Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Best blogbejegyzés ever!
-
-
Lenry
félisten
Már a "Szerkesztve" is eltűnt?
-
-
Lenry
félisten
most mondanám, hogy hiányzik, de ahhoz képest, hogy minden nap járok ide, ebből a topikból tűnt fel, hogy már több, mint egy hete nincs
-
-
-
DigitXT
félisten
Ne érts félre, én is szerettem a vicces aláírásokat, és aláírom (sicc!
), hogy néha már onnan lehetett tudni, hogy ki írta a HSZ-t, mikor az avatarja éppen kilógott a képből.
Viszont sokan tényleg nem ilyen célra használták (sormintákkal volt tele meg ilyesmi), szóval évekkel ezelőtt kikapcsoltam, amint prémben lehetővé vált. Ha és amennyiben visszakerülne a feature, nagyon lerövidítve ("egy mondat"), nem mondom, hogy gázos, ellenben másoknak szétverni a fórum felületét (különböző megjelenítőkkel nézzük) az. Semmi jónak nem vagyok elrontója, de már csak "reklámozásra" használtam (aktuális hirdetés linkje). Tkp. jó lenne, ha visszakerülne! Viszont nem látom bele a fórum végét.
-
DigitXT
félisten
20+ éve itt vagyok, de még külön kértem prém fícsörként, hogy kikapcsolható legyen, mert sokat olvasom a fórumot mobilról, és sokan belebaszarintottak fél képernyőnyi* szemetet. Oké, ez is része volt az arculatnak, de nem jó része. Emiatt szerintem kár siránkozni. De pl. az avatarok tényleg egyediek itt (főleg az öreg tagoknak
), azért tényleg nagy kár lenne...
*: volt rá valami limit, hogy max 3 sor, ami egy mobil böngészőben betördelve több lett.
Eleve persze mobil nézetben nem is voltak (mesélik), csak azt meg azért nem használtam, most sem használom, mert az meg másképp szar. (Csökkentett funkcionalitás leginkább.)
-
-
7
addikt
A konfigokat és hírdetéseket nem engedtem volna ,de a szellemes idézeteket , dumákat igen.
Értem, hogy mit írsz, de nem értek veled egyet.
- Parci említette, hogy nem a tartalom, hanem az arculat volt a döntés fő mozgatórugója.
- Ha a tartalom is volna a gond (nem): annak idején moderátorként hamar megtapasztaltam, hogy aláírásokat kordában tartani sokkal nagyobb szélmalomharc, mint hozzászólásokat. Ez a javasolt intézkedés elvonná a humán erőforrásokat nagyobb súlyú, a közösségnek hasznosabb dolgoktól.
Megj.: igazából én a [Szerkesztve] taget is elvenném vagy átraknám máshova, de ez már az én szuverén problémám.
-
DigitXT
félisten
Mondjuk ez érdekes kérdés, hogy ha reklámfelület is*, akkor a prémek használhatnák
erre a célra, a mezei userek meg irigykednének rá, tehát több lenne a prém => profit.*: merthogy megengedett volt a hirdetés elhelyezése ott, de csak ott, HSZ-ben nem.
-
Nekem sajnos ez ügyesen áttolt marketing amúgy, hogy úgy lett több az oldal ,hogy közben kevesebb lett.Parci: Miért nem teszitek lehetővé prémumhoz kötve akár plusz pontokért stb? Még az is jobb mint a semmi. Legalább látnátok, hogy ki az akinek tényleg ér vagy számít is valamit amit oda leír vagy kifejez vagy nem más támogatja az oldalt a fórumot cserébe...
-
sixpak
nagyúr
Kár érte, volt pár igazi gyöngyszem...a személyes kedvencem a "Halálsugár - Csucsungvető - Buzus".
Fogalmam nincs már, hogy melyik tag aláírása volt, arról pláne nem, hogy miről van szó, de szívesen megszorítanám a kezét, a csucsungvető azóta is az amúgy roppant szegényes szókincsem, egyik legkedvesebb darabja. -
Én szerettem az aláírásokat, egyedi volt tőle sok tucat noname avatar, ráadásul voltak ötletes és jó aláírások is.
A konfigokat és hírdetéseket nem engedtem volna ,de a szellemes idézeteket , dumákat igen. -
ViZion
félisten
vote nem kell, aláírások hiányoznak.
Tasiadamé is tetszett: gyermektelen, nőtlen, másodrangú állampolgár.
és volt a "már 5 éve vim-et használok, nem tudja valaki hogy kell ebből kilépni?"
ehh, szomorú. -
-
Alusky
senior tag
A fb egyetlen dolgot csinált valaha korrektül, azt, hogy oda nem vitte be a dislikeot
Kettőt. A kétirányú tiltást elérhetővé tette. Ha valaki nem bír magával ott a kezünkben a lehetőség és nem lát minket többet. Egy átlagos Facebook csoportban már létezni sem lehet a tiltás funkció ilyen jellegű használata nélkül.
-
Chiller
őstag
Sose volt, sose kellett. Kezdetek óta itt vagyok, nekem nem hiányzik.
Örülök hogy foglalkoztok az oldallal.
-
Pikari
addikt
Lehessen beszúrni mp4 fájlokat a hozzászólásokba. Sokszor egyszerűbb lenne, mint 10 képet feltölteni valamiről.
-
Vesa
veterán
Remélem azért nem a Reddit lesz a minta, mert annál f*sabb, átláthatatlanabb rendszer kevés van. Össze-vissza teszi a hsz.-eket, követni se lehet sokszor, hogy most ki, hova, merre, meddig. Nincs is regem emiatt, csak felidegesíteném magam. Bőven elég sokkoló az is ha néha mikor keresek valamit feldobálja a google, és kényszerből arra tévedek. Mindig megállapítom, hogy nem tudom kinek készült, vagy ki volt képes ilyen hülyén megírni a felületét...??
-
Apollyon
Korrektor
Kb. igen.
Szerintem viszont a "leszavazásos" vagyis downvote opciót nem hoznám ide. Erre a reddit a jó példa, ott sok toxikus subreddit előfordul, és sokszor láttam már valóban informatív, tényszerű kommenteket nagyon durván lehúzva. Csak mert valakiknek fáj az igazság, és/vagy mert elfogultak valamivel szemben, már egyből lehúzzák.
A fb egyetlen dolgot csinált valaha korrektül, azt, hogy oda nem vitte be a dislikeot, pont emiatt.Ugyanakkor a youtube nem tartozik ide, más jellegű oldal más tartalommal, 1-1 videó nagyobb tömegekhez jut el, mint egy subreddit poszt, vagy mondjuk ph komment... Onnan gáz volt kivenni a dislike-ot.
De yt-ot leszámítva szerintem nem kell dislike, ha nem tetszik valami, akkor csak ne likeold és kész, vagy mondd meg kommentben, hogy gáz vagy ecsém.
-
3shae
aktív tag
A 2shae már foglalt volt..
-
Pikari
addikt
Az a bajom ezzel, hogy az ilyen felszavazásos/leszavazásos módszerrel a hozzászólást övező közhangulatot lehet mérni, és nem azt, hogy a hozzászólás mennyire értékes, mennyire van igaza a kommentelőnek, stb. Ráadásul könnyen manipulálható, és az emberek uszítani tudnák az ismerőseiket, hogy pontozzanak fel/le valakit, aki nekik tetszik/nem tetszik. Ez meg csak mégtöbb vitát eredményezne.
-
-
Alusky
senior tag
Beszéltünk róla talán fél éve, de az ötletek-tanácsok topikban is százszor fel volt hozva, akkor is masszív elhatárolódás volt tőle mindig. Volt mikor nem értettem egyet vele, de az igazat megvallva már a PH is sokkal több gyökeret tartalmaz, mint 10-15 éve, Facebookosodik a tábor agyilag, nem lehet már ilyet a felhasználók kezébe adni, mert csak az aznap reggeli kedv meg pofa alapján nyomkodnának negatívokat. Ezért nincs reakció sem, mert akkor meg a mérges meg röhögő fejeket nyomkodnák. Így rá vannak kényszerítve, hogy vagy normálisan kommentelnek a másikkal vagy csendben maradnak.
-
igen, tervezünk ilyet, de most az az irány kezd körvonalazódni (de ez képlékeny és fenntartjuk a jogot a bárhogy döntéshez), hogy csinálunk egy alternatív nézetet és oda mennek ezek az újdonságok. elég nehéz a régihez hozzányúlni, ha egy aláírás lekapcsolásából is ilyen polémia keveredik.
-
-
nem a plusz munka a lényeg, nem plusz munka, egyszerűen kivettük, mert úgy ítéltük meg, hogy eljárt fölötte az idő és akkor elsősorban vizuális "zaj", tisztább a fórum nélküle.
az egész fórumra ráférne egyébként egy frissítés, azért van már egy reddit, magyarul is pörög, nem láttam ott senkit dühöngeni, hogy nem olyan, mint a ph fórum stb. stb.
értesítést valóban nem szoktuk küldeni arról, ha picit hozzányúlunk az arculathoz, mert ezek folyamatosan zajló dolgok, de érzékelem, hogy sokan hiányolják még így is, úgyhogy gyakrabbra vesszük akkor.
kb. ilyesmi, semmi nagy dolog.
-
válasz
Luck Dragon #43 üzenetére
Hát na, szép is lenne, ha ehhez a "remekműhöz" nem lehetne hozzászólni.
-
válasz
Luck Dragon #43 üzenetére
Így igaz, szeretünk reagálni.
-
válasz
Kalacskepu #42 üzenetére
Hát látod ... Mi már csak ilyenek vagyunk . Egy témára is reagálunk , főleg ha az nyitott és lehet hozzászólni.
-
Amúgy én csak egy Meme-t akartam csinálni de úgy néz ki igen rákaptatok a témára.
Engem mondjuk hidegen hagy a dolog teljesen, egy időben a Steam profilom szerepelt ott, most utoljára meg a PSN fiókom neve, most meg ez.
6 consoles, 10 computers, bunch of f*cking wires - xQc
-
-
Apollyon
Korrektor
Az adatlapra / aláírásba konfigkiírás ötlete nem a felvágásból jött, hanem annak idején a tuning téma sokkal profitálóbb volt, nem csak benchmarkok miatt hanem valós teljesítmény eléréséhez is. Ezt a témát nagyrészt itt a fórumban beszélték ki, mivel még nem volt tonna youtube videó (se youtube úgy egyáltalán), se semmi ilyesmi, és egyszerűbb volt adatlapra / aláírásba tenni mid van mint mindig újra és újra leírni hogy ezzel és ezzel a hardverrel van megoldanivaló, ebben a konfigban.
Csak efölött is eljárt az idő, mint az aláírásoké...
Többek között amúgy a cuccok mellett volt Skype, MSN, meg ICQ mező is ha valaki meg akarta osztani. -
-
DigitXT
félisten
Csak tesztnek volt, nagyon rövid ideig: se előtte, se utána fel sem merült ilyesmi.
Az eredeti* linkelítés anno emlékeim szerint a Bővebben: link formula szerint ment.*: mármint nekem, mert a legelején azért nem voltam tag, de 2004-től biztosan.
-
Apollyon
Korrektor
Amikor még én is új voltam ezen a fórumon, még logout sem volt, és a fórumban egyes hozzászólásokban egyes kulcsszavak alá voltak húzva, amire kattintani lehetett.
Ki nem találnád: reklámhivatkozás volt. De nem csak itt, ez egy bevett technika volt annak idején szerte a neten.
Aztán hamar beszüntették, mert szerintem rajtam kívül nem sokan emlékeznek rá. Még jó hogy megszűnt, amíg a linkeket csak [link] -ként lehetett megjeleníteni, máshogy nem. -
Apollyon
Korrektor
Azért tegyük hozzá, hogy a közösségi platformok nagy része (nem állítom, hogy a legnagyobb része) ma már csak webszemét meg shitposting.
Amikor indult a ph, akkor javarészt az internet még hasznos tartalommal bírt, manapság már túlsúlyosan egy követő eszköz és reklámfelület a big tech számára.
Szóval ha ezen múlik a ph jövője, hogy mit alkotnak a közösségi médiában, hát akkor nem csodálom hogy bajban vannak, és ez nem az ő hibájuk. -
Apollyon
Korrektor
Muhaha, amíg nem láttam meg ezt az írást, fel se tűnt, pedig pár napja már offolták, ahogy néztem a kapcsolódó témát...
De kivettem az adatlapomról is, még valamikor 10 évvel ezelőtt állítottam be és azóta nem is foglalkoztam az adatlapommal, el tudom képzelni, hogy valakit ez zavarhatott.De nekem nem fog hiányozni.
-
xdd téged érdekel mert megnézted, ennyi és ha már felhúztad magad rajta akkor megérte betenni.
Amúgy viccet félretéve a lázadók majd odabiggyesztik a hsz. végére. Mint régebben láttam a nickneveket is mindig oda írták, sose értettem annak mi értelme.
Aláírásom. Ne olvasd el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az első az emlékeim szerint anulu aláírása volt, de már jó rég nem láttam PH!-n.
---------------
Sajnálom a dolgot, az aláírás pont jó cucc volt itt a PH!-n. Ha valami furcsa volt, az az hogy alapból sosem a legújabb hozzászólásokat mutatta elsőnek amíg át nem állítottad a megjelenítést... -
-
-
Alusky
senior tag
Az első biztosan nem fog bekövetkezni vagy csak nagyon kevés embernél, a második se nagyon. Te túlságosan bízol az emberekben.
Van rá szabadidejük, azt ki is használják erre. Biztos, hogy lassulni fog a butulás az alfa után, mert a csecsemőkornál korábban nem lehet a kezükbe tabletet adni és gyakorlatilag már mindenkinek van így több embert sem lehet érdemben bevonzani ezért stagnálni fog, de ez nem jelent automatikusan jelentős javulást. Eszetlen mennyiségű felnőtt ismerősöm van akik munkából hazaérve órákat nyomkodják és patentül tudják az életüket élni mellette, mégis miért tennék le vagy változnának meg vagy omlana össze ez a rendszer, hiszen van rá idejük. Ráadásul ez már nem pár éve tart, hanem baromi régóta csak akkor még TV volt a neve. Nem változik a tendencia, semmi nem mutatja összeomlás jelét. Az, hogy kihal a Facebook vagy lezárják a Tiktokot nem állít meg semmit, jön a következő platform.
Elég csak megnézni a Dancsó által marketingelt szemetet amitől őmaga is azzá válik (de legalább megél belőle, ti IT-sok fizetésénél vagy 3x többet keresve). Az emberek zabálják ezt és tudnak időt szakítani rá, ma már nem napkeltétől napnyugtáig dolgoznak hullafáradtságig. Így meg fent is marad az egész. -
-
Pikari
addikt
Szerintem azt hibázták el, hogy nagyon professzionálisra akarták csinálni egy időben. Pl javascriptel megcsodásított hozzászólások, meg ilyenek, ez mind rohadtul bonyolítja a dolgokat úgy, hogy az alapokat annyira elkomplikálhatja, hogy ami ránézésre mondjuk egy 5 perces valami lenne, az napokig tartó szenvedés lesz.
-
Pikari
addikt
Ha egy fórumon olvasol és írsz valamiről, vagy olvasgatod és írod a hozzászólásokat (főleg egy szakmai témában) akkor azzal gyakorlatilag teljes gázon dolgozik az agyad.
Belegyökerezve egy kanapéba és folyatva magadba a macskás és autós videót csak elrohasztod az agyad. Tudományos kutatások szerint két hét után már masszív csökkenést okoz az IQ-ban és az agyi funkciókban a felnőttek esetén, gyerekeknek pedig lelassul a szellemi fejlődésük, és máshogy fejlődik tőle az agyuk.
Szóval ez már rég nem a "hagyjuk" kategória, ez már egy komoly kockázati tényező.
-
Alusky
senior tag
Hivatalos nem volt, jobban áttekinthető a fórum és picit kevesebbet kell a programozással ezentúl foglalkozni, nagyjából ezt lehetett kivenni a hozzászólás morzsalékokból. Emiatt nem írják át önként bekapcsolhatóra sem, mert az megint plusz munka. Átrendezni a jelenlegi fórum dizájnt pedig végképp nincs energiájuk. Ez nem egy ingyenes vagy fizetős rendszer amin babrálunk kettőt és megy, meg előre letölthető addonokkal fullextrázzuk, hanem lezso szenved vele kódról kódra, ez a hátránya mikor full házon belül készül minden. Nem egy phpBB vagy XenForo amihez a userek is tonnaszám csinálnak csomagokat.
Én meg tudom érteni őket, bár valószínű azért is engedem már el az ilyeneket, mert alig használom a fórumot. -
-
-
Pikari
addikt
válasz
Viktor0610 #20 üzenetére
Nem az aláírásokkal kapcsolatban gondolom ezt, hanem általánosságban, közvetlenül Graphics meglátására reagálva a Youtube generációról.
Graphics: hogy ki mit tekint trashnak, meg minőségi tartalomnak, az mindenkinek a magánügye. Nincs egy bizottság, ami meghatározza, hogy milyen tartalom a trash, és mindenki azt néz, amit akar. A baj, hogy ezt ma már a közösségi élet, a munka, az iskola, a tanulmányok, és az emberi kapcsolatok rovására teszik, sokszor napi 10+ órában.
-
-
-
Pikari
addikt
Nem akarok politizálni, de a doomscrollozva youtubeozás, facelés, meg nyáladzva tikzokozás pár éven belül el fogja érni azt a határt, hogy az emberek vagy tömegével meg fognak rökönyödni azon, hogy mit csinálnak az életükkel, és eldobják az egészet önként, vagy pedig a társadalomban egy kissebb szocio-pszichológiai összeomlást okoz majd, ami miatt jelentősen korlátozzák majd ezeket.
-
Van, csak a következő generáció nem fórumozik... A Youtube vonatról meg durván lemaradt a PH.
A Mobilarena képes volt megújulni ezügyben.
De az írott részt, a fórumot nem tudom miért kell babralni.
Arról meg nem is írok, hogy tech2-es vonallal Mizu, mert az az ő saját ügyük elvileg.....
Réges rég el kellett volna indulnia a PH-nak a közösségi platformokon, de ez nagyon nehézkesen megy....
Vagy inkább alig.
-
Soderes
senior tag
És tényleg.
Észre se vettem. -
amugy van valami 'hivatalos' allaspont vagy csak kivettek?
-
-
Kettő maradt meg bennem, de nem tudom, hogy kikhez tartoznak:
#1 ez egy teljesen politikailag korrekt aláírás amiben egyáltalán nincsen p#na
#2 (erre nem emlékszek szó szerint) úgy hogy másolom ahonnét idézték aláírásban:
"egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük." - Bocha -
Alusky
senior tag
Írtam már a másik topikban is, legalább nem látszik a sok frusztrált f#sz passzív-agresszív aláírása se. Alig volt benne szellemes bár azok jók voltak, a többi semleges unalmas vagy direkt idegesítőek.
Nyilván egy a fórumos style ezer éve alapját adó funkciót nyírni az mindig gáz, de nem várom el egy lélegeztetőn tartott oldaltól, hogy minden kívánságot és minden usernek megfeleljen, mert erre képtelenek érthető okokból.
-
Hanyatlás fejlődés néven mindenhol felüti a fejét.
-
-
7
addikt
gövvrt erre készült egész itteni tartózkodása alatt
-
Pedig hétkor keltem, pucoltam a marhát...
Aki alá akar írni, ezután is fog...
De én se értem, miért tűnt el...
De amúgy érthetetlen... Korlátozták volna mondjuk 50 karakterre a hosszt, az indok az, hogy átláthatóbb legyen a fórum...
Ja végül is, ha kevesebben vagyunk, átláthatóbb lesz... Kiábrándító.
És egy rendszerüzenet sem jön erről... -
Pikari
addikt
Én szerettem az aláírásomat, mert azt elolvasván mindig sokkal megfontoltabban fogalmaztak a vitapartnerek.
-
-
gV
őstag
aláírásokat, tagok képeit is kiirtottam már régen. előbbi most már alapbeállítás lett? végre.
-
Lyujmosmilesz
Kevés igazán szellemes aláírást láttam az oldalon pedig itt rontom a levegőt 2007 óta.
-
kedvencem, amikor valakinek kint van, hogy milyen aláírásban, hogy milyen cuccai vannak xdd haver kit érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest