-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz hunspikey #32696 üzenetére
a magyar kormánynak nagyon jó dolga van - és a politikai elitnek is.
ugyanis a lakosok kidurrogják magukat a fórumokon és semmit sem tesznek.
fát lehet vágni a magyarok hátán, és ugyanúgy megválasztják ugyanazokat a politikusokat - maximum egy ciklus eltolással.
a görögök amikor 1000euro alá ment a minimálbér, fellázadtak.mindenki "röhög" a hiperinfláción afrikában (zimbabwe asszem) - namost gyakorlatilag 2 zimbabwei dollár = 1 HUF...
és akkor lehetne még sorolni. minden egyre drágább lesz, és mindenki kevesebbet fog keresni (kivéve az elitet) mert Magyarországon senki nem csinál semmit azért, hogy ez ne így legyen.
Az elit meg röhög, mert szinte sehol máshol nem lehet ezt megcsinálni.
Veregessük vállon magunkat - mert mi választottuk ezt a vezetést, és mi nem teszünk semmit, hogy jobb legyen.
Gyakorlatilag nekünk köszönhető ez az árazás, senki másnak.u.i.: probálnának hasonló dolgokat amerikában... na annak lincselés lenne a vége napokon belül... hülye/birka amcsik... aha, ki a birka? ő jól él, mi nem... de ők a hülyék, nyilván.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Ijk
nagyúr
válasz hunspikey #32697 üzenetére
Hát elég utópisztikus, mert ha valami gáz van a készülékkel akkor szar van a palacsintában. A megfelelő szervizhálózat majdnem olyan fontos mint maga a készülék, megjegyzem ezt a legtöbb ember mindig figyelmen kívül hagyja. Azzal hogy hivatalos viszonteladótól vásárolsz megveszed ezt a kiszolgálást is, nagyon nem elhanyagolható hogy 2 (3,5) évig ha valami gond van, akkor ingyen hozzák-viszik, javítják. Ráadásul úgy tudom a Panasonic ezen a téren elég kielégítően működik.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #32695 üzenetére
Én valamiféle group buy-ban gondolkodok. Ha pl összeállunk itt 4-en, öten, hogy 65-ös ZT-t hozzunk az USÁból, elég csak beszélni olyanokkal akik rendszeresen szerveznek konténert kint. Ezek ott kint élnek, magyarok, el lehetne érni, hogy normálisan állítva, biztosítva jöjjenek a TV-k szépen egy konténerben. Hamburgba meg én is el tudok menni az új tulajokkal együtt egy sprinterrel és jól haza hozzuk a TV-ket. Ha itthon tényleg legalább 1.5 milla lenne egy 60 colos ZT, akkor tutti megérné venni 4-et összesen 14.000 dollárért meg mondjuk összesen 300.000 forint szállításért. Így valahol 1.1 körül lenne egy TV. És az 65 colos, amivel lehet villantani mivel senkinek sincs itt, hehe. Persze tudom, hogy utópisztikus egy kicsit, mivel nem lenne bizalom, és a folyamat valóban elismerem, hogy sok helyen beszarhat.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz mayday00 #32690 üzenetére
Uram isten - ne kezd mayday .... A VÁM hivatal szedi az Orczy téren - oda kell befáradnod a számlával és szépen kicsengetni. Mivel az USA-ban NINCS ÁFA, csak valami államonként változó röhejes mértékű "sales tax" nevű vacak, így sajnos még az az opciód sincs meg, hogy az USA-ban leírják neked az ottani áfát az árból. Sajnos 1000 dollár az itthon = 1000* dollár árfolyam * 1.08 (VÁM) * 1.27 (ÁFA). Igen, jól látszik, hogy a vámot is felbruttósítják a köcsögök.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #32693 üzenetére
A tápegység talán tudná a 230V 50Hz-et (bár ez sem feltétlen igaz), a HDMI-ről való hajtásnak elviekben nincs akadálya. De annyi buktatóval járna a dolog, hogy mire ideér a TV ugyanott vagy árban, vagy még feljebb és nincs garanciád, plusz nagyon könnyen megsérül a TV szállításkor is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #32688 üzenetére
A hálózati feszültség eltérésen kívül mi még a különbség? A HDMI bemenetén szerintem mind az európai, mind az usa modellnek tudnia kell bármit fogadni és lejátszani nem? Pl mayday féle anyagoknál sincs usa mkv vagy eur mkv. Jó, a TV adásnál a tuner más. De pl IP-TV hdmi-n megy be, az akkor nem menne?
-
mayday00
őstag
válasz DM-Fan #32688 üzenetére
importáfa? nem is hallottam róla. És ezt ki számolja fel? Ahogy bejött az országba a készülék, utána be kell fizetned a ,,költségvetésnek" itthon?
hol éltél eddig? szokták mondani burokban
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #32683 üzenetére
Más rendszerűek az amerikai modellek, ezért (sem) rendel onnan senki. De említettem volna ezen felül a szállítási költséget, a vámot és a garancia érvényesíthetetlenségét is. Bár téged ismerve még ma leadod a rendelést a fenti linken ezek ellenére is.
hunspikey: és kifelejtetted azt a csekélységet a képletből, hogy ők ezért a havi 3000 dollárért nem kapnak nap mint nap agyvérzést a munkahelyükön, nem szoronganak, nem idegeskednek, nem lóg a belük. De már jön a megváltás, mert itt annyira jól mennek a dolgok, tele van pozitiv rezgéssel ez az ország!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vycman
tag
kovadika, DM-Fan köszi a válaszokat! Akkor mindenképp Panasonic plazma, aztán majd nyáron meglátom mi a kínálat, lehet megoldom, hogy beférjen az 50-es. Üdv!
-
hunspikey
őstag
De most frankón, kint úgy tudom, az értelmiségi átlag polgár aka "average Joe" kb évi 35-40 ezer dodót kap. Ez ugye kb havi 3.000 dollár. Mivel ketten vannak egy háztartásban, 6.000 a család bevétele. Tudjuk, hogy olcsóbb a kaja, tudjuk, hogy olcsóbb az energia, az üzemanyag stb. Tehát mindent ha csak magyar árakkal számolsz a rezsi oldalon, akkor nem hibázunk a számítással. Mivel itthon elég bőven 400.000 forint a rezsire (két kocsi, két mobil, ház összes rezsije, kaja gyerekkel stb.) ami ugye csak 2000 dollárt vitt el a havi hatból - a példánkkal ott tartunk, hogy havonta ott marad egy 65ZT60 nekik csak úgy - ha épp nem akarja megspórolni.... Ennyit erről....
Hasonló körülmények közt ez a fórum nem is kéne, mert mi a francnak, ha mindenki aki egy jó TV-t akar vehet csípőből, gondolkodás nélkül egy 65ZT-t. És akkor a lufifejűek csodálkoznak, hogy mindenki elhagyja az országot, aki csak teheti...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vycman #32675 üzenetére
Röviden: plazmából nincs passzív 3D, utángyártott szemüveg már 12 eFt környékén is kapható, a Samsung szemüvegei már 5 eFt körül is elérhető, azokkal is használható az ST50, igaz, kicsit gyengébb kivitelűek és nem olyan jó velük az élmény.
A 42-os méreten 3D-t nézni leginkább 1,5 méteren belül érdemes (egyébként fullHD 2D-t sem illik sokkal távolabbról).
BBéci: az a baj, hogy nem csak a ZT-k árazása durvább nálunk, hanem minden modellé, amik garantáltan a cseheknél készülnek, azoké is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #32674 üzenetére
Nem csak gondoltam, tudom, hogy ott gyártják a tévéket, de abban nem vagyok biztos, hogy abból a 20000 db ZT-ből mennyi fog ott készülni. Talán semennyi.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovadika
őstag
válasz vycman #32675 üzenetére
Samsung szemüvegekkel is működik, amiből egy pár 8k, de van olyan, aki már 5-ért is talált. Messziről értelmetlen a 3D mind passzív, mind aktív kivitelezésben. Nyáron nagy valószínűséggel nem fogsz kapni új 2012-es modellt. És igen, csalódás lesz az lcd plazma után, főleg ebben az árszegmensben. Sportra meg filmekre biztos, hogy nem vásárolnék LCD-t. Talán tévénézésre, de még arra sem!
[ Szerkesztve ]
-
vycman
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy őskövület TH-42PV60EH plazma tv-nk van, meg vagyok vele elégedve, de ezt szeretném majd a nyáron lecserélni.
Olvasgattam a fórumot, és látom, hogy az ST50-et ajánljátok jelenleg, abban az árkategóriában, amiben én gondolkodom. (200 körül) A tv-t viszonylag távolról nézzük, de a méretét megszoktuk, kb. ez fér el kényelmesen a nappaliban. Ha már 3D-s tv, akkor biztosan kihasználnánk néha, viszont úgy látom, hogy 18.000 ft körül van hozzá egy szemüveg. Ebből 4 db igen sokba kerülne. Létezik esetleg jó minőségű utángyártott? A problémám az, hogy mivel távolról nézzük, ezért úgy gondolom, hogy a passzív technológia is megfelelő lenne, viszont abból csak 42ET5E-t találtam, amihez jár 4db szemüveg, viszont ez LED tv, amikről ebben a témában nem sok jót olvastam. Sportot nézünk leginkább, illetve filmeket. A kérdésem az, hogy a 200-as árkategóriában lehet-e találni jó LEd-es passzív 3d-s tv-t, ami nem okozna csalódást a plazma után, vagy inkább hanyagoljam a 3D-t egyelőre, és legyen az ST50? Köszi! -
hunspikey
őstag
Bocs, ott már az idegrángás miatt nem írtam egyértelműen. Szóval 40k Ft nekik a felár a 60ZT60 és a 60VT60 közt - ezt akarta jelenteni.
szerk: és igen, jól gondolod - konkrétan tudom a Pana szerelőktől, hogy a Cseheknél szerelik a nálunk kínált TV-ket.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #32669 üzenetére
Ne idegesítsd magad, ez mindig is így volt és így is lesz!
Ez így fair, mert:
- az amerikaiak úgyis sokkal inkább mélyszegénységben élnek, mint a magyarok és az amerikai fizetések mélyen a mieink alatt vannak, ezért alacsonyabbak ott az árak, hogy szegények meg tudják venni azt a 65"-os ZT-t.
- a magyar kormány már amúgy is olyan jólétet teremtett, hogy alig tudod majd eldönteni, hogy az aktuális havi fizetésedből hány darabot rendelj a 60"-os ZT60-ból
- az amerikai otthonok olyan kicsik, hogy ott pont betölti a falat a 65"-os ZT, ezért oda praktikus, de az átlag magyar nappalikban elveszne a hatalmas falakon, ezért inkább csak 60"-ost adnak erre a piacra, hogy abból viszont többet egymás mellé téve lehessen összemozaikozni egy egész falnyi megjelenítőt
- a japánok biztos az arra a piacra kialakított alacsonyabb árazással köszönik meg az USA-nak, hogy anno lebombázták őket (kétszer is)Viccet félretéve: én sem értem ezt az elvetemült árképzési rendszert, de igazából be kell látni, hogy sajnos ilyen szempontból nagyon rossz helyre születtünk. Ugyanakkor ne panaszkodjunk, mert számosan élnek ennél sokkal rosszabb körülmények között is, ahol nem az a fő probléma, hogy vajon mekkora TV-t mennyiért rendeljen elő a honpolgár, hanem hogy holnap jön-e valami milícia és nem mészárolják-e le a családjával együtt (mint egyes afrikai országokban ugye)!
BBéci #32671: ezen én is fennakadtam, de gondolom úgy értette, hogy 40 eFt-tal többért lehet ZT60-at kapni, mint azonos méretű VT60-at.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #32669 üzenetére
Ráadásul még azt sem lehet mondani, hogy azokat a tévéket, amik hozzánk kerülnek, USA-ból, vagy Japánból importáljuk, mert minden bizonnyal Csehországban, vagy Szlovákiában gyártják őket.
Ezt nem értettem: "A ZT60 60 col méretben kevesebb mint negyvenezer forintért kapható."[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz anonym1s #32661 üzenetére
Makacsul ragaszkodsz a saját téves elméletedhez.
Dexar tippjét felhozni bizonyítéknak a legnagyobb értelmetlenségek közé tartozik. Ugyanis a két kép közül egyértelműen a P jelzésű a jobb minőségű. Te is azt láttad jobbnak, mert az is, valóban jobb, ehhez kétség nem fér. Nem tippelni kellett, hanem a két fényképről véleményt alkotni. Ha valaki azokat látva azt mondja, a B jobb, azt inkább nem minősítem, mert alighanem sértő lenne.
Az eredeti másolatát lehet élesíteni, sőt túlélesíteni, ami sok embert becsap, de attól még nem lesz jobb a képminősége.
Ki merem jelenteni, a különbség lehet ordító és a legtöbbször az is. Azt is állítom, hogy állóképekről nem lehet megállapítani, megítélni egy film egészének képminőségét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
Itt lehet drága szarul menő amerikai barátainknak előrendelni az új modelleket - a szarul menőt azért írtam, mert szemmel láthatóan jelentősen le kellett engedni a modellek árát, hogy meg tudják venni drága ottani testvíreink
Komolyan az agyam eldobom.
Pl amin őrjöngök:
* 65 colos VT 60-at a 60 coloshoz képest elhozhatsz negyvenezer forint többletért.
* Az új 55 colost VT60 olcsóbb mint amennyiért nálunk kifut az 55VT50.
* A ZT60 60 col méretben kevesebb mint negyvenezer forintért kapható.
* Van 65 colos ZT60 is az ottaniaknak, mintegy 750.000 forintért.
* És végül 60 colos ST60-at adnak kb 340.000 forintért!!!Komolyan nem értem, nem fogom fel, megőrülök, a pofátlanság pofátlanságának a felháborító pofátlansága ez.
Itthon majd kaphatunk 60 colos VT-t kb egy milláért, 1.2-ért 65-öst, a 60-as ZT-t meg 1.5 és kettő közt bárhol, mivel prémium termék, nekünk meg annyira jól megy ugye??? Komolyan Európa tartja el a Japánokat??
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Apropó,ki mit tud az idei Samsung plazma felhozatalról? Én csak egyről hallottam mégpedig az F8500-ról amit a ZT ellenfelének szánnak...de hol a többi?
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Terapeuta #32665 üzenetére
Pedig fontos tisztázni, hogy mik a kérdező igényei, mik a preferenciái és mit tud objektíven megítélni, mit nem. Pont azért fordul hozzánk, mert a képességei adott esetben korlátozottak és segítségre van szüksége, hogy tudja, hogy mi a helyes irány.
Nyilván furcsán nézünk arra, aki bejön, megkérdi, hogy mit vegyen, majd sértődötten veszi tudomásul, hoy amit javaslunk, az nem egyezik azzal, amit ő kinézett, mert mondjuk nem hajlandó többet ráazánni, mint amit ő elgondolt. Akkor minek kérdez? Vegye meg azt, amire van pénze és legyen boldog a választásával! De önigazolásért ne jöjjön ide, hogy mennyivel jobb a választása, mint a javasolt, drágább készülék, mert azt nem fogja megkapni. A szakmai topic-ok mindig is így működtek, mindig is így fognak: itt objektív, ok-okozati összefüggésre épülő választ kapsz, a lehető legjobb ár/érték arány figyelembevételével.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
ZT60-ról a gyári doksi akit érdekel:
-
Terapeuta
őstag
válasz DM-Fan #32633 üzenetére
Félreértettél. Örülök a topiknak, segítséget is kaptam innen (Tőled is). Csak annyit szerettem volna jelezni mint a TV vásárlásáig folyamatosan csendes olvasó, hogy az ehhez hasonló szakmai topikok nem biztos, hogy jól működnek, ha a kérdező képességeit is minősítik.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #32661 üzenetére
Én meg pont azt próbáltam már többször elmagyarázni - hiába -, hogy nagyon rossz példa került bemutatásra egy eleve pocsék képű transzferről. Erre írtam, hogy mindenki éljen abban a tudatban, amiben, teljesen fölösleges bárkit győzködnünk: akinek egy minőségibb fullHD TV-je van, annak ordít a különbség egy átlag 10-15 GB méretű mkv és egy érintetlen BD között. Ehhez nem kell szavatott szem sem.
A mozgókép is állóképek sorozatából áll? Tényleg? A sütemény meg lisztből, cukorból meg számos más összetevőből, mégsem tudod csak azokat kóstolva megítélni, milyen lesz a végeredmény. A filmből is ki lehet kapni rosszul egy frame-et, nem mindegy, hogy milyen sűrűn követik egymást a keyframe-ek, lehet egy-egy frame jobb, mások rosszabbak. Lehetetlen still alapján megalapozott véleményt mondani.
De mondom, azt gondolaz amit akarsz, biztos több BD-t láttál már, mint mi, akik azt mondjuk, hogy sok újrakódolt anyag bizony láthatóan rosszabb, mint a forrásanyag és nemcsak a bitráta miatt, hanem mert sokszor agyonszűrőzik a releaser-ek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Goert
tag
Sziasztok!
Remélem, nem kavarom fel az amúgy sem túl álló vizet a kérdésemmel, kérlek segítsetek döntenem.
Adott egy szekrénysor, annak a közepében a TV-nek kialakított hely, amibe a leendő készüléket szeretném elhelyezni, ami pontosan 120cm széles, 90cm magas, és 40cm mély. A kanapé, amiről tévéznénk, kissé ferdén (a szoba kialakítása miatt) 2m-2,5m közötti nézési távolságot tesz lehetővé. Sötétítés megoldható redőnyök révén, elsődlegs tartalom fullHD filmek.
Eredeti tervem szerint 42"-os UT50, vagy ST50 kerülne bele, viszont a sok 50"-ra buzdító hsz. miatt elbizonytalanodtam és felmerült az 50UT50, esetleg LCD-ből 46-47"-os modellek. Az előbbi két okból kérdéses, egyrészt az ST képminőségbeli különbsége, ami a kisebb, de jobb minőségű ST felé húz, a másik a szélessége, mivel épphogy befér a fentebb leírt helyére, nem tudom, hogy a szellőzés mennyire lenne hatékony. Az utóbbi, LCD megoldás az ideális méret miatt merült csak fel.
Tehát röviden:
- 50UT50-nek 1-1cm hely oldalt + 24cm hely fent elég a szellőzésre?
- 50UT50 vagy 42ST50?
- 42ST50 vagy hasonló árú 47"-os LCD? -
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #32557 üzenetére
Hali.
En nem mondtam hogy nincs kulopnbseg.
En azt mondtam, hogy ha annyi a kulonbseg amennyit az emlitett kepeken lattunk, akkor az kozel sem ordito, hanem rohejesen keves, es a mozgokep is allokepek sorozatabol all ha nem tevedek. Ezert aki mozgokepnel meg tudja mondani melyik az eredeti es az ujrakodolt, annak illene allokepnel is.
Itt volt a remek alkalom hogy bizonyitsd eleslatasodat de - talan bolcsen - nem tetted.
Viszont Dexar (akinek a latasat mar tobben is kritizaltak) megtette, meghozza helyesen.
Amugy bevallom, en is a rosszra tippeltem, de nekem semmi gondot nem jelent ez. -
BBéci
legenda
válasz tobias40 #32657 üzenetére
A BD50-et kétrétegű lemezre lehet írni. Pioneer írót javaslok.
Azt nem merném kijelenteni, hogy merevlemezen nagyobb biztonságban vannak a filmek.
Vannak kiforrottnak tekinthető lejátszók, például a MED600, bár magamnak biztosan Dunét vennék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
tobias40
veterán
Akkor megnyugodtam!
És a BD50-el mi a helyzet?
Mert lenne pár film ami megérdemli az érintetlenséget!
Simán ki lehet ezek szerint írni mondjuk az imgburner-el vagy másik progi kell hozzá?
Meg milyen márkájú írót érdeme br-hez venni?
Régen rengeteg dvd-t megírtam de br-ben nem vagyok otthon.
Mondjuk pont emiatt is vettem a popi-t hogy ne kelljen a lemezeket írogatni,tárolni,hanem ott van minden a vinyókon és nagyobb biztonságban is mint a lemezeken...Sajnos még nincs kiforrott MP ami gond nélkül lejátszik mindent és ami tudja a tényleges 3D-t is!
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz tobias40 #32653 üzenetére
Sokkal jobb lesz a képminőség!
Nem kell várnod, tele vannak a boltok 3D-s médialejátszókkal.
A "kölcsönözhető" BD25 filmeket direkt lemezre írásra méretezik, készítik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
patakidr
aktív tag
Az ember nemi élete a házasság után némileg "átalakul" Aki házas, az tudja miről beszélek, aki nem, az majd megtudja.
Egy biztos: ahányszor leülök az ST50 elé, az nagyjából minimum egy orgazmussal felér! Bámulom a színeket, s megfofadom, hogy a hibái ellenére még egyszer megvenném!
-
tobias40
veterán
válasz DM-Fan #32650 üzenetére
Jelenlegi tvm-el teljesen rendben van a digitális kép minősége de a kép méret miatt nem lesz szemcsésebb 2 méterről a kép?
Nem volt még plazmám emiatt is kérdem!
Amúgy az LD650-hez képest mennyivel lesz jobb a képe?(az sd adás és az mkv is érdekelne)Igen azt a lejátszót venném hozzá és a jó filmeket megvenném br-ben is!
Vagy inkább várjak olyan MP-re ami tudja majd a 3D-t is és akkor nem kellene lemezekkel szarozni?
(lehet egyáltalán a "kikölcsönzött" br filmeket írni,vagy csak a vásárlás marad?) -
rappit4
őstag
válasz mayday00 #32624 üzenetére
Gondolom a jó kis olajos kompresszoral fújatod ki a gépet Próbáld meg a ZT paneles UT-det is azzal.
(#32625) Dorian :
Google: Posterization , Colour Banding
(#32627) DM-Fan:
Nekem BD50-nél is elég durván jelen van, jólenne ha egy UT vagy ST tulaj megnézné a tévémet és elmondaná a véleményét, hogy tudjam milyen az övéhez képest, vagy én mennék el egy UT tulajhoz. Utána próbálnék egy garit.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz WhiteWalker #32645 üzenetére
Hát remélem ez is tuti lesz csak sajnos ilyen dolgokban nekem nem szokott szerencsém lenni de most bízok a Pana-ban!
Ha szerencsém lesz akkor kb 250-270-ből meglenne mert az ismerősöm annyit visszaadna az áfából!
Lehet hogy abból a pénzből meg vennék egy pio br lejátszót és akkor már tökéletes lenne sztem a kép is!
Ha jól emlékszem akkor pio140-t ajánlották már itt többen is!
Amúgy meg egy popi a-210-el etetném,javarészt 12-18 gigás mkv-kal.A sima tv adás sem lesz rosszabb minőségű a jelenlegi tv-mnél?
A képátmérő növekedése miatt kérdezem...
Vidéki város sztem jó minőségű digitális kábel tv-jét nézzük,conax modulban a kártya,és van kb 10 hd adás is!
Optanet kft,hátha vki uanezen nézi és van róla tapasztalata gt vagy st 50-el! -
mayday00
őstag
válasz WhiteWalker #32640 üzenetére
az sbs az a 3d lemez rippje himbilimbi mkv akármi (nincs vele gond, aki megelégszik vele annak tökéletes)
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz WhiteWalker #32645 üzenetére
Én sem azt mondom, hogy sufni bolt, csak azt, hogy szerintem ilyenkor bármelyik kereskedő hajlamos azt mondani egy kis sávosodásra (amit amúgy is tüzetesen vizsgálva és keresve lehet csak észlelni), hogy ez rendben van. Márpedig annyit meg nem ér, hogy emiatt felbontsák a vevő távollétében a dobozt, mert onnantól kezdve meg már nehéz bármire is hivatkozni. Jobb az, ha ő nyitja ki otthon, vagy menjen el az üzletbe és tesztelje le maga a vásárlás előtt.
Get Moded!
-
WhiteWalker
nagyúr
Próba szintjén kérdeztem,szeretném a szemüveget és a TV-t is "tesztelni"
tobias40: én is tőlük vettem,kiszállítással és hibátlan készüléket kaptam,nem hinném hogy aggódni kellene vagy hogy "átvágnak", ez nem az a sufni bolt...hivatalos forgalmazó , jobban aggódnál ha egyéb más "kereskedésnek" mondott boltból vetted volna...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #32640 üzenetére
Mindkettőt kezeli, de minek? Guminő kategória, silány pótléka, utánzata az igazinak.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tobias40 #32641 üzenetére
Szerintem ne! Ellenérdekű felek vagytok: nekik az a lényeg, hogy eladják, akármilyen is, neked az, hogy csak hibátlant vegyél. Magadnak kell látnod, hogy megfelel-e neked abban a formájában, ahogy van!
Az 50ST50 dobozmérete: 140 cm x 80 cm x 20 cm. A TV méretei önmagában: 118 cm x 71 cm x 5 cm, a TV méretei talppal: 118 cm x 76 cm x 33,5 cm.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tobias40
veterán
Szerintetek ha úgy rendelném meg a tv-t hogy próbálják ki és nézzék meg hogy sávosodik-e vagy pixel hiba van-e rajta,azt megtennék-e és megbízhatnék bennük?
Panashoptól rendelném weben és ha ezt megtennék akkor tuti hogy hibátlan tv-t kapnék...
Habár rámondhatják hogy ők nem látták és akkor nem lennék semmivel előrébb.
Mekkora is a tv pontos mérete dobozzal és anélkül?
Csak hogy mennyit kell elvágnom a szekrény oldalából hogy elférjen a tv!
Most egy 42-s van a két szekrény között és kb 3-4 cm van mindkettő oldalon,tehát tuti nem fér be az 50-es!Eldöntöttem hogy 50gt50 lesz!
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Az 50st50 tudja kezelni a top-bottom 3D-t vagy csak a SBS-t?
-
daniel2121
senior tag
Egyébként a fogyasztás tekintetében a led vs. plazma megnéztem nekem jelenleg egy Sony 40W4500-as lcd-ém van(ezt szeretném lecserélni) a Sony honlapján 234W-ot írnak a Pana 50GT50 185W. Ebből a szemszögből is kedvezőbb lenne, nem beszélve arról, hogy a upc stb.-ét kihajintom és egy kérek helyette egy médiacardot mert a Sonym csak sima ci slotos.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz IrsaiOlivér #32637 üzenetére
Pedig pont a Sony felsőbb kategóriás TV-it (mondjuk a HX850-től) mondtam volna példának. Azoknak azért annyira nem kell szégyenkezniük. Más kérdés, hogy egy 46"-os HX850 is 400 eFt körül mozog árban.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #32635 üzenetére
Mint írtam, ventillátormentes modellekről beszéltem. Az teljesen természetes, hogy a ventillátor megsínyli a port, mint ahogy az is, hogy magába (és a készülékbe) is vonzza azt. Nekem sem a PX80-ban, sem a G20-ban nincs ventillátor, így por se nagyon van a készülékekben. Mondjuk hozzáteszem, hogy nálam alap a heti két portörlés és a porszívózás, mert gyűlölöm, ha porszemek vannak a bútorokon, polcokon, gépeken, stb. A PS3-mamban, mikor 3 év után szétszedtem újrapasztázni, abban sem volt por, pedig elég sokat ment és igen nagy ventillátor van benne. Egyszerűen odafigyeltem, hogy mindig tiszta legyen a környéke használatkor.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Terapeuta #32629 üzenetére
Mindent elmondak előttem, úgyhogy nem reagálom le. Szerintem kissé rosszul látod a dolgot.
Különben, ha az általad elmondott "Panaonic prémium plazma" lenne itt a legajánlottabb készülék, akkor nem az abszolút középkategóriás ST50-et, de még csak nem is a GT50-et javasolnánk, hanem mindenkinek a VT50-et ajánlgatnánk nagy hévvel - ami hozzáteszem, hogy még mindig olcsóbb lenne, mint sok LED-LCD, ami egyébként nyomába se ér a VT50-nek.
Meg ne az legyen már a pozitív példa, hogy a LED-LCD topicban 100 eFt körüli (alatti) modelleket is ajánlgatnak, mert az konkrétan nagyobb kicseszés bárkivel, hogy hitegeted, hogy jó lesz neki az is. Alapvető, hogy fullHD plazmát nem is kapsz 150 eFt alatt, és amit ennyiért kapsz, az jóval gyengébb, mint amit 180 eFt-ért kapsz. Szerinted logikus lenne azt javasolni bárkinek, hogy vegyen ey halálgyenge LG-t 150 eFt-ért, mikor 180 eFt-ért klasszissal job Samsung-ot kap? Ugyanez a helyez, amikor alaki 250 eFtért keres TV-t és elmondjuk, hogy potom 15 eFt-tal többért hatalmasat léphet előre, mintha 210 eFt-nál megáll egy 50UT50-ért. Nem hülyék és márkafanatikusak vagyunk, csak realisták és előrelátók.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ispy
veterán
Ez egy szakmai fórum, ami arra való, hogy elmondják neked, mi a legjobb módja annak, ha plazmára akarod költeni a pénzed.
És igen, ha nincsen csak 60k, akkor abból nem lehet minőségi plazmát venni, a többit meg nem javasolt, mert nem olyan a minősége.
És itt senki sem kényszerít senkit semmire. Mindenki azt vesz, amit akar. Itt csak azt mondják el, hogyan tudod a legjobb módon elkölteni a pénzed.
Menjél el légy szíves a házimozi, vagy az autóhifi topikba. Szerinted ott nem a minőséget fogják neked javasolni?
Egy valami van: plazmából nincsen akkora kínálat, mint mondjuk erősítőből, vagy hangfalból, ezért nagyon szűk az ajánlható példányok száma.
Lehet téged ez zavar.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
89Csabi89
tag
Ez úgy ahogy van .......... Általában elmondják, hogy az ST50 az aminek a legjobb ár/érték aránya van, nos ez tv volt 250 is. De elmondják azt is melyik más tv jöhet még szóba olcsóbban, és elmondják annak hátrányait is. Azt is elmondják az LG plazmákat miért nem javasolják, a kulcs szó a "nem javasoljuk", ami nem azt jelenti hogy nem veheti meg a TV vásárló, csak azért a pénzért jobban jár mással. Mellesleg lehet 42" -ba is gondolkodni ami megint pénztárca kímélő (legalább is annak tűnhet), de az megint nem ajánlott, márpedig a vásárlók visszajelzése alapján akik megbánták, hogy nem az 50" vették. Ráadásul egy 50"-os LCD ami megközelíti egyáltalán egy UT50-es szintjét is az mennyibe is kerül? Úgy kb 500.000? De lehet az "csak" 46"! LED tv-ben is amitől egyáltalán ajánlott az a ES6100 ami 160.000 és az csak 40"! Ezért a pénzért van 50" plazma is, csak le kell mondani bizonyos dolgokról ilyen pl. a tükröződésgátló bevonat. Persze a legtöbb embernek pénze sincsen tv-re ha van is megveszti a tescós onkyo tv-t 60.000 ért, hogy szóljon valami, de itt nem beszélhetünk minőségi tévézésről Szóval tényleg nem értem hol itt a probléma! Aki ide jön, az már nagy valószínűséggel minőségi mozizásról ábrándozik, amiért nem elég 60.000 FT -ot letenni az asztalra sajnos
-
Terapeuta
őstag
válasz DM-Fan #32557 üzenetére
(egy hozzászólással fentebbre szerettem volna )
Más a probléma, amiről jól elbeszéltek egymás mellett. Vagy a topik címe rossz (javaslatom: Panasonic prémium plazma videofileknek), vagy az a szemlélet, amivel találkozik itt valaki, ha betéved esetleges egyszerű tv vásárlási tanácsaival(talán pont itt írta vki, hogy a plazma piaca azért is veszíthet LED mellett, mert kisebb méretben nincs...ez a topikban úgy néz ki, hogy ha vkinek nincs 270k-ja, egyszerűen úgy jön ki, hogy csak vmi vackot kaphat, ha plazmát szeretne: ). Nem mondom, hogy ez jó, vagy rossz, mindenesetre érdekes egybevetni ezt a topikot a LED-es párjával. Bízom benne, hogy érted, mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #32625 üzenetére
Más néven colour banding. Általában az alacsony bitrátájú anyagok okoznak ilyet, mint pl. a gyenge TV-adások, de bőven látni gyengébb mkv-kban is.
89Csabi89: TV esetében annyira nem kell félni a portól. Nem nagyon tud benne hol megállni, plusz ugye nincs is ventillátor (jobb esetben ugye), ami olyan intenzíven keringetné a levegőt. Persze célszerű hetente letörölni a hátlap tetejét, de alapvetően nem lesz gond. A korábbi PX80-amban anno 3 év utan alig találtunk port, mikor levettük a hátlapot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mayday00
őstag
válasz 89Csabi89 #32622 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni én is
Pc met is havonta takarítom. belülről a port kifújom sűrített levegővel. Rendesen szokott benne lenni.
Gondolom a tv-ben is felgyülemlik a hónapok alatt...
Mi az a poszterizáció?
Erre én is kíváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
-
89Csabi89
tag
Nekem is lenne egy kérdésem Szóval az ST50 hátulja teli van szellőző nyílásokkal, ami önmagába nem probléma, de a lényeg hogyha felűről ránézek a tv-re lefele, akkor ott a tetején letörés szerűen vannak ezek a kis lyukak, ahol szépen kényelmesen be is tud jutni a por, ez okozhat-e a későbbiekben (több évre előre vetítve) valami problémát? Ez is ki lehet fújatni mint a PC-t, vagy nem is érdemes erre több szót pazarolni?
-
89Csabi89
tag
válasz Franky2Ster #32619 üzenetére
Gondolom, mint az ST50 olyan 180W átlagosan, még egy ugyanekkora méretű LED 100W. Nem is érdemes ezzel foglalkozni
Megnéztem neked, mert nincs ám eldugva [a pana honlapja]
Tévedtem..., mert csak 178W[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Franky2Ster #32617 üzenetére
Tükröződésgátló, ami a kontraszton is javít. Világos helyiségben ennek hiányában eléggé tükörként viselkedik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Franky2Ster
senior tag
Köszönöm nektek a segítséget akkor az lesz! Igen sajnos a keretem többet nem enged.Milyen filter nincsen rajta,ha szabad tudnom?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Franky2Ster #32611 üzenetére
Sokkal jobb vétel az 50UT50: jobb képminőség, 3D, alacsony ár. Bevonat egyiken sincs, ez nagy hiba, ezért leginkább az ST50 ajánlható helyette, az már NeoPDP-paneles, érezhetően jobb képminőséggel.
Get Moded!
-
nuke7
veterán
hát ha kell a 3D (vagy kb. egy árban vannak) akkor UT50.
egyiken sincs bevonat, de az UT50 egy jobb minőség úgy általánosságban, ha a képminőséget vesszük.https://youtube.com/user/nuke7
-
kovadika
őstag
Mindkettőről le van írva minden. Használd a keresőt. Az is számít mennyiért jutnál hozzá? Én az UT-t venném a fekete miatt.
Szerk.: Azt hittem az E550 a másik, de most látom, hogy az E530. Ez esetben nem kérdés, hogy UT.[ Szerkesztve ]
-
89Csabi89
tag
Ha jól tudom, egyik sincs filter, akkor viszont UT50, viszont a legjobb ár/érték aránya az ST50-nek van, amiben már szűrő is található. De gondolom ez már jóval túlmutat a kereteden
-
Ijk
nagyúr
-
Franky2Ster
senior tag
50UT50 vagy Samsung 51E530 ????
Várom a segítséget a döntésben... -
89Csabi89
tag
válasz daniel2121 #32545 üzenetére
Ha van rá pénzed, én nem gondolkoznék. Már mennék is megvenni az 50GT50-et, mert már nem sokáig lehet majd kapni. A mai technológiát ismerve ennél a tévénél (megjelenítőnél) már csak egy jobb van és az a VT50!
De amúgy elég közel van egymáshoz a 3 széria ST/GT/VT képminőségben. De a lényeg háttérzajnak az is jó ami most van, és mikor leültök filmezni BD anyagokkal akkor egy GT-n ámultok majd, de GT-n is ugyan úgy lehet tolni a tv adásokat, csak ahogyan a többiek le is írták már, ki kell zoomolni a logókat. Kell egy kis odafigyelés. Ráadásul írtad is hogy van jó pár BD anyagod, meg a természetes színeket kedveled, akkor innentől kezdve nincs miről beszélni Még hogy LCD LÓÓL xD
Szerk.: A feketeszintről meg még nem is beszéltem
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
-
kovadika
őstag
Dexterből meg Supernaturalból mindig szokott fent lenni azt hiszem. Én a Jóbarátokat töltöm jelenleg, brutális 500 giga tárhely kell hozzá. Szó nélkül megvásároltam volna BD-n, szinkront úgy sem igénylem hozzá, de képesek voltak a tv verziót megjelentetni, holott már dvd-n a bővített részek voltak(nem 20, hanem 25 perc körüliek). Majd megveszem, ha megjelenik normálisan, belőlem nem fognak meggazdagodni. Itt amúgy nem csak a HD minőség szempont, hanem az is, hogy tv-n, dvdn 4:3-as képarányban ment, tehát a kép felét levágták.
(#32603) mayday00
Van valamid, amivel alá tudod támasztani a teóriád, mert nekem nagyon sántít.
-
mayday00
őstag
válasz kovadika #32602 üzenetére
The Walking Dead direkt ilyen kovadika. Nem szar kamerával van felvéve. Utómunkáknál csinálják meg ,,olyanra". valami célja van ezzel a készítőknek. Ez a képi világ, jobban beleillik a zombis környezetbe, mint a tűéles kép. Pl feláldozhatók is pocsék..Minőségileg 5ft ot nem ér. Direkt ez volt a cél, ez a képi világ. 80 es évek beli vhs minőség volt a cél, el is érték.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
A legtöbb sorozat elérhető 720-ban, de még 1080-ban is. Kivéve talán a régiek, de a sikeresebbeket még azokból is kiadják BD-n. Sorozatoknál amúgy gyakran van pocsék minőségű, pl.: The Walking Dead - teljesen mindegy, hogy épp avi, vagy 720, 1080-as netes kiadás, borzalmas minősége van: hangyás, homályos. Egyszerűen szar kamerákkal van rögzítve, nekem ez az élményből is elvesz.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz salapp #32598 üzenetére
ott a pont
amúgy be kell vallanom, hogy nekem a looper tetszett - az ötlet - a kivitelezést viszont elbaltázták véleményem szerint. (én sokkal jobb filmet hoztam volna ki belőle )
a másik vallomásom pedig a sorozatokat érinti - nem minden érhető el HD-ben, és akkor bizony marad a dvd minőség; jobb esetben 720p.
ezek láthatóan rosszabb minőségűek, de szerencsére a sorozatoknál amiket nézek a tartalom és a történet miatt teljesen "nézhető"
filmeknél már azért más a helyzet...[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest