-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
En ezeket talaltam par napja, amikor keresgeltem. Kerdem a nagyerdemut, ezek megfelelnek-e a celra?
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
milszab
senior tag
Ha ráküldöm a sz.gép képét hdmi-vel a tv-re(42x60) tökre nem élesek a betűk. Viszont a videónál tök jó minden! Valamit kéne álltanom, vagy a kis felbontás miatt van, vagy szar a hdmi? Mer ugye 1024*768-at tud a tv, de tudom feljebb is álltani, ilyenkor még szarabb a helyzet. Jó nem mintha azon akarnék gépezni, csak mondom megpróbálom és ezt vettem észre.
-
DM-Fan
Topikgazda
"A fehér háttérnél látszódó kis pixelhibaszerű pötty még most is megvan ,de azt 50cm-ről már nem látom."
Akkor viszont csak van pixelhibád! Én emiatt 72 órán belül cseréltetném, az biztos, de Te tudod. Ha később jön elő, akkor nyilván mindegy, de ha van lehetőség (mondjuk már túlvagy a 72 órán), akkor azt érdemes kihasználni. Mégiscsak legyen már makulátlan egy ilyen árú eszköz!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
Bakker! Ekkora szívást!
Bocs, de arra nem gondoltál, hogy összerakd magadnak azt a 8 képet? Nekem speciel eszembe sem jutott, hogy a neten keresgéljek ilyesmit, amikor legfeljebb másfél-két perc összedobni az RGB alapszínek összes kombinációját.
Gondolom, hogy nagy kő esett le a szívedről. És végülis az a lényeg, hogy jó a tévé. De sok idegtől megkímélhetted volna magad...
-
őstag
A piros folt volt a képben a hiba. Ez megoldódott. De mi van a fehér háttérnél látszódó pixelhibaszerű pöttyel?
-
hunspikey
őstag
Nem agyalnék ezen én biza semmit - cserét kérnék, vagy ha húzzák az időt, akkor a nyolcadik napon írásban elállnék. Azért majd egy millás készülék és a minőségbiztosításon át-megy?? Vagy ennyire ütik vágják a spediciós láncban?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Ha 72 órán belül vagy akkor elvileg erre cserél a szerviz- de azonnal jelentsd be holnap. Ha a fotón látható fekete paca csak piros képen mutat ilyen szép feketét, akkor nyilván egy piros sub-pixel ment ki. Az nem megítélhető a foto minősége miatt, hogy a kiterjedése minek köszönhető. Tényleg kicsit olyan mint egy kagylós szélvédő felverődés...
Nem tudsz jobb képet csinálni - már nem azért, hogy bármit számítana, így is úgy is jelentsd be és cseréltesd - csak azért, hogy mi lássunk újat!
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Sógoromhoz is tegnap szállították ki (német webshopból rendelve ausztriai cimre) Még nem tudták felvinni az emeletre, olyan nagy a doboz
Kérdésem lenne, ha fent kibontod a dobozt, a talpat ki lehet felülről úgy venni, hogy a TV-hez nem kell nyúlni?
Már legalább annyival is könnyebb lenne, talán sikerülne beforgatni kettejüknek a lépcsőfordulóban. Családi ház, nem társas, de valahogy nem tudtak elfordulni vele, lehet csak nem tudták a súly miatt álló helyzetre igazitani.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
hunspikey
őstag
Na, pont ezt nem akartam volna soha látni - NINCS melegedéssel probléma az egész egy eszmefuttatás volt.
Senkinek semmilyen képi baja nincs, nem főtt meg egy VT sem, egyszerűen nyíltan arról beszélgettünk, hogy lehet-e, érdemes-e tuningolni.
-
erdoke
titán
Nagyon melegszik a tévéd?
Konzolhoz lehet eltartó idomokat beszerezni, ha nem adtak hozzá. Én eleve a leghosszabbakat iktattam be, mert annyira mindegy, hogy 2 vagy 5 centire van a készülék a faltól, viszont a megfelelő légmozgáshoz néha kell a nagyobb távolság.Te még mindig 3310-ről írsz? Utoljára ott volt egyszerűbb fordítva dőlő ékezetes, idegen karakterekkel gépelni. Ha nem PC-ről, hanem mobil eszközről írok, akkor is mindig egyszerűbb a normál magyar ékezetes változatot választani. Sokkal zavaróbb olvasni, mint ha egyáltalán nem lennének ékezetek.
A legjobb aláírás a héten
-
hunspikey
őstag
Három dolgot célszerű ellenőrizned:
1 - Pixel hiba:
ezt a legegyszerűbb, csak kell a három primér és a három szekunder szín, azaz: piros, zöld, kék, majd sárga, cián, lila. Ez mind teljesen homológ szín legyen - RGB-ben pl 255,0,0 ha a pirosról beszélünk. Kell még fekete és fehér ábra is, valamint javasolok közbenső szürkéket: pl 25%, 50%, 70%, 80% - ezek sokat el szoktak árulni. Ha ezeket a slideokat végig csattogtatod, akkor látod hogy van-e pixel hibád és ordenáré szín inhomogenitásod.
2 - sávok:
ehhez mozgó tartalom a legjobb - világos tartalom pl égbolt és azon átúszó dolgok. A Sávok függőleges árnyékok, melyek kb 5 centi szélesek
3 - extrém táp cicergés, panel zaj, ventilátor zaj stb.
Minden plazma zúg egy picit, de a 60-as széria alig. Ha teljesen néma a tv és csutka fehér kép van rajta akkor hallani egy picit, de semmiképen sem lehet bántó hang.
E felett ellenőrizd még a külső dolgokat is - nincs-e sérülés stb.
Ha ez is oké, akkor nézd meg az üzemórát érdekesség kép - súgó menüben
Nagyjából ennyi.
Ne vizslasd nagyon nagyon a képet mert valami kicsi hibát előbb utóbb úgy is találsz, ha annyira "ott" vagy- pl line bleed, vagy 3d crosstalk, vagy dither zaj, vagy enyhe általános panel inhomogenitás.
NINCS tökéletes panel ha a felső 3 pontot kipipáltad akkor nézzed és kész!
Üdv!
-
mhmpista
aktív tag
-
nagyúr
"milyen az átállás 50 >>> 65 collra"
Nyugodj meg, fasza!
"a képminőség hagyományos adásoknál nézhető-e ( nálunk 50% az fog menni )"
Az attól függ, milyen messziről nézed. 1 méterről nem ajánlom, ha 3-ról nézed, akkor nem kell tőle tartanod. Mi 2-3 méterről nézzük az SD-t is 65ST50-en, semmi zavar nem támad az erőben, de mondok egy meglepőt, HD-ban jobb!
"Sajnos félek hogy az 55colos méret kicsi lesz."
Nézési távod?
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Topikban nem, a fórum nem arra való.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dgyuri0123
nagyúr
"Képminöségileg elörelépés az ST60 a GT30-al szemben /fekete szín kontraszt,stb/
Bocs a sok kérdésért."Nemzetközi tesztek szerint a VT30-at simán veri, de még a VT50-el is egy szintre emelik az általad fentebb kérdezett tulajdonságait. Természetesen élőben nem láttam egymás mellett őket, de utána tudsz olvasni.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
"Nagyon igényes vagyok a képminöségre"
Akkor a kérdés eldőlt.
"számomra a gt30as képe is kielégítő. Nem tudom hogy az ST60as széria hozza e ezt a szintet?"
Hozza.
"ha kiadok ennyi pénzt az ST-re akkor még egy kicsit spórolok és 2 hónap múlva lesz egy VT referencia tv-m"
Az Isten is neked teremtette a VT60-at..... ha lesz még két hónap múlva belőle.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Kérdésem az lenne ,hogy tényleg annyival jobb a VT mint amennyivel drágább is?"
Ez kizárólag a te képi igényességedtől, a cizelláltságra kiélezett szemedtől függ. Van akinek bőven megéri az árkülönbözetet mert videofil igényei vannak, van aki semmi különbséget nem venne észre. Nem tudhatjuk, te melyik csoportba tartozol.
"Emlitettetek valami "foltosodást" sötét jeleneteknél az ST60nál"
Nincs semmiféle jellemző "foltosodás" az ST60 szériánál sem.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nincs velük semmi "baj". Jelen pillanatban is egy G30-at használok. Viszont szívesen cserélném >=50-esre, mert a Focused Field Driver tényleg érezhető javulást hozott az előző generációhoz képest (jobb mozgáskezelés) és duplázódott a kontrasztarány is (gyakorlatilag majdnem mindkét évben, még ha nem is minden modellen és minden képmód esetén).
Az alapja pedig ahogy BBéci is írta, a sok más avatott szemmel egybehangzó saját megfigyelések. Esetemben nem is csak tesztkészülékeken, hanem magánszemélyek szobáiban kiskereskedelmi példányokon.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
Az ilyen kérdésektől mindig kiakadok!
Nem feltevés, hanem tapasztalat, műszeres méréseken és vizuális vizsgálatokon alapul. De az összes tesztből ugyanez olvasható ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest