-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
Szép kilátások. 😅 az biztos, hogy itt úgy szabad ingatlant venni, hogy rövid időn belül valahogy (akar eladással is, az illetéken és minden kiadáson felül) profitot hozzon, azt újra befektetve jöhet a több mani. Persze ez így messze ideális kép… távol a valóságtól.
A lényeg, a profit azonnal menjen euróba, a végső cél legyen egy külföldi ingatlan, nyelvtudás és valami munka megszerzése mellett. Jelenleg hitvanyisztán gyorsba távolodik a demokráciáktól és az EU-tól is.
Egyesek nem véletlen vesznek már NYC-ben ingatlant, Albánia helyett.[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Sisco2 #82043 üzenetére
"Ők folyamatosan interveniálnak"
dehogy égetik a devizát, egyszerűen irányukban van bizalom. vagy pl a svájci jegybank és ész nélkül vesz dollárt hogy erősödjön a lé?
nálunk elszállt az agy, aki ilyet mond, hogy vége a kamatemelésnek, az nem 100... miközben 30 40% infláció mellett durva reálkamat játszik.
-
g@bo
nagyúr
válasz julius666 #73334 üzenetére
télen többet fűtesz gázzal / árammal, akkor kevesebbet, nyáron nem fűtesz, akkor meg többet diktálsz, átlagba maradsz a rezsicsöki alatt, összességében meg kifizeted az elhasznált naftát. mi ebben a bonyolult? (mikor jön e leolvasó, kiállsz az óra mellé 10 db ezressel. )
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz temporello #73243 üzenetére
"nem tudja kivezetni a saját maga által bevezetett árstopokat."
kivezetheti, a benzinár miatt már obégat Hernádi, ő lesz az áldozat.
mihelyst kivezetik, a benzinár már dobja tovább az inflációt, és a nép elégedetlenségét is.ördögi kör ez. a végtelenségig nem lehet mindent sorosra kenni meg prüsszelre meg a karácsonyi migráncsokra, meg bárkire akit meglátnak, attól nem lesz több pénze senkinek. jön a hideg is.
izgalmas év lesz ez. mindenesetre, örülhet a baloldal (az ún. ellenzék) h nem nyert, már darabokra lettek volna szedve.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz favagoJoska #73177 üzenetére
múlt héten a körúton 2 váltónál nem volt euró, úgy viszik. kissé kijjebb a városból (nem pozícionálom, nehogy támadjon a nav.. ) éppen kötegelte a váltós a pénzeket, kérdésemre elmondta, hogy a forgalmasabb helyeken bármennyit elvisznek most.
szóval az értelmesebbje fél, és vált, Brandy remélt korrekciója, álom. ez a banda elvesztette a hitelét, a gazdaság helyzete meg adott, masszívan a béka alja.
-
g@bo
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
pillanatnyilag az. vélhetőleg a font erős marad még vagy egy évig.
egyébként nem mindegy? ajánlottak 5 kilót ( fontban most 413 eladásin 1210, euróban 298 mellett 1677 ) innen sasolhatod az eur/gbp keresztet [link], ahol az eur 2 éve folyamatosan rohad. (0,8747-> 0.7189)
feketére tettél. de még mindig fényévekkel jobb mint a forint-
-
g@bo
nagyúr
válasz attiati #24244 üzenetére
ja, az euró 300 de a dollár meg 280.
nagy pofával tolják le az alapkamatot, majd a dollár miatt beborul az egész. nem oké a műsor.
az infláció egy nagy kamu, az én fogyasztói kosaram folyamatosan drágul, pl kaja.
foglalkoztatás egy kalap xar, menekül aki tud. akinek munkája van itthon örülhet az éhbérnek -átlag-.
kórházak eü rohadnak, mutyi 1000L.
kiváncsi leszek mikor önt el mindent ez a foshtenger, ha a dollár elindul haza, nekünk kb annyi. szóval most az "olcsó" euróbol lehet zsákolni, amig az.
-
g@bo
nagyúr
válasz Dr.Zoo #24197 üzenetére
dánai gazdasága jobbnak /stabil, többlábú/ tűnik mint a norvég.
utóbbit emlegették mint az új chf, de nem jött be.
viszont a dánok rendesen gyengítik a pénzüket, alacsony az infla.
lehet majd oda lesz érdemes cuccolni, jó lehet a steak is...nekem van pár 1000 dkk, de nem számítok kaszálásra addig, míg beavatkoznak.
ha szakitani akar az ember, még mindig az USD a legjobb. bár mire újra 200 közeli lesz, megőszülünk.
-
g@bo
nagyúr
válasz Dr.Zoo #24188 üzenetére
igen.... de évek óta stabil az árfolyama, a forinthoz képest is.... tehát nehéz rajta fogni.
a dollár /usd/ kilengése fincsi, néha a cad és aud befektetéseken is hozható 8-10%.
fontot 300 ért vettem, most jó erős az eur hoz képest... 1* profit, aztán kifújt.eur most gyenge, nem is értem a kamatcsökkentéseket meg a nagy mellényt, mert az usd meg elszállt, mintha csak euróban lennénk eladósodva.
norvég vagy svéd koronát is nézem, a norvég gazdaság... hát, olajból van lé de fogy, a svédek passz, stabil a lé, a fene tudja merre megy majd.
-
g@bo
nagyúr
válasz Halver #24071 üzenetére
e mellé érdemes odatenni, mennyi a hozam a becsalogatós akciós kamat után.
és mennyi a kp. felvét költsége, ha másik befektetést néznél...0-ra jó ha kijön a manőver.
párnacihával szembeállítva a banki betéteket annyi az utóbbi előnye, hogy relatíve biztonságosabb.
/nem lopják el feltétlenül, pl./euró szépen befigyelt 300 alá, vélemények?
-
g@bo
nagyúr
no igen, a devizahitel spekuláció volt, de itt sanszos a szabadrablás...
de attól még itt is kérdőjeles, miként termelhető ki a jelen környezetben 7% hozam?
hozd a pénzt majd megoldjuk, piramis effekt.szóval van egy olyan éle megint a dolognak, 7% kamat az kell /banki 2/ a rizikó nem.
-
g@bo
nagyúr
t@rsoly egész pereputtyának rég zárolni kellett volna a vagyonát, mani ház autó.
emberünknek rég előzetesben lenne a helye, a közeli főkópékkal együtt.
aztán kivizsgálni, mi és hogyan történt.remélhetőleg most is zeng majd a média attól, hogy a kamatvadász lakosság a hibás /mint ugye a devizahitelesek / hihetetlen, hogy ebben az országban időnként valakik miatt széles tömegek rokkannak bele.
-
g@bo
nagyúr
válasz PazsitZ #23897 üzenetére
pár éve fillérekért bankoltam, most a nagy rezsicsökkentés után egy vagyon számlát vezetni.
fel nem fogom, hogy van pofájuk a bankok rendszabályozásáról beszélni, mikor a drága kormányzat szivattyúzza ki a pénz az emberekből, a bankokra kenve.
de hát kell az utolsó fillér adó is a 3% miatt, mert mi lenne velük az eltalicskázható eu pénzek nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #23734 üzenetére
quantum xxl ltd. azt is ajánlgatta itt egy hős.
-
g@bo
nagyúr
és megint ki a hibás?
még véletlenül se a felügyeleti szerv. ott se mond le senki, alkalmatlanság miatt.
gondolom, mentek itt a pénzek már 10 éve zsebből zsebbe.postabankkal mizu? princz gabi melyik börtönbel ül éppen? [link]
nem csak a jónép pénzügyi kultúrájával van a gond....
jövőre jöhet egy újabb il ferro, és egyéb lehúzócégek. soha nem lesz vége.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
fogyasztói bizalom.
ami nincs.miként értékelik az emberek a saját anyagi helyzetüket, illetve a nemzetgazdaság jövőbeni kilátásait... a hangzatos szövegelések ellenére a béka segge alatti színvonalon élünk és teljesítünk.
persze nem mindenki. az eu pénzek nélkül már -némi túlzással- éhség lázadások lennének.ami a megtakarításokat illeti, párnaciha, kizárólag devizában. esetleg ezüst v aranytömb.
forintbetét rég nem pálya az elolcsósított bankokban. pü rezsicsökkentés ugye. szopogassuk. ..i..
-
-
g@bo
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #23341 üzenetére
már rég megszüntethetted volna.
pl. raiffeisen euró kamat /1000-9999 eur/ 3 hónapra 0,05% /akciós első periód 0,2%/
kp felvét költsége 0,4 + 0,6 % /orbánadó/
problem?
-
g@bo
nagyúr
válasz #24334592 #22658 üzenetére
nem zavarja kuszaszemet, gondolom szerintük ez jó...
320 lassan az euró, komolyan drukkolok, hogy telibeverjék a pénzünket, mert ezeknek rohad az agyuk.
330-340. hajrá.román lei 65 volt most 71 zloty szintén 65 -> 74. kuna....
minden jobb, csak mi teljesítünk szarul. mindegy, csak legyen majd elég közmunka.
ez az autópálya adó is kabaré, adókadójánakazadója.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
üdv
én is kiszállnék az usd kitettségből, mi a véleményetek aud /210/ vagy cad /220/ vételéről?
-
g@bo
nagyúr
uhh, netadó szimpátian tünti.. [link]
-
g@bo
nagyúr
válasz Cathfaern #22152 üzenetére
Európa szegényei vagyunk
2014. október 10., péntek, 06:30 Utolsó frissítés: 2014. október 09., csütörtök, 21:34
Szerző: hvg.hu
Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él.
A tízmillió alá becsúszott magyar lakosságból nagyjából 4-4,2 millió ember (1,4 millió háztartás) él a KSH által számított létminimum alatt. Nem egy biztató arány, de ezt árnyalja, hogy a létminimum inkább egy társadalmilag elfogadható szociális minimum jövedelem, nem a tényleges szegénységi küszöb. A létminimum azt jelenti, hogy ennyiből lehet megélni egy olyan életszínvonalon (lakhatást, élelmiszert, öltözködést, utazást is belevéve), amelyre a társadalom nagy része még úgy tekint, mint ami még éppen elfogadható. Az egy főre számított létminimum 2013-ban havi 87 510 forint, a két felnőtt, két gyermekes álló háztartások létminimuma pedig 253 779 forint volt.
A létminimum alatt élőknél valamivel kevesebben, de még így is több millióan vannak azok, akik súlyosabb szegénységben vagy kirekesztett helyzetben élnek. Az ő számuk 2012-ben valamivel 3,2 millió felett volt. Közéjük azok tartoznak, akik jövedelmi szegénységben vagy súlyos anyagi nélkülözésben, esetleg nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élnek.
Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk, és a szegénység mérésére összeállított 20 mutató közül 10 alapján az utolsó három ország közé sorolnak minket. Magyarország a 27 tagállam közül jellemzően a 25-27. helyen van. Sok esetben csak Bulgáriát, Romániát, esetleg Litvániát tudjuk „megelőzni”. A 20 mutató többségében az elmúlt években általában az EU többi tagállamához képest is romlottunk, beleértve azokat az országokat is, amelyekkel együtt csatlakoztunk 2004-ben. Utóbbi országokhoz képest annyival romlott a helyzet, hogy a többiek „elszálltak” mellettünk a tanulmány szerint.
A legalsó tizedbe tartozó 1 millió fő havi jövedelme 2012-ben még névlegesen is valamelyest csökkent 2010-hez képest, nem egész 25 ezer forint volt. A társadalom összes jövedelméből az alsó 1 milliónyi 10 százalék csupán 3 százalékot szerzett. Egészen a hatodik tizedig mindenki kevesebbet kapott, mint az arányos rész – vagyis a „középosztály” zöme is. Csak a leggazdagabbak tudtak az arányosnál jóval többhöz, az összes jövedelem 24 százalékához jutni.
155 000 huf átlagbér. amúgy nettóban?
-
g@bo
nagyúr
válasz Mercutio_ #22077 üzenetére
magyarország soha nem volt kapitalista, gyárakkal, munkásokkal... iparunk se volt, sőt, olyan politikusaink vagy polgáraink se, akik szó szerint vérüket adták a hazájukért.
most mi a kép? dolgozni nem akaródzik, mert nem is fizetik meg, lopezlopaz, sopánkodás savanyodás.
naugye.
te is szívesebben tanulnál majd dolgoznál svájcban mint óramíves, mint itthon.
haverom kanadában nem szégyellte, hogy lakatos meg hegesztő melót tolt és jól is élt belőle. itthon kerülte a szutyokmelót bagóért, mint sokan mások.
ki a hibás?
-
g@bo
nagyúr
ausztrál dolcsin már nettó 10% a profit. 200 huf volt május tájékán...
usd és cad is szépen hoz. nem ugy mint a bankbetét.forint/eur mire fog rohadni? 320/330 meglesz?
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #21881 üzenetére
szerintem a nyitó ár harmadolódik, és norbi előtte jól kiszáll haszonnal.
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #21850 üzenetére
leülnéd, sikosító nélkül??
-
g@bo
nagyúr
Il ferro féle matricázást kéne inditani, tuti lenne pár idióta megint. mindig van.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #21697 üzenetére
svájcban elmész fodrászhoz 200 frankért, majd kihív téged, a villanyszerelőt, és lecserélsz neki egy kismegszakítót 220 ért.
a magyar levágja a saját haját, és agyonvereti magát egy izzócserével. majd mindenki éhendöglik.
-
g@bo
nagyúr
" 3,3 millió szegény országa lettünk - Index
A "vezér" nem csak az államadósságról beszélt a páneurópai pikniken, hanem a bérekről is. A miniszterelnök azt mondta, hogy az uniós átlagbéreket a magyar „hamarosan”, illetve „belátható időn belül el fogja érni, hogy ha a mostani gazdaságpolitika folytatódhat”. Igaz, azt is megemlítette, hogy pontos dátumot nem mondana, mert az felelőtlen ígérgetés lenne. Amit a bérekről most tudunk: 154 ezer forint az átlagbér, ami több, mint tavaly ilyenkor, de 310-es árfolyamon számolva 497 eurónak felel meg – az unióban ennél csak a román és a bolgár havi nettó kevesebb (mindkettő 400 euró alatt volt tavaly), a környékünkön a visegrádi államokban 680-705 euró között változik, míg Szlovéniában eléri az 1000 eurót. "
szerintetek mikor lesz az ojró 300 alatt?
-
g@bo
nagyúr
vagy nem.
no, és melyik a jobb? az alacsony kamatú megbizható... és "likvid" állampapir, vagy a kp?
szerintem érdekes bárkában ülünk.
sonar, 310 / 312. megfelelő helyen kell váltani. ha nagyobb tételben tolod, akkor akad megfelelő váltó is, aki rugalmasan kezel dolgokat. nem ez, de jól vált. [link]
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz PhoenixSzG #21351 üzenetére
államkötvény... vegyék ojrót, aztán ha beszakad a forint egy hó alatt kaszálsz annyit, mint a kötvényekkel 4 év alatt.
-
g@bo
nagyúr
válasz fokukac #21347 üzenetére
reménykedtem benne, hogy 320-ig megütik... egyelőre elmarad, majd ősszel?
egy font is közel már 400. röhej. a banki kamatok meg béka segge.
nem tudom ez az irány jó e, mindenesetre megnyugtató hogy az önkormányzati választásokig nem lesz adóemelés.
remélhetőleg utána viszont bőven rádupláznak. már nincs pl. nyugdijpénz...
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #21057 üzenetére
ha van egy lakásod, eladod... holtodiglan haszonélvezeti joggal.
valaki meg vár rá 40 évet, hogy elpatkolj.
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #21055 üzenetére
a haszonélvezeti jog hibátlan. gondol el, minek tulajdonjog, tulajdonképpen egy lakás, ha életed végéig használhatod? nem áll benne a lé, és az asszony nem szedi válásnál el.
-
g@bo
nagyúr
én cnc esztergályos voltam 5 évig, majd váltottam, mert többet kerestem irodai munkával mint 2 műszakban a gép mellett.
most -jópár évre rá- rákérdeztem mennyi az annyi, haver röhögve mondta, hogy keresnek az ikarus járműjavitóba embert, havi 100 nettóé.
cnc melóst. hátt f@kk ú.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
pontosan ugyanezt tapasztaltuk mi is. a lidl megjelenésével orrbaszájba vásároltunk ott, azóta az áraik duplázódtak, minőség meg... itt ott kétes. egy bevásárlás max 10 ropi volt / 7-8 éve? / de az 2 hétre is kifutotta olykor.
most 16000 kajajegyet eltapsoltam a teszkóban, és 2 hét alatt egyedül felzabáltam mind. sajt, szalámi, vajkrém, hús, tej... semmi, de semmi extra.
fizetésem 2007-ben nettó 100 most nettó 109k. ez lúzerség, tudom.. ez a szféra.. alapvetően gyalázat, miként csúszunk le, és etetik meg a néppel a jobban teljesit dumát.
iszonyú szarul teljesitünk.
-
g@bo
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #20574 üzenetére
mondjuk albérletért nem kell pengetni, csak rezsi. bkv bérlet önköltséges, káffétéria havi 10k.
csak azért kérdem, mert vagy én vagyok totál hüje, vagy annak is néznek. de ha többen mondják, elhiszem...
-
g@bo
nagyúr
ez azért van, mert ausztriával azonosítod a régiót. de nyilván nyamibb.
de nekünk budapest jutott, és az esélytelenek teljes nyugalmával álllítom, az elkövetkezendő 20 évben sem látunk érdemi előrelépést. aki ezt már felfogta, szépen elhúzott nyugatabra melózni, és nem londonba a burgerben mosogatni, valami értelmesebbet. bár a mosogatás kezdetnek jó lehet.
jelenleg a legjobb befektetés a nyeltanulás, és egy jó szakma.
-
g@bo
nagyúr
válasz fokukac #20507 üzenetére
" mintha nem tudták volna, hogy mi vár rájuk "
sokat nem tudták, így nyeljük a cuccot mind.. kár, hogy igazi/jó alternativa nincs. árprilistól csak a copóálarc cserélődik, ahogy ez megy 24 éve.
de, hogy a témánál is maradjuk, részemről a lét még mindig valutába és vánkos. ( vánkos helyett széf, gödör, parketta alá, akármi )
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #20481 üzenetére
tudom mi a tranzi adó, de az 1% nem korántsem ezrelék.
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #20479 üzenetére
nem értem. mindenesetre a saját pénzed felvételéért ez pofátlan.
a bankhasználat luxus.
ilyen kondiciókkal a vánkosbank simán versenyképes. -
-
g@bo
nagyúr
válasz fokukac #20432 üzenetére
az mnb nek infláció kell, ami szvsz bő nyállal van csak a rezsicsökkentéssel szépen elfedték.
ettől még a hús sajt benzin drágul, lehet, hogy a női kosztüm árra csökkent.összességében téboly ami ebben az országban megy, mindegy, lehet egyet rúgni valakikbe áprilisban és nyúlhatunk bele ismét a meleg guanóba.
díszes társaság mind.
-
g@bo
nagyúr
egyenesági rokonok között pl. illetékmentes az ingatlan ajándékozás. nem egyenes ág a testvér, hanem oldal.
ilyenkor ajándékoz fater muter, és ő ajándékoz tesó. 150 ropiról semmi papirt nem irnék, egyszerűen nem tétel. ez kb vonatkozik 500k ra is..... ha veszel egy kéglit, és lesz hirtelen plusz 2 millád, azzal megtalálhat a navocska, ott lehet papirozni a manővert kölcsönnek.150 000 felett volt / van valami ajándékozási illeték, de nem úgy kapod a lét, hogy 10 részletbe 50 et? és kölcsön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla