Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Corsair90

tag

Sziasztok.

Valahogy nem akar sikerülni a kávé a GC-n. Frissen pörkölt kávékat veszek amúgy. PID még nincs benne, de ha így jött ki gyárilag, biztosan készíthető vele valahogyan jó, értékelhető is.. CM702 kb 1 éves, de sokat nincs használva, havi 500-600g megy át rajta.
    Próbálkozom 10-15-20 perc bemelegítési idővel is, de az eredmény kb ugyan az. Kinézetre a crema szép, lefolyás is egyenletes. Előhűtő jelleggű csapolással is próbálkozom közvetlen főzés előtt néha.
    A kávé fagyasztásában lehet esetleg nálam a hiba? A kis mézesüveget ti csak kézileg rátekeritek, vagy esetleg használtok valmit tömítésnek, pl celofánt? Mert arra gondoltam, a hideg hatására esetleg nem zárhat jól a kupak?
    Illetve a fagyból kivéve azonnal daráljátok, vagy érdemes várni vele 10-20 percet míg picit kienged?

Én egyébként minden esetben előmelegített karba teszem az őrleményt. 2x szoktam a munkapultra kocoktatni az egészet, hogy kicsit leülepedjen az egész és úgy tömörítem, de ott is 2x nyomok rá. Szokásomhoz híven picit erősebben, olyan 20-25 kg erővel. Lefőzés után a pogácsa egyben van, nincs a felületén kráter, repedés, stb. Annyi, hogy ahogy tágul, úgy a közepén lévő kis csavar lenyomata benne marad, de gondolom ez a normális? 16g környékén próbálkozom. Biztos írjátok majd hogy a PID kell, de vaktában lövöldözve is nagyjából el kellene találnom és a nélkül is kellene értékelhetőt húznom, ebben szinte biztos vagyok.
    Szóval ami a lényeg, hogy nem jönnek elő, a kávé jellegzetes ízei, hanem inkább kesernyés, vagy savanykás szokott lenni, de én annyira nem tudom kikóstolni egyértelműen, nem merném biztosra mondani melyik a jettő közül.
    Szégyen már megöl, mert a poemiával jobbakat húztam mint ezzel. :DDD
    Tippre a poemia szerintem alacsonyabb hőfokú kávét adott, de viszont ízletesebbet, az ízjegyek jobban kijöttek, igaz nem hőstabil a rendszer ott sem.
    Minden jellegű tanácsot szívesen fogadok (a fagyasztással kapcsoaltban is), szerenték legalább fele olyan jót készíteni, mint ti. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés