Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forestjo
senior tag
válasz Throme #97698 üzenetére
Semmi baj! Látod RudY milyen korrektül válaszolt a kérdezőnek. Ezt tanítani kéne...
Szerintem természetes dolog, hogy ha van egy általános probléma, akkor egy minden okos tv-t érintő kérdéssel több helyen is kérdezhetek.
[ Szerkesztve ]
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
OPiiPO
veterán
válasz alessandro9 #97695 üzenetére
jól értem hogy LG topicban kérdezel Sony TV-ről virágboltról letöltött filmek problémáival?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
RudY
addikt
válasz alessandro9 #97695 üzenetére
Aktiválta magát a Sony másolásvédelme.
Formázd az adathordozót és utána próbáld újra, teljes és több perce áramtalanítás után...ha így sem, akkor másik adathordozóval...ha úgy sem, akkor másik USB aljzatban...ha úgysem, akkor Sony ügyfélszolgálat. Lehetőleg (pl. innen) letöltött anyagok lejátszási problémáira hivatkozz.
Egyébként ez az LG topik, de a probléma itt is megeshet.[ Szerkesztve ]
-
alessandro9
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket abban a tekintetben, hogy tegnap este mikor néztem a Joker c. filmet, usb-ről egy 45GB-s, 4K tömörítésben, egyszer csak leállt kb. 40 perc után, és mikor el akartam indítani, azt írta ki a tv-m, hogy nem lejátszható a fájl, a videó....
Utána gyorsan másoltam az adathordozóra előző napi megnézett filmeket, és szintén azt írta ki mindegyiknél, hogy nem játszható le a videó
Ergo, most használhatatlan a médialejátszó része...A tv: Sony 55XE90-es típusú, ha valaki tudja mi lehet, vagy találkozott már hasonlóval, akkor írjon!
Köszönöm!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz nagylaci6417 #97679 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy a 48 inches méret is olyan mostohagyerek lesz-e, mint amilyen a B széria, amik csak második, harmadik negyedévben szoktak jönni, ismeretlen okból. Meg persze az is, hogy mennyivel lesz olcsóbb mint az 55 -ös. Attól tartok, hogy alig engednek majd az árán, mert ők azoknak akarnak eladni, akiknek nem ár volt túl magas, hanem csak a fizikai méret.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
válasz makoss #97686 üzenetére
Az erősítő beállításait nézted?Csak mert az ARC nem feltétlenül alapértelmezett beállítás,hiába tudja az erősítő.
De ha nem találod,akkor kösd rá a tv-t optikai kábellel az erősítőre,úgy tuti lesz hangod,csak akkor a korábbi képen az optikait kell beállítani,de persze ehhez is hozzá kell állítani az erősítőt (nagy eséllyel).[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 55 UH 668V [link] Led tévém, rákötöttem egy Denon AVR X1500H házimozi erősítőt ami HDMI ARC kapcsolódik mindkét végén de a TV menüjében a "Denon AVR" részben hallani csak a hifi hangját: [link]
Az erősítőben így vannak csatlakoztatva a kábelek: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a mostani csatlakozással hogyan tudnám a hifi hangját hallani a többi nem "Denon AVR" beállításon: [link] ?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KubanitoS
veterán
válasz x17dtl #97681 üzenetére
65UM7450PLA megfelel a kritériumoknak. A legnagyobb hátránya, hogy csak 60Hz-es, engem ez abszolúte nem zavar, de mást lehet igen. Ha otthon most régi tévéd van, akkor feltehetőleg az is 60Hz-es, ha azzal nincs gondod az újjal sem lesz. Netflix és HBOGo rendben működik rajta.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
x17dtl
csendes tag
Sziasztok, elvesztem a tv várásrlás rejtelmeiben. Amit tudok LG 65" magic remote.
Viszont szart sem szeretnék venni, keret 200-310e. Átlag felhasználás , netfilx, my telenor tv, film, mese ilyenek, semmi xbox, és videofil sem vagyok.
mennyire fontos a 120hz? 60 az nagyon kevés? hol venném észre a hiányát? illetve mág milyen paraméterekre kell figyelmi a vásárláskor? előre is köszönöm aki tud segíteni.
itt a két tévé között mennyire venném észre a különbséget?
-
agentJ
tag
Sziasztok!
Van egy LG32LB5610 típusú TV-m,aminek egyszer csak elment a háttérvilágítása.
Rendeltem hozzá utángyártott új led sort,kicseréltem,de nem volt semmi változás.
Most hosszú idő után rendeltem hozzá utángyártott tápegység modult is,kicseréltem,de a tv továbbra sem működik.
Be tudom kapcsolni,akkor egy picit világosabb lesz,hátul is látszik a hűtőrácson keresztül,de képet nem ad.
Esetleg lehet valami ami felett elsiklottam és még érdemes lenne megnézni,vagy engedjem el? -
nagylaci6417
aktív tag
köszi , kicsit jobban utána nézegettem most a dolgoknak.a mostani 49 " de előtte 55"tv volt nagynak éreztem .méretbe a 49 pont ideális lenne nekem de még most nincs oled. de lesz. A köv generációs box decemberbe jön ki ami már tudja a 4k 120 h.
Lg oled 48 cx ami ebben az évben fog megjelenni. addig meg kibirom ezzel ami van. -
GuruZone
őstag
A herzmániásoknak:
65UM7100 (IPS) tudja 1920x1080p alatt a 120 Hz-et.Nekem új infó volt, eddig nem vettem észre, mert a gépem nincs is összekötve a tévével, csak PS4-gyel használom 4K-ban. Pár napja mégis rákötöttem, mert segítséget kértek tőlem, egy GTX1080Ti-t kellett tesztelnem. Ma megnéztem a saját integrált Intel HD Graphics 610-zel, ott is működik az 1080p ~120Hz.
7 felé méretben lehet ugye kapni (43, 49, 55, 60, 65, 70 és 75"),
a 60 és 70 colos VA paneles, ott nem biztos, hogy van 120 Hz.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
veterán
válasz nagylaci6417 #97675 üzenetére
Egyértelműen sokkal jobb képet kapnál egy Oled tv-vel.
Hogy ez neked megéri e a plusz felárat,azt csak Te tudhatod,Te pénzed,Te gazdálkodsz vele.
Technológia oldalról viszont egyértelműen előrelépés lenne,sokkal jobb képpel.
Szívem szerint én is beruháznék egy ilyen tv-re,de mocsok drága,egy TV-ért ennyit nem adok. -
nagylaci6417
aktív tag
Sziasztok .kérdésem lenne.nem nagyon értek hozzá.most egy lg sk 8500 pla tv van .érdem e lecserélni egy 55 oled c9pla-ra.kb 80% xbox one x használom .érdemes e lecserélnem jelentősen jobb minőségű képet kapok?
-
bertokgabi
újonc
Köszönöm szépen a válaszokat Mindenkinek!
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
Philips 32PFS5803 tipusú tv-ről mi a véleményetek ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
mobilizmo
Topikgazda
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz bertokgabi #97664 üzenetére
Az okos tévék böngészője nem támogat mindent amit egy hagyományos PC-s, vagy akár telefonos böngésző, bár elképzelhető hogy egy firefox, chrome alapú TV OS-nél más a helyzet, vagy androidos rendszernél le lehet tölteni más böngészőt is, mint az alap.
Az LG-s WebOS-nél egy böngésző van, ami nem jó mindenre. Emellett lehet hogy az M4 sport valami speciális plugin-t igényel még PC-s környezetben is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bertokgabi
újonc
Sziasztok!
47LB671V típusnál tapasztalom azt, hogy a böngészőből nem tudok online sport közvetítést nézni az m4 sport web oldaláról. Szintén ezen az oldalon található videókat sem tudom lejátszani.🙁
Esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Doller #97660 üzenetére
Az biztos hogy ez EDGE LED-es tévéhez való, de szerintem egy szerelőnél kérdezz rá, vagy legalább szétszedéskor nézd meg a jelenlegi szalag azonosítóját, hogy egyezik-e ezzel. Mondjuk a képen más szalag van.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Gabesz87 #97654 üzenetére
Most ránéztem és olyan 15 másodperc, vagy kicsit több mire elindult. Gondolom a hálózat is számít mögötte. Én úgy érzékelem, hogy lassabb mint amilyen volt, de lehet, hogy az app jellegzetessége, nem csak a gyenge hardver miatt ilyen.
-
Gabesz87
veterán
válasz Tigerclaw #97652 üzenetére
Nem csak a youtube, és nem mindig! Van hogy azonnal működik minden, késedelem nélkül. Kicsit olyan, mintha megtelne a memória, és emiatt totál belassul. Pedig nincsenek appok telepítve, és néha ki is lövöm a futókat. Bár csak a youtube, meg a netflix szokott menni, úgyhogy nem hinném, hogy ez a gond. Ezelőtt emlékeim szerint nem volt ennyire gáz, de most egyre gyakoribb ez a lassúság.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz V8engines #97642 üzenetére
Erre felé tanyákra ment az optika, a városokban meg falvakban maradt a réz, gyakran 1Mbps-t sem elérő sebességgel. Ott nyertek a pályázaton, így oda tettek optikát. Az egész megyében pár tanyán és egy kisvárosban van T-s GPON hálózat.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gyakorlati tapasztalatom nincs sajna ezekkel, csak feltételezem, hogy a buzzword-ök mögött van tartalom is. Szóval nem tudom egy alap LCD-hez képest milyen egy Nanocell vagy QLED panel, illetve a HDR képesség mennyit tesz hozzá a nem HDR és a HDR tartalmakhoz, ha nem demókat nézünk. Én ősszintén szólva épp ezért nem tervezek ilyen drágább tévét venni. Egyébként se TV-zek sokat.
-
törölt tag
válasz geleati #97645 üzenetére
Én bepróbálkoznék egy jelerősítővel elsőre, az egyébként is hasznos, nem csak a tv-hez kell a wifi. Ha csak a szolgáltatói cuccot használod, akkor ajánlott egy tisztességes wifi router beszerzése.
Amúgy mindent át lehet fúrni, csak van amit nem érdemes. Mondjuk ha fürdőszoba, vagy padlófűtés van az emeleten fölötted. Azonkívül találhatsz vasbeton gerendát, elektromos vezetéket, stb. Szóval körültekintően kell hozzáfogni. -
törölt tag
válasz Forestjo #97631 üzenetére
Előferdül az ilyesmi náluk. Nekem a mai napig nem látszik a rendelések között a tv, pedig vagy két hónapja leszállították.
Nálam pont az ellenkezője volt, pénteken hívott az ügyintéző este, pont a pennyben bóklásztam. A következő hétfőn reggel meg hívott a futár, hogy hozza a tv-t. Még jó hogy mobilra vettem, mert agybajt kap tőlük az ember, ha otthoni előfizetésre veszek. Azt csak haza viszik, csak neked adják oda és nem szólnak előre, hogy mikor jön a futár. -
geleati
tag
Sziasztok!
Még 2018-ban vettem egy LG 49UJ6307 TV-t, ami a földszinti nappaliban van, az emeleten van a router amiről Wifin nézek 720p filmeket. Elég sűrűn viszont meg-megakad, gondolom a falak leárnyékolják a wifit. Mit lehetne tenni? A födémet nem tudom átfúrni (egyáltalán lehetséges-e), fentről végigvezetni egy UTP kábelt kb 20-30 méter kéne (hogy ne csak lógjon, hanem valamelyest rejtve maradjon).
A kábelezés járható út lehet? Vagy van más megoldás? Esetleg valahova a lépcsőfordulónál egy jelerősítő?
Köszönöm a válaszokat.Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Gabesz87
veterán
Azt hiszem már nem először kérdeztem/írtam itt, csak sajna semmi választ nem kaptam még: 49UH6207 TV-nk lassan az őrületbe kerget minket, mert elég gyakran lassú mint a dög. Amíg megnyílik a Smart gombra kattintva az app lista, vagy utána mire egy YT elindul, vagy néha akár csak a TV menüje (a rendes, bővített). Néha komolyan fél-1 percet kell várni. Ez normális?
(#97645) geleati
Wifin normálisan sosem fogsz tudni filmezni. Pláne így, hogy eltérő szinten van a TV, meg a router. Én is szívtam ezzel, nálunk a lakásban a lakás két végén van a házimozi, és a router, kb. 2 téglafallal elválasztva egymástól és szintén akadt néha a 720p is. Úgyhogy kb. 2 éve nyáron belefogtam, és kábelt áthúztam. Elrejtettük díszlécbe a plafonon, úgyhogy szuperül meg lett csinálva. Azóta így vígan nézek 4K-t is kábelen, és nem kell wifivel szarakodni. Úgyhogy ha zökkenőmentes hálózati lejátszást akarsz, csakis kábel![ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy ez a LED [link] kompatibilis-e a következő TV-vel? LG 55LM620S-ZE (BEUWLJG)
Az eladó nem tudja."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
V8engines
tag
válasz tboldi #97641 üzenetére
Csodálatos "ügyfélbarát" T-ék. Komolyan hányok már tőlük amúgy. ...és nem tudom/nem vagyok benne biztos, a többi szolgáltató jobb-e, vagy mennyivel. Csak a felvevős "csoda" miatt lettünk ismét hűségesek 2 évre (mert így legalább áttekerek a nem kevés reklámon, ajánlón ).
Optikát ígérik már nekem vagy 5 éve. Még mindig a sz@ros réz kábelen jön be a nagyon komoly adatmennyiség. TV-vel van is problémám minimum fél évente. De "megnyugtatott" a szerelő mikor kijött, hogy legalább már -itt tőlem nem messze- a cigánysoron van optika, EU-s támogatásos volt.
A környező falvakba már húzzák az optikát, sőt, bent van sok helyen, ez meg megyeszékhely.Bocsánat, csak már T-ék nevétől is rosszul leszek!
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Forestjo #97631 üzenetére
Mi dec. 27-én rendeltük meg a helyi Telekom üzletben, de az ünnepek és a hétvégék folyamatos váltakozása miatt nem is számítottunk sok történésre. Aztán jan. 2-án mégis bementünk még egyszer, mert anyum kapott pár SMS-t, hogy vannak megtekinthető dokumentumok a fiókjában, viszont itthon semmi nyomát nem láttuk egyiknek sem. Az ügyintéző megnyugtatott, hogy folyamatban van a dolog, látja a rendelést, és azt mondta, hogy a lezárásáig csak az MT-azonosítóval belépve látszanak a doksik. Hazaérve ki is próbáltuk, csakhogy hibát dob az oldal, hogy valamilyen biztonsági adat hiányzik, ezért nem enged így belépni. Úgyhogy nincs jobb dolgunk, mint várakozni tovább. Talán most már beindul az élet újra, és végre történni is fog valami.
[ Szerkesztve ]
-
Repiv
tag
Tisztelt szakértő urak!
Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi kérdésben:
Nagy a különbség képminőségben a 65UM7450 és a 65SM8500 között? Amire használnánk: IPTV-t néznénk rajta, kevés film, sok ps4.
Látom az összehasonlításban a sok különbséget a kettő között, de a gyakorlatban ezek mennyire "jönnek le a képről"? Általában inkább ki szoktam fizetni az árát a jobb minőségű dolgoknak, de itt most némileg ködösnek érzem a kérdést...
Nagyon köszönöm -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97637 üzenetére
A kód alapján van benne mindenféle tuner:
DVB-T, T2, T2HD az a Terrestrial, vagyis földi sugárzáshoz mint nálunk a Mindig TV.
DVB-C a kábeltévés tuner, ami gyakran jól jön ha kábelen kapod a jelet, mert nem kell set top box a szolgáltatótól, csak egy kártyafogadó, meg egy kártya. Én pont így használom.
DVB-S, S2 a satellite, vagyis müholdas tuner. Ennek azt hiszem külön bemenete is van. Nem kell set top box, csak tányér, meg fej.
-
blakey
titán
válasz Sanyabá #97637 üzenetére
Amelyik arra a piacra szánt ahol használnád, tehát Mo. - ra a PLA a megfelelő.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97633 üzenetére
Ahogy linkelték is, a beépített tunerek tipusát jelzi, ami országonként eltérhet. Néha fontos is lehet, pl. ha rá akarsz kötni közvetlenül müholdas antennát, legyen benne olyan tuner is, de ha magyar forgalmazótól származik a tévé, ők biztos olyat rendeltek a gyártótól, ami ide jó. A PLA jó lesz, de nem is nagyon van más.
Ha valami más lenne, az jelezhetné, hogy szürkeimportos.
-
Sanyabá
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Heroes fan #97626 üzenetére
Abban 60Hz-es a panel.
-
Forestjo
senior tag
válasz tboldi #97629 üzenetére
Én november végén rendeltem a Telekomtól egy 49UM7390-et, amivel kapcsolatban egy-két nap múlva felhívott egy hölgy, hogy tájékoztasson a rendelés részleteiről, meg hogy a tapasztalat szerint egy héten belül egy bizonyos futárszolgálat kihozza majd a tv-t. Ez egy pénteki napon volt, majd a következő héten vártam teljes lázban, hogy esetleg valami értesítés lesz, amikor hozzák, de semmi!
Közben nézegettem a Telekom honlapját, de furcsa mód semmi változást nem láttam, magát a rendelést se! Újra adta a rendszer az újabb hűséges rendelés lehetőségét, mintha nem is rendeltem volna. Aztán a hét vége felé felhívtam őket, hogy miért van ez és mikor várhatom a tv-t. Naivan és teljesen érthetően azt gondoltam, hogy csak késnek. Az ügyfélszolgálaton majdnem el is hajtottak, hogy ők a futárra nem látnak rá (a "túl okos" Vanda robot először le is rázott 😄)
Hát nem! Törölve lett a rendelésem. Azt mondták hogy új a rendszerük és elnézést kértek a hibáért és 5000 forintot jóváírtak a decemberi számlámból.Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
Boldog Új évet mindenkinek!
A kérdésem a nem MR távirányítóval, a dedikált gombokkal kapcsolatban az, hogy tulajdonképpen mire valók? Csodálkoztam hogy miért nincs YT is, ami ingyenesen is elérhető és mindenki ismeri. Helyette ez a Netflix meg társai, ami ahogy néztem csak fizetősen elérhető. Nyilván biznisz ez az LG-nek. Csak annak aki nem használ ilyen plusz dolgokat, annak eléggé útba vannak ezek a kiemelt gombok. Meg amúgy is pici és zsúfolt ezt a távirányító és ilyen gombokkal manipulálják az embert...Ezek közül melyik a jobb, milyen előnyei vannak, hiszen a YT-on is annyi minden -akár sok jó film is elérhető?
[ Szerkesztve ]
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Heroes fan #97621 üzenetére
Ha nincs HMDI 2.1, vagy valami HDMI aggregálás, akkor nem hiszem hogy át tudsz tolni neki 4k-t 60Hz felett...de én úgy láttam, hogy 60Hz-es a panelje is, nem 100/120. Milyen TV is ez?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz ch2onic #97622 üzenetére
Lehet hogy egyszerűen a gyenge szoftver és hadver eredménye. Ezekben a smart TV-ben nagyon gyenge hardver van. A TV gyártóknak ez csak púp a hátukon. Ha megvan a minimum, az már nekik tökéletes. Ezért se nagyon jönnek sűrűn frissítések. Én LG-nél azt nem csíptem, hogy nem olvas bizonyos formátumokat, illetve van amit olvas, de nem tud benne tekerni, ami elég gáz ha egy filmet nézel, mert vagy egyben végignézed, vagy legközelebb újrakezded. Ma már csak azért nem zavar, mert nem nézek filmet videofájlból, vagy NAS-ról.
Persze az is lehet hogy a HDD elektronikája bizonyos időközönként csinál valamit. A PC-n is lehet hallani, hogy ha nincs folyamatosan olvasva vagy írja, akkor leáll és várni kell, míg újra felpörög az üzemi fordulatra. Ilyenkor megakad rajta a stream. Próbáld meg egy gyorsabb pendrive-al, hogy annál is van-e ilyen. Ha nincs akkor HDD probléma. Persze nem HDD hiba, csak egy jellegzetesség amit el kell fogadni.
-
dape13
csendes tag
Sziasztok! Lehet nem idevaló, de egy probát megér: szeretnék venni egy jó kis használt lg 4k smart tv-t. Valami tipp? 42-50 zoll. Köszönöm
-
ch2onic
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, úgyhogy bocsánat ha nem.
Van Egy LG 49" UHD TV-m, amelyről legfőképpen külsö winchesterről szoktam filmeket nézni. Olyan problémám lenne ezzel kapcsolatban, hogy filmnézés közbe egy ideig normálisan fut rajta mind a 720p mind az 1080p-ben letöltött film, de néha (általában fél óra után) beszaggat majd teljesen lefagy a kép és csak kikapcsolni tudom a TV-t. Utána ha odateker általában már végigmegy normálisan a film, de ez nagyon zavaró tud lenni, hogy mindig újra be kell hozni.
Szoftverből a legújabb van rajta, garancia már nincs. kb 3 éve vásároltam a TV. Visszavezethető ez TV valamilyen problémájára vagy esetleg az adathordozóval lehet gond?
TV műsor nézés közben ilyen sosem fordul elő (HD adásnál sem)Előre is köszönöm!
Üdvözlettel -
Heroes fan
őstag
-
Throme
veterán
válasz Tigerclaw #97613 üzenetére
Élethelyzet kérdése, mert mikor egyedül éltem, akkor se csak kizárólag szemből néztem (háttérben ment, vagy éppen vasaltam vagy mittudoménmitcsináltaméppen). Persz ők tudják, csak az a fontos, hogy a felhasználó szokásait vegyék figyelembe.
(#97615) Tigerclaw
Valami excelhuszár közgazdász kitalálta gondolom.
Szerelő mondta, hogy az UK szériához ez a panel 8k huf. Feltételezem az alkatrészre azért többet rátesz a szerviz, mint amit kap a gyár, szóval mennyi lehet az előállítása 4-5k huf? Ebből levesszük a RM vezérlést, csak tippelek, hogy a fele. Hogy ez az eladásokban megtérül az nem fog kiderülni, de gyártani biztos szívás és költségesebb lehet, szemben az egyféle legyártásával és a logisztikával...
Szerintem természetesen. Ok, nem féltem az LG-t, ez az ő dolguk.(#97614) aron89
Szerintem a HD adások elég elviselhetők ezeken a tévéken.
Ezért érdemes elgondolkodni a méreteken.
Az SD se rossz (messziről, kis képátlón ). -
Tigerclaw
nagyúr
válasz tome.jr #97618 üzenetére
Van visszalépés. A 9000-es FALD, a másik Edge LED háttérvilágításos, tehát az elsőn a kijelző mögött van X db háttérvilágításért felelős LED, amiket külön külön lehet szabályozni, vagyis nagyobb kontraszt érhető el, illetve a HDR is látványosabb, míg az olcsóbbnál nem mögötte vannak ezek a LED-ek, hanem körben a kijelző szélén és csak diffúzorokkal próbálják homogénné tenni a háttérvilágítást. Az utóbbiban valószínűleg nincs emiatt local dimming, tehát nem szabályozható a LED-ek fényereje egyedileg. nincsenek eltérő fényerejű zónák a TV-n. Lehet hogy ezekből a háttérvilágításért felelő LED-ekből is kevesebb van.
Emellett a drágábban van HDMI 2.1 vagyis elérhető 4k-n is a 120Hz, van VRR/Freesync támogatás és a gyors mozgásokat is jobban le tudja kezelni a HFR miatt. Ezek jó kis jövőben hasznos feature-k
-
tome.jr
addikt
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy kizárólag 4K képminőség tekintetében mekkora különbség lehet az SM8500 és SM9010 között? Jelenleg van egy 55SM9010-em de eggyel nagyobb méretet szeretnék, vajon lényeges visszalépés lenne az SM8500?
-
törölt tag
Üdv!
Nekem 7100-as van, csak 55-ös méretben, ami ips paneles. Szerintem tűrhető képe van az sd adásokkal is. Van egy-két nagyon tré minőségű adó, de azokkal más tv sem tud mit kezdeni. Először én is a 7450-el szemeztem, de minek adjak a középső talpért meg a magic távért plusz 40-ezret, mert egyéb látható különbséget nem fedeztem fel. -
Tigerclaw
nagyúr
Azért keress teszteket is a neten vásárlás előtt. Az LG nem árulja el, hogy van-e különbség mondjuk egy 7100-as és egy 7600-as hasonló méretű TV paneljei között. Gyakorlati tapasztalatom nincs s 7100-asal.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Throme #97612 üzenetére
Gondolom kellett nekik egy nagyon budget 4k-s tévé, de szerintem nem volt jó döntés. Persze ők látják az eladásokat. Talán sokan vesznek 7000-est 7100-as helyett. Majd idén kiderül, marad-e magic remote támogatás nélküli 4k-s tévéjük.
-
Sinu
senior tag
válasz Throme #97611 üzenetére
Nappal dolgoznak, nem a hálóban fekszenek tényleg csak este néznek tévét Tegnap este rákérdeztem mégegyszer, hogy mit részesítenek előnyben, illetve, hogy van-e esély arra, hogy egyszer átkerül a készülék a nappaliba, a válaszok alapján a 60" va lesz a nyerő.
A kábel tv adástól tartok kicsit, remélem nem lesz elviselhetetlen. De remélem, hogy inkább netflix/HBO fog menni, szerencsére már kezdik nagyon unni a kábel tartalmakat és a botrányos mennyiségű reklámot.
Hdr10+ és dolby vision hiánya miatt aggódok kicsit...egyenlőre ≠ egyelőre
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Throme #97611 üzenetére
Azért gondolj bele, hogy sokan jellemzően nem nagycsaládosok, vagyis elférnek szemben a TV-vel ahol az IPS nagyobb betekintési szöge nem jelent semmi előnyt, viszont mozizásnál nagyon jól jön a VA panel sokkal nagyobb kontrasztja, meg feketéje. Szélesvásznú filmnél se olyan zavaró alul, felül az üres sáv, ha az nem sötétszürke, lila.
Persze nem akarok rábeszélni senkit se a VA-ra. Az IPS-nek is vannak előnyei, illetve nincs két egyforma tévé. Minkét panelesből is vannak jobban, és rosszabban sikerült példányok.
Az jobban zavar, hogy az UM szériában alig van ismert, lényeges különbség a modellek között. Azt tudni, hogy eltérő a lábkialakítás, meg hogy melyikhez jár alapból magic remote, de azon túl nem tudom miért vegyek 7600-ast 7100-as helyett. A panelek tipusa, milyensége ismeretlen, a videochip elvileg ugyanaz, a smart OS és hardver ugyanaz, a HDR támogatottság ugyanaz. A drágábbnak más a talpa, van talán rajta egy extra HDMI bemenet, meg jár hozzá a magic remote. Viszont mégis sokkal drágább. Mi az oka? Jó lenne tudni.
-
Throme
veterán
válasz Tigerclaw #97604 üzenetére
Azért fura ez a RM előkészítés hiánya. Gondolom nem változtattak a struktúrán és ugyanúgy, mint az uk sorozatnál a wifi panelen van az RM vezérlés. A panel emiatt gondolom ugyanaz, mert minek terveznének egyedit a legkisebb kategóriába?! Akkor már az az ic nem férne el? Macerásabb variálni a beültető gépeknél. Ráadásul a MR is jobban fogyna valamivel, akik utólag vennének a 7000-hez...Mindegy, LG tudja...
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Most magadnak, vagy másnak veszed a tévét? Szerintem az emberek többsége nem a mély feketékre bukik jobban, szemben a betekintési szöggel. A hálószobában még csak-csak, de egy akkora tévé inkább nappaliba való. Hálószobában fekszenek nappal is? Meg bejön egy fogkrém reklám, amiben minden szikrázó fehér , rásül a falra az ágy sziluettje .
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97605 üzenetére
LG-ből 60 inches TV nem igazán van. Ahogy látom csak a 60UM7100. Az belefér bőven a keretbe.
Ha kisebb 55 inch is elég, akkor majdnem elérhető a keretből az 55SM8600 is, ami már nanocell, 120Hz-es panel és Dolby Visiont is támogat és jobb a videochipje is. Az 55SM8200-t nem javasolnám, mert csak belépő nanocell, sokkal gyengébb hardverrel mint az SM8600.
Persze jó kérdés, hogy kellenek-e ezek neked. Ha van játék konzol, blu-ray lejátszó esetleg néztek Netflixes HDR-es filmeket, a jól jöhet egy ilyen komolyabb HDR támogatás.
Nem tudom melyiket választanám. A 60UM7100 pont az egyetlen VA paneles ezekből, aminek jó a feketéje, ami sokat számít. Viszont ha nagy a család és valakinek jócskán oldalról kell nézni, akkor lehet hogy jobb egy IPS paneles megoldás, mert az IPS-nek nagyobb a látószöge, tehát oldaról nézve nem fakul annyira.
Ha főleg "kábeltévés" adás megy majd rajta, akkor nem választanék nanocell-es tévét jóval drágábban.
Összefoglalva:
Ha kell a 60 inch, akkor 60UM7100, mert nincs más ilyen méretben
Ha elég az 55 inch,
és kell a HDR, mert nem csak kábeltévé megy majd rajta, akkor 55SM8600 (kicsivel drágább mint a limit)
nem kell a HDR és nagyjából mindenki középről nézi, akkor is 60UM7100
nem kell a HDR, de oldalról is nézni kell, akkor 55UM7450
-
ramzess
csendes tag
válasz OPiiPO #97608 üzenetére
Szia nekem van ilyen 65 meretben ,kb 3 hete vettem ,kezdetben furak voltak a szinek de beallitottam itteni segitseggel,azota megy .Olvasom eleget hogy fako a fekete meg ilyeneket hat nem hiszem ha jol be vannak allitva akkor szep a kepe.rendszere gyors egyszeru,taviranyitojat gyorsan meg lehet szokni.a keppel kapcsolatban akarmilyen jo tv lehet ha az tv musorok mennek sd ben ,ami Hd megy .ott tv adon eles ,gyonyoru kepe van es atkapcsolom masik adora ott meg osszefolyt homalyos kep fogad.ezt kulon kulon nem lehet beallitani sajna ez nem a tv hibaja.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Hali,
LG 55SM9010-ről mit lehet tudni? Ár-érték arányban kb. hol helyezkedik el?
Köszi,
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Sinu
senior tag
válasz Tigerclaw #97596 üzenetére
Nekem is VA paneles a Philipsem, és tényleg egész jók a feketék. Lehet beáldozom azt az 5"-t, és a VA paneles 7100-at választom, köszi a tippet! Remélem nem akarják majd később kitenni a nappaliba, ott már kellene a jobb betekintési szög.
Jelenleg egy 32" tévé van, kicsit nagy ugrás lesz
A beépített emberem lemérte, és el fog férni, falra szerelve. Azóta le is bukott, így elmarad a meglepetés, de legalább anyum is leokézta a 60-65" méretet.KubanitoS köszönöm neked is!
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Sanyabá
senior tag
válasz Tigerclaw #97604 üzenetére
Egyszerű tanár emberként , mintha olykor latinul írnál, felét sem értem.
Mivel humán tárgykörben mozgok inkább.
Mint ahogy fentébb is jeleztem , tv-t keresek, de sajnos a 65 colos nem fér el , így 60 col-ra redukálódott a lehetőségek száma . A rászánt összeg max, 230 ezer., és LG -hez ragaszkodnánk.
Köszönöm!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97603 üzenetére
Az jelentheti a Magic Remote támogatását, tehát hogy utólag lehet hozzá használni, ha nem is adják hozzá alapból.
A Nanocell, a korábbi Super UHD-nek nevezett paneltipus. Hasonló a Samsung féle QLED-hez. Ugyanúgy LCD, ugyanúgy kell hozzá háttérvilágítás, mint a sima panelekhez, csak kicsit jobb. Viszont ahogy a QLED-nél, ennél is számít a sok apróság a végeredményhez.
Edge LED, vagy Direct LED háttérvilágítás?
VA vagy IPS panel, esetleg valami harmadik fajta?
Hány bites a panel?
Van-e local dimming?
Hány zónás a local dimming?
Mekkora a maximum fényerő?
Milyen vezérlőchip van mögötte?
Milyen HDR formátumokat támogat?Szóval nagy különbség van QLED és QLED, Nanocell és Nanocell között. Persze nem adják olcsón az extrákat miközben egy alapmodell is tökéletes a többségnek, főleg ha a HDR nem is érdekli.
-
Sanyabá
senior tag
"Magic Motion mozgás és hangérzékelős távirányító előkészítés " mit is takar?
Hogy nincs hozzá , az biztos. De az előkészítés?
Meg a NANO cella? Az OLED -től egyel visszább ?[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.