Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz DM-Fan #48048 üzenetére
Ez GT60-on pl fixen 4 óra. Szóval egyáltalán nem jó a sleep funkció helyett. Igenis tehettek volna annak külön gombot. Szerintem egyedül a panasonic nem érzi ezt fontosnak a gyártók közül
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DM-Fan
Topikgazda
Ott van a programozott, automatikus kikapcsolás. Egyszer kell beállítani az időtartamot és soha nem kell vele többé foglalkozni. Ha a beállított ideig nem nyúlsz a távirányítóhoz, akkor kikapcsol. Kikapcsolás előtt 3 perccel figyelmeztet, hogy ha továbbra is nézni akarod, akkor nyomj egy OK-t. Ha nem nyomsz (mert már alszol), akkor kikapcsol. Szerintem ennél jobb megoldás nemigen van és innentől kezdve teljesen fölösges külön gombot tenni a távirányítóra.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam az utóbbi 10 évben azt a funkciót, szóval nekem nem hiányzik a közvetlen elérése. Pedig egy héten legalább négyszer filmnézés közben alszom el. Nem is emlékszem, mikor találkoztam utoljára olyan készülékkel, aminek a távirányítóján rajta volt az általad hiányolt gomb.
mhmpista!
Már az ST is annyira jó, hogy mellette, utána bármelyik LCD foche.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djg
aktív tag
Meg amit nem ertek, hogy miert nem lehetett egy sleep gombot ratenni a taviranyitora, mint minden mas ertelmes teven? Ehelyett 10 (szamoltam) gombot kell megnyomni, hogy az ember a menun keresztul beallitsa a 30 perc kikapcsot. Bezzeg sokszor funkcio nelkuli szines gombokbol 4 is van.
Ezeket nem lehet programozni? Vagy valami gyors elerese nincs a sleepnek? -
BBéci
legenda
Ha nincs, akkor nincs. Sajnos nem emlékszem, hogy ami ST60-at teszteltem, azon milyen zoom fokozatok voltak, mert sosem használtam egyiket sem. A korábbi Pana tévéken volt Zoom 1 és Zoom 2.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz McKalton #48029 üzenetére
VT-t vétek az optimális távolságnál messzebbről nézni. Megesett párszor, hogy odatettem elé egy karosszéket az ebédlőből és azon ülve gyönyörködtem az elképesztő képminőségben.
mhmpista!
Ígéretet kaptunk, hogy tesztelhetjük a ZT-t is. A tervezettnél tovább tartottuk nálam a VT-t, ezért odaadták másnak a csúcsmodellt. Akárcsak a 60 colos Sharpot, azért kell most a kis vackot tesztelnem. Próbáltam a dupla tunert, de csak PIP-ben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz aldebaran #48028 üzenetére
"Pénzem max 320e. Inkább adok a minőségre, mint a nagyságra, mert így mehetnék akár 65"-ig, de a minőség sz.r lenne."
Nem tudom, hogy milyen 65"-os tévéig mehetnél ami belefér "max 320"-ba, de javasolnék valamit. Akkor ne adj a méretre, ha nem okoz gondot egy-egy igazán jó minőségű film közelebbről nézése. (Fotel előrehúzás stb.) Ha fix a nézési távod és aránylag távol van, akkor azt javasolnám, igencsak gondolkodj el a méret vs. cizellált képminőség gyakorlati érvényesülésén.
-
mhmpista
aktív tag
válasz MasterMark #48031 üzenetére
Nem halott, csak a napjai megvannak számlálva.
-
mhmpista
aktív tag
Ez már fix hogy kapsz vagy csak reménykedsz benne?
Ha fix akkor kár, hogy nem volt pici átfedés a VT -ZT között. Érdekes lehetett volna egymás mellett megnézni.
Persze így sem kutya."Egyébként munkatársak le akarnak beszélni a plazmáról, mondván, halott technológia. <= nem vitaindító. "
Azokat a fejeket amiket láttam mikor személyes ismerősök értetlenkedtek, hogy "PLAZMA???" érdemes lett volna lefotózni.
Most meg inkább azok a fejek érik meg mikor bejönnek és "AZTA!!!"[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz mhmpista #48026 üzenetére
Most jelenleg egy 5 éves 40"-os refurbished lcd tévén nézem a full HD filmeket 3m-ről. Tévéadást, mint olyant már vagy 2 éve nem néztem. Pénzem max 320e. Inkább adok a minőségre, mint a nagyságra, mert így mehetnék akár 65"-ig, de a minőség sz.r lenne.
Egyébként munkatársak le akarnak beszélni a plazmáról, mondván, halott technológia. <= nem vitaindító.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
BBéci
legenda
válasz mhmpista #48026 üzenetére
Ma dél óta az 55 colos VT60 után egy 39-es Sharp áll a polc tetején. Nem csak egérmozi, a színei is drámaian szarok, még János és a műszerei sem tudtak segíteni rajta. Remélem, hamarosan érkezik a ZT!
-
mhmpista
aktív tag
válasz aldebaran #48025 üzenetére
Én fix keretből inkább a méretre mennék.
És akkor ha látsz egy 50es GT-t akkor aztfogod érezni hogy jaj de kicsi
http://www.displaywars.com/50-inch-16x9-vs-55-inch-16x9
Itt lehet jókat játszani.
Mérd oda a jelenlegi tvdhez amit nézel, én jókat derültem rajta.
37es lcd után 64es plazma, igen szórakoztató a különbség[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz erdoke #48019 üzenetére
Igen, van ilyen gombom, de nincs Zoom1, se Zoom2 csak sima zoom, amit a legtöbb esetben automatikusan be is tesz a tévé, ha automatán van hagyva.
Lemehetek én is manuálisan, de ettől még nem tudom állítani és eltüntetni a logókat.
A forrás sd adások, mindenféle csatorna. -
BBéci
legenda
Zoom = nagyítás. Akkorára kell nagyítani, hogy ne legyen a képen a logó. Feltéve, hogy a használó/néző elviseli a képminőség romlását és a hasznos tartalom elvesztését. Én biztosan nem zúmolnék, inkább nem nézném az égetős csatornát.
-
djg
aktív tag
Lehet, hogy én nem találom, de amikor arról beszéltek, hogy zoomolással eltüntetitek a csatorna logóját, azt hogy csináljátok?
Vannak a képbeállításoknál különböző arányok és ott a zoom, de csak függőleges elcsúsztatást és nagyítást engedélyez, vízszintesen se a képet nem lehet tologatni, se nagyítani... -
DM-Fan
Topikgazda
Egyértelműen az 50ST60 a legjobb a felsoroltak közül, mégpedig magasan, de ez sajnos az árán is látszik, jócskán túlmutat a 200 eFt-os kereten. Ha az illető videofil, akkor egyértelműen megéri a többletet. Átlagos felhasználó esetében azonban már az 51F5000 is játszhat, vagy esetleg ami a kettő között van: az 51F5500. A 42"-ról lebeszélném, már 2 méteres nézési távolságra is kicsi, a HD-források is vannak, akkor inkább kuporgasson, de 42"-ost ne vegyen!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Az ismerős igényein és várható felhasználási szokásain múlik. A feketét és a kontraszt különbséget szinte bárki kiszúrja, de sokan azt se tudják, mit nézzenek.
Ha a 280e kiveri a biztosítékot, akkor az 51E550-re szavazok. Sajnos gyanús, hogy abból nem lesz rendes garis, bontatlan darab. A linkelt cseh/szlovák boltokat pl. hanyagolnám, mert csak a jó ég tudja, milyen utánjárással lehet érvényesíteni a garanciát.
Az 50ST60 itt egy picivel olcsóbb, és most a Panashopnál se látok extra garanciát, ami megérné a pluszt.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Gh0sT
addikt
Szeretnék segítséget kérni plazma vásárlással kapcsolatban (nem magamnak):
Jelöltek:
Samsung PS 51E550 - 214.000 HUF
Samsung PS51F5000 - 184.000 HUF
Panasonic TX-P50ST60E - 280.000 HUF
Panasonic TX-P42ST60E - 200.000 HUFA potenciális vásárló "minél olcsóbban" oldaná meg, de a keret viszonylag rugalmas, bár 200 körül lenne optimális. Az 50ST60-at én javasoltam, figyelembe véve a nézési távolságot és a képminőséget. Sajnos a Samsung modelleket nem ismerem, de árban igen jelentős a különbség ahogy látom. Rosszabbak-e ennyivel a fenti Samsung modellek, egyáltalán kaphatóak még, vagy ezek kifutó modellek?
Megéri-e azt a plusz 70-100 e Ft-ot a Pana nagyobb modellje, vagy esetleg a 42-es ST60 a Samsungok ellenében? 3D nem kell, okos funkciók nem kellenek. A TV legyen wifi képes, és az sem lenne hátrány, ha alapból tudna valamit kezdeni az UPC-s csatornákkal (nem tudom ilyen létezik-e, vagy itt is kell STB).
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #48010 üzenetére
Ha nem sikerül barterezni, akkor én is várok az árcsökkenésre és veszek egyet. A VT még jobb (ma délelőtt vitték el, vége a 7 hetes élvezkedésnek) de annak az ártöbblete már (számomra, de egyébként reális) horrorisztikus.
Mivel a nézési távolságom 3,8 m, semmi értelme sok pénzt kiadni tévére, úgysem látom a különbséget teljes valójában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #48005 üzenetére
Egyértelműen jobb a GT, és nem kicsit. Aki ezt nem veszi észre, nyugodtan vehet LCD-t is. Viszont az ST magas input lagja normál használat (tévéműsor és filmnézés) közben egyáltalán nem vehető észre.
[ Szerkesztve ]
-
gaylord
csendes tag
A szakértőket kérdezném: 1.8-2,0 méterre ülve egy 42X60-astól már zavaró lehet a pixelháló? Nem videofil szemmel persze, főként a szülők nézegetnék.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
válasz aldebaran #48005 üzenetére
Jobb?
Miket nem mondasz...
Az E merci is jobb, mint a C, sőt, még attól is jobb az S.
Ugye érted mire gondolok. Még jó, hogy jobb, azért van a 150k+, meg a G betű sz S helyett...
Itt az a kérdés, hony NEKED jobb-e... Ehhez pedig nem kell érteni. Ha az itteni szakik azt mondják, hogy játékra ne, mert magas az input lag, azon el lehet gondolkozni (egyébként pont most vett egy ST-t egy laikus, aki hetekig agonizált itt az input laggon, aztán bevitte a PS3-at és szinte semmit nem vett észre...). De ahhoz nem kell szakértelem, hogy egyáltalán látod-e a különbséget. És a villanyszerelőnek is megmondod, hogy milyen kapcsolót szereljen a falra, mert ezt Neked kell eldöntened. Ő nyílván felrakná a 15k-s kapcsolót, mert az jobb, mint a 7k-s. De ha csak azért, mert jobb, de egyébként a 7k-s is teljesen megfelel a feladatának és Neked tetszik, azért nem fogod a drágábbikat választani.
Egyébként meg nem akarlak megygyőzni, vedd a GT-t, úgy is szeretem a Panát, kell nekik a lóvé...z: nincs, mert ha ÉN nem látom a különbséget, akkor pont leszarom, kinek mi a referencia...
Peace
-
aldebaran
őstag
Ezért is várok a vásárlással. Ha nem oldják meg és olcsóbb lesz a gt, akkor azt veszem meg, eredetileg is azt terveztem...
(#48003) Neszójábe: ..mégpedig azért, mert azt többen leírták, hogy jobb, mint az st. Én hiszek a nálam tapasztaltabbaknak.
A villanyszerelőnek sem mondom meg, hogyan szerelje a villanyt, ha nem értek hozzá.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Neszójábe
senior tag
válasz aldebaran #48001 üzenetére
Még mindig nem értem, miért érdekel egyáltalán az input lag...
Illetve még mindig azt gondolom, hogy a referencia szónak, leírva, semmi jelentősége, akárhány évre veszed a tévét. Ha bemész a boltba és azt mondod, aztak**va, nekem gt kell, akkor várj és költs, de egyébként nincs értelme.Peace
-
TCr
veterán
válasz aldebaran #48001 üzenetére
Annyira nyomjátok ezt a "hátha megoldják az input lag problémát software frissítéssel dolgot"...
Abszolút 2 esélyes a dolog, vagy megoldják, vagy nem.
Gyanítom utóbbi, ugyanis ha elég erős lenne a hardware, eleve nem lenne input lag.
Vagyis csak minőségrontással lehetne megoldani, az meg szvsz nonszensz.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
aldebaran
őstag
válasz Neszójábe #47990 üzenetére
Hát igen, bevallom férfiasan, lehetséges. De mivel nem 1-2 évre veszek tévét, olyat vennék, ami kiállja az idők próbáját. De ha november-december környékén se mozdul nagyon a gt ára, akkor mindenképp st lesz. Vagy ha megoldják az input lag-ot egy soft. frissítéssel.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest