-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
travix
aktív tag
Ami túlárazott lehet az az us large cap. Small cap value elmúlt 20 évben aligha volt olcsóbb, illetve developed europe is teljesen vállalható áron van forward PE alapján. Én idén már nem is nagyon tervezek mást venni, mert egyrészt logikus az akciósabb terméket venni másrészt meg a small cap value történelmileg is felülteljesítette a large cap-t.
-
Brandynew
őstag
válasz yossarian14 #101585 üzenetére
Szerintem csak elírta itt a fórumon, mert az inflációs kalkulátorban meg látszik, hogy miből jött ki a 9,9% (azokból az értékekből, amik alapból be vannak írva). Kipróbáltam, hogy 0-t írtam június és december között, és úgy 4.3%-ot ír decemberre, éves átlagra meg 16.8%-ot, szóval stimmel
-
Moleman
addikt
válasz Sisco2 #101545 üzenetére
Én nem gondolnám indokolatlanul extra óvatosságnak a széf használatát, az már megvédte volna őket mindentől, még ha fogalmatlanok is.
Per pillanat összesen 73 fillér van szabadon a Revolut számlámon, de a magyar folyószámlámon sem tartottam soha semmi pénzt szabadon, maximum azt a 150 ezret, amit aznap levettem. A hitelkártya hitelkerete természetesen kockázat, de azt igyekszem nem megadni nem megbízható oldalakon, eddig sikerült.Az más kérdés, hogy én nem bízom semmilyen harmadik félben, sose használnék apple/google pay-t sem, és online mindig egyszerhasználatos Revolut kártyával fizetek (még PayPalon is), csak a bolti vásárlás és készpénzfelvét történik a fizikaival.
A Revolutnak annyi felelőssége viszont valóban van, hogy igenis azonosítania kellett volna a gyanús tranzakciókat - egyszer egy magyar virtuális kártyámról próbáltak kínaiak 1000 dolláros nagyságrendet leemelni, miután egy shady webshop shady fizetési partnerénél fizettem vele. Fel is hívott a bank az éjszaka közepén, hogy ne aggódjak, megakadályozták, ingyen kapok új virtuális kártyát. De ebben az esetben az eldobhatós Revo kártya is megmentett volna.
#101578 avl
Jelen! Azóta már 16% cashben ülök, és várom, hogy mi lesz az IB TBSZ-szel.[ Szerkesztve ]
-
yossarian14
tag
válasz allampapir #101558 üzenetére
Ez a decemberi 9.9% nekem sem jön ki sehogy. Ha a havi táblázat adatai helyesek, akkor az év eddig eltelt időszakában 4-5% volt az infláció (január - május). Miért kellene a hátralevő időszakban 0-s havi infla a decemberi 9.9%-hoz? Szerintem beleférnek még nagyobb számok is.
-
-
SzGee
aktív tag
Egyébként én csak equal weight-ben utazok, az még nincs annyira brutálisan árazva, ott még van majdnem 10% a korábbi éves max-tól, míg a sima S&P már csúcsra futott, meg egyszerűen annyira fejnehéz lett az S&P, hogy nem akarom az első 5 részvényre a teljes tőkém 22%-át elkölteni
Bár az is igaz, hogy a piacnak mindig igaza vanIf you leave me, can I come, too?
-
avl
senior tag
válasz SzGee #101576 üzenetére
"túlárazottnak érzek" -> nem alaptalanul: [currentmarketvaluation]
-
avl
senior tag
válasz SzGee #101550 üzenetére
köszi !
en csak biztosan meglevö TBSZ lehetöseg eseten megyek oda (az mégiscsak 15% ...az meg eleg hosszu idö allomanydija :-)"de bizony kőkemény forintokat bukok minden nap késedelemmel" -> engem is szokott emiatt bosszantani, ha valamit nem tudok akkor intezni, mikor "azonnal" szeretném, de tudom csillapodottan is nézni: napi, heti, havi ingasok siman azt is adhatják (es sok esetben adják is !), hogy nem is baj, hogy nem a kívánt idöpontban sikerült valamit megvenni, mert 4.5 nap múlva épp olcsóbban adják.
...jut eszembe: akik nehany hete/hónapja a nagy beesésre várva (jelentösebb %-ban) igazán cash-ben voltak ...vannak még és várnak ?
sorry, nem pellengérnek szánva, csak Te írtál konkrétat: #91001Ixion77 "Ha SPX 4300 fölé megy, akkor sajnos kénytelen leszek drágán vásárolni be" cash-ed ?
én ETF-et utoljára aprilisban vettem,
azota [link] -t bövitettem ..."már" 0.3%-nyi,
PMAP-ot ..."már" 3.8%-nyi,
cash-em (benne DKJ is) ~0.9%-nyi -
titán
válasz Yellow73_a #101573 üzenetére
Amit idéztél mondat egyébként így nem értelmezhető:
Egy érdekes adat: ha az év hátralévő részében minden hónapban 0% lenne az infláció, akkor lenne decemberben 9.9% az éves infláció, az éves átlag pedig 16,8% lenne.
Decemberben eleve nincs miből számolni éves inflációt, mivel ahhoz szükséges a decemberi inflációs adat. A megelőző évi inflációs jelentést éppen emiatt január közepe felé szokta publikálni a ksh. -
SzGee
aktív tag
válasz Hi!King #101575 üzenetére
Én maradok továbbra is a tervemnél, havi kb 1 milliónkénk váltom át a pmáp-ot DCA-val
Lehet hülyeség, de full tőkével most nem szállnék be a részvénypiacba, egyszerűen túlárazottnak érzek kb mindent
Úgy nézett ki talán lesz egy kis korrekció, de egy hónapja gyakorlatilag nem volt minuszos nap a tőzsdén, borzasztó komolyan
Pszichológia, de számomra partvonalon túlról nézni az emelkedést borzasztó[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
Hi!King
őstag
Remélhetőleg ez már azt jelenti, hogy holnapra tényleg lesz TBSZ:
"IMPORTANT: Account Management will be unavailable on Wednesday, July 5th from approximately 6:00 PM EDT to 7:00 PM EDT due to scheduled maintenance."
Én még terveztem eladni PMÁP-ot és euróra váltani a hó elején, de halogattam hogy majd ha jön az IB TBSZ. Azért bízok benne, hogy az elkövetkező napokban még lesz egy kisebb erősödési köre a forintnak, majd meglátjuk.
Most mondjuk nagyon drágának érzem a részvénypiacot, úgyhogy valami kötvény ETF lesz az első amit IB-nél TBSZ-re fogok venni. VGEA ha nem jut eszemb jobb ötlet. -
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #101571 üzenetére
Meg ket dolog: latom ott van elozo evi havi inflaciok felsorolasa, de valahogy a folyo szovegben nagyon eltunik. Illetve nem lenne rossz, ha azt a grafikont ami a szamitas utan elojon, szinten lehetne scope-olni korabbi evekre is. De elrendezesileg semmi otletem, hogy hogy nezne ki anelkul, hogy elcsufitsa azt, ami megvan most.
I am having fun staying poor.
-
titán
válasz Yellow73_a #101569 üzenetére
A decemberi inflációt pedig csak az előző év fogyasztói áraitól való eltérés határozza meg.
Ez minden hónapra érvényes, nem csak a decemberre. -
Drizzt
nagyúr
Elsore jonak tunik, illetve szep es letisztult.
Amikor kijonnek az uj tenyadatok, akkor sajat kezzel felvesed valami adatbazisba, vagy van valamifeleMNBKSH API, esetleg van API es onnan irod be sajat adatbazisba? Bar a lenyeget tekintve nem szamit.[ Szerkesztve ]
-
archie17
tag
válasz Yellow73_a #101569 üzenetére
Szerintem ott ment félre, hogy "ha az év hátralevő részében minden hónapban 0% lenne a havi infláció", vagyis hóról hóra már nem nőnének az árak, megállnának, ahol most vannak. Viszont ahol most vannak, már az is 9.9%-kal magasabb árszínvonal a 2022 decemberihez képest. Én így értelmezem.
hülye dolog ez, havi infláció, éves, éves átlagos, maginfláció, satöbbi... aztán az átlagember konszenzusa meg az, hogy a KSH úgyis hazudik
-
Yellow73_a
tag
válasz julius666 #101566 üzenetére
De @allampapir azt írta, hogy:
ha az év hátralévő részében minden hónapban 0% lenne az infláció, akkor lenne decemberben 9.9% az éves infláció, az éves átlag pedig 16,8% lenne.
Szerintem ez nem helytálló. ha az év hátralévő részében minden hónapban 0% lenne az infláció, akkor az éves átlag 10.15% lenne (és nem 16.8%), hiszen kiátlagolná a 25.7, 25.4, 25.2, 24.0, 21.5 és a maradék hétszer 0.0-t.
Ha a decemberi infláció 9.9% lenne, és addig valamilyen görbe mentén folyamatosan esik az infláció, akkor kijöhet a 16.8 %-os átlag.
A decemberi inflációt pedig csak az előző év fogyasztói áraitól való eltérés határozza meg.
Vagy rosszul gondolom? Vagyis a decemberben 100 Ft-os zsemle ha idén decemberben 109.9 Ft lesz, akkor lesz a decemberi infláció 9.9% -
Vesa
veterán
Egyébként ezt a PMÁP túltolást is idióta módon csinálják, a héten a negyedik ismerősöm hozta szóba, hogy eddig volt PMÁP-ja, de így, hogy ennyire a csapból is ezt folyatják, menekülni kezdett belőle és eladta az összeset, inkább gyorsan vesz egy lakást.
Eléggé kontraproduktív a telibe tolt reklámozás. Nyilván nem vonható le néhány esetből messzemenő következtetés, úgyhogy majd kíváncsi leszek a Q3 chartokra az össz állampapír állományra vetítve is, de csodálkoznék, ha drasztikus módon növekedne a lakosságnál lévő állomány.
A tudomány a valóság költészete!
-
MasterMark
titán
válasz Oppenheimer #101564 üzenetére
Ez mit jelent közérthetően, vagy ne is próbálkozzak megérteni?
Switch Tax
-
julius666
addikt
válasz Yellow73_a #101560 üzenetére
Ez így van ahogy mondod, de a KSH éves inflát nem így számolják, hanem kiátlagolják az év összes hónapjának előző év azonos hónapjához mért inflációját. Ezért lehetne az éves infla 16,8% ha a decemberi infla 9.9%-ra összejönne.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Yellow73_a #101560 üzenetére
De van koze, szamon tartjak a havi alapu inflaciot is es a legtobb elemzo / jegybank is ebbol von le kovetkeztetest a gazdasagban talalhato arnyomasra.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz MasterMark #101563 üzenetére
Havi dragulas az input oldalon szerepel, ahol annak lennie kell.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
MasterMark
titán
Amúgy ez miért így van hogy az előző év áraihoz van a viszonyítás? Miért nem simán csak az előző hónap?
Switch Tax
-
Paxker315
addikt
ej, reggel váltottam eur-t, így lesz még ~1000 EUR a 2023-as TBSZ-en, hó végén felszabadul még 300k HUF, ami szintén megy "forgóba". Jó kérdés, hogy vegyek-e most valamit 1000 eur-ért, vagy, majd aug elején. Nemakarokkimaradni most főleg, hogy megtudtam, 2 év múlva kb harmadannyi fizum lesz, mint most, így, kicsit újra kell terveznem a jövőképet.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
eddig DKJ-ba tettem a havi fizetésem, de most úgy lement a hozam, hogy már nem vagyok ebben biztos. Gondoltam, hogy majd veszek belőle eurót. Erre mire megjött a fizetés, máris 378 az ojró. Nem vagyok boldog.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Yellow73_a
tag
Egy érdekes adat: ha az év hátralévő részében minden hónapban 0% lenne az infláció, akkor lenne decemberben 9.9% az éves infláció, az éves átlag pedig 16,8% lenne.
Akkor lehet, hogy én is rosszul tudom, de a decemberi infláció az nem csak az előző év decemberéhez viszonyít, és nincs köze a többi megelőző hónaphoz?
Tehát ha a cikkedből kiindulva tavaly decemberben 150 Ft volt a zsemle, és most decemberben is 150 Ft lesz, akkor a decemberi infláció 0%, függetlenül attól, hogy januártól novemberig mennyibe került a zsemle.[ Szerkesztve ]
-
allampapir
csendes újonc
Üdv mindenkinek!
Hadd osszam meg veletek egy új fejlesztés eredményét, amire őszintén szólva elég büszke vagyok, és remélem, hogy hasznosnak találjátok
Ez egy inflációkalkulátor, ami az elmúlt mindenkori 12 hónap havi inflációit veszi bázisként, és abból számolja ki az év hátralévő részére várható inflációt.
A fejlesztést két okból kezdtem el: egyrészt rájöttem, hogy nagyon sokan rosszul tudják, hogy mit jelent az infláció, és egy felmérés alapján az emberek 1/3-a van ebben a csoportban. Másrészt talán támpontot ad a tervezéshez.
Az új fejlesztéshez kapcsolódó cikkben a témáról bővebben is.
Ha hibát találtok vagy fejlesztési javaslatotok van, azt szívesen elfogadom.
-
bandus
veterán
melyikőtök vásárolt és milyen papírt, hogy ma piros minden?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
j0k3r!
senior tag
válasz ForzaLoki #101555 üzenetére
https://www.kbcequitas.hu/ugyfeltamogatas/tudastar
Hogyan tudok devizát szerezni, hogy külföldi értékpapírokat vásárolhassak a WebBroker kereskedési rendszerben?
A külföldi értékpapírok vásárlásához szükséges devizát ügyfeleink kétféleképpen szerezhetik be. Utalhatnak be külső szolgáltatótól a KBC-s devizaszámláikra. Ezen kívül egy-egy konkrét ügylethez kapcsolódóan automatikus konverzióra is van lehetőség, amely a megbízás beadásakor teljesül.
some men just wanna watch the world burn...
-
ForzaLoki
csendes tag
Sziasztok, KBC EQ-nél új vagyok, hívnám az ügyfélszolgálatot de "jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, kérjük szives türelmét" hallgatom már vagy 10 perce...
Beutaltam pénzt (HUF) a számlámra, nyitottam tbsz-t, átvezettem rá a pénzt és most vennék etf-t.
Az lett volna a kérdésem hogy explicit pénzváltás nélkül is tudok EUR-ban vezetett ETF-t venni forinttal (egy implicit pénzváltással) vagy előbb váltsak EUR-t és csak utána tudok etf-t venni? -
ngaba
aktív tag
válasz bandus #101547 üzenetére
Már meg is lepődtem volna, ha a nyári turistaszezon erős forinttal megy le. Én már a júniust is furcsálltam...
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
.mf
veterán
válasz SzGee #101550 üzenetére
Szomorú, hogy ilyen döcögős, de nézve a jó oldalát: sok évnyi ígérgetés után végre tényleg jön. Lehet, hogy kell még néhány hét vagy hónap, de most már végre át tudom vinni az Ersténél és itt-ott lévő TBSZ-eimet.
Addig azért örülnék végre egy rendes kondíciós listának, hogy lássuk, mennyi is az annyi, bár nagy valószínűséggel így is jobb, mint a többi. Az egyetlen kérdés, hogy az Ersténél az RC-kedvezmény meg a Futures-program ellenében is megéri-e, ha az ember csak alkalmanként vesz egy kevés ETF-et, és inkább csak tartja.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
SzGee
aktív tag
válasz Dare2Live #101549 üzenetére
Ide is bemásolom, IB update az ETF-ek korlátozásáról és a TBSZ-ről
Nem értem, miért van magyar operáció, ha indiaiaknak kell elmagyarázni, hogy mit csesztek el már megint. Az adózással ugyanez volt, aztán a NAV-nak én magyarázhattam el "támogatói eljárás" keretében, hogy az IB mit baszott el meg mit nem küldött el időben
Rohadtul frusztráló be kell vallanom
Visszasírom a UK-t,
Egyébként a +36 80 088 400 Toll-Free számon elértem magyar ügyinézőt, Bálintot (szerintem kb ő lehet az egyetlen, mert csetelni is vele cseteltem), tudnak a problémáról, nem tudja mikor lesz megoldás és az sem biztos hogy fel fogják oldani a korlátozást korábban, mint hogy az adózás részt kidolgozzák, szóval lehet még hetekig nem lehet kereskedni
A TBSZ-t a hétre mondta, de ígérni nem tudott semmit, mondtam neki, hogy 2 éve is ez volt a szöveg, erre nem tudott mit mondani
Elvileg ha lesz TBSZ ott nem lesz ezekre az ETF-ekre korlát, mert ott nincs forrásadó vonási kötelezettség, de kérdés, hogy így is lesz leprogramozva a dolog vagy ezzel is szívás lesz
Hát nem vagyok boldog...
Innen is elnézést Bálintnak, amiért a hangnemem talán picit idegesebb volt a szokásosnál, de bizony kőkemény forintokat bukok minden nap késedelemmel nem irigylem most a sok "elégedett" ügyfél miatt...If you leave me, can I come, too?
-
Dare2Live
félisten
Amennyire látom jelenleg a fő gond az SMS alapú 2FA a mobil számítógép szinkron miatt.
A számítógépet megfertőzik. De a mobil több szempontból is keményebb dolog viszont össze van kötve a kettő. Ami SMS megjön telóra az szinkronban azonnal a számítógépre is. Ebben a pillanatban a 2FA semmit se ér. Revonál ez tudtommal nem gond de sok helyen még mindig SMSben megy a 2FA kód tessék csak webkincstárra gondolni.
És akkor nem beszéltünk az SMS spoofingról. Van bármi érdemivel kódolva az SMS vagy kb sima plain text. 99% utobbi.Közben android mobilon kvázi standard az ujjlenyomatos authetikálás és banki appoknál elég újra az ujjlenyomat nincs 2FA. Go figure...
.......revonál ahogy olvastam mindegyik csalás apple payyel ment ott is lesz vmi gyengeség.
Én ha hatóság lennék kidobnák egy tvt, hogy kérdéses esetekben a bank felel. Mindez 2023. dec1től. Bőven megoldanák bankok max lenne 3TFA secu frissítést nem kapó mobilokkal nem menne 2(3)FA... 16.5.1 is pl 8.8as CVEt javít... de legalább javítja nem úgy mint a kiscsillió secu frissítést évek óta nem kapó androidos mobil.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
vnorbi
aktív tag
válasz bandus #101547 üzenetére
Közben megkarcoltuk a 379-et is. Másik irányba váltanék, de egyelőre szívatom magam. Reggel még elcsíptem a 375,6-os váltási árfolyamot a bankomnál, Revoluton meg már majdnem jóváhagytam a 376,9-et, de visszaléptem, hogy ellenőrizzem, miért ír ki kétféle árfolyamot, aztán az az árfolyam már elszállt, nem tért vissza a közelébe (pedig a megelőző 6 órában semmi mozgás nem volt, pont belenyúltam volna az utolsó olcsó vételbe, ha nem akadok fenn a sunyiskodáson). A Revolut most éppen 379,22-t ír ki, amiből 379,73 lenne, ha jóváhagynám.
Bedurcáztam, ma bennhagyom a reggel beállított limit áras váltást, aztán majd holnap átváltom 385-ért.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
pont váltanom kell némi eurót forintra, jókor jön ez a gyengülés. már 378 felett van éppen.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
MasterMark
titán
válasz Sisco2 #101545 üzenetére
Már azt miért ne sorolnánk ide? Pont hogy az a legfontosabb az egészben. Külön vicces hogy az első kettő még csak azt se tudja honnan sikerült felraknia a kém cuccot. Ebből látszik hogy ha valaki fogalmatlan. Magától ilyen nem történik.
Nem kell ehhez biztonsági szakértőnek lenni.
A másik meg amit már írtak, hogy ne tarts annyi pénzt ott csakúgy. Semmi értelme. Bankoknál ott vannak a kártya limitek erre, revonál a széf, stb. (Ugye ha jól rémlik itt az is benne volt, hogy be volt állítva hogy automatán töltse a revolutot a bankkártyáról.)
Revolutnak inkább ott van a felelőssége ebben, hogy a gyanús tranzakciót meg kellett volna fogja legalább az első után, és megkérdezni hogy heló amúgy tényleg ez te vagy?
De pont ezért (is) használnak apple pay-t, vagy hasonló virtuális pénztárcát, mert annál nem tudnak vagy nem néznek ilyeneket máshol se.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sisco2
tag
válasz MasterMark #101510 üzenetére
Szerinted hol hibáztak az említett alanyok?
Ha csak azt nem soroljuk ide hogy nem voltak extra óvatosak amikor valahogy megfertőzte egy ilyen kémprogram a számítógépet amit használnak.
Persze ha a család esetleg többi tagja is használ egy gépet, és akár más családtag óvatlan tevékenysége nyomán is oda kerülhet egy ilyen kém program véletlenül de ezt most hagyjuk.Viszont ha megprobál az ember óvatos lenni, és felderíteni hogy adott gép fertőzött e az sem olyan egyszerű, mert nem biztos hogy a scannerek feltárják ezeket ahogy a cikkben is leírták.
Az átlagember nem biztonsági szakértő, és hibát is véthet hogy rákattint ő vagy akár a gyereke akárki egy linkre, de ettől még nem szabadna megengedni hogy a kártyáját lerabolják.
Azért szerintem ez inkább a fintech szolgáltató felelőssége hogy nem rak egy extra biztonsági szintet az apple pay /google wallet kártya hozzáadáshoz, amit a csaló egy phone link alkalmazással / windows-os programmal nem tud át tükrözni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kukipapa_rr #101543 üzenetére
Ha ez így lenne, akkor nem hívnának fel a gyanús (10 perc alatt 4-6 vásárlás külföldön, stb.) esetekben a bankok sem, márpedig az rendszeres. De az is vicc, hogy nem lehet napi limitet állítani Revo-n.
(Van Revo-m, mielőtt...)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Mercutio_ #101508 üzenetére
Ha trójait raknak az eszközödre, attól semelyik bank nem tud megvédeni, márpedig jó eséllyel ez történt.
Ahogy értem, az sem számít, hogy te összekapcsolod-e Apple Pay-jel, mert a támadók tették ezt, és arra nincs pénzvisszafizetési garancia (ez gáz), de más banknál sem lesz akkor.
Revo-nál enyhítheti a kockázatot a széf használata: csak annyi pénzt tartani közvetlenül elkölthetően, amennyi kell, nem több ezer+ eurót.
-
Dare2Live
félisten
@emvy Necces ezt a réteget szivatni mert ez az egyik réteg amely többihez képest relatíve könnyen dobbantani és elég jó adófizető. Közben ~1 hete jött szembe, hogy Németben 2millió munkavállaló fizikálisan hiányzik és arányaiban Svájc, Ausztriában rosszabb a helyzet.
Lengyeloban évi 400.000re lenne szükség [link]és ami hetek óta téma a külföldi vásárlás. Ezuttal Románia. [link]
Eljutottunk oda, hogy a magasabbra srófolt adók nem több adót hoznak hanem kevesebbet. De ez nem esett fent le.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
SzGee
aktív tag
válasz Peetey91 #101515 üzenetére
Hát ma már nem indult, azt hiszem ezt ki lehet jelenteni
Legalábbis piacnyitásra nem sikerült megugraniDe ami továbbra is idegesít, hogy még mindig nem tudom a kedvenc ETF-jeimet megvenni, mert továbbra is "interest related"-nek jelzi az összes, általam vett ETF-et XDEW, O4J0, ZPRV, JPGL, V3AA egyik sem megy meg még egy csomó sem
-
Mercutio_
félisten
válasz MasterMark #101536 üzenetére
A lényeg annyi volt, hogy ilyen esetben a Revo nem kártalanít, részemről lezártam a témát
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Qru
MODERÁTOR
Mellőzzük a offolást és a politikát is.
#nincsbennetarcsi
-
blg
senior tag
meddig tart hogy egy OTP forintszámláról Erste Investment EUR gyűjtőszámlára indított SEPA utalás megérkezzen, és jóváírják az értékpapírszámlámon? gondolom több nap.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz MasterMark #101510 üzenetére
Elolvastam, valamiért google pay-es esetek nem voltak... + ha nem teszi be pay-be, akkor a revo-nak kellene helytállnia, nem mutogathatna más szolgáltatóra.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Quetz
őstag
Létezik olyan online tool, aminek megadok kettő vagy több ETF-et és megmondja hány százalék az átfedés közöttük?
-
sunavlys
senior tag
Nem tudom mennyire OFF:
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Drizzt
nagyúr
válasz AxBattler #101509 üzenetére
A Pmap ertekpapirok ismertetojeben tovabbra is benne van kijelento modban, hogy a forgalmazok napi veteli arfolyamot jegyeznek, igy a Pmap a futamideje alatt is eladhato. Kijelento modban, nem felteteles modban. Nyilvan ezt extremen ugy lehetne megkeeulni, hogy akkor 0% a visszvaltasi arfolyam. De ez jogilag abszolut tamadhato lenne, mert az a gyakorlatban visszavalthatatlansagot jelentene. Ami a jogban is azt jelenti, tehat jelen esetben jogsertest.
-
SzGee
aktív tag
TBSZ számlát még mindig nem találom az IB-n a nyitható számlák között, úgy néz ki ezt sem sikerült megugrani egyelőre, hiába a nagy fogatkozás...
Természetesen e-mail, levél, füstjel sem érkezett a TBSZ-szel kapcsolatban...
Kíváncsi vagyok az ügyfélszolgálat most mit fog khmm... "ígérni"[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz PredatorZoli #99203 üzenetére
erről egyébként lehet tudni valamit? Nem is figyeltem-néztem, de, egy revos kört megspórolna, ha csak direktben devizaváltással kérve ugyanúgy jönnél ki egy vásárlásból. : )
-
Brandynew
őstag
válasz Lauda #101467 üzenetére
Miért ne vásárolnák vissza, mit nyernének vele? Egy ideig nem kéne kifizetniük azoknak, akik idő előtt el akarják adni, cserébe később többet egyszerre. Pont azért eltérő a lejáratuk az egyes állampapír sorozatoknak, hogy ne egyszerre kelljen sokat kifizetniük. És ha egy ilyet meglépnének, szerinted hány százezer befektetőt veszítenének el? Felesleges ijesztgetés ez, azóta olvasok ilyeneket fórumon, hogy a HOLD-on kijött valami cikk erről, nyilván önös érdekből.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Mercutio_ #101508 üzenetére
Ennek semmi köze hozzá hogy össze van-e kapcsolva apple pay-jel vagy nincs.
A csalást követték el úgy hogy aki ellopta a kártyaadatokat az a saját apple pay-jébe tette bele és úgy vásárolt vele ahelyett, hogy közvetlen csinálja.
szerk.: Illetve az apple pay (de szerintem a google pay is ugyanígy műkdöik) csak az adott eszközre veszi fel a kártyát lokálisan. Azaz hiába jelentkezel be az apple account-oddal egy másik telefonra, ott nem lesznek ott egy másik telefonon felvett kártyáid. Sőt még az órára is külön fel kell venni, ha azzal akarnál fizetni.
De amúgy ezt a cikkben is részletesen leírják, olvasd el mégegyszer.
Illetve mindegyik alanynak saját hibájából szivárgott ki a bankkártyájuk adatai, ahogy az SMS-hez is úgy jutottak hozzá ami a visszaigazoláshoz kellett.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
félisten
válasz Lauda #101467 üzenetére
Mi akadályozná meg őket abban, hogy a hasukra ütnek és megteremtik a jogi feltételeit annak, hogy xy sorozatú kötvényeket nem vásárolnak vissza?
Ami garantálva van, az a futamidő végi kiegyenlítés, minden más korai visszavásárlás csak egy mézesmadzag a befektetők bevonzására. Ez egyébként csak egy egyszerű tény, nem katasztrófa, a kötvény klasszikus feltételei adottak továbbra is.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
válasz Moleman #101493 üzenetére
"Ingyenes devizaszámlának viszont hibátlan a Revolut, szerintem sokkal jobb, mint bármelyik magyar banknak fizetni érte."
Hacsak nincs összekapcsolva apple pay-el, mert akkor lehet meglepetés
-
.mf
veterán
válasz bandus #101492 üzenetére
Az nem derül ki a cikkből, hogy milyen adótartozása volt az illetőnek, illetve, hogy a német bére Németországban már adózott-e (esélyes, hogy igen), az is lehet, hogy teljesen másfajta adótartozása volt.
Ez arra példa, ha most jönne valami intézkedés (például kitalálnák, hogy jövő hónaptól vagyonadó), és erre sokan pánikban euróra váltanák és külföldi számlára utalnák az összes pénzüket, hogy ott majd biztonságban lesz (pár topikba betévedő pont ilyen indoklást adott korábban) - akkor jönne a kopp, hogy a Nav onnan is tud inkasszózni.
De mindegy, már túlragoztuk, a többség gondolom értette és majd a következő ilyen pánikolós betévedőnek tudja mondani, hogy volt már rá példa, hogy a litván banknál vezetett Revo számláról is inkasszózott a Nav.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
titán
válasz UberMutant #101476 üzenetére
Értelek, köszönöm szépen a reakciódat!
-
titán
válasz [CS]Blade2 #101475 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, azonban én én egyszer sem hoztam fel az államcsődöt, kizárólag reagáltam más által felhozott témára.
Államcsődtől nem tartok, a külker mérlegünk folyamatosan javul, ez a veszély nem fenyegeti az országot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nyaralás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- ASUS notebook topic
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla