Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hordos
újonc
Sziasztok!
Eladó egy nagyon szép Arrarex Caravel karos-pumpás eszpresszó gép a '60-as évekből. Szeptemberben kapott új fűtőszálat, teljes tömítés szettet és fekete fogantyút. Nagyon szép állapotban van, tényleg hibátlan darab.Az ára 110 000 Ft A hirdetése fent van a hardverapron is. A ceruzanyelű tamper, a naked portafilter és a tölcsér plusz 10 000 Ft.
Itt a linkje a hirdetésnek: https://hardverapro.hu/apro/gyonyoru_arrarex_caravel_karos_kavegep_a_60-as_evekbol[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Corsair90 #62496 üzenetére
+1 az eddig elhangzottaknak. Én is fagyasztva darálom lassan egy éve, mióta elindítottam a mézesüveg lavinát a fórumon . Próbáltam szobahőmérsékleten tárolni a fél kg úgy is kibírta minimális változással amíg elfogyott.
A 16g:60 ml nagyon sok (és a crema miatt nem is konzisztens), próbáld grammban mérni a végterméket, cél az 1:2 arány (32g körül). Ehhez jelentősen finomabbra kell állítani a darálót, de bírni fogja, max kell még alátétet betenned. Ha így sem megy készíts egy videót a teljes munkamenetről, a leírásban olyan hibát, ami folyamatosan rossz kávét adna nem látok.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
válasz Corsair90 #62496 üzenetére
Én például fagyasztóm a kávét picike mézes üvegekben adagonként és fagyottan darálom.
Nekem a 14 g-os LM Strada szűrőbe sötétebb pörkölésből ( Velencei, Palermo)16-16,5, világosból 17,5-18 gram simán belemegy.
Érdemes lenne gramban is lemérnéd a kifolyt kávét mert én a 60 ml-t a 16 gramból soknak tartom.
Tapasztalatom szerint attól is lehet keserű ha túl „hosszúra” van engedve, és attól is hogy ha magasabb a hőfok. A velenceinek pl. nálam 82-84 fok a jó, PID nélkül szerintem bőven 90 fölött van, ami lejön a GC ből.
Az előző GC-men egyébként a PID által mutatott értékhez képest pontosan 10 ° eltérés volt, a mostani viszont halál pontos.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Corsair90
tag
válasz Bazsee71 #62495 üzenetére
Rendben, kevesebb mennyiséggel próbálkozom és próbálok gyengébben tömöríteni. Sajna nincs rá mód más szűrőt csak úgy próbálgatni, pest-től pedig messze lakom.
Többnyire közepes pörkölésűekkel találkozom, ha azt mondod 3-4 hetet vígan kibír, le is tesztelem. Az asszony így is nagyot néz, mikor a kávét fagyasztgatom.Egyébként ha túl sok a crema csapoláskor, ezt követően pedig gyorsan el is tűnik, ez arra utal hogy túl friss még, azaz hagyni kellene pihentetni? Kb 6 napja pörkölték.
-
Bazsee71
őstag
válasz Corsair90 #62494 üzenetére
A 14g-os szűrőbe lehet kicsit sok lesz 16-17g. Ha a csavar gyönyörűen kirajzolódik, akkor esélyes, hogy túltöltötted. Ez okozhat olyat, hogy megrepeszti a pogácsát, ami csatornásodáshoz vezethet, még ha nem is látod. Merre laksz? Érdemes lenne kipróbálnod más kosarakat is.
A tömörítéssel nem tudom tudsz-e nagy kárt tenni, de felesleges annyira nyomni.
Mézesüvegeket használok már pár hónapja, hely hiányában nem a fagyasztóban tárolom. Az általad írt kávék biztos, hogy elvannak 3-4 hétig szobahőmérsékleten, ha még frissen szétporciózod. Nálam jellemzően világosabbak fordultak meg, 2 hét után még semmi gond nem volt.
A PID pedig mindenkinél kicsit más, ott simán ki kell tapasztalni saját magadnak a tartományt. Bár ahogy nézem, a fragolától kikerült gépeknél többnyire egyezni szoktak az értékek, és úgy tippelem, hogy ez így lehet a többiektől kikerült gépekkel is.
BBéci: Azt tapasztaltam én is, hogy egyes kávéknál fagyasztás esetén kicsit finomabbra kellett állítani a darálót. Ettől függetlenül továbbra sem hagynám kiolvadni, maradnék a fagyott állapotban történő darálásnál.
-
Corsair90
tag
BBéci: Nem nyomásfokozós. 14 g-os gyári szűrőjébe.
Tehát most is mézesüvegbe porciózod szét, de nem hűtöd és 20 nap után is nagyjából megőrzi az állagát?Bazsee71: Gyári gaggia dupla szűrő. Leginkább Kapuczíner velencei, palermo aranya stb. Danettinél Brazil, Kenya, Etióp, amikkel próbálkoztam eddig. Tömörítéssel kapcsolatban azért nyomom picit erősebben, hogy kizárjam annak lehetőségét, hogy a pogácsa "rossz" legyen. Gondolod ez minőségben ilyen sokat dobna negatívan?
bacskait: Hűtő gombja kb 2,5-3-as között van, gondolom ez nem kevés vagy sok a kávénak sem.
30 sec alatt 60 ml amit nagyjából tartok. Súlyra nem szoktam mérni a kifolyt mennyiséget.Jellemzően 1 kanál nádcukrot teszek bele. Esetleg a 16-17g körüli mennyiség sok lehet a 14g-os szűrőbe?
Egyébként egy PID-esített gépnél honnan tudjátok ténylegesen, hogy van-e eltérés a kiírt hőfok és a valóság között? Gondolom ha a vízterítésnél van egy teszt mérés, az nem igazán egyezhet a kazánban lévő vízzel amit a PID is figyel.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bacskait #62491 üzenetére
Összesen egy kiló kávét fagyasztottam 15 dekás porciókban, amikor a kint lévő már csak egy napra volt elegendő, kivettem a hűtőből a következőt, légmentesen lezárt állapotban hagytam másnapig, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Aztán ráuntam, nem fagyasztok és semi hátrányát nem veszem észre.
Teóriám szerint a fagyott kávészemek másképp reagálnak a darálásra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bazsee71
őstag
válasz Corsair90 #62487 üzenetére
Milyen szűrőt használsz? Milyen kávékkal próbáltad?
Amikor tömörítesz, próbáld meg kicsit finomabban. Szerintem nem kell semmilyen tömítő anyag a mézesüveghez. Ha fagyasztasz, akkor egyből daráld. Ha hagyod melegedni (kondenzáció által szépen elázni), akkor szerintem megette a fene az egészet. A darálódnak biztos nem lesz baja, én is így toltam, már a CM702-őt is etettem fagyasztott kávéval.
Amúgy a PID nélkül tényleg kicsit vaktában lövöldözés, felfűtési fázistól függően kaphatsz keserű és savanyú kávét is.
Szerk.: bacskait által feltett kérdések is rendkívül fontosak, nekem már ki is ment a fejemből.
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz Cyberslider #62474 üzenetére
Szia! nem akarom kedved szegni DE
a Jura is 'csak' egy automata...
valószínűleg a darálás időtartamában kell keresni az aroma fokozatát....
Az összes fokozatban egy vízzel kicsit átcsapatott feketés színű (kávénak csúfolt) valamit fogsz kapni.
Aromák.... ehh.... na azokhoz szükségeltetik némi kioldódás is!Nagy különbségeket ne várj a különböző csodaprogramok variálásával... aromákat meg főleg ne.
Volt pár Jurám még mikor nem kávéztam... Jó fejlődést ezen a rögös úton! Jó kávézást!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Corsair90 #62487 üzenetére
Nyomásfokozós szűrő? Mert azzal nem lehet normális eszpresszót készíteni.
Melyik szűrőbe teszel 16 grammot? A La Marzocco szimplájába sok, a duplába kevés.
Fagyasztóból kivett kávét nem kezdenék darálni, míg szobahőmérsékletű nem lesz.
Kocogtatás nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Corsair90
tag
Sziasztok.
Valahogy nem akar sikerülni a kávé a GC-n. Frissen pörkölt kávékat veszek amúgy. PID még nincs benne, de ha így jött ki gyárilag, biztosan készíthető vele valahogyan jó, értékelhető is.. CM702 kb 1 éves, de sokat nincs használva, havi 500-600g megy át rajta.
Próbálkozom 10-15-20 perc bemelegítési idővel is, de az eredmény kb ugyan az. Kinézetre a crema szép, lefolyás is egyenletes. Előhűtő jelleggű csapolással is próbálkozom közvetlen főzés előtt néha.
A kávé fagyasztásában lehet esetleg nálam a hiba? A kis mézesüveget ti csak kézileg rátekeritek, vagy esetleg használtok valmit tömítésnek, pl celofánt? Mert arra gondoltam, a hideg hatására esetleg nem zárhat jól a kupak?
Illetve a fagyból kivéve azonnal daráljátok, vagy érdemes várni vele 10-20 percet míg picit kienged?
Én egyébként minden esetben előmelegített karba teszem az őrleményt. 2x szoktam a munkapultra kocoktatni az egészet, hogy kicsit leülepedjen az egész és úgy tömörítem, de ott is 2x nyomok rá. Szokásomhoz híven picit erősebben, olyan 20-25 kg erővel. Lefőzés után a pogácsa egyben van, nincs a felületén kráter, repedés, stb. Annyi, hogy ahogy tágul, úgy a közepén lévő kis csavar lenyomata benne marad, de gondolom ez a normális? 16g környékén próbálkozom. Biztos írjátok majd hogy a PID kell, de vaktában lövöldözve is nagyjából el kellene találnom és a nélkül is kellene értékelhetőt húznom, ebben szinte biztos vagyok.
Szóval ami a lényeg, hogy nem jönnek elő, a kávé jellegzetes ízei, hanem inkább kesernyés, vagy savanykás szokott lenni, de én annyira nem tudom kikóstolni egyértelműen, nem merném biztosra mondani melyik a jettő közül.
Szégyen már megöl, mert a poemiával jobbakat húztam mint ezzel.
Tippre a poemia szerintem alacsonyabb hőfokú kávét adott, de viszont ízletesebbet, az ízjegyek jobban kijöttek, igaz nem hőstabil a rendszer ott sem.
Minden jellegű tanácsot szívesen fogadok (a fagyasztással kapcsoaltban is), szerenték legalább fele olyan jót készíteni, mint ti. -
vTamas35
csendes tag
válasz #49155328 #62481 üzenetére
Nagy arc a srác. A művész tollából:
"nem tudom neked mi a mosogatólé, de nálam tényleg jött a crema is rendesen, és az is meglett, mi a lyuk oka közében, hogy csak félig volt a kávé betöltve.... Komolyan mondom tényleg egyszer felveszem videóra a tejhab készítést és a kávélefolyást is, mert már unom ezt a sok fikázást, tény, hogy egy alsó kategóriás cucc, de gyanítom kiderülne a döbbenésekből, hogy a tagok 99%-a érdekelt valamilyen eladásban, márka terjesztésében. A saját ismerőseim bűnrossz kávét főznek le ugyanezen a gépen, nekem is hetekbe került a tejhab eltalálása + hónapokba a jó kávé. Meg lehet csinálni? Meg lehet csinálni."
Hát megcsinálta
O1G
-
Bazsee71
őstag
Én most belekortyolnék, ma a Velencében vett Top Moka kotyogóssal főztem, Lavazza SO őrölt kávéból. Átzubogott a víz az őrleményen, kívánnék valami töményebbet.
Amúgy ez a kis kotyesz nagyon baba, szerintem szebb a kidolgozása (menet, öntvény), mint szüleim Brikkájának, de ízben azért külön világ. Megtetszett a Caffe del Doge-ban, kiváló kis utazós lesz. Soldier2-nek pedig utólag is köszönöm az ajánlást, jó kis kávézó.
-
#49155328
törölt tag
Irigylésre méltó munka a szarvasival : [link]
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #62478 üzenetére
én is ittam belőle, tényleg penge. a madal alapanyagában több volt, de rosszul készítették el. ez nem volt olyan komplex, de azért elég összetett volt így is, ráadásul hibátlan. nóra szerint amúgy az enyém sokkal jobb volt
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
asszony szerint madal-verőt virítottam neki ma délelőtt (guatemala huehuetenango)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
BBéci
legenda
válasz fragola.6035 #62466 üzenetére
Írtam pénteken privát levelet tuningolás ügyben, ha lesz időd kérlek válaszolj rá! Köszi!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, hamarosan érkezik egy Jura Imressa F50 hozzánk..
Nézelődtem a kávé elkészítését, a Jura oldalán találtam is egy jó és átlátható tippoldalt: [link]
A használatiban meg is találtam a beállítási lehetőségeket, amire az oldal is hivatkozik, úgy mint:
"kávéerősség" - mild / normal / stark
"hőmérséklet" - normal / hochezekre hivatkozik is a belinkelt oldal.
Ami engem érdekel, az Aroma állítás (standard / intensiv) ami guglizásom által a kávé mennyiségét állítja (7-9g) de amit nem értek, mi a mód, ahogy lefőzi? Az oké, hogy az arománál beállítom a kávé mennyiségét, nyilván ha több, erősebb lesz az "aroma", de akkor a gép miben dolgozik másképp akkor, amikor a "kávéerősséget" állítom normal-ról stark-ra? Az oldal nem hivatkozik az aromaállításra, ezért azt sem tudom, 7, vagy 9g kell ezekhez a mennyiségekhez/fajtákhoz. Jól van hát, nem vagyok barista, de ha már lesz egy kávégép, szeretnék jó kávét csinálni!
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Toobee
veterán
Valamelyik nap volt Groby téma. Nem tudom ki hol bankol, de OTP-nel 15e Ft feletti vásárlásnál 2000 Ft-ot írnak jóvá. Előtte netbankon aktiválni kell.
-
Csápájev
őstag
Beton kávégéphez még jól jöhet.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #62466 üzenetére
én is a napokban röffentettem be megint a nagyflexet, de azért inkább betont vagy vasat vágok odakint, és nem baj, ha arrébb megy fél centivel
nincs qm víztartályod véletlenül?
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #62463 üzenetére
a mai napig hiányzik, ahogy a qm a víztartályt megoldotta: látod, hogy mennyi van benne és egy mozdulattal kihúzod oldalra és tudsz rátölteni. azon gondolkodom, hogy szerezzek egy olyan tartályt valahonnan és a dc oldalát is kivágassam (fragola imádni fog, ha ehhez is segítségét kérem... ), nordázáshoz is sokkal kényelmesebb lenne.
jó vas volt az a silvano, ha nem jön a dc, még azzal nyomnám.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
Újonnan ezek az "olcsóbb" dual boileresek:
QM Silvano: [link]
Lelit Diana: [link]
Profitec Pro 300: [link]
Ezeket egyszerű használni, mert pidesek és nem kerülnek annyiba, mint a "nagy" dual boileresek.
Ha ezekből találsz használtan, akkor persze olcsóbb, de gyanítom, hogy nem nagyon vannak. Silvano is csak egyszer volt...
Én mondjuk nem adnék ennyit értük újonnan, mert a kávés részük ua, mint a brasilia lady, faema family vagy más 3,5 dl rézboileres masina. -
mufi
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #62456 üzenetére
Egy rohanós vásárlás közepette vettem pár csomag kávét. Egy 500g-os 4 hónapos Carraro Qualitá Oro-t, egy kilós 2 hónapos Goppion Qualitá Oro-t, és egy kilós 3 hetes Pellini Espresso Bart. Jól sejtem, hogy szüleimnek automatához inkább a Pellinit adjam, itthon pedig a Goppionnal próbálkozzam?
-
weinmaker
őstag
válasz vTamas35 #62453 üzenetére
Nekem ezért van mellette a quicmill. A gaggiaval szinte sosem gőzölök. A kis quickmill tökéletesen megoldja ezt a feladatot, és ha kell gyorsan kávé, és nem akarom kivarni a gaggiat, akkor is megallja a helyét. Tanyasi dual bojler, de tökéletesen működik.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vTamas35
csendes tag
Nem hiszem, hogy az egymás utáni duplákkal van a baj, inkább az egymás utáni gőzölés/csapolás a probléma. Uyganazt a kazánt fűti túl a gőzöléshez, amit a csapoláshoz használsz, ezért várni kell amíg visszahül.
gpbenedek: annyit pontosítanék csak, hogy bár a hx-el valóban lehet egyszerre csaploni és gőzölni, de az ott is csak egy kazán van (gondolom DB-re értetted) a gőz számára, azon vezeti keresztül egy csövön a hideg vizet, és éri el a kívánt hőmérsékletet mire a fejen kilép a csapoláshoz.
O1G
-
-
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
gpbenedek
csendes tag
Pont az vele a baj, hogy nem hűl vissza, mire újra csapolnál. Nyilván egy GC-vel is meg lehet oldani egy 4 latte kérdést vendégeknek: csinálsz két duplát osztva, aztán gőzölsz, visszatöltesz,öntesz, gőzolsz, öntesz. De addig meg a crema hal el. Nem szállhat versenybe egy hx géppel, ahol kávékészítés közben is gőzölhetsz, és a független bojlerek miatt egyáltalán nem kell sakkoznod azzal, hogy milyen italt mikor készíts.
Ps: meg lehet oldani, de a végére kb annyira lesz hőstabil a csapolás mint egy saeco kisgép. Ami egy átlagos vendégnek tökéletes, főleg tejjel, cukorral.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Szerintem ez egy kicsit tul van gondolva. Persze akkora profi meg nem vagyok, de most miert ne lehetne tobb duplat egymas utan kesziteni, akar gozolt tejjel egyutt? Miutan huzol egy duplat, illetve gozolsz, utana amig kimered az uj adag kavet, daralod, tamperolod, stb., vissza is melegedik a kazan.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
7500 forintért 20 db Nespresso kapszula valakinek?
Siessetek, limited edition[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
hifis50
csendes tag
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #62438 üzenetére
Egy etiópot és egy klasszikus olasz presszót ittam. A második egy korrekt olaszos kávé volt, az etióp viszont annak ellenére, hogy számomra sötét pörkölés volt, kifejezetten ízlett.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #61961 üzenetére
Na úgy néz ki, hogy holnap indulás előtt belefér pár óra Velence, így az ajánlott kávézó is. Úgy tervezem, hogy a Ditta Artigianale után ott vásárolok még otthonra/ajándékba kávét. A blendeket próbáltad?
Egyébként nagyobb boltokban itt nem jártunk, egyedül egy Auchan franchiseban, mérete ellenére ott volt a legrosszabb a kínálat. De összességében is azt tapasztalom, hogy a szemes felhozatal ezekben a kis üzletekben nem túl erős. Szicílián is csak Lavazzát találtam ami értékelhető, de az meglepett, nem volt még 3 hónapos a pörkölés (ebből nem vettem).
Amúgy a végére rászoktam, hogy tolok egy cukrot ezekbe a sötét kofikba, így sűrű csokis massza mind. Egy benzinkúton ittam tök jó Illyt, azt nem is édesítettem, pedig a felszolgálók 3x elmondták hol találom, azt hitték nem értem mit mondanak. Miután megittam tisztán, elkezdtek faggatni, hogy milyen volt a kávé.
Az AutoGrillnél még mindig megcsodálom a Royalokat, brutál gépek. Na de majd írok egy velős beszámolót, ha otthon leszek gép előtt. -
Rush77
aktív tag
válasz madrac #62434 üzenetére
Én mondjuk nemrég kezdtem használni FP-t a munkahelyemen (ugyanilyen ikeas cucc) és a legjobb eredményt szerintem filter pörköléssel lehet elérni. Bár van akinek sötétebbel is bejön. Mi PJ sidamot használunk és elég jó.
Amúgy nekem is van egy kevés nagyon finom állagú zacc.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ez akkor jópofa igazán, ha akarsz "hőmérsékletprofilozni" a shot alatt is (a hülye amerikaija biztos akar majd...), de úgy amúgy szerintem annál nincs egyszerűbb, mint hogy nem kevered a hideget a meleggel.
egy biztos: a mostani gépek, az összes gép elég bután, kőbaltával oldja meg a kérdést, több-kevesebb sikerrel.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
adp
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz hifis50 #62428 üzenetére
az a vicc, hogy a rézcsöves trükk talán bármeddig kiterjeszthető. úgy értem... kell egy darab fűtőszál, azt jól körbetekerni mondjuk 100 ml vizet tartalmazó rézcsővel, és kész. innentől igazából a nagy tömegű fej sem kell, csak valami, amire felrakod a kart. nem? végülis a termoblokkos gépek kb. ebbe az irányba indultak. ha sorbaállítasz 100 ml vizet és hőstabil állapotból csapolsz, nincs mi megborítsa a rendszert. az összes többi kávégép ezt sok-sok kiló vassal, meg agyonmarketingelt e61 fejjel, meg izomból akarja megoldani, amikor az alapproblémát mindenhol a meleg és a hideg víz hirtelen keveredése okozza.
(aztán lehet, hogy kimérve ez nem ilyen egyszerű, de nekem ezért tetszett mindig a gaggiás rézcsöves trükk... mert pazar megoldás. a gaggiának meg amúgy is pici bojlere és dupla külső fűtőszála van, szóval tényleg kb. csak egy fűtőszál)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #62401 üzenetére
"Gondolom, van benne egy microchip, ami erre lett kitalálva, hogy mesterségesen szopassa a használót."
Rosszul gondolod, mert egyszerűen rossz a tartály leürítés érzékelő valami, lehet picit vízköves vagy nem tudom. A gép figyeli hogy mielőtt továbblépnél a vízkőtelenítés adott lépésén, megcsináltad-e amit kell előtte és szól hogy ez nem történt meg. Ez nem szoftveres hiba vagy "tervezett hiba".
Ettől függetlenül ugyanúgy elvégezhető a művelet, mert ha ilyenkor kikapcsolom majd újra be, már tölti is vissza a tartályokat, csak a felirat nem tűnik el, ezért szarakodtam vele.
A végső leállás meg nem kérdés, az 6000-nél lesz, ahogy írva vagyon. Szerintem én már erősen a közelében lehetek, így hamarosan fény derül arra is h ilyenkor mit csinál vele a szervíz. Gondolom kinullázza egy alapos átnézés után, esetleg elő van írva h ilyenkor cserélni kell valamit, fogalmam sincs, de más magyarázat nem nagyon lehet, gondolom nem kidobni kell ilyenkor. Ha mégis, akkor veszek egy másik ugyanilyet! /gondolom úgy hogy ezt otthagyom és adnak valami giga kedvezményt, mivel 4 éves és nem javítható/
Na majd kiderül. Addig is használom.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz madrac #62429 üzenetére
én is ezt használom nap mint nap a munkahelyen, mondjuk nem minimillel őrlök, sztem ez a legjobb FP recept a james hoffmann féle, ezt kövesd, ja és figyelj arra, hogy az alját ne öntsd le, mondjuk az utolsó fél-negyed decit
recept:[link]
mondjuk a pörkölés égett íze az nem hangzik túl biztatóan, milyen kvval próbálkozol?[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
Sziasztok!
Van egy Ikeás French Press kávékészítőm, és azután érdeklődnék, hogy lehet-e egyáltalán ezzel zaccmentes kávét készíteni, mert nekem nem sikerül sehogyan sem? Vettem egy Hario Mini Mill kézi kávé darálót is, és elég durvára őrlöm vele a babkávét, de még így is papír szűrőn vagyok kénytelen átküldeni, hogy ne legyen benne finom zacc. Nagyon sok benne marad a papír szűrőben, csak elég macerás állandóan szűrögetni és lassú is. Batár nagy 3 mm-es darabokra pedig nem látom értelmét őrölni a kávét...
Van finom hálójú szűrőm is (sokkal finomabb mint a french press szűrője), amit szerintem átfolyós tea-, kávékészítő gépekben használnak, de az ebből a zaccból nem fog fel semmit...
Viszont a kávé így nagyon finom az biztos. Nem gondoltam volna, hogy kiérzem egy kávéból valaha is a pörkölés égett ízét, illetve a karamellt. -
hifis50
csendes tag
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
Ez tényleg nagyon izgalmasan hangzik. Nyilván nem publikus, mi a trükk, de ha ez nem direkt fejfűtés, és gondolom nem kazánvízzel egyterű fej (merthogy ezt a két módszert tudom a hatékony hőstabilizálásra), akkor ezt akár szabadalmaztatni is lehetne.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62426 üzenetére
ó, öregem, lassan elengedhetnéd azt a q gaggia-témát, de tényleg. és ha már megteszed, a kazános e61-et sem kell misztifikálni, az is csak egy kávéfőző egy 4 kilós fejjel, esetedben (szerencsére) a hx rendszer nélkül.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #62422 üzenetére
Gondolom nem véletlen mondtad,h ha eladom, azonnal visszavennéd. Nem hiszem h csak a plusz tuningok munkája miatt. Kb bármikor lehetne agyontuningolt gcd.
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
Kívánom, hogy sikerüljön!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
hajrá, nagyon kíváncsi leszek!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #62416 üzenetére
Azért azt ne feledjük, hogy egy Vibiemme E61 egy klasszissal feljebb van, mint egy átlag HX E61.
https://caffe35.webnode.hu/
-
kisgyerek85
senior tag
Azon nem gondolkodtál el, hogy ezt a gépet be add egy kávégépszervízbe? Ha se kép se hang,akkor biztosíték vagy trafó csere lesz a megoldás valószínűleg.
Új készülékbe (ha maradsz a saeco vonalon, mert a rotel az egy saeco klón) én az Office-t tudom ajánlani, de annak az új ára 310-e.
Esetleg ez, de a rotelnél megszokhattad, hogy 30 adagig nem szól, hogy tele a zaccfiók, ez meg 10 adagonként fog.
Felújított használtba viszont van választásod bőven, Saeco Magic vagy Saeco Digital típusokban.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
A GC rézbojleresítése alatt kitaláltam egy rendszert, olyat, amit még senki sem használ. Megpróbálom megépíteni, meglátjuk milyen lesz. Kézműves lesz, az biztos.
Amit várok tőle, az a legjobb hőstabilitás, folyamatos használatban is 1 fokon belüli. Jó vízterítés, ami a nehezebb dolog. És 10-15 perc alatt üzemkész állapot.
Csinálok egy otthoni és egy gasztró verziót is, majd kiderül, hogy Halálcsillag lesz-e.https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz Elekellek #62406 üzenetére
így persze, hogy jobb a helyzet az e61-nél, de ha a gaggia szűkítőzve, rézcsövezve és szigetelve lenne, na úgy mi lenne a helyzet? így érdekesebb lene az összehasonlítás,a rézcső egy iszonyat jó tuning, pont ez hozza fel a nagy gépek szintjére
szerk: most látom, Parci ugyanezt írta kb.
[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
Meg miért kellene mindenkinek azt venni ami épp népszerű. Engem például pont nem érdekel, hogy nincs divatban a gépem, amíg számomra tökéletes eredményt produkál, szeretem használni és jól is mutat a pulton. Darálóval kapcsolatban mindíg bennem van a "kávébogár" a gép cseréjén még soha nem gondolkoztam....
...Egészen a ballószögi halálcsillag bejelentéséig Kíváncsian várom a fejleményeket!
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62416 üzenetére
fragola megcsinálja a halálcsillagot, akkor úgy is mindenkinek az lesz. combat 2.0 darálókkal. egyébként én sem váltanék vissza. de nem azért, mert hinnék benne, hogy ne hozná a komolyabb gépek kávés részének szintjét, hanem mert már az asztalon van a dc, amit nagyon szeretek.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62410 üzenetére
ne szomorkodj, volt idő, amikor az e61 is népszerű volt. bár már alig emlékszem rá.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #62404 üzenetére
hát nézd, én nem vagyok márkafetisiszta. ráadásul egy honi kézműves tuningszörnyet szívesebben is használok, mint egy gyári holmit. de majd időben szólj, hogy még drágán el tudjam adni a dc-t
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Elekellek #62406 üzenetére
na, ilyen jellegű megfejtések érkeztek az elmúlt 5 évben mindig. hogy ugyan volt gaggia és e61, de a gaggia pid nélküli volt, vagy csak pid-elve volt stb. igen, a rézcső az konkrétan két kategóriát lök rajta, mert azzal éri el a nagygépek hőstabilitását. a szabályozható pumpa meg az előáztatását. a pid ugye alap.
szóval... most már olyan user kéne, akinél tényleg fulltuning gaggia van a nagyobb gép mellett.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #62399 üzenetére
Vált nyilván tuning gaggiára..
Elek: jobb a gyári felső szűrő, adj neki esélyt. Simán lehett h utána nem érzed testetlenek. Nálam a fejhö 1 duplán belül 1 fokon belül marad. Rézcsöves, meg még nemtom milyen tuning van benne. Másik tipp, hogy nálam alacsony a nyomás, és vízhozam.
[ Szerkesztve ]
-
Elekellek
csendes tag
válasz bajnokpityu #62314 üzenetére
Az E61 – GC témához: bő fél éve használom őket felváltva. Teljesen egyértelmű, még tejes italból is könnyen kikóstolható, melyikkel készült a kávé. A Vibiemme izgalmasabb, komplexebb ízt ad, de kicsit vékonyabb az eszpresszó, mint a Gaggiából. Azonos mennyiségű őrleményt használva az E61-gyel nem
lehettudok ugyanolyan testes, sűrű érzetű italt csinálni, mint a Gaggiával. Nem mondanám, hogy eldőlt a verseny, de valahogy a Gaggia szép lassan kikopik a mindennapi használatból. (Mindkét gépen Omron PID, IMS felsőszűrő, más tuning nincs. VST és Reneka kosarak, amiket mindkét gépen tudok használni. Simán lehet, hogy a Classic rézcsövezve és tágulásival még közelebb lenne a VBM-hez).[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz fragola.6035 #62404 üzenetére
Szegeden?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
régebbi pod-os senseo gépet cserélnénk. Eddig megfelelt, de pékségben.. bárhol kapott kávé azért sokkal finomabb.
Átnéztem a lehetőségeket, és ese pod-os gépet vennénk. Olvasgattam vissza már sokat, de konkrét típus ajánlást nem nagyon találtam. max 50k körül szánnénk rá.
Egy fura szempont: kisebb amerikai konyhás nappali, jól kell kinéznie Delonghi ECI 341 ez tetszene asszonynak, de ez meg nem kimondottan podos. Tud esetleg valaki segíteni, hogy milyen márkákat érdemes nézni?
[ Szerkesztve ]
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest