Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Kicsit felkavartam az állóvizet: [link].
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
válasz kalapacsolok #49792 üzenetére
Nem. Gyakorlatilag nem működne. Kell bele egy rendes videokártya.
Switch Tax
-
BBéci
legenda
válasz #88471552 #49795 üzenetére
A feketeszint minél alacsonyabb, annál jobb. Az ST60-on 0,008-0,009 cd/négyzetmétert mértek/tünk, az LCD-k közül 0,045-nél kevesebbre a legjobbak közül is csak kevesen képesek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
válasz kalapacsolok #49792 üzenetére
Nem kell megbontani, Everest, Aida nevű programok megmondják mi van benne.
Ha normális képet akarsz a tv-re, a HDMI portján adsz neki digitális jelet a gépedről, ami viszont ebben a konfigurációban nem alkalmas rá.
-
Alex91
félisten
válasz kalapacsolok #49786 üzenetére
Sokat nem buksz vele, ha megse lesz jo. Kepminosegen lehet bukni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kalapacsolok #49786 üzenetére
Nem lehet megosztani, mert a monitorodat nagy eséllyel más frissítési értékkel kell vezérelni, mint a TV-det. Ez így esélytelen. Kell egy VGA. Kérdés, hogy milyen az alaplapod és az mit képes fogadni (AGP/PCI-E).
Nem hinném, hogy lassulna a géped, hacsak nem valami 10+ éves konfigról van szó, nem különösebben terheli a gépet, hogy egy kiterjesztett képernyőt (TV-det) is kezel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
válasz kalapacsolok #49783 üzenetére
A hátlap alapján "Őskövületet " használsz, ráadásul alaplapi VGA-val. Nem lehet valami bivaly. Meg kellene nézni a konkrét konfigot és megnézni milyen dedikált garfikus kártyát lehetne beletenni (gyanítom AGP-s megy bele) , ami támogat egyidőben két megjelenítőt.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz DM-Fan #49784 üzenetére
Értem, köszönöm. És vajon valami elosztó nem létezik d-sub kimenetre? Amivel nem kell megbontani a gépet, új videokártyát belerakni stb
pl vmi ilyen nem lenne jó nekem? [link]
Vagy rettenetesen belassulna tőle a gép, mert nem bírná a két képernyőt egyidejűleg ellátni a videokártya?
[ Szerkesztve ]
-
Hsanyika1
senior tag
HOPP! st60 teszt [link]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kalapacsolok #49783 üzenetére
Hű, hát ez így annyira nem egyszerű. Ennek alapján az alaplapodon van egy integrált VGA egy D-Sub kimenettel, amire jelenleg a monitorod van kötve. Így problémás a dolog, erre TV-t jelen állapotban csak úgy tudsz kötni, ha lekötöd a monitort. A megoldást az jelentené, ha egy VGA-kártyát tennél a gépbe, amin van mondjuk 2 DVI, vagy 1 D-Sub, 1 DVI, esetleg HDMI-kimenet.
Get Moded!
-
kalapacsolok
senior tag
válasz DM-Fan #49652 üzenetére
Köszönöm a választ neked is! Lefotóztam a gép hátulját, íme:
https://www.dropbox.com/s/688ngscjirck17e/20131003_154420.jpg
A jobb alsó nem tudom mi (talán internet?)... Régebbi gép, nekem úgy tűnik, ezen se DVI, se HDMI nincs...
Viszont továbbra sem tudom, hogyan lehetne megoldani, hogy egyszerre látszódjon a pc monitorján meg a tévén is ugyanaz, ne kelljen dugdosni? Ez fontos volna, mert a tv olyan helyen van, hogy nem látom, ha a gép előtt ülök, és jó volna a családi kivetítés előtt nem dugdosni a kábeleket mindig....
Nagyon nagyon köszönöm eddigi segítségeteket!
Eredeti kérdésem ez volt: Van egy Philips flattv, az alábbi csatlakozókkal az alján https://db.tt/cahLYHMs
Milyen kábel kell hozzá, ha a PC képét szeretném rakotni? Megoldható, hogy egyszerre lássam a PC monitorjan és a tévén uazt a tartalmat? Köszönöm segítségeteket! :-) -
DM-Fan
Topikgazda
"Az a baj, hogy a Uncharted esetén, ahol egyébként is nagyon szépen jelen vannak a színek mind a három részben, ez nagyon tetszett és most kicsit hiányolom."
Hű, akkor tényleg igencsak túlzó LCD-t nézhettél eddig, mert az Uncharted-ek színvilága még az én precízen kalibrált plazmámon is eléggé harsány és egyáltalán nincs hiányérzetem, sőt, inkább több helyen csömöröm lett a színeitől, brutál magasra tették az eyecandy-faktort. Ennek ellenére imádom mindhárom részt - szerintem a valaha készült legjobb akció-kalandjátékok.
"Szinte minden általam játszott anyag 720p"
Ne abból indulj ki, hogy ezt írják a játék dobozára - sok esetben a tényleges felbontás 1280x720 alatti - lásd ezt a listát.
"Ezért kizárólag a kihagyhatatlan exkluzív tartalmakat tolom rajta, ahol a világ amúgy is el tud varázsolni és 5 perc múlva már észre se veszem, milyen a felbontás."
Pontosan ez a konzol lényege, valódi értelme. De egyébként az exkluzív címek grafikájával nincs is különösebb probléma, mert a 720p felbontás ellenére is gyönyörűek - ellensúlyozzák az alacsonyabb felbontást a brutális kidolgozottsággal és a magas minőségű textúrázással.
"Viszont mi a helyzet a feketéjével? Miért van az, hogy az LCD-nek legalább annyira jónak látom a feketéjét, mint az st60-nak, ezen utóbbinak meg én nem látom annyira egetrengetőnek, mint a tesztek és hsz-ek írják."
Erre nem tudok reális magyarázatot adni neked, pláne úgy, hogy nem láttam egyik TV-det sem. Nem tartom elképzelhetőnek azt, hogy egy több éves, TN-paneles készülék bármilyen szinten is jobb feketét tudjon produkálni, mint egy ST60. Vagy a beállításokkal van zűr, vagy a hibás a TV.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Látatlanban azt mondom, az ST60 feketeszintjének legalább tízszerese az LCD monitorodé. Ezt, ahogy mondani szokták, a vak is látja. Ha Te nem látod, ott valami nagy baj van. Talán a lejátszó beállításaiban, de nem szeretek messziről tippelgetni.
Viccelsz? A laptopom kijelzőjére nem tudnék ránézni, ha nem lenne kalibrálva. Brutális a különbség, bármilyen képmegjelenítőről legyen szó.[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Értem.
És kalibráltatni nagyon ajánlott ezt a tévét? Figyelembe véve, hogy ennyire az LCD-re van jelenleg sajna ráállva a szemem észre fogom venni a különbséget?
Mert ha 50gt60-am lenne, akkor a kalibrálás elenyésző része lenne a tévé árának, de ebben a méretben st60 esetén már más kérdés. Meg hát nem tudom mennyire látnám meg. -
djg
aktív tag
válasz DM-Fan #49777 üzenetére
Az én meglátásom is az, amit már írtak neked előttem is: szerintem is egyszerűen hozzászoktál az LCD túlszaturált, túlzó színvilágához, amit most - látva a plazma inkább naturális képét - hiányolsz.
Igen, ez simán lehet. Az a baj, hogy a Uncharted esetén, ahol egyébként is nagyon szépen jelen vannak a színek mind a három részben, ez nagyon tetszett és most kicsit hiányolom. De ráadásul úgy, hogy az LCD nem volt pöccre húzva, csak internet beállításokkal, ami azért a visszafogottabb fajta. Jóllehet plazma szinten nézve még így is durva, illetve gondolom művibb.Egyébként a PS3 kapcsán a színek a legkevesebbek, amik panaszra adhatnak okot - sokkal súlyosabb az, hogy felbontást tekintve 720p alatti értéken fut natívan a legtöbb játék
Szinte minden általam játszott anyag 720p, de nyilván ez sincs már sehol mai szemmel nézve, sőt már amikor megvettem kissé csalódás volt. Ezért kizárólag a kihagyhatatlan exkluzív tartalmakat tolom rajta, ahol a világ amúgy is el tud varázsolni és 5 perc múlva már észre se veszem, milyen a felbontás.Viszont mi a helyzet a feketéjével? Miért van az, hogy az LCD-nek legalább annyira jónak látom a feketéjét, mint az st60-nak, ezen utóbbinak meg én nem látom annyira egetrengetőnek, mint a tesztek és hsz-ek írják.
Beállításokkal lehet gond, a szememmel vagy itt is azzal, hogy megszoktam az LCD-t? -
BBéci
legenda
Egyrészt az lehet a helyzet, amit DM-Fan írt, másrészt nem játékokkal kell vizsgálni egy TV képességeit, hanem eredeti Blu-ray lemezzel és azok közül sem mindegy, hogy melyikkel. A kábel belezavarhat az összképbe, feltétlenül ki kellene próbálni egy másikat, de semmi garancia nincs arra, hogy tényleg amiatt látod azt, amit leírtál.
-
DM-Fan
Topikgazda
Az én meglátásom is az, amit már írtak neked előttem is: szerintem is egyszerűen hozzászoktál az LCD túlszaturált, túlzó színvilágához, amit most - látva a plazma inkább naturális képét - hiányolsz. Egyébként a PS3 kapcsán a színek a legkevesebbek, amik panaszra adhatnak okot - sokkal súlyosabb az, hogy felbontást tekintve 720p alatti értéken fut natívan a legtöbb játék, így egy mai modern megjelenítőn mindennek nevezhetők a tartalmak, csak szépnek nem. A PS4 és Xbox One idén év végi kiadásával úgy szolid 3-4 évet csúsztak meg a gyártók. Nekem a játékok színvilágával nincs problémám - bár ez is olyan dolog, hogy ahány cím, kb. annyi féle színvilág, szóval mindenképp azt mondom, hogy nálad egy berögzült valamihez képest van most változás - valószínű egyébként jó irányba, tehát egyértelműen az volt a túlzó, amit eddig néztél. Ez egyébként az LCD-t használók jelentős hányadára igaz is és sok esetben ők is csak akkor szembesülnek azzal, hogy mennyire nem helyesen beállított képet néztek, amikor technológiát váltanak. Nyilván itt nem arra a rétegre kell gondolni, aki kalibráltatja az LCD-jét és/vagy esetleg kicsit ért is a képfeldolgozáshoz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
djg
aktív tag
Sajnos nem ismerem az embereket, még annyira se, mint ebben a topicban, így nehéz megmondani kinek a szakértelmére lehet hagyatkozni. Az a két válasz jött a kérdésre, a kérdést meg nem itt akartam feltenni, mert úgy éreztem off téma lett volna. Így arra tudtam hagyatkozni.
Sajnos kipróbálni nem tudom másét, így csak venni tudnék boltban újat.
A mostani 3m-es hossz elég is volna.
A megjelenítés terén elégedett vagyok már a mostanival is, legalábbis nem tapasztaltam képi hibákat egyik eddig megjelenített HD tartalom mellett sem, így alapból elvetettem a vásárlást, de szerinted elképzelhető, hogy ezen segítene a csere egy minőségibb darabra:Kábelügyben már az erősítős topicban is írtam,hogy nálam a sötét jelenetek képe és mozgásmegjelenítése láthatóan javult...
Mert épp pár hsz-el korábban panaszkodtam a ps3-as tartalmak szerintem gyenge színeivel kapcsolatban. Vagy erről és a kialakult beszélgetésről neked mi a meglátásod?
Kíváncsi lennék még DM-Fanéra is, mert Ő ha jól tudom szintén PS-ezik... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Neszójábe #49774 üzenetére
"Aki sötét, vagy tudatlan, vagy mindkettő, az fizesse meg az árát, de szerintem aki itt érdeklődik, az azért nem ezen a szinten van."
Hidd el, hogy aki itt érdeklődik, még az sem biztos, hogy van ezen a szinten, plusz lásd, hogy itt is vannak eltérő véleményen emberek. Viszont aki ide téved, az legalább nyomon van.
"Akkor az én kábelem csak a képzeletemben létezik?"
Nem azt mondta, hogy nem létezik, csak azt, hogy elvileg nem létezhetne, mert nem szabványos és ez bizonyos értelemben igaz is. Erre utaltam én is az előbb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Neszójábe #49771 üzenetére
1. Jó, ez a Te dolgod, én a saját tapasztalatomból adódóan sem tennék így. Más kérdés, hogy a DVI-HDMI kábel eleve elég érdekes történet.
2. Nem az volt a kérdés, hogy te hogy mész el érte, hanem az, hogy a vásárlók 95%-a még mindig úgy vásárol, hogy bemegy a boltba, megkérdi az eladót, aki leakasztja neki találomra az egyik kábelt (mert ugyanolyan sötét, mint a vevő) és odaadja neki.
3. Megintcsak azt tudom mondani, hogy ez te vagy, de a vevők 95%-a még BD-t sem látott, nemhogy 3DBD-t, így nagy eséllyel csak jóval később fog szembesülni a hibával - mondjuk mikor 3 év múlva oda is eljut, hogy vegyen 10 eFt-ért egy BD-lejátszót és hozzá 990 Ft-ért BD-t is az addigi médialejátszó mellé, amiről csak erősen minőségrontott anyagot nézett. Az agyontömörített DivX-nél/Xvid-nél, meg alacsony bitrátájú mkv-knál nem feltétlen fog szembesül a kábel korlátaival - bár láttam már olyan kábelt, aminél már SD-anyag esetén is észlelhető volt a hiba.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Neszójábe
senior tag
válasz DM-Fan #49770 üzenetére
1. Én meg az 5m-es kábelről beszélek, de hozzáteszem, anno a legolcsóbb (1500 valahány forint volt az 5m-es kábel) kábelt vettem és most sem tennék másképp akár 1m-en sem, hiszen nem látom okát (ne felejtsük el, hogy ez egy dvi-hdmi kábel).
2. Attól még, hogy neten rendelem, mindig személyesen megyek érte. Nyilván nem fogok kifizetni egy 1000 forintos szállítást egy 1500 forintos kábelnél.
3. Nyilvánvalóan az első dolgom, hogy fullon járatva kibpróbálom (mondjuk egy 3d BD-vel), hogy működik-e.[ Szerkesztve ]
Peace
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Neszójábe #49768 üzenetére
"Nem 2-3x-os árakról beszélünk (5m kábel max. 3k vs. az általad említett márka 30k, azaz tízszeres ár)"
Nem 5 méteres kábelekről beszéltem, vedd csak alapul a rövid 1-1,5 méteres kábeleket. Ott nem nagyobb a különbség: egy átlag, már nem szarnak beállított Hama 3-4 eFt, egy AudioQuest meg 8-12 eFt között mozog. De 5 méteres kábelből azért a 3 eFt-os már amúgy is erősen istenkísértés kategória. De mondom: jópár hónapja az egyik ismerős is áthozta az általa vett, prémium kategóriás Hama kábelt, hogy próbáljuk már ki, mert nála időnként rosszalkodik és nálam is ugyanazt produkálta. Ugyanakkor az üzletben az eladó előtt nem tudta reprodukálni a hibát, pedig egyértelműen a kábel volt a ludas és nem kontakt-hibáról volt szó, ez egész biztos. Egyszerűen gyér minőségű volt és megbízhatatlan volt - és már nem az első ilyen Hama volt, amibe belefutottam.
"Ma BÁRMIT visszaadhatsz 8 napon belül, ha interneten rendelted, nyugodtan kipróbálhatsz akárhány kábelt..."
Igen, HA neten rendelted és HA 8 napon belül szembesülsz is a hibával. Lássuk be, hogy a vásárlók döntő hányada HDMI-kábelt nem neten vásárol és nem is feltétlen fog szembesülni ilyen rövid időtávon a hibával - vagy lehet, hogy később sem.
Továbbra is mondom: nagyon is lehet és van is különbség HDMI-kábelek által produkált kép között. Más kérdés, hogy a rosszabbik forgatókönyvet rossz képminőségnek vagy képi hibákkal tarkított képnek nevezzük, de ez már csak megfogalmazás kérdése, mert a lényeg szerintem ugyanaz: nem mindegy, hogy milyen kábelt vásárolunk.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz s7evcsenko #49765 üzenetére
Én már elvégeztem olyan tesztet, amit kitaláltál.
Ismered a mítoszromboló műsorokat? Hatalmas sikerük van, mert az egyszeri ember attól lesz boldog, ha elhitetik vele, hogy a drágább semmivel nem jobb annál, amit Ő is meg tud fizetni. Ugyanez érvényes a HDMI kábelekre.
Már leírtam, de megismétlem, aki kipróbálás nélkül vesz bármilyen kábelt, az nagyot hibázik.Nemrég beszéltünk erről villamosmérnök doktor barátommal, aki adott egy remek magyarázatot a különbségekre, talán egyszer lesz kedve és leírja egy cikkben.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ezerszer lerágtuk már ezen topicban is ezt a HDMI-kábel és HDMI-kábel között van-e különbség témát. Az a vicces, hogy mindig jön valaki, akinek soha semmi gondja nem volt HDMI-kábellel és linkel pár olyan cikket, ami azt állítja, hogy nem is lehet különbség egy HDMI-kábel és egy másik HDMI-kábel által átvitt kép minősége között, mert ha hiba van, akkor az feltétlenül drasztikus. Aztán jövünk mi, akik elmondjuk, hogy nem így van és erre jön válaszként, hogy hülyeségeket beszélünk és márpedig szarmindegy, hogy milyen a kábel.
A digitális átvitel sem egyszerűsíthető le arra a faék-szintre, hogy vagy átmegy az adat, vagy nem, pláne egy olyan hibajavítási algoritmusnál, mint amit a HDMI használ és innentől vicces, amikor valaki a SATA kábelt hozza ellenpéldának. Egyébként pontosan abból ered a legtöbb anomália a HDMI-átvitel esetén is, hogy átjut-e az adat, vagy sem és ha igen, hogyan. Volt példa olyanra az egyik fórumtársnál, hogy sávosodott a kép és a sávokon belül szúnyogzaj jelent meg, teljesen úgy, mintha analóg átvitelről lett volna szó. A kábel volt a ludas, pedig Hama volt, nem is 2-3 csillagos hanem 4 vagy 5, amit sokmindenki minőséginek gondol, de valójában nem az.
A kábel anyaga, összetétele, árnyékolása a digitális átvitelnél is kulcsfontosságú, legyen az USB-, optikai- vagy HDMI-kábel. A hosszról most ne is beszéljünk, mert az egy külön misét megér! Márpedig ebben iszonyatos szórások vannak a gagyi és a minőségi kábelek között. Aki fogott már ilyet a kezében, az tudja, hogy miről beszélek. De mondom: szemmel látható különbségek is adódhatnak a különböző kábelek közötti minőségből, ezt többen is meg tudjuk erősíteni, akik próbáltunk ilyeneket. Ezek a hibák sokszor egyáltalán nem olyan drasztikusak, amikből rögtön digitális átviteli hibára következtetne az ember. Sok esetben a felhasználó nem is észleli, hogy probléma van, a hiba megnyilvánulhat minimális röcögésben is, amit betud 24p judder-nek, pedig nem erről van szó. A szabálytalan időközönként meg-megtorpanó képért is legtöbb esetben a kábel a felelős, a felhasználó pedig idegesen cserélgeti a VGA-driver-t és a lejátszószoftvert és nem érti, hogy ami a monitoron nem röcög, az a TV-n miért teszi mégis. A kép szétesése, villódzása már a hiba drasztikus kiütközésének formája, erre tényleg akkor kerül sor, amikor a kábel nyilvánvalóan nem tudja azt a sávszélt továbbítani, amit ráírtak. De saját szememmel láttam már olyat is, ahol minimális pixelhányad volt csak érintett pl. színkeverési hibával, ettől függetlenül szakavatott szem alapos észrevételezéssel kiszúrja a dolgot, holott a nagy átlag normál nézési távolságból semmit nem észlel belőle. Pedig ez is kábelhiba eredménye.
Sokan azt nem fogadják el, hogy többen tapasztalatból írjuk a dolgot. Nem, nem aggatunk műszert a kábelek végére, nem mértük ki, hogy bitről bitre ugyanaz az anyag jön-e át (egyébként nyilván nem ugyanaz jön át - és itt már bele is futottunk abba, hogy mégsem mindegy, hogy milyen az a HDMI-kábel). Egyszerűen csak arról van szó, hogy egyik kábellel a rendszer produkálja a hibát (hozzáteszem: adott esetben nem is minden anyagnál, csak mondjuk egy bizonyos bitsűrűségű és felbontású anyag fölött - minden esetben high-speed kábelről volt szó, tehát nem ez az ok), a másikkal pedig nem. Mivel a hiba csak bizonyos anyagoknál reprodukálható, még adott esetben a kábel cseréltetése is problémás lehet, ha olyan a kereskedő. És most megint visszajutunk oda, hogy igenis oda kell figyelni a kábelvásárlásnál, mert ha ezen hibák mondjuk a gyengébb minőségű, noname vagy alsó kategóriás kábelek között nagyobb számban fordulnak elő, mint a minőségi, magasabb árszintű kábelek között, akkor már megintcsak érdemesebb egy AudioQuest minőséget megütni első vásárlásra, ami mondjuk egy gagyibb kábel árának 2-3-szorosába kerül, ami szerintem senkit nem vág földhöz, mégis garantál egy magas szintű megbízhatóságot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Neszójábe
senior tag
Ok, én csak újra megerősítettem, hogy az 5m-es rendben van (úgy látszik, jó minőségű ezer forintos !5 méteres! kábel...), hangsúlyozván azt a nézetet, hogy valóban csak az gondolkodjon méterenként 6k-s kábelben, aki valóban lát különbséget.
A kivetítős példád nem tudom, hogy jön ide. Arra gondolsz, hogy Te tapasztaltad, hogy kivetítőnél nem működött a nem HS kábelen a 3d BD? Lehet hülyeség, de szerintem van különbség a között, hogy a forrás nyomatja a hangot a kábelen és a megjelenítő nem csinál vele semmit (hdmi-hdmi kivetítő, már ha nyomatja ilyenkor), meg a között, hogy a forrás meg sem próbálja közvetíteni a hangot (dvi-hdmi az én esetemben).
[ Szerkesztve ]
Peace
-
BBéci
legenda
válasz Neszójábe #49758 üzenetére
5 méternél hosszabbat írtam, az 5 méteres az pontosan annyi és nem hosszabb.
6 méterest nem (igazán) gyártanak, a 7 méteres már erősen kérdésesen viszi át, amiről beszélünk, 10 felett pedig szinte kizárt..
Ismétlem, az 5 méteressel semmi gondnak nem szabad lennie, ha jó a kábel.Hangot illetően már azért sincs igazad, mert az a vetítőkhöz nem megy.
(#49760) s7evcsenko
Fafejűség állandóan mérésekre hivatkozni. Azt hogyan méred, hogy egyik kábellel szélesebb a sztereó színpad, mint a másikon keresztül?Ha mérések tömkelege igazolná, hogy az egyik kábel, ami 100000 forintba kerül, más, sokkal jobb, mint az 1000 forintos, de Te abból otthon semmit nem látsz és semmit nem hallasz, mégis a drágábbikat fogod megvenni? Csak azért, mert a mérések szerint jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
válasz MasterMark #49759 üzenetére
Ezt nem tudom Neked biztosra mondani. Amikor megvettem a 3d tévét, akadozott rajta a 3d BD (tehát nem felezett) lejátszás a pc-ről. Hetekig nyomoztam, hogy mi lehet a probléma, többek között felvetődött az is, hogy a kábel miatt van. A kábellel kapcsolatban olvastam, hogy a high speed kábelre csak hd hang mellett van szükség, ezért tovább kutakodtam. Kiderült, hogy a GTX260 nem támogatja hardveresen a 3d BD lejátszást!!! Azt hittem be**arok... (Pl. egy GT240 támogatja...) Mivel a proci nem mai darab volt (E6550, azért volt benne újabb VGA, mert a 8800GT gajra ment), nem tudta kiszolgálni szoftveresen a lejátszást, így megléptem az amúgy is időszerű gépfeljújítást és vettem egy fx6300-as procit, azóta tökéletesen megy a 3d BD. Így tapasztalatból mondom: 5 méteres 6 éves dvi-hdmi kábel és működik. (Ez egy kis szösszenet azoknak is, akik pc-ről szeretnének ilyen tartalmat lejátszani... )
Peace
-
MasterMark
titán
válasz s7evcsenko #49760 üzenetére
Nem is tudom... Talán mert nem vagyunk mindenhatók.
Sol dolgot nem ért az emberiség.Switch Tax
-
s7evcsenko
addikt
válasz MasterMark #49757 üzenetére
Nem lehet mérni csak látni? És az meg hogyan létezhet?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Neszójábe
senior tag
5m-es kábelről van szó, amikor vettem még kósza gondolat sem volt a high speed kábel és tökéletesen működik rajta a 3d BD lejátszás. Ne felejtsd el, hogy nem megy rajta hang! Ezt már múltkor is magyaráztam Neked, de akkor sem hittél nekem. Ha a dts-hd-nak is ezen kéne mennie, akkor valóban kevés lenne. Ezt nem érti meg senki, hogy kutyát nem érdekli, hogy hívod a kábelt, a sávszélesség a lényeg, elbírja, vagy sem, ennyi...
Peace
-
tisn
addikt
en szivesen tanulok _MEGALAPOZOTT_ dolgokbol
de ahhoz reprodukalhato, bizonyitott kiserlet (linkelese) szuksegeltetik, nem pedig nehany homalyos fotoszivesen elhinnem, hogy a noname kabelen 1tb adat atvitele eseten van korigalatlan x hiba, kacsa fele hdmi kabelen meg y, ahol x joval nagyobb mint y (vagy y esetleg 0)
csak ehhez ugye meresek kellenenek
ez nem analog tech, ahol tere van a szubjektumnak, teltebb hangzasnak, stb.
ez szimpla adatatvitel
-
BBéci
legenda
Az a legnagyobb probléma, hogy rendszeresen olyan emberek mondanak véleményt és hülyézik le a többieket, akiknek egyáltalán semmiféle tapasztalatuk nincs a témában, csak az elmélet alapján ítélkeznek.
-
MJordan
tag
Sziasztok!
Most láttam, hogy az Edigitalban ugyanannyiba kerül az 50GT60 és az 55ST60! Megéri inkább a GT60-at venni a képminőség miatt vagy inkább maradjak a nagyobb méretű ST60 mellett? Az input lag mennyire gáz az ST60-nál? -
Neszójábe
senior tag
-
Norbi 72
veterán
Digi kábeles topicból:Viasat Nature HD magyar lett.Végre!
-
Norbi 72
veterán
Kábelügyben már az erősítős topicban is írtam,hogy nálam a sötét jelenetek képe és mozgásmegjelenítése láthatóan javult.Más változást nem láttam,de ez épp elég volt,hogy megérje azt az 5 ezret.
-
tisn
addikt
válasz hunspikey #49743 üzenetére
az inkabb ezert van
As of the HDMI 1.4 specification, these are the following cable types defined for HDMI in general:[124][125]
Standard HDMI Cable – up to 1080i and 720p
Standard HDMI Cable with Ethernet
Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable – 1080p, 4K, 3D and deep color
High Speed HDMI Cable with Ethernet
An HDMI cable is usually composed of four shielded twisted pairs, with impedance of the order of 100 Ω, plus several separate conductors. -
hunspikey
őstag
válasz rgeorge #49742 üzenetére
Nekem is ez a személyes tapasztalatom. 4 db különféle HDMI kábellel rendelkezem és semmi de semmi féle képminőség differencia nincs pedig szerintem elég jó TV-m van - ellenben amelyik full gagyi az a 3d-t nem viszi át - megszakad a jel és kész - rá fagy valami digitális szemét a képre - ennyi.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
rgeorge
addikt
válasz hunspikey #49735 üzenetére
Az első linken lévőt? Azt most olvastam először és végre benne volt az, amire vártam: a HDMI speckó alapján való gondolkodás. Korábban elhangzott az is, hogy nincs hibajavítás: dehogy nincs. Ami a lényeg: egy pixel vagy olyan, mint az eredeti, vagy hibás. Azaz kábel okozhat kimaradó, vagy méginkább világító pixeleket, de más változást nem tud előidézni a forráshoz képest. Ha van hibás pixel, akkor pedig a kábel rossz, cserélni kell. Képminőség (és ugyanígy hangminőség) változáshoz nincs köze a kábelnek, nem lehet, nem ad rá lehetőséget a HDMI szabvány. Qu.e.d.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz hunspikey #49735 üzenetére
Nem akarok én meggyőzni senkit. Az információ ott van, akit érdekel, az elolvassa aztán vagy megérti és elfogadja a következtetést, vagy nem. Szerintem egyébként műszakilag is érdekes, hogy milyen módszerrel próbáltak objektív tesztet csinálni.
Egyébként én is Ká-Csa kábelt használok, de csak azért,mert nekik volt szerelhető és ezzel ki tudtam cserélni a korábban a falba behúzott s-video kábelt. Valószínűleg már ott megbukik a rendszerem, hogy magam krimpeltem a HDMI csatlakozókat... -
kovadika
őstag
válasz hunspikey #49737 üzenetére
Nincs kedvem belemenni, leírtam mit csináltam. Kb. 30 másodperc telt el a két kép között, amíg kábelt cseréltem. A gép állványon volt, ugyanazok a fix beállítások voltak rajta. De, mint írtam szabad szemmel is látható volt, hogy rosszabb a kép Dune lejátszóhoz kapott kábellel. Ezért cseréltem ki, ezért csináltam a képet is, hogy nem csak beképzelem-e magamnak. Ketten néztük és mindketten jobbnak ítéltük azt a kábelt, ami a képeken is jobban mutat, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz kovadika #49733 üzenetére
Már a fehéregyensúly sem azonos - tehát a rögzítéskor csúszott el a képed, nem azért mert mást visz át a két kábel. Gondolod, hogy majd fotóról visszanézve meg lehet ítélni azt, amit a profi teszterek frame capture kártyával nem tudtak igazolni. Azonos ellenőrző összegek jöttek ki a két kábel közt - magyarul egy bit információ különbség se volt a drága meg az olcsó kábel közt. Ehhez képest a te egyik képed lila a másik meg zöld!!!
-
kovadika
őstag
Senkit nem célom meggyőzni. Mindenkinek van lehetősége, hogy a saját szemével győződjön meg a dologról. Én is megkaptam már azt is, hogy teljesen hiteltelen a kép, más azt mondta, hogy ilyen különbségek lehetnek és vannak is.
Ennek ellenére a drága kábeleket én is feleslegesnek tartom egy átlag tévézőnek, de egy Kácsa, vagy a korábban linkelt Audioquest nem egy nagy kiadás. Főleg a 200+-os tévé mellé.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Adamo_sx #49731 üzenetére
Én ezt a tesztet már belinkeltem egy éve - majdnem kihajítottak a fórumról
És ezek szerint konkrétan egymillió dollár van felajánlva annak aki bebizonyítja, hogy a drágább kábel szebb képet ad - mégsem sikerült senkinek se. De az itteni hívőket úgy sem tudod meggyőzni - és ezt tudják jól a drága kábel gyártók is
-
kovadika
őstag
Csak előkotortam a képeket, amiket csináltam: [link]
Nekem ez megérte azt, hogy a jobbik kábelt használjam, pedig az sem volt drága. És nem, nem csak a képeken néz ki így, hanem a valóságban is. És gyanítom egy ennél minőségibb kábellel még jobb eredményt lehet elérni, ami egy profibb megjelenítőn még inkább kiütközik. Szerintem senkinek nem kéne megkérdőjelezni a tapasztalatait, hanem a saját szemeddel meggyőződni a dologról. -
Ispy
veterán
-
tisn
addikt
válasz kovadika #49726 üzenetére
erdekes
akkor a sata kabelt, ami a winyorol a procihoz juttatja a filmet, azt is erdemes az 500ft-os noname-rol kacsa tipusura cserelnem?
bar fura, hogy nem szokott crc hiba jonni ezzel sem
vajon ha a monitorom es a pc kozotti dvi kabelt minosegi kacsa tipusura cserelem, akkor a visual studio nem pont ugyanugy fog kinezni, mint az ev tobbi napjan?
ha a kacsa vs noname hdmi kabel masik vegere is egy pc-t teszek, es bitrol bitre beolvasom az adatfolyamot, akkor az nem fog egyezni?
erdekes dolgokat mondtok
-
djg
aktív tag
Épp ez az, hogy az LCD-men nem látom kéknek. A plazmán se látom kéknek, de tök feketének se és azt vártam, hogy a fekete itt feketébb lesz, mint az LCD-n.
Nem látom úgymond az LCD hátrányát feketében. Na jó, lehet, hogy ez kicsit túlzás, főleg ezzel a monitorral és nem egy samsung f8000-es lcd-vel összevetve, mert azért jobb volt (pl. Batman köpenye feketébbnek tűnt, ez anno elég kékesnek tűnt korábban, bár tényleg csak az emlékeimre tudok hagyatkozni) csak egyszerűen többet vártam a sok leírás alapján (tesztek + fórum hsz-ek).
De továbbra se állítom, hogy a tévé a hibás, többtényezős lehet.Amúgy gyári, internetes profilon futott az LCD tévé, nem volt kalibrálva, ahogy az st60 sincs. A fényerő így kb. a felén van csak, tehát azért nem mondanám, hogy éget, de azért még így is erősebb a fénye, mint a tévének. (De ahogy írtam a tévé fényerejével semmi bajom.)
Hát az lehet, hogy hozzászokott a szemem, mivel életemben először használok plazmát bármire is. Hosszú évek óta LCD a monitor és a lenti tévé is.
És ami még feltűnt st60-as tesztek után kutatva, hogy ezen a mostani hp LCD TN paneles monitoron is nagyon szépnek látom a feketét, ami a plazma feketéjét hivatott promózni, csak hát ugye nem is értem hogyan, hiszen a képet egy LCD jeleníti meg, ami ugye fals.
-
MasterMark
titán
Ki kell próbálni.
Switch Tax
-
TCr
veterán
El nem tudom képzelni, hogy a feketéket miért látod kéknek.
Be volt állítva rendesen az az LCD, vagy gyári beállításokon futott?
Az én régi Samu LCD TV-men (B550) is szinte mindent lejjebb kellett venni, hogy színhű legyen, az alapbeállításokkal eléggé "tolakodó" volt.
Tényleg az lehet a helyzet, hogy hozzászokott ehhez a szemed.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
djg
aktív tag
válasz Neszójábe #49717 üzenetére
Töksötétben próbáltam csak! Kb. éjfélkor. Talán ezért is jött ki ennyire, hogy a fekete nem az igazi...
Na igen, én még nem mertem belenyúlni a beállításokba. Bejáratós a tévé, ha jól rémlik azt olvastam a topic összefoglalóban is, hogy nem is nagyon jó még ilyenkor ezzel játszani, meg attól is félek, hogy csak elrontanám. Se műszerem, se semmim nincs a helyesebb beállításhoz és nagyon sok a lehetőség, ahogy menüben barangolva felfedeztem. Így is remélem, hogy nem okoztam gondot vele, hogy 1-2 kiprübálás (más másodperc) erejéig megnéztem kiemeltben is.
Igen, lehet, hogy hozzá kell szoknia LCD után, de kérdés, hogy hozzá fog-e valaha, hiszen netezésre, PC játékra továbbra is az LCD-t használom.
De amúgy magát a fényerőt kellemesnek tartom, már az elejétől fogva annak tartottam, nem is esett nehezemre kb. egyből true cinema üzemmódon használni és este, tök sötétben a Normál is túl sok, meg a színei hidegebbek is.
-
kovadika
őstag
válasz BullZeye #49719 üzenetére
Már hogy ne lenne. Saját szememmel is láttam a különbségeket kábelek közt. Raktam is fel képet a fórumba, de most nem keresem ki. De a fórumozók többsége -legalábbis ebben a topicban- elismeri, hogy lehet, és van is különbség. Én elfogadom, ha valaki nem látja, de ne állítsuk, hogy nincs.
És nem, nem placebo, nem magamat akarom meggyőzni, hogy jól tettem, hogy drága kábelt vettem. Soha nem volt drága kábelem, két olcsóbbat hasonlítottam össze, és már itt is voltak különbségek, pedig egy 50ST50-en, tehát egy 65-ös VT-n biztos hatványozottan jött volna elő a dolog. Egy milliós vetítő-vászon cuccról nem is beszélve.(#49720) djg
Lehet tényleg egyedi problémája van a készüléknek. El se tudom képzelni, hogy egy 5 éves középszintű LCD után egy ST60 ne legyen megváltás. Ha nincsenek látásproblémáid valami gond lehet a tévével.
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz kovadika #49716 üzenetére
Az lehet, hogy hozzászokott, de tegnap direkt kerestem neten tökfekete képeket és kiraktam teljes képernyőre az LCD-nél. Nem állítom, hogy koromfekete volt, de nem éreztem sötétkéknek, kellően mély volt és oldalsó bevilágítás is nagyon minimális volt. Pedig már 5 éve se volt high-end készülék, igaz nem is a legolcsóbb, de akkor is csak TN paneles. Meg a munkahelyen is egy TN paneles hp le2201w-n dolgozom és számomra ennek a feketéje is megdöbbentő. (A kocsiban lévő gyári navi viszont mocskos csúnya kéket dob ki, amikor "elsötétítem", tehát azért csak érzékeny vagyok én is erre. )
Amúgy megnéztem az üzemmódot, nem kiemelten volt, szerintem sose használtam azon. Internet módban volt/van, böngészéshez való üzemmód.
Gondolkoztam későbbiek során a kalibráláson, de nem tudom megéri-e egy 42st60-nál. Ha 50gt60-am lenne nem gondolkodnék rajta, de érdemes ezen is figyelembe véve a méretét és a tudását, na meg azt, hogy szaki nélkül nem tudom, ami külön pénz.
Én is a True Cinemát használom normál filmezésre, tévézésre, tetszik a képe és itt érzékelhető a különbség az előző tévével összevetve - ami a fent említett monitor volt, mert az tv is egyben.
De valamiért játéknál nem volt meg ez a különbség, vagy nem éreztem, sőt. Először a Last of Ust indítottam el és olyan érzés volt, mintha minden csak a szürke különböző árnyalataiban "pompázott" volna, fakó volt a kép egyszerűen. Ez kicsit csalódás volt. Jó, maga a játék is ilyen borús alapvetően, de először LCD-n vittem végig és nem tűnt ilyen rossznak. Lehet, hogy az úgymond "elmosta" ezt? Az uncharted hozott szép színeket már, de semmi egetrengetőt nem éreztem sajnos LCD-hez képest.
Játék alatt is használtam a true cinemát, de ezzel még szürkébbnek, fakóbbnak tűnt a kép minden próbált játék alatt. Először a Normál mód tűnt a legjobbnak, mert akkor legalább erősebb volt a fényerő, de a cinema vagy mozi vagy milyen mód később színhelyesebbnek tűnt, azon hagytam. -
BullZeye
veterán
válasz kovadika #49707 üzenetére
Nem, nem lesz jobb a képe. Ha csak nem hibás a kép, pöttyös, stb. Legalábbis ezt írják a külföldi teszteken. De ha van időd, tesztelgess kábeleket, mert engem is érdekel, hogy mi az igazság, csak placebo, hogy jobbnak érződik a kép, vagy van valós alapja...
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tome.jr
addikt
válasz kovadika #49714 üzenetére
Az 50 col kicsi lenne, minimum 55, de inkább 60 vagy fölötte kellene.
A kép nem volt kalibrálva, próbáltunk ugyan mindent egyedileg igazítani, de nem volt kielégítő számomra az eredmény. A kép mondjuk az egyik dolog, de még ott van az input lag is ami nagyon magas volt a linkelt tesztben. Kérdés, hogy az 5500-höz képest esetleg az 5000 jobb-e ebből a szempontból.
Az E550-et próbáltuk játékra is, igaz csak TPS-sel, de ott nem vettem észre input lagot.
Szerk: MM-ben néztem pár napja egy ES51E8000-et, annak nagyon jó volt a képe, igaz azon is a sötét részek nem voltak túl részletesek, de sokkal természetesebb volt a képe mint a mellette kiállított LED-es csodáknak.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
Kell a sötét környezet a szép színekhez...
A beállításokat tekintve pedig Te is belenyúlhatsz egy két dologba (fényerőt kicsit le, gammát egyet fel és a kontrasztot, ami Neked kényelmes). De még a szemednek is kicsit hozzá kell majd szoknia a kisebb fényhez, ha az LCD kiégette már...
Akkor lesz fasza...Peace
-
kovadika
őstag
Szerintem hozzászokott a szemed az LCD túlszaturált színeihez, talán még extrém beállításokon is használtad, ami megint rátesz egy lapáttal. Ha átszoksz a plazmára, akkor tudod majd értékelni. Színek és a feketeszint majd kalibrálás után lesznek teljesen rendben. Idén nem tudom mi a módi, de tavaly az ST50-en a True Cinema volt ajánlatos és az volt a kalibrálható is.
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Amióta megvan az st60 tegnap volt először, hogy otthoni környezetben is kipróbáltam a ps3-at rajta.
Input lag szempontjából most már ki merem jelenteni, hogy részemről teljesen vállalható, nem zavaró, de a game mode mindenképp kell hozzá!
Kipróbáltam vele és nélküle is, érezhető a különbség. Nélküle már észre lehet venni, és az üzletben is az bizonytalaníthatott el anno, hogy nem volt bekapcsolva.
Komolyabb kompetitív küzdelmekhez továbbra se ajánlanám, de single lövöldéhez vagy bármihez igen.
Megnéztem a last of us alatt (ami az üzletben a mumus volt, késett), továbbá batman:AA demo, Uncharted2 demo alatt is. Teljesen rendben volt.
Most viszont egy kis sarlatánság: kövezzetek meg, de a képminőségtől kicsit többet vártam. Nem azt a hatást, mintha lecserélték volna a grafikát, de színtelítettségben többet. Színesebb képet. Eddig egy 23"-os kb. 5 éves LCD-n toltam és pl. a számomra fantasztikusan szép színekkel operáló Uncharted 2 ezen a tévén se adott több élményt színek terén. Ez számomra kicsit elszomorító, de:
1. a készülék nincs kalibrálva (még nem is lehet, nincs még 100 óra se benne)
2. lehet, hogy a gyári beállításoknál nem a legjobbat használtam (bár kipróbáltam a Cinema, Normál és egy pillantás erejéig a Kiemelt módot is és leginkább a Cinema jött be - tévénézéshez a true Cinema jött be leginkább)
3. simán lehet, hogy nem a tévével, hanem velem van a gond. Lehet, hogy a szemem nem a legjobb ezen részletek észleléséhez vagy laikusként nem azt nézem, amit kell (bár szerintem a színeket így is érzékelnem kéne)Amúgy elég közel ültem, 2 méternél mindenképp közelebb, de volt, hogy 1 méterről is. Na jó, azért Batman köpenye feketébb volt, mint amihez szoktam, bár már rég játszottam azzal az LCD-n.
Ja és a fekete a másik dolog. A tesztekben az st60 feketeszintjét is agyonmagasztalják, de azért számomra elég jól látható a fekete szintje és a káva feketéje közti különbség. És gondolom elméletileg annál jobb feketét nem tud, mint amit a filmeknél alul-felül, nem? Márpedig ebben az esetben nem úgy érzem, mintha ott "kioltódna" a pixel és szinte tökéletes lenne a fekete, hanem hogy már-már inkább kékesen világít. Ennyire az LCD-mnek is fekete volt a feketéje.De még mielőtt nagyon leszókaratéztok megismétlem, hogy lehet, hogy nem a tévével van a gond, hanem velem.
De az is lehet, hogy ilyen példányt fogtam ki. DM-Fan többször hangsúlyozta, hogy ugyanazon típuson belül is lehetnek eltérések az egyes példányok közt. -
kovadika
őstag
válasz tome.jr #49710 üzenetére
Inkább kalibrált beállításokon kellett volna nézni. Ha gyengének tartod, akkor jobb ha Panasonicot nézel, de sajnos ott nem nagyon van az igényeidnek megfelelő. 65ST50 lett volna jó, de az kifutott 500 ezer körül. Már nem nagyon kapni, legfeljebb visszavitt darabokat. Ennek a tévének az utódja, a 65ST60, ami 680 ezer, viszont ennek már magas az input lagja, nem ajánlott játékra. GT60 nincs 50 colnál nagyobb méretben, marad a VT széria, de az már bőven 700 fölött van.
Eléggé meg vagy lőve. 50GT60 350 körül megáll, nem tudom elég-e ez a méret? Képminőségben sokkal jobb, mint a Samsungok, játékra is jó, de nem 60-65 colos.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Franky2Ster #49711 üzenetére
Csere és kipróbálás után várjuk a tapasztalataid.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
mayday00
őstag
válasz Franky2Ster #49706 üzenetére
Ha van egy jobb képmegjelenítőd egy ilyen kábel minimum kell.(DM-Fan is ajánlotta)
AUDIOQUEST Pearl (5 csillagot kapott valamilyen teszten)Ára sem vészes. Itt is többen ajánlották. Én is ilyet vásároltam. Hama-t cseréltem le. Jobb lett a kép minősége
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
MasterMark
titán
-
kovadika
őstag
válasz Franky2Ster #49706 üzenetére
Függ a megjelenítőtől is, de igen, lehet jobb minőséget elérni jobb kábellel.
-
Franky2Ster
senior tag
Lehet láma a kérdés van egy HDMI High speed kábelem nem márkás,ha ezt cserélem jobbra változik a kép minősége vagy ugyan olyan lesz?
-
kovadika
őstag
válasz sad_Vamp #49704 üzenetére
A sötétítés nem sem vaksötétet jelent, hanem mondjuk elhúzom a sötétítő függönyt. Igazából teljesen mindegy, lámpafénynél is láthattam magam az ST50-ben, meg az F5000-ben is, ha akartam. Ha normális minőségben akarsz megnézni valamit be kell sötétíteni, mert verőfényes napsütésben szűrős és szűrő nélküli plazmának oda a kontrasztja. Ha nem süt a nap, mondjuk borús az ég, vagy esteledik mindkettő nézhető. Szerintem a szűrőnek nem is ez a fő funkciója, hanem az hogy mondjuk sötétben a falról visszaverődő fényt elnyeli, ezáltal még kontrasztosabb, tisztább képet ad.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz kovadika #49703 üzenetére
nem mindeki szeret töksötétben TVzni (már oly sokszor mondtam én sem) és akkor bizony sima lámpafénynél szerintem elkél a szürő, mert én még lámpánál is szoktam látni magat/a falat.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kovadika
őstag
válasz sad_Vamp #49702 üzenetére
Nézési szokásoktól függ. Aki amúgy is besötétít filmezéshez, vagy főként este nézi, annak tök mindegy. A képátló kárpótol. Fényes nappal pedig a szűrős tévé is tükröződik.
Van haszna a szűrőnek, de mikor ST50-em volt is sötétítettem, most F5000-em van és sötétítek, mert úgy élvezetes. Volt, hogy az ST50-en sem láttam szinte semmit nappal, tehát kicsit túl van misztifikálva a jelentősége. Ettől függetlenül hasznos dolog és aki nem szeret sötétíteni, vagy főleg nappal használja a tévéjét, az tényleg szűrőset vegyen.
Ez alól talán a VT-ZT kivétel, amiknek már jobb szűrője van, de ugye e két modell meglehetősen kevés felhasználót érint.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Google Pixel topik
- Amazon Kindle
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest