Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz bluobluo75 #51597 üzenetére
Hacsek és Sajót játszunk?
Nem kell átállni, de Ő szeretne inkább kábeltévét a műholdas helyett. Mit nem értesz ezen?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
nagyúr
válasz MasterMark #51595 üzenetére
Nem PC-vel összekötésre van az optikai kábel, hanem az erősítőt akarja összekötni a tévével optikai kábellel. Legalábbis én így értelmeztem.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz MasterMark #51589 üzenetére
Jó mert egy kombi autóba tenném ha elérem, de függőlegesen 715-720 cm-t mértem, ezért gondoltam kicsit döntve valamelyik üléshez támasztva, mivel a hátsó ülésekből a bal és közép eggyütt, és a jobb oldali ülés dönthető (vagy mindkettő de akkor nem támaszkodna semmihez)
-
BBéci
legenda
válasz bluobluo75 #51590 üzenetére
Műholdasról akar kábelesre váltani. Még valami: az X60-ban nincs DVB-S tuner.
(#51591) MasterMark
Persze, de mihez használnak (házimoziban) Jack végű optikai kábelt? Még nem találkoztam olyannal, azért kérdezem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #51582 üzenetére
"Többfajta de hangban csak kettő. Toslink és jack."
Ezt nem értem. Megvan, a koaxiális kábel RCA csatlakozóját nevezted el Jack-nek? Mégsem, mert optikaira írtad mindkettőt. Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
válasz MasterMark #51575 üzenetére
ferdén sem jó?
-
Voice24
őstag
válasz MasterMark #51582 üzenetére
Ahogy nézem, toslink a vége. Írtam, hogy nem megy be rendesen a helyére, nincs kattanás, és egy kis hozzáérésre kiesik a helyéről. Mekkora erővel kell megnyomni, hogy fixre bekattanjon? Vagy van valami külön kis technikája?
-
janos666
nagyúr
Ha még mindig maradt esetleg valahol 65ST50, akkor azzal is nagyon jól járnál, majdnem azt tudja, amit a 65ST60, a 3D és a feldolgozási sebessége jobb is, és szép nagy. A GT60 jobb, de a mérettel szerintem is többet érnél így, mint azzal a minőségkülönbséggel.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dudee
senior tag
válasz kicsi kecske #51556 üzenetére
Dehogy ugatsz bele minden véleményt szívesen veszek az ügyben.
Azonban:
"de ha már az 55vt60ra áldoznál közel 700ezret akkor a 65st60nal jobban járnál"Nem áldoznék rá, dehogy
Úgy kerültem ide, hogy elgondolkodtam azon, hogy érdemes ez P50G20-ról P50GT60-ra váltani, nyílván némi ráfizetéssel. Ez kb mondjuk 150.000 Ft lenne. Nem pedig 700ezer
Csak aztán -érthető módon- bejött a képbe a házimozi true warrior szemlélet, miszerint az 50 col amúgy is kicsi 3.5 méterre, így nekem 65 col kell
Persze, kéne. De jelenleg nem tervezem, hogy 400.000 ft feletti tv-t vegyek, így viszont akkor lehet megmaradok a G20-asnál, és megvárom jövőre hogy alakul a 60-as széria ára.Üdv,
G. -
Voice24
őstag
Bocsi, hogy itt kérdezem meg, de sok szaki van itt:
Hány fajta optikai kábel van forgalomban? Mert vettem egy olcsó és rövid optikai kábelt a tévé és a házimozis erőlködő összekötésére, de egyik helyre sem akar fixen belemenni, lötyög a helyén. A kábel rövid és tömör leírása szerint pedig pont ilyesmire gyártották. Nagyon erősen nem merem beleerőltetni, hátha nem is oda való. Ha a tévébe beledugom (amíg magától ki nem esik), a másik végén pirosan világít az optika, tehát van valami érintkezés, de az erőlködőbe már hiába dugom bele ugyanígy, nem jön létre kapcsolat a két készülék között.
Amúgy azért döntöttem ennek a vásárlása mellett, mert ahogy múltkor írtam, az S30 hdmi2-es portja néha szórakozik, ezáltal az ARC funkció is kilőve. De sajnos ma azt tapasztaltam, hogy a hdmi3-as, oldalsó port is ugyanezt csinálja. Itt is el-el megy a kép, és a kábel dugójának megmozgatása után áll csak helyre. Minden kábellel ezt csinálja, még a ma frissen vásárolt újjal is. Nekem úgy tűnik, itt valami belső gond lesz a tévében, mert mind a két portot biztosan nem szúrtam el fizikailag. -
Zsoca_D
tag
Sziasztok
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet mobilról DLNA-n ráküldeni pl. képet a TV-re? Telefon: HTC OneX, TV: Pana 50UT50.
Én már minden fórumot és manuált elolvastam, és az alapján működnie kellene, de nem megy.
Valahol olyat is láttam elejtve, hogy kellene neki egy wireless adapter, de azt nem értettem igazán.
Jelenleg egy T-Home-os wirelesse-es modem/router-hez van kötve a TV, és a telefon is oda csatlakozik wireless-en. A TV különben az internetes oldalakat, meg pl Eurosport player-t simán behozza.
Segítségeket előre is köszönöm. -
MasterMark
titán
válasz bluobluo75 #51568 üzenetére
Tilos fektetve szállítani, a dobozon is rajta van. Ennyi.
Mint már írták akár pixelhibát is okozhat, megrepedhet stb. (Az meg hülyeség, hogy letörik tőle bármi is...)
Switch Tax
-
M_AND_Ms
veterán
válasz kicsi kecske #51567 üzenetére
Csak annyi, hogy nézz meg egy üvegest, hogyan szállítja az üvegtáblákat! A plazma képernyője tk. egy nagy üvegtábla, amiben jó lenne ha semmiféle hajszálrepedés sem keletkezne
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
mp54
senior tag
Nem akarom túlragozni a dolgot, de amikor én vettem, a Panashop netes rendelésre 3 eFt-ért országosan szállított....( és jó eséllyel állítva... )
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Mindenkinek joga van fektetve szállitani, akár táncolhat is rajt, ha már kifizette. 50" kockázatosabb, mint a 42", s szerintem a mérettel arányosan nől a kockázat is. Nem hűtő ez, hogy pihentetni kell! Csak akkor kell, ha hidegebb volt szállitás alatt, mint a szobahőmérséklet. Nagyméretű üveg képernyő, megfeszülhet fektetve szállitásnál. Nem feltétlen, de megeshet. Kell keresni egy ismerőst, akinek befér a kocsijába, kifizetni az utiköltséget, meghivni egy sörre vagy vacsira, és nem kockáztatni többszázezer forintos tárgyat!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
TCr
veterán
Elgondolkodtam rajta, hogy váltok Sat TV-ről UPC digitális kábelre.
A Panasonic TX-P50X60 tévé gond nélkül tud fogadni mediacard-ot?
Kell hozzá egyéb valami, bármi?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
janos666
nagyúr
Szerintem összekeverte egy hűtőszekrénnyel.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kovadika
őstag
"Elég rodeo útvonal lenne ha ez megtörténne főleg, hogy körbe van préselve hungarocellel és kb mozdulatlan a tv..."
Én vidéki vagyok, és ismerve a környező utakat, biztos nem mernék bevállalni egy állítva szállítást. A szomszéd város lakói virágokat ültettek kátyúkba.
-
kicsi kecske
tag
válasz kovadika #51565 üzenetére
Az akklimatizálást ismertem én is, a pihentetést azthiszem azért mondta a srác, hogy a tvben lévő "gázok" rendeződjenek.. bár nem ismerem ennyire kihatóan a technológiát vagy a panel illetve a rétegek felépítését szal lehet, hogy semmi köze hozzá. Mit az hogy leszakad fektetve szállítás közben? Elég rodeo útvonal lenne ha ez megtörténne főleg, hogy körbe van préselve hungarocellel és kb mozdulatlan a tv, az ha meg ennyitől leszakad egy panel vagy elengedi a forrasztás vagy bármi akkor az elég gány összeszerelésre utalna
mp54jogos, de ha felkocsikáztam pestre, megnéztem őket panashopban, majd elkocsikáztam pest másik végébe, hogy találjak egy boltot ahol van raktáron megfelelő feltételekkel akkor nyilván nem fogok 2 nap múlva visszamenni, hogy kérjek egy dobozost amibe befér Gondoltam amúgy a kocsimba is befér aztán 2cm híján nem tudtam betuszkolni, erőltetni nem szerettem volna így maradt a fekve szállítás
[ Szerkesztve ]
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
mp54
senior tag
válasz kicsi kecske #51564 üzenetére
Én fektetve voltam kénytelen hazahozni
Nem voltál kénytelen, meg tudtad volna oldani az állítva szállítást, legfeljebb több pénz/idő....Te inkább felvállaltad a fekve szállítás kockázatát. -
kovadika
őstag
válasz kicsi kecske #51564 üzenetére
Nem csak az időtől, hanem (és szerintem főleg) az útviszonyoktól kell tartani. Ezt az egy napos pihenőt nem tudom hova tenni. Szerintem a fektetve szállítás hátránya az lehet, hogy leszakad-letörik valami az alkatrészek közül. Ha ez megtörténik, akkor édesmindegy mennyit pihen a tévé, ha meg minden rendben van, akkor nem kell várni. Várni általában azért kell, hogy akklimatizálódjon a készülék, ha hidegről viszed be a melegre (esetleg nyáron 40 fokról a klimatizált lakásba), de ilyen esetben is elég pár óra.
[ Szerkesztve ]
-
kicsi kecske
tag
válasz bluobluo75 #51559 üzenetére
Én fektetve voltam kénytelen hazahozni az st60at, kb 1-1,5 órát volt úgy a kocsiba, utána felhoztam a lakásba, kitettem állítva és kb 1,5 napig nem is szedtem ki a dobozából. Semmi baja nem lett. Az eladó is azt mondta, hogy rövid idő alatt nem megy tönkre, csak utána nem szabad egyből beüzemelni, hanem legalább fél-1 napot hagyni kell pihentetni álló helyzetében.
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
Neszójábe
senior tag
válasz MasterMark #51562 üzenetére
"Boltokban a Sony "olcsó" UHD tv szériája"
55 col 3500 dodó...
Kíváncsi lennék egymás mellett egy 55vt60-nal 4k-s forrással, megfelelő távolságból...
(Bár a sötét jeleneteknél elvérezne...)[ Szerkesztve ]
Peace
-
MasterMark
titán
Nem szabad fektetve! Ha nem tudod megoldani kérj szállítást.
Switch Tax
-
FishAir
senior tag
42":
45.7" x 28.7" x 10.0"
2.54-el szorozd fel őket.
Jah már írták, bocsi.[ Szerkesztve ]
iDontcare
-
Ispy
veterán
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bluobluo75
őstag
erre valaki?
...pontosan a 42"-osra az 50" már megvan
+ olyan kérdés, hogy plazmát baj ha fektetve szállítunk?
Köszönöm előre is! -
kicsi kecske
tag
válasz rootmin #51532 üzenetére
15ös értem el a DELLes laptop minitoromon, ami egyáltalán nincs se kalibrálva se semmi.. és a kékes zöld illetve egy kicsit a lila árnyalatos résznél tévedtem Jó móka ez a teszt
Bocsi de már lejárt a szerkesztési idő azért enyém az utolsó 3 komment“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
kicsi kecske
tag
Nem akarok beleugatni, de ha már az 55vt60ra áldoznál közel 700ezret akkor a 65st60nal jobban járnál.. szerintem "átlag" felhasználót az is bőven kielégít képminőségben, viszont az a 10 czol nagyon sokat számít sztem.. főleg ilyen messzire
-
kicsi kecske
tag
Ez igaz.. ezért nem is fogok nagyon majd játszani hardcore fps-t konzolon.. egyszerűen nem tudom megszokni a joyyal való célzást.. haver boxán kipróbáltam a sniper elite 2őt vagy mit.. hát mit ne mondjak kb 5 perc volt mire becéloztam 1 álló embert és utána arrébbsétált GTA 5 ben is megszenvedtem mire megtudtam ütni egy sétáló tagot Szóval majd ha lesz pénzem boxra akkor beruházok és talán 2-3 hét alatt kialakul a készség is.. addig meg marad a jó öreg bill+egér kombó PC-n
-
Gicz
addikt
válasz mayday00 #51552 üzenetére
vágjál ki papirbol 24 zöld, és 25 piros egyforma kis négyzetet. aztán tedd le egymás mellé folytonosan a 25 pirosat, mintha egy csík lenne. most tedd ezek fölé a 24 zöldet ugy, h ne látszodjon piros, és ne legyenek átlógó kockák. segítek: nem fog sikerülni, ebből jön a röcögés.
ezt átkonvertálással kapod. ha csak gyorsítod, akkor nem lesz töcögés, de rövidebb lesz a folmed, és gyorsabb a mozgás
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Van egy okos ismerősöm, aki a 23,976 fps filmre a következő képen rakta a 25.000fps hangot.
Nem a hangot nyújtotta a képhez, hanem a képet igazította a hanghoz. Így lett egy 25.000fps film a 23,976 fps helyett. A tv meg ugyebár 50hz-t ír ki. 24 helyett. És kicsit döcög a kép. Ha a 23,976 fps filmből csinálok 25.000fps-t (ami eleve tudatlanság, nem hozzáértés) akkor ez okozza a döcögést? Ha megváltozik a eredeti kadencia ez okozza a gondot? csak gondoltam megkérdezem tőletek
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
oncsi
őstag
Valaki megtenné, hogy leírja miért is jó a müszeres finomhangolás? És miképpen zajlik? De szakmai szemmel, hogy én, a műszaki érzelmű, bár szakmájában már 15 éve nem dolgozó villamos mérnök is értse?
Sajnos a szemem már régen átkalibrálták a kommersz megjelenitők. A THX profil nekem nem jön be.
Mozi módot használok hidegre állitva, 45 körüli kontrasztal. De a fekete szin részletgazdagságára háklis vagyok. Elsősorban ezért bukik ki nálam minden LCD. Szeretem a plazma élénk színeit. De kicsit a fehér lehetne kevésbé szürke (talán egy kicsit több fényerő kellene, de a részletesség megtartásával)
Ha ezen segit egy beállitás akkor nekem is jól jönne (G20)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
-
lagoon79
tag
Akkor en kerdeznek az st60 ifc-vel kapcsolatban. Emlitettem regebbi postban, h bd25 film olyan mintha neha begyorsulna. Lejatszo mede8er 600' minden kepjavito kikapcsolva. Azt az infot kaptam, h ettol is lehet az emlitett "begyorsulas". Az ifc-t pedig nem tudom elohozni a menubol csak ha visszavaltok a tv bemenetre. Kerdes, h ez normalis-e, valamint, h igy hogy lehetseges erre a bemenetre kikapcsolni az emiltett ifc-t?
-
zsoltee10
addikt
válasz janos666 #51538 üzenetére
Rosszul értelmeztem a feladatot
Megcsináltam rendesen. 206 pont. Ide ült a feleségem, megcsinálta. 12 pont.
Ott volt egymás mellett 5 négyzet, amelyet tökéletesen egyformának láttam. Egyébként papírom van róla, hogy középfokú zöld színtévesztő vagyok.
Egyébként a noti kijelzőjén néztem, nem a tv-n.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ja igen, azóta az X-Rite megvette a Gretag–Macbeth-et (az i1d2-t még ők tervezték, gyártották és szervizelték), és már úgy két éve kivezették a piacról az összes terméküket, így gyakorlatilag megszűnt a támogatás is.
De mindegy is, az oda-vissza posta és kalibrálás árából majdnem vehetsz egy sokkal jobb i1d3-at (vagy akár pontosan, ez attól is függ mennyit kénének ma, ha még csinálnák, és hogy épp mennyiért árulják az újabbakat).
A Standard sem jó (esetleg, ha nappalra mindennél fontosabb a fényerő, és adott készüléken az a legnormálisabb a világosabbak közül, az nem G20 jellemző), a (valamilyen) "mozi" és "THX" módokkal érdemes próbálkozni (úgy általánosságban is minden TV-n).
Amúgy magas volt a gyártási variancia is. Lehet, hogy mázlid volt, és egy pöpec példányt kaptál. Van aki olyat, amivel többet ártott egy véletlenszerű megjelenítőnek, mint használt. Ez volt vele a legnagyobb baj, ami a 0. naptól érvényben volt, a többi csak később jött.
Ez most úgy hangzik, mint ha az egy szar lenne. De amúgy nem, csak nem ebbe a korba való. A CRT-k időszakában az akkori elvárásoknak még eleget tett az árához mérten. Csak sokat változott a megjelenítési technológia is (sokféle LCD, különböző háttérvilágításokkal CCFL-től WCG-CCFL-en át LED-ig, és különböző RGB színszűrőkkel, többféle PDP gyártó különböző foszforokkal, amiket többször lecseréltek, pl. a 3D miatt is, kihalt a CRT, jön az OLED, stb), de még az elvárt színvonal is (sokkal jobb képet képesek már hozzánk is eljuttatni a mai szabványok közt, mint régen).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hunspikey #50899 üzenetére
Talán nem is annyira hatásvadász, már a HDTVtest is áradozik:
In spite of these minor shortcomings and the curved geometry (which is subtle enough to get used to anyway), in terms of picture quality the Samsung KE55S9C is the best direct-view display – of any size, at any price – we’ve ever laid eyes on, beating even the Panasonic ZT60/ZT65 and the legendary Pioneer Kuros. It isn’t cheap, but then again, the crème de la crème usually isn’t.
És talán a legfontosabb:
With [Deblur] set to “10” and [Dejudder] to “0“, motion resolution reached 1080 lines (the maximum value in the FPD test chart) without introducing the dreaded soap opera effect to film-based content. We didn’t witness any significant interpolation artefacts either when watching fast-action sports programme such as live football broadcast.
Lényeg a lényeg, tévén mozizóknak lesz a plazma halála után is alternatíva.
-
janos666
nagyúr
válasz zsoltee10 #51535 üzenetére
Ha egy kijelzőn lehetetlen ezt kirakni (feltéve, hogy egészséges ember próbálja), akkor azt ki kell dobni. Attól, hogy nincs jól beállítva, még különböző színeket kell mutatnia, mikor különbözőeket kérnek tőle, még ha egyik sem pont az, amit épp kértek (ha nincs egy kellően nagy palettád különféle színekkel, akkor nem tudsz miből válogatni, mikor be akarod állítani, hogy mikor melyiket használja). Illetve ha egyenesen ellenkező irányba változik a fényerő, telítettség vagy huye, mint kéne, akkor ott már általában finombeállításokkal orvosolhatatlan bajok vannak. Már ha legalább nagyjából be van állítva, magyarul inkább nincs ormótlanul szétbarmolva a beállítás (agyonlőtt kontraszt, felhúzott fényerő és szín, minden hülyeség bekapcsolva maxon, mindez olyan megjelenítőn, ami megengedi, hogy ezeket esztelenül túlhúzd annyira, hogy "kifordul magából" az algoritmus, és már nem csak konzervatív értelemben rontja el a képet, hanem vitathatatlanul hibákat generál, nem azt, amire eredetileg kitalálták, hanem megsüt, megfőz, megéget mindent).
-
Dudee
senior tag
válasz janos666 #51530 üzenetére
Köszi az elemzést. Még jó, hogy másnak nem szoktam beállítgatni semmit
Amúgy a tv-t én is hcr-rel próbáltam, és ugyan tudom, hogy szemmel aztán elég nehéz megítélni, hogy jó lett-e vagy sem, de én (mi) határozott javulást érzékeltünk a beállítás után, illetve ha pro módból átkapcsolok vmi standardra, akkor is az az érzésem, hogy vmi nem tetszik.
A beállítást akkor végeztem el, amikor megvettem a kütyüt, persze a boltban is nyilván állt valameddig.
Amúgy műanyag öregedés miatti újrakalibrálás miatt írtam x-rite-nak, de tőlük az következő választ kaptam:"there is no re-calibration process for the i1 Display 2 and it is not required.
Only i1 Pro devices are recommended to re-calibrate on a yearly or 2 yearly basis.Regards,
Wolfgang Renner
emeatechsupport@xrite.com"Na de mindegy is, alapvetően LCDre vettem, és ez volt még elérhető árban akkoriban.
Üdv,
G. -
rootmin
tag
Ezt most találtam, bocs, ha már volt.
Kalibrálásra nyilván nem jó, és a kijelzővel együtt az adott embert is teszteli, de az ismerősök eredményei alapján elég jól kirajzolódik egy hozzávetőleges kép.
(pl. kalibrált DELL Ultrasharp 0, gagyibb IPS 4, TN paneles monitor:10, régi random laptop kijelzője: 30)
-
janos666
nagyúr
Igen is, meg nem is.
Ha egy gyakorlatilag etalonnak tekinthető spectrophotometer-el csinálsz hozzá egy mátrix korrekciót, ami az aktuális i1d2-dhöz (ebben sajnos levegővel érintkeznek és öregszenek a színszűrők, így évről évre újra kell komparálni) érvényes azon az egy adott panelen (ez lehet bármelyik másik G20 is, de G20 kell legyen), akkor igen. Bár a szürke-skála alsó pontját talán inkább nem piszkálnám vele, arra még nem elég jó sötét árnyalatokon egy plazmán.
Ha nem, akkor sokat téved. Akár, sőt valószínűleg túl sokat (akár többet, mint a gyári THX mód).
Azt a műszert még igazából semmi másra, csak CRT monitorokra találták ki. Aztán készült hozzá egy LCD mátrix is, mert a kettő közt még könnyen eltalálta, hogy mit használ. És úgy tervezték, hogy minden évben vissza kellett küldeni a gyárba komparálásra. Ha megtetted, és kifizettél egy extra felárat, akkor később kaptál a CRT és LCD mellé egy WCG-LCD mátrixot is, és ennyi. Van "A CRT", AZ LCD" és a "WCG-LCD", nincs G20, G30, LG, Sony, 2010 és 2013, csak egy általános nagyjából vett közelítés.
Az i1d3 már sokkal jobb.
Lényegesen jobbak az amúgy légmentesen elzárt, és nem műanyag, hanem üveg színszűrői (korrekciók nélkül sokkal kisebbet téved és időben stabilabb), és úgy oldották meg a gyári kalibrálást, hogy aztán szoftveresen rugalmasan bővíthető, így más, jelenleg akár 7-8 gyári profilt is kapsz hozzá. De gyakorlatilag csak monitorhoz, ha nem veszel hozzá drága TV-s szoftvert, amivel több profil is jön, amit nem az X-Rite, hanem pl. a Spectracal csinál. De még akkor is az a legbiztosabb, ha minden TV-n egyedileg készítesz hozzá mátrix profilt egy spectrophotometer-el (még a Spectracal sem mért végig minden létező TV-t, és ez a fajta spectral sample calibration nem olyan biztonságos, mint egy valós idejű koparálás egy spektróhoz, mert mi van, ha mondjuk a gyártási idő felénél suttyumban panelt cserélt a gyártó az 55F9000-ben [most direkt nemlétező modelt említve]?).És persze valami TV-s szoftver is mindenképp kell, pl. HCRT-t használok mostanában én is, ami ingyenes. Még ehhez is van pár spectral sample is, de messze nem elég sok, és ez mind i1d3-hoz való, neked pedig i1d2-d van, ami mára elavult, TV-kre gyakorlatilag használhatatlan.
Mondjuk a gammát be lehet vele állítani, mert az csak fényerő mérés, de azt meg pont nem lehet túlvariálni a G20-on, mert csak kiválasztod a menüből, hogy 2.2 , 2.4 , 2.6 (de megesik, hogy 2.6 ad ~2.4-et, szóval jó lemérni). Másra egyedül nem használnám, ilyen öregen (hacsak nem komparáltattad a gyártóval 1-2 éve, vagy tartottad tökéletesen fény és páramentes helyen) már CRT monitoron se.
[ Szerkesztve ]
-
zsofika11
csendes tag
válasz bluobluo75 #51514 üzenetére
Szia!
Az 50x60-ra tudok méretet:1340X790X260.
-
Ispy
veterán
Viccelsz, konkrétan olyan sötétek vagyunk, hogy már szinte világítunk.Ide is talál rögtön minden plazmaellenes, nemjobbadrágábbhdmi, nemtudtokszámolni megmondóemberBocsánat, most nézem a kolléga nikjét, akkor már mindent értek.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
janos666
nagyúr
válasz Neszójábe #51469 üzenetére
A StarCraft az egyik leg időfüggőbb játék a világon (valós idejű stratégia). Sok koriai pro gamer szinte az életét adja azért, hogy több kattintása legyen másodpercenként. De persze nem mindegy hova kattint, így nincs ideje várni a monitorra, hogy oda ért-e már a kurzor, ahová szerettem volna.
Nem mondom, hogy az épp az ST60 szintje, de van olyan input lag, ami már mindenkit zavar minden játékban. Képzeld el, hogy 1 percet, nem 1 tized másodpercet késik. Abszolút használhatatlan lesz. A legjobb pedig 0 lenne, a kettő közt változik, hogy ki mikor mit érez meg és mihez tud hozzászokni, mit engednek meg a körülmények. De általánosságban minél magasabb a lag, annál rosszabb, bárkinek bármire (esetleg még nem túl rossz).
-
BBéci
legenda
A Panashopok viszonylag jó körülmények között mutogatják a tévéket, sokkal kisebb a fényár, mint más üzletekben. Nem írtad, hogy melyikben jártál, de mindegy, keress fel 1-2 másikat, pl. Allee, Arena.
-
Dudee
senior tag
Az IFC valóban kisebb probléma (csak azért említettem meg, mert engem rohadtul zavar, ha vmi mozifilm megy, és be van kapcsolva. Biztos nem mindenki van vele így, de nekem parasztvakítós cucc. Engem nem zavar a mozis, ugrálós feeling), a nagyobb az, hogy nagy az üzletben a világítás, és nem éreztem az eladón, hogy nagyon örülne neki, ha kukacoskodnék, és tekergetnék.
A G20-at is ilyesmi boltban vettem meg, és nem mondom, hogy nem voltam az első héten kiakadva a floating black miatt (ha ez az, amikor a fekete szint néha megemelkedik), amit a boltban esélyem nem lett volna látni. Továbbá a zizgő táp miatt, amit persze ott nem hallottam. Vszínű akkor is ugyanúgy megvettem volna, de akkor nem ér meglepetés. Mára már tudom, hogy ezek -vagy ezek része- a tv-k velejárói és nem igazán zavarnak.
Mindenestre egy rendes, nyugodt üzlet, ahol el akarják adni a fél millás tv-t, és nem csak vakítani akarnak, az jó lenne. Feltehetőleg tudják azért, hogy akik ilyen tv-t vesznek, azok azért tudnak a technikáról előnyt/hátrányt egyaránt és tudnak vele élni, felesleges 'sztem bepróbálkozni a standard kereskedő dumával, hogy "tökéletes, hibátlan, blabla".
Szóval érted, kiadom érte a pénzt, csak adjon rendes lehetőséget az eladó a döntésre, átbeszélésre.
Audiofil boltok ilyesmik. Ügyesen kiszedik belőled a pénzt, de úgy, hogy előtte zavartalanul hallgathatsz zenét akár 10 féle hangfalon. Jó, pici ország, itthon talán nincs ilyen házimozi téren, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem értem, hogy jön ide az IFC? A boltokban Üzleti/Shop módban üzemelnek a tévék, ebben nincs kivétel. Viszont lehetőséged van Neked tetsző beállítások kipróbálására, ami erősen ajánlott. De nem kell sokat válogatni: azt a Panasonic plazmát válaszd, amelyiknek az ára a legszimpatikusabb. Nem tudsz mellényúlni, mindegyik nagyon jó vétel.
Panashopnál jobb ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
És ismertek itthon rendes bemutató termet, ahol nem szénné feltekerve vannak kirakva a TV-k, plafonon rakat csillárral és zenével?
Tegnap voltam a közeli hivatalos pana boltban, ott vannak kirakva a jobbnál jobb cuccok, mindegyik világít mint barom, IFC plafonon
Ha ez már reklám, jöhet privátban is.Köszi,
G.[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
Olyan érdekellne még, hogy a hivatalos Panasonic honlapján nem látni a plazma tv dobozának méreteit
(szélesség×magasság×mélység)
Ezekről kellene:
TX-P50X60
TX-P42X60
Köszönöm előre is! -
Dudee
senior tag
válasz Neszójábe #51497 üzenetére
"(#51496) Dudee: ez a 4 méterről sok a 65 col itt nem fog sikert aratni... "
Hehe, jólvanna. Én is inkább tartom magam tv hifi buzinak, már bocsánat, de hát nem mindig érvényesülhet az ember, ahogy szeretne Még TV kalibrálót is vettem, ha már ilyen TV-t. Szóval nem akarok én itt erről győzködni senkit, eszem ágában nincs
-
BBéci
legenda
válasz Neszójábe #51508 üzenetére
Tapasztalatom szerint abban, területben érdemes számolni és nem képátlóban, amikor hasonlítgatunk, mert a méretérzethez több köze van.
-
BullZeye
veterán
válasz bluobluo75 #51490 üzenetére
Óvoda? Meg ne húzd a haját...
mayday00, erre még mindig várom a válaszod
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Dudee
senior tag
Tudom, de nekem nem 42-esem van, hanem 50es, és ugyan nem mozi, de azért nem rossz az 3.5 méterről
Tudom, hogy nem csak felbontásról szól az ideális távolság, hanem térszögről is, de azért ilyen távolságból simán látszik 720p és az 1080p közti különbség.
Mondjuk autoszimulátorozáshoz át szoktam rendezni a szobát, és kb 2 méterre ülök a tv-től. De tartósan nem lehet úgy a szoba, mert kivágnak
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest