Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casto
csendes tag
válasz soldier2 #61493 üzenetére
Igen, megfogadom a tanácsot, ez lesz. De dühítő hogy
a, béna vagyok,
b, nem tudom, hogy mit rontok el,
c, elbasztam egy csomó jó kávét (nem a döglöttre gondoltam, hanem a Kapuczinerre)!Lehet, hogy elmegyek paljoczhoz megnézni, hogy ő hogyan csinálja. Amúgy a kis Catlerrel (amiben 54mm-es szűrő volt) nem volt ilyen gondom. Ezt valahogy nem érzem.
-
Casto
csendes tag
válasz zolnagy #61491 üzenetére
Igen, a gyár azt javasolja, hogy a gyári nyomásfokozó kosárral indítsak rá üresen és ha 5 bar felett van a nyomás, akkor minden ok. Nekem 7 bar volt, szóval ez a része rendben.
Mára már úgyis feladtam, szóval akkor megvárom a friss kávét a kalmártól és azzal folyt.köv.
Mennyiségre 18mp alatt lefolyt a 25ml, tehát nagyon gyors.
-
soldier2
őstag
Akkor hagyd abba. Kalmár árai nem ideálisak a gyakorláshoz, de 250g nem a világ pénze. Emélkszem előkerült egy zacskó GetUp másfé év után. Sehogy sem lehetett jó lefolyást elérni. Régi kávéból nem lesz jó presszó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
Tud egyáltalán 9 bart a gép? Vakszűrővel megnézted? Csak azért, hogy nincs-e ellállítódva az OPV.
Ettől függetlenül döglött kávéval nem mész semmire. Nekem is volt olyan, hogy a hasonló kúpos örlővel anno összeérésig kellett tekerni az állítást és akkor sem volt jó.
De a mennyiség mit mutat? OK, hogy 7 bar, de mennyi idő alatt folyik le a mennyiség? -
HÁZIGAZDA
hát ez érdekes. tuti jó az a daráló? szemre is egyre finomabban őröl, ahogy mész le vele? 1-esen már szinte liszt/púder vagy még mindig durva szemcsés (mint a gríz)?
a pogácsa nem csatornásodik? (nem lyukas, ha csapolás után megnézed?)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Nertpaelg
tag
Sziasztok!
Van itt a topicban (vagy akár nem is itt a topicban) valami összefoglaló, esetleg lista az ajánlottabb darálókról? A javasolt kávégépek listáját még sikerült összeszedegetnem, de a darálókról talán kevesebb szó esik.
Rancilio Silvia mellé mit javasoltok, ami hasonló belépő kategóriát képvisel? És mi lenne a "kötelező minimum"? Használt dolgoktól sem zárkózom el teljesen. A nem kézi megoldások preferáltak.
-
zolnagy
őstag
A francba, nem is láttam a gif-t
@Casto, ha döglött, akkor ne is számíts jó lefolyásra.
Friss alapanyag kell, azzal állítsd be az örlődet. Így is lesznek különbségek az egyes kávék között.
Nálam pl a Kapucziner kávék jóval finomabb darálást kérnek, mint pl paljocé. De paljocnál is finomabb kellett a Kolumbiának, mint a Yrgának pl.
Viszont a döglött kávé semmire nem jó (erre sem)[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
PY Guatemala Húhatangó, godshot, elsőre! Ajánlott!
-
fzs1
csendes tag
Sikerült hozzájutnom egy Gaggia Baby-hez, indul a próbák sorozata... Vásároltam ma egy X-presso szemes kávét, egy kávégépbolt"saját" kávéja (Genovese), Budakalászon pörkölik. Ez milyen minőséget képvisel???
Egy kis infó,aki most akar egy alap darálót venni, van a boltban 19,9-ért Graef 702-es, talán fél éves, garanciális, olyan, mint az új. A VIII. ker Orczy u-on van a bolt. http://www.kavegepszalon.hu/[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Így nézem meg, mennyi megy a szűrőbe egy kávéból, és felfelé kerekítek. Utána persze úgy csinálom ahogy mondod.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #61466 üzenetére
Most, hogy így mondod, legtöbbször úgy döntöm el, hogy mennyit teszek a kosárba, hogy kimérek 16g kávét, tárázom a kosrat, a drált kávét beletéve wdt után a fölösleget lehúzom egy késsel, majd lemérem mennyi maradt a szűrőben. Ökölszabálynak bevált. Ezt követően meg annyit darálok, amennyi a szűrőben maradt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Casto
csendes tag
válasz Gravity1234 #61471 üzenetére
Igen, te mondtad ki, hogy mi a gondom, lehet, hogy én nem voltam egyértelmű! Ha az adott mennyiséget még finomabbra őrlöm, akkor elveszik a kosárban, tehát meg kell növelnem a mennyiséget.
Na mindegy, akkor következő próba: gyári kettes kosárba őrlök 18 grammot 9-es finomsággal és referálok, hogy mi lett az eredmény
-
Gravity1234
tag
Ahhhham akkor igy mar maskent ertendo az a "skala".
Vannak nalam sokkal rutinosabb emberek itt orlok teren, igy abba tovabb nem mennek mar bele, ha a mostani a leheto legfinomabb es "normal mennyisegu" kavet raksz bele akkor passz.En azert irtam, 16g-al inditok el minden kavet, mert sok esetben ez a mennyiseg (nem csak, mert ez a konyv szerinti arany kozeput ) adja tomorites utan a mar elottem is elhangzott megfelelo magassagot a szurokosarban. (felcsavaras utan ne erjen hozza a felso szurohoz, de ne is legyen tul alacsonyan hogy a raerkezo magas nyomasu viz szetcsapja)
Ha egy kave, mert mondjuk kis szemu, fizikailag tobb mennyiseget igenyel akkor rakok hozza, ezert irtam hogy van ahol ugyanabba a szurobe 2g-al is tobb megy. Es persze lehet azert is picit jatszani meg a mennyiseggel hogy az izen valtoztass.
A leirtak alapjan nalad nem errol van szo, de valoban furcsa ha az adott orlo legfinomabb orlemenyen is atrobog a viz.
Az hogy befullad e, szerintem annyira ne tarts tole. (bar most akkor nem ertem megis tudsz fnomabbra orolni?). Vannak kavek amiket en is ugy orlok meg hogy a nyomas ratetele utan 8-10 masodpercre indul cask meg (a standard, 3-4 masodperchez kepest) es ilyenkor nyilvan nem a 25-28 masodperces csapolas van, hanem lehet jon 40-et is.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
HÁZIGAZDA
egyrészt nem látjuk a kosarad, hogy valójában mekkora és mennyi fér bele
másrészt, ha 12-esen túl gyors, őrölj finomabbra, nem kell a mennyiségen növelned, az maradjon ugyanúgy 18 gramm. próbáld ki légyszi 9-esen vagy 10-esen és referálj. addig meg ne magyarázz
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Casto
csendes tag
válasz Gravity1234 #61468 üzenetére
Mindenek előtt mindenkinek köszönöm a sok segítő hozzászólást!
Valóban rosszul fogalmaztam, a 12 az espresso alja, de a finomabb oldalon. A legdurvább úgy emlékszem 18, ami még a presszó tartományban van. Szóval azért indultam innen, hogy a lehető legfinomabb legyen az őrlemény Ha még finomabbra őrlöm, akkor mennyiségileg ugye még több kell bele és ilyenkor befullad (az OPV miatt 9 bar lesz a nyomás ilyenkor is, de ugye alig-alig csepeg ki valami).
Ha jól emlékszem, paljocz valahol azt írta erre az őrlőre, hogy ő az espresso tartomány közepén, 15-ön használja.
Félre értés ne essék, nem sajnálom a kávé mennyiséget a minőség oltárán feláldozni!
Csak én ilyen reál beállítottságú ember vagyok és aggodalommal töltött el, hogy ha adott egy 10 grammos kosár, amibe 12-13 grammot kell töltenem, hogy jó legyen, vagy egy 14grammos kosár, amibe pedig 18 grammot, akkor biztos én rontok el valamit. De akkor ha jól értem, ezek nem ilyen egzakt dolgok.
-
Gravity1234
tag
Szia!
Nekem a leirasodbol aranylag egyszerunek tunik a valasz.
Aza orlodon ahogy irtad is az a 12-es fokozat az espresso alja, es ha atrobog rajta a viz, az nem feltetlen a mennyiseg kerdese, hanem tulsagosan durvara van orolve a kaved. Orold nagysagrendekkel finomabbra es maris jobbnak kell Lennie.
En sem adagolnek tobbet, teljesen jo az az arany kozeput kezdesnek. En szinte mindent 16g-bol inditok el duplakent es kave fuggvenyeben rakok bele tobbet, jellemzoen a vilagosabb, kisebb szemu kaveknal van ahol 17, akar 18g is kell a kosarba.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #61462 üzenetére
Szerintem meg pont az elején fontosak a grammok, hogy egy változót kipipáljon a sokból. Legyen állandó a töltőtömeg, idő, lefolyt kávé, és variáljon a darálóval. Röviden összefoglalva.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #61456 üzenetére
hát egyébként oda felétek vidékre kell is az a macséte!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Csápájev
őstag
Ez a 7-14 gramm álom kategória
MOndjuk van ,aki addig kisérletezett,míg talált ehhez jó szűrőt,de még nekem sem sikerült.
Átlagban 18-19 grammból készül nálam a dupla.
Azt javasolnám neked,hogy míg nem vagy nagyon profi,addig ne foglalkozz a grammokkal.
Azt nézd,hogy a szűrőkosár megfelelő szintig legyen töltve és olyan finomságúra őrölj,hogy szépen jöjjön le a kávé,ennyi.
Azthiszem catlernek speckó, saját szűrőkosarai vannak.
Ha mégsem,akkor akár kölcsön is tudok adni egy 58-as the single ims szűrőt, nem használom sose[ Szerkesztve ]
-
gpbenedek
csendes tag
Jó reggelt!
Biztos, hogy nem eu szabvány lesz amit írok: én a dupláimat 18,5-20g között szoktam készíteni, a 12/18g-os ims kosárban. A kávézásban szerintem csak irányvonalak vannak, de a cél, hogy neked örömet adjon a végeredmény. Szerintem próbáld meg a LM kosarat megötleni 18-19g kávéval, durvábbra venni a darálót, aztán nosza. Az elkészült italt 35-40g közé lőném.
Hajrá! -
Casto
csendes tag
Sziasztok,
segítséget, tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Catler 9010-t használok, 8030-as őrlővel. Egyszerűen nem értem, hogy mit rontok el az adagolással kapcsolatban.
A eredeti olasz szimpla/dupla ugye 7/14 gramm lenne. Annak már sikerült utánajárnom, hogy a Catler (Breville) gyári ajánlása szerint a gyári szűrőkosárba ennél többet, 10/18 grammot kell tömöríteni, a 8030-as őrlő 12-es állása (ami az Espresso határ kezdete) mellett. Viszont ezekkel a mennyiségekkel is úgy szalad át a víz a pogácsán, mintha nem is lenne őrlemény a kosárban.
Próbálgattam és arra jutottam, hogy a gyári szimpla kosárba közel 14 grammot kell tennem, hogy 9bar mellett 25mp alatt 25 ml-t tudjak csapolni. Gondoltam, ha már így, akkor inkább használom a 14 grammos LM szűrőkosaramat, ami 22,5mm magas, tehát éppen csak elmarad a gyári szűrő 23mm-es magasságától. Na itt jött a következő dolog, amit nem értettem, ha ebbe 14 grammot tömörítettem, akkor éppen a szükséges szint feléig volt a kosár. Ha állítok a gyárilag javasolt 12-es mérettől, akkor természetesen nagyobb térfogatot tölt ki ez a 14 gramm, de akkor a szemcseméret miatt lesz használhatatlan a csapolás.
Szerintetek mit nem értek/csinálok jól a kosár/mennyiség/őrlési finomság tekintetében?
Itt akartam feltenni ezt a kérdést már eredetileg is, csak valamiért a Kávéológiára keveredtem fel és ott írtam meg. Kaptam is gyorsan választ, hogy a gramm nem annyira fontos, hiszen nem kávézót üzemeltetek, ami teljesen jogos és egyet is értek vele, de ott is megírtam, hogy a gramm úgy jött képbe, hogy a babtarályban szépen megdöglik a frissen pörkölt kávé, amire olvastam megoldásként a méhész üveget. Abba viszont már adagolva kellene eltenni a mannát és amíg látom, hogy itt vannak olyanok, akik 30ml-s üvegbe teszik el a 9.5-10gramm kávét, ami náluk egy adag, addig nálam ez ugye 1,5x akkora mennyiség lenne, amit nem nem értek.
Amúgy elmentem az Expolygonba is, hogy veszek egy the single kosarat és megnézem azzal, de amikor kérdezték, hogy milyen kávéfőzőhöz kell és mondtam, akkor mondták, hogy ahhoz nekik nincs, abba csak a gyári jó. Ezt nem is értem. Az 58mm-es szűrők nem standerdek? Ok, a magasságban lehet különbség ahogy én is láttam a gyári és az LM kosaram között, de azért ez csak nem olyan különbség, ami inkompatibilissá teszi az összes nem gyári kosarat. Vagy de?
Előre is köszönöm, ha van ötletetek.
-
soldier2
őstag
-
Sinisi
senior tag
Ez igen stílulsos megközelítés . A központ magában foglalja a vidéket
-
celf
őstag
válasz Sinisi #61446 üzenetére
kedves budapesti (zuglói) haverom szerint ahova nem közlekedik a metró, az vidék.
mondjuk ebben az olvasatban a Moszkvától (Széll Kálmán tértől) 2 utcával odébb már minden tanyának számít.azért az a szűrő elég posztnukleárisan néz ki valljuk be.
__________Sikerült ma egy, legalábbis számomra értékelhető AP-t csinálni, kb. ötödikre a Blue Birdben vett Nicaraguából.
25 g kávé, a CM702-vel, két alátéttel, 12-es fokozaton őrölve.
50ml 83C fokos csapvíz, 2m10s bloom, majd
65ml 92C fokos víz 20s-ig és kész.Semmi keserű íz. Finom, gyümölcsös édes könnyedség volt.
Szerk: amúgy lehet én voltam béna, de a The Barn, Gera, Ethiop Nano Challa-val nem sikerült olyanokat préselni mint BB-ös kenyából meg most a Nicaraguából. De valószínű én rontottam el tényleg a berlini etioppal.
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #61445 üzenetére
kéne egyszer forgatni egy valóságsót vidéken. abszolút egzotikus lenne, tapadna rá a 2 millió pesti. lehet, hogy egyszer, ha megvettem a teljes bear grylls készletet mol pontokkal, én is fejest ugrok bele, érezzem megint az adrenalint, a lüktetést.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Csápájev #61444 üzenetére
Ott például az 1. változat hangzott el. Abban a szituációban helyes volt felhívni a figyelmet, hogy értelmezés szerint az elsőről van szó (pályázatnál nem mindegy).
meander: Beszélünk itt mindenről, mert megtehetjük.
-
meander
tag
Elvileg megvan ezeknek a "szabványosított" hőfok mérése. Gondolom egy LM esetében össze nézik a kijelzőre írt adattal. Az én Silviámban is pontos értékeket látok, mert 1cm re mérek a kilépési ponttól. Ha visszakerül a dc akkor marad majd a bojlerben mért "referencia érték"
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #61445 üzenetére
Akkor te metropolban élhetsz fragola, mert sem nyomorított szűrőt nem láttam és hazarohanni sem akartam arról a tájról. Minden esetre időnként olyanokat röhögök a fórumot olvasva, hogy újra meg újra rá kell nézzek a címére
-
-
Sinisi
senior tag
válasz Csápájev #61444 üzenetére
+1 a definícióra való kíváncsiságnak :-)
Mert így hirtelen ezek jutnak eszembe: Minden videk ami nem ott van ahol lakok. Vagy minden vidék ahonnan még látom Bp. elefáncsont tornyait, ahonnan nem az nem is létezik :-) (na jó ezeket csak feszoldónak szánom) :-). De, minden vidék ami kisebb település mint ahova viszonyítok az már jó lehet nem? Meghát most Mo.-n az államigazgatási szervek centralizációját éljük... innen nézve meg lehet minden vidék ami nem a központ?[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #61434 üzenetére
Budapest, Zugló: a kollégák ugyanilyen szűrőt használnak a Szarvasiva. Lehet kicsit viharvertebb is. Nem kell azért falura menni, ha kopott szűrőt akarsz látni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, olyan kérdésem volna, hogy van valakinek valami elromló félben lévő vagy vacak kávé darálója? Darálásra kellene nekem(nem kávét), viszont csak párszor darálnék utána többet nem is kellene. És ezekért az alkalomért felesleges lenne vennem egy új darálót.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Eladó egy majdnem új Graef CM702.
Idén júniusban vettem és azóta kb max 4 kiló kávé ment át rajta.
Ár: 27000Ft.
Doboz, számla egyéb tartozékok (3 alátét is van hozzá) minden megvan.
További képeket priviben tudok küldeni. -
-
senior tag
-
HÁZIGAZDA
na, megtaláltam a kékszőlőt a casmo el matrillóban. kicsit még mindig fanyar, de javul. amúgy most már szinte minden casmót kicsit kisebb hőfokon kell húznom, mint amit ajánlottatok ("nyomasd a hőt, 96-97 fok stb."). 93 fokon jók nálam.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t-bali3
senior tag
Teljesen fehér minőségi kávéscsészéből szeretnék venni egy darabot. Tudtok ajánlani boltot?
Coffee Hubnál találtam d'Ancapot, de sajnos nem válaszolnak.
-
HÁZIGAZDA
-
Sinisi
senior tag
Szerintem egyre gondolunk csak nem jól fejezhettem ki magam. Szóval a területre gondoltam, hogy az onnan származókat hanyagolom, emiatt az igen rossz tapasztalatom miatt (eddig tudatosan kerültem). De simán lehet, hogy össze-vissza pacsáltam a kv.-t..., meghát egy rossz tapasztalat miatt egy ilyen elhamarkodott döntést hozni is luxus lehet. Így csak jól elzárom, elzárhatom magamtól az egyébként meg finom ízeket.
Vica-versa korábbról a malabár nekem (viszonylag) jónak tűnt, de a rome mégis lepipálta?! (pedig így emlékszek vissza)... ha jobban belegondolok, jelenleg nem is igen tudom, hogy mit tudok, illetve, hogy miben lehetek biztos a kv.zás terén...
Nemrég még a csokoládét kerestem, gondolván, hogy azt milyen könnyű már beállítani... hááát az a vonal is csak kv.-ból van, az is ugyanúgy igényli az elkészítéskori/elkészítéskori törödést mint bármelyik másik...
Azon kapom magam (időről-időre), hogy tolodnak bennem a dolgok ide-oda (úgy menet közben).Odáig láttam, hogy a mogyis-magvas-csokis dolgokat nem igen keresem... de mivel jelenleg úgy érzem, hogy "elmerültem" a gyümölcsösökben, most mégiscsak oda nyúlok vissza... úgy látszik, hogy mint a boroknál stb... ezen a színtéren is az időközi változatosság igen étető hatással bír(hat). És persze mindennek a végére egy nagybetűs szvsz.
-
Sinisi
senior tag
Akkor lehet, hogy véglegesen még nem mondok le erről a fajtáról! Emlékeim szerint nagyon nem vártam 3 hetet...
Pont a tegnapi-mai nappal jutott eszembe, hogy kettő zacsi lxr-t pihen valahol a fagyos érterben. És csak az tart vissza, hogy fel ne tépjem a jeges ajtaját nekiugorva az új ízek felfedezésének, hogy a tömény gyümibül most elég rendesen kijutott a receptoroknak. Így, most pihentetően esik jól az a csokis vonal (lemorzézva: PY-től a CM, SI :-))
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #61406 üzenetére
ennél a rohkaffeésnél az a tapasztalatom, hogy ha elkapom a pörkölést (világos pöri, de azért nem túlzottan), akkor kell neki 3 hét, mire fincsi lesz, előtte savanyú. mivel ezt már kitapasztaltam, most időben csináltam és kivártam a 3 hetet. így zenél. nem casmo vagy black lxr komplexitás, de félelmetesen jó.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
prandris
tag
válasz simi.esp.28 #45997 üzenetére
Volt alkalmunk nekünk is játszani egy kicsit a szűrőkkel
Expoly "LF" 14g:
LM 17g:
[ Szerkesztve ]
-
fzs1
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy Graef 702 daráló, egy régi Brikkával. Tervben van egy Gaggia Baby megvásárlása a hozzá illő MDF darálóval ( régebbi típusúak, '90-es évek). Több helyen olvasni, hogy e régi készülékek jobbak, strapabíróbbak. Daráló terén mi a helyzet, ha összejön a vásárlás melyiket érdemes megtartani?
( nullkilométeresként kezdeném, nincs korábbi tapasztalatom)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
fú, de jót húztam az előbb a "saját" hondurasomból
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mano66
senior tag
-
Sinisi
senior tag
Á, ha csak emaitt vennél még egyet akkor ezért nem kell. Nálam pl. beázott, szétszedtem, megforrasztgattam, de valamiért nem lett már a régi... Menet közben elég ha néha megbökkented, hogy változzon az mért érték, ilyenkor újraindul az idő, jópár alkalom után kb. be is idegződik, hogy időnként odapiszkálj neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- PlayStation 5
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest