-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Csápájev #50366 üzenetére
Nálam azóta úgy az igazi, ha lassítom a lefolyást, 35-40s körülire. Egyébként kávéja válogatja, de a vége felé mindig begyorsul, illetve a pogácsán is szoktam látni apró lyukakat (3-4 darabot). Még kísérletezek, hogy mi okozhatja, az sem kizárt hogy túl sok őrleményt teszek a kosárba.
Az vagy akire gondolok?
-
avirid
tag
válasz Csápájev #50382 üzenetére
Gyorsan kijelentem, hogy nem vagyok pid-ellenes, csak még nincs és még nem érzem hogy meglenne hozzá a kellő elszántságom. Talán azért is van ez így, mert még kevés kávét próbáltam és amiket eddig próbáltam azokkal számomra eléggé kiszámítható lett így a gép. Nem játszadozom még magas szinten a géppel, az önszivatásig se jutottam szerintem még el, tudok számomra kellően egyformán finomakat húzni vele minden nap. Még ismerkednem kell a témakörrel is, hogy milyen pid legyen, hogy is kell beszerelni, meg tudom-e én magam csinálni, stb., egyáltalán mennyire akarok belemerülni ebbe az egész kávétémába jobban.
Szóval a háttérhatalom fix-hőmérséklet-párti -
avirid
tag
válasz Csápájev #50550 üzenetére
Egyetértenék, ha már legalább egy éve csinálnám ezt, de decemberben lett meg a Gaggia, nem tudom miért várod, hogy másfél hónap alatt már ugyanaz legyen az értékrendem, mint annak, aki már ezerféle kávét kóstolt végig. Azóta 3 kávét vettem, te mennyi kávét iszol meg másfél hónap alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
-
paljoc
tag
válasz Csápájev #50756 üzenetére
Én is 3/4-10-re vittem a felesegemet dolgozni a Csalogány utcába/Cocó 7 csokiműhely :-)/a , Macskakőtől egy macskaugrásra, 10-kor nyitnak, de ugye akkor kapcsoltak be a gepet, tehat ott mondjuk 1/2-11 elott nem lehet kavezni. 2 karos Rocket E61 van meg Molinari. Klassz ez a dupla karos Rocket, szepen csillog-villog!
-
mdav88
senior tag
válasz Csápájev #50805 üzenetére
Vegigolvastam a reneka keresoszot tartalmazo osszes hozzaszolast.
Egy ims kosarammal es a renekaval probalkozok itthon, de ugy latom szamos kavenak kell lefolynia ahhoz, hogy atfogo kepet kapjon az ember.Most egy brazil csoki-mogyoro izvilagu kave van itthon bontva, ennel a reneka joval kerekebb izeket ad, mig az ims egy pikansabb, savasabb erzetet.
-
Xabi78
aktív tag
válasz Csápájev #50861 üzenetére
Pacificaffe - Indian Monsooned Malabar
Ez nekem pár hónapja egyértelműen dohányos ízjegyeket hozott.
Cave canem!
-
-
adp
őstag
válasz Csápájev #51805 üzenetére
tervben, (bocsi most láttam) csak nem tudom, hogy a mostaniról le lehet e szedni a rézcsőt és azt feltenni az újra, elvileg szép állapotban van, csak hát ennyiért tök olcsó, és gépet váltani meg még sokáig nem akarok, mert feles, darálót annál inkább
Te most amúgy Surda vagy? Csak mert Ő eltűnt és jöttél Te Most meg, hogy olvasom, hogy pár éve.....
Előtte meg Hajtömeg. Mik ezek az arculat váltások?[ Szerkesztve ]
-
bikebutcher
csendes tag
válasz Csápájev #51972 üzenetére
hasonló okok miatt én az 5mm-es parafa lapra szavaztam, ha ilyesmiben gondolkodsz innen vettem
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Csápájev #52049 üzenetére
Jó dolog ez az ignore list: nem kell tőle tartani, ha nem totál polkorrekt egy megnyilatkozás, hogy a túlvégen valaki szívinfarktust kap.....
"Nem akartok a Caravel pid nek egy külön topicot nyitni."
Arra ott van a home-barista.com.
Én a Caravel-t többet a számra se veszem. Óriási hozadék (azon túl, hogy behőmérőztem őt is): fény derült mellékszálon, hogy hogyan működik ennek az őskövületnek a hőszabályzása. Ez már végképp robbantaná viszont a fórum kereteit .
@And06
A Pavoni viszont érdekes pid-elésügyileg. Persze ott szinte generációról generációra totál másként viselkedik mindegyik. Hőviselkedés szempontjából 3 (esetleg 4) különböző létezik. Én se tennék rá Pidet, de ott konkrétan legalább megindokolható. Egy holland cimbora kipróbálta a fej hőmérsékletének pid-del történő szabályzását (valahol itt http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/). Elsőre nagyon őrült dolognak hangzik, de ha belegondoltok, totál logikus, ugyanis a majd kg súlyú gruppo sokkal inkább meghatározza a 45-50g víznek a hőmérsékletét, mint a kazán (ami végsősoron viszont a fejet fűti). Szóval a pidelés-ben nagyon sok a potenciál, de elébb mindig mérni kéne, mert akkor derülhet ki, mit akarunk vs kellene szabályozni és hogy van-e benne ráció.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #52084 üzenetére
összefoglalom nagyon hevenyészetten:
- a minták között ízben nem volt nagy különbség, volt, de azért az összes egy határozottan érezhető sávon belül mozgott
- az öt gépből kettő volt rézcsövezve+pid-elve, ezek végeztek az első két helyen (bazsee full tuningos gépe lett a második)
- talán, ha jól emlékszem, akkor a sima gyári állapotú gép volt a harmadik, a 8 baron főző gép pedig az utolsóplusz egy személyes rész: évek óta iszom black lxr-t, egy nagyon jó újhullámos blendnek tartom, talán a legstabilabbnak a paljoci kínálatból. nem szerepeltek rosszul a gaggiák egyáltalán, de a kávéban több van, mint ami itt és most kijött belőlük. túl sok következtetést nem vonnék le ebből, csak gondoltam mondom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #52092 üzenetére
mondjuk nem hiszem, hogy itt erről volna szó, lehet úgy is következtetni, ahogy írja. nem volt drámai a különbség a rosszabb és a jobb eredményű gépek között. de el tudom képzelni, hogy otthon és hosszútávon már nem ez lenne az eredmény. ráadásul drágább a géppel etetett kávé, mint egy ilyen fejlesztés már 1-2 év távlatából is. nem érdemes megspórolni szerintem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
válasz Csápájev #52099 üzenetére
Jól értem, a gépek közötti difiktől erősebben függött az egyéni ízlésvilág?
Nem lepne meg, hasonló eredménye volt a múltkori szegedi KV tesztnek is. Persze szerencse is, ki mennyire tud belemákolni az adott típusú KV kedvenc körülményeibe.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #52103 üzenetére
ezen felül van az, hogy nincs két egyforma shot, egyforma tömörítés stb. jobban hiszek az olyan jellegű tapasztalatoknak, hogy valaki használja x hónapig magában, aztán pid-eli, aztán pár hónap után leírja, hogy mit tapasztalt. rézcső dettó. de onnantól, hogy flir hőkamerával ki lett mérve, hogy a rézcsöves gép kilépő vízhőfoka stabil, mint a százas szög, én nem gondolkodnék.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Csápájev #52099 üzenetére
Az eredményhirdetés után páran még maradtunk, és Bazsee fullos GC-jén igyekeztünk megtalálni az LXR-hez legjobban illő paramétereket. Közben darálót is váltottunk, LM és Reneka szűrővel is húztunk. Fontos, hogy a lejobban sikerültek a tesztelési hőmérséklet alatt 2-3-4 fokkal alakultak. (5-6 kóstóló véleményéből) Ha a teszt előtt alakul ez ki, a teszt valószínűleg jóval nagyobb szórást adott volna az alacsonyabb hőmérséklet miatt. Pides géppel picit könnyebb ezt belőni, illetve a csapolás közben bekövetkező hőmérsékletesés miniális, a gyári gépeknél ezt nem lehet megcsinálni. Szerintem sem kérdés a tuning létjogosultsága.
Egy pár tök jó tapasztalat, amiért nekem pl. tökre megérte a mai találka ( az emberekkel való ismerkedésen túl):
- a 2 rex-es gép kifolyó vízhője kb 9-10 fokkal volt a piden állított alatt (a nálam lévő, és fragola hőmérője szerint is)
- a sestos piddel ellátott gépnél az előbbi különbség 1-1.5 fok volt
- a nontuning gyári gaggia kilépő vízhője 100 fok körüli, hűtőcsapolás után 95-6 fok körüli ( teszt közben "érzésrehűtőcsapolás" után készültek a kv-k ezekkel a gépekkel)
- Bazsee hőkamerájával a víterítőre adott érték, és a kilépő víz 1-2 fokos eltérést mutatott
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...