-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz PredatorZoli #82097 üzenetére
Így 1 kormányinfón nem tudnak olyat mondani ami érdemben erősítené
de, tudnának, csak nem fognak.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SaitoX
tag
A pénzem egy részét szeretném áttenni devizába, szerintetek megéri most átrakni? (EUR, USD), vagy inkább várjak egy kicsit, hátha jobb lesz? Bár ahogy nézem a statisztikákat, napi szinten csak romlik...
-
Bugarov
aktív tag
Holnap ha nem tudnak olyat huzni amitol lesz egy azonnali 5%os erosodes akkor vege a huf-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Van itt olyan, aki treasury deviza tranzakciókban otthon van? Lenne egy kérdésem privátban.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Igazából ha megnézi az ember akár euro akár az usd chartot az elmúlt 6 hónapra vagy 1 évre, nagyjából lineáris eső trend, és igazából amíg nem válik exponenciális jellegűvé, addig nagy gond nincs. Magyarán nincs itt semmi látnivaló kéremszépen.
Így igazából egyszerű a helyzet, kiszámítható a forintpálya, nem?
Így igazából szépen látható hogy a havi forintbevételt mikor éri meg átváltani. Akkor amikor a számládra érkezik[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nekünk olyan mnb-elnök jutott, aki a nyolcas szám felszámolásával, a pirospöttyös fenekkekel és az interkontinentális fordítókorongokkal van elfoglalva. ezt csak ráadásképp: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
válasz Ixion77 #82088 üzenetére
"Ott és akkor ki kellett volna állni az MNB-nek, és kijelentetni hogy minden tőlük telhetőt megtesznek hogy ne gyengüljön tovább a forint."
Te most egy normális, épeszű, objektív, felkészült, alázatos, szakértő vezetésről álmodozol, de sajnos ezeknél az elmúlt 12 év olyan pökhendi, "mindenhez is jobban értünk mindenkinél" mentalitás alakult ki, aminek kizárólag egy rohadt nagy pofon vethet véget, vagy már az sem. A pofon most itt van, az ország bajban van, és mint a kiskényeztetett hülyegyerek az oviban, akit először ver nyakon valaki, úgy állnak értetlenül az egész előtt. Nem értik, hogy a mindenható csodaságuk hogy a fenébe nem működik?
Szóval azt elvárni, hogy szakmai alapokon működjenek, itt már régen naivitásnak számít sajnos.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
madrac
senior tag
válasz Dare2Live #82077 üzenetére
Én is egyre erősebben elkezdtem ezen gondolkodni, hogy minek itt szórakozni a rövid lejáratú DKJ-kkal amikor ugyanazt a hozamot elérném úgy is ha csak dollárban porosodik a pénzem egy számlán, csak nem évi 12%-ot hozna, hanem havi 12-t, mármint ha forintra vetítve számolok...
Már hónapokkal ezelőtt mondogattam, hogy ezzel a kormánnyal én 1 éven belül elképzelhetőnek tartom az 500 forintos euró árfolyamot is, de úgy tűnik még így is túl optimista voltam... Teljesen képtelenek kezelni ezeket a negatív gazdasági folyamatokat, de az az igazság, hogy kijelenthetjük, igazából nem is akarják. Ez az időszak már csak a közpénzek és közvagyon további kimentéséről szól, nem holmi ország érdekekről, ami sok mindent megmagyaráz... Pont a napokban hallgattam egy szakértői beszélgetést, hogy hiába lenne megegyezés idén az uniós pénzek egy részéről, ha jól emlékszem az hangzott el, hogy a helyreállítási alap bizonyos kifizetéseit is jogállamisági feltételek teljesítéséhez kötik... -
Ra3
őstag
válasz Drizzt #82081 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy értelmes dolgot nem fognak mondani, az viszont majd biztos elhangzik valamilyen formában megint hogy mindenki hibás csak a kormány nem. Ez meg erodálja tovább a hitelességet.
Mindenkinek jobb lenne ha kussban maradnának ha csak erre futja.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ixion77
addikt
válasz Dare2Live #82086 üzenetére
Pontosan így van.
Még annyit tennék hozzá, hogy 360-nál nem szabadott volna önelégülten ülni és mantrázni hogy "nincs semmi baj, nem ég a ház".
Ott és akkor ki kellett volna állni az MNB-nek, és kijelentetni hogy minden tőlük telhetőt megtesznek hogy ne gyengüljön tovább a forint. Akkor még meg lehetett volna fogni, és még mindig 400 alatt lennénk.Csak arra tudok gondolni, hogy valami unortodox csillagállásjóslás alapján azt gondolták, hogy jó ha minél nagyobb az infláció, mert akkor jövőre már a magasabb bázis miatt majd százalék jön ki. Nem volt ortodox közgazdász a környéken aki elmagyarázhatta volna, hogy ez csak az általános iskolai matekpéldában működik így.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dare2Live
félisten
válasz Drizzt #82082 üzenetére
Ha vmire elképesztő szükség lenne az az hogy megforditsak a jelenlegi szentimentet ami az hogy menekulj a forintbol. Bármi ami ez ellen hat az nagyon gyorsan török lirásithatja a forintot.
Ezért volt irtózatos hiba hogy bemondták hogy vége = nem számit a forint árfolyama.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Drizzt
nagyúr
Btw. most eszembe jutott, hogyan lehetne a legegyszerubben koltsegvetesnek a PMAP-bol bevetelt szereznie. Ha siman megszuntetnek az adomentesseget. Es ezzel politikailag semmi nagyobb szelesebb szart nem ernenek el, mert akinek nincs PMAP-ja, meg tapsolna is, hogy jajj de jol megadoztatjak azokat a szemet penzembereket, akiknek meg ilyenre is futja.
I am having fun staying poor.
-
g@bo
nagyúr
válasz Sisco2 #82043 üzenetére
"Ők folyamatosan interveniálnak"
dehogy égetik a devizát, egyszerűen irányukban van bizalom. vagy pl a svájci jegybank és ész nélkül vesz dollárt hogy erősödjön a lé?
nálunk elszállt az agy, aki ilyet mond, hogy vége a kamatemelésnek, az nem 100... miközben 30 40% infláció mellett durva reálkamat játszik.
-
nagyúr
válasz SaitoX #82078 üzenetére
A legegyszerűbb ha felhívod a tanácsadódat és elkéred annak a kollégájának a telefonszámát aki tud neked segíteni ebben. Tudomásom szerint minden bankfiókban van egy ilyen ember. A bankfiókban személyesen is megkeresheted őt. De az átvezetést mindenképp az ebankon keresztül végezd el, mert csak ott díjmentes!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
SaitoX
tag
válasz bulikavagyok #81919 üzenetére
Hogy lehet a legegyszerűbben egyedi árfolyamot kérni, ha nagyobb összeget szeretnék átrakni és K&H Prémiumnál vagyok?
-
Dare2Live
félisten
Sztem elindult lakosság oldaláról is az eur,usd... be való menekülés honapok óta.
Ezért is lett volna fontos a kommunikáció és hitelesség. Had ne mondjam mi volt a kommunikácio és mennyire azt se hiszik el Virágnak, Matolcsinak... Amit kérdez.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
julius666
addikt
válasz aujjobba #82071 üzenetére
Ez egyébként annyira nem is vicc. Magyarországon tetvedék drága általában minden komolyabb IT eszköz, ha leszeded az adót és visszaszámolod USD-re is pofátlan drága ahhoz képest, mennyi a tengerentúlon (vagy akár csak nyugatabbra itt EU-n belül). Ez most - ideiglenesen - változott, a kereskedők nem képesek lépést tartani a szarint árfolyammal, főleg nem eső kereslet mellett. Ha devizában keres/sok a megtakarítása az embernek, most kivételesen megérheti idehaza kütyüket venni. Használtan meg pláne.
Én már elkezdtem bevásárolgatni az ősszel, pl. annyiért tudtam (áfával együtt!) tavalyi ASUS flagship telót venni újonnan, mint amennyi az USA-ban akciósan...
-
aujjobba
addikt
válasz germinator66 #82072 üzenetére
Jah, tegnap mar belinkeltem ugyanezt a Holdblogrol.
-
aujjobba
addikt
válasz Sisco2 #82069 üzenetére
iPhone 14 Pro – 128 GB – mélylila
569 990 Ft
Tartalmazza a forgalmi adót és a törvényileg előírt díjakat: kb. 123 585 Ft.*Azaz a hazai netto ara 446 405 Ft.
Ez most epphogy kiadja az USA-beli $999 netto arat, bakker orulni kell, mert kiderult elszamoltak magukat es olcson adjak itthon[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
válasz Bugarov #82067 üzenetére
Szerintem egy jó nagy nothing burger lesz. Elmondják még egyszer azt amit eddig is tudtunk, hogy Brüsszel elhibázott szankció miatt rossz minden, de a kormány minden jót megtett és még törvényeket is módosít az eu-s pénzekért, a magyar gazdaság biztos lábakon áll, mert már fizetni sem kell (egyelőre) az orosz gázért stb... Esetleg még bedobják, hogy a baloldal fejezze be az ország gáncsolását és a pedagógusbéremelés elszabotálását.
Még mindig abban a tévképzetben élnek, hogy a gazdasági folyamatokat is meg lehet fordítani egy kis propagandával... -
Vesa
veterán
válasz HussarF #81966 üzenetére
"ez utóbbit mérvadó bizt.pol. szakértők"
Remélem nem az UFO hívő spöttlére és a szélhámos nógrádira gondolsz, mint mérvadó szakértőkre?
Amilyen ütemben gyengül a forint, lassan lehet, hogy érdemes még a jelen áron is venni devizát. De ez tényleg a rulettkerék esete...megteszi az ember a tétet aztán vagy nyer, vagy veszít. Full szerencsejáték az egész. Ezzel az erővel beséltálhatnék egy kaszinóba is.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
pictigjis
senior tag
válasz germinator66 #82065 üzenetére
és? bár erre költöttük volna mi is a pénzt a sok ordas nagy baromság helyett
-
germinator66
aktív tag
válasz Dare2Live #82053 üzenetére
Azért az nem teljesen piaci alapon megy...
-
Gigicuci
senior tag
válasz VoltanIgor #82052 üzenetére
Ilyenkor szerintem érdemes csak egy részét a pénznek átváltani, ha kellően elaprózod, akkor a lelki nyugalmat megadja, egy esetleges rossz döntés hatását tompítja, igaz a jóét is. De legalább csináltál valamit. All-int szvsz semmiképpen nem nyomnék, azt lelkileg rendkívül nehéz kezelni, ha utólag rossz döntés volt.
-
aAron_
őstag
válasz -Mike- #82056 üzenetére
PEMÁP-ot én egyébként most már elkerülném, erősen kétlem, hogy a piac ne 100%-os (Államkincstárnál ennyiért vehető meg) árfolyam alatt értékelné. Fix kamatozású EUR magyar államkötvény hozamok teljesen elszálltak.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
-Mike-
addikt
válasz VoltanIgor #82044 üzenetére
Ha PEMÁP-ot akarsz és csak egy megerősítésre vársz akkor tessék, itt van egy.
Válts vissza 10M PMÁP-ot, váltsd át euro-ra (talán kapsz már itt valami egyedi árfolyamot) és vegyél PEMÁP-ot.
Senkinél nincs jósgömb, de ha ez téged megnyugvással töltene el, te pénzed, csináld. -
aAron_
őstag
Diverzifikáció, diverzifikáció, diverzifikáció. Ez a 3 legfontosabb dolog van a befektetésben. Szerintem soha sem késő ebbe az irányba lépéseket tenni. Erről már 410-es EUR-nál is volt itt vita, már akkor azt mondtam, hogy sosem késő a magyar kitettséget csökkenteni, most is ezt gondolom. Ettől függetlenül jelen helyzetben mindenki csak találgat mi lesz. Ilyen volatilitásnál másik irányba is nagyon hirtelen mozgások lehetnek.
Vigaszként annyi előnye lesz a PMÁP-nak, hogy a forint gyengülés egy része majd megjelenik az inflációban, így magasabb lesz a kamata.
#82045pictigjis: El tudom képzelni, de ez azt is jelenti egyben, hogy a jegybank beismeri, hogy egy nagyon komoly hibát vétett korábban a kamatemelési ciklus feltétel nélküli lezárásával. Kérdés erre a piac hogy reagálna. Pozitívan = MNB tud korrigálni, vagy negatívan = azt se tudja mit csinál, teljesen kontrollt vesztett.
#82043new card: Cseh jegybank tudtommal már a magyar tartaléknak megfelelő összegben költött intervencióra. Úgy, hogy eleve jóval kisebb nyomás van rajtuk.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Paxker315
addikt
válasz temporello #82042 üzenetére
Értem. Ha már "megtörtént a baj" (összeg lekötése), érdemes elengedni-kiszállni, vagy, a még fel nem használt forrásokat észszerűbben csoportosítani? Ami a Cash-be van, arra előre láthatólag jóideig nem lesz szükség, ellenben ha állampapírokba invesztálni inkább megérné, idővel meglépném ezt.
-
Ra3
őstag
Nem fog tudni erre senki okosat mondani, kábé azt várod hogy mondjuk meg a jövőt.
ATH-n ingadozik a forint kábé két hete, itt nem biztos hogy jó ötlet váltani, de nem lehet tudni hogy hol a gyengülés vége.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ViceRoy
kezdő
Gondolom kimatekozták, hogy az 500Ftos dollárt még mindig könnyebb eladni a félanalfabétáknak, mint a mondjuk 20%os alapkamatot.
-
pictigjis
senior tag
az úgyis szarmindegy, mit mondtak eddig, vajon mi lehet az esélye egy rendkívüli kamatemelésnek? nem ilyen fing 1-2 százalékok, hanem valami nagyobb lépés
nem tudom elképzelni, hogy politikailag vállalható a 432/445-ös árfolyam
-
VoltanIgor
aktív tag
Erre valami, vagy már kb baszhatom az egészet?
"Nekem kb 22 millám van PMÁP-ban, nagyobb része 2027/I, kisebbik az új 2029-es-ben.
Ez amúgy jó és szép, de nyilván én is rohadtul aggódom a forint miatt, főleg, mivel devizában nincs egyelőre semmi befektetésem.
Érdemes most mozgolódni ilyen irányban, és ha igen, mit ajánlanátok? Nemigen értek én sem az ilyesmihez még, és nem tudom, hogy jelen árfolyamon érdemes lenne-e nagyobb összegeket átváltani, vagy PEMÁP-ba rakni?"Nyilván mindig lehet még rosszabb, de mi lenne most a legkevésbé fájó lépés?
-
Sisco2
tag
Az hogyvan hogy ma is, de az elmult pár napban bármikor néztem mindig a forint 3x akkora mértékben gyengül naponta százalékosan mint a PLN vagy a CZK-t már ne is említsük.
EURHUF
EURPLN
EURCZKŐk folyamatosan interveniálnak, mi meg csak integetünk a forintnak?
Mondjuk akkor az is érdekes kérdés hogy miért ütik most épp a régiot. -
tlac
nagyúr
válasz temporello #82036 üzenetére
köszi, hogy megerősítetted
-
-
Bugarov
aktív tag
5 Ft-ra vagyunk a 2023 év végére is elérhetetlennek tartott 450-es usd árfolyamtól.
Most már jogos a pánik, vagy még mindig minden fasza? -
julius666
addikt
válasz szabi__memo #82033 üzenetére
Konkrét dátum van, amikor a bizottság döntést hoz tudtommal (vagy tovább halaszt). Szerintem előtte akkor sem ülnek össze, ha jó fiúként viselkedik a magyar kormány.
Határidő nyáron volt a kormánynak beküldeni a tervezetet, na az ki volt maxolva valóban, ott egyértelmű volt az időhúzás a részünkről. Most a jó ég tudja mi van, elvileg az eredeti tervezet "tetszett" a bizottságnak csak az implementációra vártak, most ezek szerint mégsem teljesen ez a helyzet, még mindig az ígérgetős szakasz van.
Teljesen használhatatlan az összes hír sajnos, főleg, mivel látjuk, a piac mit áraz. Ezért mondjuk az EU-nak is gratulálok, hogy ilyen horderejű kérdések tárgyalása teljesen zárt ajtók mögött zajlik, a sajtó max ilyen "folyósói pletyka" szintű fasságokat tud leközölni.
-
Sisco2
tag
válasz szabi__memo #82033 üzenetére
Itt más a helyzet, itt csak ebbe az engedékeny köntösbe van csomagolva a valódi mondandó ami az hogy késöbb fogunk dönteni addig egyétek otthon amit főztetek a forint árfolyammal és mindennel együtt ami a gazdaságban megy nálatok. Lássák a szavazóitok hova lavíroztátok az országot, majd megmentünk az utolsó pillanatban de addig lehet ossonni a lábtörlő alatt.
-
aAron_
őstag
Valaki nem rég itt is írta, hogy interveniál a jegybank. Úgy tűnik azt is elengedték, legalábbis ezen a szinten nem bírják tovább.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
ngaba
aktív tag
válasz julius666 #82030 üzenetére
Abban is biztos lehetsz, hogy a forint megtakarító magyarok szempontjai az utolsók most a politikában (amikor tömegeknek lesz rizikós megint a megélhetés és a fűtés). Amíg nem indul tömeges kimenekítés, addig ez így is marad.
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
julius666
addikt
Így van. Nyáron/szeptember elején még a magyar kormány húzta egyértelműen az időt. Innen is gratulálok nekik ezért egyébként, kb. mindent sikerült elbaszni választások óta. EU pénzek, gázárszerződések konkrétan a csúcson, USA kettős adózás elvesztése egy tök értelmetlen vétó miatt, MNB balfaszkodása, stb.
Lehet most is még az időhúzás megy, bár szerintem tényleg kezd már szorítani a cipő. EU-nak láthatóan nem sürgős a dolog, ami a forint megtakarító magyaroknak elég rossz hír, akkor is, ha a végén lesz megegyezés.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Sisco2
tag
válasz Gigicuci #82027 üzenetére
Minden jel arra mutat hogy jól rájuk lett szólva, hogy eddig és ne tovább.
Ha ez van akkor tényleg csak azon agyaltak hogy ez hogy kommunikálják, megmondják az igazat mint tették és ide lőjetek spekik (és sztem ez nem volt helyes) vagy igérgetnek hogy majd ha kell még emelnek. Ehelyett azt mondták hogy majd megprobálják máshogy megoldani, olyan eszközzel amit még szabad nekik használni.Azt lehetett volna hogy igérgetnek, és szépen belelavíroznak 2023 -ba ahol már jöhetnek a pénzek meg már csökken az infla és kezd a reálhozam fénye megcsillanni.
-
törölt tag
Mak megnyitva kb egy hete ugyfelkapun keresztul. Mi fog tortenni? Kuldenek valamit? Koszonom
-
Paxker315
addikt
válasz nort_on #82011 üzenetére
Ha már Erste. A future csomagokról mit érdemes tudnia pénzügyi analfabéta, gazdaságilag teljesen inkompetens egyénnek? Ha teszem fel, 5-6 évre terveznék, hogy érdemes elosztani a megtakarításokat, hogy jobban járjak, mintha párnahuzatba tennék? Minél kisebb kockázat, annál szimpatikusabb, mert, nem is igazán szeretnék belefolyni ezekbe, s mástól sem nagyon tudok tanácsot kérni.
-
ngaba
aktív tag
Azért az szerintem be fog kerülni a tankönyvekbe, hogy egy 11.75-ről 13%-ra történő kamatemelés után egy sajtótájékoztatóval hogyan lehet így padlóra küldeni a forintot...
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
Gergőke88
addikt
-
ngaba
aktív tag
válasz julius666 #82013 üzenetére
"ezért a brüsszeli bürokratáknak nem érdeke a "gyors" megegyezés"
Az a baj, hogy én azt érzem, hogy mi is időhúzásra játszunk, a látszat ellenére. Hátha elmúlik a háború addig, egyre több szövetségesünk lesz az európai politikában (ld. olaszok). 2011 körül is beblöfföltük, hogy az IMF-hez fordultunk, aztán mégse. Sajnos elég biztos vagyok benne, hogy a valódi korrupciómentességbe és demokráciába NEM fogunk belemenni (a vezetők nem feltétlenül ugyanarra optimalizálnak, mint mi; egy vezetőnek tökéletesen megfelel a török vagy orosz rendszer); előbb lépünk ki az EU-ból. Ha nagyon akarták volna, már rég lehetett volna egyértelmű döntéseket hozni, pl. csatlakozni az európai ügyészséghez. Itt inkább az a kérdés, hogy az EU akar-e valódi korrupciómentességet...
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
Sziasztok, próbálom eldönteni, hogy Erste-nél vagy KBC-nél nyissak számlát.
Ha jól tudom, KBC-nél csak 20.000EUR a BEVA, lehet, hogy mindentől függetlenül ez fog dönteni...
A havi és eseti költségeket nézve kb. egyformának tűnik a kettő, ha jól számolok. Számlavezetés kis híján ugyanannyi. Ha mondjuk max. 5-600ezer Ft-os megbízással számolok, akkor úgyis a minimum díj érvényesül, ami mindkettőnél ugyanaz, ennél nagyobb összegnél a KBC kicsit kedvezőbb.
A cél az lenne, hogy rendszeresen, x havonta vennék ETF-et TBSZ-re. Szóval semmi fancy feature-re nincs szükségem. A nagyobb BEVA miatt én az Erste felé hajlok, de eléggé leszóltátok a netbroker felületét. Tényleg ennyire rossz, vagy azért használható? -
Kobe
veterán
válasz julius666 #82013 üzenetére
Ez ugyanaz az ertelmetlen pavatanc, mint amit a mocskosbrusszelita szankciokkal csinalnak. Csak a kevesbe latvanyosabb fajta.
Pl. Annak arulja mar el nekem valaki, logikailag mi a f*szom ertelme van, hogy a kopcosek jarnak ki megszavazni a szankcios csomagokat es kozben youtubeon bzdmeg fizetett reklam megy, mit megy, omlik azzal a dumaval hogy karigeri eroszakolta ki a szankcios csomagot.
A nem tom hanyszazezer fovarosi fideszes szavazo majd 3 fokkal jobban,melegebben, kevesbe fazosan fogja erezni magat a csutkara tekert futes mellett az irodaban, mert hat a karigeri, megsem a kopcos intezte?
Tenyleg _ennyire_ hulye lenne a fovarosi centrum, hogy elhiszik hohy budapest ellenzeki polgarmestere jar ki EUs mandatum nelkul szankciokrol lobbizni?Ebbol a szitubol nyertesen nem tudnak kijonni, es szerintem ok is erzik, ezert toljak fullba a bipolarist mostanaban.
Vagy az van, hogy idehaza kellene beismerni a szavazok fele, hogy a valos ertelmi kepessegeiknel joval nagyobb idiotaknak neztek a valasztopolgikat,csak mert populizmus (ez ugye a hazudtunk reggel delben este c monolog narancs valtozata lenne), vagy pedig mocskosbrusszel fele kellene deklaralni, hogy akkor draga burokratak a ti penzeteken voltakepp 12 evig lukashenko bacsisat jatszottunk.
De valamilyen beismeres nelkul ebbol a szitubol mar nem fognak tudni kilavirozni.Szvsz az orszagnak es az EUnak is sokkal jobbat tenne, ha 1 euro tamogatas utalasa nelkul hagynak az egesz orszagot a sajat szaraba belerohadni. 12 evig hagytak hogy a szar huzza le a wct, egy normalis, nem takonygerincu unioban eleg lett volna 1 hetveget eltolteni magyarorszagon, vegigmenni autoval 1-2 telepulesen, 1000x gyorsabban 1000x relevansabb korkepet kaptak volna arrol, mi folyik itt, mire megy a penz.
Ilyen a meseben nincs hogy 12 evig emelkedett hangvetelu allasfoglalo levelecskekben huzzak az idot, es kozben a sajat penzuket arra adjak, hogy ezt a szemet, sajat maguk ellen szolo propagandat finanszirozzak belole.....agyrem, tenyleg a kafkai ertelemben vett agyrem, amit ha nem te magad latnad nap mint nap, nem is hinned el. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek érdemes lehet most egy lakást eladni, és az árából az alábbi portfóliót tartani?
75% - 2029/I - ezt 2-3 évig tartani, amíg a magas inflációs környezet marad
15% - 2032/G - ezt pedig a lejáratig tartani (jelenleg éves 10%-os hozam, ha lejáratig tartjuk, nem beszélve arról, ha a kamatok/hozamok majd csökkenek, úgy egyre nagyobb lesz az árfolyamnyereség)
10% - 2051/G - ezt addig tartani, amíg el nem éri az árfolyam a 100%-os névértéket, bár itt nem tudom mennyi a visszaváltási bünti (jelenleg éves 9,5%-os hozam, ha lejáratig tartjuk, szintén nem beszélve arról, ha a kamatok/hozamok majd csökkenek, úgy egyre nagyobb lesz az árfolyamnyereség)Jelenleg a lakás ki van adva, a jelenkori értékének 5%-át hozza éves szinten, a 17 évvel ezelőtti bekerülési értékének pedig a 16%-át éves szinten.
És ugye tudjuk elég sok macerával jár: nem fizető bérlő, felújítási munkálatok, folyamatos adminisztráció, hirdetési költségek, odaszaladgálások, évente új bérlő, stb...Hozzáteszem arra számítok, hogy a jelenlegi magas infláció 2025-re állhat be az 5% alatti szintre.
Illetve kb. 10 év múlva, amikor a 2032/G lejárna, akkor újra lakásvásárlásra kerülne sor...Tudom a kockázat ott van a két "G" kötvényben: államcsőd, forint teljes elértéktelenedése, ezt mondjuk részben tudná kompenzálni a 2029/I, hiszen a tartósan gyenge forint okozza részben a magas inflációt.
Azt is tudom, hogy a lakáskiadás, az egy kvázi "fix" havi bevétel, míg a fenti portfóliót tartani kell, és csak évente egyszer fizetnek kamatot, de akkor sem hagy nyugodni a kisördög, hogy gyakorlatilag 2-3-szoros hozamokat lehet realizálni az állampapírokkal a lakáskiadáshoz képest, rövidebb távon a 2029/I-vel, hosszabb távon pedig a két államkötvénnyel.Kérdés persze, hogy 10 év múlva, amikor majd újra lakást kell venni, milyen ingatlanpiaci árak lesznek...
Hmm..[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Sisco2 #81989 üzenetére
Mondjuk ezeknek a cikkeknek ki tudja, mennyi a valóságtartalma. Nekem tök fura lenne, hogy kint beígéri a kormány a tanárok fizetésének rendezését, itthon pedig miközben egyre érzékelhetőbb méretű tüntetések zajlanak, nem kiáll a főni büszkén bejelenteni, hogy sikerült kigazdálkodni mégis a béremelést, hanem totális csend és hullaszag.
Amit biztosan tudunk, hogy látványosan tologatva van a bizottság döntése. Ez persze simán lehet azért, mint amit írsz, hogy a magyar kormány egyre több mindenben enged ahogy romlik a helyzet, ezért a brüsszeli bürokratáknak nem érdeke a "gyors" megegyezés. Viszont a végén nem is a bizottság dönt, hanem a tanács, ahol nyilvánvalóan politikai alkuk mentén fog valamilyen döntés fog születni. Valószínűleg jut is-marad is alapon, hogy Magyarországra se legyen katasztrofális a döntés hatása, de a nyugati politikusok is el tudják azért adni a sajátjaiknak, hogy jól odapörköltek Putyin csatlósának.
Mindenesetre esélyes, hogy konkrétat max jövőre fogunk megtudni, addig csak a tologatás megy, meg ezek a (rendelésre írt?) cikkecskék, egyik héten már mindjárt itt a megegyezés, másik héten valami nyilatkozat, hogy ott kell szopatni a magyar kormányt, ahol csak lehet.
-
fokukac
nagyúr
majdnem biztos vagyok benne, hogy az MNB már beavatkozik. magától sose lenne ilyen lapos az árfolyamgörbe, mint az elmúlt cirka egy napban...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bandus
veterán
válasz peetie1 #82007 üzenetére
erste vicces, probaltam naluk online osztrak szamlat nyitni, el is jutottam az utolso lepesig, de kell a befejezeshez egy euronyi utalas mar meglevo osztrak szamlarol. pedig mat azt hittem, hogy egyszeru lesz itt ez a dolog. egyebkent calami 3.5 eur a havidija.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
peetie1
aktív tag
válasz donat_sz #82005 üzenetére
Nekem még a szupernullanal is régebbi erste csomagom, online számlám van. Itt is van vajon aza havi 2,5€ szamlavezetesi díj ha devizaszamlat akarnék? De mondjuk nem letszukseglet a deviza számla se, ha a revolutrol lehet közvetlenül beutalni az értékpapír számlára. ( Ha jól emlékszem az előzményekre)
[ Szerkesztve ]
-
-
nort_on
senior tag
Rendeltem egy virtuális VISA kártyát, még nem jött meg, ezt hozzárendelem az ERSTE EUR számlához. Erre a kártyára Revolut-ról instant lehet pénzt küldeni (nálam ingyenes volt, másnak 0.7%, ami elég sok...), és onnan átvezetni a NetBroker-be. Remélem működni fog, mert a world gold MC kártyával nem megy. Ha nem, akkor lemondom, éves 1773 Ft díja van, amit szerintem időarányosan visszatérítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok