- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz concret_hp #15098 üzenetére
Keress mast, minden szurore van tobb tucat talalat...meg ha arsavra szursz, ki se jonnek az ilyen kellemetlen talalatok .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
concret_hp
addikt
válasz DeFranco #15097 üzenetére
ja csak amikor amit látsz arra nem mondanál be árat mint vevő, mert kb. a kétharmadát se mondanád, mint amit kérnek érte, az azért kemény tehát kb. alkuig se juthat el a történet
persze az is lehet, hogy nekem vannak naív elképzeléseim
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #15095 üzenetére
Úgy olvastam (pont ma) hogy az átlagos áresés ~9%, a panelok esetében ~13. [link]
Ez van. Lehet engem is meg fog csípni, ha cserélni lesz sor, de a tulajdonolt lakás áresése még mindig a legkisebb rossz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz concret_hp #15095 üzenetére
Hat nekem nem sikerult, 4 ev alatt akkorat buktam vele mint a haz, es ennek a fele igaz
-
válasz concret_hp #15093 üzenetére
Jo volt a leosztas fonok?
-
DopeBob
addikt
válasz lajafix #15088 üzenetére
Nem sok értelme van külön kiemelni a SZJA kulcsot. Átlagbérnél kicsit többet keresek. A bruttó bér szerintem se engem, se a munkaadót nem érdekli, engem a nettó érdekel, őket meg, hogy én mennyibe kerülök a cégnek.
Pont a fele jut el hozzám a munkaadóm összes költségének...
Ez még mindig nagyon durva arány...
MZ/X
-
lajafix
addikt
válasz Ringman #15002 üzenetére
honnan tudjam? annak örülök hogy a megfizetett fehér munkát nem sújtja az eddigi rablás. Ez tudom elfogadhatatlanul bonyolult jónéhány embernek. A rendszer természetesen egészében szar, mert nem konzekvens. De az egykulcsos elem jó. persze be lehet vezetni évi 5-6 misi felett egy magasabb (értsd nem 40%+) kulcsot de attól nem lesz annyi bevétel, amit a kőnaivok remélnek.
@:
"Ui. a másik témához: lehet itt vitatkozni, hogy jó-e az egykulcsos, de a jelen körülmények között mi értelme van pl. kivezetni a (fél)szuperbruttót, így?
Ezzel az állam lemond 110 milliárd Ft-nyi bevételről, ugyanakkor ezt a lóvét beszedi a bankoktól és a közműcégektől, extra sarc formájába"
te is tudod kukac hogy a kiadási oldal szentsége miatt van a bevételi kényszer."mégis úgy érzem, hogy nekem megérne havi néhány tízezer forintot az, hogy egy normálisabb, jobb jövőképpel rendelkező országban éljek, ahol nem érzem azt, hogy az élet minden más területén a véremet szívják a 27%-os áfával meg a telefonadóval, meg a tranzakciós illetékkel, meg a jövedéki adóval."
te is tudod hogy nem ezen múlik. Amikor vagy majd 100 rugóval többet fizettél akkor még plusszban egy nagy eladósodás is volt amit elfelejtesz hozzászámolni(pedig neked kell azt is kicsörgetni), mert azt milyen szar kijelenteni hogy néhány tízezer helyett, néhány százezer kellene havonta plusszban a te általad álmodott 'normálisabb jobb jövőképp' . ui: igény sem volt rá soha.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz amargo #15000 üzenetére
"ját magad intézd sorsod."
Londonban, ha munkanélküli leszel, akkor x hónapig fizetik a lakbért is helyetted. Minden ujjépítésű ház x%-át szociálisan rászorult kapja meg. Én nem tudok arról, hogy ilyen nálunk lenne."Magyarországon egy életen keresztül lógathatod a lábad egy állami hivatalban azt gondolva hogy amit teszel hasznos, 32 év átlagmunkaviszony után elmehetsz nyugdíjba a nyugati átlag másfélszeres helyettesítési rátájával átlag 18 év nyugdíjra, orvoshoz elég bemenned anélkül, hogy érdemit fizetnél érte(na ezért általában nem is kapsz sokat) és még azért találhatsz olyat ami nyugaton nincs természetesen: pl az általad felsorolt, adófizetésért járó állami szolgáltatásokat. (nálunk jelentős még mindig a szociális lakás). Mindezt mutatja a az 50%os redisztribúció, nem is marad megtakarításra, fejlesztésre.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #15077 üzenetére
"az lenne az inflációs kockázat, hogy túl sok pénz kerül a rendszerbe hitelezéssel, de a bankok nem nagyon hiteleznek, tehát nem sokat számít "
az inflációt a várakozások (értsd: az állami költségoldal kiszámíthatatlansága) nyomta, nyomja és fogja még sokáig nyomni. Nem rémlik, hogy az elmúlt évtizedek maygar inflációját jelentősen a sok pénz mozgatta volna, inkább az állam kiszámíthatatlansága. (no meg a polgárai 'naivitása')Rock'n Roll
-
attiati
veterán
Alakul az integráció. Idővel mindent látni fog a nagy testvér. Aztán majd egyszer a távoli jövőben a nagytesó mögül előbújik a keresztapa is.
-
fokukac
nagyúr
Más téma:
Már csak 2,5% a reálkamat a prémium magyar államkötvény esetében
ennek már ideje volt...
Ilyen lesz a jegybanki unortodoxia? Meghökkentő ötletek keringenek
ez utóbbi viszont szép lesz...
remélem, csak kacsa, ennyire nem lehetnek hülyék.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
_BM_
senior tag
hivatalosan nem az árfolyam az mnb célja, hanem az infláció kordában tartása
Na persze, meg a hitelesség és a kiszámíthatóság és a függetlenség. Ezeket a dumákat ismerem. Mégsem mondhatják, hogy azé tartjuk magasan a kamatokat, mert visszaoszt a templeton.
PS: Szerinted csökkenne egy dekát is az infláció, ha megemelnék 50%-ra a kamatot?
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Jó ez, ha lemegyünk 4-5%-ra, legalább már nem lesz akkora dilemma, hogy megéri e külföldön lekötni a pénzt
MZ/X
-
concret_hp
addikt
hivatalosan nem az árfolyam az mnb célja, hanem az infláció kordában tartása
egyébként akár még lehet is eszme a sorozatos kamatvágásnak. ugye az lenne az inflációs kockázat, hogy túl sok pénz kerül a rendszerbe hitelezéssel, de a bankok nem nagyon hiteleznek, tehát nem sokat számít
ill befektetői oldalról is ugye egyre inkább ösztönözne egyéb befektetésekre a bankbetét helyett, ami pörgetné a gazdaságot, csak az a baj, hogy a másik oldalról hatalmas szívás most szerintem bármilyen vállalkozást tolni (mindegy, hogy már megy, vagy újról van szó)
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
unortodox hitelkihelyezés-felpörgetés:
Duplán adóztatják a hitelezéstEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fokukac
nagyúr
tehát kontraindikátor vagy? Akkor már ketten vagyunk
a portfolio szerint a deutsche bank veszi a forintot nagy tételben
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
A forint már megint belelendült, ennyire jók lennénk?
-
amdk7
aktív tag
válasz Red_Bull #15064 üzenetére
Igen, Kamathozó.
Mikor mondtam, hogy ezt kívánok nyitni, a bankár kisasszony meg is jelezte, mosolyogva, hogy igazán más lehetőségük nem is nagyon van.
Talán azért jók, mert:
- 0Ft
- Nincsen semmilyen megkötés (pl.: munkabér érkeztetés vagy aktív bankkártyahasználat, stb.)
- Akció nélkül is tűrhető kamatot adnak.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Red_Bull
aktív tag
Kösz a válaszokat Vagy megosztom vagy pedig lekötöm az egészet még nem döntöttem
amdk7:: Mia neve pontosan annak az AXA-s bankszámlának? Kamathozó bankszámla?
-
attiati
veterán
válasz atillaahun #15061 üzenetére
Ja, én is elterveztem, hogy 1 hét múlva jár le a betét máshol és időben elkezdem intézni a számlanyitást és még így is sikerült túlcsúszni több nappal a lejáratot. Az tetszett a legjobban, hogy legeslegutolsó lépésként felhívtam őket az aktiválás miatt, mert már nem bírtam várni tovább. Sikerült is. Erre másnap felhívnak, hogy most alkalmas e az időpont az aktiválásra?
-
stangli
senior tag
válasz atillaahun #15061 üzenetére
na nekem ezért nem lesz axa számlám
-
atillaahun
veterán
Nah igen, én is megnyitottam azóta, csak kiküldték ezt a hülye jelszavas papírt, amin felidegesítettem magam, hogy ilyenekkel megy el egy hét, beleírtam nekik választékosan megfogalmazva, hogy ez egy baromság és tosszák meg a papírjukat. Majd rá még egy hétre telefonált az ügyintéző hogy köszönettel megkapták a jelszavaimat, ugyan diktáljam már be őket a számla élesítése végett, nekem meg már fogalmam se volt mit írtam bele, úgyhogy azóta van egy üres bankszámlám ingyen.
Asszem fel kellessz hívjam őket, hogy esetleg nem küldenének-e egy új papírt.
Egyébként hajrá axa.[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
válasz Red_Bull #15057 üzenetére
Én is hasonló cipőben jártam...
HUF-ban hagytam, de nyitottam egy 0Ft-os számlát az AXA-nál (enni nem kér ) és ott kötöttem le. Még bankkártyát sem kértem, hozzá, mert a jelenleginél is jó bankolni, csak a megtakarításokat nem díjazzák. A fenti bank 7.75%-ot fizet.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Red_Bull
aktív tag
Van kb félmillió megtakarításom, valószínűleg nem nyúlnék hozzá legalább 1 évig , de az is lehet hogy több év. Érdemes szerintetek átváltani valamilyen stabil devizába (aztán elásom )? Pl: CAD
Vagy pedig a mostani bankomnál kössem le (6,25% a kamat) ?
Melyiket javasoljátok a 2 közül?
Annyi célom van vele,hogy legalább tartsa meg az értékét, pár év múlva is ugyanennyit érjen... -
-
-
stangli
senior tag
válasz stangli #12355 üzenetére
lassan de biztosan jön, hisz elkezdték a pr-t is nyomatni...
-
_BM_
senior tag
válasz FehérHolló #15048 üzenetére
Ez már a tőkén alapuló érdekérvényesítés témája.
-
stangli
senior tag
konkurencia? nyitsz egy fasza turit, egy fasza helyen, és egy hónapon belül rád nyit a háda, oszt nézheted magad... habár én nem turizok, de egyre több kolléganő panaszkodik egymásnak, hogy egyre szarabbak a hádában a cuccok... ebből az következik, hogy ott is csökken a színvonal.
[ Szerkesztve ]
-
LucaToni
tag
100millio huuu azért nem ilyen összegekre gondoltam ennyi pénzt meg nem is láttam egy helyen
Valószínű kulfodre tennem a pénzemet egy bankba na jó viccet félre teve Arany ezüst és műszaki zálogba, fektetnem durván 3-3 boltot nyitni mind2 tő -ből Budapesten KB azt 10 millióból meglehet nyitni. Ezzel olyan 1 év alatt 30-40Milliot össze lehet szedni, Mivel sok cigány van ok pedig hülyék a műszakihoz aranyhoz és sok máshoz fillérekért meg lehet venni tőlük barmit
Eladó fa nálam és ingyenes fakivágás!
-
LucaToni
tag
DE ha az embernek van egy kis esze bárki kereshet pénzt mert igazabaól csak egy kis meg takarítás kel hozzá és beszélőke. PERSZE EBBŐL AMI A LEGNEHEZEBB AZ A MEGTAKARÍTÁS HISZ AMILYEN HELYZETBE VAN EZ AZ ORSZÁG ......... stb hisz eladni mindenki tud
[ Szerkesztve ]
-
LucaToni
tag
Nem????? akkor te nem értesz a kereskedelemhez vagy, még nem dogoztál benne kereskedelemből év századok óta meg lehet élni, csak olyan dogot kell forgalmaznod amire van kereslet értelem szerűen nem élelmi szer ipar mert abba elnyomnak a multi nacionális nagy vállatok .(tesco stb...)
[ Szerkesztve ]
-
LucaToni
tag
Szerintem ha egy embernek van X meg takarított pénze , érdemes meg duplázni én személy szerint befektetnem egy boltba olyanba pl amihez értek ha ruha ruha bolt nyitás ha műszaki műszaki bolt nyitás. De hogy egy bankba vagy valami bróker kezébe agyam azt soha max ha csak nem annyi meg takarított vagyonom van hogy nem gond ha elbukok X milliót
-
fokukac
nagyúr
válasz FehérHolló #15017 üzenetére
Nyilván sehol, de nekem van lehetőségem kedvezményesen, középárfolyamon váltani.
Nem spekulálok, nem forexezek, hanem most már hónapról hónapra euróban teszem félre a megtakarításaimat, amikor olyan az árfolyam. Ez jelzi, hogy mennyire bízok abban, ami itt zajlik.
Nyilván ennek vannak hátulütői (a kamat), meg kockázatai is (mi van, hogyha tovább erősödik a forint), de szerintem annak 10-szer kisebb a valószínűsége, hogy bemegy 275 alá, mint annak, hogy 290 fölé megy nem olyan sokára.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
g@bo
nagyúr
válasz FehérHolló #15023 üzenetére
most nem szabad eurót venni, bedől ez a rohadt eu, forint a tuti.
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #15020 üzenetére
Az elmúlt fél évet nézve az eur/huf középárfolyam minimuma és maximuma között ~10 forint volt. 2 forintos vétel/eladási árkülönbséggel számolva legfeljebb 3%-ot lehetett rajta nyerni, a kockázata meg elég magas.
Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
-
stangli
senior tag
A knorr is leépít a többi multival együtt, ez több munkanélkülit jelent, és az mvm majd árat emel paks2finanszírozásáért... szép mayák utáni idők jönnek
-
concret_hp
addikt
nem nagyon értem a kérdést, bp-n csomó helyen 2 ft van a vétel eladás közt.
-
attiati
veterán
Rejtegetni kellett a gondokat, meg kellett lovagolni a globális long trendet. Nem volt leminősítési hullám a világban. Az egész pénzpiac teljesen szubjektív dolog. Ha kell a jót látod bele, ha kell a rosszat.
Most a hátrányokat kell kihangsúlyozni (az még nem tiszta nekem, hogy az esés beindítása miatt vagy a jó ft long beszálló szint legyártása miatt)Még mindig nem törte az emelkedő trendjét az eurhuf és láthatóan nagyon védik minden kommunikációs eszközzel, hogy ne is sikerüljön törnie. De ez a trükk most önmagában kevés lesz a nemzetközi piacok esésének beindulása nélkül.
ami fontos: kormányzati szinten ezt a szituációt most észre kell venniük és háttérbe húzódni. Nem szabad újabb okot adni, és akkor nem éri el a célját ez a pozícióból beszélés.
(devizatartalékkal, leendő jegybankelnök személyével óvatosan kell most bánni. Lehet kormánypárti, de szakmailag hiteles és elfogadott személy legyen. Ha ezt most nem veszik észre, akkor nem elég dörzsölt politikusok.)[ Szerkesztve ]
-
-
fokukac
nagyúr
válasz Ringman #15011 üzenetére
"A szaktárca hangsúlyozza: a jövő nem a spekulánsokról, hanem az országokról és a termelésről fog szólni. Magyarországot azok a befektetők minősítik, akik tőkét hoztak ide, mint például a Daimler, az Audi, a Knorr-Bremse, az Alcoa vagy a Coca-Cola."
azért ilyet mondani, ehhez pofa kell.
tolonganak a befektetőink, elvégre 20 éves mélyponton van a beruházási rátánk...
egy új sincs köztük... és mind évekkel ezelőtt döntötték el, hogy idejönnek, a bővítésre pedig a bőkezű támogatás ösztönözte őket...[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #15009 üzenetére
NGM: "Mindezek alapján eljött az ideje, hogy a spekulánsok egyik lobby intézménye, a Standard&Poors önmagát minősítse le."
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
valakik játszanak a forinttal
-
fokukac
nagyúr
válasz #24334592 #15003 üzenetére
jótékonykodnak ők, csak a haverokkal.
meg azzal a réteggel, amit a bázisnak gondolnak...Ui. a másik témához: lehet itt vitatkozni, hogy jó-e az egykulcsos, de a jelen körülmények között mi értelme van pl. kivezetni a (fél)szuperbruttót, így?
Ezzel az állam lemond 110 milliárd Ft-nyi bevételről, ugyanakkor ezt a lóvét beszedi a bankoktól és a közműcégektől, extra sarc formájában.
[link]A bevétel szempontjából az egyenleg nullás, de mégis káros az összkép, mert az üzleti bizalom, valamint a pénzügyi szektor tovább rombolása áttételesen sokkal nagyobb kárt okoz. Ez pontosan mutatja a rövidtávú szemléletet...
és ez megy már 2,5 éve.
Tudom, lehet, hogy hülyén hangzik, de annak ellenére, hogy pl. engem is kedvezően érintenek az elmúlt évek adóváltozásai, mégis úgy érzem, hogy nekem megérne havi néhány tízezer forintot az, hogy egy normálisabb, jobb jövőképpel rendelkező országban éljek, ahol nem érzem azt, hogy az élet minden más területén a véremet szívják a 27%-os áfával meg a telefonadóval, meg a tranzakciós illetékkel, meg a jövedéki adóval...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz lajafix #14987 üzenetére
egyébként hol a feljett világban olyan adórendszer, ahol a flat tax mellett nincs vagyon/ingatlanadó, továbbá ez az adókulcs még sem állandó, mert akár 0% is lehet több gyerek nevelésénél, valamint az teljes elvonás mértéke a nyugdíjmaximum miatt degresszív?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen autót vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés