-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
válasz DM-Fan #32633 üzenetére
Félreértettél. Örülök a topiknak, segítséget is kaptam innen (Tőled is). Csak annyit szerettem volna jelezni mint a TV vásárlásáig folyamatosan csendes olvasó, hogy az ehhez hasonló szakmai topikok nem biztos, hogy jól működnek, ha a kérdező képességeit is minősítik.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Terapeuta
őstag
válasz DM-Fan #32557 üzenetére
(egy hozzászólással fentebbre szerettem volna )
Más a probléma, amiről jól elbeszéltek egymás mellett. Vagy a topik címe rossz (javaslatom: Panasonic prémium plazma videofileknek), vagy az a szemlélet, amivel találkozik itt valaki, ha betéved esetleges egyszerű tv vásárlási tanácsaival(talán pont itt írta vki, hogy a plazma piaca azért is veszíthet LED mellett, mert kisebb méretben nincs...ez a topikban úgy néz ki, hogy ha vkinek nincs 270k-ja, egyszerűen úgy jön ki, hogy csak vmi vackot kaphat, ha plazmát szeretne: ). Nem mondom, hogy ez jó, vagy rossz, mindenesetre érdekes egybevetni ezt a topikot a LED-es párjával. Bízom benne, hogy érted, mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
Szia.
Teljesen értem az indoklásodat, csak elbeszélünk egymás mellett. Nekem csak és kizárólag a képméret a lényeg, én mezei felhasználó vagyok, nem érdekel a felbontás, megint sarkítva azt mondom, hogy a híradót szeretném nézni
Nem kifejezetten házimozira venném, inkább háttértévére az asszonynak.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Terapeuta
őstag
teljesen mások a méret választás szabályai
Megmondom őszintén, ezt még nem láttam be teljesen. Addig értem, hogy bizonyos távolság felett teljesen mindegy a felbontás, mert úgymond összefolynak a részletek. Azt azonban még nem, hogy ha eddig mondjuk 23"-as tévém volt, és - most sarkítani fogok - igazából ha nem zúgna úgy, most is tökéletesen tudnám használni, akkor most miért kellene ekkora nagyságrendet ugranom?
Amúgy megy asszony puhítása a háttérből
-
Terapeuta
őstag
-
Terapeuta
őstag
válasz DM-Fan #30986 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ. Megfogadom a válaszod, én magam is az 50" felé mennék, akár a Full HD rovására is, de őszintén szólva nem nagyon láttam normális HDready tv-ket. Vakon pedig nem merek rendelni. Illetve ezért várnék még, ha van értelme, de attól tartok, hogy az árak jobban már nem fognak lemenni. Sajnos az 50ST50-nek jelenleg nincs realitása.
-
Terapeuta
őstag
Ma körbejártam pestet-budát, voltam panában. Ki volt téve a ST50-ből és UT50-ből a 42-es és az 50-es, továbbá egy mintadarab 42GT30 (190k) is. Sajnos asszonyt nem tudtam meggyőzni, hogy az 50 nem nagy, így marad a 42ST (extrémben a cetelem akcióval 170k). Megjegyzem, azt gondoltam, hogy a tükröződés elleni bevonat valami matt megoldást jelent, de sajna nem: valamivel gyengít rajta, de nem számottevően. Egyébiránt az UT-val összehasonlítva kontrasztosabb volt a képe, de ha az asszony meggyőzhető lenne, lehet 50UT irányban mennék: a márkaboltban nem volt látványosan jobb, új panel ide, vagy oda.
Az egyértelmű, amit itt már sokan leírtak, de én ezt az 52-es CRT-mel nem láttam: valami bűnrossz minőségben adnak le műsorokat sok csatornán. Kicsit ez is tántorít a 42-es mérethez: felesleges a VHS minőséget nagyobb tévére tenni (engem kifejezetten irritált).
Moszkva MM-ben ki volt téve 42x50 120k, Nem rossz (egészen konkrétan nekem jobban tetszett, mint sok SAmu6000-es, de annyira nem tetszett...visszont volt kinn Samu P51 450-es (150-ért), azzal szemeztem, ...pedig euronicsban a 490-es mellett nem tetszett...LG P51 5500-es annyira nem (180k-ért), érdekes azonban, a pár plazma között az ST50 egészen ledesnek tűnt a többi plazmához képest.
Kicsit meg is lepődtem, hogy ha TV adás megy a TV-ken, egyből kiszúrom, melyik a plazma...
Nem vitázva senkivel, nem is értem, hogy ez a plazma/LED vita hogy jöhet fel képminőség tekintetében. A LED-es TV-k kb 250-től kezdenek számomra értékelhetővé válni.
Ha a cetelem nem jön be, akkor lehet várok még egy keveset, hátha lesznek még akciók (MM-ben mikor bementem a "bót"-ba, volt kiírva egy sajtcetlire, hogy hétvégén a 46" fölötti monitorok -10%), hátha ki lehet fogni egy szerencsésebb akciót...
-
Terapeuta
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Sajna 50ST50 biztos nem lesz (hacsak nem adják oda a 42-es áráért
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy megejtem a TV cserét. Kis megerősítésre volna szükségem.
Jelenlegi állapot: 52cm CRT (kora ismeretlen). A TV mellől oldalirányból egy hatalmas ablak, nyugati tájolás. Összenyitott szobák, nappal a nappaliból kb 3.5 m-ről nézzük a TV-t (ez a jellemzőbb), este kb 5-6 méterről. Szinte kizárólag UPC kábelt nézünk, időnként on demand filmek. Inkább családi tévé, sokszor háttér TV vasalás, egyéb tevékenység mellett.
Amit szeretnék: 42"-50" között egy sima mezei TV (nem szmart, és 3D), max. 200k-ért.. A fórumokat 2 hónapja bújom, végig vívódtam magam mindenen.
Két lehetőség között vacilálok: 42ST50, illetve valamilyen 50"-es megoldás (50x50), sima HD, esetleg 50UT50.
A matt bevonat miatt preferálom az 42ST-t, illetve talán amiatt is, hogy ma az asszony kicsit megijedt az 50-51-es mérettől. Megjegyzem, hogy egyik TV-t sem láttam élőben. Ma láttam egy Samsung 51E490-et élőben, azon megakadt a szemem, azt is mondanám, hogy tetszett.
Szerintetek melyik a jó irány?
Megjegyzem eleinte én is LCD irányban indultam el, (Samu 6100), de az LCD-vel nem bírkóztam meg...legalábbis a boltok polcait nézve
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- CORSAIR HS55 STEREO CARBON /ÚJSZERŰ, GARANCIÁLIS/
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Sennheiser CX 400BT True Wireless fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest