-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
-
Perillustris
senior tag
válasz Pro Koryak #63192 üzenetére
Több - megbízhatónak tűnő - helyen utalnak erre, én elhiszem. A Samsung nyilvánvalóan arra törekszik, hogy a fejlesztési költségeket minél inkább csökkentse, s a már kifejlesztett technológia minél több hozzon vissza. Valami pluszt adniuk tavalyhoz képest, hogy a plazma-hívő TV-vásárlók az ő készüléküket tegyék kosárba (a tükröződésre meg elég sok panasz volt, érthető döntés lenne).
Ha egy-másfél év múlva lepottyan egy kifutó példány, elkapom.
Mondjuk a forintgyengülés nem segít, ekkora értéknél már 30-40 ezer forinttal is drágulhat a termék.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Pro Koryak
addikt
válasz Perillustris #63186 üzenetére
a h5000-es??? az adatlapján nem látom, talán majd a h7000, az viszont nem ennyibe fog kerülni.
csak nehogy ebből is 60" legyen a legkisebb méret röpke 600e-ért... -
Hsanyika1
senior tag
-
-
Hsanyika1
senior tag
Már meg bocsáss szerintem ezt használd ghost eltüntetésre.Told fel 70 kontraszt, fényerő 0, képéleség 0 ,panel fényerő közép, gamma 2.4,mert nekem az tűnik fel,hogy aki nagyon kíméli panelt sokkal hajlamosabb ghostra. Logó mentes filmet néz,vagy néha zoomolj bele kicsit ha tv műsort nézel.
-
Perillustris
senior tag
válasz Pro Koryak #63180 üzenetére
Nem teljesen, mert megkapta pl. a Real Black Pro szűrőt, ami az F8500-ben is szolgál.
Perillustris
-
honlaca
csendes tag
Sziasztok!
Számít valamit egy használt plazma TV megvásárlásánál (mondjuk max. 1 éves TV-ről van szó), hogy kalibrált?
Csak azért kérdezem, mert ha jól tudom, a kalibrálás végeredményét nagyban befolyásolja, hogy milyen környezetben van elhelyezve a TV, illetve milyen forrás készülékek vannak rákötve. Ennek megfelelően ha hazaviszem és teljesen más BDP-t, STB-t vagy mediaplayert kötök rá és teljesen más fényviszonyok között használom, akkor lehet, hogy elveszti a korábbi kalibrálás hasznát és kalibráltathatom újra az új környezetnek megfelelően?
Előre is köszi a válaszokat. -
Tutivesztes
tag
Uraim!
50gt60-nál, THX Cinema módban a pixel csúsztatás automatikusra van állítva és szürke. Át tudom állítani be-re vagy ebben a módban ez nem lehetséges? Még mindig ott a beégett/beghostolt rtl klub logo, fosdk hogy más is lesz... Esetleg használjam a normál módot? Ott be lehet kapcsolni...
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
Hsanyika1
senior tag
Sziasztok! 50st60 2 napja figyelem,vettem észre mintha szebb,élesebb lenne képe 515 óra van benne.Nem ghostol szuper gép.Köszönöm az itteni infókat,segítséget vásárlás előtt.
-
realmadrid92
tag
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki írni a minimális nézési távolságokról, mert amit a neten találni azok, gondolom a maximumra vonatkoznak.
Köszönettel: Feri
ui.: HD, Full HD[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz Norbi 72 #63167 üzenetére
Eltelt majdnem 1 év a forgalmazása óta.
Bevezető árat "készletkisöprő" árhoz felesleges hasonlítani. Nincsenek infóim, és nem is szándékozok most utánnakeresni, de valszeg nem ilyen áron indult az a TV sem.Szerk.: Plusz nem is ismerem ezt a boltot, hogy szürkeimportos készülék-e, vagy hivatalos forrásból származik.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Norbi 72
veterán
válasz Perillustris #63165 üzenetére
Miért?
Itt pl. 413.900 a 64F5000:[link]
-
mhmpista
aktív tag
válasz Perillustris #63165 üzenetére
Pedig mekkorat robbantananak vele!
Nem kell 3d sem smart sem. Nagy kep, jo mozgas megjelenites, elfogadhato kontraszt, olcso ar.
Szerintem siker termek lenne! -
Hsanyika1
senior tag
Idén még biztos lesznek Samsung plazmák[link]
-
adodaniel
őstag
Ebben a sztereó erősítő tesztben ez áll:
Az erősítő azonban zúg. Mármint a lemezfedél alól szabadul ki a hang, amit tipikusan a transzformátorokból szoktunk hallani. Bár lassan minden második tesztkészülék zajos táppal érkezik, itt mégis felmerült a kérdés, hogy esetleg hibás példánnyal van-e dolgunk? A válasz azonban nemleges. A halk zúgás egy jó minőségű hálózati szűrővel orvosolható.
Felmerült bennem a kérdés, hogy az ST60 halk ciripelése is orvosolható lenne-e ilyen módon?
-
ricpet
tag
Pár napja figyeltem fel rá, hogy az 50GT60-at, ha a távirányítóval kikapcsolom változó időközönként kattan egy picit. (van, hogy órák múlva egyet, néha pár percen belül) Ez normálisnak mondható? Más is tapasztalt már hasonlót?
Illetve, ha nem kapcsolom ki minden nap a főkapcsolóját, hanem standby-ban hagyom, gondolom nem probléma. -
nuke7
veterán
válasz Perillustris #63138 üzenetére
Nekem monster home theatre elosztom van, az 40 korul volt utolso darab - arra itt azt mondtak a hozzaértők, hogy egész oke.
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
-
adodaniel
őstag
válasz z123456789 #63148 üzenetére
Alternatív megoldás: a kölcsönző oldalakon található .nfo-ból.
-
z123456789
addikt
-
adodaniel
őstag
válasz Gyulus76 #63146 üzenetére
Ez nem jelenti azt, hogy nincs létjogosultsága egy bizonyos szint felett.
Erről az a hasonlat jut eszembe (és ne vedd magadra), mikor valaki vesz pl. új BMW X-valamit, hogy lehessen vele villogni, igaz, hogy éppen ki tudta fizetni, de amikor jön a téli gumicsere, akkor meg rádöbben, hogy annak igenis ára van, aztán vagy megy a nyárival télen (nem egy ilyet látni), vagy megy a használt piacra.
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #63142 üzenetére
A Kácsás 1500Ft/db-ost. Surroundok alá már csak Sound Arts 150 Ft/db-osakat szánok.
Ispy:
Teljesen környezet és adásfüggő. Ha hajnalban felkelek, akkor kb. 10-en nézem a reggeli műsort, hogy a párom ne zavarjam. Ha mindketten fent vagyunk, és teszünk-veszünk, akkor 15-20 közé emelem a hangerőt, de ha pl. szignál, vagy reklám jön, az elkezd üvölteni. Filmeket nem a tévé hangszóróin keresztül hallgatok, és persze a mozi-hangerő nálam jóval magasabb.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ispy
veterán
Megkérdezem másképpen, mert erre semmi reakció nem volt, szóval ST50 tulajok: milyen értéken szól normál hangerőn a tévétek?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
adodaniel
őstag
válasz Gyulus76 #63135 üzenetére
Igen, és ő (aki 100e-nél kevesebbet költ tv-re) valószínűleg nem is a plazma topikba jár.
Újfent nem értem, hogy egy tanácsra, ajánlásra miért kell így reagálni. Ha tetszik az ötlet kipróbálod, ha nem, akkor meg nem foglalkozol vele, de ilyen "okosságokat" teljesen felesleges beírogatni szerintem. -
Gabor970
addikt
válasz Locutus #63137 üzenetére
Neked nem kell, ahogy egy ilyenre sincs semmi szükséged. Majd lesz aki elgondolkodik rajt, én pl köszönöm az ötletet, sógoromnál ennek több mint a tizszerese lesz a TV és hangrendszer, bőven beleférős kategória.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dorian
félisten
válasz Locutus #63133 üzenetére
Épp múlt héten cseréltem le a centerem öntapadós gumitappancsait normális tüskékre, és bizony egyértelmű a javulás: a mély és közép frekvenciák tisztábbak lettek. Én nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, de a megérte-kategóriába tartozott a vásárlás.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz Gyulus76 #63135 üzenetére
"Potom 100eFt? Van, aki ennél kevesebbet költ magára a tévére..."
Igen, Afrikában meg éheznek..... De hogy jön ez ide? Nyilván nem egy 80 ezres Orion LCD-hez kell venni ilyen elosztót. De akinek komoly tévéje, hangrendszere van, annak egy próbát megér, finomíthat a kép és hangminőségen. Vannak cégek, ahol letét ellenében ki lehet próbálni ilyen és hasonló zavarszűrős elosztókat, minden kötelezettség nélkül. Semmibe nem kerül. Egyébként ettől sokkal olcsóbb zavarszűrős elosztók is vannak, hálózattól is függően, javíthat a rendszeren.
-
BBéci
legenda
válasz Perillustris #63127 üzenetére
A TV képminőségén ronthat és javíthat is egy elosztó, vagy szünetmentes tápegység. Azok, amik általában elterjedtek a háztartásokban, netán PC-hez tervezték, szinte biztosan az előbbiek közé tartoznak.
Aki inkább javítani akar a képminőségen, mint rontani, valami ilyesmit használjon: [link]!
Nem olcsó, de a jót meg kell fizetni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norby007
tag
Hahó!
Tudom már örültetek, hogy eltűntem, de most egy jó hírt megosztok veletek.
Az extreme digitalt akarom megdicsérni, mivel a samu ps60f5500-amat még nem vitték el egy hete (múlt hét szerda délután) és ma már vissza is utatlák a pénzt.
Nem lehet, hogy valaki innen a fórumról vette meg amit én is használtam? :-)
Azt láttam, hogy miután vissazvitték szerdán pénteken megint lehetett kapni az extremben holott már az volt előtte írva, hogy nem forgalamzott termék. De vasárnapra már megint eltűnt a színről náluk, így egészen biztos, hogy aki a múlt hét második felében onnan rendelt az azt kapta meg ami nálam volt.
Itt van aki ezt vette meg?
Más, miért nem jó az LG plazma? Győzzetek meg. Nekem ez a 60ph670s nagyon tetszik, csak sajnos nem tudom megnézni vásárlás előtt. Angliában, olaszoknál, franciáknál, lengyeleknél, amerikában lehet kapni. Nekik jó? A fórumokon, véleményekben mindenki dicséri. Azt olvastam egy tesztben, hogy fényerőben csak egy készülék volt a tesztelőknél a tavalyi évben aminek kisebb volt a fényereje és az nem más volt mint a samu ps60f5500, így azzal sem lehet gond, mert a samunak elég a fényereje.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Citroware #63125 üzenetére
Kizárt, hogy egy meccs nyoma ott maradjon örökre! Tök fölösleges volt "átmosást" csinálnod, ahelyett, hogy a meccset nézted volna! Változó képtartalom esetén el fog tűnni, ne parázz! A beállításaid viszont ne legyenek túlzók, túl fényesek, túl kontrasztosak. Ha visszafogott, "normális", természetes beállításokkal használod, semmi végleges következménye nem lesz a meccs-nézéseknek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
mennyi az input lagja egy ps42q92 plazmának?
-
nagyúr
"A szerelő aki rendszeresen javitja a tv-t, azt mondta, hogy a plazmák érzékenyek arra, hogy a " feszültség fokozatosan jön vissza"."
Szerintem ennek semmi köze a tévé technológiájához, ahhoz, hogy plazma vagy LCD tápja megy ki ilyen esetben, vagy akár PC-jé. Évek alatt egyszer sem tapasztaltam és olvastam sem itt, sem máshol, hogy a plazma tápja érzékenyebb erre. Valószínűbb, hogy a haverod áramellátását kellene ellenőrizni, alkalmazni valami túlfeszültség-védelmet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Meccs után ,,ott maradt" a SportTV logó a TV felső sarkában... pedig a félidő erejéig eltűnt, meccs közben pedig negyed óránként csináltam 1-2 perces ,,átmosást" ami egyébként is rossz volt, hogy meccs közben ezzel foglalkozzak, és még így is ott maradt egy kicsit. Ugye nem marad ott örökre? Ez így szar.
[ Szerkesztve ]
-
kfron
aktív tag
Üdv!
Haveromnak van egy kb. 1,5 éves panasonic plazma tv-je. Most történt meg harmadszor, hogy egy áramszünet után elszállt benne a táp, és nem kapcsolt be. A szerelő aki rendszeresen javitja a tv-t, azt mondta, hogy a plazmák érzékenyek arra, hogy a " feszültség fokozatosan jön vissza". Ez így igaz? Nekem 4 és fél éve van plazmám, volt már jó pár áramszünet azóta, de semmi ilyesmi nem fordult még elő...
Köszi a segítséget. -
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #63120 üzenetére
A polcaimon (120-130 DVD mellett) kb. 1400 db könyv sorakozik, nagyon szeretem a látványukat. De néhány szótár, térkép és képes kiadvány kivételével, összesen egyet olvastam el az utóbbi 10 hónapban, amióta kaptam e-book olvasót. Azt állandóan magamnál tartom és használom is.
Hasonló a helyzet a filmekkel. Gyűjtöm őket, de kizárólag elektronikus formában. Vannak olyan BD-k is a polcon, (demók, ajándékok, plusz egy, amit vettem magamnak) közülük legalább a felét még sosem tettem be a lejátszóba, inkább merevlemezről nézek filmeket. Ez egyéni ízlés kérdése. Ám van olyan nézőpont is, ami objektív, de azt inkább hagyjuk, Gyulus már érintette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gyulus76
aktív tag
Pedig sajnos nem lehet vele vitatkozni. A kiadók marhára nem becsülik meg a vásárlóikat: esztétikai hibás exkluzív, méregdrága kiadványok, félreszitázott lemezek, gyűjteményből kimaradt film, helyette egy másik duplán a csomagban, elcseszett feliratozás, hibás szinkron, karcos, horpadt fémdobozok, összetaperolt lemezek, megnyomorgatott, összeégetett díszcsomagolás... hosszú a sor.
Én persze 15 éve gyűjtöm a filmeket. Régen jobb volt a színvonal.
-
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #63116 üzenetére
Hát, lehet, pedig maximálisan korrektnek ismertem meg őket: valahányszor gondom volt (pl. repedt volt a lemez közepe, karc volt a korongon, szakadt volt a borító, hólyagos a digipack), mindig szó nélkül cserélték, ha meg nem volt raktáron, akkor bevették a régit és berendelték az újat. Horpadt, karcos steel-t meg ugye át sem vennék, azt tüzetesen megnézem átvételnél, de még arra sem igazán volt példa, hogy ilyenkor cseréltetnem kellett volna bármelyik fémet is - lehet, hogy tényleg a személyes átvételeseknek dobálják a makulátlan példányokat, bár nem feltételeznék ilyet róluk, szerintem sokszor kapacitás sem volna, hogy ezt nézegessék, olyan őrület van.
Mindenesetre én szeretem a steelbook-okat, mert sok nagyon szép van köztük és ugye ráadásul árban sem nagy a difi, mostanság az új megjelenésű steel-ek között is nagyon sok a jóárú kiadvány. Haverom szokta mindig mondani, hogy ő már azért nem rendel steelbook-ot, mert kis túlzással szinten mindenből jön ilyen is és így már szerinte nem különleges. Na, ezzel nem szoktam egyetérteni, mert szerintem közel minden steel nagyon mutatós és egyedi és a sima műanyagtokos kiadványnál minden jobb. Azt sajnálom, hogy idehaza a digibook kicsit hanyagolt állatfaj. Pedig az a pár, ami megjelent, az elég korrekt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz DM-Fan #63115 üzenetére
Olyan jellegű sérülésekkel találkozok, hogy kizárt, hogy a GLS okozná őket. Inkább arra gyanakodtam, hogy a "világ végére ez is jó lesz" alapon hozzám küldik a selejtet. De igazából ez is kizárható, mert többször futottam bele olyanba is, hogy a bontatlan terméken semmi hiba nem volt látható. Mindenesetre most már a fémdobozokat inkább elkerülöm, ha van más alternatíva.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #63114 üzenetére
Sejtettem. Tudom, hogy nem mindened hibás, csak feltűnt, hogy tényleg sokszor belenyúlsz, már komolyan többször megsajnáltalak, hogy nem lehet mindig ilyen a formád, én meg, aki mindig személyesen veszem át náluk a pakkot, szinte soha nem futok bele sérült kiadványba - szóval esetedben szerintem a posta is erősen ludas sokszor.
Igen, már lassan 10 éve vásárolok náluk, csak az ottani fórumon nem vagyok jelen (csak aktív olvasóként), nem sok értelmét látom leállni a sok trollal, mert ott aztán van bőven, sajnos.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
karmaresz
senior tag
válasz Locutus #63050 üzenetére
Tökéletes helye szerintem is állványon van a hangfalnak. A membrán által keltett rezgések egy igen jelentős százaléka elnyelődik egyszerűen, ha be van szorítva a négy fal közé.
Ettől függetlenül nem a nappali van a hangszóróért, hanem fordítva. Lehet kompromisszumot kötni, de szerintem, ha így tudod csak megoldani és neked megfelel, akkor ne foglalkozz a teljes átalakítás gondolatával. Annyit azonban meg tudsz itt is csinálni, hogy kis hangfal tüskéket teszel a hangszóróid alá. Pár ezer forintos tétel, és a legnagyobb problémát, vagyis a hangfal aljának a polccal történő nagy felületű érintkezését már meg is szüntetted.
Ha most is van, akkor elnézést, ez nekem még a nagyított képen sem egyértelmű.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz István 67 #63108 üzenetére
Menj be a Menü -> Beállítások almenübe és ott az utolsó oldalon ott lesz, hogy Prof. mód (isfccc). Ezt állítsd "Be" állásra és akkor megjelenik a Kép menüpont Egyedi beállítások első sorában a Professzionális 1 és 2 képmód. Aztán jön a neheze.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
István 67
tag
Lehet, hogy hülye a kérdés de nem találom a professzionális 1-2 módot nekem az egyénivel véget ér ,vagy ezt egy almenüből kell elővarázsolni?
[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
válasz adodaniel #63103 üzenetére
Egyetemen egyik haverom szokása volt az alapján értékelni focimeccseket, amiket az összefoglalóban látott. Nem számított, hogy a játék képe teljesen más volt.
Hát, nem tudom. Lehet magyarázni, hogy X csapat sokkal jobban játszott, de ha ennek ellenére Y nyert, nem igazán számít.
Perillustris
-
BBéci
legenda
válasz Locutus #63089 üzenetére
Nem valaki álmodta meg, hogy állványra kell tenni a kisméretű (monitor) hangdobozokat, hanem ez a hifi egyik ökölszabálya. A szakirodalom állványos és padlón álló hangdobozokat emleget, a polcsugárzó az angol bookshelf szolgai fordítása és végtelenül megtévesztő. A loudspeakert sem nevezzük (már) hangosanbeszélőnek, az magyarul hangszóró. Másik borzalom a német die Schallwand magyarítása, a hangfal, ami szintén helytelen.
Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy 10-15000 forintért vegyünk egy pár állványt a hangdobozok alá.
Az pedig teljesen szubjektív, hogy mit nevezünk a nappali tönkrebaszásának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
adodaniel
őstag
válasz Locutus #63101 üzenetére
Mivel még nem hallottad a különbséget állványon álló és szekrénybe beszorított hangsugárzó között, honnan veszed, hogy nincs "értelmesen skálázva a fontossága"?
(#63104) MasterMark Tudom, csak dühítő, mikor valaki olyanról alkot véleményt, amivel nincs tapasztalata. Egyetemen egyik haverom szokása volt az alapján értékelni focimeccseket, amiket az összefoglalóban látott. Nem számított, hogy a játék képe teljesen más volt.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz adodaniel #63100 üzenetére
Láttad te egyáltalán mit írtak? Hogy szar, meg olyan mintha tejüvegen át néznéd 6 méterről a plazmát...
De ha szerinted ezzel helyén van kezelve a probléma, ráadásul értelmesen skálázva a fontossága, akkor tényleg nincs miről beszélni.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós kamerák
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest