Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
A mostani akcióban sztem az olyt válaszd
A 30-as nekem megvan sajna a 60-as nem volt akciós mikor vettem
A közelpont mindkettőnél nagyonközeli 30mm szenzortól 105mm az 1:1
60mm szenzortól 190mm az 1:1Most oly 60mm-re szavaszok , most így akcióba én is azt venném persze ha oly vázra rakod
-
hito
nagyúr
válasz scarabaeus #69874 üzenetére
Ez meg mi a fészkes fene? Csípem az ilyen őrültségeket. Viszont piszok drága lesz, és egyértelmű bukta
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
Mercutio_
félisten
rovarra a 30-as kevés lesz, mivel a munkatáv kicsi és az elriasztja az izgágább rovarokat.
pollai: Jaja, a markolattal pofásabb a GM1
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Szervusztok!
Véleményeket szeretnék kérni a Panasonic H-HS030E (30mm f2.8) vs. Olympus M.Zuiko Digital ED 60mm 1:2.8 makró objektívek tekintetében.
(Az ár most nem szempont, mivel a régi Oly kártya kedvezménnyel + pénz visszatérítési akcióval mindkettő hasonló árkategóriára jön ki.)Melyik a "jobb"?
Tudom, írjam meg, hogy mire akarnám használni. Hát makrózni!
De kezdő vagyok, ismerkednék a makrózással. Még nem volt semmilyen makrós obim, így még azt sem találtam ki pontosan, hogy mit akarnék fényképezni. (Valószínűleg a természet szépségeit: virágokat, rovarokat, stb...)Nem tudom, hogy melyik fókusztávolsággal/látószöggel fogjak neki...
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz madgie #69885 üzenetére
ez a ronda/szép/retró/nemretró kb. huszadrangú. barátnőnél ez szempont, itt alig.
Tipp: a 45-ös is passzolhat rá, a 25/1.8-asok; és a 14/2.5-ös, szal van rá értelmes fix sor és zoom is!
(jövő héten perverzkedni fogok, felrakom a GM1-et a 12-40-re, 25/1.4-re is és halszemre is)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
|AP|
veterán
válasz Freddy76 #69877 üzenetére
ugyan nekem sem volt LX100-am, de sok tesztképet megnéztem és az alapján a jpeg motor nem az igazi ( a Leica testvérében már sokkal jobb). RAW-ból sokkal jobb eredmény érhető el.
A másik ami még zavaró lehet az a zoom lassúsága, illetve az érintőképernyő hiánya.A GM1 témához: valóban, már a 20-as is bután hat rajta, egy kiegészítő markolat segített nekem ezen.
Ami tökéletesen passzol az a 14/2.5, a 12-32, a 7.5 halacska és a 9-18 (bár kicsit hosszú rajta). Na meg persze a kifejezetten erre a vázra kitalált 35-100 és 15/1.7. -
80hun
addikt
1700 dollárért azért kicsit kemény ára lesz a gépnek
-
Mercutio_
félisten
Tudtam, hogy ezt a képet egyszer viszontlátom
madgie :Ez kérlek nem ronda, hanem megosztó
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #69880 üzenetére
Szerintem arra gondolt morc, hogy 12-32, ha kell a fényerő 20/1.7 így rugalmasabb mint az LX100, bár tény, hogy nincs rajta üveg belenézőke és a nyomásra funkciót váltó tárcsa helyett a szerencsekereket szokni kell.
(ezeket megoldja a gm5, de az még drága)Mondjuk Freddynek Fuji mellé valami amit használ is talán jobb az LX100
szerk. : Ez a "mit rak rá amivel nem néz ki furán " havonta visszatérő kérdés, pedig a nagyobb, de nem nehéz obikkal semmi gond, annyi, hogy az obit fogod nem a vázat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Freddy76
addikt
Urak, most olvasgattam régebbi teszteket, és szembe jött velem a Panasonic LX100 tesztje. Specifikációk alapján kiváló gép, az ára is elfogadható, mégsem tudok senkiről, aki beszerezte volna. Van valakinek tapasztalata róla (vagy a Leica párjáról)?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
ati3x
senior tag
12-32 egész jó árban.. kb 60-ért.
-
80hun
addikt
Hát hogy miket ki nem találnak unalmukban
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #69872 üzenetére
Nekem már elmúlt a remegésem
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #69871 üzenetére
Munka az más, nekem csak hobbi.
Jó lenne egy stabi, igazából elég lenne ha a remegések nem lennének, nekem nem szükséges hogy ússzon. Egy helyben állva, forogva, mozgatva nincs nagy vész, de ha elindulok akkor már elkélne valami. Szenzor/OIS elég is lenne. -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #69870 üzenetére
Ráadásul esküvőn, rendezvényen manuálozni...2-3-4 órán keresztül ahol az események java spontán....Imádom, hogy a Panán tetszőleges helyre teszem a fókuszt és csak akkor fókuszál, ha félig lenyomom a kioldót vagy ráállítom egy arcra, elmentem a memóriába és 100-ból 100-szor rááll.
Nem hiányzik a stabi a húszassal? -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #69869 üzenetére
Értem, sokba fáj a7-re biztosan, de mindegy is mert mikrora se olyat tervezett, hanem metabonos adapterezett fixeket. Ez egy negatív előítélet volt részemről, szúrós viccnek szánva hogy a fél millás 4k-s cuccot így tervezi üvegezni...
Én meg szinte csak a 20-ast.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #69867 üzenetére
Eztet mostan nem értem.
-
madgie
titán
válasz jjeahh #69865 üzenetére
Hm, azért azt menő dolog lenne, ha valaki lukat fúrna a bajonettvédő sapira és kézből videózna ISO 409600-on. Természetesen csak BW-ben, mert az elég hipszter lenne már úgy
szerk: francba, megint lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez olyan mint a belépő kompakt, kb kinyírta a telefon kamera, de már egyre feljebbi osztályokat is felfal. Otthoni, szobai fényviszonyok között rohadt zajosak a kézikamerák, kenterbe veri a Pana G6. Meg miért is kéne külön eszközt venni, használni erre? Kimegyek a gyerekkel a rétre fotózni és kiváló videót is csinálhatok róla, miért is kellene 200ezret elvernem kamkorderre és külön cipelnem, gondoskodni róla? Csak mert kicsivel rosszabb az ergonómiája? Mennyibe fájna egy 4/3-os érzékelő méretű videókamera?
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #69860 üzenetére
Sokba, de nekem elég lenne egy váz is , már küldetném is rá komámmal a canon fd 55/1.2 ssc-t
Meg a 35mm f2 concave lencsét se vetném meg egy kis thorium bevonattal
Az olyt megtartanám az af-es obikkal mellé[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #69860 üzenetére
Az mindegy mert helios lesz rá
-
hito
nagyúr
válasz hibavissza #69857 üzenetére
Én ebbe most inkább nem folynék bele
-
hito
nagyúr
Ha hihetünk ennek a postnak, akkor nem csak hogy a G6 sem használható professzionális célokra, de még a nagy videós GH4 is k@k@.
Egyébként szerintem ennek a 99%-a hiszti. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy tényleg ennyire rossz lenne a GH4.
-
jjeahh
nagyúr
Studi +1, erre a legelvetemültebb példa talán ez a beteg film, amit ha megnézel eszedbe sem jutna, hogy egy olyan fényképezőgéppel készült, ami mostanság 80-90k-ért megy
Más... mai gombulás:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz Grga_Pitic #69834 üzenetére
szerintem +1 a javított DUPLA KIT E-M10 ami 169000 Ft
a peter9228-nak nincs Olympus tagságija így drágán vehetné meg.
fényképezőgép maradjon fényképező cuccnak,videóra inkább egy kamerát kell használni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ha viszem a cuccost akkor viszem a pótakksikat is már 13 éve és így nem volt kellemetlen meglepetés. Ezért nem is értem a dolgot, legalább egy nyamvadt váltás akkut érdemes beszerezni a 200-300ezres aparáthoz.
A Pana is ugyan ilyen kretén utolsó képeknél eső visszajelzést használ, valszeg ez is a m4/3 rendszer sajátja -
80hun
addikt
Egyébként még villanyos modellautó korszakomból maradt meg : 5Ah Li-Po modellautó akku miatt.
Nekem így a legtartósabbak az akkuk. De valahol ezt is olvastam már hogy kb 50%-ra töltve hidegbe tárolni őket a legjobb hosszútávon. hónapokra ha leteszed.
Legalább ilyen hidegnek kell lennie
Nekem mindig fel vannak töltve és soha nem megyek el addig hogy a gép kikapcsoljon.
Végülis nincs olyan hónap hogy nem kapcsolnám be a gépet -
asdf_
veterán
Mert feltöltve kell tárolni őket a hosszú életartalom érdekémen. Akár telefon , furógép v. fényképezőről legyen szó.
Ez igaz, de nem maxira töltötten, hanem úgy 50% környékén, vagy egy picit fölötte, de max. 80% (már ha hosszú hónapokról beszélünk tárolás kapcsán).
Amúgy szerintem is vállalhatatlanul fos az olympus akksitöltöttség-visszajelzése (minima 5 éve kb. az összes telefonban százalékos kijelzés van, szerintem tök alapnak kéne lennie, hogy legalább választhassam a 10% felbontású visszajelzést a mostani ócska, halál szánalmas háromállapotú ikonos helyett), de az igazat megvallva én amúgy nem szopatom magam azzal, hogy milyen hülyeséget jelez ki a gép, rámérek multiméterrel, aztán kalap, kabát. Az összes gyártó mondjon le, amely ikonozik tízszázalékozás helyett.[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
Köszönöm, ez tényleg jó ár, lehet lecsapok rá.
Grga_Pitic
Nem is tűnt fel, hogy a pancake miatt ilyen drága a Mark II duplakit. Amiket felsoroltál abból igazán csak a magasabb felbontású EVF ami nálam számítana, illetve az elektronikus zár lenne még jó time lapse-hez. A +35 ezret tényleg megérné, de ezt a javítottat nézve már 100 ezer a különbség, annyit azért nem adnék ezért a pár plusz dologért.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Csak a pontosítás végett: E-M10-en is állítható LCD-n a fókuszpont, az E-M10 II esetén annyi az extra, hogy ezt a kereső használata közben is meg lehet tenni. A többi extra - a magasabb felbontású EVF kivételével - annak ad pluszt, aki komolyabban videózni is szándékozik vele. Az igazi best buy a javított dupla kit 170k-ért.
Szerk.: látom dupla.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem csak akkor éri meg a különbözet, ha videózol is vele.
Ha nem akkor felesleges. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz peter9228 #69831 üzenetére
Az én véleményem szerint megéri a ~35 ezer Ft (+15%) árkülönbség az E-M10 Mark II többlet tudását:
- 60p és 24p videó
- magasabb felbontású EVF
- 5 tengelyes stabilizáció
- LCD-n állítható az autofókusz
- 4K time lapseEz a különbség úgy jön ki, hogy az E-M10 Mark II-t a 14-42 IIR kitben megkapod ugyanúgy 230-ért, mint az E-M10 dupla kitet, és a 40-150-et használtan, akár null kilométeresen megkapod 35 ezer körül (az E-M10 II dupla kitben pancake 14-42 van, azért jóval drágább).
A Mark II hátránya annyi, hogy csak most kezd megint elérhetővé válni, lehet belőle készlet hiány.Vagy azt teszed, amit a többiek tanácsoltak előttem.
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Olympus E-M10 1442 IIR + 40-150mm kitet, és most itt egész jó áron van: [link]. Valaki esetleg emlékszik, hogy mióta tart ez az akció? Mivel még nem volt MILC-em a vásárlás előtt mindenképpen ki szeretném próbálni, de a "tedd próbára" akcióban csak november közepére kaptam időpontot és félek, hogy addigra már vége lesz az akciónak. Vagy esetleg tudtok olyan boltot ahol ki lehet próbálni, lehet vele pár képet lőni?
-
Wa2x_
veterán
válasz Oly-Service #69828 üzenetére
Köszöntem, akkor küldöm hamarosan!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #69823 üzenetére
MPL Vaterafutár 150e Ft-ig biztosított alapból, abba azért sok cucc belefér. Neten regisztrálod a csomagot, kinyomtatsz egy A4-es oldalt, beviszed postára, másnap kézbesítik. Vagy be se kell vinned, regisztrálod a csomagot, másnap érte jönnek, harmadnap kézbesítik. Egy ezresért.
-
Monya78
veterán
Nemrég volt garis ügyintézésem az oly-nál.
Futárt NEM küldenek. Vagy posta, vagy visszaviszed a boltba ahol vetted és kötelességük elküldeni a szerviznek.
Én ez utóbbit választottam, netes MM boltból rendeltem, elutaztam a legközelebbi MM boltba onnan elküldték majd vissza is a MM bolt kapta.
Postai utat választod, a visszautat már az oly vállalja.
Oly oldalára fel kell menni, mert szervizbejelentő lapot is mellékleni kell hozzá....
-
80hun
addikt
-
Lassú Víz
addikt
Postán csak értékbiztosítással! Olvastam már szomorkodó hozzászólást amiatt, hogy soha nem érkezett meg a szervizbe a feladott fényképezőgép, a normál kártérítés meg töredéke volt a gép árának.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Wa2x_
veterán
Ez rendben van, de se időm nincs, se 10e-t nem akarok kiadni azért, hogy felutazzak a mintaboltba, leadjam a gépet, várják rá heteket, aztán menjek fel újra 10e-ért. Mert ugye a prémium klubtagságot, csak a helyszínen lehet igényelni, amivel van el és visszaszallítós gari. De ez már az én problémám.
Kell még akku az tuti.
-
gorgo
őstag
valóban a megfelelő, akkukímélő használat megtanulása nélkülözhetetlen, - vagy egy rahedli pótaksi feltöltve! Amúgy meg lehet szokni, engem elsősorban a kezdeti átverős rész zavar, amikor a telinek jelzi, közbe meg van benne 10 képre elegendő szufla (ez akkor fordul elő, amikor 1 hónapig nem nyúl hozzá az ember, és azt hiszi, hogy a 2 aksiból az egyik tuti fel van töltve...).
Az én fotózási szokásaim mellett még 200 képet sem tudok lőni, de megszoktam és mindig van nálam pót. Így ritka az amikor földhözverném.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
80hun
addikt
Visszakell vinni , azért van a gari.
Lehet akku és akár panelhiba is. Csak sorozatgyártott termékek bármelyiknél előfordulhat.
Az asszony e-m10-e kb ált egy hetet-másfélhetet és nemrég felraktam töltőre az akkut kb 5perc után felvolt töltve koppig .
Nemsokat merült áltóhelyébe. -
80hun
addikt
Meg használat után nemártana feltölteni az akkut.
De lehet utánnakéne nézni a li-ion és li-polimer akkuk helyes tárolásának is
Mert feltöltve kell tárolni őket a hosszú életartalom érdekémen. Akár telefon , furógép v. fényképezőről legyen szó. -
Lassú Víz
addikt
A töltöttség visszajelzés tényleg elég gagyi, de lehet állítani valamit rajta, persze ettől nem lesz pontosabb, legfeljebb nem olyan hirtelen hal meg. A kapcsoló nem választja le az akkut a gépről, bizonyos áramkörök rajta maradnak, pl. az óra. Ha ott valami nem gömbölyű, akkor merülhet gyorsabban az akku. Végül, de nem utolsó sorban sok utángyártott akkunak baromi nagy az önkisülése, még gépbe sem kell rakni a lemerüléshez.
A menüben is sokat lehet tenni az akku elpusztításáért, mint pl. a bekapcsolt folyamatos AF (nem a C-AF), kikapcsolt LCD takarékos üzemmód, megakadályozott elalvás, gyors képfrissítés az EVF-ben, gyorskioldás engedélyezése. Ami hirtelen eszembe jutott.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
.mf
veterán
Vidd be gariba, 1-2 embernél már hallottam ilyet, utána jobb lett. Ennek a többszörösét kéne bírnia.
Gorgo: annyira azért ne essünk át, láttam már rosszabbat
Nálam a gyárival és jobban viselkedő utángyártottakkal semmi nagyobb gond nem volt egyik vázon se, a rosszabb utángyártottakkal van az, hogy sokáig teljes töltöttséget mutat, de miután lement egy egység, a következő (amikor már villog) gyorsan jön, és utána hamar (pár tucat kép) lemerül, az zavaró, de hogyha tudom, hogy az van bent, akkor amint villog, egyből cserélem.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Az rendellenes működésre utal, hogy kikapcsolt állapotban lemerül, én gari keretében megnézetném.
A 250-300 kép valóban nem sok, de itt folyamatosan megy képelés közben az lcd vagy az EVF, ezért ez teljesen reális. A tükrösök bírnak ennél többet csak.
Az Oly töltöttség visszajelzése amúgy legendásan nem túl erős, cserébe viszont gyakorlatilag háromféle akkut használ a teljes DSLR-milc kínálatuk, amit bő 10 év alatt kiadtak. -
Wa2x_
veterán
A 10-en van beépített vaku, de valóban nagyon gagyi az akkuja... Akkor nem egyedi eset, am új a gép, egy hónapos sincs még, de ez azért vicc, hogy 250 képet sem bír és lemerül álló helyében...
Akku gyári igen.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Ez relatíve új? Gyári v. kincsi? Legendásan szarok a töltöttség visszajelzései az mft de főleg az oly gépeinek. Lazán kiírja, hogy tele van az akksi, majd kattintasz ötöt, és kakukk!! Hányszor megszopatott már, te jó ég, nem sokon múlott egyszer hogy nem csaptam földhöz, csak az obi megkímélése volt ami visszatartott.
Szal úgy tesztelhető legjobban, hogy töltött-e valóban az akksi (és nem b*sz át) hogy egyet vakuzol, mert az "helyre teszi" a feszmérést vagy valós fesz leadást vagy mi a tököm . Ez az Oly szakbolt tanácsolta nekem. Ja, hogy az én EM5-ömön és a te EM10-en nincs vaku? Hát ez hogyismondjamcsak...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Wa2x_
veterán
Mi lehet a gixer? E-M10-em, kb. 50 kép után felére merül az akku, majd álló helyében kikapcsolt állapotban lemerül. Tegnap fotóztam vele meg tegnap előtt kb. 50 képet, majd be akartam kapcsolni, az akku lemerült...
-
Gondwana
addikt
OFF: nagyapàm ùgy halt meg '77-ben, hogy bemotorozott egy lovaskocsi alà. Pàr éve Zentànàl 7 orvost ölt meg egy traktorpòtkocsi. (Szerbiàban kötelező a narancssàrga rotàciò minden lassù jàrművön - tényleg, Magyarorszàgon mi a neve a forgò nemkék megkülönböztetőjelzésnek?)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Balinov
titán
Sracok, valaki nem botlott veletlen az Olympus Viever 3-bol egy portable verzioba bele?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
ati3x
senior tag
válasz Lassú Víz #69799 üzenetére
Nekem megvan. Csak Viharlámpa nélkül.. ÉS belerongyoltam simsonnal. (olyan 25 éve) No a fellépő vas szét is csapta a térdem. A doki aki műtött (4 órás műtét volt) puzzlet játszott a térdkalácsommal. Mázli, hogy nem csapták le térdből a lábam.. Utána volt még egy műtétem (vasak, drótok ki) meg egy év szanatórium. És természetesen évismétlés.. Szóval szerintem jól megúszta.. Motort meg lehet másikat venni, még akkor is kisebb veszteség ha ripityára megy..
Itt már szépen sárgulnak a levelek.. De eddig erre is szokatlanul meleg volt. Fennt is van pár kép a Flickr-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest