Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinadan
csendes tag
válasz DM-Fan #46183 üzenetére
Köszi DM-Fan!
Csak hát ez így egy elég nagy mankó a szememben, úgyhogy nem lesz Soundbar-os hang-upgrade...Számos Soundbar, stb., infravörös érzékelőjét meg lehet tanítani, hogy a TV hangerőszabályzójával (is) állítani lehessen a hangerejüket. Hisz ezeket pont azért is alkalmazzuk, mert a hangjuk jobb, mint a TV saját hangszóróié.
Így viszont ha a TV távvezérlőjén állítanám a hangerőt, akkor MINDKETTŐ készülék hangját egyszerre módosítanám, aminek a világon semmi értelme.
Nem is értem... Lassan nem is látom értelmét, hogy minek van a Pana TV-n optikai kimenet.Ezt számos más modellen intelligensen megoldják a hangmenüben: Választható, hogy a saját hangszóró szóljon, vagy ez elnémúljon és a kimenő analóg ill. digit audio jel a külső eszközre kerül.
Így ugyanis kínosan ügyelnem kell(ene) rá, hogy nehogy a Pana távvezérlője kerüljön a kezem ügyébe, ha hangerőt akarok állítni... -
dzsóbácsi
aktív tag
válasz MasterMark #46166 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! ... Microlab Solo 7C az erőlködő és hangfal egyben, Audigy 2 ZS-el meghajtva...Maradna a lejátszó program általi késleltetés.. Felteszem VLC és MPC-HC képesek erre
Szép estét!
-
nagyúr
"aki sokat néz sportot javasolhatna valami jó beállítást."
Basszus, napok óta beállításokat ajánlunk neked! Írtam már privátban, ne agyalj ennyit, hanem élvezd a filmeket vagy sportot a kitűnő képminőségű tévéden! True Cinema gyári alapbeállításon, oszt annyi! Azzal nem lősz mellé kalibrálásig. Ahelyett, hogy tévéznél, sokadszor teszed fel ugyanazokat a kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz DM-Fan #46176 üzenetére
"... HDMI-n érkező hangot csak sztereóban tudják kinyomni az optikai kimeneten, ezért inkább célszerű rögtön az erősítőre kötni a lejátszó/PC hangját."
Az a baj, hogy úgy nem volt szinkronban a direkt hang a tv-ből kijövő hanggal, ezért csináltam inkább így, hogy a tv-n keresztül vezetem.
(#46177) MasterMark
Igen, de akkor is jó, magát a tv hangját vezeted ki egy erősítőre, és előbb ér oda a hang, mint a panelre a kép.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
janos666
nagyúr
Ha lestoppolod az első videót pár helyen az űrhajós lövöldözésnél, akkor látod, hogy több képkockát késik az ST60 az S30-hoz képest. Az egyiken már elindult a lövedék, amin a másiknak még nyoma sincs.
Mikor rákötöttem a laptopom, az LCD-n már olyan rég mozgott az ablak, hogy az agyam meg tudta becsülni a mozgás sebességét és gyorsulását, mire az ST60-on elkezdett megindulni. Pedig előbbi kettő nagyon fontos, hogy célozni tudj. Minél később van esélyed felfogni a visszacsatolt információt, hogy a korábban elvégzett egérmozgatás hatására milyen sebességgel mozog az egér és épp hol jár, illetve hogyan gyorsul-e (előjelesen értve, mert a mozdulat végén ugye lassul, illeve menet közben lehet nulla gyorsulással nem nulla sebessége, ha ügyes vagy), annál kevesebb esélyed lesz ott megállítani, ahova el szeretted volna juttatni.
Persze egy darabig tudat alatt kompenzálódik a dolog. Megszokod, hogy a reflexből végzett egérmozdítás mindig kicsit túl akar lőni a célon, így automatikusan kisebbet rántasz, vagyis úgy szokod meg, mint ha az egér lenne érzékenyebb, mint valójában. De csak egy darabig, és míg azt megszokod, addig kellemetlen. Online módban pedig ez sem segít, mert mire látod, hogy valaki kifordult eléd a sarkon, addigra ő már le is lőtt. Ebből vannak az olyan jelenetek, hogy azt hiszed wallhack-el vagy aimbottal játszik (átlát a falon is vagy autópilóta lő helyette gombnyomás nélkül fejre), mert embertelenül gyorsan történik a te szemszögedből, hogy mire megpillantottad őt a kijelződön, te gyakorlatilag a szervergép szerint már halott is voltál, csak még nem ért el hozzád az információ.
Mikor én játszottam online még túlnyomórészt analóg CRT-s korszakban, akkor 15-35ms közt volt az internet lag Magyarországon belül. Ha valakinek szarabb volt a vonala (vagy a lakótárs skype-olt, torrentezett, stb), akkor max 60ms-ig volt tolerálható, afelett már látszott rajta, hogy nem stimmel vele valami. De ez a kettő (hálózati és megjelenítési késés) nem egymást maszkolja, hanem összeadódik.
Kb. addig tudtam rendesen játszani, míg meg nem vettem az első LCD-met, amikor bedöglött az analóg CRT-m. Aztán leszoktam róla. Fogalmam sincs mennyit késett az az LCD, de egy olcsó TN panel volt (nem volt betervezett kiadás és még gyerek voltam saját bevétel nélkül, úgyhogy lett ami lett), így nem lehetett sok.
Aztán volt már itt sok monitor. Egyedül a kis 22-24"-os Dell IPS-ek 2012-ből, amik olyannak tűntek, hogy lehetne rajtuk rendesen CS:S-zni. A G30-on se lehetne.
Konzol játékra viszont szerintem is majdnem mindegy. Mire a joystick-al becélzol valakit, az egy nagyságrendekkel más kategória, mint az 1ms válaszidejű és több ezer DPI érzékenységű lézerérzékelős egér egy erre edzett marokban. Olyan, mint söréttel vagy tunkolt AK-val lőni a madarakra.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz manoska #46189 üzenetére
Imádni fogod, kiváló készülék! A line bleeding esetleges, abszolút képtartalom függvenye és nem túl zavaró, a sávosodás meg még inkább esetleges, az abszolút készülékpéldány-függő, tavaly sem érintett minden készüléket, de sokan azok sem észlelték, akiknél megvolt, az ST60 kapcsán pedig még tényleg senki nem jelezte. De az utóbbi miatt még akár cseréltetni is lehet, tavaly volt, akinek cserélték sávosodás miatt a készülékét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz manoska #46184 üzenetére
Más dolog a sávosodás és más a line bleeding. A linkelt videón utóbbi látható, az jelen lesz az ST60-on sem. Az ST60 kapcsán a tavalyi modelleknél gyakori, függőleges sávosodást nem észlelték eddig, de ennek lehet olyan oka is, hogy még kevesen vették, akik nem is biztos, hogy tudják, mit keressenek,
Get Moded!
-
psg5
veterán
Van olyan anyag (akár film is volt ilyen vagy tv adás) amikor a mozi beállítással szebb volt a hatás. Ezen sem érdemes az elején járatni ugye?
F.K.T.
-
nagyúr
válasz manoska #46184 üzenetére
Teljesen más a line bleeding és más a sávosodás.
Egyelőre elég kis számú eladás történt a 60-as szériánál, az 50-es sávosodás-mizériája is összel kezdődött, ha jól emlékszem. Szóval még nincs túl sok visszajelzés a 60-as szériánál, még csak reméljük, hogy megoldódott a sávosodás problémája.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dinadan #46178 üzenetére
"Hogyan lehet a TV-ből úgy kivezetni optikai kábelen az audio-jelet, hogy a TV hangszóróit kikapcsoljam és csak a külső forrás (Soundbar) szolgáltassa a hangot, de annak hangerejét a Pana távvezérlőjével is tudjam szabályozni?"
Sehogy! A TV távirányítója mindig a TV saját hangerejét fogja szabályozni. Az optikai kimenet hangereje egyébként sem állítható, csak egy "MPEG optikai szint" nevű menüpont van a hangmenün belül, amivel fixen, maximum -12 dB-lel tudod leszabályozni az optikai kimenet hangerejét az alap kivezérlési szinthez képest. Az optikán rákötött külső eszköz hangerejét mindig a külső eszköz vezérlőjével szabályozzuk. Megoldás egy Logitech Harmony távirányító, amit be tudsz úgy programozni, hogy TV-nézés üzemmódban a külső eszköz hangerejét szabályozza a távirányító - már amennyiben az optikán csatlakozó eszköz távvezérelhető, de nem tudom elképzelni, hogy ne legyen az, mert alapvetően az optikai kimeneteket nem szokás külön, a kiszolgáló készülékről vezérelni, mindig a fogadó eszköz (ez többnyire ugye erősítő, vagy hangfalszett) szokta végezni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
manoska
tag
válasz MasterMark #46142 üzenetére
Már nem is kell,ilyet akartam venni,köszi!Marad az 55St60!!!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz MasterMark #46170 üzenetére
ADB5800S típusú a t-hom-os stb, de nem tudom előhívni rajta, hogy milyen jel jön.
F.K.T.
-
Dinadan
csendes tag
Ha már a TV optikai kimenete szóba jött...
Hogyan lehet a TV-ből úgy kivezetni optikai kábelen az audio-jelet, hogy a TV hangszóróit kikapcsoljam és csak a külső forrás (Soundbar) szolgáltassa a hangot, de annak hangerejét a Pana távvezérlőjével is tudjam szabályozni? (Természetesen a készülékkel történt "összepárosítás" után...)
Nemigen találok az audio menüben olyan beállítást, hogy "Hangszóró ki" vagy ilyesmi, holott ilyen menüpontot számos Sony, Philips, LG, Samsung készüléken láttam már.
Létezik, hogy csak HDMI ARC-n keresztül megy ez csak a Panasonic-oknál? -
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiritex #46174 üzenetére
Igen, az a SPDIF késleltetés. Az a TV optikai kimenetéből kimenő hangot késlelteti, annyival később továbbítja az erősítőnek. Ez is azért kerül bele, hogy a belső lejátszó által lejátszott anyag hangját hozzá lehessen lassítani a panelhez (egyéb estekben nem sok értelme van, mert a Pana plazmák a külső forrásból, tehát mondjuk HDMI-n érkező hangot csak sztereóban tudják kinyomni az optikai kimeneten, ezért inkább célszerű rögtön az erősítőre kötni a lejátszó/PC hangját). Ez a SPDIF késleltetés egyébként csak 10 ms-os lépésekben állítható, szóval csak részben precíz, de ennyi már belefér.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
Jaj dehogy titkos, persze van info, megnézem...
(#46169) DM-Fan: Értem, ez megmagyaráz több minőségi különbséget.
DE a jurósport jóó! Lehet tényleg meg kell szokni, vagy a tv-nek ráálni
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
spiritex
veterán
válasz DM-Fan #46167 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de mintha a tv digitális hangbeállításainál lehetne tolni a hangot. Sőt, tuti így van, emlékszem, hogy párom Panáján toslink-el vettem le a hangot, és össze kellett hangolni.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #46172 üzenetére
Nálam a DVB-C tuner ezt úgy jelzi, hogy ami HD, arra ugye 1080i50Hz-et ír (ettől a sugárzott műsor még persze lehet SD-ben felvett, mint pl. az m1 több adásánál), ami meg eleve csak digitális SD, ott a TV az info gombra csak annyit ír, hogy DVB-C Szélesvásznú, vagy DVB-C 4:3.
Amúgy mostbelenztem a Spektrum HD-ba (A Föld nevű gépezet c. műsor megy éppen), na, ez olyan penge, hogy lejön a falról, szóal nem értem psg5 előbbi sirámát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Az a baj, hogy a HD adó ugye az SD-tartalmat is 1080i50Hz-en adja, a TV is ezt írja az Info gombra, meg az STB is ezt fogja, de attól a sugárzott anyag nem natív HD, csak arra skálázott. Szóval ez nem támpont.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
Nos megjöttek a hd csatornák, na most pár csatorna esetében vagy a sima digitális sd nálam nagyon jó és ezért nincs nagy ugrás, vagy nem hd felbontásu anyagot adnak és ezért nincs ugrás, de a spektrumpl elég gáz. Az eurosport viszont egész jó! mondjuk attól is azt vártam hogy lejön a képernyőről, de azért elfogadható.
(kameramozgásoknál picit azért bepixelesedik)[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #46166 üzenetére
Igen, látom, hogy nem HDMI-bemenetes az erősítője. Alapvetően ez nem akadály, mert ezt a funkciót már vagy 15 éve tudja minden valamirevaló házimozi-erősítő, a HDMI-bemenettel nem rendelkezők is. Ha mégsem tudná (mert mondjuk nem házimozi-erősítő, vagy pedig esetleg valami őskövületről van szó), akkor igen, jöhet a low-budget megoldás, vagyis a lejátszószoftverrel való hangkésleltetés, ez is elég alapfunkció a lejátszószoftverekben.
Kb. tesztvideóval is ugyanolyan beállítani. Próbáld meg belőni ugyanazon a jeleneten. Ugrasd vissza párszor ugyanoda a lejátszót és addig pöcögtesd, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel. Utána mindenhol jó lesz, csak jegyezd meg az értéket!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MasterMark
titán
válasz DM-Fan #46165 üzenetére
Nyilván az erősítőben a legcélszerűbb beállítani, ha lehet.
De nem írta milyen erősítőről is van szó, és hogy van rákötve, én meg a low-budget megoldásomat javasoltam.
más: De ha már itt tartunk, valami tesztvideó van-e a manuális lip sync-hez? Mert így érzésre be tudom lőni nagyjából, de nem lesz olyan pontos.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #46164 üzenetére
Annyiban nem egyszerűbb, hogy ha több hangforrás is megy az erősítőbe, akkor célszerű az erősítőn beállítani az értéket, mert ez minden forrásnál probléma lesz. Plusz ha a PC-s lejátszóban késlelteted a hangot, akkor meg monitoron nézve lesz szar az eredmény. Mondjuk ott így is-úgy is, hacsak nincs a PC-re külön hangsugarzó is kötve.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
válasz MasterMark #46161 üzenetére
De ez nem vigasztal , remélem a hd-vel jobb lesz. Sport1 és Eurosportból tud a sat-os tréhom is hd-t, már alig várom, hogy aktiválják.
F.K.T.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Locutus #46155 üzenetére
Maximum te kevered. A hang a képpel együtt jön ki a lejátszóból és megy az erősítőbe egy HDMI-kábelen keresztül. Az erősítő az érkezett hangot kvázi késés nélkül megszólaltatja, a képjel pedig megy tovább az erősítőből egy újabb HDMI-n a TV-be (az erősítőn csak átszalad), de mivel a TV input-lag-ja magas, ezért a TV később mutatja a képet, mint ahogy az erősítő megszólaltatja az ahhoz tartozó hangot, tehát kiseik a szinkronból a TV a saját késése miatt. Ezt kell korrigálni az erősítővel úgy, hogy késlelteted a hang megszólalását, kvázi hozzákéslelteted a lassú TV-hez.
A konzol/PC-játéknál is pontosan ez a probléma: a konzol (és mondjuk a multiban ellened játszók) már 70-90 ms-mal a TV által mutatott kép előtt jár, tehát a TV miatt ennyivel később látsz mindent, mint a többiek. Elhanyagolhatónak tűnik, de ez kvázi hozzáadódik a reakcióidődhöz, ami ha azonos is a másik játékosával, már akkor is te kaptad a fejlövést. Ha meg még a reakcióidőd is lassabb, akkor fel sem fogod, hogy ott a másik és már halott vagy.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
Hogy miért pont a sportcsatornák mutatnak ilyen sz...rul...(főleg az eurosport)
F.K.T.
-
Ijk
nagyúr
Elképesztő hogy mennyire nincs a sorozatoknak bitrátájuk. Volt olyan Magic City rész, ami még 900MB sem volt, holott majdnem egy órás anyagról van szó. Komolyan sajnálom a tv-t ilyenekkel járatni.
Persze lehet hónapokat várni valami BD kiadásra, de ki várja azt meg?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Locutus
veterán
válasz DM-Fan #46154 üzenetére
Itt biztos, hogy nem keverjük a szezont a fazonnal? Hiszen input lagról van szó, tehát a bemeneti jelek késleltetéséről van szó a megjelenítésig. A hangkimenet szerintem nem erre a lapra tartozik...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dzsóbácsi #46152 üzenetére
Nem érted a lényeget. Itt nem tud nőni a hang csúszásának mértéke, az konstans. Az ST60-okon példánytól függően 70 ms körüli értékkel később látod a képet, mint ahogy az erősítő megszólaltatja a hangot, mert az erősítő kvázi azonnal megszólaltatja a lejátszóról érkező hangot, de a TV ugye az input-lag miatt kicsit késik a hozzá tartozó kép megjelenítésével. Ez a csúszás állandó, nem növekszik, nem adódik össze a film során, ezért építették az erősítőkbe a lip-sync funckiót, amivel hozzá tudod késleltetni az erősítő hangját a "lomha" TV-panelhez. Akkora értéket kell itt az erősítőn beállítanod, ami a TV input-lag-jának értéke. Normális erősítőkön ez 1 ms-os léptékben állítható. Állítod mindig följebb és följebb egész addig, amíg azt nem látod, hogy szinkronban van a szájmozgás a beszédhanggal. Ha megvan, akkor a beállított érték a TV-d input-lag-ja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dzsóbácsi
aktív tag
Köszönöm!
ST60 input lagjával kapcsolatban érdekelne, hogy ha én egy ilyen tv-t pc-vel összekötve használnék, akkor mennyire csúszna el a hang a látottakhoz képest mondjuk egy egész estés film végére...? Ja és csak a kép menne HDMI-n, a hangot a pc hangkariján keresztül kötném erősítőre.. Hasonló lenne az eltérés, mint mondjuk egy nem megfelelő időzítésű felirat esetén, amikor a kezdeti fél másodperces csúszásból végűl 4-5 másodpercnyi vagy akár még nagyobb csúszás lesz..??Ismét köszi!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #46143 üzenetére
Konkrétan olyannyira nem helyes az infója, hogy én a legdurvább line bleeding-et eddig egy C-sorozatú Samsung felsőkategóriás modellen láttam. De megvan az az LG-nél is, ahogy a Panasonic-nál is.
mhmpista: szerintem ne nézd meg, mert ott lesz az! Mondom, az elődkészüléken durván látszott. Amúgy meg kiélezett helyzet kell hozzá, pl. homogén egyszínű felületen mondjuk rikítóan fehér felirat, mint pl. a trailer-ek előtti besorolási figyelmeztetés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
MasterMark
titán
[link] Itt egy jó videó róla.
Komment: Once you've seen it, you can't 'un-see' it
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nagyúr
válasz Viktor81 #46138 üzenetére
Azt én is hallottam, hogy a KURO-nál jobban kordában tudták tartani, de azért a jelenség létezett. Egyébként ha rákeresel, bizony van az LG és Samsung plazmáinál is line bleeding jelenség, nem igaz, hogy Panasonic-sajátosság.
Szerk.: A google line bleeding képtalálatainak első képe egy samu a második egy lg line bleeding-jét mutatja, most rákerestem.
"Erre illett volna mar megoldast talalniuk."
Ezzel egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Gyertek már Panasacik, és magyarázzátok el, miről is van szó.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Viktor81
senior tag
válasz liszi70 #46122 üzenetére
Szia !
Szerintem amit leirtatok, az ebben a formaban nem igaz...
Sajnos ez a Panasonic plazma velejaroja. Egeszen biztosan nem volt a Pioneer-nal, de nem hallottam meg Samsung kapcsan sem. Engem nagyon duhit, amikor megnezem a Pio BD-t es a lepcso "becsikozza" a rajta allo holgyet. (ha nem leszek lusta, ma lefotozom) Erre illett volna mar megoldast talalniuk.Udv.: Viktor
-
Gh0sT
addikt
Otthon a 65ST50, épp akklimatizálódik.
Olvashattam itt a fórumon, hogy mit kell megnézzek az első beüzemelés során, vagy azt valahol máshol keressem?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
nagyúr
válasz MasterMark #46134 üzenetére
"Akkor még itt van ez a line bleeding is (de jó végre a nevét is tudom), ami megint csak ilyen dolog miatt van."
Nem, a line bleeding-nek egészen biztosan semmi köze nincs az energiamegtakarításhoz. A vízszintes sorokban jelentkező feszültségesés egy hiba, amit még a csúcs plazmáknál sem tudtak teljesen kiküszöbölni. Tavaly legalábbis a VT50 ugyanúgy érintett volt benne. Az idei ZT, VT vonatkozásában még nincs infóm.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz liszi70 #46133 üzenetére
Van az a dolog, hogy a teljes képernyős fehér tartalmat beszürkíti. Ezt sem tudom pontosan miért, mert ugye a TV tudná a rendes fehéret is. Erre is azt mondtátok, hogy valami energiafelhasználási dolog miatt van.
Akkor még itt van ez a line bleeding is (de jó végre a nevét is tudom), ami megint csak ilyen dolog miatt van.Nekem ebből az jön le, hogy nem elég, hogy éppen pont elég a spórolós táp, és akkor még ilyen hülyeségekkel is "védeni" kell. Plusz még ciripel is.
Ha teljesen félreértelmeztem akkor János gyere magyarázd meg légyszi.
Switch Tax
-
nagyúr
válasz MasterMark #46132 üzenetére
Mindössze azt nem tudom, hogy melyik hozzászólásomra, miért, és mit reagáltál.
-
nagyúr
válasz MasterMark #46130 üzenetére
"Hát ez kb, olyan mint a fehér beszürkítése."
Ezt nem értem.
-
nagyúr
"honnan tudom ellenőrizni, ha létezik ilyen, hogy a hd csatornáimon valójában hd a jel?"
Észre fogod azt venni! Nálam egymás utánra vannak belőve ugyanazon csatorna SD és HD adásai. Kapcsolgatva ide-oda, nagyságrendi különbség van. Természetesen főleg HD műsoroknál, de az SD anyagok is jobban néznek ki a HD adás magasabb bitrátája miatt, mint az SD adón.
-
psg5
veterán
válasz Lehiñito #46093 üzenetére
...s bízom benne, hogy a holnapi Csehek ellen barátságosat már hd-ben élvezhetem.
Egyébként remélem, ugyanolyan minőségben tudják küldeni sat-on is a jelet mint neked iptv-n.
Egyébként honnan tudom ellenőrizni, ha létezik ilyen, hogy a hd csatornáimon valójában hd a jel? Vagy egyáltalán abban adják-e tovább? Az MTVA már mindenhol fullhd kamerákat használ? vagy csak konvertálgat felfelé?
.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
nagyúr
válasz spiritex #46123 üzenetére
"Jól emlékszem, hogy az Eurovíziós dalfesztiválon eléggé látható volt?"
Én azt nem néztem. Úgy tippeltem a verseny előtt, hogy kis hazánk nagyon lebőg azzal a 3 akkordos, banális, színvonaltalan tinislágerrel. Nem így lett, túljutott az elődöntőn. Hiába, Európa zenei ízlése is degradálódik.
-
nagyúr
válasz MasterMark #46119 üzenetére
"Ez mi miatt van?"
János ebben a szakértő, de úgy olvastam, és konyhanyelven úgy értelmezem, hogy a vízszintes sorokban lévő hosszanti képtartalom feszültségesést okoz a mellette lévő cellákban, ezért sötétebb ott a vízszintes folytatás.
-
psg5
veterán
-
nagyúr
válasz DM-Fan #46102 üzenetére
"Tehát valamelyest butább az újabb elektronika, más aspektusban viszont jobb (pl. az általános képminőség javult, kapott egy-két új - többnyire haszontalan - funkciót, pl. touchpen)."
Mit értesz pontosan az alatt, hogy "általános képminőség javult" ? Szerintem a "fehérszint" emelkedése az egyetlen, ami javulásnak mondható, valamivel nagyobb az ST60 fényereje. Viszont a 3D képminősége jócskán romlott az ST50-hez képest, az input-lag meg drámaian rosszabb lett. A többi paraméter az ST50 szintjén van.
Sávosodásról viszont egyelőre nem hallottam idei tévék kapcsán, persze az eladások még aránylag kis száma, egyelőre nem teszi lehetővé a releváns összehasonlítást.
Jó tévé így is az ST60 (még egy kis áresés kell hozzá, hogy nagyon jó vétel legyen), de egyértelműen lejjebb pozícionálták az ST60-at, mint az ST50 volt, ez megmutatkozik a távirányítón és kivett funkciókban is.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Probaltam keresgetni visszafele' de nem talalam, volt szo rola,hogy van az a jelenseg amikor pl egy menuben vagyunk, raalunk egy savra es oldalt is ilyenkor meghosszabbodik a sav, kvazi kitolja a tv egy csikban, ez hiba vagy velejaro?
F.K.T.
-
TCr
veterán
válasz DM-Fan #46108 üzenetére
Kövezzetek meg, de szerintem ez abszolút a vállalható kategória.
GOW, iszonyat reflexjáték, ha valahol, hát itt igenis számítania kell az input lag-nak.+1 Killzone 3
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
rgeorge
addikt
válasz DM-Fan #46108 üzenetére
Én nem játszom (csak a kisfiammal, de neki alacsony az input-lagja), csak azt idéztem, amit a fórumon olvastam. Az ott hozzászólók egy része ST60 tulajdonos.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz rgeorge #46107 üzenetére
Hidd el, nem felfújt dolog és ha valahol tényleg van jelentősége az input-lag-nak, az pont a hardcore online multi, főként a kiélezett FPS-ek, de persze zavaró offline platformjátéknál is. Az egyes ST60-ek által produkált 70-90 ms már bagyon sok. Egyéb tényezők nem ilyenek: egy hálózati lag-ot minden fél érez, ahogy egy game frame-rate issue-t is. Az input-lag miatt sajnos a saját konzolod/PC-d képességeihez mérten lassú a rákötött megjelenítő, amit csak te érzel, a többi játékos nem. Az ST60 mentsége, hogy játék képmódban javul a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rgeorge
addikt
válasz < CyberBob > #46103 üzenetére
Találtam egy jó kis fórumot a témában. Átfutva leginkább felfújt lufinak tartják a kérdést, sokan észre sem veszik az input lag-ot. Nem is az online játszásban érdekes egyébként a "display lag", hanem pont a 2D-s platformjátékban. Az online játékban sok egyéb tényezőtől is nő az általános input lag, az offline játékokban pedig annyira kicsi ez az input lag még így is, hogy könnyen hozzá lehet szokni.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Ispy
veterán
válasz < CyberBob > #46103 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy üzletpolitika is van a dolog mögött. Egyszerűen lefokozták az ST60-t alsó kategóriába és ennek megfelelően butítottak is rajta. Más kérdés, hogy ezzel szerintem sok potenciális vevőt fognak bukni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
< CyberBob >
őstag
válasz rgeorge #46097 üzenetére
Éppen ez a gond, hogy a tavalyi ST50 árában nincs semmi idén. Meg nem csak játéknál gond a késés hanem PC használatnál is pl.: egérmutató vagy weblap görgetés késése. Mint írtam eddig nem árfüggő volt az alacsony inputlag, mondhatni ez volt a plazma egyik nagy általános előnye. Ha viszont nem üzleti döntés volt akkor meg miért nem javítanak egy ekkora hibát?
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
Sajnos az ST50 nem csak ebben volt jobb, lásd: az ST60-ban pl. a PVR funkció sem elérhető. Tehát valamelyest butább az újabb elektronika, más aspektusban viszont jobb (pl. az általános képminőség javult, kapott egy-két új - többnyire haszontalan - funkciót, pl. touchpen).
Amúgy rövidúton kiderül, hogy javított-e valamit az input-lag-on a firmware-frissítés, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nemigen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
válasz Lehiñito #46093 üzenetére
Tegnap. Most várom, hogy életbe lépjen.
Sat tv-nél összesen 7-et lehet összevadászni sajna, más tréhome-os tv szolgáltatás nem elérhető nálunk, a hűségidő miatt meg nem tudok egyenlőre másik szolgáltatóhoz menni, ahol sokkal több hd van.(#46094) spiritex: nem elég a szobaantenna, de újfent köszi a mindigtv-s tanácsot
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest