Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Ha nem akarod szopatni magadat nem veszel sem 37, sem 46 sem más elbaszott méretű szűrőt.
52mm + step-up gyűrű és sok obira jó lesz.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Wa2x_
veterán
válasz Luki66 #69596 üzenetére
Pontosan, köszi! 37 mm-re kellene (14-42 II R) első körben, aztán a Sigma 19/2.8-ra 46 mm, ezek jók?
Bár nem értem a Vivitart, hogy lehet állítani.
(#69598) jjeahh: Dobj légyszi linket erről az adaperről, épp ilyet keresek, hogy ne kelljen 2 db-ot vennem.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
-
immi77
tag
válasz anaqer #69590 üzenetére
Nem tűnik ez sem rossznak, nem vagyok ellene a hátizsákoknak sem, de én jobbára a természetben járok, és általában van nálam már egy hátizsák, de abban más van, és nem keverném a két felszerelést.
Ezeket találtam, nem tudom valaki használ-e esetleg.
[link]
[link]Flickr: http://goo.gl/CQVhcp
-
Wa2x_
veterán
Még egy kezdő kérdés, ebayről rendelnék ND szűrőt, amihez kellene: nappal vízesés, naplementében hullámok elmosása ilyesmik, nincs tapasztalatom, még sosem fotóztam ezeket, ezért érdeklődnék, hogy milyen ND szűrőt lenne érdemes vennem? ND400 elég vagy 1000?
-
-
veterán
válasz immi77 #69578 üzenetére
Muszáj, hogy válltáska legyen? Én a Lowepro Urban Photo Sling-et gyűrőm lassan két éve (a 250-est). Kibírt pár nagy zuhét, elég extrém telepakolásokat is, meg avatatlan szemmel meg se mondod, hogy fényképezős cuccok vannak benne (nyolc/kilenckerben nem hátrány... ).
(És ha elsőre nem is úgy tűnik, minimális kézügyességgel teljes szétbontás nélkül is lehet obit cserélni az alsóbb rekeszekből is.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
jjeahh
nagyúr
Most hirtelen mi ez a limlom manuál őrület a reggeli manuál kiosztás után? Amúgy viccet félretéve, én úgy emlékszek nekem annyira nem jött be a képe, mintha a 135-ös pentacon jobban karcolt. Legalábbis a7s-en, mft-n nem próbáltam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wa2x_
veterán
válasz #04230330 #69582 üzenetére
Ja, de az sima 4/3... akkor mínusz egy. DSLR után, nekem már mind1, felteszem rá a Tair 300-at is, ha kell. A méret nem számít igazán.
Sigma-ja kinek van? Én is egyébként ezzel szemeztem, csak mondom a gyakorlatban sok mindent kiderül, de ha azt mondod, jó az AF, akkor marad az. Minőségileg?
(#69584) ati3x: 90 SEK-rt megveszem!
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
Nem fogtok szeretni...
Megint túrtam a second hand-ben egy Asahi 135/2.5-ös obit.. 45 SEK-ért (1200Ft). Hibátlan állapotban.. Az ebayen kb 1200 SEK plusz postáért megy..
-
törölt tag
A 25 2.8 nem sima 4,3 os obi?
Vedd a sigmát.
Legolcsóbb
Elég gyors és hangtalan AF
újonnan is jó az ára és van rá sok garid.Igaz nem a legkisebb, de ki az aki farzsebben hord egy milc gépet? Én ezt sosem értettem. Ha már táskába rakom, tökmindegy hogy egy palacsintával rakom oda, vagy a 12-50 obival.
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Sigma 19/2.8 vagy Oly 25/2.8 vagy Oly 17/2.8 vagy...? Tapasztalatok (AF, kép- és anyagminőség)?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Keresnék LUMIX adatkábelt.
szerintem egyforma van sok tipushoz.
-
immi77
tag
Sziasztok!
Válltáskát nézegetek a következő készlethez, ha esetleg tudtok valamit ajánlani, vagy van valami bejáratott márka/méret:
OM-D E-M10 + Pana 20, Oly 45, Oly 60, (esetleg néha egy helios, adapterrel) + Oly FL-36 vaku + Manfrotto Pixi Mini + 1 egy-két szűrő, tartalék akku, memóriakártya.
Kb. elvárás, hogy ezek kényelmesen elférjenek, de nem baj, ha nem lötyögnek. Könnyű hozzáférés, esővédő, nem mellékesen kibírnám 15ezer Ft alatt.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/CQVhcp
-
Nippon
őstag
válasz Oly-Service #69573 üzenetére
Van próbadarab is vagy csak megvásárolható?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Oly-Service #69573 üzenetére
Jipijájé!
-
Oly-Service
tag
Ha érdekes valakinek, érkezett E-M10II szállítmány
Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely
-
.mf
veterán
válasz madgie #69569 üzenetére
Nem Arn testvére vagyok. Én vagyok Arn!
S különben is, papír szerint közgazdász vagyok, ami == excelharcos, szóval tessék csak szépen pakolni azokat az exceltáblákat, holnapra rendeltem egy újabb raklapnyit, addig el kell rámolni.
De a képlet egyszerű, ha meg is néznéd az oldalt, amit linkeltem. Voigt 25 f2.8 -- 82.6 lpmm. Oly 75 f4-en (ami, ha nem tévedek, több, mint 2 FÉ 1.8-tól, nemde?) -- 82 lpmm. Egyik normál, másik tele? Igen, de nem ez volt a téma, hanem hogy az a nyitva fullmaszat lerekeszelve nagyon szépen összekapja magát, és a rendszer egyik legmagasabb élességét éri el.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hito
nagyúr
Kihagyom!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Mirman
őstag
40-150mm kitbol bontott obira mennyi egy reális ár ? Hasznalt , fel eves koruli. 35 körül ?
-
.mf
veterán
válasz jjeahh #69557 üzenetére
"A manuális üvegekkel meg mostmár lehet hugit csesztetni"
Én mással tenném, de kinek mi a fétise
Studi: akkor vess egy pillantást a Voigt 25 nyitott teljesítményére... rekeszelve, f2-f2.8 már pompás, sőt, élesebb, mint a 75-ös, de f0.95-f1.4 között még egy kitzoom is lekőrözi élességben, CA-ban.
Hito: egy éve MM-ból asszem 35-ért szórták ki őket. Azóta egy kicsit eltűntek, gondolom az eladók is megunták hirdetgetni, nem akarták elkótyavetyélni. Kb. 35-40 állapottól, garitól függően, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hito
nagyúr
Pana 14/2.5-ös megéri 42-ért? Milyen darab ez?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
HÁZIGAZDA
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #69555 üzenetére
Semmi bajom a nexekkel Kivéve az ár/érték arányuk, mármint nekem kell kereső és rendes videó, ezekben a panák az árkategóriájukban verhetetlenek. Amúgy annyi a mentségemre szóljon, hogy csak a g3 az enyém, a gh2, g6 az apámé és melóra vannak Szal ha így nézzük csak egy vázam van és két natív obim, háá! A manuális üvegekkel meg mostmár lehet hugit csesztetni, mert ő örökölte-használja az összeset, én csak kölcsönkérem néha A g6 tényleg nálam sincs, azt ő használja egy ideje, apám egyik énekes csaja.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
válasz jjeahh #69552 üzenetére
Fér még a polcra? Az unokáknak jó kis néznivaló lesz:
- nézd csak, nagyapád hááány panasonic vázat halmozott fel!
- de apuuu, hol vannak a rendszerobjektívek?
- minek az, kislyányom, van itt egy raklapnyi manuális lomTéged az Isten is NEX júzernek teremtett, nem jöttél még rá?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz tuctuc #69553 üzenetére
Szerintem kérdezz rá máshol is, csencselősbe vagy indexen vagy nem tom, engem érdekelne de rosszkor kérded, most eldöntöttem hogy nekem új laptop kell és annyira belebuzultam, hogy már muszáj megvegyem, szal arra megy minden "fölös" pénzem Majd tavasszal valszeg én is veszek egy gm5-öt vagy omd-t g3 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
tuctuc
aktív tag
Nem érdekel vkit új GM5 váz? Nekem a 12-32 kellene a kitből, hátha társulna vki, most 150 alatt eljön a kit postával, bankköltséggel.
[ Szerkesztve ]
22 éve a PH-n
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #69544 üzenetére
Az is előfordulhat Viszont nálam semmilyen váz vagy obi nem porfogó, nem tudom valaki képel meg videózik-e annyit a topikban mint én a sok limlommal. Egy g6 tényleg kéne még, csak apám is kifogyott pénzből... Épp vágom a legutóbbi videó anyagokat és nincs elég használható kép mindenkiről sajnos (7 tagú banda + vendégzenészek és tánccsoport), így rengeteg anyag megy a kukába Ugyan volt néhány gopro is, de pár számnál még szép, hogy befuccsoltak
No mindegy, a lényeg hogy tudom mi kell nekem, ha pénz lesz rá megveszem és használom, mára részemről téma lezárva, dolgoznom kéneFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wa2x_
veterán
A reggeli KV mellé ideális olvasmány volt ez a pár szösszenet.
-
Studi
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #69541 üzenetére
Sztem a pana g3 + mitakon exifet átírom majd x-t10 + 35mm-re és el lesztek ájulva milyen karakteresen ken széleken a 35-ös Ha még kihangsúlyozom, hogy ez ooc jpeg, én leszek az abszolút sztár
-
jjeahh
nagyúr
Jóvan győztetek! Ettől még remélem nem tiltotok ki a topikból, ha majd beruházok egybe ha elviselhetően éles lesz középen, a képszéleket meg lesz*rom, ez az üveg nem tájra való. Max úgy osztom meg majd itt a mitakon-hugis képeket,hogy nem árulom el mivel készült, nehogy megkapjam a fejemre, hogy "cmount limlom, ennyibőlmár fujit veszel". Lassan már csak azért is kell vegyek egy x-e1-et, mert mft topikba úgy tűnik fuji a belépő, egy natív m4/3 üveg meg offnak számít
-
-
jjeahh
nagyúr
Ezek sem szeretik, nagyon nehéz őket becsalogatni a vízbe
madgie: az F0.95-ösök c-mount üvegek között sem olcsók és főleg nem standardok. De már tudjuk, hogy neked nem tetszenek ezek a fényerős limlomok... a kép kafa
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nem károgok, csak ez is egy szokásos átcsomagolt standard c-mount lom, nagyon túlárazva.
De hogy ON is legyek: előszedtem az egyik FB csoportban az egyik régi mft-s képem. Szarpana is, jajjnegyvenöt is, szokás szerint rekeszelve, hogy éles legyen... mégis szeretem
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #69514 üzenetére
bakker, ezen lovagolni, hogy f8-on már kezdődik a diffrakció. Ezen csak nevetni tudok!
sz*rd le a matekot, fotózz!
(de ha rám hallgatsz, felőlem matekozhatsz is és nem fotózol. Melyik jobb?)"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
.mf
veterán
válasz madgie #69521 üzenetére
Az oviban is varjú volt a jeled?
Nézzük a jó oldalát is: szerintem viszont f0.95-höz képest egész jó az élessége, főleg a Voigthoz viszonyítva, ami f1.4-1.6-ig elég elkent; ez meg nem csak jóval kisebb nála, de még fele annyiba is kerül. Gyútávtól függően éles szélű és ideges boké, CA, elkent és sötétebb sarkok, igen, de nem is csodát vártunk tőle. A színekben viszont nem látok nagyon kivetnivalót, pedig Panával lőtteFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
80hun
addikt
válasz jjeahh #69522 üzenetére
E-M10mark2
Majd kiderül. Egyenlőre a kutyát tudtam lefényképezni máramennyire hagyta mert nagyon utálja.
NYitva csináltam , ép hogy le tudtam kapni kb 10másodpercre hajlandó leülni és forgatja a fejét közben de majd lövök jobbat is.Még arra se volt időm hogy a fókuszt a szemére állítsam. Ja és ez csak medium méret jpg amit kiköpött a váz :
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Grat! Annak biztos tetszeni fog a képe, nyitva is nyugodtan használhatod, élességért fölösleges rekeszelni Amúgy milyen vázon használod, oly? Kíváncsi lennék olympuson van-e CA, mert nálan egy dekát sem produkál szinte soha, gyanús, hogy a pana sigma obinál is korrigál
-
jjeahh
nagyúr
Én is néztem, de csak pár leméretezett melléfókuszált "tesztkép" és "Review Coming Soon…" Amúgy tényleg nem nagy ez az üveg, kb. akkora lehet mint a 45-ös. Pár tényleg full méretű alacsony iso-s kép érdekelne engem inkább, amiket helyén van a fókusz, különböző rekeszeken meglőve.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz hibavissza #69512 üzenetére
Szard le a nyomtatást, állítsd be a pixel alapú kört, és ott látod, hogy a 12 Mpixeles szenzornál f8 még nem okozott diffrakciót, a 16-oson meg már igen. De ez tényleg csak pixelkukkolás monitoron 100% crop esetén.
Sőt az 50 Mpixeles 5Ds is beüti a fejét f8 előtt, ha kukkolni akarod.Szerk: a print nem egyenlő a monitorral.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mirman
őstag
Nagyon izgatta a fantáziámat ez a 75-300mm dolog , annyi rosszat olvastam erről és a Panáról is hogy kézből használva rettentőek az eredmények , 300mm körüli állásban bemozdul kézből stb. Lőttem 2 képet amin most nem a művészi érték a lényeg hanem a képek minősége magas ISO-n . Szerintem ez a szint még teljesen vállalható. Azért próbáltam ilyen magas záridővel és ISO-val mert ha esetleg vennék iylet akkor biztosan állatokat fényképeznék vele és ott gyakran előkerülne az 1/1200 és azalatti záridő , valamint ebből kifolyólag a magasabb ISO értékek . Azt azért hozzátenném hogy ma eléggé be van borulva nálunk. Kép1 Kép2
Emellé kikölcsönöztem a 17mm F1.8at is , hát az valami félelmetesen éles. Első pillanatra amikor belenéztem kb elcsodálkoztam hogy jé ekkora látótér is van. Eddigi legszélesebb obim a 45-volt.
-
.mf
veterán
válasz FEDman #69508 üzenetére
A mindenki öröme az nem az, hogy read-onlyba vonulsz, szívesen látunk Tőled teszteket, főleg olyanokat, amik nem csak az éppen aktuálisan megjelent váz / obi tesztje, hanem olyan témakörök is, amik ugyanúgy a napi vagy legalábbis gyakori fotós használat részei, de ritkábban jönnek elő, elhanyagoltak a legtöbb fotós oldal által.
A videót nem értem, miért veszed ennyire személyesen. Érdekes téma, jó fejlesztés, de rossz tálalás, mindössze ennyi.
Mazsi: képzeld, szoktam; de valahogy sikerül úgy kivitelezni azt, hogy közben nem fordul a váz a tengelye körül 30°-ot Ennyire necces helyzetben meg késleltetéssel lövöm úgyis, még kézből is.
-
b.vr
őstag
válasz FEDman #69508 üzenetére
"Na jó, azt hiszem mindenki örömére inkább visszavonulok megint read only-ba"
Tedd azt, csak kérlek _figyelmesen_ olvass legalább: a példa arra vonatkozott, ahogy gyengébbek kedvéért külön _kiemeltem_ hogy milyen _módszertannal_ érdemes stabitesztet csinálni. Az általad linkelt video marketinganyagnak tekinthető, nem pedig tesztnek.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
Nem tudom miért lihegitek ezt ennyire túl. Ez egy ártatlan egy perces kis szösszenet volt, ami nem állít sok mindent, max csak annyit, hogy nagytele tartományban a dual IS akár kicsit jobb is lehet, mint az amúgy tényleg remek 5 tengelyes Oly féle szenzor stabi.
Ehhez képest azóta is arról vitatkoztok, amit nem tartalmazott, így nem is állított ez a videó. -
.mf
veterán
válasz FEDman #69499 üzenetére
Nem tudom, kimaradt-e az ebéd utáni kávé, vagy hogyan szűrődhetett ez le, mert egyáltalán nem ez volt a mondandóm lényege. Hanem az, hogy olyan feltételeket adtak meg az "összehasonlító tesztben", amik az egyik félnek hátrányosak, és még csak nem is életszerűek. Ha végigpróbálják több gyútávon, stabis és anélküli obikkal, többfajta mértékű kilengéssel vagy valós használattal kézből egymás után a kettővel, az már nevezhető lenne tesztnek, és kiderülne belőle, hogy a két váz stabija és a dual-IS rendszer hogy viszonyul egymáshoz; de ez nem az, ahogy b.vr is mondja, ez marketinganyag.
Mazsi: így van, ahogy én használom (ISO helyett záridőt növelem), az ellentétes azzal, ahogy az átlagember használná; de egyrészt én ezt el is ismerem, hogy nem átlagos felhasználás, másrészt a technika és a témák lehetővé teszik azt is.
-
k1csi
senior tag
válasz FEDman #69499 üzenetére
Senki sem vitatja, hogy nagyobb tele esetén előnyösebb lehet az obi stabi.
Viszont a komment mondanivalója sokkal inkább az volt, hogy célszerűbb lett volna egy közbenső gyutávot is megnézni, hogy konkrét példa legyen pl. 45mm vs 42.5mm és nem ekkora kilengéssel. Az lehet reálisabb és nem mellékesen többeket érdeklő lehetett volna.
Fotó készítésénél igyekszik az ember valamennyire stabilan fogni a vázat, ekkora kilengést normálisan nem produkál az ember.
Szóval ebből a videóból kb. annyi derült ki, hogy van olyan gyutáv meg akkora kilengés ahol a dual IS jobb lehet.
Az, hogy a gyakorlatban (ahol nem beteg módon rángatják a vázat) hol és melyik stabi a jobb ebből a videóból egyáltalán nem derült ki.[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
veterán
válasz hibavissza #69500 üzenetére
Állítsd át 20/20-as sasszemre, meg úgy, hogy belebújsz a monitorba, és akkor a kalkulátor szerint is... nem a kalkulátor szar, csak a) kezelni kéne tudni, meg b) főleg nem pixelbuzulni.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest