Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
válasz MasterMark #47394 üzenetére
És mi a helyzet a GT60-al? Az már minden szempontból OK?
Az a gond, hogy a 42-re azt mondjátok, hogy kicsi, ami igaz is lehet hosszú távon, viszont az még ebben a méretben, akciósan is csak épp hogy beleférne, ha meg tudnám kapni mondjuk 270k-ért. 46-os nincs, 50 meg a vastagabb káva miatt már azt se tudom elfér-e, de egyelőre árban szerencsére/sajnos nem is kérdés. -
djg
aktív tag
válasz Pharaoh #47391 üzenetére
Aha, igen. Bár nem vagyok lány, de azért egy kicsit félek a plazmától, mert jobban vigyázni kell rá a beégés végett és ha ps3-at úgy felejtem, az már gáz lehet.
f6400-et is dícsérték, azt középkategóriásnak mondták, tehát az sem belépő FHD modell, de azt mondják a 6500-as alkatrészekben lényegesen nagyobb ugrás, mint a számozás alapján tűnik. A 6800 már nem, arra pl. azt írták, hogy csak átdizájnolt kb. A következő ugrás a 7000-es széria.Egyébként azért szerintem tudnék vigyázni a tévére, de nem csak én használnám...
Köszi!
-
Norbi 72
veterán
Tegnap bementem az Allé-ba,a panashopban a 65VT50 van kiállítva,múltkor beszéltünk róla,nem ST50.
De valamit nem értek:
Szinte az összes tv-n a SpektrumHD(???) ment,de nem tudom,melyik kakasdombról veszik a tv jelet,olyan borzasztó volt minden tv-n a képmínőség,hogy az tényleg elriasztja az embert a vásárlástól,és hozzásegíti a tv-t a beégéshez.Miért nem valami BD tesztlemezt hajtanak rajtuk?Rákérdeztem,és tényleg valami baj van ott a fejekkel,azt mondja:Ez HD adás,nem látja?Több kérdésem nem volt...
Szvsz egy tesztlemezzel szépen be lehetne járatni a tv-ket is,és akcióban eladni.
-
djg
aktív tag
válasz Gabor970 #47390 üzenetére
Igen, ilyet már olvastam és nézegettem is, de köszönöm a tippet, így biztosabb, hogy nem felejtem el.
Samsung és Sony promós is mondta, hogy bár nem ért egyet vele, de ellenőrzi a területi képviselő is, hogy kiemeltbe van-e. Kötelező abba tennie, hiába, hogy szerinte se az a jó. Illetve elefant értékei alapján is mindig ott a legnagyobb a delta érték.Ne haragudj, de még nem volt időm megnézni, amit ajánlottál. Sajna nem vagyok képben a típusszámokban, nem tudom mit takar ez a kód.
De amint lesz időm megnézem, nem ma veszek tévét és főleg nem MM-be.
Köszi!
-
spiritex
veterán
Tudom, hogy off, de éppen tv is szerepelhetne a történetben, és tudom, hogy itt sokan ismerik a vásárló jogait, ezért megkérdezném, hogy mit lehet csinálni egy céggel, aki már 3. hete javít egy garanciális video-kártyát, a telefont nem veszi fel, e-mailre pedig egy automatikus php-email-t küld, hogy legyek türelemmel, ha pedig új e-mail-t írok (mert azóta nem tudok rendesen dolgozni a kártya nélkül, így ezzel meg is károsít ez a cég engem), akkor is szóról-szóra ugyanazt a levelet küldi el újra.
Aki ért a Fogyasztvédelmi eljáráshoz az kérem segítsen mi a menete! Mit lehet tenni azon túl, hogy soha többé semmit nem fogok ettől a cégtől venni? Hogy tudnék mielőbb dolgozni anélkül, hogy egy teljesen új kártyát kéne vennem máshol?
Köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ispy
veterán
válasz sad_Vamp #47392 üzenetére
Én ha megnézek egy 16:9-es filmet, azért 3 m-ről is látom az alsó-felső csíkot a fekete képernyőn. Ráadásul az én tévém egy kifejezetten jó ghsotingoló (értsd nem csinálja) példány.
Az más kérdés, hogy nagyon hamar el is tűnik.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sad_Vamp
őstag
válasz Pharaoh #47391 üzenetére
TI nagyon pecchesek, vagy vájtszeműek lehettek itt... én már jó párszor bealudtam 2-3 órákra a narancssárga nickelodeon logó mellett és nem igazán látok ghostokat, de igaz, nem is keresem...
múltkor fél óra megszakítással (közben sima TV ment) néztem 2 mozi filmet nem láttam csíkokat....
Ti meg itt feszt paráztatjátok a jónépet szellemekkel, meg beégésekkel.
Ja djg, amúgy panán a true cinema módot tessék beállítani.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Pharaoh
aktív tag
-
Gabor970
addikt
Fontos, hogy mindegyik tévét a boltban "kivedd" a kiemelt képmódból, nehogy azzal teszteld, használhatatlan úgy! Samsungot rakd mozira, panát meg megmondják majd, akik ahhoz értenek, hogy mire.
Az a 46"-es G30 nem érdekel, amit hirdetnek? Még több gari van rá, mint amit most viszel haza a boltból.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
djg
aktív tag
válasz janos666 #47383 üzenetére
Gabor970:
Köszönöm a kommenteket! Sajnos viszonylag fontos szempont a ps is, ps4-et is tervezek idővel... Illetve még fontosabb szempont az SD/HD adás minősége. Eddig csak az említett samsungot néztem így, MM-ben, Auchan rákötött digitális adásra és az alapján nagyon tetszett a képe, ha mondhatom így: jól skáláz fel.janos666:
a megadott költségkeretedből nem jön ám ki egy "akármilyen LCD", hanem azonos méret mellett ugyan úgy csak néhány belépő kategóriás FullHD modell...
Az általam említett 46f6500 koránt se belépő LCD FHD modell, hanem a felső-közép kategóriába tartozik. E fölött kb. csak a megújítható tévék vannak mozgásvezérléssel és egyéb nélkülözhető tartalmakkal (persze a panel is jobb). Ára pl. Aqua-ban 237k.Az igényeidet idézve: 2 meterrol nezve -> neked pontosan ~51" TV az ideális!
Bocsánat, de félreértettetek: nem fér el fizikailag nagyobb! Tudom, hogy a tévék 1-2 hét után "összemennek", ezért is tartok a 42" helyett inkább a 46" felé, pedig az adott fizikai helyet a 42-es is szépen kitöltené. A 2m hosszú ágy végébe, a falra kerülne a tévé, tehát 2m vagy annál közelebbről néznénk, de a szekrénysor miatt nagyobb már nem férne el. Lemértem az 50"-ost, de az max csak úgy férne el, ha nagyon, de nagyon vékony lenne a káva, ami ha jól tudom a plazmánál fel se merülhet.ps3/ps4 -re kellene -> Emiatt nem javasolnám az ST60-at.
De a belépő samsung mivel jobb erre a célra, mint egy elvileg fejlettebb pana?a hálózati lejátszást viszont felejts el! (Legalább is a beépített lejátszóva...
Nem wifin, össze tudnám kötni utp kábellel is, illetve a vga-nak van a dvi mellett (ez most a monitorra van kötve) hdmi kimenete is, erre kötném a tévét. Nincs hely külön asztali lejátszóra. Olyan megoldás kell, amivel PC-ről át tudom játszani az avi-s, mkv-s, dvd-s tartalmakat a lehető legegyszerűbben. A pH! tesztek alapján erre a pana ST50 (és gondolom ezáltal a 60 is) képes volt, illetve a samu lcd is a saját lejátszójával.
Sajnos a modell megnevezésekkel nem vagyok nagyon képben a plazmáknál, de ha jól gondolom, akkor az ST60 az ST50 utódja (talán ez a 2013-as modell a másik meg a 2012-es) és az ST után árban és tudásban jön a GT. A samsung nevezéktanának még nem jártam utána plazma fronton.keret: 200-230k -> Erről már beszéltünk.
Ezt egy kicsit felülírnám, de mondjuk, hogy fali tartóval együtt ki kéne jönni 280-ből.
A samu esetén ez úgy nézne ki, hogy 237k + kb. 20k a profi fali tartó hozzá.Ezeknek a Samsung LCD-knek LCD viszonylatban egész jó a kontrasztaránya, de a Samsung plazmák (amik bár jóval elmaradnak ezen a téren a Panasonic plazmái mögött) is tudnak legalább ennyit, de inkább többet
Ebben egyértelmű, hogy sose fog nyerni az LCD. De egyébként az f6500-nak már egészen megdöbbentő a feketéje számomra.A tervem az, hogy hoztam magammal egy pendrive-ot, amire rátettem a biztos általatok is ismert elefant tévé tesztekben szereplő kis filmeket valamint a bourne-csapda c. filmet, mivel az egyik nagy kedvencem és van benne jócskán dinamika.
Bemegyek egy üzletbe, rákötöm ezekre a tévékre (ha hagyják és megnézem, melyiken hogy festenek ezek a videók. Rákötöm majd a samu lcd-re is, illetve az általatok itt ajánlott plazmidokra, aztán megpróbálok hinni a szememnek és olyat választani, ahol számomra a legjobban festett.
Egy gond lehet ezzel, amit nem igazán tudok kivédeni, hogy nyilván egy viszonylag erősen megvilágított helyen leszek, nem szobakörülmények közt, ami sajnos torzíthat. Ez ellen nehéz mit tenni, mivel nincs ismerősöm új plazmával, hogy átmenjek tesztelni.De nagyon fontos, hogy a bd-rip-ek, mkv-k, avi-k hogyan jelenítődnek meg ezeken, mivel többnyire ez fog menni, valamint az SD (tervezek CI kártyát rendelni a kábelszolgáltatótól és akkor már digitális és helyenként HD) adások képe is fontos. Továbbá, hogy könnyen össze tudjam kötni a PC-vel valamilyen kábelen.
Valami tipp esetleg, hogy mire koncentráljak a helyi gyorstesztnél?Köszönöm a hosszú, kimerítő írásodat!
-
Locutus
veterán
válasz liszi70 #47387 üzenetére
Ráadásul a T-Home IPTV STB az csak 1080i-t tud, p-t nem. Innentől meg jobb 720p-re rakni, úgysem éri el egyik HD adás minősége még a 720p-t sem.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Mentolka
senior tag
Engem is érdekelne a kép beállítása!
Én az STB-t, a PC-t, és a médiaplayert HDMI-n kötöttem a Pana plazmába (ki is használtam a lehetőségeit...).
THome IPTV van nálam. STB-n 1080 soros felbontásra állítottam, a TV-n meg automatikusra. A mediaplayert még nem láttam működni.
-
Gh0sT
addikt
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy optimálisan kötöttem-e össze az egyes eszközöket.
Adott a TV, egy STB, egy mediaplayer és a router egy külső winchesterrel mint NAS.
1. Mediaplayer UTP-vel a routerbe, ez DLNA-n és Samban keresztül látja a megosztott mappákat. Innen tovább HDMI-vel a TV-be. Egyelőre mivel még nincs erősítő és hangsugárzók, más kábelt nem használok.2. STB összekötve HDMI-vel a TV-vel, hogy azért a tv adásokat is tudjak néha nézni.
Van ennél jobb megoldás?
Mi lesz akkor, ha veszek egy erősítőt és a tv adások, valamint a media playerrel lejátszott filmek hangját is ki szeretném oda vezetni? Ilyenkor a Tv-ből kell tovább küldenem a jelet, vagy mindegyiket össze kell kötnöm az erősítővel.
Illetve hova kötöm be majd a BD playert? Egyből a TV-re HDMI-vel?Más:
Milyen képernyőméretet kellene beállítanom a TV-n, hogy sztenderden minden tartalom normálisan jelenjen meg? Automatikus? 16:9? Azt vettem észre, hogy automatikusnál a mediaplayer által lejátszott tartalmat megnyújtja a TV.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
janos666
nagyúr
ez a hsz kisse ugy hangzott, hogy kb a leggyengebb plazma is jobb barmelyik lcd-tol
Bizonyos képjellemzőket, vagy épp az összehatást nézve is, főleg az árakat is figyelembe véve akár mernék is hasonlót mondani, de itt egy kicsit túlsarkítottad.
Kezdjük ott, hogy az említett Samsung 51F5000 (de mondtam, hogy valószínűleg el kéne menned minimum az F5500-ig) nem a létező leggyengébb FullHD plazma. Azért a címért az LG indul, minőségben, árban, és előbbiből fakadóan nem meglepően itteni népszerűségben is (leginkább annak való, aki nem egy optimális, hanem a legolcsóbb megoldásra vágyik).
Aztán folytassuk ott, hogy a megadott költségkeretedből nem jön ám ki egy "akármilyen LCD", hanem azonos méret mellett ugyan úgy csak néhány belépő kategóriás FullHD modell, mint Panasonic vagy Samsung plazmákból is. (Elvben, vagy felőlem szórakozásból fizikailag is letehetjük a belépő plazmát a csúcskategóriás LCD mellé, de a gyakorlatban, mikor tényleges vásárlási szándékról beszélünk egy konkrét költségkeretből, nem csak elmélkedünk, ilyenkor nem látom értelmét.)51-es nekem mar tul nagy, a legelso itteni hsz-emben lennenek az igenyek:
Az igényeidet idézve: 2 meterrol nezve -> neked pontosan ~51" TV az ideális! (Ilyen távolságra elférne még az 55", de egyáltalán nem szükséges, így inkább 50-51"-os modellek közt költeném el a keretet jobb képminőségre, mint hogy erre a jelenleg mostoha 55"-os méretre ugorjak.) Kisebb méreten nem élvezed ki teljesen a FullHD részletességet. Főleg, ha plazmában gondolkozol, mert ott a következő lépcső lefelé a 42-43", ami tényleg túl kicsi 2m-re (legalább is minőségi tartalmakhoz, ha a legjobb élményre vágysz).
ps3/ps4 -re kellene -> Emiatt nem javasolnám az ST60-at. Használt 50ST50, vagy mivel ez csak elvi javaslat, gyakorlatilag nem igen fogsz ilyet találni, így felvettem az 51"-os olcsóbb kategóriás Samsung plazmákat, amik méretben ideálisak és árban is beférhetnek, illetve tőlük kapsz 3D nélküli készüléket, olcsóbban, mint a 3D-s testvére (F5000-F5500).
routerrel vagy hdmi kimenetu vga-n keresztul asztali geppel -> A HDMI tökéletes lesz, a hálózati lejátszást viszont felejts el! (Legalább is a beépített lejátszóval, egy 15-20k-s külső médialejátszóval szóba jöhet.)
keret: 200-230k -> Erről már beszéltünk. Neked ~50"-os méret kell, plazmából pedig ennyiért a Samsung 51"-os belépő FullHD medelljei közt kéne nézelődnöd. Esetleg használtan 2012-es Panasonic 50ST50, amit úgy sem találsz.
markapreferencia nincs, de panasonic szimpatikus -> Alkalmazzuk erre azt, amit tőlem kértél PDP<->LCD viszonylatban. Tény, hogy most a Panasonic a plazmakirály, de ennek azért megvan az ára, te pedig nem akarsz túl sokat költeni (de szerencsére túl keveset sem, csak ennyi pénzből alaposan át kell gondolni, hogy mi legyen).
Lcd is jatszik, azokat tanulmanyoztam mar, de szeretnek plazma szinten is kepbe kerulni, mert lehet, hogy a fenti igenyekre jobbat tudtok ajanlani, mint amit kineztem lcd-bol
Ez így van. Sokkal szívesebben ajánlanék egy 51F5500-as PDP-t, mint egy 50F6x00-as LCD-t még akkor is, ha előbbit amúgy ritkán ajánlanám.
Ezeknek a Samsung LCD-knek LCD viszonylatban egész jó a kontrasztaránya, de a Samsung plazmák (amik bár jóval elmaradnak ezen a téren a Panasonic plazmái mögött) is tudnak legalább ennyit, de inkább többet. Tehát ebben a kérdésben sem nyert az LCD (ebben soha nem is fog, pedig nagyon fontos paraméter).
Ugyanakkor LCD fronton megvan ennek az ára, mert nem olyan fürgék, mint mondjuk a jellemzően kisebb kontraszttal bíró IPS panelek, így a mozgókép kezelésük nincs a toppon (főleg sötét árnyalatoknál fog csóvázni a PVA). Ugyanakkor a Samsung plazmák ebben (mozgáskezelés) egyenesen a legjobbak. Egyetlen Panasonic plazma sem csinálja ezt jobban, esetleg hasonlóan jól, vagy rosszabbul. Hihetetlenül kellemes a mozgás érzése a Samsung plazmákon. Hasonlóhoz jóhoz drága Panasonic (GT60 és efeletti) plazmát kell választanod, vagy maradni a Samsung plazmánál. Mire LCD-ből hasonló mozgókép élményt kaphatsz, addigra nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és nem a belépő, hanem a csúcskategóriában maratni! De még akkor is csak hasonló, esetleg nagyságrendben közelítő szintről beszélünk, nem arról, hogy bármely mai LCD elverhetne ebben egy Samsung plazmát.
És végül képernyő homogenitás. Sokat javultak ebben idén a Samsung LCD-k. Némely más gyártó megoldotta ezt korábban is, bár annak sokszor megvolt az ára is (pl. Sony HX sorozat, nem épp Tesco-gazdaságos árakon). Plazmáknál is előfordulhat, sőt, sajnos néha gyakorlati probléma is, de általánosságban sokkal jobb a helyzet. 2011-ben voltak a zöld foltos Panasnic-ok, 2012-ben a zöld sávosak, idén egyelőre úgy tűnik nyugi van. A Samsung-nál néha vannak enyhe vízszintes sávok (képtartalom függő is), de ezt kevesen szokták észrevenni, és 2011 óta nem láttam még (talán csak azért, mert külön vizsgálni kell, hogy felfedezd, és nem is olyan gyakori). De a Pana plazmáknál is jobb eséllyel játszottad a boltba visszaküldést és cserét, mint LCD-knél. Ott általánosságban ritkább a homogén panel. Főleg mikor nem egy csúcskategóriás IPS, hanem egy belép PVA panelről beszélünk (és a Samsung is csak idén kezdett erre érdemben figyelni, mert a 2012-es LCD-ik néha borzalmasak voltak ebben).
Jajjj... szóval folytathatnám még oldalakon át, de te is elolvashatnád az egész topicot. Mindkettő túllövés lenne. A lényeg, hogy szerintem ilyesmi áron keress egy ~50"-os plazmát (amiből úgy tűnik nálad egy Samsung 51F5500 lenne a befutó), amúgy meg csinálj, amit jónak látsz.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gaborcsu
tag
Samu PS59D550-ben is pentile matrix kijlező van?
Ha OAKLEY szemüveg érdekel, nézz be ide: http://o-planet.hu
-
Gabor970
addikt
Szaladj megvenni: [link] Ez mindenben megfelel az igényeidnek, még a 46" méret is megvan. A keretedből még egy realtek chipsetes mediaplayer is futja -23,976Hz-, sose szenvedj a PC-s filmezéssel!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
válasz Gabor970 #47377 üzenetére
"... a konzolos játék miatt leszel bajban a választással. Ha fontos, akkor nem ok az ST50..."
A hozzászólásod minden szavával egyetértek, csak a véletlen ST50 elírásodra jegyezném meg, hogy nyilván ST60-ra gondoltál. Csak hogy ne legyen belőle félreértés.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
a 42ST60 lenne legjobb, ha nem lennének a konzolos igényeid. Leirások alapján 50ms (1/20s) körüli a "lag" Játékosok szerint ez probléma. Online játéknál tutira gond lehet, de akár egy autós játék esetén, ha 300km/h tempóval mész, 4m-t tesz meg a kocsi ennyi idő alatt, ennyivel később látod a történést, és ennyivel később reagálsz. Ezt leszámitva az a TV belefér a keretbe, és a képminősége is nagyon jó.
Hidd el senki sem elvakult, csak aki itt van, az látott már plazmát, mert nem úgy vett tévét, hogy mindenki LCD-t vesz, hát minek vennék mást. És ha már vett plazmát, és látott LCD-t is (nálunk is van odahaza mindkettő) akkor onnét nem tud mást mondani, hogy még egy alap plazma is jobb, mint a legtöbb LCD. A legdrágább csúcs LCD-ket meg szerintem nem sokunk látta normál körülmények közt. Na de az F6500-ös samu LCD mindenképp el fog maradni bármilyen plazmától, ha mozgóképmegjelenités a cél.
46-os nincs, ennyi. 42", 43", 50", 51", 55", 60", 64", 65" amiben gondolkodhatsz. Amúgy nem lenne semmi baj az 51F5500-el sem, és az beleférhet a keretedbe lassan. Attól ne félj, hogy nagy lesz, mert nem lesz nagy!!! Tapasztalat.... Szal a konzolos játék miatt leszel bajban a választással. Ha fontos, akkor nem ok az ST50, ha nem fontos, játszol valami máson, akkor max azon lehet gondolkodni, hogy 42" vagy 50", én tuti a nagyobbat venném két méterre is!!!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
psg5
veterán
ST60-on kikapcsolható, hogy ne ugorjon fel a tv bekapcsolásakor a viera kék info doboza? Valamint, hogy a teljes képernyős módnál, ne jöjjön fel a felső sáv se bekapcsoláskor?
F.K.T.
-
oncsi
őstag
Csak rövid kórelőzmény:
42PX50 2006-ban
42PX70 (nagyon villogott, majd a következő nem fog)
42PX8 (talán ez nem villog. De, ugyan úgy)
42Px80 (mindtől azt vártam, hogy jobb legyen mint az elöző, és jobb is lett. Egy picivel)
42PZ80 (rövid kaland volt. Melegedett, sokat fogyasztott, és rettegtem, hogy beég. Meg is tette)
Toshiba 40RV525 (nem lehet annyival rosszabb! De, az volt)
Samsung 40B550 (hátha ez jobb, mert jobbakat mondtak róla. Jóbb volt de visszavágytam a pX8x feketéjét)
Sony KDL40EX700 (Na ez tetszett, de a fényerön kívül színte semmi. Zavaroan változik a kép minősége a nézőponttol, fekete szintje, felbontása mint minden "számomra elérhető árban" lévő LCD nek. De nem adtam el mert családban maradt. Világos nappaliban egész jól mutat.
Sony 32es valami, saját részre, de hiradót nézni, nappaliba. Jó az. Pontosabban arra jó.
Hálóba ideiglenesen egy Panasonic 37py7 (na végre. Ismét plazma. Fekete van és szép egyenletes. A piros a px8-óta csodaszép a panán, ez már majdnem olyan. De olcsó volt, és a 220e s, 40-es Sonynál bosszankodom a hibái miatt, ez meg csak max hiànyérzetet kelt.vagy ha valami nem is tetszik, akkor az árára gondolok
És most a 42G20 az eddigi legjobb tv-m (ismerkedünk, de ez is villog, de inkább eltüröm, mint mégegy LCD kálvária)
Biztosan vannak jôb LCDk de azok àrában van jobb Plazma is. Szerintem[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
djg
aktív tag
válasz janos666 #47371 üzenetére
Lehet, hogy rosszul ertelmezem, de azert ez a hsz kisse ugy hangzott, hogy kb a leggyengebb plazma is jobb barmelyik lcd-tol, ami azert eros. Foleg, hogy az altalam kiszemelt samsung f6500-as ha jol olvastam jelen topic berkein belul is elismert.
A legkevesbe se szeretnek kirobbantani lcd-plazma szokaratet senkivel, csak annyit kerek, hogy ne elvakultan ajanljuk a plazmat, (mindegy milyen es milyen szobaba es felhasznalasra is kerulne) es csak az legyen, mert csak az a jo alapon.
Ha felreertettelek volna, akkor utolag is elnezest.51-es nekem mar tul nagy, a legelso itteni hsz-emben lennenek az igenyek:
[link]Tenyleg koszonok minden konstruktiv hsz-t, de annyit kernek, ha segiteni szeretne jotanaccsal, akkor az igenyt is vegye figyelembe.
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Még annyit tennék hozzá, hogy bár idén kissé ki van szorulva a képből, de létezik olyan, hogy Samsung plazma. Van belőle neked megfelelő áron 51"-os is, és bár most többnyire sajnos csak a Panasonic árnyékában bujkál, a Samsung LCD-itől még mindig jobb.
PS51F5000 és PS51F5500, csak már nem emlékszem, hogy előbbin tényleg működik-e a CinemaSmooth, mert az azért elég hasznos.A BD-ripet pedig tornázd fel BD-remux-ig (eredeti kép és hang, szinkronok és extrák nélkül), vagy rendes BD-ig, mikor ez nem elérhető a kölcsönzőben. Legalább is az értelmesebb filmeknél.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
djg
aktív tag
Igen, ez már valóban jobb ár, de mennyivel marad el tudásban?
Kár, hogy ezekből a Panákból nem igazán van 46-47-es, mert méretben az lenne az igazi.LCD oldalról egy Samsung 46f6500 a kiszemelt (sajnos igencsak drága ez is, de egyes helyeken 240k alatt van), ezt szeretném összevetni árban hozzá közel álló plazmával.
BD-rip, ps, analóg- és digitális tévé lenne a felhasználás. -
janos666
nagyúr
válasz #75912448 #47364 üzenetére
A 42ST60-nak durván 9000:1, az 50GT60-nak nagyjából 12000:1, az 55VT60-nak akár (kevés világos tartalommal és nemsokkal bekapcsolás után) 37000:1 a kontrasztja, és ezeket a lépcsőket még észre lehet venni akkor is, ha nincsenek egymás mellett, de láttad már őket sötét szobában.
Pontosabban a 12k és 37k már nem olyan feltűnő, ha nincsenek egymás mellett, de az még igen, hogy az a (amúgy legendás 9G-s Kuro féle) 0.003 cd/m^2 sem tökéletesen fekete. Elég mellécsapnom az OLED kijelzős telefonom, és máris látni, hogy azért van még hova...Ilyen szinten mit számít, hogy durván 2k vagy 3k, mikor >10k is van (sőt, ugyan olyan áron még magasabb, 12k körüli is, ha 50"-ról beszélünk, márpedig ma árban az a sweat spot), és még >30k is simán elférne?
És a mozgókép élmény sem lesz sohasem olyan jó, mint az említett plazmákon.
[ Szerkesztve ]
-
-
manoska
tag
válasz MasterMark #47327 üzenetére
-
-
BBéci
legenda
válasz bluobluo75 #47356 üzenetére
Teljesen mindegy minek nevezik, emlegetik, attól még az LCD-k összes hibája felfedezhető rajta, mint az állatorvosi lovon. Azt is mondhatnám, vakok között félszemű a király.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
Bizonyára meg is érdemlik.
Annak az áráért már ST60-at adnak.Engem az 55ES8000-el is meg lehetett ríkatni. Az F széria pedig jobb (az egyik legnagyobb probléma, a panel homogenitás terén sokat javult), de azért nem annyival, hogy megfordulna a fejemben, hogy bármilyen célra is vegyek egyet.
Nem olyan borzalmasak a Samu F-es LCD-i az LCD-k közt, sőt..., de mégis csak hagyományos LCD-k. Egyszerűen nem mozgókép megjelenítésre (irodai munka helyett), főleg nem házimozira valók (ahol a sötét szobában még inkább számít magas szimultán kontraszt, méghozzá mély feketével).[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Ha nem akarsz magadnak rosszat, akkor nem veszel lcd-t.
Én személy szerint pár hét után megbántam mikor megvettem az lcdmet
Gyorsan el is adtam és most boldog tulaj vagyok egy plazmának.
Többet biztos nem veszek, csak plazmát és az ismerőseimnek is csak ezt ajánlom mert ég és föld a különbség.[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz DM-Fan #47351 üzenetére
Viszont megjegyezném a "gyenge LCD" megjegyzésedre, a Samsung F6400-as kategóriát most a legjobb ár/érték kategóriában emlegetik
Illetve ha érdekellne egy Full HD plazma az már drágább mint egy F6400, lényegében e dilemában állok most és ezért is írtam ide, kinek mi a véleménye[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bluobluo75 #47353 üzenetére
Akkor legyél nyugodt, ha megnézted a saját szemeddel!
Egy biztos, engem az olcsó LCD tévék képével büntetni, sőt, vallatni lehet. Eszembe nem jutna 6-os sorozatú Samsungot venni a képminőségük miatt. A 7-es és 8-as már elfogadható, de annyira drágák, hogy abból GT/VT60 kapható.
Ugyanakkor 1024x768 felbontású tévét sem vennék, inkább kinézek az ablakon a kertbe.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bluobluo75
őstag
-
Ijk
nagyúr
válasz bluobluo75 #47349 üzenetére
Annak az árából 50"-os Pana 50X60, ami 2,5-3m-es nézési távolságra már megfelel.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Mindegynek azért nem mindegy, fullHD anyagra nincs jobb, mint a fullHD panel. Ugyanakkor egy gyenge LCD-nél a legalapabb HD-Ready plazma is jobb. Ez esetedben is így van. Ha DS-anyagot is nézel, de HD-forrásod s van, játszanál is és fontos az általános képminőség, akkor az X60 jobb választás.
BBéci: két perccel megelőztél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Kétszer is szerepel az általad idézett szövegben a tökéletes jelző, amivel csak fenntartásokkal értek egyet.
A HD-ready felbontáshoz képest tökéletes, de természetesen messze nem olyan, mint a megfelelő távolságból egy full HD Panasonic plazmán nézve. Ezt az összefoglaló írója is így gondolja, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz DM-Fan #47284 üzenetére
Noha Full HD tvnek jobban örülnék de ami az 1. hsz leírtak alapján igaz lehet akkor lehet tök mindegy nem?
"Blu-Ray, HD-s anyag: tévhit, hogy csak a fullHD-s plazmák jelenítik meg tökéletesen a HD-s anyagot. Már a HD-Ready plazmák is gyönyörű képet produkálnak fullHD-felbontású forrás esetén is. Ne zavarjon meg senkit az 1024x768-as felbontás. Míg egy LCD-nél ez az érték valóban rejthet hátrányokat, addig a plazmánál nem kell aggódnunk az alacsonynak tűnő felbontás-érték miatt, tökéletes lesz az alkotott kép"Eredetileg egy Samsung UE40F6400 LED tévét néztem, de az adott topikban a 42X60 képe is verheti a F6400 képminőségét, csak sajnálnám a technikai arzenállt amit felvonultat a Samsung
Gondolom, meg szeretném is, ha lenne egy szakértő, aki elmagyarázná,hogy melyiknek mi az előnye illetve a hátránya!
A Samsung meg kb jelenleg 179ezer Ft-nál jár (40") asszem MM-ban
Köszönöm előre is! -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Xmodule #47347 üzenetére
Milyen TV-ről is van szó? Az idei TV-kben integrálva van a WiFi, a használható access-point-ok listáját itt találod.
Ha az 50UT50-ről van szó, akkor itt van a megfelelő adat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Xmodule
őstag
válasz DM-Fan #47345 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Teljesen sötét szobába nézzük a tv-t szoval oldalrol sem világit be semmi. Ilyen szemüveg van itt most jó áron, persze használtan (meg van SSG-2100AB/XC is). Csak úgy próba képpen érdekelne még is milyen. Ez a pixel eltolás most be van kapcsolva (alapértelmezett beállitás). Na majd még lesznek kérdéseim, de elöbb elolvasom a használati utasítást is. Egyébként csak bizonyos wifi modullal megy a tv, vagy akarmilyen (pl. Dlink) usb-s wifi-vel is menne?
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
válasz Xmodule #47344 üzenetére
"A pásztázás alatt volt egy olyan, hogy pixel eltolás (ez mire jó?"
Semmire. Kapcsold ki.
"és volt ott legalul vamami fehérmosás ezt milyen gyakran kell lefuttattni?"
Ha ghost-od kialakul, akkor az a gyári megoldás az eltüntetésére. Én soha nem használtam, változó képtartalom is kiszedi a ghost-ot. De ha gyorsabb megoldást akarsz, akkor se azt használd, van attól hatékonyabb.
Szerk.: DM-Fan: Hamar kezdtem írni, de későn fejeztem be!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Xmodule #47344 üzenetére
Mondtam én, hogy a túlpásztázás lesz a hiba.
A Pana szemüvegei annyival jobbak, hogy zártabbak, jobban illeszkednek az arcra, kevesebb fény jut be oldalt, ezáltal kevésbé vibrálnak, ezért inkább azokat szoktuk ajánlani, igaz, drágábbak is.
A 2D -> 3D konverzió egyértelműen parasztvakítás.mha 3D-t akarsz, akkor csakis natív 3D-t (értsd: BD3D-t) nézz!
A pixeleltolás alapvetően a beégés elleni védelmet szolgálná, de nincs értelme, mert csak pár pixellel mozgatja odébb a képet és ennél nagyobb kiterjedésűek az állandó képelemek. Nyugodtan hagyhatod kikapcsolva, akkor legalább nem nyúl a képbe.
A fehérmosást akkor használhatod, ha ghost-ot tapasztalsz, de simán megteszi a változó képtartalom is, csak ne legyen benne állandó képelem.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat. Valóban csak ki kellet a TV-n kapcsolni a pásztázást. Most már jó! Nagyon örülök a TV-nek. Említettétek, hogy samsung 3d szemüveg is jó hozzá. Van esetleg valami speciális modell ami ehhez is jó? Csak ugy kiprobálnám. 2D-böl is rendesen élvezhetö 3D-t csinál vagy alapbol jobb 3D-s forrás?
A pásztázás alatt volt egy olyan, hogy pixel eltolás (ez mire jó? elolvastam a leírást de nem egészen értettem) és volt ott legalul vamami fehérmosás ezt milyen gyakran kell lefuttattni?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
janos666
nagyúr
válasz Xmodule #47337 üzenetére
AMD-nél Linux alatt is alapértelmezett HDMI kimeneten HDTV észleléskor az under-scan (hogy ellensúlyozza azt, hogy a legtöbb TV-n alapértelmezett az over-scan ), csak ott nincs bent a grafikus vezérlőpanelben a csúszkája, mint Windows-on (ahol ahol már vagy 2x váltottak .NET-es CCC felületet azóta, mikor a Linux-ost lemásolták a régi Windows-osról).
Próbáld ki, hogy kimész egy parancssorba (pl CTRL+ATLT+F1) és kiadod ezeket a parancsokat (a másodikat értelem szerint csak akkor, ha használsz xmbc-t, ami részemről most csak feltételezés, de legfeljebb feleslegesen próbálod bezárni):
sudo service lightdm stop
sudo killall -9 xbmc
sudo aticonfig --set-pcs-u32=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0
sudo reboot (szükség szerint sudo reboot -f).
Nem tudom a mostani verziókkal is működik-e.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Xmodule #47339 üzenetére
Akkor filmlejátszásnál se jó, csak ott szerintem nem tűnik fel. Nézd meg a TV-beállításaiban a 16:9 túlpásztázást, szerintem az lesz bekapcsolva! Azt kapcsold ki és jó lesz!
Heffi: szerintem normális, nem hinném, hogy szólnia kéne onnan a HD-MA-nak, kétlem, hogy volna dekóder a TV-ben. Ezért van downsample a lejátszókban (és a nem-HD képes erősítők miatt).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MasterMark
titán
válasz Xmodule #47337 üzenetére
Az előre programozott beállításokat azért használhatod. Nézd meg True Cinema módban is. A lényeg, hogy a kontrasztot és fényerőt nem szabad nagyon felhúzni, a gyáriaktól eltérni. (Dinamikus az kivétel, azok alapból ilyen túlhúzott értékek.)
A túlpásztázást levetted?
más: Amúgy ez a Filmritmus felismerés mit takar, és mit csinál?
Switch Tax
-
Xmodule
őstag
válasz tom_tol #47338 üzenetére
XBMC. De kint az operációs rendszerben is rossz a kép. Meg az XBMC-ben is. Csak a film lejátszásnál jó.
MasterMark nem tudom hol van ez a túlpásztázás( gondolom valami overscale)
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Malmö környékén lakom. Picit el kellet fordítani(megdönteni) csak igy tudtam berakni a kocsiba('02 vw passat kombi).
Na szóval megnéztünk most egy filmet (Epic). Nagyon áll leejtös! A fura az, hogy a film nem lóg ki, a feliratot is nagyon jó lehet látni. A HTPCben egy AMD integrált video kártya van és linux operácios rendszer de van fent catalyst. Nezegettem ott beallitasokat de csak kepernyö felbontas es frissitesi frekvenciat lehet allitani es egyik sem oldja meg a problémát. Amig az LCD volt ugyan igy használtam. Nem is állitottam semmit csak kihuztam a HDMI-t a pcböl és bedugtam az uj TVbe. Biztos ami biztos ujra is inditottam a gepet.
Erdekes, hogy a film közben nem tünt fel ez a vibrálás. Zümmögésre is azt hittem hogy hangosabb. Amugy azt vettem eszre leginkabb a feher szinnél van ez a zümmögés és vibrálás. Beállitásoknak ugy használom ahogy van gyárilag semmit nem állitottam át. Ugy olvastam az elsö hsz-ben, hogy az elsö 500 orat normal gyári értékekkel kell használni utánna lehet át állitani.
-
DM-Fan
Topikgazda
Állíts be downsample-t a Dune-ban és akkor biztos, hogy meg fog szólalni! Szerintem nem törvényszerű, hogy az érintetlen HD Master Audio-nak meg kellene szólalnia a TV-n. Sosem próbáltam mondjuk, mert nekem HD-képes a H/K erősítőm és a TV-re így nem is küldök semmilyen hangot, csak a képet engedem rá HDMI-n az erősítőből.
rgeorge: nem lehet, hogy neked is aktív a downsample a BD-lejátszóban? Gyárilag az szokott lenni és így Multichannel PCM-et küld a TV-dnek, amit persze meg is tud szólaltatni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Xmodule #47323 üzenetére
1. PC-oldali probléma lesz: 0%-ra kell beállítani a VGA-driver-ben a túlpásztázást.
2. Ha 24p anyagot nézel, akkor 96 Hz-en megy a panel, ha jól van beállítva a HTPC (a TV 1080p24Hz-et fog kiírni ilyenkor). Ekkor a vibrálás sokkal kevésbé észlelhető, mint mondjuk a HTPC-menüjében, ahol alapesetben 1080p60Hz-en fog ketyegni a TV. A TV-adásoknál 100 HZ-en megy a panel. Szokni kell a plazmát, LCD után furcsa ehet, illetve az is lehet, hogy túlérzékeny vagy rá, 10 emberből 1-nél jelentkezik, lehet, hogy meg se tudod azokni, volt már itt a topicban is, aki emiatt 2 hét után el is adta a plazmáját, pedig ezt leszámítva eloladt a gyönyörtől a képe láttán, de nem tudta megszokni.
Az is leet, hogy túlzottan magas kontrasztot használsz, vagy Dinamikus képmódban van a TV, ilyenkor abnormálisan durván vibrál.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
válasz rgeorge #47329 üzenetére
Érdekes! Akad a gyűjteményemben remux kiadás, van olyan amin csak HD MA hang van. Dune 303D lejátszóm van. Denon 3805 erősítőn nincs HDMI, tehát nem HD hang képes. Optikával van összekötve a lejátszóval. Az erősitő megkapja a sokcsatornás hangot, méghozzá DTS-t, De a tv nem szólal meg.
roomi: Már otthon gyepálja a tv-t és Európa Skandináv részén lakik.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Szerintem igen, mert az ST50-en is megszólal (én csak úgy tudok ilyen hangsávot hallgatni BD-ről, mert az erősítőm nem tud DTS-t).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
őstag
A GT60-nak HDMI-n kapott DTS HD MA hangot meg kellene szólaltatnia a hangszóróin vagy sem?
-
MasterMark
titán
Switch Tax
-
nagyúr
válasz Xmodule #47323 üzenetére
Biztosan a HTPC oldalon van a baj, videókártya beállítások, megfelelő frekvencia, asztal beállítások, ha ATI-s vagy akkor Catalyst Control Center stb.
"csak ugy 10 percet neztem de már fáj a szemem. Rendesen látm ahogy vibrál a kép."
Ilyen villogásom nekem is volt, amikor szarul volt beállítva a HTPC-m.
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Szerencsésen haza szállitottam ma a TV-t. Be iz üzemeltem már viszont lenne pár kérdésem.
1. Miért van az, hogy a htpc rá van dugva 1080p-ba 60Hz azt irja. Viszont kilog a kép. nem látom a start menüt alul meg oldalt is kilóg egy kicsit.
2. miért van az hogy komolyan mondom csak ugy 10 percet neztem de már fáj a szemem. Rendesen látm ahogy vibrál a kép. Másik meg ha feliratos filmet nézek néha ilyen zöldes dolgokat látok. De csak amikor a felirat megjelenik és egyböl mozgás is van a filmben. Nagyon furcsa.
-
MasterMark
titán
válasz Sanyyka #47321 üzenetére
Az a kép sokat nem segítene rajta.
Viszont ilyen plazma tévékben, ha már úgy is okos meg minden, lehetne ilyen tükröző kis mozgatható keret, amit ráállítasz a logókra, és elmenti arra az adásra. Így nem kéne nagyítani, és nem ég be semmi, mert pl ami alatta meg oldalra meg felette van, azt betükrözi oda.
Minden jog fenntartva. (Itt is. )
Switch Tax
-
Sanyyka
aktív tag
válasz MasterMark #47320 üzenetére
Ha az asszonykám elfogadta, hogy ( szerinte ) túl nagy tv-t vettem, nekem el kell fogadnom, hogy ( szerintem ) túl szr műsort néz, nem rontom a helyzetét sd adás zoomolásával.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyyka
aktív tag
A ghost témához:
valaki, aki tud ilyet, nagyon szépen megköszönném, ha csinálna egy olyan képet, amin fehér háttér mellett fekete RTL logó jelenik meg a TV adással megegyező helyen és megosztaná itt.
Lehet, hogy hülyeség - főleg, ha némiképp változik a helyzete a sugárzott adásban műsor v. esetleg szolgáltatótól függően - de egy próbát megér(het)ne szerintem, lehet, hogy ez lenne a leggyorsabb "mosókép".
Lekopogom, eddig ghostmentes a 65st50-em, de elkezdődött a kbszott új barátok közt széria...
-
rgeorge
addikt
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
őstag
válasz Litván Zongora #47312 üzenetére
Kb 4 percre kiraktam ezt a képet a tévére, elég intenzív beállítások mellett, de utánna nyomát sem találtam ghostnak az egyszínű képeknél. Mondjuk a jobb alsó sarok fehér részében egy korhatáros karika maradványait véltem felfedezni
-
psg5
veterán
Vaagy, ülnek a tv-den 6 hétig aztán reklamálni akarsz a jogszabályban meghatározott, jelentős kényelmetlenségre hivatkozva és azt mondja a szervíz, hogy hát aztán ahhoz neki mi köze, ő "csupán" szervizel, akitől meg vetted és a kötelezett annak meg fogalma sincs róla, hogy éppen jótállást próbálsz érvényesíteni...
DE ezek nyilván jelen esetben nem fordulhatnak elő.F.K.T.
-
psg5
veterán
Mert ha a márkaszervíz nem szerepel kötelezettként és kiderül a hibás termék mivolta, akkor a szervíz széttárja a kezét és mondhatja,hogy fizesd ki, mert ő "csak" egy szervíz, te meg futhatod az újabb kört a forgalmazónál.
DE, szinte el sem tudom képzelni jelen, konkrét esetben, hogy a Panánál ilyet csinálnának, de sok helyen szaladtak bele ebbe...
Ilyen komoly cégeknél azért ilyen ritkán fordul elő az tény.
Alapból nem a szervízzel kötöttél szerződést, hanem a forgalmazóval vagyis alap helyzetben nála tudsz érvényesíteni.
Csupán leírtam, hogy melyek a lehetőségek.
Természetesen azt hívsz akit akarsz.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
aktív tag
Ahogy rgeorge írja, csak igen rövid időre jelenik meg a szimbólum, mert van képernyővédő, 1 percre állítva. Ennek ellenére a hófehér pálcikák bizony hosszú időre ottfelejtődnek a panelen, ezzel igencsak vigyázni kell. Azon gondolkodom, hogy ha majd cserélem a Dune-t, egy Mede8er X600-at veszek, azon van külön plazma mód.
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
psg5
veterán
Nyugtán, számlán ki szerepel?
A webáruház mögött is cég, vállakozás, e.v. áll...
151/2003:
5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.
szintén 151/2003:
...
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,Az "is" szó fontos, mert mind a forgalmozónál, mind pedig, ha nem ő szerepel a garjegyen a Panánál, javítónál akárholis érvényesítheted.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
djg
aktív tag
Erre esetleg valaki?
Köszi!
-
janos666
nagyúr
válasz Locutus #47298 üzenetére
Jap.
Ezt leszámítva nem láttam még más hasonlót, ami így kiakasztja a Panasonic PDP-ket.
A csíkos háttértől csinálja. Ha azt kitakarod, akkor böngészheted.[ Szerkesztve ]
-
-
rgeorge
addikt
Azt írta, hogy csak másodpercekig van kint a pause jel, tehát a képernyővédő nem segítene rajta. Mondjuk telifehér az összes ilyen szimbólum a Dune-n, nálam szerencsére nem keletkezik ilyenből ghost, 1 percre van állítva a képernyővédő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest