- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
junior tag
válasz
4Grider #1884 üzenetére
Analog fovonalam nincs keznel, szoval az en tesztem nem biztos, hogy relevans. Kiprobaltam egy vodas szamrol hivtam a PBX-et, a CLID 003670 formatumu. KIprobaltam egy pannon simrol is, ott 003620 formatumu.
En lehet csinalnek egy regexpet es a 00[2357]0[2-9][0-9]{6} (vagy hasonlo, nem biztos, hogy teljesen korrekt a regexp) szamokat attranszformalnam 06<eredeti hivoszam vege> formatumba. Ha mazlid van, akkor semelyik erintett orszagban (20, 30, 50, 70) nem valid telefonszam amugy sem a hat szamjegy, mert tul rovid, szoval lehet, meguszod.
Esetleg, a 00 es a [2357]0 koze beszurnek egy 36 -ot, igy ujra hivhatova valik.
-
4Grider
nagyúr
Asterisk alapú (Grandstream) telefonközpontba beérkező analóg hívásoknál a One Magyarország felől érkező hívások CID-je 00-val kezdődik, míg a Yettel, Telekom és exDigi hívások 06-al kezdődnek. A One-hoz korábban hordozott 20-as, 30-as és 50-es számokkal is így van, tehát mondjuk egy One-nál lévő 30-as hívószám 00301234567 formátumú hívószámazonosítóval jön be. Így utóbbiak nem visszahívhatóak, hiszen a 0030 nemzetközi hívást jelent Görögországba, az utána jövő 7 számjegy meg görög híváshoz kevés (no meg nem is szeretnénk 30-as számokat Görögországban visszahívni).
Valakinek van ötlete, hogy mit csináljunk ezekkel?
Máshol is gáz a One számok hívószámainak megjelenítése analóg fővonalakon? -
laracroft
senior tag
Sziasztok
Újab kérdésem lenne a guruk felé
Beállítottam, a Missed Call Notification-t. A cél az, hogy mindenképpen kapjunk infót ezekről a hívásokról. Ez email-ben meg is történik, ha csengés közben kinyomom.
Viszont többször előfordult már, hogy nem jött email.
Azt vettem észre, hogy akkor nincs email küldés, ha a telefonáló végigvárja a Ringer Group/Ring Time értékét. Ilyenkor egy üzenetet mond be, hogy vissza fogjuk hívni, bla, bla.
Hogyan tudnám beállítani, hogy ilyenkor is legyen email küldés?
előre is köszi -
whbear
senior tag
válasz
Genius007 #1881 üzenetére
A Groundwire kényes erre már én is szívtam vele. Account, Advanced Settings, NAT traversal. Itt kellene kísérletezni de ha végképp nem megy akkor kell csinálni egy stun/turn szervert és akkor biztosan jó lesz. Amúgy is az a tökéletes megoldás, Openfire alól is így használom a Klienst. A legegyszerűbb pl a xirsys.com itt ingyenes 500 MB amit kb telefonon soha nem lehet élérni. Ez magától vált stun/turn, mindkét helyre ugyanazt kell beírni és ami előnyösebb kiválaszrja magától Amúgy is csak a turn adatot számolja.
Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
Genius007
őstag
Oké de akkor a sima Softphone és a Zoiper miért jó oda vissza?
Ha pedig NAT probléma, akkor tudsz esetleg segiteni benne, hogy mit és mire állitsak - állitsunk benne hogy jó legyen?
Előre is köszönöm!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
kisuttoro #1878 üzenetére
Mármint ezt hogy érted?
Ha innen Thaiföldről én hívok valakit a gsm gatewayen keresztül (ami otthon van Magyarországon) akkor minden szuper, ha engem hívnak azon keresztül akkor semmit nem hallok én se, és Ő sem. De ez is csak az Acrobits Softphone appnàl van.Zoiperbe, sima Softphoneba, stb halljuk egymást bárki hív bárkit, de ott amint billentyűzárra kerül a telefon, nem jön ertesítés a hivasról. Hiába vettem meg a premiumot
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
instantwater #1876 üzenetére
A Groundwire es a Acrobits Softphone ranezesre ehkte ugyan az.
Megvettem azt is, hátha, lezárt módban igen csörög az is ami nagyon szuper, viszont annál is az van mint az Acrobitsnál hogy ha én hívok akkor mindenki mindenkit hall, de ha engem hívnak senki nem hall senkit.Próbáltam VPN-el is, mert otthon csinaltunk a serverunkon mielott eljottünk, de azzal sem jó:/ Pedig a VPN mukodik.
[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek
Megvettük az Openvoxos 2 portos Gsm Gatewayt, beállítottuk minden szuper vele. Az sms-t megakartuk úgy csinálni hogy emailt kapjunk róla, es ha az emailre válaszolunk akkor az ügyfél sms-t kapjon. Azt sikerült megcsinálni hogy kapunk az sms-ről emailt, azt össze is reszeltük a gmaillel, telefonon jön róla értesítés, de a válasz részét már így nem sikerült egyenlőre összehozni, de ez a kisebbik gond.
A nagyobbik az hogy akár a SoftPhone akár a Zoiper alkalmazást használjuk, simán tudnak hívni, én is az ügyfeleket, de mindezt csak akkor ha az iPhoneom fel van oldva. Amint billentyűzárra rakom, és eltelik 1-2 perc az a tünet jön elő, hogy hív az ügyfél, nála egyet kicsörren, és utána foglaltat jelez.
Nálam pedig semmi jele annak hogy hívott volna valaki.
az applikációba ha elindítom akkor jobb felül a kis térerő antenna piros, de 1sec múlva hogy bereggel zöldre vált.Megnéztük a Softphone app logot is, és az alábbi van benne ismerösöm szerint aki beállitotta.
“Timeout...
sikeresen beregisztrál, a resp200 az ezt jelenti.
(Ha bármi más lenne mint 200 az baj lenne)
Aztán a keepalive él, mert még tart az érvényességinideje. De amikor küldene hívást arra a kliens nem válaszol aznopenvoxnak. Ezt követően van a route clearing, mert hogy nem elérhető.
Azért csörög ki, mert a route az openvox felől él. De amikor érzékeli az openvox hogy mégse törli és foglaltra átvált.
Megoldás:
Valamit még állítani iphone oldalnon. Vagy nyitva tartani a telefont vagy egy másik telefont Powerbankkal ami elég kényelmetlen, tudom...”
Van esetleg valami ötletetek?Redditen olvastam hogy van másik app ez az Acrobits Softphone, ez már olyan szinten jó hogy jelez mindig, viszont ha én hivok mindenki hall mindenkit, de ha engem hivnak es felveszem akkor senki nem hall senkit.
Codeceket már néztem, ugyan olyan sorrendbe tettem őket mint Zoiperbe meg a másikba ami jó volt ilyen téren, de akkor se müködik a hang része ha engem hívnak.
Pedig milyen a másik kettőnél ilyen probléma nincsen, sanszos hogy nem az OpenVox GSM Gateway vagy a telefonom a szarHang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
itanczos
senior tag
válasz
laracroft #1869 üzenetére
Nincs előttem, de a telefonban kell beállítani, hogy melyik alert info-nál melyik csengő hang szólaljon meg. Nem elég a freepbx-ben beállítani az alert info-t.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
whbear
senior tag
válasz
laracroft #1869 üzenetére
Köszönjük a megosztást. Én azzal küzdök, hogy nem tudom beállítani az Incoming Routes-ben sehogy sem, hogy adott Trunk csak az egyik kijelölt Extension-on csöngjön ki. A cél Extension-t ki tudom választani, de az összes Trunk bejövő hívása beesik rá.
Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
laracroft
senior tag
válasz
laracroft #1868 üzenetére
Ok, közben megoldódott...
Hiába állítottam a FreePBX-en az Alert info-t. A Grandstream telefon Ringtone Matching Rule-hoz kellett beírnom pl azt, hogy [2]xx (minden 3 jegyű telefonszám, ami 2-essel kezdődik) és ehhez kiválasztani egy egyedi csörgéshangot.
EZ a leírás segített a megoldásban.
Gondolom ez nem így kéne hogy működjön, de jelelnleg csak így megy.
Mondjuk a Grandstream egyedi csengőhangok igen vérszegények... -
laracroft
senior tag
Sziasztok, boldog új évet
Megint lenne egy kérdésem.
Szeretném elérni, hogy az internal hívások más csengőhangon szólaljanak meg, mint az external hívások.
A guglis keresésekből azt olvastam ki, hogy az Alert info lesz az én megoldásom, de hiába állítom az extension-nél, illetve az Incoming Routes-nál semmi változás nem történik.
A telefonoknál be van állítva, hogy ne ignorálják az Alert info header-t.
Valamit rosszul gondolok, vagy bénázok?
Előre is köszi -
laracroft
senior tag
Sziasztok,
Nálatok nem fordultak elő ilyen "ghost" hívások? Nálunk az egyik melléken (219) többször is előfordul, hogy egy nem létező belső mellék (001) hívja. Más fórumokon ajánlották, hogy titlsam az UPnP-t. Ezt megtettem, de még így is előfordul.
Ez ellen van vmi jó megoldás?
Meg egyébként is miért vannak ezek?
köszi
Boldog Karácsonyt -
itanczos
senior tag
-
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Nagy örömöm, végre működik élesben a FreePBX szerverem.
A vodafone sajnos kb 1 évig húzta az időt, hogy végre hordozni tudjam a számainkat. Agyrém pl szerintük a 4 vonalból 3 nem is létezik (már megszűnt 5 éve), pedig működtek és számlákat is küldtek, persze nem arra cégre, amire kellett volna. Gondolom ez a keveredés az UPC-Voda átalakuláskor történt. Akkor sikerült megoldani, mikor bevontuk a fogyaszóvédelmet is a bizniszbe...
Mégegyszer köszi a segítségeket, főleg @itanczos kollégának -
sz.balazs.95
veterán
-
takbal
csendes tag
Ahhoz, hogy a caller ID is működjön, ez is kell még:
Caller ID Scheme: ETSI-FSK during ringing (és az FXS-en is ugyanez, ha az analóg készülék tud számkijelzést)
Caller ID Transport Type: Relay via SIP From
Number of rings: 2 (előbb rosszat írtam, 1-gyel gyorsabban tárcsáz, de nem megy át a szám az FXO-n !)A PBX-en a trunk:
- Outbound auth
- Receive registration
Advanced tab-on:
- match (permit): a 813 IP-je / 32
- Match Inbound Authentication: auth usernameAsterisk SIP settings-ben:
- wireguard LAN range legyen Local Networks-ben
- Endpoint Identifier Order: auth_username kezdjenJa és persze secret-ek, SIP username-ek mind passzoljanak a HT813-on és PBX-en.
Kellemes trial and error volt ezeket kibogarászni ...
-
takbal
csendes tag
Sikerült amúgy végül felállítani a HT813-at FreePBX-szel. Zoiper kliensek + wireguard.
Ráment vagy két munkanapom, amíg mindent belőttem az IVR-ig bezárólag, de most már mindenki ingyen (pontosabban a fix vezetékes havidíjunkért) hívhat számot a mobiljáról, már amíg van nete.
Ha valaki más is megpróbálja, van néhány alapbeállítás, amit át kell rakni a HT813 FXO portján hogy működjön a FreePBX-szel, és neten nehéz megtalálni a jó megoldást. Ezek:
Number of rings: 1
PSTN Ring Thru FXS: No
Wait for Dial-Tone: No
Stage method: 1 -
biggabo
csendes tag
Sziasztok!
A kérdező eló bejegyzésének, első modatára reagálék.
"Hatfős családnak szeretnék korlátlan hívást megoldani a mobiljukra."
Az egyszerűség kedvéért, ha csak a 6 fós család egymás között akar telefonálni, szimplán ajánlom az ephone (ephone.ch) szolgáltatót. Van Trönk is, ha kell. Mi is így haználjuk hivatalosan a szolgáltatásukat. De ha külön veszed a családtagokat, külön hívószámra, kérhető menütérkép és IVR (felolvasó menü) szolgáltatás is tőlük. Egyszerű SIP protkolon be tudod lőni a szolgáltatásukat. Maga a hívószám megléte havi 99 HUF. Ha csak egymás közt beszélnének (6 db ephne szám, a Lindphone app-on keresztúl) az díjmentes, és havi 6*99 HUF Bruttó. Szerintem, ez is elgondolkodtató lenne. Esetleg segítettem ezzel kapcsolatban?HA esetleg segítség, vagy pontosítás kell. Írj rám.
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok!
A kérdező eló bejegyzésének, első modatára reagálék.
"Hatfős családnak szeretnék korlátlan hívást megoldani a mobiljukra."Az egyszerűség kedvéért, ha csak a 6 fós család egymás között akar telefonálni, szimplán ajánlom az ephone (ephone.ch) szolgáltatót. Van Trönk is, ha kell. Mi is így haználjuk hivatalosan a szolgáltatásukat. De ha külön veszed a családtagokat, külön hívószámra, kérhető menütérkép és IVR (felolvasó menü) szolgáltatás is tőlük. Egyszerű SIP protkolon be tudod lőni a szolgáltatásukat. Maga a hívószám megléte havi 99 HUF. Ha csak egymás közt beszélnének (6 db ephne szám, a Lindphone app-on keresztúl) az díjmentes, és havi 6*99 HUF Bruttó. Szerintem, ez is elgondolkodtató lenne. Esetleg segítettem ezzel kapcsolatban?
-
garga01
őstag
Nem kötelező az app-ot használni, bármilyen voip eszköz (v más app) tud hozzá csatlakozni. Csak ha netről (kívülről) akarod elérni, ki kell nyitni a megfelelő portot hozzá és engedélyezni a Fritzben, hogy kívülről is elérhető legyen. De persze amit küldtél eszköz is jó erre, csak néha olcsón be lehet szerezni a Fritz-eket.
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
takbal
csendes tag
válasz
garga01 #1851 üzenetére
Köszi, megnéztem, tényleg érdekes cég, és a box-jaik elvileg tudják is, amit keresek.
Viszont sajnos zárt az OS-ük, és az appjuk új verziói már most sem támogatják ezeket a relatíve olcsón beszerezhető régi routerjeiket. Az újak meg sokkal drágábbak, mint egy HT813.
Szóval sajnos ez nem igazán jövőbiztos, legalábbis egy standard SIP megoldáshoz képest.
-
garga01
őstag
Ha olcsóbban akarod megúszni az átalakítást, egy használt Fritzbox routert vegyél, ami xDSL-es (pl. 7390,7490), ezeknek DSL portjuk fogad analóg vonalat amit kvázi Voipra alakít. Lehet akár úgy is használni, hogy DHCP-t kikapcsolod, fix IP-t adsz neki és csak telefont konfigurálod be rajta. Lehet hozzáadni kb 10 user-t aki csatlakozik hozzá, lanon vagy akár weben keresztül.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
itanczos
senior tag
Igen, a Digi sem adja egyszerűen. Csak fix ip-vel lehet használni és csak arról az IP-ről fogad.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
takbal
csendes tag
válasz
itanczos #1847 üzenetére
Szerintem is szédületes marhaság, de hát nincs jobb ötletem.
Felhívtam a vodát, azt mondták, magán előfizetőként ne is álmodjak direkt VoIP kapcsolatról. A céges meg nagyon nem 2785 Ft/hó, inkább úgy 10-20x annyi. A telekom szintén így van vele.
Szóval nem tudom bypass-olni a felesleges analóg átalakítást, hacsak meg nem hekkelem a modemjüket valahogy. De a pass-ot biztos elég alaposan eldugták, és ha kiderül, akkor csúnya vége lesz.
-
-
itanczos
senior tag
Hát, ez jó nagy butaság, bár ezek szerint nem lehet másképp megoldani.
A telekom box VOIP-ből analógot csinál, aztán a FXO meg az analógot VOIP-ra alakítja…Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
-
takbal
csendes tag
válasz
itanczos #1844 üzenetére
Köszi! Próbálgatom a Dellmontot, de a hangminőség eddig érezhetően gyengébbnek tűnik, mint a normál hívásé. Erről a 3 EUR-os korlátlan opciójukról hallottam már pár éve, de látni még nem láttam ilyen ajánlatot.
Sajnos digi nálunk nem játszik - bár itt van az optika a ház előtt az oszlopon évek óta, de pont akkor húzták ki, amikor ellopták a céget, és így már nem kötik be. (Gondolom mert konkurrencia lenne a voda koaxnak, amit szintén zsebre tettek azóta.)
A tkom optikát viszont kihúzták ki egy hónapja, netet be is köttettem, de ők 5 ezerért adják a korlátlan telefont, ennél meg olcsóbb a voda.
-
itanczos
senior tag
Szia!
Dellmont klónoknál van néha elofizu magyar számokra havi 3 EUR-ért korlátlanul.
digi nem enged trunk kapcsolatot (ahol te mondod meg mi legyen a kimenő hívószám.
viszont üzleti vonalnál ismeretséggel engedik a VOIP-ot analóg helyett. Akkor nem kell az FXO adapter.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
takbal
csendes tag
Ööö nem értem, azzal hogy tudnak pl. a mobiljukról házon kívül ingyen hívni másik mobilszámot?
A HT813-ra elsősorban az FXO portja miatt lenne szükség, az analóg telefon ráköthetősége csak bónusz.
Az FXO-val tudom IP-síteni, és így hozzáférhetővé tenni minden neten levő kliens számára a korlátlan vezetékes vonalat, legyen az a kliens bárhol.
-
-
takbal
csendes tag
Hatfős családnak szeretnék korlátlan hívást megoldani a mobiljukra.
Tkom domino-juk van, elsősorban netre, maraton 5GB-ot veszünk mindenkinek, amikor elfogy. Egymást app-okon hívjuk. Sajnos sok ismerős fizeti a korlátlan csomagot, vagy a cégük fizeti nekik, nem szórakoznak az app-okkal, csak normál telefonon hívhatóak.
Az ötlet az, hogy a vodánál meglévő korlátlan vezetékes vonalat osztanám meg (ami havi 2785 Ft) VPN-en át. Ennél olcsóbbat nem tudtam kitalálni. Persze ezt így egyszerre csak egy ember használhatja, és az egyedi kimenő hívószámkijelzést is valószínűleg bukjuk.
FreePBX szerverünk már van egy házi IP telefon miatt+ analóg készülékünk van most a vodára dugva. Wireguard szerver van a routeren, klienst felrakom mindegyik telefonra + linphone. Ehhez vennék egy Grandstream HT813-at, amivel az analóg telefon is IP lesz.
Az egyetlen probléma a hívószámkijelzés: jó lenne, ha mindenkinél a mobilszáma látszana a hívónál. A HT813 leírásában látom, hogy az FXO portnál lehet ezt konfigelni, de kétlem, hogy a voda vezetékes VoIP átengedi majd. Valakinek van tapasztala ezügyben?
A vodánál a *31* előtaggal el lehet tüntetni a vezetékes caller ID-t, de lehet hogy csak ennyit tudok tenni, de akkor meg lesz, aki a private number-t nem veszi fel.
Esetleg egy szövegelős automatát is felállíthatok: aki vezetékesen hív vissza minket, meg kell mondja, kivel akar beszélni ("ön az x családot hívta, 1: apu, 2: anyu ..."). Így legalább az automata spam hívások is fennakadnak.
Valakinek más ötlete? Ami alternatíván még gondolkodtam, az egy Dellmont VoIP előfizetés, ott a caller ID menne rendesen, és egyszerre többen is használhatjuk. Csak az meg nem korlátlan, ami pszichológiailag nem jó telefonálás közben. Viszont a HT813 árát + havi 2785 Ft-ot többnyire aligha használnánk el. Félek viszont a hangminőségtől, megbízhatóságtól és a feltöltögetési macerától.
[ Szerkesztve ]
-
kisuttoro
kezdő
válasz
biggabo #1838 üzenetére
persze: https://github.com/mikopbx/Core/releases/tag/2024.2.28-dev
Oldal legalja -
kisuttoro
kezdő
Letölthető a MikoPBX 2024.2.28-dev ami már tartalmazza a magyar nyelvet.
-
whbear
senior tag
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Megoldva! Maradt az ephone Trunk szolgáltatóként. PIPA. A PBX közül a MikoPBX (MikoPBX) lett a nyerő kezelhetőség szempontjából, mert nem csak én fogom olykor szerkeszteni a beállításokat. A MikoPBX is Asterisk alapú, hasonló webes felülettel, de szerintem könnyebben kezelhető. Sikerült az ephone szerveréére bejelentkeznem SIP azonosítással. A mellékek is megvannak, készülékekkel tesztelve (Grandstream és Panasonic, valamint Yealink). Az éles központ majd VM-ben fog futni az egyik szeron, így a fő rendszertől el lesz különítve. Sikerült a kimenő hívások forgatókönyveit, számformátumait is megadni. PIPA. Az ephone rendszerében a napi és havi limit beállítható, valamint a nemzetközi hívások tiltva lesznek. Ahogy olvastam sok helyen sebezhetőséget látva a saját PBX házon belüli megoldásaiban, javasolták, hogy ezekkel a limitálásokkal elkerülhetőek az incidensek nagy része, mely jelentős telefonszámla díjat okozhatna. Köszönöm a segítségeteket.
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg a legfrisebb FreePBX-et tettem fel. Bejövő hívások az szépen egy adott melékre helyeztem, készülékkel (Yealink). Működik a bejövő. Azonban a kimenő hívásokat kellene megoldanom, hogy bármely melékből (2 db) az ephonnál lévő regosztrált számmal tudjam indítani. Sajnos a FreePBX elmondja, hogy hibás a telefonszám és ellenörizzem. Esetleg valaki tuud nekem ebben segíteni, ephonos trunk vonalat használók közül? Köszönöm.
-
itanczos
senior tag
válasz
Darth_Revan #1823 üzenetére
Szia, nem a GOIP-es hsz-re válaszoltam.
-
itanczos
senior tag
válasz
Darth_Revan #1819 üzenetére
Szia!
A web-es felületen nem fogod megtalálni.
Egy terminállal bejelentkezve a /var/log/asterisk/full állományban megtalálod.
A helyes IP cím akkor lesz, ha jól van beállítva a szerver és a klienseken is a NAT-olás.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz
DopeBob #1818 üzenetére
Szerintem ezt felejts el... az ISDN már annyira elavult, hogy van nem kapsz hozzá adaptereket, vagy bazi drága lesz.
Hány mellékről van szó?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
DBL GoIP tárol hívásadatokat? Azt látom, hogy rögzíti, hogy hány hívás történt, de azt is látni valahol, hogy pontosan hova történt a hívás? -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Freepbx tárolja a hívó fél IP címet ?Több gyanús VoIP hívás is érkezett a saját VoIp számomra (FreePBX szerver Ephone trunk-al), aminek szeretném megtudni a forrását. Wireshark futott a háttérben az egyik hivásnál, azonban a Wireshark SIP és RTP protokoll szempontjából is a saját PBX szerverem IP címét rögzítette, mint forrás.
Hol tudom megnézni a PBX szerveren a hívás valódi forrását ?
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, nem találtam jobb topikot ezért próbálkoznék itt, nincs ismerettségem ilyen téren: tud esetleg valaki céget ajánlani a következő feladatra? Egy meglévő ISDN vonalat szeretnénk kiváltani SIP trönkkel, a meglévő digitális alközpont maradna, fővonali oldalon kellene megoldani a ISDN-SIP illesztést.
Köszönöm
MZ/X
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Látom ez a topik nem nagyon pörög, azért remélhetőleg jár majd erre valaki.
Vezetékes számot be tudok valahogy állítani Local Accessnek? Ez a hívás jobb minőségű, mint az internetes, de közben a percdíj is ketyeg. Igaz jelzik is, ez akkor jó ha van ingyenes helyi hívású előfizetésünk. Nekünk van Vodafone L, ami ingyenes vezetékes, mobil. De hiába adom meg a Local Accessnél, ugyan hívja a +36 1 999 9857-et, de hibaüzenettel visszadobja. Pedig ha jól látom vezetékes számot is meg lehet adni, már ha a Home annak minősül.
-
OlcsoHW
újonc
Sziasztok
Egy kis segítségre volna szükségem.
FreePBX problémám volna.
Kimenő hívás tökéletesen működik.
Bejövő hívással van egy kis gondom.[2024-02-06 11:10:30] NOTICE[2371] res_pjsip/pjsip_distributor.c: Request 'INVITE' from '<sip:******@******;cpc=ordinary>' failed for '*****:5060' (callid: isbcKHZn1dZxcPVBngzwUSq6AjvB5X86dEUk9-e0VktzvNtBmjvvBS7YkiRB-C44dbbi@zteims/1/1) - Failed to authenticate
(telefonszám és ip helyére én írtam a csillagokat)Merre keressem a hibát?
-
itanczos
senior tag
válasz
laracroft #1814 üzenetére
Valamit nagyon elkalibrálsz.
Ha gondolod, szívesen átnézem veled egy távoli képernyőn keresztül a beállításokat és átbeszélhetjük. Keress meg privátban, ha érdekel.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
-
laracroft
senior tag
válasz
itanczos #1808 üzenetére
Feltöltöttem ide egy LOG-ot amikor nem működik a következő trunk-re ugrás.
A 3 trunk ÍGY van beállítva.
Mellékeim: 214-216
Outbound routes
Dial Patterns
215-ről próbálom hívni a 0630-as számot, az sikerül is, a másik 2 mellék viszont 486-os foglaltat jelez.
előre is köszi, ha megnézitek -
itanczos
senior tag
válasz
laracroft #1809 üzenetére
Persze, állítsd annyira, amennyit egyszerre szeretnél használni.
Mondjuk az ephone oldalán is hozzá kell igazítani!
Túl sokat nem érdemes engedélyzni, mert ha feltörik a szerveredet, akkor keményen meg tudják pörgetni a számládat.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz
laracroft #1805 üzenetére
Érdemes lenne megnézni, hogy amikor nem jó, mi van a logban.
Miért van külön ephone trunk? Egyel nem megy egyszerre több vonal? Elvileg működnie kellene. Azt látom, hogy csak 1 kapcsolat van engedélyezve a trunk-nél.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
laracroft
senior tag
1. Melyik előfizetési lehetőséget használod a
4-ből ?... ja bocs több is van
2. Tegnap meg ma reggel az fordult elő, hogy a 30-as számokat nem lehetett hívni. Minden más körzet ment, de az nem. Írtam egy levelet az ephone-nak, valamit matattak, aztán jó lett. Másnnál nem volt ilyen eset?[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
válasz
laracroft #1800 üzenetére
Hm... nekem nem kellett egyik rendszeremnél sem ezt beállítani, mindenhol az Allow any CID van és működik.
Ráadásul rossz tanácsot adtam, mert nem kell a Continue if BUSY. Mert ahogyan írtad, a Trunk sequence-nél kell megadni egymás után őket.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
laracroft
senior tag
Ha nem saját szerveren szeretném üzemeltetni a freePBX-et melyik szolgáltatót ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest