-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz liszi70 #64894 üzenetére
Koszi szepen. 60Hz-nel underscan fele volt huzva a csuszka a Catalyst-ban. Visszaraktam 0-ra, es teljesen jo.@Gyulus76: szerintem nalam valami mas gond lehet, mert kizart dolognak tartom hogy ezt az "ugralast" barki is nezhetonek tekintse, gyakorlatilag 30 masodperc utan faj a fejem/szemem tole, csak arra tudok koncentralni hogy a felho nem atuszik a kepernyon hanem hopp-hopp-hopp, atugral. Borzalmas. Ez tuti nem lehet a "helyes" 24p, mert ez nezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
OK
-
gyeniko
őstag
válasz M_AND_Ms #64895 üzenetére
"Szerintem meg annak a Jamo-nak egyetlen előnye, hogy viszonylag könnyedén ki lehet rakni a ház elé lomtalanitáskor"
A fenti mondatot írtad. Ez a teljes hozzászólásod, nem egy kiragadott idézet. Kevés dolgot lehet félreérteni benne. Annak írtad a fenti mondatot, akinek ilyen hangfala van.
Ebben a topicban így is a kelleténél többször születnek olyan hozzászólások, amelyek leértékelik egy fórumtárs eszköze(i)t.
Nem szerettelek volna bántani, de annyira jó volna, ha csupa olyan dolgot írnánk, melynek olvasásakor senkinek nem lesz rossz, vagy éppen kisebbségi érzése!
Az aláírásomra hivatkozva írtam az előző hozzászólásomat és ezt is.Készséggel elhiszem, hogy nem állt szándékodban megbántani senkit, de mégis lehetett így értelmezni, pl. nekem is sikerült. Nem vagyok klimaxos, nem vagyok rossz passzban, nem bánt semmi és kisebbségi érzésem sincs, ezért gondolom, hogy ha nekem "ez jött át", akkor az nem véletlen.
Tőled és a hozzászólásodtól teljesen függetlenül írom: ma nagyon elterjedt, általánossá vált, hogy a kommunikációinkban leértékeljük (értsd: szidjuk, leszóljuk, megalázzuk, lenyomjuk, megbántjuk) a másikat (ebben élen jár a politika). Ez nagyon nem OK és szeretném, ha nem így volna! Kislányomra is gondolok, akihez majd jönnek a kérők 10 év múlva és már most aggódom, hogy milyenek lesznek, hogyan beszélnek? Bármilyen nagy és erős is a kertünkben növő "pofon fa", egyszer elfogy róla a termés...
Elnézéseteket kérem a nagyon 'off"-ért, de azzal éreztem jól magam, hogy leírtam a fentieket.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Norbi 72
veterán
válasz M_AND_Ms #64895 üzenetére
Én már voltam úgy egy párszor,hogy többször szerkesztettem a mondanivalómat,mert elolvasva nem úgy adta ki,ahogy szerettem volna.
Mondjuk én egyből levágtam,hogy viccesen írtad azt,de egy szmájli a végén talán jobb lett volna..
(#64897) Wucky Nuke7 topiktárs,ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Wucky
senior tag
Van olyan aki a Pentile Matrixos Samsung PS60F5500-at vette meg?
Vagy tud valakiről akinek van?~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz gyeniko #64892 üzenetére
De merevek vagyunk.
Elfőrdul, hogy a szövegből nem jön le annak írójának valódi szándéka, az írás közbeni érzelmi állapota. Jelen esetben az irónia, bár próbáltam vicces formába önteni.
De ha így van, akkor miért van, hogy teljesen mást, jelen esetben nagyképűséget vél bárki is bele látni?Úgy látszik elő kell venni a mesekönyvek eszközeit és mindent illusztrálni kell.
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
A Catalyst-ban minden frekvenciához külön kell beállítani, hogy töltse ki az egész képernyőt.
Az akadozó mozgás valószínűleg a 24p judder, ami sajnos természetes. (Én is utálom, és nincs ember a galaxisban, aki szeretné, de ez van.) IFC-vel ez javul, de az meg egyéb képhibát okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
A kovetkezore lettem figyelmes. 50ST60 az illeto. PC-rol van hajtva AMD 5870 -> hdmi -> Onkyo 607 -> hdmi -> ST60. A forras 24p MKV file. Lejatszo: MPC-HC. A TV masodlagos monitor, kiterjesztett desktop.Ha 24 Hz-et allitok be a Catalyst-ban a TV-nek, akkor a Pana at is valt 24Hz-re, ki is irja. Viszont a filmek nekem ilyenkor nezhetetlenek, nem folyamatosak, nem "usznak" a mozgasok, hanem "ugralnak", pl mikor a kamera balrol jobbra mozog. Viszont, 100% kitolti a kepernyot a kep.
Ha 50Hz-re rakom, akkor mar sokkal folyamatosabb a mozgas, ez mar-mar megfelelo nekem, es 100% kitolti a kepernyot a kep.
Ha a maxot, 60Hz-et allitok be, akkor a legfolyekonyabb a mozgas, ez a legjobb nekem szemre, viszont kb 80%-ot tolti csak ki a kepernyon. Ha beallitom a 16:9 overscant a TV-n, akkor mondjuk 90%, de meg mindig van vagy 5-8 cm a szelen, ahova nem rajzol semmit. De a kep is homalyosabb igy, nem akarok overscant.Ez miert lehet? Hogy tudom 60Hz-en nezni, hogy teljesen kitoltse a kepernyot?
Persze a 24Hz lenne a legjobb, csak (a rendszeremben) az tulsagosan akadozo, ugralo, nem folytonos mozgasu. De ha valaki erre tudna megoldast, az lenne a legjobbOK
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #64889 üzenetére
Na, na, ezért ez így, ebben a formában nem igaz! Hidd el, már nekem is van némi fogalmam hangsugárzók képességeiről, mostanában kipróbáltam egy párat, meg fejlesztettem is rendesen. De a Jamo-t nem adom el ennek ellenére, mert attól jobb, mint amennyit a híre alapján kapnék érte. Könnyen szállítható, bárhová rakható, kis univerzális, de nyilván nem való komolyabb rendszerbe, de az ára sem olyan. Egy 100-120k-s bögreszett frontjait mondjuk lealázná szerintem. Egyébként én hátsónak használtam, amíg megvolt az 5.1-em, aztán a szétbontás után ment egy kis időre frontnak. Hát mit mondjak, a mostani frontom, a JMLab Focal Electra 926 egy picivel jobb. Ár-érték arányban viszont semmi komoly gond nincs a Studio 130-al és ez a lényeg, nem az, hogy van tőle jobb.
-
nagyúr
válasz Shadowbull #64883 üzenetére
"Es mi van amikor egy sztereo erositore kuldok ki a jelet? Elvileg akkor is ugyanez lesz, nem?"
Erősítője és hangfala is válogatja. Ahol a középtartomány erősebb, dúsabb, ott sztereó esetén sem lesz gond a beszéd-hangerővel. Nekem ilyen volt a kb. fél évig használt Jamo Studio 130 (egyetlen előnye volt a domináns közép ). Az utána következő Canton Karat 40 sokkal jobb hangsugárzó, viszont problémásabb volt a beszéd-sáv, néha kevésnek éreztem, legalábbis a Jamo-hoz képest. Egyes sztereó erősítők esetén lehet emelni a középtartományt is. Az 5.1-nek ilyen szempontból előnye, hogy megemelhető a center, tehát a beszédsáv hangereje, bár ha jól tudom a legbelépőbb egybeszettes erősítők még ezt sem tudják. Egybe-bögreszett és azonos árú sztereó között én biztosan a sztereót választanám, mert hiába a térhatás, ha a hangminőséggel vallatni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Hasonlóan rossz, igen, de talán jobb algoritmust használ, mint a TV, illetve a sztereó erősítőben lehet kifejezetten a centersáv sztereo-kiemelését célzó effekt - ha már csak két csatornát használsz, akkor muszáj rákényszerülni ilyesmire.
De mondom: filmnézésre egyértelműen ajánlottabb az 5.1, nem kicsit dob az élményen, még egy mezei sorozatnál is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mhmpista
aktív tag
De valami jó sztereó erősítő jobban keveri le.
Amúgy szerintem valami alap 5.1 jobb filmre, tvzésre.
Zene hallgatás már más tészta, oda inkább valami komolyabb sztereó. -
Shadowbull
addikt
-
sapex
tag
Sziasztok. Tudnátok olyan zajszüröt ,túlfesz védelmet ajánlani ami elfogadható áron van és a célját is megfelelöen ellátja?
Az APC ajánlott kategória?
Esetleg létezik olyan fajta is ,ami a feszültségingadozást is figyeli (gondolok itt ha mondjuk 230V helyett csak 200V van a hálózaton)? -
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #64877 üzenetére
Állítólag lesz még egy magasabb kategóriába tartozó modell is, de az ugye ennélfogva még kevesebbeknek lehet alternatíva a magas ára miatt (emlékeim szerint abból is csak 64"-os lesz).
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #64875 üzenetére
Tetszett ez a felütés:
"Let’s begin this review by stating the obvious: there is a gigantic Panasonic-shaped hole in the high quality, self-emissive display market, and the immediate future is looking very, very LCD-like."
Vicces frázis, de ugyanakkor szomorú is!
Ez nem különben:
"The H5000 series isn’t actually a series; there’s only one model in the whole range."
Sajnos a pentile matrix-tól itt sem tudtak megszabadulni. Ettől függetlenül használható alternatíva lehet annak, aki lecsúszik az utolsó Panasonic-okról, de mégiscsak plazmát szeretne. Egy végletekig lecsupaszított, 3D és egyéb extrák nélküli készülék ez, ami azért a leírtak alapján nagyjából hozza még azt, amit a plazmában szeretni lehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
Samsung PN64H5000 (USA) Plasma TV Review [link]
-
balisz
senior tag
válasz 89Csabi89 #64870 üzenetére
Hú, ebben tényleg van anyag rendesen
Először is annyit mondanék, hogy alap beállításon a prof. módoknak valamivel magasabb lesz a feketéje és tényleg "homályosabb" a THX-hez képest, több a színátmenet és kevésbé kontúros a kép. Ami azt illeti én is sokat foglalkoztam az első hónapban az általad említett problémákkal és én is azon az állásponton vagyok, hogy a feketéje nem sokkal jobb az 50-es szériánál.
Viszont szerintem felesleges a kontraszt kérdésen rágnod magad, mert észrevehetően jobb kontrasztot csak egy ZT60 vagy egy OLED TV tudna. Én már megbékéltem ezekkel a dolgokkal, mert tudom, hogy ennél jobbat úgyse nagyon kapok.
(Egyébként ha jól tudom az S3-nak AMOLED kijelzője van, aminek szerintem mélyebb feketét kéne produkálnia bármilyen plazmánál, de ha elviekben tényleg ugyanolyan a feketéje, akkor sem igazán lehet egy tévével összehasonlítani, mivel sokkal kisebb a képernyője.)
DM-Fan:
Közepes panelfényerőn sokáig nekem sem reagál a fényerőnövelésre, viszont alacsonyon rögtön, ezt is össze kéne hasonlítania.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz 89Csabi89 #64870 üzenetére
Huh, végigolvastam, szép kis történet.
Az a bajom az egésszel, hogy nem sok egzakt dolog van benne, igazából minden csak szubjektív megfigyelésen alapul, semmilyen mért, vagy dokumentált adatod nincsen, nincs azonos körülmények között, azonos beállításokkal készített fotód a két állapotról, de még a telefonoddal történő összehasonlítást is csak most ejtetted meg, tehát még saját magadnak sincs összevetési alapod, így ergo lehetetlen megítélni, hogy ténylegesen is változott-e valami, avagy tényleg csak hozzászokásról van szó (ez egyébként meglepően komoly faktor tud lenni). Az egyetlen gyanús momentum az a megfigyelésed, hogy a fényerőemelésre máshogy reagál a TV, de az meg lehetséges, hogy másik képmód vagy más beállítás eredménye.
Az is furcsa számomra, hogy írod, hogy a Prof. mód mossa nálad a képet. Na, ez teljesen életidegen, nem szabad neki ilyet csinálnia, ha mégis teszi, akkor ott engedélyezve van valamilyen képmódosító, amit ki kellene kapcsolni. Az meg, hogy a fényerőt felfelé tolva csak 13-as értéknél kezd el reagálni a panel, az végképp furcsa, ott valami nem stimmel.
Én eddig egy itteni korábbi panaszt leszámítva sehol máshol nem olvastam a GT60 feketeszintjének esetleges emelkedéséről.
Én első körben nyomnék egy gyári visszaállítást a TV-nek, aztán vizsgáld újra a helyzetet! De mondom, egzakt mérések nélkül, csak megfigyelésekre/emlékekre hagyatkozva nagyon nehéz bármit is igazolni. Ez nem az a műfaj.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
89Csabi89
tag
Sziasztok.
Nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy pár hete GT60 tulaj vagyok. Előre megjegyezném, hogy hosszú lesz , de talán mindenki hasznára válhat.
Először is szeretném ha képet kapnátok arról mi is volt az első véleményem a tévéről. Mivel Heffi kollégának már részleteztem egyszer személyesen a benyomásomat, s mert valószínűleg úgy már nem fogom tudni megfogalmazni, mint amikor az első benyomás megtörtént a tévével kapcsolatban, ezért beidézném azt a véleménynyilvánítást.
"Szia.
Be ám! Mondanám, hogy most is szerencsém volt, mint anno az 50-es szériával, de nem mondom, mert 1 valamibe belefutottam (később részletezem), de lehet a többinél is így van.
A lényeg, hogy gyönyörű maga a tévé, lényegében ugyan úgy néz ki mint az ST50, de mégis más, a fém kerettel és talpal nagyon exkluzív. Igazi dísze a szobának.
Az első bekapcsolásakol láttam, hogy azért a smart részén is javítgattak ezt azt, nem mintha engem érdekelne, de sokkal hangulatosabb, mint az 50-es szérián volt. Utána az első dolgom a tesz képek megnézegetése volt (semmilyen beállításhoz nem nyúltam akkor még), ami eléggé meggyőzött. A színárnyalatok az összes színnél (kék, piros, zöld) gyönyörűen elválaszthatóak voltak, az St50-nél az csak kalibrálás után volt tökéletes. A színek pompásak, nagyon mélyek Gyorsan le is ellenőriztem pixelhibára, és szerencsére egy darab sincsen, de még csak subpixelhiba se. Viszont az az 1 dolog itt már ki is ütközött. Még jobban vibrál, mint az ST50-em, de érdekes, mert nem a fehérnél, hanem a pirosnál, de legfőképpen a zöldnél a legzavaróbb. Nem kell sokat nézegetni önmagukba azokat a színeket az már egyszer biztos. Nem tudom ez mennyire átlagos a GT60-nál.
Aztán gyorsan be egy két film (Avatar, IronMan3, Szörnyegyetem) csak, hogy mindenféle stílusból mazsolázgassunk, és hát nem volt kérdés mennyire gyönyörű a képe a tévének. Barátnőm laikusként egyenesen nagyobbnak nevezte, meg szebbnek. Mondtam neki nem nagyobb, de olyan mintha lemászna a képernyőről az az anyag NEM?? Azt mondta igen. És tényleg, sima 2D-ben Avatar-ban János mutatott egy képet, amikor a Neytiri és Sully az erdőben találkoznak, és Neytiri arca majdnem beteríti a képernyőt. Bár már kalibrálás után mutatta (ST50), és mondta, hogy ott minden részletnek látszódnia kell akkor jó, a GT60-on egyértelműen még több hajtincse megjelenik, szóval ilyen szempontból is sokkal jobb, és még be sincs kalibrálva
A fekete valami brutális, nagyjából erre is számítottam, az ST50-nél még éreztem, hogy jól esne mélyebb fekete, itt már nem nagyon érzem szükségét. Szörnyegyetem, az a része, amikor az embereknél vannak, és a tónál beszélgetnek. Az a jelenet szinte csak fekete képből áll, kivéve a hold ad némi kis fényt, és hát brutális Gyönyörű az a kontrasztos kép. A fekete kellően mély, és a fehér is világosabb, ha akarom, már pedig én akarom, mert szeretem a kontrasztos képet.
Anyagilag ez a vásár, most úgy hiányzott, mint púp a hátamra, de úgy érzem hosszú távon ez volt a megfelelő döntés. Abszolút nem bántam meg, még így is hogy jobban vibrál, olyan annyira, hogy a filmnézés közben is észrevehető olyan 8-10%-ban (persze itt már nem zavaróan), viszont ST50-nél filmnézésnél abszolút nem volt látható. Ez az egy dolog ami kicsit negatívum, de eltörpül a tévé tudása mellett. És 90%-ban észre se veszem.
Összefoglalva pár szóban: Olyan, mintha a plazma hátrányait annyira a 0 felé redukálták volna amennyire csak tudták (tudom, hogy VT60-nél ez még jobban így van a ZT60-nál meg pláne), az előnyeit pedig még jobban megerősítették, kivéve a vibrálás. De mint tudjuk az a technika velejárója, és azért is képes ilyen tökéletes mozgásmegjelenítésre. Ugyan is az is jobb a GT60-on, az árnyalás finomsága, a ditherelés is sokkal finomabb. A tápzaj is csökkent, pedig az ST50-en se volt hangos.
Szerintem ezért a pénzért (amit hozzáteszek, egyáltalán nem is sok, csak a magyar fizetések miatt tűnik annak), egyszerűen tökéletes. El se tudom képzelni, hogy ne ezen a tévén nézzek minőségi anyagokat. Mert egyértelműen jobb tévé, mint az ST50, még egy laikusnak is, nem beszélve a többi megjelenítőről.
Most már csak azért kell szorítani, hogy velem legyen hosszú hosszú évekig, hiszen a szakértők szerint, még egy 3 milliór oled tévé se alternatíva-e helyett. Ráadásul hiába a garancia, ha nem tudnak adni plazmatévét, csak ennek értékében valami LCD-t...
De nem gondolok erre, csak megjegyeztem.Hát röviden tömören Ez a véleményem "
Ez volt az első benyomásom. Azért azóta változott ez meg az. Pl. a tápzaj. Elég érdekes, mert nem olyan hangos full fehér háttérképnél mint az ST50, viszont állandóan jelen van (sötétebb jeleneteknél is), ha full csönd van a szobában és kicsi a hangerő, akkor észre lehet venni, néha zavaró is, de csak ha keresem és rááll a fülem, szóval inkább megpróbálom nem keresni
De ez csak az elővezető story volt. Ami miatt most ide írok az nem más mint a fekete szint megemelkedése. Vagy legalább is úgy érzem. Már nem olyan sűrűn olvasom a topicot, de mintha lett volna szó arról, hogy más is tapasztalt olyat hogy a GT60 tévéjének fekete szintje megemelkedett, és betudták annak, hogy már megszokta a szeme meg valami hasonló. Én ebbe nem hiszek!!! Utána kellett járnom a dolognak, és úgy érzem sikerült, bár számszerűsíteni az adatokat nem tudom, de próbálom tényekkel és megfigyelésekkel alátámasztani, hogy tényleg megemelkedett a GT60 fekete szintje.
1. Amikor megjött a tévé, szinte a legelső dolgom az volt, hogy leellenőrizzem pixelhibára (szerencsére negatív lett a teszt) és beállítsam a feketét. Szerencsére már éjszaka volt, szóval tökéletes időpont az ilyen dolgokhoz. Ugye itt is mint az 50-es szériánál a fényerő növelésével, vagy csökkentésével lehet világosítani, vagy sötétíteni a feketét. Szóval fekete tesztkép THX Cinema mód, minden más zavaró környezet a kezemmel kitakar (pl.: a fényerő állítgatásánál lévő sáv, ami fényt bocsájt ki és becsapná a szemem), majd a tévé jobb sarkát figyelve és a függőleges, vízszintes kávával együtt néztem a képet. Állítgattam a fényerőt és 0-nál (tehát a gyári értéknél) van a váltás, pontosabban ott már a tévé a maximális feketét tudja elviekben azt a 0,005 cd/m2-es értéket. Ha negatívba állítgattam nem történt semmi, ha viszont +1-be, akkor enyhén emelkedett, ha meg +2-be, akkor meg már érezhetően emelte a fekete szintet. Így ezzel van releváns tapasztalatom.
2. Később engedélyeztem az isfccc módot a professzionális 1-2 alkalmazásához, és ebben a módban kezdtünk el tévézni. Itt más miatt lett gyanús a dolog, ugyan is azt vettem észre ebben a módban nem annyira tű éles a kép, kicsit mossa a képeket, olyan enyhén homályos behatást kelt (hozzáteszem nem mindenhol), de jelen van. Miközben ezt vizsgáltam minden mást is elkezdtem figyelgetni a tévén, így a feketét is. És észrevettem, hogy már nem olyan mint az elején. Inkább olyan mint az előző ST50-em volt. ST50-nél ha full fekete mellett volt kicsi fény valahol a képen ott még meg lehetett különböztetni a kávától a képernyőt, viszont ha már nagyobb mennyiségű világosabb kép volt jelen akkor nem. GT60-nál az elején már elég volt kisebb mértékű világosabb jelenet és már az elég volt ahhoz, hogy szinte egybeolvadt a kávával a kép. Tudom, hogy ezek a kisebb és nagyobb tulajdonságok szubjektívek, de az itt lévő /szak/emberek bizonyára tudják miről beszélek. Most a GT60-am is olyan mint ami az ST50-re volt jellemző. Tehát észrevettem, hogy megemelkedett a fekete szint. De ez még nem bizonyít semmit, hiszen lehet a környezeti viszonyok voltak másak vagy egyéb dolgok. Hozzáteszem ezeket, mindig csak sötétedés után vizsgálom, ugyan is egy mezei besötétítés nappal nem elég. Elkezdtem tehát váltogatni a módok között hátha a professzionális mód a hibás. Hát igazam is lett!!! Legalább is részben, ugyan is minden más módban sötétebb a fekete, viszont csak 1 egységgel, azzal a minimális különbséggel, mint amit a feljebb említettem 0-ról 1-re váltásra.
3. De ez még nem volt elég a teljes megboldoguláshoz, ugyanis hiába volt a többi mód a prof módnál 1-el sötétebb, még mindig világosnak érezem a feketét, világosabbnak, mint a legelején, érzem, hogy világosabb, és érzem hogy igazam van. Nem maradt más választásom, vissza az alapokhoz. Nézzük meg mit mutat, úgy mint a legelején. THX Cinema mód fekete tesztkép, fényerő állítgatás. Ledöbbentem azon amit láttam . 0-tól tolom fel a fényerőt és semmi, és semmi még mindig semmi, majd elérem a 13 számot, mintha már valami változott volna, de nem biztos és 14-esnél ugrik egy hatalmasat (világosodik a fekete nem kicsit). Ez már eleve gyanús. Az elején ugye +1-nél már megemelte kicsit, és 2-től már emelkedett rendesen. Valami történt a tévémmel ez egészen biztos de nem tudom, hogy mi. De no para. Szerencsére a zsebembe egy Samsung Galaxy S3 teló, nézzük össze vele. Ha jól tudom az S3 is olyan 0.004-0.006 körüli feketével rendelkezik. (Mellékesen megjegyezném, a Galaxy S-em feketéje mélyebb volt mint az S3-é szemmel láthatóan és ez tuti biztos. Valaki azt is leírhatná miért, de persze ez most nekem harmadlagos). Már pedig ha az S3 tényleg olyan feketével rendelkezik mint a GT60, akkor igazam van, hiszen együtt láttam a két készülék feketéjét és az S3-é mélyebb volt, tehát feketébb volt rajta a fekete. De persze a legelején nem tettem oda a telót, így nincs összehasonlítási alapom, hogy az elején is feketébb lett volna az S3, vagy sem, de én biztos vagyok abban, hogy megemelkedett a GT60-am fekete szintje és a prof módokban még emelkedik egy kicsikét. Ráadásul ha az S3 tényleg GT60 feketét tud, és én világosabbnak látom, akkor ez is ez tény/érv. Ráadásul egyáltalán nem elhanyagolható az a történet, hogy +13 fényerő növelésig nem történik semmi, tehát valami történt a tévémmel.
4. Miközben ezen sorok és a kerek egész történet megfogalmazódott a fejemben, eszembe jutott még valami, ami a probléma forrása lehet. Ugyanis a legelején megnéztem a tévét, majd néztük pár napig a filmeket képeket, hiszen első a képminőség leellenőrzése volt. Utána pedig meg akartam nézni a smart részét is, de csomó alkalmazás (pl.: youtube) is csak akkor vált elérhetővé ha frissítem rendszert a tévén. Tehát "rákényszerített", hogy firmware-t frissítsek. Tehát frissítettem. Persze egyből utána nem vettem észre a hibát, szóval nem tudok arra támaszkodni, hogy az lett volna a gond, mert csak később kezdtem el vizsgálódni, de akkor már az új firmware volt rajta.
Szvsz. szemre olyan 0.01 cd/cm2-nek érzem most a feketéjét, pont olyannak mint az ST50 volt. Ami nagyon bánt és zavar, mert az 5 Fő ok közül, ami miatt lecseréltem az ST50-et az egyik a fekete szint csökkenése a felére, így a kontraszt nagyságrendi emelkedése.
Minden GT60-at tulajtól, és szakértőtől várok észrevételeket, információkat, esetleg megoldásokat. Úgy gondolom, ez nem csak az én érdekem, hanem mindenkié. Bár ha csak az én tévémnél van az így, akkor elég szarban vagyok. Nem tudom egyáltalán, hogy bizonyítsam kihez forduljak, vagy mi lenne a megoldás.
Tudom rengeteg az infó, és rengeteg az észrevétel amire válaszolni kell. De aki csak tud, az ne hagyjon ki egy cseppnyi részletet sem.
Az összes GT60 tulaj és saját magam nevében előre is köszönök mindent!
-
nagyúr
válasz kokobe #64857 üzenetére
Nekem se igazán tetszett a gravitáció. Egyrészt a nem túl eredeti "sose szabad feladni" mondanivaló közhelyessé és kiszámíthatóvá tette. Hozzájött a Nagy Amerikai Önfeláldozó Hős usazászlós mítosza, amitől kiütést kapok. Ráadásul a színészi játék lehetőségének hiánya is ellentmondásossá tette számomra. Az előzetes információk alapján jobbra számítottam. Viszont tagadhatatlan, hogy különleges atmoszférája volt a filmnek a helyszín miatt, ez tényleg rendkívüli érzés volt, bele tudtam magam élni az űrben lebegő emberek kiszolgáltatottságába, félelmeibe. Már ami a főhősnőt illeti. Mert szegény klúni figurája olyannyira nem volt emberi, hogy ilyen rezzenéstelen csak egy "élő szövet fémvázon" lehet. (Ez egyébként rendezési, dramaturgiai és nem színészi kérdés, szóval nem Clooney tehet róla.)
De azért érdemes volt megnézni a filmet az űr látványa, a különleges atmoszféra (néha tényleg ott éreztem magam), a magas szintű technikai kivitelezés, meg Sandra néhány szép pillanata miatt. 6/10 -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #64863 üzenetére
Én is pontosan így vagyok ezzel. A múltkor kétszer is nekifutottam itthon a legutóbbi Star Trek filmnek, amit moziban nagyon élveztem anno, de itthon még a brutál kép- és hangminőség ellenére is lazán elaludtam rajta 30 perc után, pedig van benne akció bőven és amúgy nagyon szeretem a filmet. Egyszerűen mindig a fáradtság győzött. Ugyanakkor itt volt a Fogságban, amit szintén láttam már moziban is, nem is rövid film, nem is pörgős film, mégis végigtördeltem rajta itthon is a kezem, pedig ugyanolyan fáradtan ültem neki, mint az akcióorgia Star Trek-nek.
A Gravitációval nekem sem volt különösebb bajom, nagyon látványos és tényleg átjön a kiszolgáltatottság, de valami mégis hiányzott belőle, ami mondjuk az Apollo-13 vagy az általad is említett Hold esetében megvolt.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Én nem vettem észre, hogy olyan borzasztó nagy szórás lenne a keverésekben beszédhang tekintetében, legalábbis akkora biztos nem, hogy állandóan belenyúljak a center szintjébe emiatt. Őszintén szólva szerintem 1,5-2 éve hozá sem nyúltam a center kivezérlési szintjéhez és nem is éreztem, hogy kéne. Zenei kiadványoknál tapasztalom inkább, hogy az 5.1-nél nem mindenhol ugyanolyan felfogásban keverik rá az énekhangot a zenére, de ez még az átlag, sztereó lemezeknél is megvan.
Szinkronnal tényleg nagyon kevés filmet nézek, csak ha olyan vígjáték vagy animációs film van, vagy valami klasszikus, aminek legendásan jó volt a szinkronja, de ez szerintem a filmek 2%-ára igaz, így azokkal nincs különösebb tapasztalatom. De a DTS HD-MA sávoknál szerintem nincsenek olyan drasztikus eltérések, ami indokolná, hogy folyton pöcögtessen a center hangerejét (amit ráadásul ugye csak az AVR egy almenüjéből lehet megtenni, így nem is túl kényelmes).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gigi01
őstag
Állítgatni?Mert hangosabbak az effektek?A lényeg?Szinkron?
1-2 filmet nézek meg szinkronosan,de kizárólag olyat,amiben nincs (kiugró) hangeffekt!
Én addig szoktam mozizni,amíg nem érzem úgy,hogy zavarom a szomszédom.
Ha megadatott a lehetőség,akkor kihasználom,hogy feltekerem a hangerőt,és élvezem a filmet.kokobe :maga a kisasszony idegesítő volt,bár nem is a kedvenc színészem,de a képi világ,szerintem érdekes volt.Azért nem minden nap látni ilyen felvételeket.
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz kokobe #64857 üzenetére
Vagy te vagy túl fiatal, vagy én vagyok túl öreg, de az elmúlt egy-két évben azt vettem észre magamon, hogy egy intelligensebb, elgondolkodtatóbb, drámaibb filmet kevésbé frissen is feszült figyelemmel tudok végignézni. Ilyen film volt most a Gravitáció, vagy témaközeliként nemrég a Hold is. Ezzel szemben egy tömény akció-orgiához már elengedhetetlen a frissesség és kipihentség, mivel ott az agy kikapcsol, és ezek hiányában hajlamos vagyok akár elaludni is a tömény zúzáson.
Nekem egyébként tetszik a Gravitáció, mivel remekül átérezhető a főhős kalandja. Szinte ott érzem magam Bullock mellett az űrben.
-
DVlad
őstag
válasz DM-Fan #64835 üzenetére
Szerintem eredetileg nem erre gondolt, aki felvetette ezt a "center dolgot". Én majdnem minden filmnél állítom a center szintjét, mert borzasztó nagy szórás van a keverésekben, szintekben. Ez 10-bōl 8x a szinkronokra igaz, de az eredeti sávoknál is nagy különbségek vannak néha. Az éjszakai mozizásnál ez hatványozottan jelen van nálam is, mikor szolídabb szinten szól a hang.
-
-
mhmpista
aktív tag
+ az is fontos hogy az expót a VThez igazítsd.
Egyszerűbben a VT éppen elkezd világosodni de még fekete, akkor lehet látni hogy ahhoz képest mennyit világosodik a GT.
És szerintem reálisabb képet mutat ha valami felirat is van a képen.
Persze ez részlet kérdés de akkor ugrik ki fényképen kontraszt mértéke.
Bár lehet azt az átfogást már nem tudja kezelni az érzékelő és kiég a felirat... -
BBéci
legenda
ISO 800?
Akkor már értem, miért annyira zajos. Ahogy Pista javasolta, 100-assal próbálkozz.Eladósorban, így, egybe kell írni! Kivéve abban az esetben, ha a sor eladó.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #64836 üzenetére
Akkor jól teszem, hogy remuxot kölcsönzök.
(#64843) Gigi01
Szintén Dolby Surrounddal kezdtem, még valamikor 1977-ben. Azóta kizárt, hogy a tévé hangszórói híradón, vetélkedőn és egyéb beszélgetős műsorokon kívül szóljanak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nagyon könnyen belátható, hogy a TV-eladások alig 5%-át teszik ki a plazma TV-k. Az is könnyen belátható, hogy még a legalapabb plazmák is hozzák azt a szintet, amit csak a középkategóriás LCD-k, a magasabb kategóriás plazmákról meg ne is beszéljünk. Ilyen kis számú eladásoknál zömében azok az emberek maradtak meg a technológia mellett, akik tudatosak és a minőség mellett kötelezték el magukat, nem érik be a kommersz LCD-minőséggel. Tehát igenis high-end, mindig is az volt a TV-k körében. Korábban a magas ára miatt, az utóbbi években pedig a továbbra is megmaradt minőség okán.
Az, hogy valamit szándékosan nem akarsz megérteni és félremagyarázol, az megint másik lapra tartozik. Attól, hogy nem olyanok járnak ide, akik ilyen árú hálózati szűrőket vesznek (szerintem zömében egyikünk sem ilyen), attól már véleményed szerint a plazma (pláne egy bizonyos árszint fölött) nem is lehet high-end termék? Vagy azért nem lehet high-end, mert kiemelt topic? Vagy azért, mert van 100 eFt-os plazma is? Azt gondolod, hogy pl. egy zenei high-end topicba csak olyanok írnak, akiknek az utolsó interconnect kábelük is alsó hangon százezres tételt kóstál? Szerintem nagyon el vagy tévedve.
A plazma mindig is a minőség szinonimája volt a TV-k körében, köztudott, hogy aki a legjobb minőségű TV-t kereste, annak ezen készülékek között kellett böngésznie. Az utóbbi pár évben pedig már ténylegesen is elérhetővé vált az átlagember számára is, miközben a minősége nem csökkent.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
facan
tag
válasz DM-Fan #64821 üzenetére
Nem értem hogy mitől lenne a "Plazma TV topic (kiemelt téma)" hígend topik????
Ide akkor csak azok járjanak akik lelkendezve veszik meg a méregdrága kábeleket, rengeteg "highend" készülékük van, amit nem is sima villásdugóval, hanem 4 milkás illesztővel tolnak rá a hálózatra, mert különben elmegy a szinergia?
Ugyanmár. -
őstag
Úgy néz ki marad. Nem tudják cserélni, amúgy sem lenne miből, mert nagyon úgy néz ki, elfogyott a készlet ebből a típusból. Viszont második körön felajánlottak egy kis visszatérítést a hiba miatt. Azt hiszem el fogom fogadni.
És még ha mázlim van, meg is "gyógyulhat" a pixel, legalábbis erre a tulbuzgóra nagyobb a sansz, mint egy halott pixelre.
-
őstag
válasz mhmpista #64846 üzenetére
iso800 10sec manual módban. Felpolcoltam a gépet, nem kézben fogtam. Van még egy két próbálkozás, majd linkelem.
A monitort is oda kellet cipelni, és ahhoz hogy legalább a kép készítéséig adja a fekete képet, számítógép is kell hozzá. Egyébként úgy néz ki az alaplap halt be, mert másik táppal sem indul. Ez a drágább mulatság, mégha garis is a lap. Nem tudok meglenni anélkül a gép nélkül, mert azon van minded médiám, amit nézünk a tévén hálózaton keresztül médialejátszóval.
-
mhmpista
aktív tag
Sajnos a szenzor zaja elnyomja nagyon.
Minimum ison (100) kellene, hosszabb záridőn fényképezni.
Sajnos ahhoz állvány kell. 10-15mp záridő elég kell hogy legyen még picit lerekeszelve is.
De ezt próbálgatni kell.
És az expót hozzá igazítani a VT feketéjéhez, akkor látszódna a különbség.
Nincs a gépen Manual mód?
Ezt megörökíteni sajnos nem elég az autó mód.A monitorért miért kellett bontani?
-
-
Gigi01
őstag
válasz DM-Fan #64837 üzenetére
Míóta belekóstoltam a házimoziba,nem igen néztem filmet tv hangszórón keresztül.
Nincs egy középkategóriás szettem se,sőt ennél rosszabb dolby surrond-al kezdtem,de így is hatalmas élmény,amit egy filnézéskor hozzádob a látványhoz.
Tv hangszórón a híradót nézem.
Igaz,kinek mi az igénye.
Én ha többet keresnék,vagy nyernék egy nagyobb nyereményt,biztos,hogy ezeket a dolgaimat vinném a minőségibb irányban.Persze viszem is,csak lassabban,hiszen ez a hobbim! -
őstag
Pár napja valaki kérte tőlem, hogy ha módomban áll, készítsek egy hosszú záridejű képet a két készülék feketéjéről. Nem vagyok szakértő fotós, panasonic FZ50-el az alábbit sikerült készítenem:
Igazából szemre nem látszódik ekkora különbség a két készülék között.
Mindkét eszköz saját lejátszója normál módban, alapbeállítások mellett jeleníti meg a back tesztképet.
Megpróbáltam még egy monitort is odavinni elrettentésnek, csak sajnos hiába bontottam szét a gépem, azóta nem bírok életet verni bele, úgy néz ki vagy tápegység, vagy alaplap szállt el, mindenesetre sekép se hang
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #75912448 #64836 üzenetére
Persze, nálam eleve alap az eredeti hangsáv mindenen (eredeti hangjukon szeretem hallani a színészeket), ennél a filmnél meg aztán extrán, mert pont néztem az extrákat a lemezen és maga Lauda mondta, hogy Brühl annyira hűen elsajátította az akkori akcentusát, mintha magát hallotta volna vissza. Ettől függetlenül belenéztem a szinkronba és kellemes meglepetés volt, mind színészi játékot, mind technikai részleteket illetően. A képe pedig valódi eye-candy - ahogy írtad is. Erre a kiadványra tényleg odafigyeltek, csak azt sajnálom, hogy nem jött belőle valami steelbook vagy digibook, esetleg egy Lauda által dedikált kiadás.
Get Moded!
-
törölt tag
válasz DM-Fan #64830 üzenetére
Daniel Brühl kifejezetten tetszett, nagyszerűt alakított. Szinkronnal elrontani a játékát kb bűncselekménnyel felérő tett lenne de biztos vagyok benne, hogy egyetértesz velem. Megmondom őszintén ennél a filmnél nem kapcsoltam át a magyar hangsávra, nem is tudtam, hogy HD MA Egyébként érdekes volt a film eredeti 4mbps körüli DTS-HD MA hangja, tudniillik a core csak 768-as, nem is tudom mikor láttam erre példát. Képéről egy mondat: a szépiás szűrő amit a master kapott, a sárgás árnyalatokkal, nálam hidegrázás végig.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz mhmpista #64834 üzenetére
Igen, ezt írtam magam is, hogy pontosan a TV sztereó lekeverése miatt szembesülnek sokan azzal a problémával, hogy nem hallják rendesen a beszédhangot, mert az ugyebár a centercsatornán van, amit a TV kénytelen "szétdobni" a két csatornára, ahol ennél fogva ugye minden összetorlódik. A mai filmek hangja nagyon kevés kivételtől eltekintve sokcsatornás (a magyar szinkronok nem mindig, de azok eleve pocsék minőségűek is), így kell a dedikált csatorna a beszédnek. És erre valóban már egy kis, belépő bögreszett is megoldás, maradjon el akármennyire is a komolyabb rendszerektől. Ezért nem tud kiteljesedni egy filmélmény egy TV beépített hangszóróin, legyen az a TV akármilyen kiváló is képminőség tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mhmpista
aktív tag
Csak hogy belevitázzak én is
Nekem brutál bögre szettem van. Le sem írom mert csak kapnék érte.
De sokkal jobb 5+1 x hang mint amikor a tvből jön.
Pedig nálunk a gyerkőc még pici.
És ez panel lakás.
De jobb hogy körül vesz a halk hang, minthogy üvöltessem 2 "hangszóróből" hogy meg is halljam a szoba másik végén.
És ez a "robbanás hangos a beszéd pedig halk" ez általában akkor van, ha ami lekeveri a hangot (legyen ez a ripper vagy az erölködő) a center jelét egyszerűen eldobja.
Mert a center hangja adná a beszédet, a többi szóró pedig az effekteket. (persze valamennyire átszól minden mindegyikre)
Itthon ha ez a helyzet fennáll, (mert bizony ismerem az érzést) Akkor tekerek picit a bögreszett centerén és lám azonnal kiegyenlítődik.
Summázva, kell a hangrendszer mellé. (főleg VT mellé)
De egy alap szett már bőven elég, hogy halkan élvezhető hang jöjjön ki.
Aminek akár elég halkabbnak is lennie, mert körülvesz a hang, nem szemből hódít teret magának.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
A racionális vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. A vitának van tárgya, szerkezete, legalább két résztvevője eltérő állásponttal.
A veszekedés: a kiinduló konfliktust általában az egyik - esetlegesen mindkettő - félben kialakuló érzelmi feszültség okozza. Alapvető funkciója ennek a feszültségnek a levezetése a másik fél legyőzése által, bármi áron. Legfőbb jellemzője a vádaskodás, az egyes perspektívák kiegyensúlyozatlansága, és túlzott személyes támadások, amiket később megbánunk, hiszen elferdített nézőpontokat tükröznek, melyeket valójában nem úgy gondoltunk, vagy a vitapartnerünk nem érdemelt meg.
Nem összekeverendő tehát a kettő attól, hogy a veszekedést is vita altípusnak tartják. Ettől még nem szinonimák, nem helyettesíthetők egymással korlátlanul. Amikor érvelünk az álláspontunk mellett, próbáljuk a másikat rávezetni, hogy lássa a saját perspektívánkat, amire a másik kontrázik, majd mi rekontrázunk, az a racionális vita. Amikor személyeskedünk, az a veszekedés. Előbbi nagyon hasznos, utóbbi teljesen haszontalan.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #75912448 #64828 üzenetére
Ennek kapcsán: a Rush BD akkor neked tetszeni fog! Képe/hangja referenciaszintű, ráadásul szerintem a szinkronja is tűrhető lett (mondjuk nem néztem meg vele, csak átpöccintettem rá a hangsávot próbaképp - ez a film eredeti nyelven üt nagyot), ráadásul azon ritka kiadványok egyike, ahol a magyar szinkron is DTS HD-MA, ráadásul nemcsak névleg, hanem tényleg jól is szól.
rwin5: 50 HSZ veszekedés? Te melyik topic-ot olvasod? Nálad a vita egyenlő a veszekedéssel? Ha van ON kérdésed, tedd fel, fogsz rá választ kapni, ahogy mindig! Remélem ettől még nem kell ölbe tett kézzel, "némán" ülnünk.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rwin5
őstag
Sziasztok, itt foglalkoztok a topiccal is? Látom utolsó ~50 hsz csak veszekedés.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #64822 üzenetére
A "nem kell" szóösszetétel messze nem egyenlő azzal, hogy valakinek, valakiknek megtiltunk valamit.
Ha nem ízlik a pacalpörkölt, nem kell azt enni. Tetszik érteni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #64824 üzenetére
Nem kell eltűrnöd, mint mondtam: nem kell kötözködni, alaptalanul beszólni a másiknak (igen, ezt tetted) csak azért, mert valamit nem tudsz értelmezni és akkor nem kapsz vissza se semmilyen megjegyzést, amit nekem meg szívem joga leírni. Ha meg nem értesz egyet a leírtakkal, akkor érvelj, vagy maradj távol! Senki nem a másik véleményét vette semmibe, maximum nem értettünk egyet valakiével és érveltünk a sajátunk mellett.
Egyáltalán nem OFF a rendszerintegritás kérdése egyik technikai topicban sem attól, hogy OFF-ba tesszük, csak ugye megintcsak tudni kéne elvonatkoztatni. Ráadásul a feltűnésedig kulturáltan cseréltünk róla eszmét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #64823 üzenetére
Vegyél vissza, mert nem őriztünk együtt disznót!
A "beböfögés" kifejezést nem mindenkitől tűröm el. És te vagy, aki offtopik témában vitatkozik hosszú ideje, mert nem vagy képes elfogadni, hogy ne neked legyen igazad egy szubjektív dologban, amiben nem is lehet senkinek.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #64822 üzenetére
Nagy összegben mertem fogadni, hogy ezt be fogod böfögni. Látom, átment a lényeg! Szerinted ki szólított fel kit, hogy ne jöjjön ide? Azt írtam, hogy "nem kell", ergo nem muszáj, nem fontos, nem kötelező érvényű, csak lehetőség, stb. Ugye nem is volt nehéz értelmezni?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Egy high-end technikai topicban várod, hogy megtapsolják azt, aki high-end termékhez nem megfelelő ellenoldali készüléket/kábelt/bármit választ (vagy épp nem is választ semmit)? Mindezt arra való hivatkozással, hogy neki az is jó? Érdekes elgondolás.
Következetesség, befejezettségre való törekvés, rendszerintegritás? Mindez smafu?
Erre szokták azt a hasonlatot hozni autós berkekben, hogy ha lehetne kapni 7-es BMW-t 1.1-es motorral, akkor Magyarországon az lenne a népautó.
Senki nem beszélt rá senkire semmit, ha nem tűnt volna fel. A célunk az, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő, de a nem szar megoldást. Ha ehhez az kell, hogy felnyissuk valakinek a szemét (mert mondjuk mi is végigjártuk ezt az utat, tudjuk, hogy miről beszélünk), akkor az kell hozzá. Ha ez valakinek nem tetszik, nem kell a topicba járni. Nem önigazolást kell keresni, hanem meghallgatni, hogy másnak mitől lett jó, ami neki épp nem tetszik. Aztán lehet mérlegelni, hogy neki mennyije van rá, vagy lehet azt is mondani, hogy köszöni, neki ez sok. Dacból ellentmondani olyanra, amit meg sem tapasztalt... na, az a botorság. Ez a nagy helyzet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
lemmy9
őstag
A több, és jobb felé próbálunk terelgetni merő jó szándékból.
Ha az érveinket mereven eutasítják, akkor soha nem fognak megtapasztalni jó dolgokat.
Gondolom mindenki kapott útmutatást az életében, mert ha nem kapott volna, akkor még mindíg pelenkába szarna, és nem tudna beszélni
A plazmára is valaki felhívta a figyelmünket nem?
A nagy kép = moziélmény otthon, a házimozi = nagy kép nagy hang.Én kiszállok.
Bocs pelenkába se, hanem maga alá.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
facan
tag
válasz liszi70 #64816 üzenetére
Naja
Csak az egyik tábor sohasem biztat senkit hogy nehogy merjen venni valamit (többek között én se beszélek le senkit aki esetleg szeretne venni a tévéjéhez valami hangvisszaadó rendszert, sőt! Ellenben....), ellenben a másik tábor lehülyézi, lelúzerezi azokat (kimondatlanul is) akik nem használnak jó minőségű cuccokat és drága kábeleket. (főleg azok teszik ezt akik részben ezeknek a drága cuccoknak az eladásából élnek)
Ez a nagy helyzet. Főleg ezért ragadtam én is billentyűzetet ismét, mert igazságtalannak érzem a dolgot. -
nagyúr
válasz bogabi #64809 üzenetére
"Persze jobb egy millás hangrendszer, mint egy olcsó, vagy a TV saját hangja."
Itt nem millás hangrendszerekről beszéltünk. Én speciel arról írtam egy pár hsz.-el ezelőtt, hogy sztereo erősítője, hifi-tornya, mini hifije a legtöbb, jó képminőségű megjelenítőt (pl. plazma ) vásárlónak van otthon, ráadásul általában a tévé környékén. Nem muszáj erre költeni, de ha már ott van, szerintem nagyon megéri egy kábelt vásárolni és rákötni a tévét, az is nagyságrendekkel szebben szólhat, mint a tv sajátja, hacsak nincs elb@szva a hangkép V alakú eq-val. Aki képben igényes, annak is szíve joga hangban igénytelennek lenni, meg mindenki azt csinál amit akar, de az is engedtessék meg, hogy ez egyeseknek furcsa legyen, és ennek hangot adjon.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Shadowbull #64803 üzenetére
Bocsánat, de szerintem tényleg borzasztóan kevered a jó minőségű hang és a hangerő fogalmát. Tökéletesen úgy van ahogy előttem már leírták, pont arról ismerszik meg egy jó rendszer, hogy halkan is képes kifejezően, tisztán, érzékletesen szólni. Egyáltalán nem kell nagy hangerőn szólni a rendszernek, hidd el nálam sem úgy szól. Nálam éjszaka 3-4-es szinten megy a tévé (65ST50), de ilyenkor is szívesebben kapcsolom be az erősítőt, ami hasonló hangerővel, de nagyságrendekkel jobb minőségben tárja elém a film, vagy akár TV-adás (nagyon fontos) audio részét.
És még egy észrevételem van, többször utaltál a gyermekedre. Nekem négyszer annyi gyerekem van, mint neked (a legidősebb is csak 10 éves), és soha nem éreztem, hogy gátjai lennének a minőségi zene vagy film hallgatásnak.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #64813 üzenetére
Úgy nézek ki, mint akinek fáj? Hogy finom legyek és nőies: totál hidegen hagy! Csak nálam alap, hogy elmondom a véleményem az átlag sötét polgárral ellentétben, akit arra nevelnek, hogy kussoljon, mert ha ezzel esetleg valakinek tudok segíteni, akkor már megérte. Nevesen jelen esetben ha esetleg Shadowbull rávetemedik, hogy kipróbáljon egy alap, nem túl flancos rendszert és ezáltal rájön, hogy nem a forrásban van a hiba, akkor már valahol megérte mindenkinek. Neked az fájni fog?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez mind szép, meg jó, a megütközést itt elsődlegesen az váltotta ki többünkből, hogy ha valaki majdcsak a lehető legjobb megjelenítőt megveszi annak érdekében, hogy minél kompromisszummentesebben élvezhesse a kedvenc filmjeit/sorozatait (és abban szerintem megállapodhatunk, hogy ezen audiovizuális élményhez - mint a neve is mutatja - nagyban hozzátartozik a hangzás is), kicsit visszásnak hat a dolog, hogy az egyik fő komponens a végletre van fejlesztve, a másik meg egyszerűen nem is létezik az illető számára (mert nincs a rendszerben hangsugárzó, csak a TV stock cicergői). Azért szerintem belátható, hogy egy kis hangyányi töke azért van a menyasszonynak. És mint látható, valójában neki is szüksége volna valami jobbra, mert elégedetlen bizonyos dolgoknak, csak az okfeltárásnál vélhetően hibás eredményre jutott (nem a forrás a szar, hanem a "rendszer" - ami nincs).
Eszem ágában sincs meggyőzni senkit semmiről, felőlem a Jácintot is nézheti akárki mai napig is, de ha valami hiba/elégedetlenség van, annak az okai fölött ne menjünk már el szó nélkül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Cha-b
senior tag
Pontosan erre utaltam én is azzal, hogy mindenkinek mások az igényei. Egy jó horgászbot engem jobban lázbahoz jobban tudom értékelni, mint bármilyen highend audio szettet. A másik oldal meg a "drága" horgászbotra mondja, hogy azt meg minek, spárgával + tűből hajlított horoggal is lehet halat fogni.
CSAKAKISPEST!!!!
-
senior tag
Csendben annyit tennék hozzá a témához mindkét oldal számára: biztos van olyan területe az életnek, amiben a másiknak sokkal nagyobbak az igényei és elvárásai. Most akkor mindenki képzelje magát abba a csoportba, amelyiknek egy adott témában kisebbek az igényei. És akkor most képzeld el, hogy a másik oldal elkezd "téríteni". De neked nem kell több annál, mint amid most van. És folyamatosan azt szajkózza a másik oldal, hogy de úgy nem élet az élet. Nem lenne idegesítő? Persze jobb egy millás hangrendszer, mint egy olcsó, vagy a TV saját hangja. De ha egyszerűen a másiknak NINCS szüksége jobbra/többre, minek ezen lovagolni? Egyszer Te is a másik oldalon fogod találni magad valamilyen téren, és ugyanúgy ragaszkodni fogsz a saját értékrendedhez...
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #64805 üzenetére
Ráadásul nálam itt van a nappaliban (mondjuk hangzótéren kívül, de a mélynyomóval azonos falon) egy 2 méter magas, üvegajtós fenyőfa vitrinszekrény, talpától a tetejéig teli különböző méretű üveg- és ólomkristálypoharakkal. Soha nem hallottam őket rezonálni, még magas hangerő és bömbölő mélynyomó mellett sem. Nem érnek össze, így nem is rezonálnak hallhatóan.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Shadowbull #64793 üzenetére
"Egy komoly melynyomo megszolal, akkor csorognek a poharak a szekrenyben."
Ha ez így van, akkor az a környezet nem nagyon alkalmas zenehallgatásra. Én nem a szekrény és a benne lévő étkezőkészlet hangját akarom hallani.
Mellesleg, ez a berendezés berezonálása jelenség a gagyi, szar minőségű hangrendszereknél is előfordulhat. Sőt, ott a berezonálást maga a hangrendszer kezdi. Ezért is elviselhetetlen azok hangja magasabb hangerőnél, ezért érzed zavarónak ha kissé hangosabban szól, hiszen torz rezgések járulnak az amúgy sem tiszta hanghoz. Érdekes, hogy a MÜPA-ból, vagy a pécsi Kodály Központból még senki se jött ki azzal, hogy túl hangos volt a nagyzenekar (pedig, annak is van ám hangereje, amikor az össze hangszer egyszerre szól)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Shadowbull #64803 üzenetére
"fentebb leirtam. Ha mi is rendszeresen 22es hangeron tudnank nezni a filmeket, akkor elgondolkodnek rajta. De 11es a hangero, nem 22, es ennek oka van."
Igen, leginkább az az oka, hogy a TV hangszórói nem filmnézésre valók, hanem maximum átlagos TV-adásokhoz. A 11-es hangerő értelmezhetetlen számomra, de nemcsak számomra, hanem másnak is, aki látta a TV-met. Egyszerűen halk, de nagyon. Még éjszakai TV-zésnél is kevéske. Szerintem nem azonos kivezérlési szinten ad a szolgáltatónk, vagy mások a hangbeállításaim (én beletúrtam az egyéni hangszínszabályzóba - na nem mintha normális hangképet tudtam volna vele előállítani).
Az iPod teljesen jó mobillejátszó, utcára rendben van, de otthoni zenehallgatásra nincs pariban egy jó sztereó rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Shadowbull
addikt
válasz DM-Fan #64802 üzenetére
"miért nincs igényed egy ilyen szintű megjelenítő mellett arra, hogy tényleg minőségi legyen a filmélmény."
fentebb leirtam. Ha mi is rendszeresen 22es hangeron tudnank nezni a filmeket, akkor elgondolkodnek rajta. De 11es a hangero, nem 22, es ennek oka van.
"Ráadásul a leírtak alapján ez nálad mégcsak nem is pénzkérdés"
Tenyleg nem. A havi jovedelmembol nehany VT meg kijott volna a tobbi szobaba is
"TV-n hallgatsz zenét is? "
Nem, ipodon, de gondolom ez nem javitja a kepet
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Shadowbull #64801 üzenetére
Nem azt nem értem, hogy mire költesz és hogy mi a hobbid, hanem azt, hogy miért nincs igényed egy ilyen szintű megjelenítő mellett arra, hogy tényleg minőségi legyen a filmélmény. Ráadásul a leírtak alapján ez nálad mégcsak nem is pénzkérdés - ne érts félre, eszemben sincs turkálni a zsebedben, de ez jött le. Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a mai TV-k nem képesek minőségi hangkeltésre - fizikailag is lehetetlen, ez a vékonyodás ára. Ezért is árul minden gyártó soundbar-okat a TV-k alá, a saját bögreszettekről és házimozi-rendszernek csúfolt borzalmakról nem is beszélve.
"Nade ha en foleg arra hasznalom a tevet? Vagy sorozatokat nem lehet VT-n nezni?"
Látod, magad is panaszkodsz az egyenlőtlen hangerőszintekre, aminek elég nyilvánvalóan az az oka, hogy nincs a TV alá minőségi hangsugárzó. Elég sok sorozatot nézek magam is és nem tapasztalok ilyesmit. Mondjuk nem is a TV cicergőit használom, ugyanis a sorozatok is rég 5.1-ben szólnak.
TV-n hallgatsz zenét is? Akkor tényleg hagyjuk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Shadowbull
addikt
válasz DM-Fan #64800 üzenetére
mondtam fentebb: akinek ez a bogara, az nyilvan rakjon ossze egy olyan rendszert ami az igenyeit kielegiti.
nekem a szamitogepem arabol lehetne jo minosegu hangrendszert epiteni, de az edzotermem arabol tobbet is. Nekem ez a hobbim, en erre koltok. Mas meg nem erti. Van ilyen.
https://marharepaszerint.blogspot.com
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest