-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz amargo #103609 üzenetére
ha már feljött a téma, leírja valaki ezt a nyesz -> tbsz varázslást mi a legoptimalizáltabb módja? picit fázok tőle, mert megszüntetik az átalakítás lehetőségét, akkor ott ülök benne 30 évig... (ami nem feltétlen baj, ha nem lopják el közben...)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Vesa
veterán
válasz amargo #98767 üzenetére
"A házastársak közös vagyonába tartozik minden olyan vagyontárgy, amelyet a vagyonközösség fennállása alatt együtt vagy külön szereznek, ezek tulajdonjoga a házastársakat osztatlanul, egyenlő arányban illeti meg...Általánosságban minden olyan vagyontárgy, legyen az ingatlan, ingóság, értékpapír, cégben fennálló részesedés, amely a házastársi vagyonközösség létrejöttekor már megvan, a tulajdonos házastárs külön vagyona marad."
A tudomány a valóság költészete!
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz amargo #98767 üzenetére
Ha a halál a válás után van, akkor ez már nem téma, hisz már megvolt a válással a vagyonmegosztás, ilyenkor a hagyományos öröklési rend az érvényes, a volt házastársnak akkor már semmi köze hozzá.
Itt most annak a taglalása folyik, hogy mi van akor, ha a házastárs meghal (házasság alatt), és van olyan vagyon, ami hivatalosan az elhunyt nevén van, de amúgy házastársi közös vagyon, így félig eleve a házastársé és csak a másik felet kéne hogy örököljék akiknek kell.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz amargo #86821 üzenetére
Mivel már a Mari nénik is bizniszelnek LEGO-val (én is ismerek olyat, akinek ennyi az összes befektetése), én kezdenék aggódni, hogy mikor fog beesni a "LEGO-árfolyam". (Azért a LEGO nem egy festmény, hanem egy műanyag játék.)
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
aujjobba
addikt
válasz amargo #70824 üzenetére
Az IB-nel nincs TBSZ, ha 5-6 evnel hosszabb idore akarsz befektetni akkor emiatt felejtos.
A biztositos befalapokat erdemes elkerulni, ezekrol nem valtozott az altalanos velemeny topikon belul.
Viharos idok: mikor erdemes szerinted befektetni, akkor amikor minden az euforikus csucs arazason mozog?
Azt dontsd el mit ertesz befektetes alatt, milyen idotavon gondolkozol, mennyire tudod nelkulozni a befektetett penzt.
Kockazatkerulesre tokeletes a PMAP/Map+/DKJ, hosszabb tavon nelkulozheto megtakaritas mehet valamelyik ETF-be.Lakas felujitas: probalj megterulest szamolni.
Nalunk jelenleg egy napelem telepites valahol a vegtelenben terulne meg, a kondenzacios gazfutest (radiatorokkal) hoszivattyura cserelni (ami egyebkent feluletfuteshez gazdasagos, radiatorhoz nem igazan) megint nem eri meg, a kut esetleg mert ontozunk.
Nem tudom nalad ezek hogyan alakulnak. -
Ereshkigal
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz amargo #26750 üzenetére
Cetelem takarékkal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Hogy kell kezdeményezni, és mennyi idő alatt nyitják meg a szálát?
- Itt is van olyan feltétel, hogy csak egy megadott számláról/-ra lehet pénzt mozgatni?
- A beküldő és a majdani kiküldéssel megcélzott számlaszám lehet eltérő? (Pl. mert idő közben megszüntettem azt ahonnan beutaltam a pénzt cetelemhez)
- Valamire kell még esetleg figyelni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz amargo #26750 üzenetére
Tényleg semmilyen plusz költsége nincs?
Oda kéri az ember az utalást, ott tartja, kapja a 2.25% kamatot, majd ha akarja, továbbutalja majd megszünteti a számlát és minden ingyenes volt? Szinte meseszerű.Látom, hogy OBA-s, de mennyire stabil-megbízható? Láttam a már pár bankos-takarékos sztorit és hiába kapták vissza a pénzt, a plusz ráncok és ősz hajszálak megmaradtak.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz amargo #26688 üzenetére
Hat attol fugg, milyen a vasarlasaid osszetetele, es tudsz-e tarskartyat kerni. Mert a fix 2% mindenre egy nem hiperben vasarolsz tulnyomoreszt esetben jobb. Meg ha havi 2500-ert (minusz kartyadij-hanyad) akar kicsit adminisztralgatsz.
Amugy epp ma szembesultem vele, hogy kiszedtek a szolgaltatoi dijak kiegyenliteset a onecard visszateritesbol! Azt me'g nyomozom, hogy az icsekk is kiszedett-e egyuttal. De ha felrakod a hitelkartyara beszedesre, akkor meg mintha adna. Haaaat.... nem biztos hogy tetszik. (Az utolso modositas ota tele van kihuzkodottal, hogy mire nem ad mar.)
-
amargo
addikt
-
-
axioma
veterán
válasz amargo #26639 üzenetére
Hat, eleg fura lenne... marmint a netes vasarlas kizarasa nem remlik, h volt barhol is visszateritesre [nyilvan csak 'egyeb' kategorias tud lenni, mert nincs az elfogadohelynek termekcsoportja].
Mondjuk a Raiff sehol se koti az orrodra, h mibol szamolta ki amit visszaadott. Allitolag valami csodacimre irva elkuldik, 1x akartam a 10e maxolodas miatt, de elmaradt, aztan meg mar nem erte el...
Raiff arfolyamai amugy se a legjobbak [ma neztem, igaz szamlak kozti 'azonnali' konverzio, 8 Ft-ot is kicsit meghaladta az eur vetel/eladas...]
Ja es negyedevente regisztralgatni kell, 1 honapban max 2x utalhatsz ra [ne 'porgesd'], es pozitivba nem mehetsz 5e fole, mert akkor nem jar a vissza.
Ezek ellenere en pont ezt hasznalom mindenre...
BB tud me'g jo visszateriteseseket. Meg a KH, foleg ha lenne tarskartyas is...[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
válasz amargo #26568 üzenetére
Szia,
A Raffeisen-t én is néztem, de nem akartam (mertem) bevállalni a premium gold-hoz kapcsolódó feltételeket.
- gondolva arra, ha egyszer beüt valami.
Bár utánaolvastam, ha előre tudod, akkor sincs semmi, ingyen át lehet menni pl.: a díjnullázóba aztán ha helyreáll a rend, akkor vissza.
Én csak emiatt választottam az Erste-t, no meg, hogy számlahasználatot tekintve ott is ugyanúgy 0Ft minden.A Cetelem-es üzletkötő a múlt hét pénteken hívott fel, hogy szombaton jönne aláírattatni a doksikat.
Mondtam neki, hogy miatta nem mondok le a hétvégéről úgyhogy ha lesz szíves ütemezze hétköznap délutánra... (most itt tartunk)Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Novics
senior tag
válasz amargo #26568 üzenetére
Visszautalás teljesen korrekt. Kicsit macera, hogy telefonálni kell, de legkésőbb másnap reggel ott a pénz számládon. A beazonosításhoz a gatyád méretét is elkérik, de ezeket úgyis tudja az ember fejből. (Kivétel a bankszámla száma, amire az utalás kéred vissza, azt is csak egyeztetés céljából.)
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
amdk7
aktív tag
válasz amargo #26541 üzenetére
Én a Cetelem - Takarékszámlát választottam (látra szóló megtakarításaimnak), de ennek a megkötése még folyamatban van.
Mindennapos használatra pedig Erste - Privilegium L számlacsomag. (ezt már meg is kötöttem)
Havi 150k bevétel kell érkezzen max. 2 részletből és 0Ft minden
Kártyáért kell fizetni, de az más tészta, ott vannak választási lehetőségek.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Mercutio_
félisten
válasz amargo #26545 üzenetére
Axa megszűnésével megtakira haver a bnp paribast nézegeti (államkötvényben nem bízik, és nem szeret kockáztatni) valami ellenérv?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GabN73
addikt
válasz amargo #26541 üzenetére
Mire akarod használni?
Ajánlom a kondilistát, ha befektetés is érdekel, akkor a 11-es ponton olvasgass.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz amargo #25544 üzenetére
Van arról infó, hogy a honlapon leírtakon kívül (teljes integráció várhatóan év végéig) jelenleg miben érinti a jelenlegi vagy most őket választó ügyfeleket?
MKB-nál (és OTP-nél) hurka a kamat, az MKB-t amúgy is felszámolnám, állami kötvényben nem bízom
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
válasz amargo #25534 üzenetére
az axa betetarazasi politikajatol hulyet kapna az otp, ugyhogy azokra nincs is szuksege. Az otp valoszinuleg megfullad a likviditasban, nem kell nemi a draga forras. Neki inkabb hitelportfolio kell (meg ugyfel). Teny, hogy a megtakaritassal rendelkezo ugyfeleken is tudna keresni, mert terelne at oket egybol befalapba. Vagy lehuzna oket 0, 1% beteti kamattal. De szerintem az axa megtakaritoi ugyfelbazisa kockazatkerulo es kamaterzekeny. Ezr tdja jol az otp, es hogy mire van szuksege, es mit mennyiert volt erdemes megvennie.
-
zsoltee10
addikt
válasz amargo #25519 üzenetére
Rafihoz csak akkor menjél, ha nem akarsz később befalapokat venni. Én most jöttem el onnan az Erstéhez.
Az idei TBSZ-re elkezdtem januárban Plotinust venni a citadella alap helyett. Kicsit sokalltam a prémiumot, de bevásároltam 5100-on, aztán 5150-en. Erre most 5500-at közelíti, közel 20%-os prémium felárral.
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
-
veterán
válasz amargo #21194 üzenetére
Minden nap végén küldenek egy napi kötést listát a lezárt / még nyitott pozíciókról. A bróker stp-ecn bróker így a spreadek kicsit rosszabbak, mint a marketmarkereknél, de így a manipulálásra is kevesebb lehetőségük van. Csináltunk egy másik brókerre kötés átküldést és a tapasztalat az, hogy minimális az éles és a demó számla között a különbség (itt a minimális különbség szerintünk a spread / késleltetés - mire átér a kötés a másik meta traderbe - miatt adódik).
Ezt a számlát csak a bróker saját rendszerében működik, mivel maga a bróker terméke. Az eredmények (zárt / nyitott pozik) metatraderben folyamatosan követhetőek...
-
veterán
válasz amargo #21191 üzenetére
Mert első 3 hónapban teszteltem, hogy működik és 5000 USD esetén kerekebb / látványosabb a hozam illetve jobban számolható is (az ajánlott minimum összeg 2000 USD). Illetve januárban nyitottam egy nagyobb számlát is amiből kijön egy fizetés a havi hozamból...
Ha arra gondolsz, hogy fedezni kiellett a pozíció és azért utaltam be, nem, mert az átlagos pozíciók a kezelt számlán pár naposak... most a legrégebbi nyitott pozíció 12-ei
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz amargo #20341 üzenetére
hol tudom atallitani/ellenorizni hogy melyik van? (nem vagyok benne biztos hogy ez nem a banki). Paypallel mikor at akartam kuldeni eurot forintban, 298-at irt ra, ekozben a sajat szamlamrol a sima konverzio 301-en valtotta, es utana kuldtem el. Akkor nem ertettem, de lehet az az oka amit mondtal.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
concret_hp
addikt
válasz amargo #19268 üzenetére
39ft ért utalok/db, ennek a buziságnak hála meg kb. havi 5-600ft-al tuti nőni fog a bankköltségem, mert nem hárítják át rá rám annak aköltségét, amit amúgy is próbáltam észszerűen használni megyek önkéntesnek valamelyik stadiont alapozni
mégis mialóf@szról beszélsz? azon sírtok, hogy csak 150K-t lehet felvenni ingyen?
szerintem legyen ingyen sör is meg 100ft 1 kiló kenyér[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Aprósólyom
addikt
válasz amargo #19030 üzenetére
Én nem érzem kiemelkedőnek. Ez az én véleményem. De azt kell mondanom, hogy valószínűleg ez a tőke nagyságától is függ, hogy miként vélekedünk.
Pl.: Ha mondjuk 1M Ft-ra kapunk 10%-ot, azt mondhatnánk, hogy nem nagy szám. Hiszen 100e Ft nyereségérét valaki bővítené az üzletét/ kialkud a főnöktől egy kis fizuemelést, stb... Ha mondjuk 100M Ft-ra vagy ennél nagyobbra számolunk 10%-ot, arra én azt mondanám, hogy egész jó, hiszen jelentős munka nélkül kereshetnénk 10M-t.
Teljesen igazatok van, hogy a jelentőssel nem határoztam meg konkrétan számszakilag, de ezen úgy gondolom kár is rágódni, hiszen úgy is én fogom kezelni vagy kezeltetni a pénzt, így ilyen szempontból elhanyagolható jelentősége van, hogy mit nevezek jelentősnek.Jevons paradox
-
Mercutio_
félisten
válasz amargo #18927 üzenetére
Ja, nekem is néha úgy tűnik, de gondoltam már az elertuk azt a szintet is elég.
Igen, céges kajázdákban is csökkenő adag és mellette egyre gyatrabb alapanyagok.
-
Rive
veterán
-
törölt tag
válasz amargo #18791 üzenetére
ha valaki ugy kuldott dohanyt, h nem fizette ki az erkezteto bank koltseget, akkor igen.
de ez is bankfuggo, volt, h a ciprusrol utaltam penzemen 20-50euro kozotti lehuzas volt. Amikor reklamaltam a raiffeisennel, akkor utananeztek, h valami 10(!) bankon keresztul jutott haza a penz.Na, ott az egyik leharapott belole.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz amargo #17679 üzenetére
köszi
(#17680) Brutforsz
eleve milyen már, hogy keresgélni kell - nem triviális az elérési út - a parlamenti honlapon, hogy a mélyentisztelturak mit szavaztak meg.szerk:
ez már egy emészhetőbb változat.
azt tényleg későbbi rendelet fogja meghatározni, hogy ki minősül földművesnek?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
DopeBob
addikt
válasz amargo #17580 üzenetére
méghozzá nem is kicsit...
"Varga szerint azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket."
De annyira már képtelenek, hogy ezt tovább is gondolják... pl további szopatásra fogja a cég és néz egy jófajta külföldi bankot... Ide kb majd egy év mulva fognak eljutni, amikor majd vakarják a fejüket, hogy duplázzák az adót és fele annyi se folyik be...
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
fokukac
nagyúr
válasz amargo #16819 üzenetére
Leírom még egyszer: anno, a 12-14%-os forinthitelek idejében teljesen racionális dolog volt CHF-alapú hitelt felvenni.
Ami nem volt racionális, az az, hogy az emberek 20-25 évre adósodtak el, egy olyan lakásért, ami az éves fizetésük sokszorosát érte (ráadásul iszonyatosan kicsi önrésszel, iszonyatosan kicsi megtakarítással vágtak neki az egésznek...)
Fel sem tételezték, hogy ekkora időtávon mekkora változások állhatnak be az ember életében...
Meg eleve, hogy mekkora kamatteher-többletet jelent a hosszú futamidő.
(A többségnek fogalma nincs az annuitásos hitel szisztémájáról, hogy hogyan is működik)Az igazi baj a hiteleknél nem is az árfolyam, meg a kamatok emelkedése, hanem az, hogy időközben válság lett, és nincs munka, vagy ha van is, nem annyi pénzért, mint korábban.
És lehet segíteni a hiteleseket így meg úgy, akár a bankok rovására, akár az adófizetők pénzéből, de a fő probléma az, hogy a reálgazdaság növekedési kilátásait teljesen le-erodálta a jelenlegi gazdpol. Márpedig a 'zembereknek csak úgy lehetne jó hosszú távon is, fenntartható módon, ha lenne prosperitás, lenne beruházás, lenne munkahely. De nincs. Csak unortodoxia van, ad-hoc sarc-adókkal.
------------------
Az igazán nagy probléma amúgy az volt a hitelezéssel, hogy - miután a 90-es években egyáltalán nem volt - 2000-ben kinyitotta az akkori fidesz-kormány a csapokat az akkori támogatott hitelezéssel, ami olyan igényt teremtett, hogy a hitelfelvétel exponenciálisan nőtt 6-7 éven át... Miután megszűnt a támogatott hitelezés (amivel akár 0%, vagy akár negatív reálkamatot is el lehetett érni, ha figyelembe vettük az adókedvezményt is!), természetes igény volt az olcsó helyettesítő keresése, és ez lett a devizahitel.
Mindezt úgy, hogy a jegybanki alapkamat folyamatosan a 6-8-12%-os tartományban mozgott...A kockázatokról pedig annyit, hogy már 2003-ban beszélgettünk róluk az egyetemen egy szemináriumon.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zsoltee10
addikt
válasz amargo #16812 üzenetére
"Neked előnyös lehet, hogy én fizetem ki a Te CHF hiteled, de nekem nem az.."
Ezt nem tudom mire vélni.
Ringman: Már senki sincs biztonságban. A mezőgazdaságban élők sem, ha már volt itt aki nekem támadt, hogy nekem bezzeg milyen jó. A földeket eddig a külföldiektől kellett félteni, most meg magyar oligarchák kezében fog összpontosulni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz amargo #16214 üzenetére
Ha csak a gyümölcsre szorítkozunk, nekünk az almánk/körténk azért volt silány, mert az elmúlt két év rekord aszályos időszak volt. Mindkét gyümölcs nagyon töpszli lett, mert jószerével nem is kaptak vizet. Sárgabarackunk pedig egyáltalán nem lett, mert virágzáskor ütöttek be a fagyok. Gondolom, nemcsak mi járhattunk így az országban (csak néhány fánk van a kertben, nincs gazdaságunk).
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
stangli
senior tag
válasz amargo #16214 üzenetére
Nekem némely zöldségesnél az merül fel, hogyha látja, hogy barnul a banán, folyik a málna, paradicsom éstb., akkor miért nem akciózza le? Csak nézi, hogy senki nem veszi és lepik a legyek... tisztelet a kivétel... de a többség ez szerint létezik a piacon, hogy nehogymá pár ft-ot veszítsek rajta, inkább kidobom az árut...
-
-
amargo
addikt
válasz amargo #16050 üzenetére
Most nézem, hogy KBC-n keresztűl van TBSZ lehetőség is.. meg már külföldi értékpappírokat is lehet venni. Edig részvényekre használtam ezt játék összeggel. De elég rég nem léptem be. Most újra elolvasok mindent, mert itt is ellehetne helyezni a pénzt.
Flashcash: Köszi, ezt is megnézem!
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz amargo #16048 üzenetére
TBSZ számlával min. 3év esetén érdemes foglalkozni.
Én nyitnék egy webkincstár hozzáférést TBSZ számlával és vennék 2015/L sorozatú prémium államkötvényt.
-
attiati
veterán
válasz amargo #16048 üzenetére
Az akció érvényessége: 2013. február 11-től visszavonásig, de legkésőbb 2013. február 28-ig
2-3 évre nem raknám 6 hónapos betétbe a pénzt. Futamidő végén megújításkor ki tudja milyen kamatot kapsz.
Mondjuk azt nem tudom, hogy lehet tbsz számlánál bankot váltani úgy, hogy kamatadó mentes maradjon?[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz amargo #15822 üzenetére
Ott van, "díjmentes"
Az 500 Ft meg 500 Ft, de nincs ennél olcsóbban máshol sem. Hidd el, megnéztem, kiszámoltam, összességében drágább mindegyik, talán egy vagy kettő van, ami forintban olcsóbb de onnan meg vagy az összes ismerősöm anyázva jött el vagy nincs két bankfiókja se... jártam itt is a köröket annak idején, itt sem tudott senki jobbat mondani a fórumon, pedig kérdeztem. Nekem ez a legolcsóbb, mert olyanok a felhasználói szokásaim. Másnak lehet jó a másik is. Én használom az elkülönített netszámlámat is, meg a devizaszámlámat is.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz amargo #15799 üzenetére
Valamelyik nap olvastam róla egy hosszabb cikket, az alap menedzsere nyilatkozott róla. Főleg feltörekvő piacok kötvényeibe fektet, a devizaügyleteit pedig lefedezi. Idénre már nem vár ekkora növekedést, mint amit tavaly produkált, de alapvetően ezt az irányt folytatja most is. Mindettől függetlenül kockázatos alap, egyszer megégettem vele magam, akkor több, mint egy évre benne ragadtam. Nem is nagyon tartom ajánlatosnak fél évnél kevesebb időre bele fektetni.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz amargo #15795 üzenetére
Ezen én is matekoltam nemrég, de arra jöttem rá, hogy szélmalomharc. Az a baj, hogy a bankok is ugyanúgy trükköznek, mint a mobilszolgáltatók. A díjtételek egyik fele egy picit drágább, a másik fele meg egy picit olcsóbb, mint a konkurenciánál. Összességében így oly mindegy, melyiknek fogod a sápot fizetni, mert abban viszont jól egyetértenek, hogy mind baromi drága. Én a leghírhedtebbnél vagyok, az OTP-nél. Magáról a bankról semmi jót nem tudok mondani, viszont van egy elvitathatatlan előnye: baromi jó alapkezelője van. Ha van tartalékba helyezhető pénzem, azt mindig berakom valamely befektetési alapba. Általában elharmadolom, és az egyes részeket különböző alapokba teszem. Az egyik harmad mindig pénzpiaciban van, mert azonnal pénzzé tehető, és a kamata is tűrhető. A másik kettőt aszerint rakom el, hogy mekkora összegről van szó és hogy mennyi időre tudom nélkülözni. A 'Supra' nevű származtatott alapja veri mindegyiket, tavaly szinte csak ebben feküdt a pénzem, közel 30%-ot hozott. Ezeknek a befektetéseknek az eredményéből fedezem a banki költségeimet is. Hátránya a módszernek, hogy aktívan kell menedzselni, és OTP-n kívül nem biztos, hogy jegyezhető (vagy csak drágábban). Ha pár hónapra tudok csak félre tenni, akkor az egész megy pénzpiaciba, nem trükközök vele különösebben.
-
amargo
addikt
válasz amargo #15795 üzenetére
Egyéb kritériumok: • Az ügyfél a termék igénylésekor nem vezet a Banknál lakossági bankszámlát, • a bankszámla nyitáskor az ügyfél bemutatja a jelen ajánlatról szóló, a részére előzetesen megküldött tájékoztató levél eredeti példányát, • a termék igénylésekor bemutatja lakcím kártyáját vagy régi típusú személyi igazolványát, ahol az állandó vagy ideiglenes lakcíme egyezik azzal a településsel, ahol tájékoztató levél részére kézbesítésre került, • a bankszámla nyitáskor bemutatja előző havi bankszámlakivonatát, ennek hiányában a munkáltatója által kitöltött és cégszerűen aláírt munkáltatói igazolást, amely egyértelműen igazolja, hogy az ügyfél havi munkabére legalább eléri a mindenkori bruttó minimálbér 65 százalékát .
A kivastagított részt nem értem. Részemre, kiküldené meg?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
GabN73
addikt
válasz amargo #15734 üzenetére
Persze, mi rendesen csináljuk.
Amit sokan le szoktak nyúlni, az a fiatal gazdáknak járó pénz. Ha jól tudom, most be is szüntették egy időre (vagy már lehet ismét igényelni, nem tudom, ebben nem vagyok biztos)
Dr.F.E.R.I.: Aláírom, az a 3% az lósz*r... Ez látszott tavaly is, jött egy kis szárazság, már is esett a GDP...
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz amargo #15146 üzenetére
"Én támogatom az Amerikában lévő TB rendszer felállítását itt is"
De melyiket támogatnád? Ugyanis ugyanolyan nihil rendszer van kialakulóban, ami nálunk már "bevált".
OV joggal elmondhatja, hogy minket másol Obama.re: Atiatti
Asszonypajtásnak be kell adni egy injekciósorozatot. Alkalmanként kettőt. Orvos azt találta ki, hogy szúrásonként 7 rugó, se nyugta, se árlista. És a szuflát is hozni kell. És nem a nővér súgta szemérmesen, hogy ennyit szokás adni, hanem nyíltan megmondta a tarifát az orvos(bűnöző) . És sztk-ban végzett fusizásról van szó. Vége az eü-nek és a törvényes rendnek.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
veterán
Ezt hívják alternatív gyógyászatnak.
(#15150) Cyrin...á, akkor már értem az avatarod...téged akkor pajzsmirigy túltengéssel kezeltek?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fokukac
nagyúr
én a nyáron bekúrtam a fejem egy vasba, amitől nőtt egy jó nagy púp a fejemen. mivel másnap még mindig szédültem, bementem a baleseti sebészetre, hogy nézzék meg, ahol azt a választ kaptam, hogy jövő hét hétfőre tudnak időpontot adni, esetleg menjek el a kerületi sztk-ba, és ott talán hamarabb is adnak röntgen-időpntot, és a vérömleny látszik azon is.
ESetleg legközelebb essek össze, és érkezzek mentővel.
úgyhogy hazamentem, feküdtem még egy napot, és azóta sem tudom, hogy volt-e vérömleny az agyamban, vagy se.
Ki se számolom, hány millió eü-járulékot fizettem be az elmúlt x évben, és amikor egyszer odakerülnék, ezt kapom.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Ringman
nagyúr
azt talán nem kellene erőltetni, mert nagyon drága
inkább az kellene, hogy a tb finanszírozza a magánkórházban történő ellátást, csak a különbözetet legyen szükséges fizetni. (gyak. a várólista hiányát és a jobb/kényelmesebb ellátást)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lajafix
addikt
válasz amargo #15000 üzenetére
"ját magad intézd sorsod."
Londonban, ha munkanélküli leszel, akkor x hónapig fizetik a lakbért is helyetted. Minden ujjépítésű ház x%-át szociálisan rászorult kapja meg. Én nem tudok arról, hogy ilyen nálunk lenne."Magyarországon egy életen keresztül lógathatod a lábad egy állami hivatalban azt gondolva hogy amit teszel hasznos, 32 év átlagmunkaviszony után elmehetsz nyugdíjba a nyugati átlag másfélszeres helyettesítési rátájával átlag 18 év nyugdíjra, orvoshoz elég bemenned anélkül, hogy érdemit fizetnél érte(na ezért általában nem is kapsz sokat) és még azért találhatsz olyat ami nyugaton nincs természetesen: pl az általad felsorolt, adófizetésért járó állami szolgáltatásokat. (nálunk jelentős még mindig a szociális lakás). Mindezt mutatja a az 50%os redisztribúció, nem is marad megtakarításra, fejlesztésre.
Rock'n Roll
-
Ringman
nagyúr
válasz amargo #14468 üzenetére
egykulcshoz az passzol.
a plafon 660 bruttónál volt, tehát olyan sok embert (szavazót) nem érint, cserébe meg nem lesz félszuperbruttó-kompenzáció-szolidaritás- vagy hogy hívják most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Apple watch series 3 42mm
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- ASRock Z77 WS LGA1155 Intel Z77 ATX asztali alaplap ÚJSZERŰ!
- Új - Apple MacBook Pro 14" M4 Max 14cCPU/32cGPU/36GB/1TB SSD - Space Black - Bontatlan
- Dell Latitude E5470, Core i5-6200u, 8Gb DDR4, 256Gb SSD, 14" HD kijelző, Jó akku! Win 10