-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
Megtakarításokban is gondolkodóknak ajánlom az alábbit: 12 alapszabály, amit nem szabadott volna elfelejteni
Rock'n Roll
-
törölt tag
válasz bobsys #14096 üzenetére
az biztos....mikor soksok kulfold utan meglattam anyam piskotajat, az elso kerdesem az volt, mivel szinezted, hogy ilyen sarga?
Ha kell nagytetelben valtani, tudok ra embert...
PENZ kimentve drama 4ik felvonas....
bar en ulnek ott annyi penzzel...4 ev munka bevetele eleg lenne egy eletre
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
anyosom rantott csirkeje meg porkoltje a hazi csirkebol vilagelso, a bolti a nyomaba se er
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
zeno70
tag
En meg sose ettem tapos tojast, csak kapirgalosat. Aztan itt meg csak olyan van...enyhen szolva nem az igazi.
Ha otthon lennek, istenbizony kuldenek neked rendes tojast. Piacon nem tudnal hozza jutni, idos mamikaktol?
Most anyamek is vettek keltetot (valami 60 darabos csak) es maguk keltettek, igy 1-2 kelesbol kijon a gep ara, aztan a sajat (fasza) tojast teszik bele, amibol megfaszabb csirkek lesznek...
Persze ebbol nem lehet megelni, csak hobbi szinten, sajat celra csinaljak. En kicsit nagyobb mennyisegben gondolkodom, ha mar belefogok. Meglatom.[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz BÁ Nutrition #14090 üzenetére
Anyamek mondtak, hogy mikor vettek a kiscsirkeket a piacon tavasszal, 500-ert ment es olyan sor allt a teherauto elott, hogy csak lestek. Par ezer darabot eladott a foszer seperc alatt.
Manitou: En is igy tippeltem, de mar reg valtottam (ekkora osszeget meg sose), ugyhogy nem voltam kepben.
-
zeno70
tag
En is gondolkozom a tojasos-csirkes bizniszen, de en nem tojatni akarom oket, hanem keltetot venni es cseppcsirkeket "csinalni", majd azt eladni.
Tudom, sok egyeb koltseg mellett...de az 50 ft koruli tojasbol 500 forintos csirket varazsolsz. Igaz, ez csak tavasszal uzlet, de nagy tetelben hozna annyit, amennyi par havi fizu. Aztan, ami nem megy el, abbol meg lehet tojokat novelni.
...Meg gondolkodom rajta...Mas: megy itt a valuta valtogatosdi(rol szolo beszed). Hogy tudjatok, mennyi osszeget lehet egyszerre valtani, ami nem gond (felugyeleti jelentes, stb)?
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
én most úgy vagyok október elejéig, hogy nekem mindkettő jó, akárhogy mozog a ft árfolyam, ha felmegy 320-ra, visszaváltom (vagy nem ) az eur-t, és a többi huf-ot továbbra is lekötöm, ha lemegy 260-ra sokkal többet veszek, és nem csak eur-t...
na ilyen egy nyugodtan élő ember
-
-
Manitou
veterán
válasz DeFranco #14079 üzenetére
Pláne, hogy már 287 ...
fordfairlane Jah ez a másik opció lenne.
De a mostani bankomnál nem túl jók a kamatok, gondoltam egy másikba betenném, ahol még számlavezetési díj sincsen, úgy tudom van ilyen.
Nem nézegettem mostanában a bankbetétek hogy alakulnak. Hol a legjobbak a kamatok bankbetétre mostanság ?[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Manitou #14078 üzenetére
Én 280-ért nem váltanék EUR-t, az majdnem biztos megbánás lenne. Sokat bukni mondjuk nem fogsz vele, mert innen 10%-os forinterősödés erősen csodaszámba menne rövid távon, de nem látom azt, hogy ez egy olyan pont lenne, ahol érdemes beszállni. Ez pont arra jó hely, hogy utána folyamatosan idegeld magad rajta.
-
Manitou
veterán
válasz DeFranco #14076 üzenetére
Jelenleg befektetési alapban van a pénzem nagyobb része, de mellette van valamennyi bankszámlán Ft-ban is. MIvel most elég olcsón lehetett venni az eurót ( meg amúgy is vennem kellett ), gondoltam be kéne vásárolni belőle.
A befektetési alapban lévőhöz nem akarok még egyelőre hozzányúlni. A másiknak meg egy részét váltanám át euróra. Nem kell nagy számokra gondolni, 5 nullásnál nem nagyobb összeget akarnék átváltani._BM_ Érdekbarátok?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
lajafix
addikt
az ország nem szarabb mint akkor, épp te mondod: hiány, s kamatot is pont most csökkentettünk, a tartalékok is megvannak. A külső helyzet is jelentősen jobb, kint már elvált a szar a májtól. Minket is belecsapnak persze az előbb említett csoportba, ha nem állapodunk meg az IMF-fel.
Hogy egyénileg sokaknak szarabb, az egyéniszocprobléma.
Rock'n Roll
-
-
Manitou
veterán
276 környékén akartam venni egy raklap eurót, erre látom már kicsit fentebb szaladt
Érdemes még váltani, vagy hagyjam a 3,14csába? -
_BM_
senior tag
válasz leslieke #14069 üzenetére
Nekem valami belső hang azt súgja, hogy megismétlődik 2008 ősze, 2009 eleje.
Akkor is itt seftelt az imf, most is itt vannak. Akkor is rekord magasan volt a külföldi papírállomány, most meg az akkorinak a duplája. Akkor is szar volt az ország, most meg még szarabb. Egyedül a hiány jobb most, na de milyen áron..... -
lajafix
addikt
prompt hatást ezen tudsz lemérni, hiteltelenséget nem 3x túljegyzéssel és nem csökkenő kamattal jutalmaz a piac.
A forintgyengülés meg egyszer van másszor nincs: volatilitásnak hívják. Ezért nem alkalmas döntések hitelességének vizsgálatára, szemben a kamattal.
(természetesen a jegyzőkönyv érdekes lesz, hogy hányan szavaztak a csökkentésre és miért, no meg a kormány fiskális ámokfutásának esetleges újabb lépése könnyen hitelteltelenítheti a kamatcsökkentést, a labda a kormánynál van.. )Rock'n Roll
-
BÁ Nutrition
addikt
lehet nem kellett volna a fél világot becsalni a devizapijacra aztán akkor nem lenne ekkora tömegpszichózis miatti ingatagság..
rohadtul unalmas, hogy jaaaj most zuhan a forint. jaja most meg erősödik..
miért nem fektetik olyan dologba a pénzüket az emberek ami létezik is..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
lajafix
addikt
A piac nem tartota hiteletelennek:
"A keddi jegybanki kamatcsökkentés és annak üzenete meghozta az erős vételi érdeklődést a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra (D130724), hiszen az Államadósság Kezelő Központ által 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett aukcióra összesen 149,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt, illetve a mérséklődő hozamelvárásokat látva az adósságkezelő 60 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét.
A 3,3-szeres, utoljára éppen egy évvel ezelőtt látott erős aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 6,71% és 6,82% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 6,79%-os lett. Ez báz 1 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozamnál, de 15 bázisponttal elmarad a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától."Rock'n Roll
-
stangli
senior tag
alapkamat mindenesetre lejjebb 0.25 százalékkal, simán megérte. rossz üzenet volt....... megint,
na na, a vadkapitalista karvalytőke ismét neki eset hazánknak, hogy térdre kényszerítsen bennünket, de minket nem ilyen fából faragtak, így következőkor is vágni fognak, így megmutatva a világnak, hogy ki az úr magyar földön
-
-
g@bo
nagyúr
válasz FehérHolló #14056 üzenetére
vettem. azért sirok, mert ilyen lassan esik.
-
FehérHolló
veterán
Mintha vettél/vettetek volna egy valag eurot 275-ön és 280-on is. Most meg sírsz?
Nem értelek.(Egyik nagykörúti váltónál volt 275.9 az eladási ár múlt hét közepén, úgyhogy a fentibe nem ér belekötni, hogy volt az 276 is. )
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
-
g@bo
nagyúr
szakadunk..... 10 ruppó esés, eddig.
-
törölt tag
válasz concret_hp #14049 üzenetére
7db allat es a napi 5 totyi-t hozzak statisztikaban...nemelyik tojik heti 7db-ot, de azok nagyresze "gorbe"
anyam szerint a takarmany arat behozzak lazan, meg van mellette egy kis plussz is...Ja, ha munkanelkuli az ember ugy konnyu.Amugy, nehez.
Ja es rengeteg zoldet megzabalnak, tehat kell egy gazos kert is hozza Nem egy broker allas, de onkitermelo investment es a hazi suti szine olyan mint a bolti kurkumaval
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #14049 üzenetére
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Lirion
addikt
válasz concret_hp #14045 üzenetére
Mi nyár elején 700 ft-ért vettük a tyúkokat és most is láttam hirdetést 700 ft-os áron. Aztán hogy a te lakóhelyed közelében ennyiért nem kapsz, az már a te problémád.
-
concret_hp
addikt
válasz Lirion #14039 üzenetére
te nem azért, de te melyik csatornát nézed? ha minden napra számolsz 1 tojást az is 21x35 735 huf, annyiért hol veszel olyan tyúkot ami tojik is? (és akkor még nem is etetted, + 1 perc munkaidőt se számoltál magadnak )
ukránoknál meg azért vigyáznék, nehogy egyszer csak azt mondják, hogy nemfizeti vissza a bank vagy ilyesmi , a + kockázatot szerintem simán nem éri meg
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Lirion
addikt
válasz BÁ Nutrition #14041 üzenetére
Egyébként viccet félretéve, tyúkokat venni tényleg jó befektetés, de csak ha van nekik helyük.
Nekünk is volt majd egy tucat, egészen tegnapig, amikor az egyik kutyánk átrágta magát a kerítésen és majdnem mindet elintézte... Szóval tyúk mellé a kerítés is jó befektetés, legalábbis abban az értelemben, hogy jó kerítéssel kívül tarthatóak a kutyák és egyéb, tyúkokra veszélyes állatok. -
Lirion
addikt
Ahogy már írtam korábban is, ha nyugodtan akarsz aludni, mert nincs kockázat és a számlád duzzad, akkor jó lehet egy TBSZ. Ha pl. lakásra vagy autóra gyűjtesz, akkor is jó lehet, főleg előbbinél, aminek mostanában inkább lefelé, mint felfelé megy az ára.
Különben ha már banki befektetés a téma. Ukrajnában a bankok 4 hónapos lekötésre évi 20-24% kamatot adnak. És odakint nincs kamatadó! Szóval ha van ukrán ismerős és pár millió ft, akkor lehet rohanni átváltani dollárba, bevinni az országba, ahol hrivnyában berakni és 4 hónap múlva lesz rajta 8% haszon. Az oda-vissza váltogatással együtt is bőven jobb, mint bármilyen hazai ajánlat, még ha csak 5% lesz a vége 4 hónap után, akkor is megéri..
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz BÁ Nutrition #14036 üzenetére
Hát akkor csak azt tudom javasolni, hogy fektess be tyúkokba.
Nem csak, hogy szinte ingyen lesz a tojás (egy átlagos tyúk 3 hét alatt behozza tojásból az árát), de még szinte ingyen pipihusihoz is juthatsz (mivel a tojásokból már bőven behozta az árát, mire levágod).
Ha veszel 40-50 db tojós tyúkot, még értékesíteni is tudod a tojásokat, falun 35 ft-ért viszik, mint a cukrot és akár napi 1000-1500 ft-t is kereshetsz! -
KMT
addikt
válasz Lirion #14035 üzenetére
Huhh, örülök, hogy direkt arra válaszolsz regényben, amit kiemeltem, hogy ne vegyük figyelembe...
A "valóságos" inflációval nem érdemes érvelni most, mert a tényleges hozamot egyik befektetésnél sem befolyásolja. Mindegyik hoz valamennyit, de az értékéből ezektől függetlenül ugyanannyit veszt a pénzed.
Szóval akkor várom a magyarázatot a TBSZ-re. Nem vita, kérdezem, mert érdekel.
-
attiati
veterán
válasz stangli #14028 üzenetére
Lehet, nem tudom merre indulunk, de a régióval együtt mozgunk.
A héten szinte tizedszázalékra pontosan ott vagyunk, mint amennyit a lengyel zlotyi mozgott.ha már lengyelek:
Öngól: megrengette a lengyel építőipart a foci Eb -
BÁ Nutrition
addikt
válasz Lirion #14035 üzenetére
ezt hívják fogyasztói kosárnak
pl az enyémbe belekerül a tojás is ahol több mint 50% volt az emelkedés. földimogyoró detto
a húsok majd most fognak ugrani 20-30at.. meglátjuk..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Lirion
addikt
Az átlagos infláció valóban nem túl magas, 4% körül mozog, viszont ez az átlag nem veszi figyelembe a különböző fogyasztási kategóriák eloszlását a tényleges fogyasztási mennyiségek szerint. Pl. az élelmiszer árak esetében 6% az infláció, lakás rezsi költségeire szintén 6%, pia-cigi 16%, közlekedés 5,5%.. Ezek teszik ki a fogyasztás nagy részét, ezeket összegezve minimum 7, de inkább 8% az az infláció, ami a mai magyar kisembert többnyire érinti és hivatalos adat. A rejtett inflációról pedig még nem is vettem figyelembe.
A 4%-os inflációs rátát meg úgy hozzák össze, hogy beleveszik a ruházati deflációt (kb. -1, -2%), az oktatást (~0%) vagy épp egészségügyet (1-2%) és egyszerűen átlagolják ezeket.
Mintha azt mondanád, hogy 10 almából pistike megeszik 6-t, 4 barátja 1-1-et, akkor átlagosan 2 alma jut mindenkinek.. -
-
amargo
addikt
válasz maross #14014 üzenetére
Esetleg biológus?
Párom biológia környezettan + tanárit végzett, MSc-vel. Tanítani nem akart, biológusi álláshoz kevés, de közben kiderült, hogy nem!
Most egyetemen tudományos segéd munkatársként van - ez a legalja -, de legalább azt csinálja amit szeret, kutat. Több évfolyam társa is kutatói munkakörben van. Ha gondolod írhatók róla bővebben is..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
KMT
addikt
válasz Lirion #13993 üzenetére
"Ha csak szimplán arra vágysz, hogy az inflációt el nem érő kamatok miatt lassacskán veszíts a pénzedből, akkor jó lesz az a TBSZ is."
Miért lenne ilyen rossz a TBSZ? Ahogy most nézem, 8% EBKM-et meg lehet kapni, az infláció (maradjunk a hivatalosnál) meg csak ez alatt lesz. Illetve a bankbetétek sem adnak nagyobb kamatot ennél. Szóval mi jobb nála hosszabb távon (hasonló kockázattal)?
Meg hogy ON is legyen, hosszabb távra TBSZ (pl az axa-s ~ 8,5%-os), vagy prémium államkötvény (infláció + 4-5%) a jobb vajon?
Illetve ez utóbbit hogyan lehet TBSZ-ről lekötni, hogy ne adózzon? Próbáltam utánaolvasni, de egy katyvasz az egész számomra.(#14027) Lirion
Egyáltalán nem "kell" ráutalni semmit, de 0 és 10e között "csak" 2,5% a kamat. -
Lirion
addikt
Nem kell a cib malachoz cibes számla, sőt, számlavezetési díj sincs. Viszont havonta min. 10.000 ft-t rá kell utalni, illetve ha veszel ki belőle pénzt, adott hónapban nem jár, csak látra szóló kamat. Persze ezt is meg lehet trükközni, ha nincs havi 10k-t ráutalni, hogy nyitsz 2 malacot is és havonta egyikből a másikba utalgatod az összeget. Az utalást egyébként a hónap első napján érdemes megtenni, mert napra számolják a kamatot és havonta van jóváírás, amiből már a bank eleve levonja a kamatadót.
-
válasz Lirion #14020 üzenetére
Te irtad #13969-ben, de ki is fejtetted a kovetkezoben hogy ennyi szabadsaggal, par darab 45perces oraval, nevetsegesen keveset kell dolgozni "milliokert", ami alatt egy milliot ertek, es a "parom csak ne panaszkodjon" .
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Lirion
addikt
válasz maross #14010 üzenetére
Belinkelnéd, hol szerepel, hogy a tanári munka 120k-s fizuval álommunka? Ilyet sehol, senki nem írt, én sem. Bár ha megkérdeznéd azokat a munkásokat, akik napi 9-10 órát dolgoznak havi 60k-ért (mert ugye a túlórát nem tudják kifizetni), ők biztos repülnének tanítani. Bármilyen hihetetlen is sokaknak, az ország lakosságának a nagy része ennyi pénzért gürizik, nem 120k-ért és csak a segélyek miatt nem halnak éhen.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz FehérHolló #14016 üzenetére
az egyiknél átlagot veszel a másiknál a legxarabbat
én őrmesterként kerestem 220 nettot
máshol meg a tisztek 180-190et talán
ez ilyen.. egyikből a legjobbhoz közel, másikból az alja..
jah az alapilletmény persze csak brutto160 vagy 168 volt nem emléxem..
közszférában annyi kiegészítő dolog van hogy csak na..
persze fel kell mutatni valamit azért értük..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz FehérHolló #14016 üzenetére
most adjak ötleteket vagy mit vársz?
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
FehérHolló
veterán
válasz BÁ Nutrition #14015 üzenetére
tévedek?
Egyetemi tanársegéd fix bruttó 161800, illetve 2-es kategóriában 174900 (2012)
Középiskolai tanár átlag bruttó 175200 (2010 végi felmérés), átlag bruttó 184310 (2011 végi felmérés)Ez válasz?
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Ambrascet #14012 üzenetére
"Aki az egyetemen dolgozik az jól keres?Jobban, mint egy középiskolai tanár?"
tévedek?
de az egész történet arról szól hogy van lehetőségetek választani..fehérholló: tenni kell érte hogy jobb legyen, nem panaszkodni.. ilyen egyszerű.
a világ nem úgy működik hogy tanulsz 3-5 évet aztán utánna minden gondod egyből megoldódik.
van egy csomó féle egyéb dolog amit kezdhetsz magaddal az életben. hajrá[ Szerkesztve ]
-
válasz FehérHolló #14011 üzenetére
Ehhez kapcsolodoan parom probalt nezni barmit, ami biologiaval vagy kornyezettannal kapcsolatos, es jo a diplomaja ra.. nos az eredmeny elszomorito, kb par allas van az allami apparatusban, es azzal vege. Vagy mehet meg kevesebbert allatgondozonak, vagy onkentesnek. Minden mashoz keves, foleg mernoki diplomaval keresik a kornyezettanosokat. Evvan, igy jart . Majd hetvegen kevesebbet tankolunk az A6-osaba .
-
Ambrascet
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #13995 üzenetére
"szakember... ha tanítani akar mindenképpen menjen egyetemre és tanítson ott. képezze magát, legyen elismert szakember."
Bocsánat, de ez a mondat nálam is kihúzta a gyufát.
Aki az egyetemen dolgozik az jól keres? Jobban, mint egy középiskolai tanár?
Eleve nem ugyanaz a követelmény az álláshoz: az esetek nyagy részében az egyetemi álláshoz PhD végzettség kell. Az legalább +3 év (a legszerencsésebbeknek) ráhúzás.
Középiskolai tanárnak egyetemi diploma is elegendő.A feleségem egyetemi tanársegéd kb 11 éve (közben gyesen is volt) , ez a ranglétra legalja. Előléptetésre (adjunktus-docens-tanár) és ezáltal fizetésemelésre nincs mód (=nincs pénze az egyetemnek). Sőt évek óta azonos a fizuja, ami megfelel az iparban egy technikusi bérnek.
Azonkívül sorban küldik el az egyetemi oktatókat az utóbbi 8-9 évben, mert egyre kevesebb pénz jut munkabérre, az idébn is volt leépítés és a közeljövőben még folytatják.
Elismerés? Hol, miben?Lirion: Egy héten megtartott 20-30 órára nem kell készülni szerinted? Leadja a tananyagot évente/félévente egyszer és annyi?
Nem kell utánaolvasni, aktualizálni az ismereteket? Dolgozatot nem írnak a hallgatók/diákok?
Továbbá, ha van reggel órája és a következő 1-2 óra múlva lesz csak, akkor közben az szabadidő?Gondold át, mielőtt ilyet leírsz.
-
FehérHolló
veterán
válasz BÁ Nutrition #14009 üzenetére
Mint már írtam, elég nagy tévedésben vagy. Egy középiskolai fizikatanár nem dolgozhat fizikusként, sem egyetemi tanárként (ez esetben az egyetemi tanár jelentse mondjuk az adjunktust, vagy akár a tanársegédet, ne a professzort, amit alapban jelentene), mert teljesen más képzést végzett, és nem is tudja átképezni magát csak még egy másik egyetemi diploma megszerzésével (ahol semmiféle szinten nem veszik figyelembe a tanári képzést, még akkreditáltatni sem tud semmit). A teljesen más képzésben benne van az is, hogy rohadtul nem ért úgy a fizikához, mint egy fizikus. Vice versa a fizikus meg nem végzett tanári tárgyakat (amik egyébként a fizikatanári képzés kb. fele), ezért nem taníthat.
Egy általános iskolai tanárnál meg sokkal rosszabb a helyzet a fentinél, mert neki csak főiskolai szintű papírja van.[ Szerkesztve ]
-
válasz BÁ Nutrition #14009 üzenetére
De azt vagod, hogy a kiindulo pont par kommenttel elobb az volt, hogy a tanari allas marpedig alommunka, es 120 ezres tuloras osztalyfonokis munkakozossegi vezetos stb potlekos fizetessel gyakorlatilag tul vannak fizetve. Most meg mar ott tartunk, hogy minden tanar kepezze tovabb magat valamive, amit megfizetnek (vagy menjen kulfoldre), kulonben magara vessen. Csak mondom, hogy kicsit deformalodnak a dolgok kozben .
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz FehérHolló #14002 üzenetére
inkább
1.: nem vagy köteles adni hálapénzt. én se adok. nem vágom honnan veszed ezt.
én a rezidensekről beszéltem hogy xart se keresnek.. a háziorvos, szakorvos azért keres sokat a rezidenshez képest mert ő felírhat gyógyszereket, a gyógyszergyártók meg cserébe utaztatják őket a bahamákra évente 4x ha az ő gyógyszereiket írják fel
plusz a szakorvos alapból keres szerintem 200 felett, amiből megél azért +egyebek. nem is ők lázadoznak hanem a rezidensek ápolók stb akik 90-100körül vittek haza.
persze a hálapénz is dobhat nekik a dolgon, ha ad nekik valaki. ha bemegyek mert fáj a lábam nyilván nem fogok, viszont egy szülésnél már necces tud lenni.. én azt mondanám hogy az állam nyugodtan rámbízhatja a TB-t amit befizettem majd fizetem belőle az orvosi ellátásom, nekik nem kell még a sürgősségit sem fenntartani..(tavaly lehetett vagy 1,5 milla mondjuk..)2-3 a tanár is képezheti magát, egyetem jól fizet az általános iskolához képest, vállalhat magánórákat. persze nem minden szakon. de ha csökönyösen ragaszkodik hozzá hogy márpedig én ezt akarom csinálni mert milyen jó és szeretem akkor fogadja el hogy olyan szakmát választott ahol ilyen a helyzet magyarországon. írországban 4000 eurót keresnek itt meg 400at.. kizárólag rajta múlik hogy változtat-e a helyzetén [link]
ill ha nem felel meg a fizu a szakmájában(nem pedagógusi értelemben) dolgozhat tovább mint fizikus, kémikus, biológus.. ja hogy neki ez nem tetszik? há bocs, engem se kérdeztek meg még sehol erről..
4, több tudás még nem elég. el is kell tudni adniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
DeFranco
nagyúr
válasz FehérHolló #14007 üzenetére
Én nem merném
-
DeFranco
nagyúr
válasz FehérHolló #14002 üzenetére
Összefoglalom én neked:
A háziorvosok szegények, mert háziorvosok.
Amelyik orvos nem házi az szakorvos, tehát gazdag.
A házi feladatot adó tanárok szegények.
Amelyik tanár nem ad házit, az egyetemi, az gazdag.
A lakáskassza csak házra jó (és lakásra), tehát nem jó.
Aki házat vett hitelből, az megszívta, így járt, fel kell akasztani.Következtetés:
A házasság az oka mindennek
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz BÁ Nutrition #13995 üzenetére
Foglaljuk össze a hozzászólásod:
1. A magas hálapénz (amit maross felhozott) szerinted jól van, mert sokáig képezte magát az orvos.
2. A tanár ha nem tanár lenne ugyanazzal a papírral, akkor többet keresne, és több tapasztalatot szerezne. (Egyébként a szakterületén kívül, de ez mellékes.)
3. Az általános iskolai tanár, illetve a középiskolai tanár taníthat egyetemen. (= van szakképzése hozzá.)
4. Több tudás, nagyobb fizetés.Ebből a 4-es ponttal én is egyet értek, az 1-es bicskát nyitogat a zsebemben, a 2-es egy érvelési baki, a 3-as meg hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló