Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Hol lehet bekapcsolni a Pana tv-ken, hogy mutassa a mindigtv adások alatt a feliratot? Mert az oké, hogy az Options alatt átállítom a hangsávot eredeti nyelvre, de nem tudok feliratot kapcsolni...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
kovadika
őstag
"Különben is ,hogy nézne ki ha valaki a hőn áhított tv-jét pocskondiázna,miután haza vitte és vagy egy hetet használta már otthoni környezetben is."
Kezdjük ott, hogy nem tartanék meg olyan tévét, aminek a képminőségével nem lennék megelégedve. Ha valóban LCD-szerű lenne a mozgásmegjelenítése az ST-nek, akkor biztos, hogy másnap küldtem volna vissza a feladónak.
-
tomic
addikt
válasz kovadika #49194 üzenetére
Eszemben sincs. Minek? Nincs ennek semmi hibája,ez ennyit tud.
Egyébként tettek már róla említést. Csak nem ennyire nyersen van fogalmazva.
Különben is ,hogy nézne ki ha valaki a hőn áhított tv-jét pocskondiázna,miután haza vitte és vagy egy hetet használta már otthoni környezetben is. -
tomic
addikt
válasz TurboGPityu #49187 üzenetére
A helyedben vinnék magammal különféle forrás anyagot,és megnézném mind a két tévét azonos beállítás mellett.
De én hanyagolnám az ST-t. Mozgás megjelenítése felér egy jobb LCD-vel(legalább is nekem).
Nem egy nagy eresztés tv. Nekem is ilyen van,de megy is a háztól hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #49191 üzenetére
Én kb. 1,80-1,90-ről nézem az 51"-os tévét és elviselnék még ekkora távra is egy 55"-ost. Kétlem, hogy ennél bárki közelebb húzná a bútorokat a tévéhez, mert az már tényleg a beleülök a képbe kategória. A bolti vizsgálgatásnak meg az égvilágon semmi értelmét nem látom, mert különböző beállításokon mennek a tévék, a fényviszonyok sem olyanok, mint otthon. (Pl.: Ő jobbnak látja a feketeszintet a GT-n, mikor tudtommal nincs is különbség az ST-GT feketéje között. Legalábbis annyi biztos nincs, amit boltban szabad szemmel meg lehetne állapítani. Ráadásul a szűrőjük is ugyanaz.) Főleg egy GT-ST közt, ahol ha mindkettő kalibrálva lenne már-már tényleg szakavatott szemnek kéne vizsgálnia, hogy egyértelműen jobbnak ítélje meg a GT-t.
A nagyobb képátló viszont mindig meghálálja magát. Szerintem a GT nyújtotta többletet (ami ST-hez viszonyítva tényleg elhanyagolható egy átlagfelhasználó számára) simán üti a +5 col. Persze lehet tényleg kifinomult a látása, és az ST nem elégíti az igényeit. Ez esetben tényleg a kisebb, de valamivel jobb tévé kell.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz TurboGPityu #49183 üzenetére
Mozgasd a saját kezed magad előtt, mintha dobolnál és meglátod, neked is legyező lesz a kezedbõl. Ez természetes. Semmi köze a tv képességeihez.
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz TurboGPityu #49187 üzenetére
"3m-ről nézem, de minden mozdítható... A kanapé közelebb húzható, sőt a TV állványnak kerekei vannak."
3 méterre 55ST60, ha közelebb húzásra lehetőség és hajlandóság is van, 50GT60.
[ Szerkesztve ]
-
TurboGPityu
csendes tag
válasz liszi70 #49185 üzenetére
3m-ről nézem, de minden mozdítható... A kanapé közelebb húzható, sőt a TV állványnak kerekei vannak.
Kérdeztem az eladót a beállításokról, de vagy nem akarta , vagy nem tudta megmondani. Szóval hiába volt egymás mellett a két készülék , azt hiszem az eladó kissé rájátszott a drágább készülékre , amire a GT60-nak valószínűleg nem lett volna szüksége.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz TurboGPityu #49180 üzenetére
"Szóval 50GT60 vs 55ST60"
Nekem is ez a dilemmám, viszont nem nekem lesz a tévé, hanem fateréknak, nekik pedig a picit nagyobb méret fontosabb, mint a picit jobb minőség. 55st60 lesz több mint valószínű.
5 méterről nézik a tévét.
Magamnak valószínű, hogy a gt60 lenne. Bár egyelőre a g20 bőven elég, nem tervezek cserét. -
nagyúr
"Viszont nem tudom hogy a két gép milyen beállítással ment"
Hát ez az.
"Az eladó egyébként állította hogy idén már nem lesz árcsökkenés"
Hülyeség.
"Szóval 50GT60 vs 55ST60 ?"
Milyen messziről nézed?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz TurboGPityu #49183 üzenetére
Persze. A TV saját lejátszója csak 60 Hz-en képes hajtani a panelt. Ha 24p anyagot küldtél rá, akkor helytelen kadenciával játszotta le és akkor nem kell csodálkozni, hogy "osztódik" a dobverő. Ha megfelelő, 1080p24Hz módban jár a panel, akkor nem lesz ilyen gond. De ha mondjuk nem 24p-s, hanem mondjuk 29.970 FPS-es is az anyag, akkor is tud érdekes dolgokat produkálni a belső lejátszó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
A Dinamikus képmódból ne indulj ki, az tényleg LCD-szintűre képes degradálni a plazma képét! Érezhetően jobb TV egyébként a GT60, mint az ST60, ez teljesen egyértelmű.
"Még a GT-n is vagy száz ütője volt a dobosnak."
Ha úgy érted, hogy durván judder-ezett a kép, akkor valószínű, hogy nem jó kadenciával ment a lejátszás. Nekem elég sok koncert BD-m van, de azok olyannyira tökéletesek, hogy némelyik bőven-bőven referencia szintet képvisel.
"Szóval 50GT60 vs 55ST60?"
Én egyértelműen a GT60-at venném. Az az 5" sajnos egyáltalán nem látványos különbség, ugyanakkor a két TV képe azért nem egy kategória. A GT60 nem véletlenül kapott Reference Level minősítést a hdtvtest.co.uk-től sem, míg az ST60 "csak" Highly Recommended-et.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
TurboGPityu
csendes tag
Ma meglátogattam az egyik Panashopot. Egymás mellett volt kirakva az ST60 , és a GT60 , mindkettő 50-esben természetesen. Ugyanazt a videót néztem mindkettőn (Bruce Springsteen - Live In Hyde Park.mkv) .Százezer ember , nappali fényben, plussz a zenészek reflektorok alatt A GT- n erősebb volt a fekete, az ST-n egy árnyalattal (de érezhetően) gyengébb volt . A kontraszt (és talán a részletek?) szintén a GT-n voltak erősebbek . Viszont nem tudom hogy a két gép milyen beállítással ment . Az eladó ahogy lapozgatott a menüben egy pillanatra a dinamikus üzemmódra mutatott a GT-ben, az ST nem tudom milyen beállítással ment. Az eladó is azt bizonygatta hogy a GT sokkal jobb mint az ST , (valószínű hogy igaza van) de nekem a GT már-már " LCD közelinek " tünt ( A dinamikus beállítás okozhat ilyet? ) Egyébként érdemes koncert filmet nézni , főleg a dobost . Még a GT-n is vagy száz ütője volt a dobosnak . Az eladó egyébként állította hogy idén már nem lesz árcsökkenés , de gondolom neki hivatalból ezt kell mondania. Szóval 50GT60 vs 55ST60 ?
-
BBéci
legenda
válasz kokobe #49176 üzenetére
Csak 2D-ben láttam és ritka pocsék film, bánom, hogy kikölcsönöztem és időt pazaroltam a megnézésére.
Arra már nem emlékszem, hogy technikailag milyen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Locutus
veterán
válasz MasterMark #49172 üzenetére
Szerintem nem egy SD szinten is gyatra minőségű adóval kell az ilyesmit tesztelni...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
MasterMark
titán
Nem tudom van-e valakinek PAX tv-je, de most véletlen idekapcsoltam, és nagyon durva poszterizáció van jelen.
Egyébként most látok ilyet előszőr.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hunspikey
őstag
válasz kicsi kecske #49097 üzenetére
Azt nem tudom mi van a hatvanas szériával, de még az 50-es szériánál, hatalmas különbség volt az ST meg a VT közt, mert utóbbi pro módban gyakorlatilag dither nélkül árnyalt mindent, ami azért lássuk be hatalmas minőségi különbség egy ST-hez képest. Pont annyi, mint amikor a VT50-en váltasz pro és thx módok közt - egyértelműen zajosabb a THX, nem is kicsivel.
Hasonló különbségek vannak a pószterizációnál is: pro módnál szinte nem létező dolog, THX-nál van szépen, normál módban, meg ordít.
Szóval van valós különbség egy kalibrált ST és egy kalibrált VT közt - szerintem.
üdv!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Chrys_
addikt
A VT50-n egyre erősebb lett a zúgás normál (nem túl világos) képtartalom mellett is. THX módban, brightness 0-n. Ezt lehet garanciában javíttatni? Egyáltalán foglalkoznak vele? Visszaolvastam a témában, kicsit lehet "kézrátétellel" is gyógyítani, de én ezt inkább kerülném, mielőtt valami más is tönkremegy.
-
-
djg
aktív tag
válasz Neszójábe #49154 üzenetére
Igen, én vagyok az a "csóka".
Elvittem a ps3-at a panashopba, teszteltük az eladóval st60-on és pana lcd-n is.
Tesztprogramok: the last of us és a killzone 3 demo voltak.
Az előbbin feltűnt a különbség és nem mondom, egy kicsit elbizonytalanított. A killzone3-tól meg, mivel fps, azt vártam, hogy még rosszabb, érezhetőbb lesz a különbség, de érdekes módon ott meg alig észlelhető volt. Megnyomtam a gombot és lőtt. Persze ha nagyon rámentem erre, akkor itt is volt egy fél árnyalatnyi különbség ez és a tesztelt lcd között, de számomra szinte semmi volt, nem vett el az élménytől. Ráadásul hozzáteszem, hogy ott mindezt a "bolti alapbeállítás" kiemelt értéken néztük és az 50"-oson is, ahol egységnyi mozgás nagyobb, látványosabb elmozdulást eredményez a nagyobb méret miatt.
Viszont azóta otthon még ki se próbáltam ps3-at, csak filmre, ahol meg ilyet, hogy csúszna a beszédhang a képhez képest egyáltalán nem tapasztaltam (bár ez lehet, hogy nincs is ezzel összefüggésben).Amúgy szerintem ha elmerülsz egy olyan fantasztikus alkotásban, mint a last of us (amit nem nehéz) és nem kimondottan erre fókuszálsz, akkor valószínűleg ott sincs gond élményben.
Codozni, cs-zni, meg úgy általában multizni meg nyilván nem ezen fogok és nem is ps-en, de akinek ez számít, annak én se ajánlanám az st60-at.Ott volt egyébként a fent emlegetett 42st50 is eladósorban 250-ért, de 50k-t nem ér meg nekem az input lag kérdése ilyen "casual" játékosság mellett, +120k-t meg főleg nem, amennyivel többe fáj egy 42gt60. (Jó, tudom, azzal nem csak az input lag oldódna meg, hanem jóval jobb lenne mindenben is, de én akkor is nagyon soknak tartottam a felárát annak: 199e az st60 és 320e a gt60...)
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz hegyitaho #49123 üzenetére
Szia,
Pár hete nekem is ez volt az egyik fő kérdés, mert abban a korábban elterjedt hitben éltem, hogy a plazma csak sötétebb szobába ajánlott igazán.
Aztán vettem egy st60-at és tökéletesen jó világos szobába is. Az ablakkal majdnem szemben van a készülék. Közvetlen fény ugyan nem esik rá, de világos bőven van a szobában, ami mellett számomra kifogástalanul használható. -
kicsi kecske
tag
Igen erre én is gondoltam, AVforumon írtak egy csomót erről és kipróbálták, hogy mindent kikapcsolnak amit csak lehet, akkor értek el ilyen 75-80ms-t De amúgy ez több hozzáértő kommentből leszűrve sem sok.. hacsak nem side scroll fps-t játszol.. nyilván CSzni meg ilyen gameket meg nem az 55"os tv-n fogsz játszani..
A többi "normál" nem hardcore fpshez meg bőven jó ez is.. úgyis adódik annyi lag a wifiből, kontrollerből stb sztem“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
Mik_i
tag
válasz kicsi kecske #49150 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs a készülékkel, de a különböző képjavító eljárások és korrekciók manuális kikapcsolásával amit játék esetén szerintem amúgy is meg kell tenni, nem módosul ez az érték lefelé? Csak, mert a játék módban is úgy van, hogy a TV kikapcsolja ezeket és úgy csökkenti le az input lagot az elérhető minimumra.
-
kicsi kecske
tag
-
sad_Vamp
őstag
válasz kicsi kecske #49148 üzenetére
Ha a GT mellett vagy az OK. De ha az ST-t akarod játékra (is) használni azt már meg kell gondolni 70-100ms (Ha jól emlékszem -javítsatok ki ha nem, légyszíves) az már kemény lag.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kicsi kecske
tag
Okés, köszi! Közbe mégis megtaláltam a panasonic honlapján
@Sad_Vamp hát ha játszok is akkor max mikor veszek egy új Xboxot, az meg nagyon max csak jövőre
De mindenképp megnézem vásárlás előtt!
Annyira sajnálom, hogy nem lehet a GT-t venni 55"ban csak 50ben.. az lenne számomra az ideális TV a tulajdonságai alapján“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
sad_Vamp
őstag
válasz kicsi kecske #49145 üzenetére
Ja, és ha játszol akkor először próbáld ki az ST-t mert sajnos emberes az input lag-ja.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
őstag
válasz kicsi kecske #49145 üzenetére
Csak a VT/ZT dupla (3x2) tuneres. ST60-al nem lehet rögzíteni, csak GT-től felfele 2013-tól.
-
kicsi kecske
tag
válasz liszi70 #49144 üzenetére
Éértem
Már csak annyi kérdésem lenne, hogy nem találtam róla pontos leírást sehol sem.. Csak annyit, hogy nem iker tuneres az ST verzió..
A GT/VTben jár már az iker tuner? Nem lenne rossz ha tudnám apunak streamelni majd a BL meccseket a digiről“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
nagyúr
válasz kicsi kecske #49143 üzenetére
"Azokat is lehet kalibrálni de azokban már van THX mód amiről azt olvastam, hogy igazából felesleges piszkálni"
A THX valóban jobb, mint a többi profil, de a kalibrálást nem helyettesíti. A GT és VT esetén is (pedig rendelkeznek THX móddal) érdemes kalibráltatni a Professional módot, és azt használni.
-
kicsi kecske
tag
Így van!
A hszedből 3 fontos információ is kiderült, mint ahogy a többiekéből is. Ez számomra sok információ tartalommal bírt, mert még LED megvilágítású TVnél úgy ahogy képben vagyok a plazmát kb akkor 2-3 órája "ismertem" meg. Előtte csak hallottam róla.. hidegen hagyott..Nem kell egyből összevesznetek rajtam Tény, hogy az elején én is túldramatizáltam a dolgot, de valamilyen szinten igazatok van, hogy nem nők lapja.. fogalmazzunk konkrétan, az meg, hogy az ember hibázik, elír, rosszul fogalmaz velejáró dolog.
A kalibrálás storyt úgy értettem, hogy nyílván a GT/VT/ZT sokkal szebb képet, több funkciót bővebb eszköztárat sorakoztat fel. Azokat is lehet kalibrálni de azokban már van THX mód amiről azt olvastam, hogy igazából felesleges piszkálni, mert majdnem az "optimálisra" vannak behangolva. Míg egy ST-snél koránt sem kapod meg az üzleti beállításon azt a teljesítményt amit ki lehet hozni a TVből.
Köszi!
Üdv,
Kardi“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz junkpod #49141 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy azonos színteret produkálnak a forráseszközök, így pl. egyes eszközök csak limited- és/vagy full range RGB-t, más eszközök ezen felül, adott esetben YCbCr-t és annak variánsait is ismerik. Szóval ilyen esetekben nem másolhatók le csak úgy minden nélkül a kalibrált beállítások a másik bemenetre, külön kell kalibrálni a másik eszközhöz is. A forrásanyag (ahogy írtad: tartalom) viszont mellékes, szabványhoz kell kalibrálni, nem tartalomhoz, így ha a forrásanyag egy kalibrált kijelzőn ennek ellenére szar (nem igazán jellemző, a BD-knél azért ilyen gondok elég ritkán fordulnak elő - bár ugye van rá precedens, pl. Samsara vitatható eset), arról nem a TV/a kalibráló tehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
...a többi készülék (PC, telefon) Wifin keresztül kapcsolódna. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a TV ilyen módon tud-e kapcsolódni a netre, mert a Wifi routert állítólag telepíteni kell az adott eszközhöz
Nem teljesen tiszta a megfogalmazása, de nekem az jött át, hogy a TV-t wifin csatlakoztatná, ha képes lenne rá. Persze ennek feltétele, hogy legyen benne wifi, vagy kompatibilis USB adapter. De ugye még mindíg nem tudjuk a készülék tipusát, amiből láthatók a paraméterek.
-
őstag
válasz MasterMark #49136 üzenetére
Ok, ezt én is értettem. A javallatom, hogy amit csak tud vezetékkel kössön össze azért íródott, mert csak a TV-t kapcsolná a hálózatra UTP-vel, A PC-t, illetve egyéb eszközöket nem.
-
őstag
válasz szepi77 #49131 üzenetére
Milyen TV-d van? Van-e benne wifi?
Először a routert kell konfigurálni, hogy csatlakozzon a kábelmodemhez. Amit vezetékkel rádugysz, különösebb beállítást nem igényel. A wifit egyszer beállítod a routerben, hálózatnév, titkosítás, jelszó. A wifi képes eszközeiddel megkeresed a hálózatot, amit kreáltál és belövöd a csatlakozási dolgokat.
Amire van lehetőséged vezetékkel csatlakoztasd.
-
Shadowbull
addikt
nezd, itt szerintem egyikunk sem hasznalja a tevejet ablaktalan pinceben.
Nekunk is ugy van az ST50, ahogy fentebb irtak, balra tole 90-fokban van egy 3x2 meteres uvegfelulet. Nappal is teljesen jol lathato a kepe, nalam normal teveadashoz az eco mod be van kapcsolva, az feltekeri automatikusan a fenyerot, ha kell. Mozizni meg este szoktunk, ott nincs eco mod mert nem kell.
A lanyom reggelente nez neha filmet/tevet, es volt mar hogy a napfeny kozvetlenul a tevere esett. Ugy is lehet latni a kepet, meg jobban is mint egy hagyomanyos CRT-nel. En is nezek nappal F1-et, ha extrem vilagos volt, vagy rasutott a nap, akkor felig leengedtem a redonyt, ez egy LCD-nel is igy lenne, de ez 10 esetbol egyszer van.
Este meg ha sotet van, az LCD-n is le kell tekerni a fenyerot, kulonben kifolyik a szemed.
Ez a fenyero tema egyszeruen nem eri meg a vitat. A beeges/vibralas problematikaja szerintem fontosabb, azt kell magadban tisztazni.
[ Szerkesztve ]
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
-
szepi77
tag
Sziasztok! Látom a plazma topikban a "harci" helyzet szinte változatlan. Kérdésem lenne : Wifi router vásárláson gondolkozom ami a kábel modem után közvetlenül a TV-hez kapcsolódna UTP-vel, a többi készülék (PC, telefon) Wifin keresztül kapcsolódna. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a TV ilyen módon tud-e kapcsolódni a netre, mert a Wifi routert állítólag telepíteni kell az adott eszközhöz. A Tv-n meg ugye ilyet nem lehet...Tudtok ezzel kapcsolatban tanácsot adni?
Panasonic TX-P42S30E
-
kovadika
őstag
válasz Scoobyka #49129 üzenetére
Teszt. Én F5000-et használok és meg vagyok vele elégedve, nem tudom az F5500 mennyivel jobb. Szűrő azon sincs, de szuperszmárt és 3D, talán képminőségben is jobb valamivel. Tavaly nem volt nagy szakadék az E530, E550 között, lehet idén ez változott, de az F5000-ről nincs átfogó teszt.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz Scoobyka #49127 üzenetére
Nem.
Vegyél 50ST60-at, vagy ha esetleg hardcore gamer vagy és nem tudsz meglenni az input lagja mellett, akkor 51F5500-at. Ha esetleg nem fér el az 50-es, akkor csinálj neki helyet. Ha ezt sem tudod megtenni, akkor vegyél 42ST60-at 50 ezerrel olcsóbban.
Ha nincs helyed az 50-eshez és hardcore gamer vagy ( ), akkor vedd az 42GT50-et 250-ért. De nem jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Erdemes meg venni 42gt50et 250e ert?
-
psg5
veterán
kb. 90 fokos szögben 3,5m-es teljes üveges teraszajtón keresztül kapja ST60-asunk a fényt. Még nappal is élvezhető. Tényleg tükröződést gátol.
Talán az egyik olyan plussz szolgáltatás ennél a modellnél ami bőven megér (legalábbis nekem) akár 30-40-50 ezer ft felárat is akár. (pedig nem gondoltam volna, hogy ennyire,de de...) Hozzátéve, hogy természetesen a többi linkelt tv-t itthon nem állt módomban itthon megnézni...
Pl régi crt-hez képest óriási ugrás, ég és föld, tükröződés szempontból is. (jó-jó valszeg egy nem tükröződéses is nagy ugrás lett volna egy crt-hez, ebből a szempontból de akkor is)
Ha belegondolok mi lenne, ha nem lenne rajt ez a tükröződésgátló...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
-
hegyitaho
tag
válasz Shadowbull #49069 üzenetére
valóban, nem így akartam fogalmazni, inkább ezt kellett volna írnom "átlagos napközbeni fényviszonyok". találtam egy ilyen hasonlítgatást tükröződésre amiben az st60 a többihez képest jól teljesít csak nem tudom mennyire megbízható ez a dolog ilyen kevés tesztelt tv-vel viszonyítási alapnak.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz BullZeye #49120 üzenetére
"Azt lehet tudni, hogy mitől vibrál a plazma tv képe?"
Technológiájából adódóan. Nagyon leegyszerűsítve: a plazma minden képpontot sokszor frissít, az LCD nem, ezért utóbbi nem vibrál annyira. Ebből ered, hogy a plazma precízebb megjelenítő, jobban kidobja a képi hibákat és jobb a mozgásmegjelenítése is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BullZeye
veterán
GT és ST között nekem egy dolog tűnt fel, mindkettő full HD, viszont a GTnél a bőr (és minden más) textúráját élésen lehetett látni minden apró részletig, az STnél pedig picit mosottabb volt, persze ha az ember nem egymás mellett nézi a 2 TV-t akkor otthoni használatnál nem fogja megmondani, hogy ez most GT vagy ST amit néz, főleg nem 3 méterről.
Azt lehet tudni, hogy mitől vibrál a plazma tv képe?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Jenő76
tag
Elnézést mindenkitől de tévékkel kapcsolatos ismereteimben jelentős hiányosságok vannak, ezért hülye kérdéskor ne csesszetek le. Talán az új embereknek így kellene bejelentkezni a topikba.
Ez rám is vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jenő76 #49116 üzenetére
Igen, adtam, méghozzá hármat, de az egyikbe sajnos hiba csúszott 50 helyett 55), ám a hangsúly azon volt, hogy lehet kapni GT-t.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Jenő76 #49116 üzenetére
Adott.
"Lehet itthon kapni GT sorozatú tévéket, de csak 42 és 55 colos méretben.
A 60-as jelenti azt, hogy 2013-as modell.
Az ST60 is aprólékosan beállítható, kalibrálható. Nem a deltaE a legfontosabb.""minimális, a szemnek észrevehetetlen a különbség."
Ez nem fedi a valóságot, sőt, durva tévedés!""Ha kalibrálással egyforma képminőségűre lehetnek hozni a belépőt és a csúcsmodellt, akkor már régóta csak egyféle tévét gyártana a Panasonic és a többiek is. Hogy mást ne mondjak, az ST és a GT ditherelésében is jelentős különbség van, ami egyértelműen meghatározója a képminőségnek. Halálpontosra még a VT-t sem lehet belőni."
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jenő76 #49114 üzenetére
Semmi tisztem és okom megvédeni BBécit, de ideidézem a vitaindító mondatait, mert úgy látom, feledésbe merültek! :
"Írásodból látszik, hogy a tévékkel kapcsolatos ismereteidben jelentős hiányosságok vannak.
Néhány észrevétel a teljesség igénye nélkül,
Nem Plasma, hanem plazma!!!
LED TV nem létezik, csak LED háttérvilágítású LCD.
Lehet itthon kapni GT sorozatú tévéket, de csak 42 és 55 colos méretben.
A 60-as jelenti azt, hogy 2013-as modell.
Az ST60 is aprólékosan beállítható, kalibrálható. Nem a deltaE a legfontosabb."Mi ebben az arrogáns vagy kultúrálatlan? Talán a 3 felkiáltójel a plazma szó után? Vagy mi? Ezek tényszerű, száraz mondatok!
[ Szerkesztve ]
-
Jenő76
tag
válasz liszi70 #49113 üzenetére
Szerintem inkább Béci példát vehetne Jánosról vagy DM.fanról mert ők is rendelkeznek olyan szakmai tudással mint ő de ilyen stílusban még sose írtak mint Béci szokott. Már több embernek is volt problémája Bécivel , és ilyen válasz után én is elküldtem volna melegebb éghajlatra.
Védelmébe pedig azt mondom, hogy nekem eddig mindig kulturáltan válaszolt bármely hülye kérdésemre, mint itt bárki más.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Neszójábe #49111 üzenetére
Most ugye ez nem nekem szól, még ha egyes szám második személyben írtad is! Mert nyugodtan kereshetsz arrogáns mondatokat az írásaimban, nem fogsz találni!
Egyébként tényleg többet foglalkozhatnál a kérdezőknek válaszolással, mint a kérdésekre adott válaszok fikázásával, ebben igaza van BBécinek.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
válasz liszi70 #49110 üzenetére
Ha szakmai módon és stílusban elmagyarázod egy hozzá nem értőnek, hogy milyen kapcsolatban áll a kettő, akkor igazad van.
Ha meg arrogáns módon rávágod, hogy led tv márpedig nincs (már miért ne lenne, attól még, hogy egy bizonyos tulajdonságot nevezünk meg, síkképernyős tv is van, nemde?), az meg sznobság.
Peace
-
nagyúr
válasz Neszójábe #49104 üzenetére
"szerintem meg ebbe belekötni pont annyira sznob dolog, mint amennyire osanosteszkósgazdaságos a lettévé kell felfogás."
Mi a bánattól lenne sznobság, egy szakmailag hibás fogalom pontosítása??? (LED tévé) Nem a Nők Lapja kismamáknak szóló, tévékészülék-ajánló rovatában vagyunk!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Neszójábe
senior tag
Na majd Te fogod nekem megmondani, hogy mit csináljak...
Egyébként azért, mert idetéved szerencsétlen megtért led tévéből plasma vásárló, Te meg leoltod, hogy nem led tévé és nem plasma és egyébként is ott ahol van tessék vigyázba állni és tisztelegni (amiért utólag elnézést is kértél...). Aztán nem szertném, ha az embereknek a plazma fórumról a sznob arrogancia jutna eszükbe.[ Szerkesztve ]
Peace
-
BBéci
legenda
válasz Mentolka #49102 üzenetére
Nem érted a lényeget.
A tévét állítjuk szabvány szerinti színhelyesre egy műszerrel és a hozzá tartozó szoftverrel. Nyilván csak egyetlen HDMI bemenetre, amit aztán átmásolunk az összes többire. Nem kell több különféle profil, mert csak egyetlen színhelyes állapot létezik.(#49104) Neszójábe
A "többet tud" nem egyértelműen a képminőségre vonatkozik.
Miért kell Neked folyton fogadatlan prókátorkodnod? Ne válaszolj mások helyett, mert Te sem tudhatod, mire gondolt az illető, amikor a hozzászólásait írta. Majd Ő reagál, helyesbít, magyaráz, ha akar.
Ha érdemi, szakmai hozzászólásokra nem vagy képes, akkor maradj csöndben![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Neszójábe
senior tag
"Nyílván azért kerül +300-500-900ezer FTba mert többet tud a tv. "
Igen, ebből egyértelműen ez jön le...
Megint segítek, azt írta, hogy a THX mód már tökéletesre van kalibrálva.
Bár ez sem igaz, ez csak a ZT tévék studionemtudommilyen elnevezésére igaz, de ez már más tészta.MandMS: szerintem meg ebbe belekötni pont annyira sznob dolog, mint amennyire osanosteszkósgazdaságos a lettévé kell felfogás...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
M_AND_Ms
veterán
válasz kicsi kecske #49097 üzenetére
"(...) gondoltam ha ilyen Edigital meg minden oldalon úgy listázzákd a TVket, hogy LED/LCD/Plazma akkor itt sem fog belekötni senki abba, hogy mi a pontos típusa/neve a TVnek."
Többek között emiatt is vagyunk mi itt többek, mint az ilyen "edigitálok"
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Mentolka
senior tag
Ezzel a kalibrálással kapcsolatban szeretnék kérdezni:
- Amikor Ti kalibráltok, akkor mi a forrás? SD TV adás, vagy BD5csilliós lemez?
- Ha az egyikhez beállítjátok, akkor a másiknak nem lesz "rossz" képe? El lehet menteni külön a forrásoknak megfelelő profilokat?S20 Pana plazmához keresek infót - sokat nem nagyon lehet rajta állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Neszójábe #49100 üzenetére
Próbálj meg olvasni a sorok között! Egyértelműen az jön le az írásaiból, hogy szerinte szabad szemmel észrevehetetlenek a különbségek, mert mindegyiket szinte tökéletesre lehet kalibrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest