Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
válasz paljoc #12099 üzenetére
Nem tudom, de érzésem azt súgja, hogy néhány fontos részlet kimaradhatott a vizsgálatból. '...persze az olaszok sem hülyék és inkább eladnak súlyszelepet mintsem megtanítanak új fogásokra a régi főzővel?!'
Viccet félretéve, nekem hidegen indítva könnyen sikerült égett kávét kapnom, forralttal töltve viszont csak 1x csesztem el.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
Érdekes teszt és eszerint meg nem jó az előforralt víz a súlyszeleppel kombinálva.. Érdekes, hogy ebben megoszlóak mégis a vélemények, de talán a mérésnek jobban hihetünk!
Neked hogyan sikerült eddig a legfinomabbat csinálni?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
edk-
őstag
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
adpeter
tag
Picipaci akció! Nektek-Nesztek!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #12091 üzenetére
Én nem szeretem. Elektromosról áttérve lehet, hogy jobb, mivel az elektromos sem jó. (Sütőnek igen.) indukcióson pl. csak úgy tudsz brikkázni, ha veszel hozzá egy sík fémkorongot, különben nem csinál semmit. Vagy pl. wokot hogy használsz..? (sehogy)
Legjobb a gáz. Azon mindent meg lehet csinálni.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
nagyúr
Lassan eljön az idő nálam is, hogy veszek egy Brikkát.
De addig is Tech-ereknek: Indukciós főző
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
paljoc
tag
Az hogy milyen durvára kell őrölni, hát ezt így nem tudom megmondani, nálam a Mazzer Super Jolly joker állásától bő másfél egységet durvítok a számozás szerint, tehát nem a kis ricni. De nem nagyon vagyok Brikka téren mérvadó, mert még mindig nem lopta be a szívembe magát, így inkább a visszajelzések alapján találtam meg ezt a beállítást.
5381: igen, mailben lehet, nicknevem plusz freemail pl. :-)
[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
válasz ronin s8 #12074 üzenetére
Megnéztem a Goppion-t háát, tényleg nem olcsó a 10k körüli kilós árral, de örülnék is az őröltnek, mert a sajátom inkább csak dísz - inkább osztályozva őröl mint pontosan.
A csokis ízvilágú kávékkal szerintem magukért fognak beszélni és látom Goppion-ból is van, talán finom is!
..choco madness.. hmm
Mi a szitu a Paljoc-os kávékkal a Brikkába?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
And06
aktív tag
ezzel a flor del cafeval meggyűlik a bajom. reggel átszaladt 15 sec alatt joker álláson. mosogatólé gyanus, de azért megittam délután fél ricnivel odébb ugyanez pepitában. mentségére legyen mondva, hogy még igy is meg lehet inni. Finom őrlemény és minimum közepes hőfok kell neki úgy látszik. Remélem holnap már sikerül egy értékelhetőt húzni! Ja, és a 18,5grammal félig van a 17grammos Strada szűrő
-
ronin s8
senior tag
válasz enterlaci #12073 üzenetére
Én már pár éve használom a Brikkát kisebb-nagyobb közökkel. Még mindig nem jöttem rá, milyen kávé is való neki igazán. Meglepő, hogy a kicsit döglött kávékat kifejezetten szereti, de sokszor a drágább, jóféle kávékkal nem igazán tud mit kezdeni, és sokszor híg löttyöt főz belőlük.
Ami viszont mindig működött, igaz elég drága, az a Goppion előre darált dobozos. Bármelyik."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
enterlaci
senior tag
Akkor thx! ..bár kellett pár hsz és mire rájöttünk
Hideg vízzel én csak 2x próbáltam az elején, aztán inkább forralom előre, mert tartok a kávé megégéstől. A vízmennyiséget néha kisebbre veszem, de azt vettem észre, hogy inkább a kávé mennyisége befolyásolja jobban a főzet ízét és szerintem nem jó ha nem töltöm meg a tölcsért.
Az őrlés finomságával meg a 'crema' elérésében próbáltam játszani, mert azt vettem észre hogy egy bizonyos finomságnál az a kevés sem jelenik meg amit eddig összehoztam. Pár napja elég durvára hagyom.
Sajnos eddig csak két sötét pörkölésű kávéval próbálkoztam, lehet hogy kéne másmilyennel is..Szerk: A lánggal is kellene majd még többet játszani, de nem akarok egyszerre több változót rakni a rendszerbe és mivel 2. kávéfőzőnek, hobbi célra vettem, talán kevesebbet iszok mint Te.
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
5381
aktív tag
válasz bbuffy #12045 üzenetére
Én kb 2 hónapja nyúzom a brikkat, de szinte mindig más ízű kávé jön ki belőle. Érdemes kísérletezni vele, a vízmennyiséggel, hideg-meleg vízzel tölteni, kávémennyiséggel, lánggal. Most szerzek majd egy mérleget és megpróbálok x mennyiségű kávé és y mennyiségű vízet belőni hozzá, hogy legalább ezek ne változzanak. Egyébként én is egyedül nyomom a 4 személyest, kevesebb (meleg)vízzel töltöm és nem töltöm teli a szűrőt sem. Az biztos, hogy rengeteg kávét fogyaszt, de lehet hogy én is
-
HÁZIGAZDA
2/3" szerintem tök oké egy kompaktnál, pláne az exr lapka (2x6 mp hardveres 2 fé "hdr"-rel). az agyonajnározott sony rx100 1"-os lapkája 1 fé-vel jobb, de ennél többet veszít az obin... mert ugye itt egy f2,0-2,8 zoom van rajta, manuális zoommal. jó gép az x10 nagyon. jobb, mint az x20 - szerintem.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
ez így van (lesz, mert még újoncok vagyunk), bár pont a digicamről és a hifiről már előtte lejöttem. a hifire mondjuk rá sem mentem, akartam egy jó erősítő-hangfal kombót, amint levadásztam, el is felejtettem az egészet úgy, ahogy van.
ha jobban végiggondolom, csak a kávégép az, ami a kelleténél jobban/többször változott az utóbbi időben
de ezen is elmerengtem tegnap az izzo duetto kapcsán. ez ugye az álomkategória a home usereknek, kicsit irigykedtem is. aztán végiggondoltam, hogy a silvano ugyanez. "csak" egy nagyobb termoblokk a gőz rész, de az még logikusabb is talán, nem kell egy literes izét felfűteni és tartani hozzá. no meg tudom, hogy elég, minden nap használom, vidáman megcsinálja a kaput, majd fél perc alatt újra üzemkész. manométer, pid ugyanúgy van (sőt, ugyanez a gicar pid). a kávé része már véleményesebb, mert nincs e61 fej, és ugye anélkül nincs élet...
...de ez majd kiderül, ha itt lesz a bfc mellette, hogy a gyakorlatban is ad-e reprodukálható különbséget.
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #12054 üzenetére
igen és igen, nagyon ajánlom! (M méretű jpg, DR400 módban, így képminőségben semmilyen paraméterében nem marad el a nikon d70-től, ami azért nem semmi, ha belegondolsz. az autofókusz közepes, izgő-mozgó dolgokra van jobb. minden másban viszont üt)
-
adpeter
tag
válasz paljoc #12042 üzenetére
Most is így volt. A szívem vitt volna előre, ki tudja meddig!Egy tiszta pillanatot kihasználva, mikor az agyam vette át az irányítást gyorsan bedobtam a fórumra. Tudtam, hogy ennyiért lesz pár licitáló és így könyebb lesz elengednem nekem is. Valaki meg jól jár.A többi már történelem.
Tanulság: kell egy csoportos privát üzenet opció!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
_MrB_
csendes tag
válasz bbuffy #12045 üzenetére
Séf úr, hát én sem csak a farkamat akartam mutogatni, amikor kitettem a tétjeimet rá. Kellene nekem is játszani otthonra de legalább kipróbálni egy ilyen.
Pénznyelő csak annak nincs, akinek nincs pénze... Más kérdés, hogy sokan nem mernek vele szembe nézni, vagy amég valaki rá nem mutat, nem tudják meglátni, mi is az.
-
enterlaci
senior tag
válasz ronin s8 #12040 üzenetére
Nagyjából 25dkg kávét főztem össz. eddig vele és csak 2 különbözőt volt alkalmam kipróbálni. Amúgy a vastag és tartós 'crema' még nem jött össze - ahogy a youtube videókon van - nálam még a főzőben, rövid időn belül eloszlik.
Azt hiszem piacra fogom dobni ezt és veszek inkább egy 2 személyest mert az nekem egyedül is elegendő lenne, illetve jó lenne még kísérletezni a témával. A különböző és finom kávékat szeretjük, de én lennék jobban 'moderate-geek'Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
bbuffy
senior tag
Tény hogy sok ismerősöm megmosolygott mikor megtudták mibe kerül a gépem.
De utána megkérdeztem hogy milyen hobbija van és mindenhol volt egy pénznyelő rés a pajzson.Sztem jók ezek a gépek, még ha némileg pazarlóak is egy-két tekintetben. Lényegesen olcsóbb hobbi mint telirakni egy 10 dobozt jófajta órákkal. Hogy az audioipart ne is említsem.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
_MrB_
csendes tag
Ilyen gép a szökőévente sem jellemző kategória. Ilyen paraméterekkel hirdetve meg még hihetetlenebb.
Régen kicsit mások voltak az ilyen hihetetlen ajánlatok is, és az igények is. Emlékszem még arra az időre, amikor egy GC volt szinte ez a szint, mint most az R58as vagy a Duetto....
És valahogy otthon sem ágyúval lődöztük a verebeket...
-
And06
aktív tag
mókás ezt a témát olvasni. kávégép felújitóknak maga a kánaán megszellőzteted itt-ott egy új nicken, aztán x2 árért már viszi is
-
paljoc
tag
válasz bbuffy #12038 üzenetére
Anno ez a zindexen volt hogy ugy mukodott, ha valaki meglatott valami jot a kozossegbol a vateran es nem kellett neki, akkor gyorsan belinkelte, hatha erdekel valakit. Ha neg kellett neki es mondjuk mas nicken vaterazott, akkor szolt hogy sracok az en vagyok, vinnem! Es ez igy mukodott is!:-) De ugye ahogy a Belga is megenekelte a Bezzeg regen c. dalaban, hogy "anno minden jobb volt". :-)))
-
ronin s8
senior tag
válasz enterlaci #12039 üzenetére
Megpróbálhatod nagyon kevés vízzel, de a Brikka amúgy is erősen pazarló mennyiségű kávét igényel, így értelme nem nagyon van. Sajna kétszemélyeset kellett volna venned.
Halványan gyanakszom, hogy ennyi idő alatt éppen csak bejáratódott a készülék, és ha csak nem vagytok coffee geek-ek, igazából ki sem derült, mit tud.[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy 4 személyes Brikkát és úgy alakult, hogy a párom nem szerette meg, szóval inkább egyedül iszom a kávét ezért ez túl nagy. Létezik ehhez kisebb tölcsér?
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
bbuffy
senior tag
válasz lagoon79 #12037 üzenetére
Persze mindenkinek a magányügye mit miért vesz meg. DE kipróbálni sosem fogja, ez csak kolbászméregetés volt:-))
Mindegy, nekem fontosabb a Rendes életem mint mások elől mindent felvásárolni De ki hogy élvez, ugyi....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
lagoon79
tag
válasz bbuffy #12033 üzenetére
én azon mosolyogtam, h miután rádobta már a 280-at, akkor jutott eszébe megkérdezni, h mi is tartozik a géphez. én azt mondom, h használja jó egészséggel, vszeg nagyon a szívéhez fog nőni a többi 80 géppel együtt. egyébként elítélni nem lehet, ha megtehetném, akkor én is kipróbálnék mindent.
-
bbuffy
senior tag
Voldemort azt irta hogy megijedtek a srácok a licitálástól.
Jó mig ebben a hitben van.:-)))))...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adpeter
tag
Ja! A miénket is úgy kellett kibányászni!
Egy héttel legalább túlhordta az asszony. A mostani gyerekek érzik,hogy nem kell rohanni.
Ebbe a retek világba felesleges...odabent jó helyük van!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
mutyi
őstag
Lenne egy amatőr kérdésem.
Nehezebb/körülményesebb egy Gaggia Classiccal kávét főzni mint pl. egy Gaggia Baby-vel,amin van programozható mód? -
bbuffy
senior tag
válasz tariattila #12021 üzenetére
Áhh, betáraztam etiópból a vendégseregnek. Tuti elpörög egy pár shot, de sztem pálinka több lesz.:-))
HC teszt a Giottonak. Remélem bírja a folyamatos egész estés nyüstölést. Igaz nem dual bojler de talán jó a hx is....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz tariattila #12019 üzenetére
Remélem. Roskad a polc a pálinkáktól.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Nem lett Izzom, elvitte a Sanghai piac.
Inkább a szülészeten dekkoltan, de hiába sajnos.
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #12014 üzenetére
Béla nem ilyen ideges. Szépen megnézi: "Mit is vettünk? Miről beszéltek ezek a fiúk ott a fórumon? Miről dumál az a bojler...?"
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tariattila #12013 üzenetére
Engem mondjuk szét vetne az ideg,ha látom,hogy korábban 150-ért is vidáman odaadta volna az eladó...
Alias: Júzer error
-
adpeter
tag
válasz tariattila #12009 üzenetére
Aszongya nekem a vatera: "Visszaigazolás - Nem Ön nyert Vatera aukción - 1892197037"
Csak az vigasztal,hogy Béla ugyanúgy örül ennek a gépnek, mint én ha megszereztem volna!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
-
tariattila
veterán
ez a buli is megdöglött. . . . .
-
paljoc
tag
válasz tariattila #12002 üzenetére
Szerintem is "gyártott" számlával fog menni, de ha nem, akkor meg a leütési ár lesz a netto!!! Már abból gondolom hogy alapból a "számlaadás nincs" lett beikszelve.
A Korzós teszteléshez jó lenne egy ilyen, meg a pörkölés mellé is hasznos lenne próbálgatni, de erre tuti nem fogok licitálni. Inkább megvárom míg Lagoon kollega megunja az R58-at! :-))) -
_MrB_
csendes tag
válasz tariattila #12002 üzenetére
Ha egy vállalkozó nem tudja elszámolni amit akar, akkor kényszervállalkozó leginkább.... kis magyar valóság.
-
mutyi
őstag
Mi a véleményetek egy Gaggia Titanium gépről?
Mennyire számít automaták között jónak és mennyire veszi fel a versenyt egy amatőr kávérajongó számára egy Gaggia Classic + Iberital Challange comboval szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest