- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz hibavissza #73699 üzenetére
Ma volt 144-ért E-M10 kit az emagon
-
Ear001
addikt
válasz Dolphin #73692 üzenetére
Ezt így a 12-40 pro majdnem lefedi, de az azért már nehéz egész nap a nyakban lógatni, másrészt a 9-18 nagylátó fele jól jöhet, azt vinném mellé, de a nagy hiányosság a tele. Fix 60- as Sigma, mert jó, Oly mert jó és makrózni is tud, 40-150 mert vicces a súlya és mérete, de képileg eléggé rendben van...
-
Dolphin
tag
Sziasztok!
Hosszabb backpck-es utazásra készülök, és ehhez szeretnék véleményt kérni, ti mit vinnétek? Cél a jó képminőség (nem 14-42...), és relatíe sok tartomány le legyen fedve. m4/3-nál a súly annyira nem mérvadó, mindegyik "könnyű" nálam.. Jelenleg E-M1, 9-18, 25 1.7, és 45 1.8 van, érdemes a fixeket lecserélni zoomra, vagy kitoldani még valamivel.. stb.. szal elbizonytalanodtam hogy jó választás-e...
Köszi!Jah és mégegy. Van valakinek tapasztaléata az Amazon tárhelyével? Jelenleg DNG-re kell konvertálni az Oly fájljait, hogy "ingyenes" legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Szintén karabíner (valójában ez túl nagy, akkora majdnem mint a váz, egy fele ekkora bőven elég)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
én ilyenben hordtam a GM1-et a kitobival. Vagy övre fűzve, vagy karabínerrel.
Itt vannak képek, hogy fér el benne. Még egy tartalék akksi belefér, de plusz obi már nem. Viszont kicsi, és mintha pont a GM1-re találták volna ki. Ha volt plusz cumóm, akkor az övtáskában volt, mellé pedig felfűztem ezt a kis tokot is.[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Valami jópofa fotós övtáskát vagy övre karabinerezhető, csatolható táskát használ vagy tud ajánlani valaki? Körbenéztem a népszerűbb gyártók palettáját, de nem találtam ilyesmit. Pici Pana GM1-hez, plusz apró pótakksi, plusz esetleg egy kieg pancake lencse menne bele max. Még az is lehet hogy valamelyik kompakt tokba befér ennyi.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
rumos14
nagyúr
válasz jjeahh #73678 üzenetére
ez eléggé elkeserítő a G7-re nézve: [link]
a G7 mechanikus zárral bemozdul. elektronyos zárral szétzajolt.
A GX8-nél viszont nem igazán van különbség a két zárfajta között, sem élességre, sem zajra, lényegesen jobb mint a G7. szóval majd talán a G8...
na asszem kezdem túltolni a tekknót, úgyhogy inkább le is állok. -
-
evo87
őstag
Tudom.... csak - gondolom te is ilyen vagy meg mindenki - ha vesz valamit az ember akkor utána sokáig ott motoszkál a kisördög, hogy jó döntés volt-e, illetve lett hogy lett volna jobb döntés esetleg... de ez ilyen.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
jjeahh
nagyúr
válasz rumos14 #73676 üzenetére
"elég gyakran használt záridők tájfotózásnál, városfotózásnál "
Ezek nem mozgó témák, ilyen záridőknél amúgy is ajánlott tájképnél szerintem az állvány és olyan sokat nem hiszem hogy ront a dinamikán az e-shutter, hogy ne legyen elég, Parci őskövület e-pl1-el meg mütyür szenzoros kompaktal simán boldogul verőfényes napsütésben havas tájjal, szal... Amúgy táj és városfotózni nem akkor szokás amikor ideálisak a fények? Olyankor meg 1/250s fölött vagy bőven. Kivéve ha nd szűrőzöl, de az meg mindenképp állványos szitu. Persze ha turistafotózol akkor nem mindíg kapsz el ideális fényeket, de az ilyen jellegű képek nem a dinamika miatt nem lesznek díjnyertesek. De te tudod végülis, ahány ember annyi féle igény.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rumos14
nagyúr
válasz jjeahh #73668 üzenetére
nagyjából az 1/60-1/250s közötti záridőket érint a shutter shock, persze ez sem szentírás, de ezek elég gyakran használt záridők tájfotózásnál, városfotózásnál is, ahol a dinamika fontos szempont, és ott alapból gyengébb kicsit a m43, ha azt még tovább majszolja az e-shutter, az nem jó.
Pana 25/1.7 tényegesen beszerezhető 60k körül? mert az az év ajánlata, totálisan nem jellemző a Panára.
-
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #73666 üzenetére
Jó drága ja, de gyak. ez tart vissza a GH3-tól (no meg a gyenge mikrofon). Ezért kaptam fel a fejem rá. Jó tudni, hogy akkor ezek szerint norvég, orosz, svájci változatokon nincs ilyen limit. GH2-nél egyszerű volt. Ott csak egy pipa a hack-nél és el is tűnt a korlát. Viszont már kicsit frusztrál, hogy nincs fHD-ben progresszív mód, úgyhogy nem valószínű, hogy veszek mégegyszer. Lehet, hogy FZ1000-ből nézek norvég, orosz, svájci verziót
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
válasz rumos14 #73661 üzenetére
Rám nem muszáj hallgass, mert mindíg félrebeszélek, ha technóról van szó , de amikor ilyen hosszú záridővel fotózol kézből, akkor a mozgó témák úgyis bemozdulnak, szal ha megnyúlnak-ha nem úgyis kukázni fogod a képeket... Szvsz ilyenek miatt mint egy kis dinamikaveszteség ne hátrálj meg egy g7 beszerzésétől, ha nem pixelkukkolni veszed hanem fotózni és mindíg az adott körülményeknek megfelelően váltogatsz az e-shutter és mechanikus zár között, akkor nem fogsz csalódni
pollai & MrChris:: kösz!
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
evo87
őstag
A remekbe szabott időjárás áthúzta a számításaimat, így eddig még nem igazán volt alkalmam élesben kiporóbálni a Panasonic GM1-et. Ellenben pont emiatt fokozódik a kétség, hogy jól döntöttem-e és egyre többet nézegetem a Nikon 1 J5-öt, illetve lapozom fel a teszteket...nem lett volna-e jobb választás.
Remélem mihamarabb sikerül lőni pár fotót odakinn és megnyugtatni a lelkiismeretemet.
-
Monya78
veterán
Ha már e-shutter, múltkor elő akartam csalogatni a rolling shutter effektet.
Erős szélben, kis műanyag szélforgót fotóztam 1/8000-el, és nem jött elő az effekt.
Lassú volt a forgási sebesség? Vagy az 1/8000-nél gyorsabb záridő kellett volna? -
hito
nagyúr
Ezt valaki meg tudná magyarázni, hogy hogyan lehetséges? Legjobb tudomásom szerint GH3-ra nincs hack, amivel törölhető lenne a 30perces korlát. Hogy lehet, hogy egy PAL rendszerű GH3 hack nélkül ne legyen lekorlátozva? Valami developers edition?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
válasz rumos14 #73654 üzenetére
Gondolom 1/100-nál hosszabb záridővel már nem fotózol mozgó témát, olyankor meg jó az e-shutter is vagy tévedek és én vagyok ennyire igénytelen? De én nem vágom a technó oldalát annyira, inkább hígitom a topikot pár képpel
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
teljesen érdektelen...
amit én várnék a Panától: LX100 utód (érintőképernyővel, tekerős zoommal, jobb jpg motorral), és egy M43 váz, valahol a GM5 és a GX8 között méretben (remélem nem arra gondoltak, hogy a GF8-cal ezt letudták)
(amúgy ami most nekem nagyon piszkálja a fantáziám, az a Nikon tervezett nagylátó-kompaktja... na, az nagyon baba kis gép lehetne a pletykált spec. alapján... bár az EVF-et sikerült lehagyni róla)
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
255e ft a G7 + 14-140 a Media Marktban, hogy csessze meg, ez mekkora jó kombó már, de én fosok ettől a shutter shock nevű mumustól.
(az alternatíva a Sony A6300, 400e a váz magában ) -
Studi
veterán
Volt már ilyen a világtörténelemben... Főleg a GF, PL (Canon xxxD ) sorozatokban vannak ilyen lépések, hogy a legnagyobb változás a sorszám.
szerk: valamelyik rumor oldalon azt is írták róla eleve, hogy ez belpiacos lesz, mint ahogy az Oly a PL6-ot tervezte eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
hát ezt a gf8-at megcsinálni is kár volt a gf7 után, igaz, pupákok?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
szpetri
tag
válasz Boedoer #73646 üzenetére
persze, hogy jól.
Egy kiadós és őszinte scheiße-zésnek pénzben ki sem fejezhető benefitje vanViccet félretéve, száradjon le a keze annak, aki ilyesmit lop. Meg bármit.
De csak azért, mert nincs doboz/számla/garijegy, még nem 100%, hogy lopott.
Használd egészséggel, ha már nálad van!
Várjuk a beszámolót, megoldotta-e a szoftverfrissítés a fénymérési anomáliákat. -
t72killer
titán
válasz Boedoer #73646 üzenetére
" biztos lecsapta az eladó valami piti áron az ebayen."
Ingyenebéd nem létezik, legalábbis nem jellemző, h csak úgy az ember ölébe pottyanjon. A slusszpoén ilyenkor, hogy a hatóságok elég kényes kérdéseket tudnak feltenni, ha nálad találják a cuccot (pl eladnád és a vevő utánanéz a sorszámának vmelyik "lopott-eltűnt" topicban, majd leadja a drótot). A vétel le van dokumentálva valahogy? (min egy mail?)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Boedoer
csendes tag
válasz szpetri #73645 üzenetére
Grga_Pitic: Hmmm... Sanszos, hogy igazad van... Persze, amikor megkaptam a gépet örültem, mint kismajom a nagy farkának... Jóhiszeműen csak arra gondoltam, hogy biztos lecsapta az eladó valami piti áron az ebayen.
szpetri: ez a sírva vígadás, meg fanyar humor nagyon megy nekünk magyaroknak... Remélem a német kolléga is jól jön ki belőle, ha már így alakult...
-
szpetri
tag
válasz Grga_Pitic #73644 üzenetére
Az meg hogy örül, hogy elment a bugos gép! Így már be tudja adni a Fraunak, hogy új gépet kell venni
-
Boedoer
csendes tag
Studi: Köszönöm, de tartok tőle, hogy egy kicsit messze vagyunk egymástól földrajzilag...
Lassú Víz: Igen, először megpróbálom szoftveresen megoldani a problémát. Remélem csak ennyi a bibi...
Úgy sejtem, hogy a gép Németországból való. Ezt onnan gondolom, hogy német töltőt adott hozzá és a lencse végére egy szintén germán uv szűrő volt tekerve. A szett, amit konkrétan kaptam: e-m5 váz, 12-50, vanguard kistatyó, (utángyártott) töltő, eredeti aksi, 16 gb sd kártya. Amit nem kaptam: vázsapka, hátsó sapka az obira, kis vaku, adatkábel, papírok...
Esetleg nincs köztetek békés megyei illetőségű, akinél megpróbálhatnám a firmware frissítést?
-
gorgo
őstag
válasz Boedoer #73628 üzenetére
ahogy Studi mondja. FW frissítéssel kezdenék én is! Nekem is em5 van, egyszer enyém is meggárgyult, szervizbe adtam, de sztem ők sem csináltak vele mást csak legfrissebb fw-t feltették. Megjavult, azóta is jó. Persze nem garancia hogy tiéd is megjavul, de valószínűleg ez csak valami szoftveres bug...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Nippon
őstag
válasz pitius #73637 üzenetére
Nem user error...
Abszolút nem trollkodásként írtam a korábbiakat, csak kiakasztott.TheCameraStoreTV
+SouthernShutterbug The way you communicate your assumptions are rude and misguided so I don't feel like explaining to you that I've sold and used digital Olympus my entire career, or Nikon or Canon for that matter. I don't want to explain that Jordan used the C-AF with TR on his kid and it failed miserably, or that we tried every zone, wide spread, and single AF mode and it failed miserably. I don't want to call you a fanboy either cause I hate that talk as much as the next guy, and if you don't like our show that's totally fine too, but in the future when offering criticism or advice maybe try being constructive and polite. The internet needs more of that. Also Olympus didn't give us a manual.TheCameraStoreTV
+Raist3db I did find the same issue with other lenses unfortunately. In single point the camera did somewhat better, but single point and C-AF do not go hand in hand. Even with a minimal zone focus setup which is far more useful for sports and action the camera had issues.Chris @ TCSTV
-
Lassú Víz
addikt
Ha a napokban a gyulai várról készített tesztfotókat, akkor ez elég életszerű lesz.
Ennyire nem rossz az Oly firmware, ilyen instabilitást még sosem láttam. Mást sem. Egy mindent visszaállító factory reset-et érdemes még megpróbálni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
pitius
tag
Megnéztem ezt a pen-f C-AF-es camerastore-os videót, és egyből ugrottam a comment részre, és kerestem azokat a kommenteket, ahol hiányolták a C-AF+TR opciót. Több kommentben is határozottan állította a CameraStore-os fazon, hogy pl. a kisgyerekes képeknél be volt kapcsolva a C-AF+TR, ennek ellenére volt elég gyatra. más obit is használtak , 25/f1.8-at és azzal is kiábrándító volt. Viszonyításképp egy E-M5 MKII-t is elővettek, és ott ilyen hiba nem jelentkezett.
...pitius...
-
Studi
veterán
válasz Boedoer #73630 üzenetére
Ha a XVII. kerület Cinkotai út elérhető számodra napközben, akkor tudok magammal hozni kábelt, és a fw-re rá tudunk nézni. Fontos lenne mielőbb nyúzni a gépet, hogy valami pillanatnyi elmezavar van-e benne (erre pont jó az új fw felpattintása, mert az Olyknál elég szépen letakarít mindent), vagy tényleg hibás a működése.
-
Lassú Víz
addikt
válasz t72killer #73631 üzenetére
Szép nagy házad lehet . Karácsony előtti takarítási hullámban vágtam ki egy csomó dobozt a szelektív hulladékba. Mostanra eljutottam odáig, hogy dobozokat addig őrzök amíg a kereskedőnek vissza lehet vinni cserére. Utána a dobozok által elfoglalt hely számomra sokkal értékesebb mint maguk a dobozok, vagy azok értéknövelő hatása.
(#73632) Boedoer: Ha egy géphez, objektívhez semmilyen eredeti tartozék (adat kábel, töltő, kis vaku, váz sapka), számla nincs meg, akkor nagy az esélye annak, hogy az eladó nem tisztességes úton jutott hozzá.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
t72killer
titán
válasz Boedoer #73630 üzenetére
Ajvé, sejtem, miért adta el az eladója Ezek (garipapír, adatkábel) kidobása mondjuk erős hanyagságra vall a részéről, én az utsó vacak eredeti dobozát is meg szoktam tartani, minden tartozékkal, papírral együtt.
-
Boedoer
csendes tag
-
Studi
veterán
válasz Boedoer #73628 üzenetére
Akárhogy is nézzük az első, fekete kép totális X-akta. Ez nem fénymérési hiba, és a sapka sem maradhatott fent, mert akkor nem ilyen expo értékeket adott volna. Csinálta ezt többször is, vagy ez volt az egyetlen alkalom?
szerk: visszaolvastam, gyakran előfordult. Garis még a váz? Ha igen, akkor derítse ki a szervíz, hogy mi történhetett. Ha nem, akkor csinálnék egy visszaállítást a gyári értékekre (esetleg egy SW frissítést is), és nyüstölném 2-3 napig, hogy mikor, milyen helyzetekben jön a hiba.
A fura az, hogy maga az A mód nem indokolja ezt, ha az expozíciós értékek azonosak, vagy hasonlóak a többi módban használtakhoz.[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
válasz Grga_Pitic #73604 üzenetére
Köszi hogy megnézted...
Akkor ez a "normál" működés Talán ha a felbontás egy kicsit jobb lenne, használható is lenne annak ellenére hogy rövid időre van limitálva, nincs AF, nincs hang.
-
totálkezdő
tag
Köszönöm Neked is a segítséget, de úgy látom, 80hun válasza egyértelművé tette: blende nem lévén, a birtokomba került adapter értelmesen valószínűleg nem használható.
-
Boedoer
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy e-m5+12-50-et használtan. Múlt vasárnap túráztam a Bihari hegyekben, havas tájon, napsütésben. Rekesz prioritást használva jó néhányszor lőttem vele értékelhetetlen, teljesen bebukott képeket, telis-tele fekete pixelekkel. Akkor különösebben nem forszíroztam a dolgot, mert másra is kellett figyelnem, de ma csináltam egy kis házi tesztet a Gyulai várnál.
1. kép: "A" mód, expo kompenzáció nulla (F6.3, 1/2500 sec)
2. kép: "A" mód, +1 EV (F6.3, 1/1000 sec)
3. kép: "P" mód, +0 EV (F11, 1/640 sec)
4. kép: "M" mód (F6.3, 1/1000 sec)
Amit az első képen félautomata módban produkált, arról Besenyő Pista bácsi jutott eszembe... Nooormááális???
Én még ilyet nem láttam, hogy egy sima kék ég ennyire bekavarja a fénymérést... Ugyanezt produkálta havas tájon is rekesz prioritást választva. Csak nálam produkálja ezt a masina vagy ez általános jelenség?
-
t72killer
titán
válasz totálkezdő #73615 üzenetére
A 10-18 tényleg jobbnak tűnik, bár egy μ4/3-os szenzoron kéne mind2t tesztelni.
A 75-300-tól sok jót ne várj, Canontól én SzVSz csak L-es üveget vennék (ugyebár L mint Lencse ).
AF - jah, Metabones + e-m1-gyel mehet (eléggé pdaf függők ezek az obik, ahogy tudom).
SzVSz a nagylátó még csakcsak, de a 75-300-assal nem vesződnék, inkább egy fix pl sigma 2.8/180 vagy hasonló, azzal fényerőd meg civilizált képminőséged is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
Nem, nem így néz ki. Akkor látom, hogy ez erősen felejtős, köszönöm a tanácsot.
-
80hun
addikt
válasz totálkezdő #73615 üzenetére
Az eos-m4/3 adapter a blendés verzió? Mert ha nincs benne blende akkor nem fogsz tudni rekeszelni.
Tehát így néz ki ?[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.
Penjeim vannak és most kaptam ajándékba egy Canon EOS -M4/3 adaptert. Viszonylag jól el vagyok látva (nem PRO) MFT obikkal, ezért eddig nem gondolkodtam ilyesmiben, de az adapter beindította a fantáziámat.
Kérdéseim:
1, van-e ennek egyáltalán értelme?
2, ha igen, akkor én két obiban gondolkodom (AF nem lesz, ez világos):Canon 10-18mm,ami a lenstip szerint jó obi, a meglévő 9-18-amnál rövidebb, de úgy tűnik talán kevésbé torzít és valamivel élesebb (photozone.de). Nem vagyok biztos abban, hogy megéri a különbség.
Canon EF 75-300mm f/4-5.6 (úgy tűnik, hogy a II.és a III. változat között nincs különbség). Ez, bár kb 8 dekával nehezebb, feleslegessé tehetné a jóval drágább MFT változat beszerzését, amin rosszabb pillanataimban el szoktam gondolkodni.
Minden tanácsot köszönettel veszek, azokat is, amelyek lebeszélnek arról, hogy kihasználjam az ajándékba kapott adaptert.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A 43rumors betöltődik nektek ?
-
Studi
veterán
válasz Nippon #73597 üzenetére
Ha azt mondod drága a Pen-F: egyetértek. Még azzal is, hogy túlárazott. Ha azt mondod nem jó az Oly C-AF-je, azzal is egyetértek, ez még a tükrös, PDAF-et használó vázaknál sem volt erősségük, ez van.
Ha valaki jó tudást akar olcsóbban, akkor azért bőven választhat, ott a PL7, az E-M10, a Panák. Meg lehet nézni, hogy funkcionalitásban mit kínál a CaNikon ezeknek az árában.Te egy egyértelműen user error videót hoztál fel, egy teljesen életszerűtlen szituációban. Ennek sok értelme nincs. Pláne ez alapján használhatatlannak nyilvánítani valamit.
A Pen-F váz még mindig olcsóbb, mint egy 7DmII. Teljesen más célcsoportot céloz, de a végeredmény szempontjából össze lehet hasonlítani őket. követő AF? igen, az jobb lesz a Canonon. Legalábbis addig biztos, míg zárva van a tükör. Érdemes lenne megnézni azt is hasonló helyzetben, élőképpel.
De ha összességében nézzük a szolgáltatásokat, bőven tartja a lépést a tükrössel. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Monya78 #73596 üzenetére
Kipróbáltam, nálam is limitált a felvételi idő. Konkrétan 1 perc 20 másodpercről számol vissza, és utána megáll. A valós időt nem mértem, de ha a 120 fps-t átváltjuk 30 fps-re, akkor ki is jön a 20 másodperc.
Szerintem ennyit tud.
Mivel az AF se megy, a felbontás 480p, így úgyis csak játék mód az E-M10-ben. -
t72killer
titán
Én se számítok drámai ugrásra, de mielőtt egy adott funkciót lehúzunk, legalább azt teszteljük, ne egy másikat . Kb mintha S-AF beállítással akarnák C-AF-re következtetéseket levonni...
A pen F divattermék, annak is béna (bár ha ingyen v max "pen árkategóriában" hozzámvágnák, nem dobnám ki ). Kb mintha az E-PL5-öm kapott volna pár E-M5ii funkciót, az ergonómiájának adtak még1 pofont és egy olyan árcédulát, amiből simán akár használt FF vázat is kap az ember.
Amúgy videótesztet látott már valaki a PEN F-ről, van már előrelépés Olyéknál?
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Szerintem a MM-ben ki van adva, hogy a Sony-t eröltessék. Egy ismerősöm ugyanígy járt még régebben a debreceni MM-ben. Bement PL6-ot venni és kijött egy Nex3-mal. Elmondása szerint egyértelműen lebeszélték az Olympusról, azzal, hogy a Sony lényegesen jobb. Valószínű, hogy a Sony gépeken nagyobbat fognak.
-
80hun
addikt
válasz #31733248 #73598 üzenetére
Melyiket nézted meg?
A camerastore tv az hatalmas user error hidd el nekem az e-m10II és a pen-f af redszere ugyanaz..Igaz én nem tudok felrakni rá egy 300/4-es telét
A másikat én nem találomPróbáld ki az A6000-en kapcsold ki a fázis alapú af-et (ki lehet mert én a sigmákhoz néha kikapcsoltam)
És az oly pont ugyanugy viselkedik sima C-AF-ben mint a sony kontraszt alapon C-AF-bent72killer
Pen-F-en nem , de én szinte csak a C-AF+TR módot használom , nagy külonbség nem lehet a pen-f és e-m10m2 közt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...