-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adp
őstag
válasz Csápájev #66314 üzenetére
Ez nem igaz, siman jokat huzok 1:3mal vilagos kavekkal, sot en 1:2,5 ala nem is nagyon megyek. Mivel 99,9%ban merek csapolast (stopper, 0,00g)igy ezt nem hasrautes szeruen mondom.
Igaz ehhez kell a jo viz es a jo orlo, enelkul sztem ertelmezhetetlen errol beszelni vilagos porkoles teren[ Szerkesztve ]
-
titusz248
csendes tag
válasz Csápájev #66535 üzenetére
Tényleg, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amikor benyomom a gőzgombot elkezd felfűteni kb 150C-ra azátn amikor elkezdem a gőzölést akkor kb 10-15mp alatt visszaesik 122-123C-ra ahonnan ismét felfűt igy két kör alatt tudok csak gőzölni. Viszont kitapasztaltam, hogy ha a gőzgombot benyomom, majd olyan 135-140C körül kinyitom a gőzcsapot kb 10mp-ig amig "száraz" gőz nem lesz, és utána kezdem el a tej gőzölést akkor simán 2dl tejet is meg/fel gőzöl egy kör alatt mielőtt ismét visszaesne 122-123C-ra. Ez normális vagy valamit nem állitottam be?
-
Rush77
aktív tag
válasz Csápájev #66549 üzenetére
Igen ezt szoktam, csak most kaptam ajándékba utókarácsony gyanánt egy kilós Pacificaffe Blasiust és szerintem annyi üvegem nem lesz (max fél kilót fogok tudni szétporciózni) meg hát a fagyasztóban is korlátozott a hely és általában sötét helyre szoktam ahol nincs meleg.
És azért gondoltam a zacsis megoldásra mert többször olvastam már itt, hogy van aki felhasználja a régi tasakokat.
Viszont ugye a tisztítás része azért lett volna érdekes mert miután kiürül a csomag rá pár napra teljesen állott szaga lesz attól függetlenül, hogy hogyan is tároltam a zacskót. -
Koczó93
őstag
válasz Csápájev #66935 üzenetére
Főleg így tuninggal(Omron pid, rézcső, tágulási) egy réz vízterítőt még mondjuk szeretnék bele és akkor lesz teljes
Tamper gyanánt most egyenlőre egy poharat használok. Illetve egy gyári 2 személyes szűrő van hozzá tervezek valami ims, vst, reneka beszerzést csak nem tudom melyiket. Ki mire esküszik? Tamperből fa nyelű, fém vagy palm tamp? Gondolom 58as kellene de láttam hogy szokott lenni pár tizeddel nagyobb is. -
Koczó93
őstag
válasz Csápájev #66947 üzenetére
Hú, köszi srácok a sok infót
Friss kávét már rendeltem a Brikkához is. Tudom hogy sárga Tchiboból nem lesz presszó
Egy Cm702est használok.
Köszi a linkeket is, tegnap olvasgattam a topicban és láttam hogy a 4lyukú vízterítő kell.
Gondolom kéne egy vakszűrő is. Minden alkalommal szoktatok visszaöblíteni? Én most még csak úgy csinálom hogy a végén leveszem a kart, elmosom, és leöblítem a vízterítőt majd letörlöm. Tersonetet vagy puly caffet szerezzek be? Jelenleg Oscar van a tartályban.Szerk: ez a kosár jó nekem?
https://kavebolt.net/alkatresz/1425-ims-lelit-e61-1218g-58mm-es-szurokosar.html?search_query=Ims&results=5&cate=(Ez a bolt van a közelemben)
Ha jól éretlemeztem amíg dupla kosárral nem jövök bele ne is próbálkozzak kicsivel?
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Csápájev #66949 üzenetére
Próbáltál más szűrőket is..?
Kelkene egy par dolog a GC - hez aztán ösdz kelle szedni egy kis csomagot...
Kellene réz vízterítő, vakszűrő, valami jobb kosár, naked kar... Kb ennyi...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Koczó93
őstag
válasz Csápájev #67089 üzenetére
Azt nem szoktam nagyon megtépni. Igazából nem tudom mi volt a nyűgje de ma szétszedtem, megnéztem hogy mindent jól raktam-e vissza bele és most jó lett. Mintha tegnap a fokozat állító nem úgy kattogott volna, lehet hogy ott nem ment vissza valami rendesen a helyére. De mostmár patent!
-
-
-
-
#91073280
törölt tag
válasz Csápájev #67762 üzenetére
Dallmayr Caffè Crema Perfetto egész jó bele. Pellinivel is jó. És ne féljen a negatív véleményektől, nincs benne gőzcsap csak egy könyök és az is elvan tíz évig szűrt vízzel, de van alkatrész 4e-ért. Tejet meg french presszel a legjobb habosítani. Ha lejárt a gari lehet túlhúzni az őrlőjét befulladásig, csak ki kell vágni a limit pöcköt, mínusz négyen már egész állat Dallmayr-el, olajosabbakkal akár plusz egyen is összejöhet a 25 másodpercen lefolyó 30ml presszó vastag cremaval de az lutri. OPV-t nem érdemes bántani.
Metros Rioba platinummal is elvan. Mindenevő.[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
válasz Csápájev #67829 üzenetére
Még nem jött meg a tizedgramm pontos mérlegem, így csak a konyhaira támaszkodok ami elvileg gramm pontos de így elég nagy a szórás. 18g körül rakok bele 17nél állt a víz a tetején de ugye akkor tudok pontosat ha megjön a mérleg.
A zaccot kivételesen elfelejtettem lesöpörni -
paramparya
őstag
válasz Csápájev #68345 üzenetére
Igen, az az. Kétszer is elkövettem a hibát, hogy ittam is ott egyet, amit ott főztek, annyira sz*rt ha akarnék se tudnék csinálni
Szóval ahhoz képest itthon főzve jó volt, amikor kétszer vettem ezelőtt, de ez a harmadik széria tényleg szörnyű, szóval most, hogy van rendes őrlő, visszatérek a Bluebird-ös és Casino Mocca-s kávékhoz, mert azokból meg az előző őrlővel nem tudtam olyat főzni, ami ennél jobb volt. -
tony70
tag
válasz Csápájev #68363 üzenetére
A PID a hőmérséklet szabályzást jelenti? A gaggia classic ban nincsen és mondjuk a a rancilio silvia ban sincs! Ez feltétlen kell? Bocsi hogy értetlenkedek , csak próbálok talalálni egy minőségi anyagokból összerakot kávéfözőt max 100 ból, és most azt látom hogy ha nincs rajta Pid akkor az nem jó ,,, igy viszont ugrik sz ár megint és nekem snnit nem ér meg!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen