Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz Csápájev #63498 üzenetére
Szoktam én rendes kávét is inni, de azt kizárólag azért mert finom, 200ft-ost csak azért, mert az van az egyetemen és néha előadás előtt kell valami, ami nem hagy elálmosodni.
Mi van, ha a kotyogós is ugyanezt a minőséget képviseli?bl4ze: Ugyan miért? Egy tesztet biztosan megér!
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Csápájev #63496 üzenetére
Kóstold meg! Az hogy kinek mi a finom, az relatív, leginkább attól függ mennyire igényes valaki. Én nem vagyok kifinomul ízlésű, de szerintem nem rossz, bár én néha rászorulok a 200 forintos főzött kávéra (persze ezek után már nem), attól biztosan jobb, mert jó minőségű kávét használtam.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Mi a véleményetek arról a kávékészítési módról, hogy: Fogod az őrölt kávét, beteszed egy zárható tálba vízzel, beteszed a hűtőbe és 20-24 óráig állni hagyod aztán leszűröd?
Én kipróbáltam és noha nem képvisel kávéházi minőséget, jó low budget megoldás lehet annak akinek nincs kávégépe, egész jó.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
mufi
senior tag
-
Gravity1234
tag
Nem tudom "felesleges -e"..
Paromnak a kave mast jelent mint nekem/nekunk. Ugye errol beszeltunk mar sokszor mi egy nagyon pici %-ot kepviselunk, a kavefogyasztok 90%-a meg mindig a bolti kavet issza, neha iszik 1-2 presszot etterembe.
A friss kave, minoseg, izek, eljarasok szamukra nem ismertek, es ha meg is ismerik tulmutatnak azon amit ok szeretnenek.Az fontos hogy amit irtam, azok alapjan gondolkozom ebben. Felesegem 99%-ban legyen az barmilyen kave, kotyogos vagy friss, szuper pori espressoban lefozve, felonti egy bogre hideg vizzel.
Nala is mint az atlag 90%-nal a vilagos pori egyenlo nem finom, savanyu, pont. Tehat nem ezert.
Azert amiket felsoroltam.Persze maradhatunk annal is hogy lefozi a kotyeszt, aztan felonti, kesz pont.
Csak mozgatja a fantaziam, ez jo lenne e neki.
Alapbol hideget csinal, nem kell foglalkozni vele, tobb adag is lejon, nem savas, eltarthato.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
adp
őstag
válasz Gravity1234 #63477 üzenetére
Sztem a cold drip is csak vilagos porivel mukodik ‘jol’, mar amennyire tokeletlen ez a mufaj, de amugy ilyen igenyekhez sztem felesleges cold drippezni, vagy legalabb elotte kostoltja meg valahol
-
-
bl4ze
veterán
-
Bazsee71
őstag
válasz tariattila #63481 üzenetére
A LM tudtommal 58-as.
-
meander
tag
válasz tariattila #63475 üzenetére
miért is? Miben hasonlít a La Marzoccohoz? Odáig megvan, hogy mindkettő kávéfőző
-
Gravity1234
tag
Rosszul fogalmaztam.
Mivel a hideg vizes eljárás során soha nem érintkezik forró vízzel a kávéőrlemény, ezért itt más kémiai folyamatok zajlanak le, mint a hagyományos megoldásoknál, amely sokkal lágyabb ízélményt eredményez.Az eredmény a hagyományos kávénál sokkal kevésbé savas, lágyabb.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
HÁZIGAZDA
válasz Gravity1234 #63477 üzenetére
"kevesbe eros, hisz nincs nyomas es homerseklet"
a kérdésben nem tudok segíteni sajnos, ez viszont egy picit gyanús nekem. tényleg nyomáson és forró víznél több koffein oldódik ki, de azért nagyon jelentősen függ a mennyiség az időtől is, ameddig a víz a kávét éri. egy eszpresszó 30 mp kb., ez meg 3 óra. szóval lehet, hogy kifejezetten bika lesz az a kofi.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata cold drip-es "keszulekkel, eszkozzel" nem is tudom hogy hivjam?
Felesegemnek szeretnek karacsonyra venni, mert 99%-ban hidegvizes kavet iszik. Mintha americano lenne, csak nem meleg, hanem hideg vizzel. Ot annyira nem erdekli a kavezas mint engem, igy ha csinalok espressot vagy flat whiteot friss kavebol azt is felonti vizzel, ha nem akkor foz maganak egy kotyogost es azt is.Ezert arra gondoltam, hogy a legkozelebb az o igenyeihez a cold drip allna, mert:
- friss kave adott
- orlo adott, csak le kell orolni egy adagot
- ott hagyod par orara es lecsepeg
- kevesbe eros, hisz nincs nyomas es homerseklet
- egyszerre lejon tobb adag
- tarolhato a hutoben par napig
- nem igenyel szinte semmi extra tudastTipus, bolt erekelne leginkabb. koszi
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
tariattila
veterán
A La Spaziale a szegény ember La Marzoccoja!
-
mufi
senior tag
válasz mester6 #63472 üzenetére
Nekem tetszik.Ezt nézegettem még...a többi már nem igazán jön be...
Vagy megveszem a Gastroback dualbojleres gépét, amiben nincs beépített daráló. 400 euróért tudnék venni egyet használtan.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mester6
tag
Ennek is az új ára kb 300.000Ft. Nekem ez nem kedvencem. Alapból nem szeretem az E61-es fejeket. A PID jó benne, de történetesen ez egy kijelző hibás darab. Ez is egy egybojleres típus, a színfalak mögött egy kisebb méretű álló bojler van. Fura egy szerzet.
Aztán az ár még öt napig szépen megy felfelé. Na és alapból nem küldik el Magyarországra, ha igen kb 50 EUR
szállítási költséggel számolhatsz. Ez a gép a csillogó krómot kedvelőknek lehet kedvence.
Itt láthatod milyen belül:[link][ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
válasz mester6 #63467 üzenetére
https://photos.google.com/share/AF1QipOyVlmafUOH8uNdPQ1CbdbifWzL-UFyTnA8pYz_Kwr6zLn6s6gv3uQeOjjJcx5_Eg/photo/AF1QipNWdKCE6T4LNyD-UbAMOpyLSzwg9UasDrxG4Sfm?key=ZXRIVF9KT2szTUZMTWVpcGgxdDNzWUtraTRrYTdn
itt a képen ez milyen daráló? Lehet eladna komplettben, ha a tulaj esetleg itt is fórumtag írjon rám. Hülye kérdés, az ami neked van, látom világít, ez világít a kar alatt?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mester6
tag
A kávéfőző bojlere teljesen ugyan az. A hőmérséklet 1 C fokonként szabályozható. Mindkettő a bojlerben méri a hőmérsékletet, de Vivaldinak ez példánya a fejből kiömlő vízre van beállítva. A Vivaldi elektronikája több funkciót tud, de a lényeg ugyan az.
Itt vannak az új gépek árai:[link][ Szerkesztve ]
-
bacskait
tag
fragola.6035 !
Írtam kb. 1 hete pü-t. Gondolom átsiklottál felette vagy nem értél rá. Megnéznéd ismét?
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
GC-t használok, gyári karral, IMS dupla szűrővel. Minden főzés után kiveszem, elmosom, megtörölgetem a kosarat, ami miatt a karban lévő szorító rugó/gyűrű nekem eléggé összekarcolta a szűrőkosár oldalát.
Másnál is hasonló a helyzet, vagy lehet, hogy nálam túl szoros a gyűrű? Esetleg van aki kiveszi a gyűrűt és úgy használja? -
mufi
senior tag
válasz zolnagy #63455 üzenetére
Van egy Bazzar A II Isomac Giada hibás. Ja, amúgy ha jót is veszek, mindenképpen elküldöm valakihez hogy átnézzék esetleg tuningoltatom is...sőtt...tuti tuningoltatnám. Ezért is írtam ha tudtok valami szép retro gépet ami tuning után lesz olyan jó mint a GC, ne habozzatok ajánlani. Szeretem a nagy, 70-80"s style gépeket.
Igen, Bezzera UNICA. a Vibiemme az E61, legalábbis ez áll a címben.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
zolnagy
őstag
Az az isomac brio, nem biro. Amúgy azt nem venném, meg egybeépített darálósat semmilyet. Akkor inkább isomac venus, ami jó.
A bazzara gondolom bezzera.. én nem látok ilyen típust.
A lelit 042xx 57 mm szűrős, nekem ez kizáró ok. A vibiemme domobar viszont itteni vélemények szerint jó konstrukció. Van persze abból is több változat. A Silvia nekem is tetszik.
De ha használtan veszed, akkor mindenképp át kell nézni. Ha nem értesz hozzá, akkor mással nézesd meg.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Én is csak használtan gondoltam. Ilyeneket nézegettem most mint pl a Bazzara A II, Isomac Biro, Vibiemme Domobar, Lelit PL042TEMD...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Rush77
aktív tag
válasz von toth #63443 üzenetére
Nem. A friss kavekbol altalaban nem. Mondjuk elofordul az elejen foleg ha kave fajtat valtok. Ami hig szenfekete lottyot kapok az altalaban a bolti cuccokkal van. Daraloval + tamper-el eleg jo kavekat lehet(ett???) kihozni belole csak ki kell ismerni a gepet
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Ezt nézegetve elgondolkodtam a Rancilio gépen. Mennyibe kerül ennek a tuningolása?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Az szerintetek mitől lehet, hogy az elmúlt kb másfél hétben, csapolás közben nagyon gyorsan kialszik a lámpa a poemian és újra elkezd felfűteni (kb 10-20p melegedést szoktam neki hagyni).
Ez azt jelenti, hogy elindítom a csapolást és kb 5-6 mp múlva kialszik.
Azelőtt kb a 22-27mp megvolt mire kialudt.
Az is megfordult a fejemben, hogy mivel most kifogytam a jó kávékból és ami most van az elég gyorsan lefolyik azért gyorsan kiürül a boiler.A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a tersonetet ki honnan szokta beszerezni illetve, hogy a kart bele lehet e áztatni vagy mi a praktika a kar belsejének a tisztítására?
Elvileg a leírás szerint ez a kar krómozott bronz és nem tudom, hogy kárt tenne e benne.
Upgrade your Saeco or Starbucks espresso machine by swapping out your 53mm pressurized portafilter handle with this 53mm non-pressurized version made of chrome-plated brass.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, aki ért a kávéfőzők javításához, és el is vállalná néhány olcsóbb karos kávéfőzőm javítását, karbantartását?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Ha valaki nem bánja a klasszikus talján bárkávét, és koffeinmentes kávét keres : a Molinari kávéházban (Csángó utca 7.) NAGYON friss, 3 hete pörkölt decaf érkezett! 0,5 kilós kiszerelés : 4,500 Ft
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz papaiatis #63420 üzenetére
A pangó őrlemény mentes darálókról leírták amit lehetett, én a fagyasztáshoz szólnék hozzá. A fagyasztás önmagában nem árt, ahhoz elég alacsony a pörkölt kávé víztartalma, de a fagyasztóban elég kemény szagokat tud magába szívni a kávéd ha nem megfelelő a csomagolás. Mivel minden bontásnál csapódik ki pára a babokra, ezért én adagonként fagyasztást javasolnék, az itt elég népszerű mézes üvegekben (60-80ml). A statikusság pedig nem szűnni, hanem növekedni fog a fagyasztva darálástól (nem árt a késeknek), statikus feltöltődés ellen javasolt a kávét kis edénykében 1-2 csepp vízzel lecsöppenteni, majd összerázni, ez teljesen megszűnteti a feltöltődést.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
válasz papaiatis #63410 üzenetére
Én nem takarítom soha, így megtelnek valószínüleg a kávé csapdák és 1g alatt marad a pangó.
Nekem úgy rémlik, hogy nem mindegy hogyan rakod össze, én annó összejelöltem mindent mindennel.
Én egy műanyag pohárba darálok ami pont olyan magas, hogy felér a szájig így nem tud félre fröcsögni.
(Amúgy adagonként darálok és nem szokta pattogtatni a babokat hanem ledarálja egyből) -
Bazsee71
őstag
Ja bocs, az kimaradt a felsorolásból. Kapható, csak piszok drága. Ha jól emlékszem, valahol a HG1 környékén mozog.
Továbbá kéziben ott a Lido E és a Kinu M47 is, ár szerint növekvő sorrendben. Ezeket nagyvonalúan átugrottam, pedig nem szabad kihagyni a felsorolásból.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Csápájev #63419 üzenetére
Egyszerűen nem léphet fel erő, ami lefelé kényszeríthetné. Akárhogy agyalok. Rögzíteni sem lehet, hogy több kávét lehessen bele tölteni. Rejtély.
papaiatis: Mindenki olyan darálóról áhítozik, ahol nincs pangó. Kéziben talán a legolcsóbb a Pharos, utána egy nagyobb ugrással a HG1, valahol 700e-900e környékén pedig jönnek a motoros csodák.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz papaiatis #63420 üzenetére
Szerintem ha annyira szét van szedve, hogy már látszik is, már önmagában lehet garanciavesztő, mert a kalibráláshoz nem szükséges ennyire szétbontani. (már ha bizonyítható)
Én a cm800-ból kivettem a lapkát a rögzítő műanyaggal együtt, de reverzibilis a dolog, talán elegánsabb megoldás mint a kitépés
A kosárka vissza tételének emlékeim szerint van jelentősége, de arra már nem emlékszem, hogy mi. A használatiban biztosan írnak róla, mert a kalibrálásnál ki kell szedned.
-
papaiatis
csendes tag
válasz sz.zs. #63416 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
A kis fém lemezkével én is találkoztam mivel én szétszedtem teljesen. Én is gondolkoztam rajta, hogy esetleg az visszafoghatja a darálékot, de pont a garanciális dolog miatt egyelőre nem nyúltam hozzá.Másik kérdés: Van-e különbség aközött, hogy a kis kosárkát (aminek az alján a kisebbik örlő van) egyik irányba, vagy ennek pont 180 fokkal ellentetés irányába rakom vissza a gépbe? Nem láttam rajta semmilyen jelzést, hogy pontosan hogyan kell visszarakni.
Én annak örülnék a legjobban, hogy ha nem kellene pofozgatni egyáltalán és kijönni belőle a kávé rendesen.
A kávé fagyasztóban történő tárolását már többször említettétek itt a fórumban. Esetleg még ezt kipróbálom, hátha segít a statikusságon.
Kérdés, hogy mennyire jó a kávénak ha a fagyasztóban van? -
gpbenedek
csendes tag
válasz von toth #63403 üzenetére
nincs benne 3járatú > fejszelepes, műanyag az opv. a bojler acél, belső fűtőszállal, a víz úrja pedig elég direkt a beáramlástól a popacsőig. (ez pidelés, gyors reakciójú hőszabályozás szempontjából nehezítő tényező, és utólagos tunning sincs nagyon rá.) a rozsdamentes anyaghasználat más konstrukcióban nem lenne baj, az LM is előszeretettel használja)
Ezeket robbantott ábra alapján írom, nem használtam még ilyet. De ez alapján inkább egy szép állapotú régi, ha nincs konkrét aluparád.
-
Bazsee71
őstag
Arra van esetleg ötlete valakinek, hogy a Mukka Expressnél miért rugós a kosár? Nem látom funkcióját, egyszerűen semmi nem tudja elmozdítani lefelé.
-
senior tag
válasz papaiatis #63410 üzenetére
Ha felnyúlsz a csőrébe ahol kijön az őrölt kávé, ott van egy vékony fém lemezke, ami azért felelős, hogy ne töltődjön fel sztatikusan az őrlemény. Ez viszont visszatrtja elég rendesen, ezért nem jön ki minden. Én ezt kioperáltam belőle és így némi pofozgatással kijön belőle minden. Először szétszedni próbáltam ehhez a művelethez, de rájöttem, hogy meghaladja a képességeimet, így összeraktam és máshogy közelítettem meg. Bevilágítva a csőrbe egy hosszú hegyes késsel felhajtottam, majd félig-meddig elvágtam ezt a lemezkét, majd egy hosszú csőrös fogóval felnyúlva kitéptem. Nem tudom elveszti-e ettől a garanciát (valószínűleg igen), de így már teljesen jól használható. A többi problémára nem tudom a megoldást, de szerintem rosszul rakhattad össze.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
papaiatis
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Graef CM 900-ast pár napja. Sajnos eddig egy nagy csalódás a gép.
Belerakok 15g kávét és csak 10g jön ki belőle. A maradékot úgy kell kikönyörögni a gépből.
Szétszedtem, kipucoltam a beragadt kávét, majd összerakás után megint daráltam vele, mondanom se kell, hogy teljesen elállítódott, pedig (elvileg) úgy raktam össze, ahogy szétszedtem. Ekkor a 10-es fokozaton (40-ből) olyan nagy szeműra darált, hogy még french press-nek se lenne alkalmas. Megint szétszedtem, és a kis kosárkát 180 fokkal fordítva raktam vissza. Most a 10-es skálán újra finomat darál, de most meg csak ugrál a bab a gépben és alig jön ki belőle valami.
Továbbá az első használatkor tapasztaltam, hogy "fröcsög" össze vissza a darált kávé, ha nem figyelek oda rendesen akkor beteríti a konyhapultnak azt a környékét.Most vagy kifogtam egy problémás darabot, vagy ez a gép csak ennyit tud ezért a pénzért? 50-60e forint a boltban.
Mik a tapasztalatok?
Köszi,
Attila -
senior tag
válasz sortiefish #63407 üzenetére
Köszönöm!
Azóta már nálam van ( egyelőre még csak teszt fázisban ) Bazseetól a Major, egész használható jószágnak tűnik... nagyon remélem, hogy meg tudok barátkozni a méretével, összeszokunk és marad is “végleg”Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz sortiefish #63402 üzenetére
Azért mert én megvettem
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Sinisi
senior tag
válasz von toth #63403 üzenetére
Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy az, hogy nincs benne az anyag... vagy azért mert vékony a fala, vagy mert az acél nem tartja jól a hőt, vagy mert kisebb... szóval csapoláskor nem hőstabil. De majd hozzáértő biztos megmondja... ja meg aszem nincs benne opv vagy műanyagból van benne és találn a 3járatút is kifelejtették...
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Többen írtátok, hogy az új acélbojleres Gaggia classic nem ajánlott. POntosan mi az ami ebbe a kategóriába helyezi?
-
zolnagy
őstag
válasz sortiefish #63400 üzenetére
Eladtad a tuning GC-t? Miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Elemlámpa, zseblámpa
- LED világítás a lakásban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- PlayStation 5
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest