Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz sz.zs. #62689 üzenetére
Ma már lehet, hogy mást ajánlanék.
Rendben van a Nancy, pár problémám van vele.
A műanyag burkolatok törékenyek, nem pótolhatóak, a csepptálca szintén. A víztartály elöregszik, töredezik és szintén nem kapható.
A gép túl könnyű, nem lehet a kart feltenni egy kézzel.
A gőzcsap egy idő után csöpög, nem felújítható és már nehéz beszerezni.
Kevésbé tuningolható, mint egy gc vagy silvia.
Ezektől függetlenül jó minőségű gép, csak ezeket figyelembe kell venni.
Hasonló indokok miatt G. Babyt sem vennék. Illetve csak akkor venném meg ezeket, ha az ár tükrözi ezeket a hátrányokat.
A 2013-as bejegyzésben hibásan írtam, hogy bronz a bojlere. A bojlere sárgaréz!https://caffe35.webnode.hu/
-
von toth
tag
válasz Bazsee71 #62696 üzenetére
Azt hiszem tavaly decemberben kóstoltam utoljára, volt lagos premium (az még ár-érték arányban nem is volt rossz) Rome (semmi különös) Pin up (háááát citrusos, de nekem....) malabar (na az nekem semmi extra) ezek után majd talán erre egy évre most decemberben hozatok kollágával valamit onnan (valami csokis dominálna nem tudom most ezzel hogy állnak).
Egyébként maga a bolt tipi-topi (ha ilyen hülye kifejezést használhatunk) igeényes, új,
Pall and yotz get upot kóstolgatom szép őrlemény szép állag , ízre nem egy tüzijáték, de jó. Kérdem esetleg elkészítésben van-e valami speckó amire odafigyeljek vele. Gondolom sokan rendeltetek már.
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Pacificafe PinUp espressoval?
Megérkeztek hozzám a Pacificafe kávék (PinUp, Ház kávéja és Sidamo). Előző kávé BeanOn TT8020 volt amiből egy kilót elfogyasztottam, volt időm kiismerni. Most a PinUp-ot bontottam meg, amivel úgy érzem nehezebben boldogulok. Az első 5 csapoláson vagyok túl, az örlő (Fred) beállításán is finomítok alkalmanként. Hőmérsékleten nem tudok állítani, GC NT (Nuku Tuning) a gép Először túl gyors volt a lefolyás, de most már ez nem mondható, kb. 8 mp. után indul meg csepegve és lassan jön le, reggel a duplát kb 55ml-ig hagytam, sztem kb. 45-50sec biztos volt, nem mértem órával. A TT8020 "ontotta" cremát, ennek nagyon vékony, a robusta tartalom miatt vastagabbra számítottam.
A végeredményt savanykásnak tartom. Ránézésre ez a PinUp világosabb pörkölésűnek tűnik. Lehet, hogy ez egy ilyen típusú blend, - rá is van írva, hogy gyümis, citrusos - vagy valamit én rontok el? Netán PID nélkül ez hozható ki belőle?
A pörkölés idejét csak saccolni tudom, konrétan nincs ráírva, viszont a zacskó tetjére bele van nyomva egy dátum, 25 09 18, ez lehet, hogy a pörkölés ideje + 1 év? -
mtgabor007
csendes tag
válasz fragola.6035 #62688 üzenetére
... azóta csalódtál a gépben vagy már mást ajánlasz ebben a kategóriában?
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #62689 üzenetére
nekem is csak nagyon rég volt, még bőven 2013 előtt... szóval hiába mondom most, olyan, mintha akkor mondanám, de... nekem a kedvenc kisgépem volt. utáltam a gaggia baby primo modellót mellette, de jó is volt, hogy lagoon79 megvette
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
senior tag
válasz mtgabor007 #62684 üzenetére
Siminek van is egy eladó
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz fragola.6035 #62688 üzenetére
Ez való igaz, de azóta rosszabbak lettek? Ma már nem ajánlanád?
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz mtgabor007 #62684 üzenetére
Itt amit Fragola ír róla, az alapján kitűnő választás lehet, ha olyan állapotban van?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-v-
addikt
válasz sz.zs. #62683 üzenetére
Semmi extra, PID-es GC (vagyis coffee), rez vizterito, nyomas 9 barra allitva, VST szuro .. rezcso nincs.. graef 702 .. 15g-os VST-be 18g-mal duplak, 1:2 vagy 1:2.5, meg inkabb 35-40s hosszabb lefolyasok, ami bejon .. kavekalmaros kave tobbnyire, most el salvador vilagos meg guatemala kozepes van. Casmo itt van a szomszedban, hoztam mar parszor onnan is, de nekem azok tul furmanyos kavek meg a vilagos porik is .. nem vagyok ekkora spíler. Nagyon olaszos vonal se jon be, legjobban a kozepes porik vmi gyumolcsosebb kavebol, ami nem kenyes annyira, nekem eleg ez a szint, de mindig olvasgatom azert itt a tapasztalatokat
[ Szerkesztve ]
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
a Rancilio Nancy főzővel van valakinek tapasztalata? Szabad/nem szabad venni, mire figyeljek...?
-
Rush77
aktív tag
válasz bluesfan #62674 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Akkor szerintem megdumálom velük, hogy egyelőre jegeljük a dolgot és max vesznek egy kávés könyvet nekem.
A koffeinrandi az érdekelne (ha nem az ország túl végén van ).Itt a fórumon már így is egy csomó mindent tanultam de nyilván még azért rengeteget kell fejlődni.
Ahhoz meg már majd a gépemet kell lecserélni (abba nem adják a pénzt csak tudásfejlesztésbe ). Szóval remélhetőleg jövő év eleje felé meg tudom oldani a váltást egy GC-re vagy valami hasonlóra. -
senior tag
De a bolti kávékból ilyet nem lehet kiérezni, csak és kizárólag farmszelektált / területszelektált, magas minőségű arabica kávéknak vannak gyümölcsös, virágos, ilyen-olyan ízjegyei, ezeknek is kizárólag frissen, leginkább világosra pörkölve jönnek ki legjobban ezen tulajdonságai. Ezen kívül az elkészítési mód sem mindegy.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
Aki unatkozna: kávésdoboz
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #62675 üzenetére
Egy időben még én is gondolkoztam hasonlón, aztán elmaradtam vele, most meg már nem mozgatja a fantáziámat. Ha úgy érzed, hogy még az elején jársz, akkor hasznos lehet. Érdemes egy kört futni a Pacificaffénál is, ha jól láttam elég komoly oktatótermük van, és pörkölőként talán a kávét sem sajnálják a gyakorlásra.
Ha netán lesz megint koffeinrandi, azt erősen tudom javasolni, én ott rengeteg tapasztalatot szereztem, meg talán enyhe koffeinmérgezést. Illetve ha FB-on belépsz különböző csoportokba (pl. Barista), akkor időnként találsz majd alkalmat arra, hogy versenyre jelentkezz segédkezni. Múltkor az amatőr barista bajnokságra jelentkeztem segédkezni, az összes versenykávét megkóstoltam, tanulságos volt és megnyugtató.
Továbbá ha egy kávézóban belefutsz egy számodra jól elkészített italba, és netán árulják is szemesen, akkor abból érdemes hazavinni, lesz referencia pont.Szerk: Rush77-nek szól, csak véletlen a Te hozzászólásodra válaszoltam.
Szerk2: Ha Bp/Szeged környéki vagy, akkor azt is érdemes figyelni, hol tartanak cuppingot.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz bluesfan #62674 üzenetére
Ha nagyon az elején van az ember akkor picit segít összeszedni az alapokat, ugyanakkor az átadott információ kitartó fórumozással is beszerezhető. Gyakorlati rész minimális, pedig fontosabb lenne azt gyakorolni hogy tömörítsünk (utána látni is az eredményt, nem ugyanazon a darált kávén gyakorolni újra meg újra), az daráló, pid stb beállítását és még sok mást. A gond ezzel, hogy ennyi presszót kóstolni nem lehet egy nap. Így marad az elmélet, és némi gyakorlat a végére.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A GAGGIA NEW BABY CLASS D gépben milyen tuning lehetőségek vannak a PID-en kívül?
Illetve egy kicsit más téma de van bármi értelme ezeknek az 1 napos home barista képzéseknek (pl ennek)?
Szüleim kérdezték, hogy mit szólnék hozzá mert azon gondolkodtak, hogy meglepnének valamilyen 1 napossal mert látják, hogy érdekel a téma.Köszi.
-
John3:16
csendes tag
Vagy úgy, hogy miután lenyomtam a fekete légmentes tetőt a babok szintjéig (de még a kar horizontális pozícióba való lenyomása, azaz a levegőszelep zárása előtt) befújok a CO2 sprayvel az egyik szellőző (szelep) nyíláson és a másikon kijön a felesleges levegő.
Vagy még a fekete tető rátétele előtt simán ráfújok a babok tetejére. Mivel a CO2 nehezebb a levegőnél, így leszivárog a babok alá/közé.
De mint említettem ez egyelőre elmélet, meglátom a gyakorlatban mennyire műxik majd az elképzelés.
-
-v-
addikt
Értem, kösz
-
Bazsee71
őstag
A Freinél az aromától.
Viccet félretéve, van a szokásos frázis, hogy a kávé is gyümölcs, de a lényeg szerintem annyi, hogy a kávé megfelelő termőterületről származzék, a feldolgozás legyen gondos és fajtának megfelelő, végül pedig a pörkölési profillal hozzák ki a nyers szemekből a legtöbbet. Ha ez mind együtt áll, akkor a savak megmutatják az egyes fajták jellemzőit, ilyenkor pedig kellemes édesség, és különböző ízjegyek tapasztalhatók. Ez most így eléggé konyhanyelven volt, de talán a lényeget átadja.
-
soldier2
őstag
válasz John3:16 #62658 üzenetére
Egy 2 kg-os palackos szett árából fagyasztót veszel a vaterán. Adagonként porciózva simán bírták a kávék a 2-3 hetet, csak frissen kellett csomagolni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
John3:16
csendes tag
Bár CasMo kávéval még nem próbálkoztam, de a babok öregedés problémája engem is foglalkoztat az utóbbi időben.
A fagyasztás nekem macerás, így én inkább szobahőmérsékleten tárolom a babokat kibontás után precízen kinyomogatva a levegőt a szelepes zacskóból vagy áttöltöm AirScape tartályba.
A Home Baristán olvastam egy hobbistáról, aki AirScape tartály + inert gáz (pl. széndioxid) spray kombinációval ért el jó eredményeket.
Ezügyben nagy barátaink az akvaristák, ahol a vízi növények "trágyázása" okán többféle CO2 spray is kapható pl.
http://aquafauna.hu/479-co2-spray-szett
A hétvégén veszek egyet és beszámolok majd a tapasztalataimról.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, meg is untam, kibontottam a 10.04-i pörkölésű arichát. szénsavas! ilyet casmo kofinál még nem tapasztaltam, hogy ennyire friss állapotú legyen, akkor sem, ha azonnal bontottam. és amúgy finom. ma még
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
hifis50
csendes tag
válasz lagoon79 #62647 üzenetére
Vagy kicsit többért a pidelt Strietman CT1. Több helyen írtam róla, de tényleg csak használat közben derül ki igazán, hogy jobb hőkezelésű gépet csinálni csak nagyon komplikáltan lehet (lásd a korábban linkelt Rancilio csúcsgépet). Ezért gondolom, hogy ezt ipari szűrős kivitelben is érdemes megcsinálni.
-
soldier2
őstag
Az egy nap azért durva. Mivel nem olcsó, már az első nap a még nem tökéletesen beállított hőfok/daráló mellett szuboptimális italt nem dobod ki, mert annyira nem rossz, másnap meg esélyed nincs. Több kávéval jártam így azóta fagyasztok kis üvegekben, feleségem bánatára. Bár minőségromlást így nem érzek egy hónapon belül, de a darálón így is kell állítani a zacskó vége felé.
Paljoc spicy italy pár napos pörkölés fantasztikusan muzsikált első nap. Az automata tartályát kb 1-2 napra töltjük fel, ott melegíti a gép, a zacsi végére így is számottevő volt a minőségromlás. Vsz a napi 10 óra melegítés nem tett jót a kávénak
Daneeka: fagyóban még nem döglött le kávém egy hónapon belül, igaz adagonként van fagyasztva. A pihentetésről alkotott véleményeddel sem értek egyet, hosszabb rövidebb idő minden kávénak kell.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
Ezekből a jobbakból nekem előző napi pörkölések is lehalnak legfeljebb egy hét alatt fagyasztva, napi egy kibontással, ezért alakult ki bennem az a terrorista vélemény, hogy a pihentetés káros illetve ami javul a pihentetéstől az eleve szar.
-
And06
aktív tag
válasz sz.zs. #62641 üzenetére
évekig az volt az ajánlott belépő őrlő(és klónjai), csak azért lett lefokozva, mert a graef olcsóbb. egyetlen nagy hibája, hogy nincs rajta állitó skála. ellenben nem kell alátétekkel b.szakodni mint a graefnél, és rosszul összerakni is nehéz. nyilván 30-40 ezerért nem lehet mazzeri pontosságot várni egyiktől sem.
-
HÁZIGAZDA
na, casmo la flor (09.19-i pörkölés, tegnap bontottam) egy, azaz egy nap alatt lefingott teljesen halottba. a tegnapi kofik szép cseresznyések voltak, a mai már crema nélküli víz.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ranbo
tag
kedves fórumozók,
egy kis segítséget szeretnék kérni:
valaki meg tudná írni, hogy PID-eléshez, az Omron gyártótól konkrétan melyik típusszámokat szokták általában használni?
jöhet privátban is, köszönöm!
üdv.
-
lagoon79
tag
válasz Nixon18 #62638 üzenetére
személy szerint otthoni felhasználásra nagyon nem ajánlanék E-61 hőcserélős gépet. ha E-61, akkor már inkább dupla kazánosban.
amit jelenleg én választanék: fejkazános, fejfűtéses gépet kiegészítve egy jó gőzkazánnal. pl.: Catler 9010. nem a márka miatt írtam, hanem a felépítés és a könnyű kezelhetőség miatt.
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #62641 üzenetére
Nem véletlenül volt a fórum első számú darálója évekig. A Graef olcsóbb és fokozatos. Mindenki eldöntheti melyik neki a fontos, de az Iberital és klónjai nem lettek rosszabbak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
eddhunter
tag
Köszi mindenkinek. Marad a Graef.
-
Nixon18
senior tag
válasz tariattila #62639 üzenetére
1: Köszi!
2: Miért?
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne csak. Az internetet böngészve nem igazán találtam meg a választ rá (angolul sem)
Mi a különbség a Mazzer Jolly és a Mazzer Super Jolly között?A másik kérdés pedig, hogy ti milyen E61-es egykaros gépet ajánlanátok használtan (akár felújítva vagy olcsóbban felújításra várva)?
-
Bazsee71
őstag
Szerintem zsákbamacska, személy szerint nem adnám Bialetti Moka Express alá. De még az Ikeás kotyeszt is előbb venném meg, azzal már van itt a fórumon tapasztalat, állítólag nem rossz.
norkov84: Elég lenyűgöző darabok, fehérben pedig igazán bitang.
Parci: A szupertudományos alapokra helyezett pörkölési profilom csak különleges peremfeltételek mellett alkalmazható. Egyébként dettó ugyanazt tapasztaltam, hogy laposak lettek a kofik. Szépek, de ízre laposak.
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
Ma volt alkalmam élőben látni egy Royal örlőt a reptéri Costa-ban... Nem kicsi szerkezet, minden tiszteletem annak, aki a konyhapultra szeretne ilyet
-
celf
őstag
képen látható jobb oldali kotyeszt ismeri valaki?
ismeros akarja mindenkepp ezt venni, de nem igazan latom, h. ez mennyire jo valasztas -
adp
őstag
ja nekem már akkor is fura volt, viszont azt hittem azért mert túl friss, az én popkornos pörim is ultra szar volt frissen, sztem várj vele még egy 3-4 napot, aztán hátha változik a helyzet.
a casmo aricha 45mp körül még brutál jobb lett
szerk: dobd be a fagyiba, jó lesz nagy lattekba vendégeknek
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz tariattila #62615 üzenetére
köszi, magyarán sok lenne vele a macera, ha valami elromlik. akkor fogszívás és cm702...
-
Casto
csendes tag
A Profi Baristák Kézikönyvének megjelenéséről tudtok valamit? A pacificaffe.com-on azt írják még mindig, hogy "Szállítás megjelenéskor. 2017.szeptember.", de ugye most már október van...
-
senior tag
válasz mtgabor007 #62627 üzenetére
Pár csepp víz a kávészemekre és nem fog töltődni!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
na, ma megnéztem, atom fos az a sidamo , szerintem nem is lesz jó már. nem szívesen adok igazat , de tényleg szarok lettek a savai, olyan festékesvödör íze van. annyi a mentségem, hogy ez Bazsee pörkölési profilja , amiről már megfejtettem, hogy nagyon öli a savakat, de mivel ez egy rohadt savas kávé, úgy tippeltem, hogy akár jól is sülhet el. hát, nem. a saját pörkölési módommal sokkal jobb is volt ez, nagyon virágos ízvilágú, de igazán szerelmes úgy sem lettem belé.
a guatemala cserébe tényleg pazar. a casmo la flor meg mára "ledöglött"
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
mtgabor007
csendes tag
válasz eddhunter #62617 üzenetére
Szintén újoncként pár napja én is a Graef CM 702 örlőt vettem, tehát ebben tudok nyilatkozni.
Közvetlen a márkaboltból, szűk két nap alatt megérkezett, az egész család izgatottan várta A fiam azóta már nagyon jól tudja utánozni a hangját (eddig egy Hariot tekertem)
Egyelőre testreszabottnak tűnik. Tetszik, hogy egyszerűen lehet szabályozni a szemcseméretet, mert amíg nem jön össze a pénz presszógépre, addig töményebb kávékat nyomok AeroPress-szel és tudok kísérletezni. Alétetekkel lehet még tuningolni rajta, ha finomabb szemcseméretet akarsz.
Apró negatívum: az örlemény statikusan töltődik, a kiömlőnyílás gumi szűkitője közelében hajlamos feltapadni, főleg ha a hozzá kapott kis vacak tárolót teszem oda. Inkább egy szűkebb szájú bögrét használok...Egy szóval: Hajrá
-
bacskait
tag
válasz eddhunter #62617 üzenetére
Szerintem a 2. jobb választás lehet. Az első nem egy Classic, mint írja, hanem egy Coffe (mint ami rá is van írva). Annyi "csak" a különbség, hogy a Classic-ban és a Baby-ben is van 3-járatú szelep és OPV is. A Coffee-ban nincs.Emiatt más a kialakítása a fejnek is.
A Bay-t is inkább személyesen nézném meg, mert az elnyíródott csavarfej nem feltétlen jó ómen. Bár 30e-ért nem akkora kockázat, ha amúgy nincs lelakva.
Szerk: A Baby-nél a kiköpő-könyökre kell vigyázni, mert -úgy tudom- gyakorlatilag nem igazán pótolható gyári cuccal.[ Szerkesztve ]
-
eddhunter
tag
Sziasztok,
teljesen kezdő vagyok a témában. Most egy de’longhi nespresso kapszulás gépet használok. Tulajdonképpen nem rossz minőségre, de az árához képest azért nem is olyan jó .
Tehát belépőnek ezek közül elfogadhatónak tartjátok valamelyiket? [1] [2] Egy cm702 lenne szerintem a daráló. A lényeg, hogy 60-70k szánnék max rá kezdésnek.
Előre is köszi! -
tariattila
veterán
válasz jack B. #62614 üzenetére
Ez egy quick mill 'átirat' turmix jeligére... síktárcsás , talán 53 as vagy 49? késekkel....
alap.... de működik, a babokat nehezen veszi be , kell neki fentről a többi bab súlya....még valami... ha ez a design-on túl műszakilag 1:1 ben a QM, akkor a fordított irányú forgás miatt a kések is fordított marásúak... nehéz szerezni hozzá, nekem fragola szerzett újakat a QM be külföldiából
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #62612 üzenetére
Csak úgy beszúrom: olaszoknál nem nagyon láttam, hogy szimpla szűrőt használtak volna. Ha éppen csak egy kávét kellett csinálni, akkor a másik folyt a csepptálcába.
Szerk.: Még egy röpke gondolat. Itthon, ha egy kávézóban dózeres gépet látok, inkább nem is kérek kávét, mert jó eséllyel döglött. Na a taljánoknál szinte csak dózeres masinát láttam, mindig legalább félig volt, de úgy pörgött minden hely, hogy egyetlen döglöttbe sem futottam bele, pedig a napi minimum kettő volt, ha volt rá lehetőség, akkor 5 is. Pár benzinkúton (pl. az emlegetett AutoGrillnél is) dedikált személy volt a kávés részlegre, persze egy pillanat nyugta sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Corsair90
tag
válasz sz.zs. #62603 üzenetére
Ez az arány nekem kicsit tömény. Hozzám közelebb áll a 3x-os körüli érték.
Próbálok a 16g-tól feljebb és lejebb is menni, hátha eltalálom. Illetve úgy is próbálkozom majd, hogy nem fagyasztom, csak megvárom míg ez az adag elfogy.
Elképzelhetőnek tartom még azt, hogy szar szűrőt adtak hozzá.jack B. : Szállítás mennyibe kerül hozzánk?
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
Innen rendelt már valaki? Azt olvastam, jók a kávék.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #62600 üzenetére
azt én is megkaptam
a sidamóhoz a te módszeredet használtam és úgy jó is lesz szerintem. úgy amúgy a régi módszeremet használom, azaz nyomatom valameddig mondjuk 225 fokon (kb. 12 perc), aztán elkezdem csökkenteni és mondjuk 210-ig lemegyek fokozatosan. és a legfontosabb, hogy pont jókor hagyjam abba, de mivel minden pörkölést felírok, másodikra már jelentőset tudok javulni. guatemalából is a második pöri van most.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
jack B.
csendes tag
valamely fórumtárs javaslatára kipróbáltuk asszonnyal az Aldis Espresso Bar Italiano szemes csodát. valóban, 1200 forintért tényleg meglepően jó, nem gondoltam volna. aki próbálgatós kedvében van, csak nyugodtan, de tényleg hátulról kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest