Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz doddencs #97797 üzenetére
Én ezekből az UM 7450-est venném, vagy a 7400-ast, ha mondjuk 15k-val olcsóbb.
Úgy számolj, hogy 7450 alatt nem adnak magic remote távirányítót ezekhez, ami nagyon kell.
Szóval azt utólag kell megvenned tizenpár ezer forintért.
7100 alatt meg nem is kompatibilis a tévé a magic remote-al, szóval 7000-est ne vegyél.Ahogy nézem a 43UM7100 kb. 100k, ha veszel hozzá utólag magic remote-ot, akkor 110-115k körül vagy. A 43UM7450 meg 122k, amiben elvileg jobb panel van és alapból jár hozzá a magic remote.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
x17dtl
csendes tag
my tv telora appot hogy tudok tenni a tvre, storeban nem találom.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz doddencs #97793 üzenetére
Az RGBW subpixel elrendezés pár éve elég elterjedt volt az LG-nél, csak aztán elég sok kritikát kaptak emiatt és szerintem mára feladták, a budget szegmens kivételével.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy a normál RGB subpixel mátrix esetén, minden pixel 3 subpixelből áll. Red, Green, Blue színekből. Viszont különböző okokból használnak más elrendezést is. Pl. a Samsung AMOLED kijelzők is egyediek voltak régen...talán még ma is.
Az LG hozzáadott fehér subpixeleket a mátrixhoz, hogy kisebb fogyasztással nagyobb fényerőt tudjon adni. Ezzel még nem lett volna gond, de ők nem a meglévő RGB subpixelekhez csaptak plusz egy fehéret, hanem valamelyiket kicserélték egy bizonyos minta alapján.
RGB RGB RGB RGB - ez a normál (persze leegyszerűsítve)
WRGB WRGB WRGB WRGB - ez szuper lenne, de nem ilyen lett
WRG WBR WGB WRG- valami ilyesmi lett, tehát elvett némi színes pixelt és a helyére fehéret tett.Emiatt bizonyos 4K minősítéseket nem is kaptak meg, mert nem teljesítették azt hogy minden pixelre jut R,G,B subpixel. Náluk ez átfedésben volt csak meg.
Persze az más kérdés, hogy élményben rontott-e valamit, vagy ha igen, mennyit ez a subpixel elrendezés. Azt is feltételezhetjük hogy javított az élményen.
Mivel nagyon mutogattak rájuk, hogy az ő UHD tévéik emiatt nem valódi UHD tévék, így láthatóan elvetették ezt az ötletet...vagy nem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Segitseget kernek tv vasarlasban. Meret sajnos adott, 43"ost keresek. Es azt hiszem, az lg mellett is letettem ma a voksom, miutan megnezegettem oket eloben. Felhasznalas: ps4, netflix, tv (sport)A kovetkezo tipusokat neztem ki, de nem egyertelmu, mi a kulonbseg koztuk, ebben kernek segitseget.
43um7100plb [link] - ha minden iagz, ez rgbw. ez milyen hatrannyal jar?
43um7390plc [link]
43um7400plb [link]
43um7450pla [link]
43um7500pla [link]Koszonom.
-
blakey
titán
válasz Markimark30 #97791 üzenetére
Local Dimming/Helyi sötétítés.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Markimark30
csendes újonc
Üdv. Vettem egy LG 55sm8500pla nano cell tèvèt. Azt vettem èszre,hogy az irányító mozgatásánál a fekete kèpnèl szürke folt követi az egeret. Ès a filmeknèl az esti jeleneteknèl is vagy a filmek vègèn amikor kiírják a szereplőket, rendezőket stb. Ez normális vagy valamilyen beállítást ki kell kapcsolni? Kicsit zavaró. Előre is köszönöm a segítséget
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #97786 üzenetére
Most egy oldalon azt olvastam a 7100-as specifikációjában, hogy WRGB elrendezésű. Lehet hogy ebben különbözik a 74xx, 76xx modellektől? Már csak azt lenne jó tudni, hogy a 76xx miért nehezebb 1,5kg-al a 74xx-től. Nem a talpa más, mert talp nélkül is ennyi a különbség és gondolom az a plusz 1 HDMI port se lehet az oka, még akkor se ha emiatt van benne pár extra chip. A hangrendszere is egyformának tűnik a specifikáció szerint, szóval nem egy extra mély hangszóró vagy ilyesmi. A prémium szinttől mindkettő elég messze van, hogy más legyen az anyaghasználat a burkolatot tekintve.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Cimborám LG TV-je, olyan jelenséggel állt elő, mikor megy a netflix vagy a spotify, a kép folyamatos, a hang pedig 1-2 másodpercre kimarad.
Rommá kerestem a problémát google-ben, de a dolby off és PCM-re állítás nem működik. Factory reset is meg volt. Internet rendben van.
Valaki tapasztalt már ilyet?
TV: SK8100PLA
szver: 05.10.40[ Szerkesztve ]
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Tigerclaw
nagyúr
-
amtibacsi
aktív tag
Üdv.
32LK6-os sorozaton nincs audio kimenet. Két megoldás van.
Optikai-Bluetooth átalakító 15e Ft alatt nem találtam
Olyan BT füles, ami hajlandó együttműködni a tévével, lehetőleh 10e alatt.
Kinek van ebben tapasztalata ? -
blakey
titán
válasz HG_hagor #97782 üzenetére
YT lejátszás közben ha megnyomod az OK-t akkor balra van 3 pötty, ott belépsz és már látod is, hogy mekkora felbontású viszont ha ott a jobbszélső "bogárra" mész akkor további adatokat fog megjeleníteni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HG_hagor
csendes tag
Sziasztok!
Adott LG 70UM7450PLA TV.
A youtube -n lévő 4k-nak jelölt videók valódi 4k -ak? Innen néztem bele 4k vidókba s nem tetszett, az volt az érzésem csak felskálázza.
Azt honnan látom, mely műszaki paraméterből hogy a TV csak felskálázza 4k -ra a tartalmat vagy ténylegesen képes 4k képet (képsorozatot) megjeleníteni?Üdv: Gábor
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Mostani 55 colos készülékek közül melyiket ajánlanátok 140-150 közt?
Bevilágítás mentes legyen lehetőleg...
Nanocell technológia jobb? IPS vagy inkább VA?Ezek közül?
55 UM7400PLB
55 UM7100PLB
55 UM7000PLC[ Szerkesztve ]
-
bikfic1
tag
válasz closedown #89234 üzenetére
Sziasztok!
Holnap megnézek egy újnak mondott lg oled tv-t, de azért szeretnék meggyőződni róla, hogy valóban új -e vagy mennyit használták valójában.
ha bekapcsoláskor kéri a nyelvet, régiót a tv, stb....meg hasonló beállitásokat , akkor az mondható újnak?
A service menübe lépéshez jó lesz az anymote remote controller app , amit korábban is javasoltak? Illetve mely kóddal kellene próbálkoznom majd a belépéshez. Jók lehetnek a korábbi belépési kódok ?
Ha sikerült belépni a menübe és megnézni az UTT idejét, azt vehetem biztosnak? Vagy azt is lehet resetelni?
Köszönöm.
-
IRO21
aktív tag
válasz pilóta #97770 üzenetére
Ja, én pont spórolásnak gondoltam a telefont
A Samsungon gyárilag van program a képernyő tükrözéshez. Huawei-t láttam még működni, ahhoz sem kellett semmi. A letölthetőeket sajnos nem ismerem.A külső androidos boxok viszont általában a médiára vannak kihegyezve, nem böngészésre.
-
Grawens
senior tag
válasz hackeeeee #97766 üzenetére
Szerintem inkább hagyd, ne nyomkodd.
Mivel IPS panelről van szó, az egy halott (nem beragadt) zöld subpixel. IPS-nél a folyadékkristály-molekulák feszültség nélkül folyamatosan elzárják a fény útját. Az is lehet, hogy már a vezérlőtől nem érkezik kakaó ahhoz a subpixelhez. -
nagylaci6417
aktív tag
Szerintetek mennyiért lehetne eladni lg 49 sk 8500 7 hónapos MM garanciás ,hibátlan.nem látok sehol használtat hogy mi lenne kb az ár
-
Repiv
tag
Üdv!
Vásároltam egy SM8500-as készüléket. Még nem ismertem ki teljesen, de az alábbi problémát vettem észre:
Ha összekötöm az erősítőmmel (akár hdmi-arc, akár optikai) aszinkronos a kép hang.
Youtube nézésnél nagyon, ps4-nél is látható és zavaró, t-home boxnál nem zavaró de van.
Próbálkoztam az LG sound sync-cel, de csak rosszabb lett, szerintem azért mert a hang "le van maradva" és csak a hangot lehet eltolni. Próbáltam minden hanggal kapcsolatos beállítást ki meg bekapcsolni a tv-n is és az erősítőn is. Sajnos nem találtam kielégítő megoldást.
Tudtok valamit erre? Köszönöm. -
junior19
senior tag
válasz delta1017 #97755 üzenetére
Hdmi és a saját lejátszó külön bemenetnek számít, mások lehetnek a beállítások. Ha mindkettőnél azonosak a beállítások, akkor a forrás beállításaiban kell keresni a megoldást.
Ha ki van szürkülve, akkor nem működik, akár azt látod egyébként, hogy ki.
Azért van kiszürkülve, mert progresszívre anyagot tolsz rá, de több, mint 24p-és. Ha 24p-s anyagot tolsz rá, akkor válthatod a Valósághű mozi opciót.codec project
-
junior19
senior tag
válasz #53252864 #97754 üzenetére
Én még a mai napot megvárnám a szerviz jelentkezésével, s ha nem jelentkeznek ma, jelezném az LG felé, kérve, hogy másik garanciális szervizhez irányítsák a hibajelentést.
Az egy dolog, ha valamit több napig javítanak, de ha még az is napokig tart, mire felvegyék az ügyféllel a kapcsolatot, az már azért gáz. Nem azt várnám el, hogy ugorjanak egyből, de 2 nap alatt azért egy telefont vagy mailt küldhetnének, hogy várhatóan mikor tudja megnézni.codec project
-
aktív tag
HDM-n keresztül lejátszott videóknál miért vannak micro laggok, valamilyen képjavító kavar be?
TV sajàt médialejàtszójànàl nincsen ez a jelenség.“Valósághű mozi” kép beállítás, miért nem tudom kikapcsolni? Ki van szürkülve.
Valaki tudna segíteni benne? -
törölt tag
válasz KubanitoS #97753 üzenetére
Junior 19, Gixxer88, KubanitoS Köszönöm a válaszokat.
A szerződött márkaszerviz től nem érkezett válasz, viszont az LG igen.
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste. Az Ön által beküldött képek alapján azt tudjuk Önnek tanácsolni, hogy a márka szerviztől kérje a készülék felülvizsgálatát a javításra vonatkozóan. Egyértelműen nem tudunk állás foglalni, hogy a készülék a gyári paramétereknek megfelelően működik-e a képek alapján, mindenképpen a szerviz lesz, aki a javítás szavatossági idejében (6 hónap 20 ezer ft. feletti javítások esetében) ezt a hibát elhárítja. Ha a szerviz azt az álláspontot képviseli, hogy a TV megfelelően működik, akkor erről ki fognak állítani egy szakvéleményt: Amennyiben a szakvélemény álláspontjával nem ért egyet, a szakvéleményen szereplő Békéltető Testülethez van lehetősége fordulni panaszával. Kérem, várja meg a szerviz jelentkezését, mert a mi visszajelzésünk után fokozottabban fognak az Ön esetével foglalkozni. További kellemes napot kívánok Önnek...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz junior19 #97750 üzenetére
Igen, sajnos látható
Értesítettem telefonon és emailben elküldtem neki a képeket. A szerelő későbbre ígért tájékoztatást... jelenleg nem tartózkodik otthon.
Értesítsem az LG is vagy várjam meg mit mond a szerelő?
Nem szívesen adnám újra a kezébe a Tv.
Hogy miért?Ez csak nálam verte ki a biztosítékot vagy ez igy rendben van.?
[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
-
HG_hagor
csendes tag
Sziasztok!
Olyan letölthető tartalomcsomagot keresek, amivel minél átfogóbban letesztelhetem, összehasonlíthatom az egymás mellé helyezett UHD TV -k képességeit.
Tudnátok javasolni ilyen helyet, linket?Köszönettel: Gábor
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 43UJ701V TV-m. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, de a böngészője kritikán aluli, mondjuk inkább, hogy nincsen. Embertelen lassan jönnek be a weboldalak, kín kivárni, míg bármi történik. Még a Speedtest is darabos, több oldalnál is kiírja, hogy nincs elég memória a lejátszáshoz meg ilyenek. Sávszél az van 300/20-as a net, de a TV max 70-et bír ebből speedtest szerint, de azt is akadozva. Érdekes, hogy Netflix, HBOGO meg ilyenek röccenés nélkül mennek, csak a böngésző gázos.
A lényeg, hogy akarok valami külső okosító kütyüt, amivel egy böngészőt lehetne futtani, ami normálisan megy, de nem egy ökör ára. Valami javaslat?Aki él és nem boldog, az téved!
-
törölt tag
Sziasztok!
Samsung RU8002-es tv-t valaki hasonlított össze LG SM8200PLA tévével? Melyik készülék adhat jobb képminőséget filmeknél, illetve HDR-nél?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz Flowtation #97739 üzenetére
[link] Kezdésnek ez alapján állítsd be. Fontos, hogy a leírás alapján, azt a képmódot választva, s minden olyat ami említve van benne, be kell tartani. Az nem működik, hogy a szakértői módok vannak említve, de neked jobban tetszik az eredeti képmód, s azt állítod be. Más képmódnak teljesen más a színhőmérsékleti és gamma megjelenítése, ezáltal a színmegjelenítés is.
Ahogy említve is van, ezekben a képmódokban minden olyan ki van kapcsolva gyárilag, amire nincs szükség. Ha állítgattad már, akkor állítsd vissza a képmódot gyári alaphelyzetbe.
TruMotion-t én Felhasználói módban, de 0 értéken használom 50 és 60Hz-es anyagok esetén. Ízlés szerinti értéket használj, ha szappanopera effektus van, akkor már sok, vegyél vissza 1-2 értéket.
Dinamikus kontrasztot ajánlatos kikapcsolni. Ahogyan a neve is sugallja, a sötét részeket sötétté, a világosakat még fényesebbé teszi, így sok részlet elveszik a képből. Ráadásul mondjuk egy egyenletes gamma értéke van a megjelenítőnek, amit ha bekapcsoljuk a dinamikus kontrasztot, akkor tönkre is vágunk. Ezzel csökkentjük a kép mélységérzetét.
Sokat változnak az elnevezések, s sok a funkció is a mai tévékben, így inkább te írd meg konkrétan, hogy mivel nem vagy tisztában, mire használatos, s mit lehet vele szabályozni, s akkor valaki biztosan leírja, mire is való, mit kell vele beállítani, s hogyan.
A "képjavító" opciókat ki kell kapcsolni, mert általában inkább rontanak a jelen, mint javítanának.codec project
-
blakey
titán
válasz Atus10 #97742 üzenetére
Tegyél fel képet.
Javítják, panelcserével.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Atus10
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lg 50uk6470plc tv-m, amit monitorként is használok. Tegnap feltűnt, hogy a tálca beégett az alsó 2 centibe. Csak szürke háttérnél látszik, a többi színnél nem. Ahogy utána olvastam a dolgoknak, több helyen is azt írták, hogy az LCD panel nem tud beégni (pl. monitoroknál se fordul elő). A kérdésem az lenne, hogy ez mitől van akkor? A pihentetés nem segít rajta, 24 órán át már ki volt kapcsolva, ugyan olyan maradt.
Garanciába esetleg ezzel foglalkoznának? Még több mint 3 évig garanciás a tv. -
eddienhl999
tag
Sziasztok! Erről van valakinek valami véleménye? Van egy Lg42LA660S-ZA tv-m. Ahelyett szeretnék kizárólag tévézésre és filmnézésre használjuk. https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/60um7100plb-p474635331/
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nagyon régen jártam már erre. Van egy 49" LF632V tévém, amit nagy megelégedéssel használok már jó pár éve. Régebben nem érdekelt, de most - más ügyből kifolyólag - átnézegettem a tv beállításait. Tapasztaltam, hogy rengeteg beállítási opció létezik, és azt is tudom, hogy mindenki a saját ízlése szerint használja, állítja be. Mégis az lenne a kérdésem, hogy miket, hogyan érdemes beállítani, gondolok itt főként a képjavító dolgokra, főként, de pl. most a tre motion-al szórakozom, nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem. Mivel fullhd anyagokat használok, ezért pl. nekem most szebbnek, élesebbnek tűnik, viszont előjön a szappanopera effektus is, ami mondjuk úgy érdekes. Viszont jó lenne kimaxolni a tv tudását ehhez a tartalomhoz.
Szóval ilyesmi dolgok érdekelnének, az is jó lenne, ha lenne ezekről leírás, hogy mi mit jelent és mit állíthatok vele, pl. mint dinamikus kontraszt és tsai.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
nagylaci6417
aktív tag
Mikor szoktak kijönni az új szériák?amiket most bemutattak a ces-en.
-
Regiee
aktív tag
Köszönöm mindenkinek :)
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
Thom!
veterán
Ma volt szerencsém 55C9 OLED TV-hez hát durván állejtős volt
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy LG gari igény bejelentésnél milyed doksira van szükség?
Köszönöm. -
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Amennyire lehet átböngésztem a fórumot és a netet, de csak lehangoló választ találtam a kérdésemre.
Az LF652v szériánál WebOs 2.0) jelenleg sincs mód a TV csatornák elsődleges (pl magyar) és másodlagosan (pl angol) beállított hangsávja között váltani?
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
LG TV tulajoktól kérdezném, hogy a beépített médialejátszójával van-e lehetőség az éppen lejátszott film képbeállításait "képernyőhöz igazítani" vagy "kitöltésre" állítani ?
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Lg 55um7100plb típusú tv megbírkózik külső merevlemezről egy 40-60 gigás 2160p mkv filmmel?
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
tome.jr
addikt
Magic Remote-tal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Hivatalosan a belépő UM7000 széria nem támogatja. Ez vajon azt jelenti, hogy semmilyen funkció nem működik vele? A gombokkal való hagyományos navigáció sem? A mozgásérzékelés, hangalapú keresés, a görgő + egyéb extra funkció nem érdekelne, csak hogy legyen egy kézre álló távirányító a tv-hez.
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG SM8600 tv és egy Sennheiser 4.40 Bluetooth fejhallgató. Szeretném őket összepárosítani, de nem látja a tv a fejhallgatót. Mi lehet a hiba? -
x17dtl
csendes tag
https://edigital.hu/led-televizio/lg-65um7610plb-uhd-hdr-webos-smart-televizio-p648329
https://www.displayspecifications.com/en/model/4e5618e8
nomost ez 100 vagy 60hz, most voltam a médiamákban LGs srac megesküdött hogy 100hz..
-
seger
addikt
Sziasztok!
LG led tv-nél lehet beállítani, ha HDMI-n jelet kap, akkor kapcsoljon be a TV? -
Thom!
veterán
én 55" keresek jó tévét kizárólag filmre Pc-ről lejátszva, játék nem érdekel...
~200eFt körül...
A jó fekete lényeg, felhősődést gyűlölömGyártó nem érdekel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Jó kérdés. Az SM8200-at nem választanám, a specifikáció alapján, mert nagyon le lett butítva. A 7450 elvileg nem sokkal másabb mint a 7600. Az utóbbiban van egy extra HDMI és a többi különbség ismeretlen. Állítólag nehezebb a 7600-as vagy 1,5kg-al, ami jellemzően jó jel, de sajna amíg az LG titkolózik ne csodálkozzon, hogy az olcsóbbat veszik jobban. Mondjanak valamit amiért érdemesebb a 7600-ast venni, a 4.-ik HDMI port mellett.
Én vagy a 7450-est, vagy a 8500/8600-as verziót venném.
Tegnap benéztem egy MM-be, ránézni a különbségekre, de sajnos a drága TV-k kivételével mindenhol az MM saját SD-s promója ment, amit nem igazán értek, mert azzal nem lehet eladni egy tévét sem, hogy valami hulladék statikus reklám fut rajta. A drága tévéken kötelezően a gyári demo futott. Mondjuk kérésre átkapcsolta az eladó általam épp nézett 65UM7450-esen is a beépített demora, csak szerintem minden tévén annak kellett volna futni, mert azok nélkül nem összehasonlíthatóak.
Persze a demókkal is problémás az összehasonlítás, mert egyrészt a demo alatt gyárilag mindent felhúznak - ha megpróbálsz élénkről átváltani, leáll a demo - és nem ugyanaz a demo van felmásolva mondjuk egy UM7450-re, mint egy SM8200-ra.
Szerintem szándékosan más demo fut a különböző árkategóriás tévéken, még egyező gyártó esetén is. Egyszerűen a drágább tévéken jobb minőségű demo fut, hogy azzal is megpróbálják azok felé terelni a vásárlókat. Az OLED vagy csúcs QLED tévéken futnak a legexclusivabb legprofibb, álleejtő demok, plusz rájátszanak a nagyon mély feketére, a "közepesebb" árú tévéken már szolidabbak, gyakran vizes, tengeres, esőcseppes képekkel, a belépő szinten, meg még szolidabbak, mint pl. egy szép alpesi hegyi legelő, háttérben a hósipkás hegyekkel.
Ha ugyanaz a demo futna, nem látna akkor különbséget a vásárló, hogy kinyissa jobban a pénztárcáját. Egyébként a megnézett 7450 abszolút tökéletes volt a demót nézve, de jó lett volna látni rajta azt ami mondjuk a mellette lévő SM8200-an futott.
Másik amin ott elgondolkodtam, hogy érdemes-e 65 inches vagy nagyobb tévét vennem. Sokszor előjön az a logikus érv, hogy ha kicsi a 4k vagy 8k tévé, nem látod a pixeleket hacsak nem közel ül az ember hozzá...tehát ha messziről nézed akkor elég lenne FHD is. Pont ezen gondolkoztam el. Nekem az a jó, ha olyan magas a dpi, hogy ha arra is fókuszálok, akkor se lássam a pixeleket, mint egy 720-s 15-ös notin. Szóval szerintem pont az a jó, ha olyan finom szemcsézett marad a kép, hogy ne is lássam a pixeleket, vagy a pixelek közötti rácsot. Amíg nem látom, addig jó.
-
Thom!
veterán
7450/7600 vs 8200/8600 milyen látható képminőségbeli különbség van?
-
nnandor
csendes tag
Sziasztok!
hatha LG specifikus a hiba.
Horizon box ha egy LG 42ln5400ZA tévére van kötve random időnként kiírja hogy nincs HDMI jel.
A box látszólag ok, a hangot adja tovább a SCART-on. Kihúz Vissza dug néha működik néha nem. ha a box boot ol addig mindig jó a kapcsolat, ha már a műsor megy van hogy azonnal nincs HDMI jel fogad.
Kábeleket cseréltem már mindenre.
A boxot is cseréltem egy másikra. Ez alapján a TV a gyanús, de semelyik másik HDMI jelforrással sincs gondja.
Tényleg a TV halódik vagy csinált másnál is ilyet a Horizon box? -
Throme
veterán
válasz mobilizmo #97701 üzenetére
Nyilván tudod te mire gondoltam, nem kell kiforgatni!!
Fórum nevében és az összefoglalóban nem találtam warezra vonatkozó rendelkezést. Ezért nem látom indokoltnak, hogy valaki lázad ez ellen (amíg egyértelműen nincs tiltva).szvsz
#97699) -=RelakS=-
Lehet csak én néztem be valamit, hogy nem találtam leírva a tiltást és akkor elnézés kérek! -
V8engines
tag
válasz -=RelakS=- #97699 üzenetére
Én meg azt se tudom miről beszéltek.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #97699 üzenetére
és (#97698) Throme
de a teljes fórumra vonatkozik a WAREZ tiltása."(bár akkor kapásból a külső hdd-s, médialejátszós, nas, stb., témák jó része kuka )"
Ez így nem igaz. Az, hogy valakinek médialejátszó, NAS, külső HDD-je van az önmagában nem warez. Nekem is van médialejátszóm, meg NAS-om. A NAS-on rengeteg családi videó és fénykép van, nagyon sok zene, ezek egy része online vásárolt magas minőségű tartalom és rengeteg rippelt saját CD és DVD-Audió. A médialejátszón hallgatom a NAS-on tárolt zenéket illetve van Spoti prémium előfizetésem. Ezekben mi a warez szerinted? Egyébként felsorolásodból kihagytad a smartTV-ket, de képzeld van HBO GO előfizetésem is, tehát az sem warez.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa