Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
-
Gaben92
őstag
válasz Dark Archon #225696 üzenetére
Nehogy azt hidd. Egyszer volt egy pedál törésem még régen, na ott a hajtókarból állt ki egy darab tengely és úgy kellett befejeznem a napot. Olyan 60km-t tekertem így és nem mondom, hogy kényelmes volt de nem volt lehetetlen tempót menni. Mondjuk nem kívánom megint… Egy clipless pedál jóval több felületet ad, ha valaki nagyon akarja simán elteker vele becsatolatlanul, hidd el.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
addikt
válasz Hasaggymeg #225651 üzenetére
Persze, a regisztráláshoz kér jó pár adatot. De nekem nem volt gond, megadtam mindent, aztán küldték a kártyákat.
Igen, ha elkapod a tettest és megvered, az a hátulütője, hogy nem érdemes rendőrt hívni, mert még te húzod a rövidebbet.
Redneck: hát igen, szomorú, hogy ilyen világban élünk. Sajnos egy perc alatt is meglovasítanak bármit. Egyébként a patentpedál további előnye, hogy megnehezíti az eltekerést. Legalábbis, ha látom, jó eséllyel futva utolérem, ha normál cipővel szerencsétlenkedik a tettes.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
6030D
őstag
-
vtomi2
őstag
#225680 Friczy Ha azt mondjátok, hogy nem kell túllgondolni, akkor veszek egy BBB AirBoost 2.0. BBB-vel meg vagyok elégedve egyelőre, meglássuk milyen lesz, 7-8 bárnál magasabban úgyse fogom használni.
Na és akkor az ígért kép, nem igazán tetszett a színe, de úgy voltam vele, hogy legalább a tolvaj se ezt választja, viszont egyre jobban kezd hozzám nőni
Nyeregcső van kicsit viseltes állapotban, mi a véleményetek a kínai karbon alkatrészekről?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kuntics #225692 üzenetére
Kellett neked rendőrt hívni, hagyhattad volna még nála, bringádnak is jobb dolga volt ott.😆😆😆
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
kuntics
aktív tag
válasz Hasaggymeg #225682 üzenetére
Jött volna 2 nappal később, talán a fékeket is beállította volna.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #225685 üzenetére
Lájteszt 7+ kilósan?! Én már vagy 6-8(?) éve láttam könnyebb Scottot a(z akkor még működő) Bringaexpón...ha jól emléxem az valami 6,x kg volt, ott emelgette mindenki.
#225688balintbaba...jó lett!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
válasz farkas-j #225684 üzenetére
Patkózár az minek? ABUS márka az jó- Google legyen a barátod. [link]
U.I: Amúgy egy közel 1,5millás bringát őrizetlenül sehol nem hagynék ott, max jó zárt helyen, mint pl kemping stb .. Persze akkor is jól lezárva...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Toobee
veterán
válasz balintbaba #225688 üzenetére
Mondhatni baszó lett
Én még egy integrált kormányt fogok rendelni a Fujira, de elég szűkös a választék. Konkrétan ezt néztem ki: Ryet 2022 ALANERA Carbon Gravel Integrated Handlebar
Most 440-es a Spank Wing, de szerintem ebből kipróbálom a 400 széleset (470-nek nevezik), az én méreteimhez az a szélesség passzol inkább.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz farkas-j #225684 üzenetére
rosebikes/bike24/bike-discount.com
gyári honlapon van méretezett rajz a lakatokhoz, pl: [link]
általában holland/német városi és trekking bicikliken szokott furat lenni hozzá.
ha nem passzolna a felfogatás, akkor lehet univerzális rögzítőt venni hozzá: [link]
ilyen nagy értékű ebikehoz ha sokáig akarod tárolni, inkább valami bika zárat vennék, pl
Kryptonite Fahgettaboudit
Kryptonite Evolution Series 4 Integrated Chain LockEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! Segítséget kérnék. Van két KTM MACINA STYLE 730 EASY ENTRY ebike-unk. Van hozzá profi zárunk és riasztónk is, de szeretnék még hozzájuk egy egy patkózárat is lánc vagy acélhurokkal. Már vagy négy tucat boltot, webáruházat felhívtam, de vagy nincs nekik, vagy nagyon bóvlijuk van, vagy csak ígérgetnek, hogy pár hét a beszerzés. Nekem az AXA tetszene legjobban, de nem zárkózom el a Trelock, ABUS stb elöl sem. Jó lenne, ha a lánc legalább 1-1,2 méteres lenne. Tudja valaki, hogy hol kapható raktárkészletről ilyen zár?
Ezeknek van valami mérettáblázatuk, vagy szabványos a felfogatási pont? Nálam a két csavar távolsága ~10,5cm. Előre is köszönöm a segítséget!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
flash-
veterán
válasz vtomi2 #225672 üzenetére
én ezt használom már vagy 6 éve, és nekem még mindig bírja,teszi a dolgát! minden tekerés előtt használom tehát heti rendszerességgel nyúzom és még jó.
Bikefun airforce one (nyomásmérős) nekem a fekete van, az már lehet nem kapható de mintha világos színben még árulnák vhol
(talán ez ugyanaz belül..)
8 bart elég könnyen tudja.Annyi van hogy amikor rádugom az első nyomás relative nehezebb olyan mintha már nem bírná de amint lenyomom utána már könnyen megy a pumpálás.[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz vtomi2 #225672 üzenetére
Amikor vagy tíz év után megdöglött a műhelypumpám bementem a közeli bringaboltba (RideBike) és szétnézve megvettem az első szimpatikusat. Arra érdemes figyelni, hogy nyomásmérő legyen rajta (ez azért elég alap), és tudjon legalább 10 bart a leírása alapján (akkor a 8 biztos menni fog vele). Ez épp egy SKS volt, ez többé-kevésbé megbízható dolgokat csinál (bár pont egy minipumpával megjártam ebből a márkából), azóta szépen teszi a dolgát. Dual szelepes, automatikusan vált a két szelep közt. Ha olyan van, ahol a fej tömlővel együtt cserélhető, akkor érdemes olyat választani, korábbi pumpámon volt, hogy a fej elkopott, nagy nyomáson már lerepült a szelepről, csővel együtt cseréltem, aztán évekig használtam az új fejjel.
-
Sped
aktív tag
válasz Bekő Tóni #225675 üzenetére
Igen, mobilos fotókkal, szerencsére volt kb. hónapos kép is a bicajról.
A matricák egy része amúgy le lett róla tépkedve, de olyan igénytelen módon, azokat kellett aztán pótolni, de amúgy nem volt vele semmi gond.
Tettek kísérletet arra, hogy elcsípjék a tulajt, de órákig nem került elő, az is lehet hogy megneszelte, a bicaj miatt vannak ott a rendőrök és meglépett. Végől ők hoztak szerszámot és kb 4 órával a megtalálás után kaptak engedélyt a felettesüktől, hogy levághatják a lakatot.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
balintbaba
tag
Ez egy elhibázott elképzelés szerintem. Ha jól gondolom az Airtag és a riasztó egy közös egységbe van beszerelve. Innentől kezdve szerintem az Airtagnek sok értelme nincs, a 80db csak felhívja a tolvaj figyelmét az eszközre, aki lepattintja a riasztót a nyomkövetővel együtt.
Szerintem egy Airtag valahol a kerékpáron elrejtve jobb és olcsóbb megoldás.
-
flash-
veterán
én a lopott kerékpár fb topicban olvastam pár érdekességet, egyik emberkének meglett, a pincéből ahonnan eltünt, egyszer csak visszakerült, gondolm valaki csak kölcsönvette
de olyan sztorit is olvastam már hogy maga egy bringaboltos foglalta le (respect) ! (nameg hát a tolvaj nagyon hülye lehetett)
az már csak külön vicces hogy ahonnan ellopták az emberkének a bringájt, az a Lopó nevű borszaküzlet előtt történtTomcat nem éppen 100%ban jól csinálta amit csinált, túlságosan belevitte a saját érzelmeit, nem igazán akart törvényes keretek között maradni, de az vitathatatlan hogy amit csináltak annak a pozitiv hozama egyértelmű volt.
vtomi2:nem gondolnám hogy 8baron kellene mérni mindenképpen , én 7baron mértem nekem ott 28mm de ha keskenyebb a felni akkor a köpeny is keskenyebb lesz valamivel (elvileg) ez a conti eleve kissé keskenyebb, mint az átlag 28mm-es köpenyek,leglaábbis bikerollingresistance oldalról ez jött le,előtte 25mm-es lugano volt rajta, az meg majdnem 27mm volt rajta, de az egy trágya köpeny, dobtam is ki
[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
Nekem friss sztori, júl közepén lopták el a biciklit egy köztéri tárolóból az egyik éjszaka folyamán. Reggel, mikor mentem volna melóba akkor vettem észre. Rendőrség, helyszínelés stb, mert a levágott zárat simán otthagyták. Ugyan azon a héten vasárnap sétáltam el ugyannál a tárolónál, amikor jött szembe 2 srác és az egyik tolta a biciklimet felismertem, egyből hívtam is a rendőröket, meg megfogtam a bicajt, hogy esélyük se legyen elmenni vele. Magyarázkodtak, kamu sztorik stb, aztán bicikli nélkül mentek tovább még a rendőrök megérkezése előtt. A szilikon óratartót, csengőt leszedték róla, cserébe a kerekeket felpumpálták, láncot megolajozták, ami már rá is fért
-
Sped
aktív tag
válasz flash- #225656 üzenetére
Öcsém anno pár nappal korábban ellopott biciklijét tök véletlen én találtam meg a Corvin Pláza előtt lelakatolva könnyű volt felismerni, mert agyon volt matricázva, alig hittem el, hogy tényleg azt látom. Kiérkező rendőrök hüledeztek, mert ők még nem találkoztak olyan esettel, hogy a 8. kerületben meglett volna egy lopott bicaj. szóval ez vicces volt, mondanom sem kell, meg persze örömködés. Amúgy egy leharcolt 15 éves agyonmatricázott custom monti, ma is megvan még, városi rohangálásra van használva.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
vtomi2
őstag
válasz Friczy #225662 üzenetére
Gp5000 700c28. Szenvedtem vele mire felment, de felfújás után egyre a helyére ült, megpörgetve szép egyenletes volt, nem hullámzott. Ma azzal jöttem melóba, mintha pattant volna amikor ráültem (lehet akkor ugrott be rendesen).
Milyen pumpát ajánlanátok? Inkább olcsóbb, de minöségit presta szelephez, auto szelepet is tud az +.
Flash- : belül nem mértem, kívül 22mm. Gondolom 17-18mm lehet a belseje. Lehet 8báron kellene mérni?
Kényelmesebb volt mint a 25c-s ultrasport (vagy vmi hasonló conti), de lehet csak az 5 bar miatt.
-
Fall-N
veterán
Kész lettem a szereléssel, felszereltem a fékváltókarokat. A hátsót sikerült bowden bekötéskor annyira feszesre befűzni, hogy kábé két csavarás kellett a finomállító csavaron. A váltókarból kijövő bowdenházon végül nem kellett vágni.
Az első váltót is sikerült 5 perc alatt beálllítanom, csak a hajtómű csere után nem teljesen kompatibilis, így a középső és nagy tányérhoz állítottam be, a legkisebben kicsit hangos. Majd ha lesz kedvem akkor veszek egy Acera láncdobót, az 100 %-ig be lehet lőni.
A leszerlet fékkarok és a gagyi váltókat meg megveszi a szerelő ismerősöm.
-
Oktaan
csendes tag
válasz Hasaggymeg #225669 üzenetére
Ezirányú ismereteim kissé korlátozottak, de ezek nem akkor kellenek, ha kazattás a racsni? Menetes racsni esetén nem elég a spéci dugókulcs?
[link]
Illetve azt kivülről meg tudom állapítani, hogy menetes vagy kazettás racsnival van dolgom?[ Szerkesztve ]
...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Oktaan #225657 üzenetére
Jók lesznek, de nem elég a kazetta leszedő, kell egy ilyen, vagy ilyen is...vagy egy lánc és egy vízpumpa fogó.
lsebestyen...
az rég volt, azóta van multikulti.#225666
Alg...nem politizálni akarok, de azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy azok a tolvajok sem igazán bécsiek...vagy osztrákok, for that matter. Feláldozzuk lassan már anyánkat is ennek a trendi és beteg humanizmusnak oltárán.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Friczy #225665 üzenetére
ejj akkor most pont félreértettem a dolgot
egyébként ez a silca calculator számol ilyen nevetségesen alacsony nyomást.
5-5.5 barokat az én 105kg összsúlyomhoz(bringa+én+felszerelés)
hát persze kipróbáltam azért.mentem egy rövid kört az utcában. és mint amikor montival mész aszfalton,minden egyes pedáltekerésnél az a kerékhang, plusz kormányzásnál is hallod, és éreztem is ahogy hajtáskor ütemesen nyomódik alattam a kerék.én nem hiszem hogy ez bármire is hatékony lehet.
valami versenyistálló mérnöke csinálta,de hogy baromság az egyszer tuti.
én a max alatt kb 1 barral használom ,mert napon eleve nő a nyomás.inkább legyen picit több mint kevesebb(nyilván a max alatt így is), meg lehet szokni így is szerintem csak menni kell menni kell és hát váza is válogatja nyilván..
sokan még 10 bar körül mennek virsligumival és még élnek[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Itt Bécsben is lopják, ha valaki kicsit is értékesebb(nek tűnő) bringát tart a társasház közös tárolójában vagy a külön zárható(!) pincében, azt előbb-utóbb kifigyelik és elviszik. Ismerősnél pl. a betonba lecsavarozott állványt csavarozták szét, de arn kolléga is tudna mesélni, nála ha jól emlékszem felfeszítették a pince rácsos ajtaját (ilyenről egy időben kb. hetente lehetett hallani)
Egy párnak meg a kempinghelyről vitték el éjszaka a bringákat amíg ők a sátorban aludtak
Aztán gondolom ezek mind mennek a keletEU apróhirdetésekbe, sufni bringaboltokba...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
flash-
veterán
válasz Friczy #225662 üzenetére
ha jól olvastam 28c conti gp5000et vett ,(de 25c-t mért,az akkor lehet ha a felni relative keskenyebb,nekem 19mm belső szélességü felnin 28mm széles ez a 28as) nekem is az van, 8 barig fújható, már mér ütné fel ha mondjuk 7 barra fújja? (én azon használom ,esetleg 7.5-re - 108psi-ig a hátsót, 104-re az elsőt) nem volt felütésem mondjuk még eddig.(viszont kipuklisodott,aztán kiszakadt egy centis lyuk lett - belüről a hátsó,szóval az kuka,de lehet hogy az user error miatt..ez nem hiszem hogy felütés nálam, mondjuk nem tudom hogy akkor mi?)
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz lsebestyen #225661 üzenetére
Környéktől is függ. Amikor az Őrségben voltunk Nagyrákoson, éjszakára csak a ház oldalához támasztottuk a bicikliket, lakatolás nélkül. Azon a környéken nincs kerítés sem. Sose tűnt el semmi. De amikor egyedül túrázom, és bemegyek a kocsmába, akkor sem lakatolok (persze olyan helyeken állok meg, ahol szabadtéren lehet enni/inni, de akkor is be kell menni rövid időre, ha másért nem, kikérni az italt), és nem szokott probléma lenni (igaz, egy jól felmálházott bicikli talán nem annyira vonzó az alkalmi tolvajoknak).
-
lsebestyen
addikt
válasz Redneck #225659 üzenetére
Szerintem nem kell kamuzni semmit, attól még h nem volt rajta lakat, ugyanúgy lopás. Mikor először voltam Ausztriában, akkor jó nagyot néztem, hogy a több százezer forintos karbon bringákat és elektromos bringákat simán csak letámasztják a boltok előtt a legnagyobb természetességgel. Vajon nálunk ilyen hány évszázad múlva lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz flash- #225656 üzenetére
XI. kerületből tűnt el az andor utcai Sparnál, kb 20:35-40 között. Bedobtam már a csoportba is, hátha.
stickermajom:
Igazad van, de ha lepattintanak mert 1 percre nem lakatoltam le akkor mit mondjak? Vagy kamuznom kéne hogy lelakatoltam? Tegnap a telefonban már mondtam a bejelentésnél hogy nem.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
stickermajom
addikt
-
Oktaan
csendes tag
válasz andrisbandi #225637 üzenetére
Köszi, én is erre tippelek.
Sajnos az új tulaj már látta és kipróbálta az árut és azóta vigyorog, nem érdekli a furcsán működő váltó. Engem viszont marhára zavar, ezért hátsó váltó és sorcserében gondolkodom.
Elől egytányéros, a váltókar 6 sebességes Sram marokváltó, ez nem változik.
Ezeket néztem, megszakértenétek, hogy jók lesznek-e?
[link]
[link]
Célszerszámon nincs a racsnihoz, egy ilyen elég a le- és felszereléshez?
[link]...
-
flash-
veterán
válasz Redneck #225645 üzenetére
sajnálom! hol lopták el? (ha bp, melyik kerületben? én egyik budapesti kerületnél közterület-felügyeletnél dolgozom.)
Egyébként nálunk az a jogi mód hogy a kamerafelvételt csak a rendőrségnek adhatjuk ki nekik is csak akkor ha van "ügy"(határozat, meg még valami papír), csak úgy bucira nem, küldtem már el nyomozót is emiatt nem egyszer(mondjuk az más kérdés hog ugyanez a kamerarendszer a kerületi kapitánysághoz is be van kötve csak inkább tőlünk kérik ki mert mért ne? ).(elképesztően odafigyelnek nálunk a gdpr-re vagy mire, még egy beosztás sem lehet kint a falon,muszály volt,mert ha kiadom kirúgnak, tudom nem,vicc..)
de ugye néhány nap után viszont törlik, ezért érdemes minél hamarabb bejelentést tenni a rendőrségnek, illetve jelezni a közterület felügyeletnek is, és jelezni annak a cégnek akinek a környéken van saját kamerája, mert akkor van kicsi esély hogy nem törlik le illetve kimentik addig is hogy meglegyen(nem garancia de megteheti pont ezért ha rendes) aztán meg majd ha rendőr kéri akkor neki odaadja(bár van olyan cég is aki kiadja magánszemélynek, hát gondolom az már nem törvényszerű)
van egyébként lopott kerékpárokkal kapcsolatos facebook oldal, mostanában írták páran hog meglettek a kerékpárok, de amikor kérdeztem hogy hogy akkor rendre nem válaszolnak(nemtudom,titok? )
szoktam bújni az oldalt, és találtam is már így lopott kerékpárt(másutt lelakatolva, gonodlom pihentették,happy end lett az, ráírtam a tulajra,a rendőrséget tulaj odahívta,levágták a lakatot, aztán pár papirmunka után megkapta a tulaj a bringát.)
de privát üzenetben érdemes őket megkeresni,lehet van most is valami divat hely ahol ezek kikötnek,piac-vásár,stb.)[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
ASX téma a Pinbike-on...
SRAM AXS clutch issues?Question: @Mikelb01 asks in PB messages:
Have you ever had an issue with Sram AXS rear derailleurs and the clutch for the cage not being strong enough and the bike having a lot of chain slap? I've had a few of these rear derailleurs now and after a short few months of riding the rear derailleur's clutch mechanism seems to lose tension
bigquotes It's certainly true that the ability to adjust the clutch force is a feature many of us would like to see from SRAM derailleurs. Especially as the chain and chainring start to wear, it would be nice to increase the amount of clutch force to ward-off chain derailment.
In his review of SRAM GX Eagle AXS, Mike Kazimer noted that "I do think the main clutch tension could be increased a little. I never dropped a chain, but I did notice a fair amount of chain slap noise when riding through rough terrain, or after a larger impact".
It's worth noting, however, that a firmer clutch can result in clunkier downshifts, requiring more force at the shifter paddle. In the case of electronic shifting, a firmer clutch increases battery consumption for the same reason, according to SRAM. Firm cutches may also increase drivetrain friction and reduce suspension sensitivity, albeit very slightly, so there are good reasons not to go crazy with the clutch force. If you're experiencing chain noise but not dropped chains, perhaps rubber frame protection is a better solution.
As for the crux of your question: is the cage clutch less forceful on AXS derailleurs than their mechanical counterparts and does the clutch force drop off with use? This is something several Pinkbike editors have wondered about so I reached out to SRAM for comment and this is what they had to say:
bigquotes Your reader could be picking up on the cable and hosing putting an anti-rotational load into a mechanical derailleur which could reduce ‘chain slap’ but has no impact on shift performance or chain retention. There is no difference between the AXS and Mechanical RD that would lead to a ‘lighter feeling clutch’... Our warranty data does not show changes in clutch force resulting in SRAM RDs reducing their shift performance or dropping chains over time. We have the most robust customer service in the industry and if riders feel they are experiencing chain dropping or poor shifting issues they should reach out to their dealer or SRAM Rider Support.—SRAM#225654
Redneck...jájj, a klasszikus "alkalom szüli a tolvajt" eset, arra járt, meglátta a xarházi és nem tudott ellenállni neki. Ilyenkor gyakran egy kis akármi is elég, csak, hogy ne tudjon felpattanni rá és elhúzni vele egyből, de mivel sosem tudod mi jöhet közbe egy boltban (pl. sor a pénztárnál, nem találod gyorsan amit keresel, akármi) nem lehet arra alapozni, hogy csak beugrasz...vagyis igen, de csakis ha valamihez odazárod, végig rálátsz és olyan a bolt, hogy egyenes úton ki tudsz rohanni ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Hasaggymeg #225648 üzenetére
Egyébként lakásban, de leszaladtam a boltba és nem vittem lakatot. Egyetlen percre mentem be zárás előtt (XI. ker Andor utcai Spar), és már nem volt sehol.
Bemegyek teszek azért feljelentést, hátha a kamerán látnak valakit, meg elküldöm őket a halál f*szába hogy érezzék mennyire utálom őket. Mihaszna pénzbehajtók.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Van itt is finomság, 12 perc környékén azt hittem fejre esik az előtte menő csaj.
zsamiatt...zárt lépcsőházból...de csak egy vastagabb spirálzárral volt lezárva.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
honnan vitték el? Voltál valahol vagy otthon betörtek?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #225650 üzenetére
Én nekifutottam egyszer annak a bájkszéjfnek, de annyi adatot kért, hogy felbosszantott és abbahagytam... Amúgy meg tőlem is loptak már egy bringát, egy szinte új ilyent (lányomé volt), egy másik bringa hátsó kerekét, majd lámpámat is, azt szemem láttára, és mikor utóbbit elkaptam + megvertem még majdnem én lettem a hunyó. Jegyzőkönyv írás közben azzal szórakoztatott a kihívott rendőr, hogy elmesélte tőle már mi mindent loptak el addig...😨😫
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Redneck #225647 üzenetére
Nekem csak a bringás táskámat lopták el, miután elhagytam, de együtt érzek veled. Egyedül a telefont találtam meg elásva egy fa alá az avarban, azt is csak a GPS miatt. Irataim, pénztárca, stb. odalett. A rendőrségen azt mondták, nincs értelme feljelentést tenni, úgysem lesz meg a tettes. Ügy lezárva, még papírmunka sincs.
Volt esetleg BikeSafe regisztrálva? Nem mintha attól lophatatlan lenne, de kíváncsi volnék, az ér-e valamit. Én regisztráltam a bringáinkat, meg felnyaltam rá a matricát.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
kobayashy
tag
Egyébként honnan lehet a képeket beszerezni amiket lőttök?
3 hete voltam a Stelvión Bormió felől,és egészen az utolsó kb 2km-nél volt egy fotós srác az egyik kanyarban.Én nem láttam semmi reklámot a kocsiján vagy táblát,amire ki lett volna írva,hogy hol lehet elérni a képeket.
Lefelé nagyon fun egyébként a sok majom outist előzgetni,mert felfelé a sok kis ropi csak megelőzgetett,én meg montival 92kilómmal lefelé nagyon nem voltak ellenfelek .A majmot nem komolyan venni (nekem is van outim).Bár én csak a svájci elágazásig mentem,mert onnan indul a hegyi ösvény lefelé a duzzasztóhoz,de ezt te is tudod gondolom -
Hasaggymeg
Topikgazda
Hol tároltad, mivel volt lezárva, bezárva, milyen környék? Hátha tanulunk legalább belőle. Fel a fejjel, együttérzünk veled!
Amúgy egy kimerevített kép a fickóról a kamerafelvételből jöhetne ide is ha van, terjesszük az igét, hátha valaki ráismer...a rendőrök megkérdik milyen értékű, azzal visszafogják a röhögést és bedobják a fiókba a feljelentést.[ Szerkesztve ]
-
-
Alg
veterán
Amúgy valaki mondja már meg nekem mire jó a térfigyelő... mert abból hogy 43x56 pixelen annyit látni hogy egy felismerhetetlen faszi lenyúl egy bringát/kirabol valakit/bármit csinál és jobbra távozik, senki nem lesz okosabb...
Ilyet kell majd felrakni ha kapható lesz, ez talán valamire jó, legalább szirénázik egy darabig...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Redneck
nagyúr
Ellopták a kerékpárom, kérlek osszátok meg! 2018-as, szürke-fekete-kék, Cube Aim Race 29-es kerékkel, 54cm-es felsőcső hosszal.
Ismertetőjegyei:
A kerekeken küllő fényvisszaverők, két ledes helyzetjelző, ledes fényszóró konzol. Bal hátsó villán alumíniumig kopott festés, egy átlátszó fóliával leragasztva. Az első villa lock-outja nem zár.
Bergusonos bringa, 58584-59-WOW59298PSLN alvázszám.
Amúgy kösz te bajszos maffiózó, hogy két hét alatt rendet tettél, és sem a térfigyelő kamerák, sem a lezüllesztett yard nem jó semmire, csak lóvét szedni, és a normális állampolgárokat vegzálni!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
.mf
veterán
válasz Hasaggymeg #225633 üzenetére
Inkább csak sokan vezetnek / mennek nagyon lassan, mert szokatlan és ezért félelmetes nekik a szerpentin, vagy nem tudnak jól kanyarodni, jó ívet venni. Vagy csak nézik a tájat, ezért nem sietnek.
Messze nem feszegetem a határokat, bőven lehetne tovább bedönteni, kevesebbet fékezni, szűkebb ívet venni - de minek, felesleges kockázat. Hiába tűnik másoknak nagy tempónak, ezt még teljesen biztonságosnak érzem.
Az asztmán (+ tetejébe 30%-kal kisebb tüdőn) sajnos nem lehet csak úgy fejleszteni, főleg nem pár hét alatt. Egy-két éve télen-tavasszal párhetente tekertem ki Bp-ről a Prédire, de a nagyobb / hosszabb emelkedőkön ott is tolás lett a vége, és alig volt változás sokadik alkalomra is; itt pedig még több, még combosabb emelkedő van egymás után.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fulton
addikt
válasz SpaceKombajn #225640 üzenetére
Na akkor ugrott a marcsi
-
vtomi2
őstag
válasz vtomi2 #225632 üzenetére
Fent a másik is, azt már agresszívan csináltam, n volt annyira szenvedős. (tuti a defekt ). Felpumpáltam őket, de csak 5 bár köré sikerült a pumpámmal, 6,5 maximum 8 bár van ráírva, elég ez is, vagy vegyek jobb pumpát?
Csak az egyik keréken hallottam 1 halk kattanást, de megpörgetve egyenletesen pörögnek, akkor elvileg beültek a helyükre ugye?
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Csokicsibesz #225574 üzenetére
Kb, ja
Garmin 820 bundle, a benne levő mellkaspánt tönkre ment, helyette HRM PRO
és ezt adta/tippelte: WATT tippelde
Síelni sose voltam, de a garmin szerint még is tudok , megnéztem, aznap futottam 5K-t, azt nézte síelésnek.
Kerékpározni tényleg voltam azon a napon amire adta.
spacetime
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Hasaggymeg #225629 üzenetére
Akkor jó! Mármint a fox része, a 70e alkatrészcsere része kevésbé De aztán megláttam, hogy főleg a hajtókar miatt ennyi. Ott amúgy nem lehet külön a tányérokat cserélni, csak egyben a karral?
Nagyon sokat segítesz amúgy, meghívhatlak egy powerade-re? (Viccen kívül. De nem elkalandozni az oldalon )
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #225628 üzenetére
Jó terep, szeretem ha ráz
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Oktaan
csendes tag
Sziasztok!
Vettem ma a fiamnak egy használt btwin rockrider 300 24"bicót. Az eladó nem árult zsákbamacskát, elmondta, hogy a hatsó, eredetileg 6 sebességes sor 7 sebességesre lett cserélve, de úgy van beállítva, hogy a legnagyobb fogaskerékre nem lehet váltani, igy kvázi 6 sebességesként működik. Ez már a megvétel előtt megdőlt, a lánc felugrott a nagy kerékre is és volt amikor kihagyott egy kereket, rögtön kettőt váltott. Gondoltam sebaj, amúgy tetszett az áru, a váltót meg majd finomhangolom. Itthon aztán ez sehogy sem sikerült, pedig jópár váltót állítottam már be korábban. Jól sejtem, hogy kompatibilitási probléma lehet?
A váltó eredeti SAIGUAN, sosem hallottam róla .
...
-
andrisbandi
őstag
válasz ad4m1337 #225466 üzenetére
kis nyikorgás a teleszkóp részről
Lehet már kevés a kenőanyag a villában.
- Bármelyik szervízben karbantartják.Ha csak sokára kapsz időpontot, ideiglenesen lehet javítani
Brunox Fork Deo -val.
Vagy bármilyen szilikon sprével.
(A féktárcsákra nem kerülhet; ha mégis, alkohollal lejön.)Ezek a becsúszó látható részére valók.
Nedvesen letörölt becsúszókat, megszáradt állapotban kell filmszerű réteggel bevonni. Pl egy tiszta paptörlőre fújsz kicsit, és azzal jól áttörölni. A fölösleget tiszta, száraz anyaggal letörölni. (Nem kell látható rétegnek maradni.)Alapból nem ajánlott a becsúszó szimeringek alá juttatni ezekből az ápolókból.
A szimeringben belül egy szivacsgyűrű van, ami híg zsírral átitatott.
Ezt a jó zsírt kiszedik a szilokonos olajok.De ha már úgysincs zsír, és a karbantartás messze van;
- jelképes adagot kenve a tiszta becsúszóra+szimeringre, meg kell nyomogatni a telót. Kis koszt is ki fog húzni. Letörölve jöhet még pár kör.Vagy ha nagyon száraz;
- jól letisztított telónál, egy vékony müa gyorskötözővel be lehet nyúlni a szimeringbe, a szár mentén. Pár helyen befújod a szilikont. Megjáratva a fölösleget letörölve kész.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na de olyan sebességgel, hogy kocsikat, bringásokat, néha motorosokat is előzök...azért óvatosan, olyan sebességgel elesni kész katasztrófa, mindennap megismételni meg olyan mint tépkedni az ördög bajszát. Inkább felfele kellene megszokni, asztmádnak is jót tenne.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
1 órát szenvedtem az első kerékkel mire lejött a külső. Előző bringámon is szenvedős volt, de ezzel megszültem... És felrakás gondolom még rosszabb lesz. Tuti ki fogom lyukasztani a belsőt
-
.mf
veterán
válasz parandroid #225622 üzenetére
Oké, akkor "Bringával (a hónom alatt) járok munkába", na
Reggelente azért Santa Mariába, ahonnan a busz megy fel a Stelviora, bringával tekerek le, pedig mehetnék busszal is. Igaz felfelé szint abba se nagyon van, veretek ott is 60-65-telAz Umbrailről a Stelviora már próbáltam feltekerni, ami "csak" kb 300 szint (4 km alatt), csakhát az asztmám alaposan a tudtomra adta, hogy NOPE. De vannak itt páran, akik egy nap többször is feltekernek a Stelvion. Tavaly volt egy 50-60 közti öreg, aki minden nap 2x feltekert, de volt, hogy 3x is láttam. Na az ám tényleg a real shit!
Alg: ahogy Parandroid kiegészítette, a hónom alatt bringával járok A kis 20"-es összecsukhatós bringával letekerek 3 faluval arrébb a buszhoz, felcipeltetem magam és a bringám a busszal a Stelviora, majd onnan hazafelé lezúzok a bringával (Na de olyan sebességgel, hogy kocsikat, bringásokat, néha motorosokat is előzök - néha amíg a buszra várok Santa Mariaban, utolérnek bringások, akiket leelőztem, mindig vigyorogva néznek, hogy vazze azzal a kis vacakkal hogy verettem lefelé )
Kanyarfotózok - azaz itt Curvafoto
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ad4m1337 #225627 üzenetére
Ahol gondolod, hogy nyikorog...ahol zsírt látsz oda természetesen nem kell, de ott nem is nagyon nyikoroghat.
#225614Pszihonaranc...nem viccből írtam, a Foxok tényleg jók amit áruk is mutat. Ami alkatrészeid majdani cseréjét illeti kábé így néz ki... [link] + [link] + [link] ~70e mai árfolyamon.
#225626Maximum1...én is aggódok az erdőkért, erre a szárazságra és erdőtüzekre már csak a fa-tüzelésre áttérés hiányzik nekünk, miközben ott a sok olcsó gáz mi majd felégetjük erdeinket és szétfüstölünk bolygónkat majd szénnel mert ezeknek a g*ci nagyhatalmaknak semmi sem drága beteges f@szméregetésük kiélésében, Ukrajna után most majd még Tajvant is szétlövetik, nekik nem fáj.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Hasaggymeg #225474 üzenetére
Ne haragudj ha noob kérdés, de hova tegyek teflonos sprayt? A lock kupak alatti részhez (ott egyébként ilyen szilikon zsír jellegű anyaggal volt kenve) gondolod?
-
Maximum1
őstag
válasz Toobee #225613 üzenetére
Ez az, a montisok a hétvégére várnak
Pszihonaranc Dobogokő teraszkilátóDömörkapu felől mentem fel, tele munkagéppel, nem aszfaltozzák a nagyobb lyukakat hanem murvát terítenek rá, gondolom fakitermelés lesz duvába.
Nincs gáz, nem lesz erdő sem, szerintem rengeteg út járhatatlan lesz az erdőkben, pláne ősszel ha jön az eső is. -
jjeahh
nagyúr
-
zsamiatt
őstag
Valaki keresett allvanyt. Aldiban is most lattam. 11e korul
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
parandroid
félisten
Jó, hát a bringával járok az általában azért nem azt jelenti, hogy összehajtogatva a hónod alá csapod, de a te esetedben tehetünk engedményeket.
Amúgy mennyivel impozánsabb lenne felfelé is a local legend cím? Na, az a real shit!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
.mf
veterán
válasz Hasaggymeg #225612 üzenetére
Összekötöm a kellemeset a hasznossal: bringával járok munkába. A munkavégzés helye meg éppenséggel a Stelvio-hágón van
/ na megyek is felveszem az azbeszt-köpenyt és a kövezés-álló sisakot
-
bardi
senior tag
válasz Pszihonaranc #225595 üzenetére
A féktrácsákat senki se fogja neked megmondani ilyen képekről. Valamelyik küllőre általában ráírják, hogy mi a minimális vastagság, aminél cserélni kell. Mérd le lehetőleg mikrométerrel, vagy jobbféle tolóméterrel, hogy hol áll éppen, több pontban, átlagold, és meglesz, hogy mennyi van még belőle hátra. Az új és használt között olyan 3 tized milliméter körül szokott lenni a különbség.
'92 Honda VFR 750
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #225612 üzenetére
Ja, én is csak dolgozni tekerek el minden nap.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alg
veterán
Addig engedem csak ameddig fun, mikor már kényelmetlenül érzem magam akkor inkább visszaveszek, nem hiányzik hogy befeküdjek 60-al az árokba egy olyan úton ahol mondjuk néhány óránként jár valaki
De általában mikor ilyen körök vannak, a harmadik-negyedik lejtőre már kezdek belejönni
-
.mf
veterán
"Be kéne szereznem egy gopro-t, ezekről a keskeny erdei utakon lefelé veretésekről tök jó videókat lehetne csinálni, még úgy is hogy nem tudok/merek nagyon gyorsan menni..."
Nem vereted rendesen lefele? Ilyen utakon az bűn, mondj el 10 miatyánkot
Közben meg Strava szerint a Stelvio Legendája lettem pedig még csak pár napja telepítettem, és még csak 5 bringázós nap van benne, pedig már 10+ alkalommal jöttem le idén bringával.Lassan nekem is össze kéne dobnom egy-két videót. A saját kínai kamerám sajnos túl szűk szögben vesz fel, egy kollégámtól kölcsönkaptam a Hero7-esét, 3 lejövetelt azzal vettem fel, azzal már sokkal jobb lett (mármint a videó, a napok sajnos nem voltak a legjobbak: szembeszél, eső, majd a tegnapi harmadiknál a szembeszél mellett egy bénázó lakóautó miatt feltorlódott sor, aki még csak el sem engedett másokat, így 40 alá esett az átlag...). Ma épp pihenek, zsinórban 11 nap munka után ma reggel rosszul voltam, úgy tűnik elcsaptam valamivel a hasam, lehet, hogy este nekiállok.
Amúgy látok pár ilyen embert, aki nagyon be van parázva a lefelétől. Végig görcsösen szorítják a féket és gurulnak 5-tel lefelé, ahol mások (én is) még bele is tekernek; és kanyarodnak kockásan, teljesen függőleges bringával... A legdurvább az a csaj volt, aki feltekert, majd lefelé inkább lesétált vele, mert fél az ilyen meredek lejtőktől... én meg pont azért megyek fel, mert nekem meg ez a fun része
-
nagyúr
válasz balintbaba #225593 üzenetére
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
fulton
addikt
Nincs gyorszáras DT Swiss center lock -os első agy, de lenne helyette 100/15 ös kivitel, és hozzá átalakító adapter 5mm-re, szerintetek, mennyire lesz az stabil és okés?
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Hasaggymeg #225610 üzenetére
Ez most a fox fanoknak egy insider beszólás volt, vagy tényleg így van?
Ami azt illeti gugli az ellenségem faceval karöltve, de ez már inkább tech téma, mint bringa téma
Viszont értettem amit értenem kellett Akkor úgy fogom kérdezni milyen láncot és sort (előre+hátra) ajánlanátok majd venni, ha eljön az ideje, ami nem gagyi, de nem is profi, mondhatni ár érték arányban kiváló? Köszönet szépen![ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pszihonaranc #225609 üzenetére
A Fox jó, minden Fox jó és drága. ...ami a költségeket illeti a gugli barátod, keress rá.
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Hasaggymeg #225608 üzenetére
Rendben köszi. Csak azért kérdeztem az árakat, hogy a jövőben milyen költségek merülhetnek majd fel. Bár igaz, akkor nem kellett volna hozzátennem, hogy mai árfolyamon. Úgyhogy ha kapok csak egy becslést a teljes csere hozzávetőleges árára, annak nagyon örülnék
Fox Evolution amúgy jó villa? Mondjuk egy Rockshox Rebához képest.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pszihonaranc #225606 üzenetére
Ne gondolkozz cserén, hacsak a lánc nincs lenyúlva semmit sem kell cserélni, ha az le van akkor azt...egy tízes lánc is 10e alatt/körül van.
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #225604 üzenetére
mindig tanul az ember
-
Pszihonaranc
senior tag
Köszi srácok, legjobbak vagytok.
Az első kicsi tányér nekem is kopottnak tűnik, de mit értek én hozzá, ezért jöttem kérdezni
Esetleg tudjátok, hogy mennyibe kerülhetne a mai árak mellett egy komplett csere újra? (első-hátsó sor+lánc)
#225604Hasaggymeg Mondom én, hogy a nap legjobb döntése volt idejönnöm. Pedig még csak úgy rendesen délután sincs
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #225604 üzenetére
akkor elnézést, nem szóltam
------
milyen jó kis stabil állvány
gondolom véletlenül lecsúszott a nyele az állványnak[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #225602 üzenetére
Az első kicsit lehetetlen elkoptatni, annak olyan a kialakítása...az itt is az egyik legkevésbé kopott. ...itt van újan.
Pszihonaranc...sőt jobban megnézve a hátsó sem kopottabb mint első, vagyis fele, vagy még több benne van még.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #225600 üzenetére
Nekem ez a második, a Mavic ID360 reteszelése és a kerék karbantartás mentessége egyből megfogott.
-
fulton
addikt
válasz Pszihonaranc #225601 üzenetére
szerintem nincs elkopva a hátsó,
az első, kicsi tányér el van kopva.
(De majd írnak hozzáértőbb szemek is)[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Pszihonaranc #225595 üzenetére
Véletlenül fel lett cserélve az egyik kép