Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Abrion #49666 üzenetére
Azóta 2 frissítés is kijött:
- Az első a Ver. 1.322 volt, ami 2012. június 14-én jelent meg és a Skype-hoz használt kamerák kompatibilitását hivatott javítani.
- A második a jelenleg is legfrissebb Ver. 1.323, ami 2012. július 19-én jelent meg és a Viera Connect funkciókat frissítette.
Hogy más konkrét hatása van-e, azt nem tudom, de csodát azért nem kell várni ezen frissítésektől.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Abrion #49663 üzenetére
Menni fog az szerintem. Ugyan nincs friss kompatibilitási lista a Panasonic honlapján, így az S30-ra vonatkozóan nincs egzakt infó, de a 2 évvel korábbi elődmodell 42S10 esetében ez volt az SD-kártyák kompatibilitási listája. Ezen pedig vannak 32 GB-os kártyák is és nem hiszem, hogy a 2 évvel későbbi S30 visszafelé fejlődött volna ilyen tekintetben.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Abrion #10192 üzenetére
Csak annak, aki beéri a G30-nál látványosan gyengébb képminőséggel, illetve a kevésbé kalibrálható panellel. Egyébként olcsón persze, hogy ajánlható az S30 is, de nem egy kategória az ST50-nel sem, utóbbi lényegesen jobb vétel, pláne, ha még olcsóbb is lesz és 5 év garanciaakció idén is lesz, várhatóan nem is egy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Abrion #10179 üzenetére
Én most jelen pillanatban azt mondanám, hogy legcélszerűbb szétnézni és lecsapni a még beragadt készletű tavakyi modellekre, leginkább a G30/GT30 utolsó példányaira.
Ha ezekről lecsúszik az ember, akkor inkább várakozó álláspontra érdemes helyezkedni. Az ST50-nek az első áreséseket követően nagyon korrekt ára lehet, de aki igazán kompromisszummentes megoldást keres, annak a GT50 olcsósodására lehet érdemes várnia még kicsit és mondjuk egy év végi 5 éves garanciaakcióban korrekt áron hazavinni.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz Abrion #10164 üzenetére
mármint kompozit (sárga RCA) kép, amit egy PC capture kártyára rá lehet küldeni?
Talán a saját tunerrel nézett műsorok képe megjelenik a Scart ki/be meneten. Máshol nem hinném. A scarton ha kimegy, akkor egy átalakítóval kinyerheted a képet, de elég gyatra lesz a minőség.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
Biztos van, de az az általános tapasztalat velük kapcsolatban, hogy többet ártanak, mint használnak. Volt már olyan fórumtárs, akinek kikezdte a plazmára szánt tisztítószer a tükröződésgátló bevonatot. Amúgy sem igazán indokolt ezek használata, csak nagyon durva esetekben, amikor nagyon szennyezett a képernyő.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Sőt, csak tisztítószer nélkül töröld a panelt! Ha kell, akkor nedvesítheted a törlőt! Antisztatikus, mikroszálas kendőt használj, de a száraz törlésre tökéletesen elegendő a Pronto Duster pamacs is - feltéve, ha nincsenek ujjlenyomatok, vagy nem fröccsent rá semmi. Ez utóbbi garantáltan nem karcol, viszont az utolsó porszemet is leszedi.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"amúgy amikor a tévé rááll a HDMIre, azt írja ki hogy 50 hz és persze 1080p."
Ez teljesen normális, mivel gondolom a DVD-felvevő erre a felbontásra skálázza fel a STB-ból érkező jelet.
"Ja és a szerelő azt mondta hogy mindenképp rá kell a UPC eszközt csatlakoztatnom a tévére, bár nem értem miért, de ha ö ezt mondta ...."
Má' mé' kéne? Most is látod a STB képét a DVD-felvevőn keresztül, nem? Szerintem ő arra gondolt, hogy azért "célszerű", hogy a DVD-felvevőt ne kelljen állandóan bekapcsolnod, ha TV-t akarsz nézni. Jobb képet semmiképp nem kapnál, tekintve, hogy a STB-ot csak SCART-tal tudnád a TV-hez kötni.
Szerintem a legjobb megoldás egyébként az lenne, ha kérnél egy HDMI-kimenetes STB-ot és azt kötnéd közvetlenül a TV-re. Így viszont csak akkor tudnád rögzíteni az adást, ha a HDMI-kimenet mellett lenne egy SCART-kimenet is és a HDMI-vel egyidőben arra is tudna kiküldeni jelet.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"A kérdés, hogyan csatlakoztassam a tévéhez a upc eszközt, az eszközön csak scart van igazából, de van egy vezim amin scartról rcara átmenet a másik meg scart van mindkét oldalt, esetleg vegyek egy scart hdmi vezetéket?"
Először is: nincs olyan, hogy SCART-HDMI vezeték. Másodszor: miért nem jó a jelenlegi felállás?
STB -SCART-> DVD-felvevő -HDMI-> TV
Ez van most, nemde? Ha bekapcsolod a DVD-felvevőt, akkor a STB képét látod a TV-n is. Ez a legoptimálisabb, amit választhatsz, ha az elérhető legjobb képminőség a fontos a jelenlegi eszközeidről, mivel az STB-den nincs HDMI-kimenet. Persze a DVD-felvevőnek bekapcsolva kell lennie, ha TV-t akarsz nézni, viszont cserébe tudod rögzíteni a TV-adást.
"Nem látok különbséget képileg scart és hdmi kép közt, egyáltalán lesz valahol változás? mondjuk ha Full HD videót néznék a dvd felvevőben?"
Hát, ha nem látsz különbséget a SCART és a HDMI között, akkor annak vagy az az oka, hogy nagyon rossz szemed van, vagy az, hogy eleve azért látod ugyanolyannak a HDMI-n érkező képet, mert az SCART-on jön ki a STB-ból és az eleve behatárolja a minőséget.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
ECO mód be, vagy kontraszt lentebb kézzel. De szerintem a képminőség többet ér, mint azért a pár watt után fizetendő forintok. A készülék sem volt olcsó, most már használd ahogy kényelmes. (Nem azt mondom, hogy tedd Dinamikus módba, hanem állítsd oda a kontrasztot, ahol kényelmes...)
Én azon lepődtem meg, hogy sokféle mkv-t és avi-t végigpróbáltam, mire végre lejátszott egyet, szóval kicsit random.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
< CyberBob >
őstag
Dinamikust felejtsd el a normál viszont jó. A kontraszttal lehet játszani a fényerősség viszont maradhat a nulla közelében. Ha tv adás akkor túlpásztázás be és automatikus képarány, ha viszont hdmi bemenet akkor kapcsold ki a tálpusztázást (külön megjegyzi nem kell kapcsolgatni).
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem kell beállítani semmit az SD-hez. Inkább az van, hogy nem jó fájlrendszer van rajta, vagy olyan tartalmat másoltál rá, amit nem tud megjeleníteni.
"milyenre állítsam a képet, normál vagy dinamikus?"
Dinamikus? Jézus dehogy! Normálra, vagy THX-re (ha van) és azt finomítsd. A Dinamikustól kisülne a szemed, eddig nem tűnt fel?
"na és a kép méretezést valódira?"
A képméretezés mindig a képtartalomtól függ. Látod, hogy arányhelyes-e vagy sem.
Get Moded!
-
nagyúr
Csomagold ki, tedd a helyére, ahol lesz, kábeleket készítsd elő, de ne dugj össze semmit a TV-vel. 1 óra a minimum, de pl. mikor az enyémet hozták, akkor fél óra után még bőven párás volt, ezért (meg mivel délelőtt hozták a TV-t és délután értem haza) nálam több óra várakozás volt. Ártani nem árt, az biztos, ha több órát vársz.
Ha pixel-, vagy egyéb hibád lenne, akkor azzal már úgyis csak holnap, vagy jövő hét kedden fognak foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Hol láttál ilyesmit?
A plazma sötétben mutatja meg igazán, hogy mit tud, ennyi az igaz belőle. Normál fényviszonyok mellett sem lesz szar képe. Az egyetlen dolog, ami rontja az élvezhetőségét, ha közvetlenül süt rá a fény, mivel a panel felülete nem matt, ezért tükrözi a fényt. Diffúz nappali fényben, vagy felkapcsolt lámpa mellett semmi baja a képének.
Az átlag LCD-knek meg pont a sötéttel van bajuk, akkor jön ki, hogy mennyire nem tudnak feketét. Világos helyen általánosságban jól néznek ki.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest