-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi, már csak a hálószobában használt Panasonic TH-42PV60EH típusszámú plazma televíziónk. 12 évig tökéletesen tette a dolgát, de pár hete a kép bal oldala eltűnt, a jobb fele pedig csíkozódik. Hangja van.
Igazából szeretjük, így ha 10-20e Ft-ért menthető még pár évig, úgy bekerülne a vendégszobába.
Tudtok ajánlani egy megbízható szervizest Budapesten?Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #63542 üzenetére
Te hihetetlen vagy.
Te írtad: " Eleve ne tölts 720p anyagot az ST60-hoz!"
Mutass egy pontot, ahol az írtam, hogy jobb a filmet 720p-ben nézni, mert én erre emlékszem:
"Persze hogy jobb a full hd, de 3 méterről nem élvezhetetlen az SD sem. Abban is vannak korrekt minőségű anyagok."
"A többire pedig tényleg ott van BD50, vagy a remux, de ez nálam a legjobb 100-200 film kategóriája."
"Ettől még a kedvenc filmjeit szereti a legjobb minőségben élvezni és beruház egy 2-4 Tbyte-os külső HDD-re, de bevállal annyi áldozatot, hogy a tucatfilmek pedig DVD-n, SD-ben, vagy 720p-ben vannak meg neki."
Azt mondtam, hogy lehetnek olyan preferenciák ami mellett nem éri meg a remux, vagy a BD rip mindenkinek.Ha valaki vesz egy M6-os BMW-t, akkor csak az a jó, ha lámpától lámpáig gyorsul és kétszázzal megy mindenhol? Természetesen ez az ideális, de mi van ha nem adott minden feltétel, vagy ott ül hátul a család?
Mi van, ha valaki úgy veszi ezt a tévét, hogy amikor lehetősége van rá, akkor szereti csak kihajtani belőle a legtöbbet, de nincs baja azzal, ha néha tévét is néz rajta, vagy SD tartalmat?
Nem szeretem a személyeskedést, győzz meg érvekkel, de gondold végig még egyszer kinek írod azt, hogy szokása szerint ferdít.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz Gigi01 #63539 üzenetére
Mikor hozzám érkezett, kivárták azt az 7-8 percet zokszó nélkül.
Mindent kibontottunk együtt, ellenőriztük a távirányítókat, szemüvegeket, leírásokat, és természetesen a tévé épségét is. Még a cipőt is levették a bejáratnál.
Nagyon korrekt volt az e-digital szállítója.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #63483 üzenetére
Annyiban sántít a hasonlatod, hogy nem azonos a "joghurt" ára, hiszen a tárolókapacitást is pénzért veszed és jelenleg a BR változat is drágább általában mint a DVD. Ezzel nem védem Voice érveit, mert szerintem az akinek ez kiemelten fontos, tegye meg, áldozzon ezekre, ahogy megvette a GT/VT/ZT szériás tévéjét is. Erre írtam azonban az előbb is, hogy nem egy igazság van. Van aki nem tud/akar 200-300e Ft-ot áldozni egy 10 Terabyte-os NAS-ra, vagy éppen nála jó ha 5-10 Mbit-et tud letöltésben a net. Ettől még a kedvenc filmjeit szereti a legjobb minőségben élvezni és beruház egy 2-4 Tbyte-os külső HDD-re, de bevállal annyi áldozatot, hogy a tucatfilmek pedig DVD-n, SD-ben, vagy 720p-ben vannak meg neki.
-
karmaresz
senior tag
válasz Gyulus76 #63466 üzenetére
Korábban írtam, hogy kb. 800 eredeti DVD-m van. E mellett durván 1000 eredeti CD lemezem, egy elég komoly DVD Audio és SACD gyűjteményem és szépen épül a BR repertoár is. Azt hiszem kevesen fizettek itt ennyi pénzt a jogvédőknek mint én...
...de haladnék a korral, nekem is kényelmesebb egy média lejátszó, mint a lemezeket keresgetni a polcokon, valamint azon aggódni, hogy a gyerek mikor bontja ki, fogdossa össze és karcolja meg valamelyiket.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #63464 üzenetére
Nem magyarázom a bizonyítványomat, mert nekem -és úgy látom talán nem vagyok egyedül- így ésszerű. Egy véleményt írtam le, amivel nem feltétlen kell hogy egyetérts, de megmosolyogtató, ahogy próbálod a tiédet beállítani, mint az egy igazságot. Ugyanaz a helyzet, mint egy hete a Samsung plazmára tett megjegyzéseitek kapcsán. Nem próbálom megmondani a tutit, ellentétben veled, hiszen nincs egy igazság, csak valamiért nem tudod elfogadni, ha valakinek más a preferenciája. Nem bántottam a te elképzelésedet sem, de nem tudom megérteni, hogy miért törsz pálcát más felett és miért nehéz felfogni, hogy egy gyerek, ha megnézi a Verdákat, akkor neki nem az 50Gbyte-os BR és a hibátlan lejátszás, a rendezői kommentár, a 7.1-es eredeti hang és az extrák fognak tetszeni, hanem a film! És ez a film élvezhető SD-ben, 2-4 Gbyte-os méretben is. Sőt, miatta sokszor nem a HI-FI-n megy a film, mert megijeszti a hirtelen nagy hangerő, hanem a tévé, egyébként elfogadható hangszóróiról. Mondom ezt úgy, hogy Electrocompaniet elő- és végfokom és ProAC hangfalaim vannak, valamint egy H/K és Tannoy-ok a surroundra. Talán ez nem a legalja kategória még itt sem. Ettől pedig nem lesz a gyereknek elferdült ízlése. Az inkább attól lesz, ha VV-t, Barátok közt-et, meg Hannah Montana-t néz, vagy nem hagyom neki megnézni a Bogyó és Babócát, mert az csak SD minőségben van meg.
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #63435 üzenetére
Valószínűleg azoknak akik csak 1080p-ben szednek le anyagot még nincs gyerekük, vagy több tíz terrabyte-nyi NAS-uk van. Nálam sok olyan film van a lányom miatt, amire sajnálnám a darabonként 10-20-50 Gbyte-ot. Vannak aztán olyan filmek amiket tudom, hogy nem a látványvilágukért nézek majd meg, vagy egy megnézésre valók. A többire pedig tényleg ott van BD50, vagy a remux, de ez nálam a legjobb 100-200 film kategóriája.
-
karmaresz
senior tag
válasz ngabriello #63366 üzenetére
Sok jó, régi moziról lemaradnék, ha csak 1080p-ben néznék filmet. Néha még SD műsort is hajlandó vagyok berakni a DVD lejátszóba, ha már ott áll a polcon kb. 800 DVD. Persze hogy jobb a full hd, de 3 méterről nem élvezhetetlen az SD sem. Abban is vannak korrekt minőségű anyagok.
-
karmaresz
senior tag
válasz Locutus #63050 üzenetére
Tökéletes helye szerintem is állványon van a hangfalnak. A membrán által keltett rezgések egy igen jelentős százaléka elnyelődik egyszerűen, ha be van szorítva a négy fal közé.
Ettől függetlenül nem a nappali van a hangszóróért, hanem fordítva. Lehet kompromisszumot kötni, de szerintem, ha így tudod csak megoldani és neked megfelel, akkor ne foglalkozz a teljes átalakítás gondolatával. Annyit azonban meg tudsz itt is csinálni, hogy kis hangfal tüskéket teszel a hangszóróid alá. Pár ezer forintos tétel, és a legnagyobb problémát, vagyis a hangfal aljának a polccal történő nagy felületű érintkezését már meg is szüntetted.
Ha most is van, akkor elnézést, ez nekem még a nagyított képen sem egyértelmű.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz Perillustris #63033 üzenetére
Azért hidd el, az a 18-20% méretnövekedés észrevehető. A méretet azonban nem önmagában kell kezelni, hanem érdemes a nézési távolságoddal összevetni.
-
karmaresz
senior tag
válasz Perillustris #62995 üzenetére
Magam is emiatt siettem vele. Várható volt, hogy kikopnak a készletek és gyaníthatóan lesz május, mire az új Samsung modell megérkezik.
Nekem kicsit fura, hogy ennyire előre elfogy a készlet. Gondolom, lehet oka a Panasonic kiválása miatti felfokozott érdeklődés, ami visszahatott rájuk is, de marketing szempontból az lenne a logikus, ha az új modell bevezetésekor akcióznák meg és futtatnák ki a régit. Igaz, sok cég átállt már arra, hogy a piaci várakozásokat jó előre felmérve, hónapokkal korábban legyártja a kereskedők által igényelt darabszámot. Majd raktárakban pihentetik azokat. Most ez nem jött be, mert valószínűsíthetően nem számítottak arra, hogy már idén kilép a Panasonic a piacról.
Gondolkodtam én is, hogy megvárjam-e az új Samsungot, de végül túl sok volt a lutri.
- Milyen lesz?
- Mit tud majd?
- Mennyi lesz az ára így, hogy a legnagyobb konkurens kiszállt?
Szóval nem kockáztattam, léptem. Ha nagyon jó lesz az új, majd kicsit szívom a fogamat.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz Perillustris #62954 üzenetére
Szerintem azoknál rossz a renoméja, akik fekete őrültek -nem rossz értelemben-, vagy megengedhetnek maguknak 2-3x ennyi pénzt egy tévére.
A PS60F5500-nál két fontos dolgot kell feláldozni méret és az ár oltárán :
- A jobban tükröződő kijelzőt. - azért nem kell tőle tartani, nem tükör, csak nem jó, ha a déli ablakod pont erre néz-
- Valamint a Panasonic utolsó szériája által nyújtott képminőséget. - de ezzel is veri szinte az összes LCD-t.
+1 a zúgás, ami nálam tüzetes átvizsgálás után sem jelentkezik és Norby utólagos jelzésén túl eddig senki nem hallotta. A zúgás viszont előjöhet más plazmáknál is, ha valaki erre érzékenyebb, vagy kifogott egy ilyen darabot.Második hete használom és még mindig több mint elégedett vagyok, főleg ha az ár/teljesítmény arányt nézem.
Egy bajom van vele: kezd egy kicsit "összemenni"
Most már csak olyan 50-52"-nek látom.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz Norby007 #62781 üzenetére
Norby. Voltál nálam,megnézted az én Samsungps60f5500-amat. Ez után döntöttél úgy hogy megrendeled. Ha negatívak lettek volna a tapasztalataid, gondolom, nem teszel így. Nálam nem hallottad, pedig felküldtem a családot is és levettem minden hangot. Amikor itt voltál, 20-30 centiről hallgattad lenémítva és nem jelezted a gondot. Azóta volt 10-15 ismerősöm aki megnézte. és senki nem panaszkodott a zúgásra. Miután a tiéd megjött, azután írtad, hogy nálam is hallottad. Csak azt nem értem, ha így volt, miért rendelted meg.
Nem a Samsung védelmében mondom, hiszen a tiédet nem láttam/hallottam, de szerintem most hogy elvitték tőled, kicsit túldramatizálod a dolgot. Nekem még az írtad, hogy a párod hallja, de nem zavarja, gyerekeket nem zavarta, édesapád nem hallotta. Ha feküdtél, akkor te sem, vagy kevésbé. Elhiszem, hogy érzékenyebb vagy erre, de ha annyira zavart, miért nem küldted vissza az első napon rögtön? Egy zúgó-búgó készülékkel ln nem kísérletezek 6 napot, hanem másnap megy vissza a feladónak.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Melyik Samsung és melyik Panánál?
Egy 5500 és egy VT között nagy a különbség lehet, míg egy ST és az 5500 között kisebb.
Általánosságban jobb a Panasonic, de én megelégedéssel használom a 5500-as Samsungot is, Mindenesetre filmnézésre bármelyik jobb a hasonló ár- és méretbeli LED-ek többségéhez képest.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #62402 üzenetére
Abban tényleg nincs semmi félreérthető. Bár nem tudtam elolvasni, de sajnálom én is, ha liszi ilyet törölt. Ha megvan az erre rendelkezésre álló pénz, akkor a 65VT-nél kevés jobb választás van. Akinek ez az első számú hobbija, az ne is gondolkodjon másban, ha megteheti. Akinek nem ez, vagy nincs rá ennyi pénze, de szeretne a sztenderd LED-nél jobb képminőséget elfogadható áron, az meg gondolja végig, mi a saját preferenciája. Ha meg idejön valaki segítségért, akkor kaphasson, több irányból is információkat. Így árnyaltabb lesz a vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #62400 üzenetére
"hisz magad is leírtad"
Gondolom, 50-100cm-ről méterről a GT/VT-n is látod a rasztert, de én 2 méterről már semmit nem láttam.
Tényleg nagyra tartalak, nélküled ez a topik nem lenne ilyen előkelő helyen. Szimpatikus vagy, mert rengeteg lelkesedéssel szolgálod az embereket itt, valamint magam is 85-óta DM fanatikus vagyok. Ne haragudj érte, de a fenti kijelentéseden mosolyogtam egy nagyot, mert nem tudom mikor lesz életszerű, hogy másfél méterről, vagy annál közelebbről nézzem a tévét. Úgy látszik, ebben más az értékrendszerünk, de köszönöm, hogy leírtad. Te meg valószínűleg jót mosolyogsz azon, hogy nem látom a pentile-t és beérem a sötétszürkével.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #62389 üzenetére
De mi az a teljes joggal?
Ha visszaolvasol, pont azt várom, hogy leírjátok, mit is látott sztenderd 2,5-3,5 méteres távolságból az, aki végignézett rajta egy jó minőségű filmet. Mi az ami annyira zavart benneteket egy teljes film után, ilyen távról a pentile-ban?
Egyedül Gicz próbált meg egy halvány érvet hozni, de elnézést mindenkitől, nem tartok egészen relevánsnak egy Media Marktos, fene tudja milyen tartalommal futó, pár perces elemzést. Olyat még senki nem írt tudtommal, hogy nálam volt két hétig, megnéztem rajta 20 filmet és bizony itt is láttam. Azt teljesen elfogadom, ha valaki a Samsung zúgásra panaszkodik. Nekem vagy szerencsém volt, vagy nem vagyok érzékeny erre, de nálam nincs ez a probléma, de ettől elfogadom, hogy más példányoknál, vagy másoknál ez gond lehet.
És még egyszer írom, nem azt állítom, hogy ugyanolyan jó, vagy jobb mint a Panasonic GT/VT, hanem azt fogadom el nehezen, hogy másnak kifejezetten nézhetetlen az amit én kifejezetten élvezek. Arra próbálok utalni, hogy szerintem ha egy 10-es skálán jelenleg a VT/ZT a 10, attól azért még geek, de nagyjából objektív szemmel is 7 körül alakul a Samsung, ha figyelembe vesszük a ma kapható megjelenítőket. Ez azért szerintem messze van a nézhetetlentől, még ha a Panasoniccal nem is veszi fel a versenyt. Csak ezután jön az egyéni preferencia, vagyis hogy valaki adott összegért a képminőségre hajt-e, vagy a képméretet próbálja maximalizálni.
340K-ért te/ti vajon ezt választanátok, vagy 50GT-t, ha 3 méterre kell ülni? Esetleg LED-et?[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #62384 üzenetére
A mondatod értelmében most akkor olvasd el még egyszer, nyugodtan azokat amiket írtam és győződj meg arról, sehol nem írtam, hogy a minőség nem számít, amit viszont te állítottál rólam. Azt írtam, hogy a teki megközelítés mellett sokszor már elveszik a film élvezete, valamint azt, hogy lehetnek olyan aspektusok is, ahol adott pénzért a felhasználás módja jobban számít mint a jobb fekete árnyalat. Azért meg bocs, hogy személyeskedésnek vettem, mikor azt írod, hogy "egyesek okoskodnak"."
Részemről befejeztem. A téma továbbra is érdekes de nem ebben a hangulatban.
ON
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #62377 üzenetére
"Attól kapok agyfaszt, amikor idejönnek okoskodni, hogy milyen hülyék vagyunk, minek foglalkozunk ennyit a feketeszinttel, meg pentilével, meg kontraszttal, amikor a film a fontos, és az embereket úgyse érdekli a minőség általában."
Én meg azzal nem értek egyet, ha valaki nem figyel arra, hogy nem haverokkal dumál a kocsmában.
Sehol nem írtam, hogy a minőség nem számít. Elismertem, hogy jobb az általam is látott GT. Azt vitatom viszont, hogy a Samsung annyira gyenge lenne, mint ahogy néhányan állítják, és azzal sem értek egyet, hogy csak egy igazság létezik. Mint írtam, mindenkinek mások a preferenciái és szerintem nem jó dolog ráerőltetni saját értékrendünket senkire.
Hagyjuk a személyeskedést és koncentráljunk a lényegre. PEACEOnce, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Te nagyon félreértesz...
A rugózás azon megy, hogy valaki úgy áll-e fel a Samsung PS60F5500 mellől, hogy egy jó filmet láttam egy kellemes kijelzőn, vagy úgy, hogy ez egy kaki Samsung mert nem jött ki az a shadow detail annyira a sötét jelenetnél, és f0s pentile mert normál távról is zavar a szubpixelek elrendeződése.Srácok, egy oldalon álló kisebbség vagyunk. Azok, akik még tartják, hogy tévé esetében ár/érték arányban jelenleg a plazma nagyon jól teljesít. Legalább egymást ne csesztessük azzal ami nem igaz, vagy túlzó kijelentés. Ha valaki betér ide, akkor, az igényeit felmérve, a lehetséges kompromisszumokat vázolva a számára legjobb megoldást próbáljuk meg neki ajánlani. Ha kb.300K-ja van és két méterről nézi a tévét, valamint elsősorban filmet néz, akkor én is 50/ ST-t, vagy GT-t javasolnék neki, amíg az még elérhető. Ha három-négy méterről nézi és nincs ablak a tévével szemben, vagy több a tévéműsor, akkor én Samsung 60f5500-at mondanék. Nálam egyelőre egyáltalán nincs ghost, pedig az asszony és a gyerek is hajlamos órákra a bejáratott csatornájukra kapcsolni és én még nem zoomolgatok miattuk.Ha később ez mégis jelentkezik, akkor természetesen megírom.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz adodaniel #62365 üzenetére
Még mindig úgy látom, hogy negatívan értelmezted a kijelentésemet, holott ez abszolút nem ennek szólt. Sajnálom, ha félreértettél.
A Panasonic úgy jött képbe, mint hogy a fórumozók többségének az van. Aki plazmát vesz, az pedig általában kompromisszumot köt. Vannak olyanok amelyek általánosak és többé-kevésbé minden modellen jelentkeznek. Ilyen pl. a világos térben körülményesebb használat, vagy a ghost-ra hajlamosság, vagy akár a dizájn, hiszen elképesztően sok ember az ultrakarcsúság miatt vesz LED-et.
Aztán vannak olyan kompromisszumok amelyek pedig egyéni preferencián alapulnak. Nekem bizonyos szintig fontos volt a a jó képminőség. Úgy gondolom, adott áron nem jutottam volna ilyen képminőséghez LED TV esetében. A szint megugrása után viszont a méretre mentem már.
De a Samu is komoly kompromisszum annak, aki a tévéjét egy nagy felületű, déli, vagy nyugati fekvésű ablakkal szemben helyezte el, hiszen annak sötétítenie kell szinte mindig.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #62362 üzenetére
Köszi, hogy megtámogattál.
Igen, nekik akart példa lenni, hogy a sok techie elem között - ami természetesen a legfontosabb eleme egy szakmai topiknak - néha már elveszik a lényeg és már csak kontrasztban, a fekete árnyalataiban, meg nézhetetlen pentile kijelzőkben gondolkozunk, és nem egy, a jó filmet még inkább támogató megjelenítőben.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #62355 üzenetére
...és hidd el, szinte biztos vagyok benne, hogy többen nem ismerik itt a fórumon, mint amennyien látták. Példaként csak azért hoztam, mert éppen akkor fejeztem be, a világ filmgyártásának nagy klasszikusai között van és különdíjas volt annak idején Cannes-ban. Vagyis nem egy tucatnyi ember által ismert indie filmről van szó.
De biztos hogy tucatszám találsz olyan filmeket amiket én sem ismerek, hiszen hetente találok akár tévéműsorban is igazi gyöngyszemeket.[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz adodaniel #62356 üzenetére
Pont arra, amit írtam korábban példaként és abszolút nem negatívumként.
Ilyen például, ha adott pénzből a lehető legjobb kontrasztot produkáló, de kisebb méretű tévét vesznek, vagy évekig spórolnak a csúcsmodellre. De ide tartozik az is hogy vállalják a technológiával járó korlátokat, és 500 órán keresztül bejáratják az elején, vagy bizonyos csatornákat kerülnek, nehogy beégjen a logó a jó képminőségű, de erre esetleg hajlamosabb kijelzőnél.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #62350 üzenetére
Szerintem azt senki nem vitatta, hogy jobb a Panasonic, sőt, le is írtam, hogy saját GT-s tapasztalatom is ez volt. Azt vitattam, hogy a pentile miatt a Samsung PS60F5500 élvezhetetlen lenne, mert ez egyszerűen nem igaz.
Sőt, azt is leírtam, hogy innen egyéni preferencia kérdése, hogy valakinek adott pénzért az 50%-kal nagyobb képfelület, vagy a jobb feketék adnak-e nagyobb moziélményt. Nekem a nagyobb képernyő, másnak meg a jobb kontraszt.Kinek a pap, kinek a papné. Nekem speciel a Schultz Gizi!
Az is érthető, hogy jobban a Pana felé orientálódott a fórum, hiszen sok olyan geek, és teki szemléletű ember posztol ide, akik hajlandóak kompromisszumot kötni a képminőség érdekében. De fel kell fogni, hogy az ebben a topikban rendszeresen fórumozók nem az átlagot képviselik, hanem a felső 5%-ot. Az átlag felhasználó, aki a nappaliba akar egy családi mindenest viszont nem biztos hogy le akar mondani kedvenc adójáról csak azért, mert annak beégésre hajlamos a logója és lehet hogy többre becsüli a nagyobb méretet, mint a Kuro szintű feketét.
Sajnos viszont a mostani polémia egy-két hónap múlva már nem lesz kérdés, hiszen vagy Samsungot, vagy LG-t lehet újonnan ajánlani a betérő érdeklődőknek.Korábban írtam, hogy a fotózás a munkám és a hobbim, tehát valamennyit konyítok a képminőséghez és törekszem arra, hogy itt ne kelljen kompromisszumot kötnöm. Ennek viszont ára van, mivel súlyos milliókat tettem a felszerelésbe. Mindezek mellett is, ha valaki hozzám fordul tanácsért, a felhasználás célját kérdezem és nem azzal kezdem, hogy Nikon D800, Sigma 35 1.4, Nikon 135/2 DC nélkül nincs élet. Ennél sokkal fontosabb egy olyan felszerelés, amit a maga szintjén élvezettel használ és sokat gyakorol vele. Ha utazok, én sem ezeket viszem magammal.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz MasterMark #62347 üzenetére
Magam is úgy tudom, hogy elsősorban projektorra jellemző. Minél nagyobb a felület és minél kisebb a felbontás, annál jobban észrevehető a rácsozat ami a pixelek között helyezkedik el. Ha valaki azt mondja, hogy zavarják a pixelek, vagy látja a szubpixeleket, az szerintem kb. erre a problémára utal. Természetesen projektornál a nagyobb képméret miatt ez gyakoribb gond lehet, de mint olvashatod, Gicz 3 méterről is kiszúrta szerinte. Szerintem meg rossz minőségű tartalmat nézett, vagy már prekoncepcióval állt a témához és beleképzelte a dolgot. Ha itt ezt mégis másképp hívják, akkor szorri, és javítsatok.
-
-
karmaresz
senior tag
válasz Norby007 #62334 üzenetére
Nem akartam senkit meggyőzni, sőt elismerem az őstagok itt végzet remek munkáját, de jelezni akartam, hogy nem fekete-fehér a szitu.
Ha valaki teljesen laikus itt érdeklődik és elolvassa egyes fórumozók hozzászólásait, úgy az alapján kábé majdnem az jöhet le, hogy a Panasonic GT/VT, nagyon csóróknak az ST panelen kívül minden más egy förtelem, és élvezhetetlen, kínokkal teli filmnézést eredményez. Pedig ez nem igaz. ár/teljesítményben nagyon remek ez a Samsung és élvezek minden vele töltött percet. E mellett pedig nem hiányzik egy 50-es GT, aminek valamivel jobb a képminősége, viszont a mérete már kevésbé.
Picit felborult egyesek értékrendje, -de az is lehet hogy én megyek mindenki mással szemben az autópályán -, mivel úgy látom, hogy többeknél maga a FILM már nem is számít, csak a 0,005-ös feketeszint, meg a ditherzaj, meg a screen door effect. Én még mindig többre értékelek egy komoly tartalommal rendelkező SD filmet, mint egy csilli-villi effektekkel teli, 1080p-s, 50Gbyte-os, de semmitmondó vackot. Pont most néztem meg egy majdnem hatvan éves filmet, Ingmar Bergmantól. Gondolom, sokan nem is ismerik "A hetedik pecsét"-et. Nem full HD, de tartalmában még most is 24K. -Mármint annak, aki vevő a mélyebb gondolatokra-
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #62330 üzenetére
Nem szokásom ilyenekkel játszani, de most centivel kimértem, hogy hol és mit érzékelek én a Samsung PS60F5500-on.
50 centin belül határozottan látszik. Nem kell rá koncentrálni
50-100 centi között akkor látszik, ha erre figyelek.
100-150 centi között csak egybefüggő, nagy homogén felületeknél látom, ha nagyon erre koncentrálok.
Természetesen mindezt egyre kevésbé érzékelem a távolság növekedésével.
150 centi felett én semmit nem látok.
Jó, de nem hibátlan a szemem, szóval a nagyon jó szeműek a fenti értékeket megszorozhatják mondjuk 1,3-1,5-tel.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #62326 üzenetére
...és még egyszer mondom, ezzel nem a pentile dicsőségét hirdetem, csak kicsit árnyalnám a képet, mivel amit ez a tévé nyújt 340e Ft-ért, az több mint messze van a f0s és élvezhetetlen minőségtől.
Vannak persze hibái a készüléknek. Többeknél zúg, ami szerencsére nálam egyáltalán nem jelentkezik.
Ahogy írtam, innentől kezdve meg egyéni preferencia, hogy valaki a valamivel jobb feketéket és színeket vagy a nagyobb mértetet és a ghostra kevésbé érzékeny panelt kedveli.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
-
karmaresz
senior tag
A lakásomból nézem 2,5 és 3,5 méter közötti távolságból.
Azt hiszem meggyőztél. Az MM tényleg a legjobb hely tesztelésre.
Ha te az ezer neonnal megvilágított Media Marktban, ahol minden plazma elvérzik a LED-ekhez képest, a tükröződés ellenére is három méterről láttad a 0,69mm-es főpixel (1300mm / 1920 pixel) szubpixeleit, oly módon, hogy ez rettentően zavart akkor neked nem vadászpilótának, hanem kémműholdnak kellene menned!
Csak azt nem értem, akkor miért temetik a 4K-t egyesek, hiszen állítod, hogy te a szubpixeleket is látod méterekről is.Elnézést a szarkazmusért, csak vicceltem ezekkel, mert nehezen hiszem amit írtál.
De ha mégis igaz, én még mindig nem értem, hogy mi nem tetszett. Mit is láttál három méterről ami annyira zavaró volt.
Nem vagyok Samsung alkalmazott és pentile fan sem, csak mielőtt megvettem a tévét, tájékozódtam.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #62276 üzenetére
"Ráadásul a 60-as Samsung még pentile mátrixos is, ami meg sokakak abszolút elfogadhatatlan - teljes joggal."
Leírnád konkrétan, hogy mi is ez? Mit tapasztalnak a nagy szakik, vagy te/ti ami ezt mondatja veletek?
Egyetlen tesztet nem olvastam amiben emiatt lehúznák a tévét, végignyálaztam több ezer hozzászólást külföldi fórumokon de nem találtam az érveket. Addig pedig finoman fogalmazva is mese habbal, amíg valami valós, ténylegesen tapasztalható konkrétumot nem lehet olvasni erről, csak azt hogy fúj pentile, nemjó, csúnya! ...és nem ér azzal jönni, hogy telefonon milyen, mert ez egy tévé, amit nem 20-30 centiről nézel.Nagyon kíváncsian várom az érveket, mivel egyetlen tulajdonostól sem olvastam panaszkodást emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
Ha normál nézési távolságból egy vakteszten megmondod hogy pentile megeszem a kalapomat.
Igen, látszik, de mondjuk 50 centinél közelebbről, sasszemmel nézve.
Nem értem ezt a nagy anti-pentile hévet a tévénél. Telefonnál, közelről nézve tényleg problémás lehet, de ha ezen megnézel rajta egy Avatar-t, vagy bármi mást, eszedbe sem fog jutni a dolog.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz hightemp #62254 üzenetére
Az egyéni preferenciák eltérőek lehetnek. Volt szerencsém megnézni egy 50GT60-at. A képminősége tényleg nagyon szuper, de azért szerintem nem észveszejtő a különbség a Samsunghoz képest, mert annak is nagyon korrekt képe van. Nekem személy szerint többet ad a nagyobb méret, mint a kicsivel jobb kép. Így, bő egy hét után is nagyon meg vagyok elégedve a Samsunggal. Nem bántam meg a választásomat. Persze ha kétszer ennyi pénzt szánnék rá, akkor más szempontok is számítanának, de akkor is előnyben részesíteném a méretet a valamivel jobb képminőséggel szemben. Hatalmas volt az előrelépés a 42"-os Pana plazmámhoz képest, viszont most már simán el tudnék viselni 65-75"-et is ezzel a képminőséggel, de kisebb tévé még jobb feketékkel, színkezeléssel sem kellene.
Sokan egyébként nem területben, hanem átlóban számolnak, ami csalóka. Az ő módszerük szerint a 60" mindössze 20%-kal tűnik nagyobbnak. Ha a felületet nézzük, akkor viszont az 50"-es 0,68nm-éhez képest egy 60"-es tévé esetén 1nm-es felületről beszélünk, ami majdnem 50%-os -na jó, inkább 46-47%- differenciát jelent!
-
-
karmaresz
senior tag
Pont emiatt siettem én is a rendeléssel. Nem megszokott dolog, hogy az új modell bejelentése előtt hónapokkal kifut a régi. Még az sem biztos, hogy ők folytatják. Ilyenkor már szokás volt korábban bejelenteni az új modelleket.Ha jön is új, vajon a legnagyobb vetélytárs kiszállásával tartják a régi árképzést, vagy beülnek a tutiba?
Szóval túl sok a kérdőjel. Inkább léptem, minthogy új plazma nélkül maradjak, nem mertem rizikózni.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz M_AND_Ms #61917 üzenetére
Szintén csak jót tudok mondani a Royal Sprintről! Pontosan érkeztek, előtte telefonáltak. Az én Samsungomat is szépen állítva szállították, felhozták óvatosan az emeletre majd ki is bontották nekem. Megkerestük együtt az összes alkatrészt, az aláírások után pedig udvariasan megköszönték a borravalót, de nem éreztem semmi olyat, hgoy ezt elvárnák. Mindezt nagyon jó modorral tették.
-
karmaresz
senior tag
válasz Perillustris #61776 üzenetére
Ha meg tudod oldani, hogy a tévével szemben ne legyen ablak, akkor szerintem remek választás a 60F5500-as Samsung. Péntek óta van meg és nagyon meg vagyok elégedve a látott képpel. Szerintem ha LCD-ről váltasz, és nem az első számú hobbid a házimozi, akkor ár/teljesítményben messze jobb választás, mint egy 50GT60. Főleg ha figyelembe vesszed, hogy 3-3,5 méterről néznéd.
Nálam is 3,5 méterre van. Mikor megjött, bizony elcsodálkoztam a méretén, most viszont már nem éreznék elképzelhetetlennek egy 70-80"-es tévét sem.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Az emberek többsége nem azért cserél tévét mert tönkrement, hanem azért mert trendi a lapos, a full hd, a nagyobb kijelző, a 3D, meg az okostévé és már a szomszédnak is olyan van. A régi meg átkerül a hálószobába.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #61538 üzenetére
Nem akarok általánosítani, hiszen én is hallok jó is, rosszat is a témában, de a saját tapasztalataim szerencsére inkább pozitívak. Lehet hogy csak szerencsém volt a saját cuccaimmal, de a mobiltelefonokon tapasztalható firmware frissítések utáni nagy belassulások kivételével én nem találkoztam ilyen tudatos dolgokkal. -Az viszont durva, hogy egy két-három éves Iphone az új firmware-rel szinte használhatatlanra képes lassulni.-
A mosógépünk Siemens, 13 éves, egyszer volt kint szerelő. A Panasonic plazmám 8 éves múlt és hibátlan. A Playstation 3 is majdnem 7 éves és nincs baja. Mikró 12 éves, Philips CRT TV 13 éves, H/K házimozi erősítőm 1999-es, Sony CD lejátszóm 17 éves.
Mosogatógépet cseréltünk nemrég, mert az előző tönkrement. Talán javítható lett volna, de párom újat, halkabbat kért. Igaz, az is 12 éves volt.
Egy régi Fuji bridge gépem volt az, ami 5 évesen elszállt, illetve most egy 20e Ft-os videókártya, de az még garanciális időn belül.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz KergeK@csa #61385 üzenetére
Tegnap este megnéztünk a Samsungon 3-4 ilyen youtube videót. A Samsung is aktív 3D-t használ. Jól működtek rajta.
-
karmaresz
senior tag
válasz KergeK@csa #61382 üzenetére
Ha alkalmas rá a TV-d, Youtube-on is vannak fent aktív 3D-re optimalizált tartalmak, köztük a Samsung delicious fight is.
Biztos gyengébb a minősége, de alap tesztnek jó.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #61314 üzenetére
Ma eljött a fórumról Norby is. Meghallgatta a tegnap megjött PS60F5500 plazmatévét. Ő egy másiknál korábban nagyon zavaró zúgást tapasztalt. Családot is felküldtem az emeletre, hogy teljes néma csendben tudja ellenőrizni a hangot és ő is megállapította, hogy a csak nagyon közelről (30-40cm-ről) észlelhető panelzaj kivételével semmit nem lehetett hallani. Tegnap este én is próbálgattam. Nagyjából néma csend, 28dB-es háttérzaj és semmit nem hallottam. Nézni viszont sok mindent néztem és a második napon csak megerősödött bennem: jól választottam.
Néztünk még pár BR iso-t, és több, különböző minőségű demo filmet, valamint film trailert is. Azt kell hogy mondjam, nekem hibátlan. Igaz, a feketéket a helyén kezeltük, és nem erre volt kihegyezve a teszt.
Szóval szerintem 350K alatt jelenleg a legjobb választás, ha 2m feletti a nézési távolság és kell a nagy méret. Valamint ha meg lehet oldani a panel irányából a sötétítést[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #61361 üzenetére
Mondom, én sem ajánlom másnak. Délelőtt, adrenalintól fűtve olyan egyszerűnek tűnt és mivel a régi 42"-es Panasonicot, ami súlyban kb. ugyanez, előtte már felvittem az emeletre a hálószobába, gondoltam, ez már gyerekjáték lesz. Igaz, a Samsung rajzán fektetve teszik rá a talpat, így ezt követve nem kellett egyensúlyoznom csavarozás közben az 1nm-es üveget és fémet.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz johnny23 #61352 üzenetére
Szerintem meg ha nem vagy igazi videofil, akkor menj a nagyobb méretre. Nagyon Panára alapoztam, de mivel úgy nézett ki, hogy kifutott az 55ST60, így Samsung lett, a 60"-es F5500. Akinek nem ez a legfőbb hobbija, annak bőven jó bármelyik jelenlegi Full HD Panasonic, vagy Samsung plazmatévé. Ezek közül meg menj a legnagyobbra, amit a kereted megenged, mert ahogy itt olvasom, utólag mindenki még nagyobbat venne.
Elgondolkoztam elgondolkoztam a 65ST60-on, de most nagyon örülök, hogy a pénzem fele, úgy tűnik megmaradt.
Csak ülök a Samsung előtt és vigyorgok, és azt hiszem, ennél több nem is kell. Szerintem most boldogabb vagyok mint sok GT/VT tulaj, mert ebben más az értékrendem, illetve jó áron működő és megfelelő minőségű tévét vettem.
Szerintem a mostani plazmageneráción belül a casual játékos már az alsó kategóriában is megtalálja a maga nirvánáját. Ezek is bőven túlmutatnak a LED TV-k 80-90%-án.Ezt arra alapozom, hogy saját hobbimon, a fényképezésen belül én is elköltök simán 4-5K Ft-ot egy objektívre, 1M-Ft-ot egy full frame vázra. Azonban megértem azt is, aki csak az átlagnál jobbat szeretne és, túllépve a kompakt gépeken megveszi a DSLR vázat, de neki már nem éri meg túllépnie a kit objektíven és egy fényerős fixen.A fotózás az ő felszerelésével is lehet örömteli, sok sikert hozó élmény.
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #61300 üzenetére
A 60"-es Samsungot full egyedül raktam össze és tettem ahelyére. Még jó hogy nem előtte olvastam el amit írtál, mert várhattam volna estig a beüzemeléssel. Mondjuk nem vagyok egy kicsi ember, könnyen átértem a panelt.
Másnak természetesen a te általad leírtak alapján nem ajánlom.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Kicsit elszomorodtam, mikor olvastam az 55ST60-ak ismételt feltűnéséről, mivel szerdán megrendeltem a Samsung 60F5500-at.
Ma megérkezett a készülék és az első tapasztalataim nagyon pozitívak. Ugyan időm majd csak este lesz alaposan tesztelni, de a legfontosabb, hogy ketten már nagyon alaposan körbehallgattuk és egyelőre semmi cicergést nem hallottunk. A kép, úgy tűnik szép, nekem több mint megfelel. Az Avatar és a Dark Knight gyönyörű. Tükröződik, de nem jobban mint a korábbi Panasonic.
Remélem, nem kiabálok el semmit, de egyelőre minden oké. Az a 13 centi plusz, ami az 55ST és e között van, bizony észrevehető, mivel 3 méter körül van a sztenderd nézési távolság.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Ma elmentem, megnéztem Nuke7 Samsung 60f5500-as plazmáját.
Lányok, srácok, biztos én nem rendelkezem kellő ismerettel a témában, de ha ezzel a készülékkel kellene leélnem a következő 5-7 évemet, én beleegyeznék. Egy 65VT/ZT gondolom sok mindenben übereli, és talán az ST is, de nekem -így hogy nem vagyok mélyen a témában és kevés időm/más hobbim miatt nem is tudok annyira elmerülni ebben- bizony nem hiányzik ennél több. Kis finomhangolás még ráférne, de nuke7 is bevallotta, hogy nem csinálta még meg, illetve nem is lett még annyira bejáratva a panel.
Sajnos a hallásom a legmagasabb hangtartományban nem tökéletes, de nekem csak a TV közvetlen közelében 30-40 centire jelentkezett egy kis cicergés.
A pentile kijelzőből valami szintén csak kb. 120-140 centin belül érzékelhető.
Mindenesetre a 7 éves Panasonic plazmám, bár ma is jobb mint a legtöbb LED, de ezzel nem játszik egy ligában. Méretben meg olyan a 42" ehhez képest, mint annak idején a 72centis CRT tévém volt a Panasonic mellett.
Az viszont tuti, hogy ha valaki nappali tévéműsorra is ezt használná, akkor vagy készüljön az állandó sötétítésre, vagy az ablak legyen jó messze oldalt, illetve a TV mögött. Ja és a fehér falakat is érdemes kerülni.- Végül egy, a megállapodásunk előtt kiderült könyveléstechnikai félreértés miatt nem jön létre az üzlet, de aki magánszemélyként venné, és az LCD-nél jobbat akar jó áron, az nyugodtan belecsaphat a fenti kitételekkel. A TV bitang jó, nuke7 pedig életben is jó fej! -
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #60888 üzenetére
Új tévénél azért még van valami lehetőséged a forgalmazó, vagy a gyártói képviselet irányába. Ha nincs más megoldás és kapnak egy ügyvédi felszólítást, általában azért lépni szoktak, mert nem hiányzik senkinek egy per.
Nemrég írta valaki az e-digitalos történetét. Ilyen esetben nem tudnak arra játszani, hogy az online vásárlás után letelt a nyolc nap, ha a vásárló már a másodikon jelezted a problémát, de ők nem léptek időben. Legfeljebb megpróbálják, mert sokan nem tudják, hogy jelentkezésüktől -ha ennek nyoma van- már az eladó felelőssége a dolog. Nem e-digital, de tavaly így jártunk egy hűtőgéppel, ami brutál hangos volt. Harmadik napon jeleztük. Ők a tizedik napon reagáltak, de el kellett hogy vigyék és visszakaptuk a pénzt. Ezért jó írásban kommunikálni minden ilyen esetben is.
Az észrevételed másik része jogos, a használt tévék között ott van az a kör is, ahol még van garancia, de sejtésem szerint azért ez max 10-20%.
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #60884 üzenetére
A használt TV azért mindig lutri. Garancia nélkül drágább lehet a hús mint a leves. Az LG vészforgatókönyvként nekem is megfordult a fejemben, de ha felmegyek a gyártó magyar honlapjára, mindössze egy darab, 42"-es, 1024x768-as modell árválkodik a plazmák között..
-
karmaresz
senior tag
válasz liszi70 #60872 üzenetére
Pont azért volt érdekes, mert az avforums-on panaszkodó tulajok közül, ha jól emlékszem mind ugyanezt mondta, vagyis vertikális és horizontálisan is pont szemből, pont középről volt csak hallható a dolog. Volt aki aztán annyit csinált, hogy a falon 30 centivel magasabbra helyezte a készüléket és megszűnt a cicergés.
-
karmaresz
senior tag
válasz Dorian #60870 üzenetére
Nem vagyok hangtechnikus, de ha jól emlékszem 30dB az semmi, mivel egy átlagos lakáson belül van 38-40db éjjel. Viszont 30dB(A) az emberi fül karakterisztikájához igazított mérés esetén már kellően zavaró lehet.
Na de mindegy is. Ha szubjektív módon hallom a zúgást, sajnos nem fog megnyugtatni, ha egy mérőműszer szerint ez még nem zavaró.
Máskülönben úgy olvasom, hogy Panasonic plazmáknál is jelentkezhet ez a probléma. A youtube-on sok ilyen találat van a "plasma buzzing sound" keresésre.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz DM-Fan #60865 üzenetére
Ennél azért bonyolultabb a helyzet, ha valakinek éppen 300-400K körül van rá pénze és nagyméretű plazma tévét szeretne. Konkrétan nem nagyon van más.
Felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot. Ott azt mondták nem általános a probléma és ha gond van, kijönnek, javítják, cserélik.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz TraceR #60854 üzenetére
Na én kb. most dobom el az agyam és mindjárt átmegyek a LED-es topikban boldogítani a népet!
Egy ilyen televízió elsődleges funkciója az hogy segítsen a kikapcsolódásban. Ha ez nekem 4 méterről hallhatóan cicereg, akkor ez nem segít a kikapcsolódásban, sőt fáradtabb, idegesebb, ingerültebb leszek tőle. Az sem érdekel, hogy ha normál hangerőn ez nem hallatszik, mert egy film alatt vannak olyan részek mikor nincs sem zene, sem effekt, sem dialógus, ekkor pedig át fogom hallani a dolgot.
Az látszott az avforums elolvasása után, hogy a hozzászóló soktucatnyi tulajdonosból 4-5 embernél jelentkezett ez a probléma, tehát ez nem egy általános a dolog azért.
Az idén nyolc éves Panasonic plazmám irányából a ventillátor csendes keverésén túl soha semmi zajt nem hallottam.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz hunspikey #60855 üzenetére
Dehogy csinálnám a bajt magamnak. Mindenképp lesz egy médialejátszó pár hónapon belül, csak most még gyűjtök az infót, hogy vegyek-e valamit, vagy épjtsek egy htpc-t. A külső HDD-k viszont már rendelkezésre állnak.
Az USB-hub viszont ettől függetlenül is érdekel.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Köszönöm neked, liszinek és lemmynek is.
Akkor azt hiszem, két HDD-vel fogom megtámogatni a cuccot. Egyikre ő vesz, a másikra pedig én teszem rá a külső forrásból származó anyagokat.Tényleg, ezek kezelik az usb elosztókat? Tudok így egy portra több HDD-t ráaggatni?
-
karmaresz
senior tag
válasz hunspikey #60835 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
A TV egyébként mire formázza? Azért kérdem, hogy érdekelne, hogy utána tudom-e használni a külső HDD-t Windows és Mac alatt is?
Szeretnék valami olyan filerendszert, amit mindegyik olvas és ír, kezeli a TByte-os partíciókat és rá tudok 30-40Gbyte-os anyagokat tenni bármelyik rendszerről.
Bocs, ha láma kérdés, de nem volt még okostévém.
-
karmaresz
senior tag
Ha veszek egy ilyen smart tévét, mire formázzak egy 2-3Tbyte-os külső HDD-t? Melyek azok a filerendszerek amiket biztosan olvasni/írni tudnak?
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #60784 üzenetére
"A pentile kijelzővel kapcsolatos "problémák" a tulajdonosok szerint nem valósak, ha normál nézési távolságból használják a készüléket, viszont a készülék emiatt "A" energiaosztályú."
Természetesen ez a 60"-es modellre igaz, mert a másik kettő nem pentile.
-
karmaresz
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Mivel a külföldről beszerezett, kétes garanciális hátterű példányok nem érdekelnek, így akkor tényleg csak a Samsung maradt.
Akiket egyébként érdekel a Samsung f5500-as széria, azoknak nagyon ajánlom az avforums vonatkozó, több mint 3000 hozzászólást tartalmazó tulajdonosi topikját:
http://www.avforums.com/threads/samsung-ps60f5500-plasma-thread.1765069/Aki nem akar ennyi átnézni, azoknak röviden összefoglalom az ott olvasottakból számomra megragadt fontosabb elemeket:
Előnyök:
- Hatalmas képméret, jó áron
- Nagyon jó, aktív 3D
- Már a gyári alap movie beállítás is egészen jó
- Jó gyári kezelőfelület
- Lejátszik szinte minden formátumot
- Gyors mozgások megjelenítésében többek szerint jobb mint a Panasonic
- Kevésbé hajlamos IR-re, mint a Pana
- Alacsony input lag játékoknál
- Második, érintős távirányító is jól használható
- Többek szerint a gyári hangszórója a legjobbak között vanHátrányok:
- 4-5 tulajdonos is panaszkodott 4 méterről is hallható zúgásra, ami érdekes módon csak pont középen ülve jelentkezik
- Feketéi nincsenek olyanok, mint a Panasonic szériái, vagy a 8500-as
- A tükröződés miatt jobban meg kell gondolni az elhelyezését
- Egyeseknél világos jeleneteknél erős kontrasztugrálás jelentkezik
- Néhányan írtak DSE problémáról, de nem általános -inkább az 51"-nél jelentkezett-
- Csak három HDMI csatlakozó
- Nincs minijack kimenet fülhallgatónak
- Nincs fizikai kikapcsológomb rajta
- A gyári állvány minőségével páran elégedetlenek voltakA képminőségben a firmware frissítések jelentős fejlődést hoztak.
A pentile kijelzővel kapcsolatos "problémák" a tulajdonosok szerint nem valósak, ha normál nézési távolságból használják a készüléket, viszont a készülék emiatt "A" energiaosztályú.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Kijelenthető most már nagy bizonyossággal, hogy aki közepes méretű, azaz 50-55"-es, pénztárcabarát, ST szériás Panasonic plazmára vágyott, annak Magyarországon le kell mondania erről?
Azért kérdezem, mert a héten mindenképp rendelnék valamit és ha ez igaz, akkor nem nagyon marad más alternatívám, mint a Samsung PS60F5500.
-
karmaresz
senior tag
válasz Gigi01 #60636 üzenetére
Nekem a vadiúj az, ha én csomagolom ki először, de az ingyenes kiszállításon és a nyolc napos kérdésmentes pénzvisszatérítésen van a hangsúly. Bármikor lehet egy dead pixel, egy tápzúgás, vagy közben még rájöhetek, hogy a 60-as is kicsit és nincs élet 65"-es VT nélkül.
-
karmaresz
senior tag
válasz Norby007 #60624 üzenetére
A régi Panasonicom ugyanilyen tükör, de mivel sem a mostani, sem a nyári költözés utáni nappaliban nincs nyílászáró a tévével szembeni falon, így engem ez a tükröződés annyira nem zavar. Ha viszont nappal is rendszeresen használod, valamint nagy, déli fekvésű ablakaid vannak, akkor csak komromisszumok mellett javasolt ez a panel.
A pentile probléma meg pixelpeepereknek gond, illetve akkor esetleg, ha a 60"-es plazmát 2 méternél közelebb nézed. Ez volt az általános nézőpont külföldi fórumokon.A mostani felállás és keret mellett a Pana 50GT60 és a Samsung 60F5500 között választhatok, mivel az 55ST60 már sehol sem érhető el ismereteim szerint.
Végiggondoltam a dolgot. Nagyon jó a Pana VT/GT/ST, de én nem vagyok akkora videofil,, hogy a valamivel gyengébb fekete és kontraszt nagyon zavarjon, főleg mivel nem üzemelne egymás mellett két ilyen TV.
Ezek alapján pedig valamiért úgy gondolom, hogy a nagyobb méret többet fog adni a moziélményhez, mint a Pana pozitív tulajdonságai. Megtehetném, de nem tudom magamat meggyőzni arról, hogy ésszerű beruházás lenne ezekért a tulajdonságokért a Samsung árának dupláját, tripláját kiadni egy VT szériára. Ráadásul néha bizony leülök a PS3 elé, és ott meg jól jön az alacsonyabb input lag.
A Samsung 60F5500-zal szemben két-három dolgot hoztak még fel:
- A méretéhez képest gyengének tűnő talp
- Többeknél búg a táp/venti/mindkettő, de úgy láttam, ez Panasonic esetében is előjöhet.
- Egyik amerikai fórumon a jégkorong kedvelők panaszkodtak még hirtelen és automatikus kontraszt és fényerőállításokra, de mintha ez csak a korai firmware-eket érintette volna.A 7 éves Panasonicomat valószínűleg bármelyik kenterbeveri és őszintén megmondom, én ennek a képével is elégedett vagyok, a LED-et viszont ősplazmásként nagyon nem kedvelem. Ez nem is annyira a HD filmek alatt nyújtott teljesítmény, hanem a hagyományos TV tartalmak miatt.
Nekem most inkább az a gondom, hogy a jelenlegi nappaliban ormótlanul fog mutatni ez a 60"-es TV, de az új házban meg ez sem lesz igazán nagy, mivel 3,5 métert meghaladja majd valamivel a sztenderd nézési távolság. A vásárlást viszont nem nagyon merem már halogatni, mivel tartok attól, hogy a Samunak is ez az utolsó szériája. Ha jól tudom, nem jelentettek be semmi újat a CES-en, ami minimum gyanúra ad okot.
[ Szerkesztve ]
-
-
karmaresz
senior tag
válasz Norbi 72 #60455 üzenetére
Egy hete ezen töprendek és is. Ha elérhető lenne még 55ST60, akkor beáldoznám az 5"-et, de így nálam is +1 a 60"-es Samsung 5500-ra.
Lehet, hogy világosabb a feketéje, mint a Panának de ezt átlag felhasználó szerintem nem, csak igazi videofil fogja értékelni. A Samu feketéje, színei, mozgóképe még így is földbe döngöli a legtöbb, árban 600K alatti LED-LCD TV-t.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Sziasztok!
Tavasz végén költözünk és akkora időzítettem volna egy új, nagyobb plazma tv beszerzését a még mindig jól működő, de már kicsit elavult Viera 42PV60EH helyett.
Valamennyire követtem az eseményeket így hallottam, hogy a Panasonic leállt a gyártásról, de azt olvastam, hogy március végéig még értékesít. Most ennek ellenére, azt látom, hogy minden hivatalos partnernél kifogytak a készletek az általam kinézett P50ST60-ból.Több kérdésem is lenne:
- Szerintetek várható még újabb szállítmány? A gyártás 2013 végén állt le, ami azért feltételezné, hogy jön még újabb áru 2014 elején és most csak az év végi készletek koptak ki a rohamra.
- Ha nem reménykedhetek új szállítmányban, úgy sz@rul érezném-e magam egy Samsung PS51E550, vagy Samsung PS60F5000 modellel a jelenlegi Pana után? Sajnos az építésre szánt pénz mellett most max. 300K a keret ilyen célra. Esetleg ha van más alternatíva, úgy azt is örömmel veszem.
Samunál igazán a tükröződés mértéke a kérdéses, de a 2006-os Panasonic modell is eléggé fényes volt, amit már megszoktam, illetve most és az új helyen is el lehet úgy helyezni, hogy ne nagyon érje közvetlen fény.
- Még annyit, hogy menjek inkább a méretre a kereten belül, vagy a minőség legyen a cél? A tévé kanapé távolság kb. 3,5 méter lesz az új helyen. A felhasználás hozzávetőleges megoszlása: 60% tévé, 20% HD film, 10% SD film, 10% konzol.Nem terveztem LED irányába menni, mivel megszerettem a plazmát, de nem vagyok igazán videofil, így ha jó kompromisszum, vagy a Viera 42PV60EH szintjét már elérik ebben az árkategóriában, akkor szóba jöhet még a LED is.
Előre is kösz a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Mobil flották
- Politika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl