korodtól dolgozz.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Persze, Pest kertvárosi része (Budai oldalon elég sok ilyen van) meg az agglo óriási mennyiségű fűnyíró embert tud felszívni. Pár éve olyan helyzet is előállt, hogy egy Diósdi taggal már arról beszélgettünk, hogy megérné nekem elmenni lenyírni a telket. Végül csak azért nem lett belőle semmi, mert kocsim nem volt, vonaton meg komplikált lett volna az eszközökkel, meg átszállás, az út idővel és a várakozásokkal együtt már az órabér sem jött volna ki olyan jól.
De sokan kiköltöznek az aggloba aztán se kedvük, se idejük füvet nyírni, és ilyenkor a helyi ezzel foglalkozó embereknek felpörög a business. Itt Debrecen mellett évekig a béka hátsója alatt voltak az ilyen jellegű árak, most nem tudom, mert csak magamnak intézem.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nekem attól van tele a hócipőm, hogy mindenhol BRUTTO-t írnak, mondanak. Az semmire nem jó, (max irányadónak), mert se azt nem tudod meg a munkáltatódnak mennyibe kerülsz, se azt nem közli, hogy mennyit kapsz kézhez. Manapság maximum a 26 éven aluli adómentes arcoknak mond ez konkrétat. És nem azt mondom, mert mostanra megtanultam, hogy a bruttonak a netto kb a 2/3-a, vagyis mondjuk 400 ezer ft-nál 266 ezer netto, csak az háborít fel, hogy így az elsőre szépen hangzó (húúú 400 ezer) ajánlatok is lehangolóak tudnak lenni (épp megvan meg a 250) a végére. Az már egy másik dolog, hogy amennyit inflálódott a pénz mostanság, már a brutto összegek sem hangzanak túl jól ebben az országban
-
Csupingo
veterán
Lehet, hogy itt kell hagyjalak benneteket srácok, mert gyökeresen megváltozott az életem. Most kaptam egy e-mailt Manuel Franco amerikai lottónyertestől, hogy én vagyok az egyik szerencsés a 10-ből, aki kapni fog 1 millió dollárt.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Hintalow
senior tag
Jó 10-15 bankszektorban lehúzott év után: itt max olyat tudok elképzelni, hogy ha elindít a muksó egy tranzakciót, de nem viszi végig (valszeg érintéssel, mert chipolvasásnál addig nem kapja vissza a kártyáját, amíg le nem zár a munkamenet), akkor ha nincs erre felkészítve a rendszer, lehet olyan, hogy a második ügyfél dacára annak, hogy bedugja/odaérinti a kártyáját, az első munkamenetben marad, és oda/onnan mennek a tranzakciók.
De ez is egy abszolút banális, extragáz hiba lenne.
Nem szabad annyiban hagyni, panasz, vizsgálják szépen ki, itt tuti a bank (vagy valóban valamilyen biztonsági hézagot kihasználó csaló) lesz a hunyó.
A nyomtalanul eltűnő milliókat meg nem kommentálom, ilyen nincs a bankrendszerbenHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
-
cidalain
veterán
válasz koko52 #117396 üzenetére
ez így nem kerek, se füle se farka.
Most bent volt az OTP-nél, vagy egy automatánál? Pénzügyi tranzakció közben minek áll neki segíteni másnak?
Ha meg két tranzakció között segített, akkor nem értem hogy lehet úgy csalni, hogy indít egy befizetés tranzakciót a saját kártyájával, és az előzőnek használt kártyára megy a pénz. Szándékos átqrást se nagyon veszem be, abszolút nem általános hogy valaki automatában befizetést indít, ráadásul többet, ami közé eséllyel sikeresen beékelődik a csaló - így erre rájátszani nem is lenne érdemes.Mondjuk én már egyszer 100 éve tapasztaltam automata hibát, ott a user jött ki jól: Pénzfelvétel viharban, és a pénzfelvétel tranzakció közben áramszünet pont akkor, miután visszaadta a kártyát rendesen. Utolsó lehelletével még kiköpte a pénzt (de úgy, hogy szó szerint kirepült a földre), aztán se kép se hang. Jött egy SMS a sikeres pénzfelvételről. Majd 30 perc után a meghiúsult tranzakcióról. A későbbi bankszámlakivonaton nem volt nyoma a pénzfelvételnek, bár az ténylegesen megtörtént. Tudomásom szerint a usernél azóta sem jelentkezett a bank.
-
Csupingo
veterán
válasz szebe #117402 üzenetére
Sopronban megszüntették a készpénzes fiókokat, már csak egy hely maradt, ahol lehet befizetni, pénzt felvenni bankkártyával nem rendelkező ügyfeleknek. Mindenki kénytelen az atm-et tömni, nyaggatni, ezért nem hiszem, hogy a szerencsétlen tag, (nagymama) a hibáztatható, ha ilyen történik. Szegény csóri Erste, Otp már nem tudja hol spóroljon. Csökkentik az ablakok számát, dolgozók számát, stb. Biztos a csőd szélén áll mind. Ha véletlenül 5 ember egyszerre betéved, akkor már 30-40 percet lehet várni, hogy sorra kerülj.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
szebe
addikt
Néha napján használom a befizetős ATM-et, szóval ha lesz fejlemény akkor szívesen olvasom, hogy mi volt itt a meta (már a csalás elkerüléséért, nem a végrehajtásáért )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest