Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Hát nem tudom...a Quick Mill Acquaviva elhiszem, hogy jó, de azt ki fogja neki szervizelni? Fragola sem vállalja már. Ha pedig a Saeco/Jura vonalat nézzük, abban 3 éves tapasztalatom van, és teljes biztossággal ki merem jelenteni, hogy a Brikka jobb kávét ad.
És ha az automatáknál meg lehetett említeni az Acquavivát, akkor már közel sem olyan meredek a Brikkát a kotyogósok közé sorolni.Szerk.: Csak a kávé minősége kapcsán kívántam vitába szállni, ha most félre kellene tennem a GC-t, akkor biztosan nem a Brikkához nyúlnék, hanem egy Jura automatához. De csak a kényelem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #60379 üzenetére
Nekem nem ez a velemenyem. Es probaltam, a kotyogos igen hosszu ideig.
Egy brikkaval mar lehet testes kavet kesziteni de ami ezekbol a delangyi karosokbol kijon az egy hulladek.
Egyebkent a Brikka nem = a kotyogossal. Fel evig ittam kotyogos kavet cm702-vel daralva es hat ez az automatas szazszor jobb (nekem)Soldier ha megvan meg akkor en is azt ajanlom
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
ha valaki rendel a Danettitől budapesti átvéttel az szóljon legyen szíves privátban. Köszi
-
soldier2
őstag
Én Jura helyett a Tobee Quick milljét választanám.
Bazsee71: az Aquaviva köröket ver a Poemiára és a Brikkára is. Használtam/használom mindegyiket. Persze a Creminától messze van mindegyik mint Makó Jeruzsálemtől.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #60386 üzenetére
na..! egyszerűen csak nem vehetem meg az összes frankó darálót, mert egy is elég. pedig csorgattam rá a nyálam.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Csápájev
őstag
NA SRÁCOK EREDMÉNY!
A kotyogós eredménye 0,3mg/liter, ami 300 mikrogramm/ liter a korábbi 524 mikrogrammhoz képest,azaz a kávé valóban szűrte az alumíniumot !
Egy kétszemélyes kotyogósban kb 1dl kávé készül, ami annyit jelent,hogy 15 mikrogramm alumínium van egy egyszemélyes adagban.A Gaggia Baby eredménye 0,06mg/liter azaz 60 mikrogramm/ liter lett a korábbi 621 -ből, itt is óriásit szűrt a kávépogácsa!
Ezt elosztva 33-al azt kapjuk,hogy egy szimpla presszókávéban 1,8 mikrogramm alumínium van.Emlékeztetőül: A csapvízben, amit a teszthez használtunk 5mikrogramm/ litert találtak és 200mikrogramm/liter az egészségügyi határérték.
A tesztet készítő egyik munkatárs azt mondta,hogy ez konkrétan már olyan kevés,hogy a levegőből több jut a szervezetünkbe.
A teljes teszt összefoglalója pénteken.
[ Szerkesztve ]
-
gpbenedek
csendes tag
válasz 8nemesis8 #60376 üzenetére
Nekem van egy saeco poemia gépem, jelenleg porpsodik, a helyet foglalja. Eredetileg nyomásfokozóval, aztán vettem hozzá egy plusz kart, amiből kiszedtem a nyomásfokozót. Rendesen megtöltve a szűrőt (16-7g) lehet egész jó kofit lehet csinálni vele, de nem mondható stabilnak, kis kapacitású kazánja van. A hozzá adott pod szűrőből nem sikerült értelmes eredményt kihozni, szimpla szűr meg tudtommal nem kapható hozzá. Habosítani is lehet vele, ha kitartó vagy. Az örlő kulcsfontosságú.
Ha szeretnéd kipróbálni, szívesen kölcsön adom, vagy eljöhetsz itt is meghajthatod.
-
Bazsee71
őstag
Intermezzo: 7-8 kávé után (Kapucziner - Zambia Munali) azt kell hogy mondjam, nagyon adja a HeyCafé. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy már most olyan édeskés, ízekkell teli kávét sikerült húznom, amit eddig még nem. Ahhoz még el kell eresztenem a fantáziámat, hogy az ízjegyeket azonosítsam, de most érzem, hogy határozottan ott vannak az előtérben, lágy testtel. A fokozat állítása nagyon kényelmes, pontos, a garat és a kis tölcsér könnyen seperhető. Részleteiben azért látszik, hogy nem egy Mazzer gyártmány, de még bőven jó.
Hétvégén előkerül majd a fagyasztóból a kis csomag CasMo, illetve paljoc filterre pörkölt Yirgájából is akad még bőven. Na meg szombat környékén kezdem a Kolumbiai szüreti gyümölcskávét is, nagy az izgalom.Szerk.: tisztában vagyok vele, hogy ezek még nagyon korai megjegyzések, de miután sorozatban harmadjára sikerült egy észbontót húznom, gondoltam megosztom, a társaság már úgyis a helyén tudja kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Vízteszt eredmény perceken belül!!!!
-
Bazsee71
őstag
Szerintem húzz egyet ugyanabból a kávéból egy jó kotyogóssal, vagy egy nyomásfokozóssal, nagyon el fogja kenni az automatát.
Nem szoktam senkit lebeszélni az automatákról, de egy Brikka köröket ver rá. Automatából egy átlag kávészerű löttyöt ki lehet hozni, de ízjegyeket nem lehet elvárni, max. annyit érzel ki, hogy friss/nem friss/agyonégetett a kávé.
-
adp
őstag
válasz 8nemesis8 #60376 üzenetére
Olyan semmilyen lesz. Presszonak nem neveznem.
Ha nem akarsz kinlodni a daralassal akkor egy hasznalt atnezett/ garis automata sztem sokkal jobb valasztas.
Szulok nem reg vettek 25ert egyet, az is delangyi, nekik boven megteszi ez is.
4-5 ezres friss kavebol egesz ihatot foz. Sztem ezerszer jobbat mint egy kotyogos, kapszulas, vagy mint amit linkeltel nyomasfokozos.
Ha kicsit tobbet szansz ra meg tartos is lesz. Pl egy jura[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Egy próbát megér, de ha nagyon üt, akkor igencsak szenvedős lesz az espresso.
8nemesis8: Nincs tapasztalatom a nyomásfokozós gépekkel, ezt a lépcsőt ugrottam. Ha nem vársz tőle sokat, akkor elindulni még akár jó is lehet, viszont mindenképp használtan néznék valamit, mert ezeket fejlesztgetni nem tudod, csak eladni. Így meg kevesebbet buksz rajta. Egyébként kávé lesz a végeredmény, csak nem olyan minőség, amit akár egy alap Gaggia Baby hozna.
-
Bazsee71
őstag
Azért ez ennél némileg összetettebb. Egy darálónál rendkívül fontos, hogy mennyire pontosan (párhuzamosan) futnak a kések. A kézi darálókban is hiába van jó, éles kés, a többségük alkalmatlan espressora. Egy espressoképes masina rendkívül kényes jószág, ha nem konzisztens az őrleményed, akkor borul az egész. Tehát az sem életbiztosítás, ha finom az őrlemény. Ha fogadnom kellene, akkor továbbra is azt mondanám, hogy új késsel sem lesz az igazi espressora.
A boltokban meg persze, hogy ilyenek voltak, és megfeleltek, mert a kotyogó nem válogatós. Anyóséknél én is sokszor toltam késes darálóval a Szarvasihoz kávét, mert ott is mindegy.
-
Plebi
senior tag
válasz mdav88 #60368 üzenetére
Igen nyers gabona után. Erre használták, mint ipari daráló. Én inkább elkértem mint, hogy leselejtezve eltűnjön.
Miért is ne lehetne használható, a kések tropák, a szerkezet jó, egy késcsere és jó újból. Ilyenekkel daráltak évtizedeken át a boltokba, tapasztalat nélkül, képek alapján leírni, hanyagság. Szerkezetileg, működésileg nem nagyon tér el egy mazzertől, az őrleményes kép alapján még így is (kopott kések) kellően finomra darál.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #60368 üzenetére
nem találom a kommentemben sehol azt a részt, ami ajánlaná a(z amúgy ismeretlen) darálót. annyit írtam, hogy az ingyenes árát talán megéri, és ha már játszik vele, kéne hozzá valami kés, mert ezzel a lefingott izével biztosan nem tud jó kávét darálni.
-
Bazsee71
őstag
A betyár mindenit!
Nem tudom ehhez hol fogsz kávéhoz megfelelő kést kapni, talán fragola tudna vele valami csodát tenni, de van egy tippem, hogy nem vállalná. Én ezt a vonalat inkább nem erőltetném, de ha szeretnél róla saját magad meggyőződni, akkor áll még az ajánlatom.
-
HÁZIGAZDA
annyit talán megért
amúgy is egy relikvia, ahogy nézem, igazi kordokumentum. figyelj, mert amilyen ügyesen halad hazánk ügye az utóbbi 30 évben, még lehet, hogy újra beindítják a gyártását
(viccet félretéve, érdekes projekt, egy új kést valahogy megérdemelne. bár lehet, hogy előtte érdemes lenne kimérni, hogy tud-e pontos lenni)
-
Plebi
senior tag
Ez járt hozzá, a gép ingyen jó áron volt . Búza, kukorica, árpa, napraforgó ment bele megszámolhatatlan kilóval. A 9 év az 9 év. Ehhez képest az őrlemény egész jól néz ki.
Egyenlőre 4 furatú kést nem találtam, de a felfogatás miatt szinte bármekkora kés ráfér.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Plebi
senior tag
válasz Bazsee71 #60346 üzenetére
Szétszedtem, csináltam pár képet róla.
Már a linkelt hozzászólás óta fel akartam rakni, hátha többeket érdekel.
Több kép lesz, remélhetőleg nem bánjátok. 2008-as gyártású, szóval kinézetre és belbecsben retró, korban nem. Használatához egy frekiváltó kell, hogy működjön fali 230-ról. Próbáltam képeket csinálni az őrleményről is, sajnos csak arról van, ami benne maradt, este már nem akartam zajongani. A kések 68 mm-esek. A finomság 60 fokban állítható, rögzítővel 12 fokot enged mozogni.
-
Lefty
addikt
-
mdav88
aktív tag
Ezért a pénzért általában foglalkozásigényes gépeket lehet kapni, ki lehet fogni persze... Szerencsére az alkatrész olcsó hozzá és van. Nem gyakran meghibásodó konstrukció, bár ezen az én szememben a baby műanyag burkolata ront.(a régebbieket elégedetten használják, de az újakról nem beszélt elismerően nemrég fragola)
-
Bazsee71
őstag
válasz 8nemesis8 #60348 üzenetére
Igen, a CM702 egy stabil alap lesz a fejlesztéshez is.
leKri: sajnos ilyen szempontból a GC sem lehet sokkal jobb, nálam az is kicsit mozdul mikor felszorítom a kart.
baker_: Ha ez nem jön össze, akkor lesni kell a kávés fórumokat, hátha befut valami tuti vétel, de a 40e körüli kategória ritka, mint a fehér holló.
sz.zs.: Nana, a pohármelegítő funkció azért szépen teszi a dolgát.
baker_: Szerviz helyett inkább bízd egy rutinos fórumtársra (pl. Simi, Fragola, de tudtommal Kaligula is vállal javítást).
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz sz.zs. #60354 üzenetére
Ettől féltem
Tulajdonképpen, hiába vagyok kezdő, amivel érdemes beszállni az valami Gaggio Classic vagy Baby használtan, mert újonnan túl drága. Újonnan meg amik vannak 40 körül, azok felejtősek. Legalábbis eddig ez jött le a tájékozódásom alapján.
Az őrlő akkor Graef CM 702 lesz, de a presszógép mellé nagyobb kihívás.
-
8nemesis8
veterán
Egészen pontosan mire gondolsz? 1-2 tippet tudnál mondani?
Nagyon nem vagyok még képben a témával, viszont pár napja olvasom a fórumot és nagyon máshogyan kezd alakulni a kép, mint ahogyan eddig gondoltam!leKri: Ez más kategória, mint amire én gondoltam első körben
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Még egy dolog, egy ilyen Gaggia platinum milyen a karos, manuális társaival szemben? Itt ugye külön őrlő nem szükséges. Ez mondjuk túl olcsó is.
-
leKri
újonc
válasz 8nemesis8 #60348 üzenetére
Nincs mit!
fragola.6035 fórumtárs foglalkozik többek között darálók felújításával (meglehetősen profi szinten). Tőle vásároltam egy Mazzer Super Jolly-t teljesen felújítva, felszabályozva, új késekkel, amiért ezúton is köszönetet mondok. Természetesen, ahogy várható volt, a vásárlás óta teljesen problémamentes. Tökéletesen működik, és olyan érzésem van, hogy az unokám is ezen fogja a reggeli kávéját ledarálni. Mindenkinek szívből ajánlom, nagyon jó szakember. Köszi Lali!
Más: Annához +1 negatívum: elég gyengének találom a felépítését. Maga a géptest elég vékonyka, és hajlamos egy kissé .. hogy írjam ezt szépen... elferdülni, elcsavarodni amikor felteszed a kart. Természetesen a működést nem befolyásolja, de engem kifejezetten idegesít. Egyébként eddig elégedett vagyok vele, kb 1 éve használom."Coffee is a fruit. Don't let the fruitiness scare you."
-
Plebi
senior tag
válasz Bazsee71 #60338 üzenetére
Szívesen kipróbálnám a gépet, ha van valaki fórumtag Nagykanizsán. Van vagy 20 kiló, Super jolly-val szinte megegyező felépítéssel. A kés méretét most meg nem mondom, lemérem ha hazaérek.
-
mdav88
aktív tag
Anna: 2,5dl réz bojler. 57mm karméret, kicsit egyszerűbb anyaghasználat. OPV állítható, de menetrögzítővel fixálva van, oldható.
Gilda: 3dl réz bojler. 58mm karméret, jó anyaghasználat, sokkal jobb kar(faema (e61?) kompatibilis), OPV állítható, de menetrögzítővel fixálva van, oldható. Hőstabilitás szempontjából jobb gép.Nekem az annához képest egyedül a csepptálcája nem tetszett(volt mindkettő), Gildánál ha pancsolsz nincs perem és le tud folyni kicsit.
Gilda csak dual boiler gép érekezése miatt ment.
-
Bazsee71
őstag
Ha talál valahol használtan, akkor jó vétel lehet, de új gépnél szerintem már nagyobb értékvesztésről beszélünk, mint amennyiért megérné tanuló gépnek.
baker_: Ha működik és nem szétesőben van a kazánja, meg a belső szerelvények, akkor ez jó vétel 30-ért. Szerelő nem csak Budapesten van, én pl. Ballószögre szoktam vinni fragolához. De tudtommal Pécsen is javítanak a Danettinél. Biztos vannak még sokan, de nem térképeztem fel az országot. Egyébként csomagautomatán keresztül 6-800 forintért bárhova el lehet küldeni őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
Lejárt a szerkesztésre szánt idő, így ezt külön: azt javaslom azzal a darálóval látogass meg egy espresso gépes kollégát. Tartok tőle, hogy oda már kevés lesz. Biztosan nem tudom, de egy csomag pöttyöst tennék rá.
adp: Én se úgy futottam neki, hogy ilyen géppark lesz otthon, de lett. Ha most az 57-es karral kellene nyűglődnöm, és erre nem hívják fel kellőképpen a figyelmem, akkor morcos lennék. Na meg minek korlátoznám be magam feleslegesen, ha ezért a pénzért egy 58-as gépet is kapok. A szervizelés témakörnek pedig nem futnék neki újra.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #60324 üzenetére
Sztem igy hogy van IMS tamogatas korrekt gep. Azert valljuk be itt is csak par olyan elborult ember van mint mi hogy van 2-3-4 fajta szuroje. IMS szerintem a legjobban hasznalhato /legmultifunkcionalisabb szuro ( direkt nem a legjobbat irtam)
Ha majd kesobb megis elborul az agya mint nekunk nem nehez ezeket a kisgepeket eladni.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Ez nagyon olcsó, ennél olcsóbban biztos nem kapsz. A 20-ast azért írtam, mert ezek azért használt gépek, bármi kiderülhet. Egy kazáncserével pl. biztos ugrik 10-15e. Ezzel sajnos kalkulálni kell. Nem elkeseríteni akarlak, csak reálisan ennél olcsóbban nem lehet kihozni egy otthoni kezdő szettet. Ha neked ez összejön 60e-ből, már az is kisebb csoda.
Plebi: Csak 1,5 éve űzöm komolyabban a kávézást, de ha most kellene újból nekifutnom, biztos hogy az egyik keresett gép a Gaggia Classic lenne, majd sorban a Brasilia Lady, Rancilio Silvia. Szabvány 58-as méret mind, bejáratott konstrukció, bőséges alkatrész ellátottsággal. Nem utolsó, hogy ezeket itt a fórumról több szakember is szervizeli, tuningolja. OPV mindben van, de ott kb. ennyi a lényeg, azt egyszer kell jól beállítani. A gyári extrák nem feltétlenül jobbak, sőt. Lehet, hogy egyre kevesebb az olyan eszköz, ami nincs 57-es méretben, de én pont egy olyan Reneka szűrőt használok már több, mint egy éve. Fájna, ha le kellene mondanom róla, de a fragola féle Palmtampot sem lenne egyszerű pótolni, pláne árában.
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz Bazsee71 #60322 üzenetére
Nem csak új jöhet szóba, itt találtam néhány ajánlott használt gépet is, voltak linkelve avx-es és jofogasos hirdetések is, láttam már itt jó GC-t is hirdetni, de még nem jutottam el a vásárlásig.
Az újjal azért szemezek mert sok minden plusz már eleve bennük van amit itt alapként írtok. Pl állítható OPV, PID. (egyébként Lelit Annában állítható az opv, mert csak annyi van ott, hogy OPV) A gilda és anna között csak a szűrőméret a különbség, meg leírás alapján az opv? Ennyit számít árban a nagyobb szűrőméret?
And06: van már őrlőm, de még csak filterkávéhoz használtam. Régi őrlőkéses ipari daráló. 400V-os, de freki váltóval működtethető 230-ról. Tervben volt, hogy takarításkor teszek fel képet mindenéről, mert korábban volt itt kérdés róla. Nagyon finomra állítható, jól működik, jók a kések.
Jobb szélsőkkel egyező, de teljesen krómozott. Még korábbi munkahelyemen használtam termény darálásra, nedvesség tartalom meghatározáshoz, de a telephely felszámolásakor kár lett volna elkallódni ott hagyni.
-
Lefty
addikt
válasz Bazsee71 #60333 üzenetére
Az a csavar állapot nem épp arra enged következtetni, hogy rendszeresen tisztította? Írja is, illetve le is fotózta, nem elsunnyogva azt. 20-at már nem szánnék rá ezen felül, pláne ha csak a daráló 30 ezer magában. Viszont ha ez a gép kiesik, nem tudom honnan veszek hasonló áron értelmes gépet.
-
Bazsee71
őstag
Darálók közül nem kérdés, hogy a CM702. Csodálkoznék, ha a másik espressora alkalmas lenne.
Ez a Gaggia jó lehet, de az elnyírt fejű felsőszűrő csavar nem túl biztató, így nem sokat tisztíthatták. Ha belefér az, hogy rászámolsz 20e forintot átnézésre/javításra, akkor szerintem megvehető. Itt a fórumon is akad megbízható, rutinos szakember.
Aztán ha elkap a gépszíj, akkor ez a kis masina is rommá tuningolható.
-
Lefty
addikt
Sziasztok!
Új vagyok a témában, segítséget szeretnék kérni. Én is eljutottam arra a pontra, hogy elég volt a szar kávékból, nem bírom tovább. Nagyon szeretek kávézni, pláne ha finom. Melóban is, amik vannak hatalmas automata gépek, mind ihatatlan savanyú löttyöt ad, szétcukrozva lehet meginni, de ha már egy kávéba cukrot kell tenni, akkor inkább nem iszok. Szerintem a legótvarabb babot töltik bele. Ott tartok, hogy legtöbbször elmegyek egy kávézóba, hogy tudjak inni egy rendes kávét, csak ez ugye nem túl gazdaságos. Szeretnék otthonra egy kis gépparkot, hogy főzögessem magamnak, napi szinten. Otthon most egyébként egy 70 ezres Tchibo Saeco Cafissimo Latte kapszulás gép van, de ezek a kapszulás kávék is olyan rosszak... Szerencsére nem került pénzbe a gép nekem.
A lényegre térve, sokat olvastam a témában, és a topikot is itt, hogy hogyan is kezdjek bele, mint kezdő hobbi kávés. Egyelőre csészék, tamper és rendes frissen őrölt kávé mellé a következőket gondoltam kezdésnek:
Eszpresszóképes daráló:
- Krups GVX242 Expert
- Graef CM 702 (ez nekem már kicsit üti a felső lécet árban, jókat olvastam a Krups GVX242-ről is)Manuális eszpresszógép:
Igazából utánaolvasva, egyik 30 ezer alatti/köröli gépet sem merném megvenni. Ok, hogy kezdő vagyok, de miért vegyek gagyi gépet, ami igazából hosszú távon csak pénzkidobás? Persze ugyanakkor száz ezreket sem akarok rákölteni, így használtan néztem ezt, át is tudnám venni személyesen: Gaggia Baby D
Kérdés, hogy meg merjem-e ezt venni? Mit ellenőrizzek vételkor?Köszönöm előre is.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #60327 üzenetére
PalmTamp valóban nincs ebben a méretben és nem is lesz, de szerintem külföldi gyártónál sincs.
Az viszont pozitív, hogy Béla rendelt hozzá IMS szűrőket. Normál tamper viszont biztosan van.
Azért én is meggondolnám a vásárlást, inkább az 58-as Lelitet választanám.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Sokat olvastam most kérdeznék.
Nem tudom tartozhat-e ide.
Lehet most 100eFt-ért Krups EA82F810 gépet.
Megéri az árát, meg szabad venni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv, Ottó -
Bazsee71
őstag
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #60324 üzenetére
Én köszönöm, 58mm-n is jól elvagyok az ims kosárral.
Palmtamp? --> esztergályos, és vagy fragola megkeresése("egyedi" méret nem lehet gond)Én ezzel kezdtem, szerencsére kapós darabok, gyakorlatilag az új árához közel lehet őket eladni, ha valaki kinőné. Ez persze csak egy szubjektív vélemény. Rengeteg alkalommal ki lett tárgyalva ez a téma.
Abban igazat adok, hogy kell egy kis kreativitás az újdonságok használatához, de semmi sem lehetetlen.Ja, jut eszembe olaszpresszón Károly átalakított egyet 58mm-re
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
Értem, akkor inkább kihagyom, sok jót írnak róla, de annyit pepecselni nem szeretnék vele.
Másik lehetséges főző a Lelit Anna PL41TEM lenne. Még beleférne árban. Érdemes még gyűjtenem és elgondolkodni egy Catler ES 8011 SE vagy La Pavoni Dolce Espresso gépekben? Tudnak annyival többet mint a lelit, mert adatok alapján a lelit jónak tűnik. Esetleg más lehetőség? GC-t ajánlatok itt sokan, vagy Gaggia babyt, de az újak már nem ajánlottak, a régieket meg ki kell fogni.
-
Bazsee71
őstag
Oldjuk kicsit a hangulatot: egyszer lefőzött, szárított olasz kávézacc eladó!
-
And06
aktív tag
ez egy manuális karos gép, azaz nem pumpa állitja elő a nyomást, hanem te, amikor lenyomod a kart. eu az összes eszpresszógép atyja, nagyon jó, ha tudod mit csinálsz, és elfogadod a korlátait (trükközni kell több kávé készitésekor, nincs rajta se hő se nyomásmérő, ...). nem kezdő gép, inkább második főző hobbistáknak.
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Kezdőnek mennyire ajánlott a hirdetésben szereplő főző? Az ára jó, valamiért nem viszik, viszont sok jót olvastam róla, nagyon sokan oda vannak érte, de azt nem tudom eldönteni a képek szerint, hogy ez még a full manuális változat, vagy már van benne termosztát, stb. Mire kellene figyelni egy ilyen gép esetén, bár ha megvenném, akkor is futár hozná, szóval utólag tudnám meg, mit vettem.
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #60313 üzenetére
Azt lássuk be, hogy sok mindent kitárgyalunk itt a fórumon, amit nem jelzünk a gyártó felé. Darálókat, kávékat, eszközöket. Én is írtam itt már több dologról, hogy nem jött be, de gyarló ember módjára nem jeleztem a gyártó felé. Szerintem ennyit nyugodtan meg lehet osztani anélkül, hogy egyből jeleznénk a pörkölő mesternek.
Csak egy példa: többször leírtam itt, hogy paljoc LXR-jével ha vért izzadtam sem jutottam dűlőre, neki ezt külön nem jeleztem, mégsem lett belőle sértődés.
-
senior tag
adp: persze, nyilván nem is lett volna "ügy", ha János nem olvassa a topikot. De szerintem ha nem tudja meg, hogy esetleg és vélhetően hibázott (márpedig ennek legegyenesebb módja a reklamáció), akkor nem tud mit helyrehozni. És itt nem feltétlenül csak a kárpótlásra, hanem a pörkölés minőségének a javítására gondolok. Mellesleg lehet, hogy Te is más "szájízzel" gondolsz a Kapuczínerre, ha orvosolják a problémádat.
KMT: Lehet, hogy igazad van, nem tudom...Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
KMT
addikt
válasz sz.zs. #60303 üzenetére
Ezzel a hozzáállással csak az a baj, hogy annyira szabad országban, hogy ha orvosolja is a problémát, az lehet, hogy csak téged fog érinteni. Azaz (jobb esetben) elnézést kér és kárpótol, de arra fog alapozni, hogy a gyengébb minőségű terméket is megveszi valaki és nem jelzi (észleli) a problémát. Ebből a szempontból a nyilvánosságnak fogyasztóvédelmi előnye van. (Bár ez még csak egy kis topik egy amúgy más jellegű fórumon.)
Ezt teljesen általánosságban írom, nem a szóban forgó, és nem bármilyen más kávépörkölőre. -
lagoon79
tag
Azért az itt beírtak alapján: egy évről-évre fejlődő és magát fejleszteni próbáló cégnek nem dacos kisgyerek módjára kéne kezelni egy vásárlói/fogyasztói kritikát. Ilyenkor mindig eszembe jut, mikor sok évvel ezelőtt, a Casmo indulása után vettem tőlük kávét. Addig tökéletes minőségben, akkor viszont volt benne valami zavaró kesernye. Ezt jeleztem is nekik, a válasz pedig: elnézést kérünk, a kánikulában sajnos előfordulhat, h valamely pörkölés túlcsúszott. Kérlek fogadd el kárpótlásként.....
Akkor erről fórumokon is írtam és senki nem kövezett érte. Tudom, kutyát nem érdekel, de számomra ez az etalon "ügyfélkezelés".
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #60301 üzenetére
ezek teóriák, és szerintem pont itt és most tök fölösleges bedobni őket, mert biztosan tudni bármit úgy sem lehet.
többiek: maradjunk annyiban, hogy a téma ki lett most vesézve, volt egy kis adok-kapok, nem érdemes tovább fújni. adp szerint ez most nem volt jó, amit kapott, szaván fogni nem tudjuk, mert nem ittuk a kávékat, magyarán mindenki azt és annak hisz, amit jónak lát.
-
kozsy18
tag
Igen, végül At-hez nyúltam, aztán jól belemásztam az eredménybe.
A gőzcső leheletnyi megnyitásával modelleztem a bojler vízcseréjét (így be tudtam állítani arra a tömegáramra, ami az elvárt lenne), erre indítottam At-t, majd finomhangoltam.
Nyilván ez nem a legjobb modell a vízcserére, mivel ebben az esetben fölülről ürít, élesben pedig alulról, de most kb jó..."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Tölcsérrel tuningolt Mazzer tulajok figyelmébe ajánlom az Ikeában kapható 650 Forintos evőeszköz szárító 150 Forintos alját (melyet külön lehet megvásárolni).
Ez a termék, ugyanis tökéletesen passzol a kínából rendelt adagoló tölcsérekbe!
(Az alátétbe pedig a gyári kupak.)"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
vTamas35
csendes tag
Ne érts félre, nem tisztem védeni senkit. Ha valamit veszek és nem olyan amilyennek kellene lennie én is hangot adok neki, és az eladónak a kritikábol is tanulnia kellene (sz.sz. +1), nem megsértődni rajta. Csak azért szóltam hozzá, mert nekem csak pozitív tapasztalataim voltak eddig velük amit legalább annyira érdemes megosztani, mint a negatív visszajelzéseket.
[ Szerkesztve ]
O1G
-
senior tag
Szerintem mindkét fél hozzáállása hagy kívánnivalót maga után... Kapuczínerrel kapcsolatosan osztom a véleményed, Ákossal kapcsolatban pedig:
Szabad országban élünk, szabad vélemény nyilvánítás van, de! Ha minőségi problémám van egy termékkel, azt először a forgalmazó, gyártó felé jelzem és ha nem orvosolja megfelelően a problémámat, akkor alkotok róla negatív véleményt nyilvánosan. De ez csak az én álláspontom anélkül, hogy bármelyik fél mellé állnék e "vitában".[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
válasz vTamas35 #60294 üzenetére
En nem leirtam, ot/ oket! Olvasd el megegyszer amit irtam.
Pont ez az hogy eddig csak nagyon jokat ittam tole,(avx teszt, sajat rendeles) es ez a rendelesem valahogy tok nem olyan volt minosegileg mint ezelott. Pedig mar 10+ kavet ittam toluk joparat tobbszor es soha nem volt gond.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest