Új hozzászólás Aktív témák

• Dr.F.E.R.I.

addikt

válasz amargo #15795 üzenetére

Ezen én is matekoltam nemrég, de arra jöttem rá, hogy szélmalomharc. Az a baj, hogy a bankok is ugyanúgy trükköznek, mint a mobilszolgáltatók. A díjtételek egyik fele egy picit drágább, a másik fele meg egy picit olcsóbb, mint a konkurenciánál. Összességében így oly mindegy, melyiknek fogod a sápot fizetni, mert abban viszont jól egyetértenek, hogy mind baromi drága. Én a leghírhedtebbnél vagyok, az OTP-nél. Magáról a bankról semmi jót nem tudok mondani, viszont van egy elvitathatatlan előnye: baromi jó alapkezelője van. Ha van tartalékba helyezhető pénzem, azt mindig berakom valamely befektetési alapba. Általában elharmadolom, és az egyes részeket különböző alapokba teszem. Az egyik harmad mindig pénzpiaciban van, mert azonnal pénzzé tehető, és a kamata is tűrhető. A másik kettőt aszerint rakom el, hogy mekkora összegről van szó és hogy mennyi időre tudom nélkülözni. A 'Supra' nevű származtatott alapja veri mindegyiket, tavaly szinte csak ebben feküdt a pénzem, közel 30%-ot hozott. Ezeknek a befektetéseknek az eredményéből fedezem a banki költségeimet is. Hátránya a módszernek, hogy aktívan kell menedzselni, és OTP-n kívül nem biztos, hogy jegyezhető (vagy csak drágábban). Ha pár hónapra tudok csak félre tenni, akkor az egész megy pénzpiaciba, nem trükközök vele különösebben.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

Új hozzászólás Aktív témák