Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
nem is azt mondtam, hogy jo, csak azt, hogy szerintem nem emiatt lassu. a nem belso fokuszu obik eleve nem sebessegbajnokok, ezen sokmindent szvsz nem fog dobni. ha a sotetben valo bizonytalankodast csokkentenek, teljesen jo lenne.
(#8797) madgie: no ezt a kombinaciot meg sose hasznaltam bar igazabol a koveto fokusz fujin csak sorozatlovesnel el vmit, amugy inkabb single fokusz, a shutterlag ugyis eleg kicsi. nalam a tavalyi probak utan eleg parkolopalyan van a cf - nincs ilyen helyzet. kb ezeket lottem utoljara [link]
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
FEDman
addikt
Ugyan sokat fejlődött Fuji, de azért szerintem még mindig messze nem olyan jó az AF rendszere, hogy csak az obikba épített AF motor lenne itt az egyetlen limit.
Amíg van érezhető előre hátra játék, amíg néha elindul vadászni addig biztos lehetsz benne, hogy van még hová fejlődni a jelenlegi obik mellett is.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #8791 üzenetére
Azért egy e-shutter mellett is működőképes követő AF-et el tudnék viselni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem biztos, hogy érdemes túl nagy jelentőséget fordítani ennek. Az X-A1-hez eddig valamennyi firmware-ben jött "improved AF", de mondani sem kell, észrevehető különbség nem nagyon van. Ezek még a régi X-E1 és X100 beidegződések, amikor még tényleg sokat tudtak javítani az AF teljesítményén szoftveresen.
Persze ne legyen igazam és tényleg harapjon a dög, csak nehogy csalódás legyen a vége.
-
trex4d
tag
Ha ez igaz...
RUMOR: New Firmware with Improved AutoFocus for X-T1 coming in May (New Source)!
[link] -
Mercutio_
félisten
válasz Stauffenberg #8785 üzenetére
Az index pörög?
Nálam a Fuji adok-veszek olyan mint egy non-stop kocsma törzsközönsége hozzá képest a Pentax adok-veszek is ringlispilEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Addig nem hagyom békén a topikot, míg valaki el nem adja nekem az ezüst x20-át. )
Vagy ebay kivételével merre kereshetnék?[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz silmatauki #8781 üzenetére
"Parallaxot" a közeli tárgyak okoznak, ha nem full gömböt csinálsz, hanem csak pár képes "tapétát" ráadásul tájról, akkor simán jó kézből is. Nekem is volt NN5, de ritkán volt kedvem cipelni, mert már önmagában kb olyan nehéz mint egy állvány. Az utómunka is sok pepecselés egy rendes, teljes gömbpanorámánál, pedig én szívesen elpepecselek a raw-val. Az is problémám a panorámákkal, hogy nagyon nehéz olyan helyet találni, ahonnan minden irányban érdekes a látvány. És végül, megnézni sem olyan egyszerű mint egy jpeget a weben. (pl a te panorámádat sem látom, mert csak ezért nem fogom telepíteni a silverlightot)
Hogy ne teljesen off-topik legyen. Tegnap feltekertem egy R72-t az X100s-re. Csak kézből lőttem, ezért magas az ISO, de meglepően jól átlát rajta:
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Scharm1976
tag
válasz silmatauki #8781 üzenetére
nálam a panoráma fotózás kimerül egy tele vagy egy száles látószögű obi feltekerésében és a megfelelő helyszín kiválasztásában.
nem "utazom" panorámafotókban, ezért panoráma fejem sincs és nem is lesz.
csak nagyon indokolt esetben készítek olyan képeket, ahol több kép van egybefonva, ahol muszáj, egyébként nem szeretem.www.flickr.com/photos/scharm/
-
silmatauki
őstag
válasz Scharm1976 #8779 üzenetére
Ha “igazi” panót csinálsz, mivel stitchelsz? Valamint az, hogy nem használsz igazi pano fejet (már amelyik képes landscape-ben nyomulni, nem úgy, mint pl. a Nodal Ninja 3-ak), nem okoz parallaxot?
Amúgy itt egy pénteki, szintén hegy (domb)tetői panóm Fuji X-E1-gyel, 18-55 18mm-en, Nodal Ninja 3 MkII + Manfi 055 kombóval, Törökbálint Kálváriáról, az árnyékokat kb. 5 EV-vel felhúzva (ezért láthatóan zajos a domboldal árnyékos része), a Napra mérve, RAW-ból:
https://photosynth.net/view.aspx?cid=8141283e-8ded-426d-ae63-d385216c2e66
(Itt van bővebben a postom erről a panóról.)
-
Scharm1976
tag
-
MC Pite
veterán
Igen, programozható rá.
Röviden, jó az arc af. Közelebbi szemre rakja, pontos, f/2,8 ig atom jó. Sajna f/2 alatt 1:1ben nézve pár milis elcsúszás már lehet, általávan/monitornyivan okés; f/1,2-1,4en nem érdemes használni (mert már csal gépen látod viszont a pár milis eltérést)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
-
Dolphin
tag
Akadna bárkinek bármilyen nagy fényerejű fix objektíve eladó?
-
cousin333
addikt
Van. Úgy-ahogy működik is. Oldalról általában nem ismeri fel az arcot, néha meg ott is arcot lát, ahol nincs. Ha egyszerre többet is lát, akkor néha ugrál közöttük, nem tudom, hogyan lehetne manuálisan váltogatni. Ha megvan a kívánt arc, akkor a fókusszal már nincs baj, feltéve, hogy az alany közben nem mozog. Folyamatos fókusszal nem nagyon próbáltam, de szerintem jobb is.
Természetesen a funkció ki- bekapcsolását rá lehet programozni bármelyik funkciógombra.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #8761 üzenetére
A Presetek valóban nem használhatóak PS alatt, de a Camera Profile részbe beépül ott is, tehát csonkán és hiányosan, de egy kis része használható
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Allat - bar egy jo resze elkerulheto lett volna, na nem a keresot akarjak hasznalni mindenaron.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
kell neked A-osztályú erősítő...
arn: van gyerek is, de mostanában a munkából lett lavina
merci: mesélj! !! a hétvége az más tészta, akkor regenerálódom, kirándulás, ilyenek jöhet. Bár jóelőre van már terv, azért csak mondd...
Stauf: kösz az infót"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jmakk
őstag
Valaki X-E2-n arcfelismeréses fókusszal tapasztalat?
Plusz egy kérdés: ráprogramozható Fn gombra (X-A1-nél igen) ? -
Stauffenberg
nagyúr
Az ingyenes csomag elvileg csak Lightroom kompatibilis, de a fizetős csomagokból van ACR és PS verzió is. Mondjuk elég geci dolognak tartom, hogy külön kell megvenni az LR és külön az ACR + PS csomagot, ez tetűség. De a lényeg, hogy nem csak LR-hoz van VSCO Film Pack, de az ingyenes csomag ez alól kivétel.
-
Mercutio_
félisten
-
FEDman
addikt
Szerintem is nagyon más a hatékonysága. Nekem mFT-n egyszer volt egy egy nagyobb porszem. Levettem az obit lefelé fordítottam, majd így ki és bekapcsoltam, hogy beinduljon a tisztítás és szemmel is látható volt ahogy lepattan a szenzorról a kosz. Hát ilyet a Fuji nem tud.
-
Gondwana
addikt
Nem a tisztítás hatékonysága a más, hanem nincs 5mm-es üvegréteg a szenzor előtt, amire rajzolhatsz is µ4/3-nál, akkor sem fog annyi nyomot hagyni a kész képen, mint egy pici porszem Fujiénál.
Service: nekem fizetős gépátnézésnél csinált mégnagyobb kárt a Holy Camera Kft, pedig nem fénymásolót, hanem EOS 1N-t vittem hozzájuk.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
madgie
titán
Valószínűleg így van, egy szalagkábelt nem dugtak vissza jól. Ettől függetlenül ciki.
Más: utálom, hogy ennyire nem ér semmit a Fuji sensor cleaning-je. Micro 4/3-on évekig hozzá se kellett szagolni az érzékelőhöz, itt meg kis túlzással minden alkalom után dzsuva.
Most retusáltam le vagy kétszáz pöttyöt egy panorámáról, ezért ez a nagy hiszti
-
arn
félisten
válasz Scharm1976 #8746 üzenetére
lehet a szetszedesnel vmi kabelt le kell huzni, aztan elfelejtettek visszatenni persze a vegeredmenyen nem valtoztat.
-
Scharm1976
tag
válasz Mr.Zazi #8745 üzenetére
gyönyörű.
rendszert váltok és az egyetlen magyar szerviz is béna.
utálom az ilyet, ha odaviszek valamit, ne rontsanak már el semmit a vázon.
ezután a külhonból számlával vett váz/obi garanciális ügyintézéssel is vannak aggályaim, ha egy szimpla ajtót nem tudnak úgy kicserélni, hogy ne piszkáljanak bele a vázba.www.flickr.com/photos/scharm/
-
Mr.Zazi
tag
válasz Elektrosokk #8739 üzenetére
A bal oldali ablak kinyúlása, és be nem záródása típushiba, de nem mindenkinél jelentkezik. Ez önmagában nem nagy hiba, a fényképező működésében legalábbis nem játszik szerepet. De ahogy ezt kicserélték, hanyag módon rakták össze szerintem, ezért nincs kereső kép. Ez viszont nagyon bosszantó.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok Fuji X100nal mennyi ido bekapcsolas utan, amikor mar lehet fotozni?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Zazi
tag
Visszajött az X-T1 a szervizből. Kicserélték a bal oldali ablakot, és olyan mint új korába. De hogy ne legyen túl nagy a boldogság, a kereső nem működik! Ez a Fotó Paradicsom egy remek szerviz.
-
gorgo
őstag
ez a VSCO kizárólag LR-hoz van? Egyedül azt nem használok, helyette camera raw van, esetleg PS.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Stauffenberg
nagyúr
Nagyon faszák ezek a fotók. Az XC 16-50mm óta megkedveltem én is az ekv. 24mm-t és eddig úgy gondoltam, hogy az XF 16mm f/1.4-re nincs is igazán szükségem a kitobjektív mellett, de elnézve ezt a DOF-ot meg a karakterét... franc essen bele.
(#8731) gyorgyi84: Nem én fotóztam, ott voltak a VSCO oldalán mintának.
[ Szerkesztve ]
-
gyorgyi84
tag
válasz Stauffenberg #8726 üzenetére
Köszi !
Ezeket Te fotoztad ? .... tetszenek nagyon !
-
FEDman
addikt
válasz Stauffenberg #8726 üzenetére
Köszi, erre majd lehet ránézek.
-
FEDman
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
Most csak a VSCO tábor felé szólok:
Ingyenes VSCO Film 00 Starter Pack érkezett!
Csak két filmtípus van benne, de aki ki akarja próbálni az egyik legjobb filmszimulációs Lightroom plugint, annak tökéletes indulás.
Kodak Gold 100:
Kodak TRI-X:
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszi!
Zsír, hogy kérdeztem, mert frissítettem 3.0 -ra az fw-t és lett nekem is Classic Chrome...
(Y)
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
FEDman
addikt
A fene vigye el, ez az XF 16-os is egyre jobban tetszik..
És ezeken a képeken az is elég jól látszik miért imádtam mindig is utcán az ekv. 24mm-es nagylátót. Ennek már nagyon kellemes tág tere van, de ugyanakkor a perspektíva torzítás itt még nem olyan durva, hogy az ilyen jellegű képeknél feltétlen minden groteszkül torz legyen.
Kicsit ezért is vagyok gondban a Samy 12/2-vel. Teljesítmény, méret, ár szempontból maga a tökély, de nekem utcára lehet egy picit már túl extrém lenne, de aztán a fene tudja..
[ Szerkesztve ]
-
Segnior_Barthez
senior tag
Nem egy APSC ez az x30, de kiverték a mérnökök a hardverből azt amit lehetett.
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Novics
senior tag
válasz RoryBreaker #8717 üzenetére
Nyet. Egy filmszimmulációs mód, amit csak az újabb gépek kaptak meg.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
RoryBreaker
aktív tag
A Classic Chrome az valami LR preset?
Annyit hallok róla mostanában, de nem tudom mi az.Ha LR preset, valaki elküldhetné, megköszönöm
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Stauffenberg
nagyúr
"Csak egy dologban nem veszik ezt, vagy magukat elég komolyan, picit túl nagyok, kövérek az obik."
Ez így van, de gondolj bele mennyivel lenne drágább olyan törpe méretben előállítani őket, mint amit a Leica tud. Stabilizált változatokat meg eleve képtelenség lenne ennyire lezsugorítani. Sok pénzt felemészt az R&D és gyártani is macerásabb.
Szerintem majd a 35mm f/2-vel indul el valami ezen a téren. Lesznek a kövér darabok fasza fényerővel meg képstabival és lesznek a kompakt objektívek kicsit visszafogott fényerővel, OIS nélkül, kicsi méretben.
Gyanítom a rendszer beindításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy lerakjanak egy olyan sort, ami minőségben és fényerőben hozza azt a szintet amivel elcsábítható egy Canon user az L-es sor mellől (ha mást nem, legalább másodgépnek vegyen Fujit). A vázaikkal sem mennek bele a méretversenybe, ami van akit zavar, van akit nem.
-
lenan
aktív tag
válasz Stauffenberg #8711 üzenetére
A zeissnek nincs hasonló sora, utoljára a 30-as- 60-as években volt (és elsőnek amúgy) - tessar 50es 2.8, sonnar 2 és 1.5 fényerővel (contax I, II), majd planar 2 és 1.5 -el. (contarex)
Van 40-esem (minolta-m de ugyanaz mint a leica) ,icipici és nagyon jó, de nem palacsinta, imádom amúgy.
És értem amit írsz, a legenda gyártást, de szerintem ennél sokkal direktebben akar a leicára hajazni, elég megnézni az x-pro1-et. Sokkal leicább, mint amennyire mondjuk contax G, vagy akármi És a japánoknál ez a beégett leica mítosz szerintem nagyon dolgozhat, még akár mérnöki vonalon is.
Jót szemelt ki magának, sok rosszat lehet a leicára mondani, de azt hogy nem okosan van felépítve a leica m sora, no azt biztosan nem.
Csak egy dologban nem veszik ezt, vagy magukat elég komolyan, picit túl nagyok, kövérek az obik. -
Stauffenberg
nagyúr
Akkor már miért nem inkább Zeiss objektíveket sorolunk? Az XF 27mm f/2.8-at viszont rossz üveghez hasonlítod, mivel ott van a Leica 40mm f/2 Summicron, ami ugyan fényerőben kicsit eltér, de ugyancsak palacsinta, ugyancsak ekv. 40mm.
Amúgy ja, jól látható, hogy a Fujifilm már a kezdetektől fogva így fejleszt, de szerintem kár lenne ezt csak a Leicához hasonlítani. Szerintem a fényképezésnek azt a szakaszát akarja felidézni (1930-1970), amikor robbanásszerűen elkezdett fejlődni a fényképezőgép ipar és ekkor váltak igazán nagy legendává olyanok mint a Leica, Carl Zeiss, Rolleiflex, Minolta, Contax, Olympus, Canon és maga a Fujifilm is. Ekkor még kicsivel az SLR tömeges térnyerése előtt járunk, ekkor még a távmérős volt a legmenőbb kategória (meg a TLR).
Szerintem a Fujifilm ezt a nosztalgikus korszakot próbálja felidézni (az Olympus meg érthetően inkább az 1970 utáni SLR mániát, aminek maga is komoly alakítója volt az OM sorozattal). A Leica már akkor is drága volt, de mivel a fotózás még amúgy is drága hobbi volt, annyira nem tűnt sznobnak az, aki arra a rendszerre gyúrt.
-
ronson
őstag
Meg is jött reggel az új játékszerem. Nagyon tetszik, még ismerkedek vele.
Egy negyed óráig kerestem a menüben, hol tudom átállítani manual focusra.
Nem teljesen ismeretlen, met bemutató teremben ezt is sokat nyomkodtam, de tartogat még meglepetéseket szerintem. -
lenan
aktív tag
biztos nem csak nekem feltűnő a fuji mérnökök/marketingesek azon törekvése, hogy erősen leica kopit csináljanak modernben
2,8/50 elmar összecsukható = 2,8/27 fuji
2/50 summicron = 2/35 leendő fuji
1,4/50 summilux = 1,4/35 fuji
0,95/50 noctilux = 1/30 leendő fuji (?)és még az eddigi fujik kicsit képi karakterben is hasonlóak amúgy - remélem az 1/30 is folytatja ezt
(és igen, az igazi fan - ek (kőgazdag hülyék(?) ) simán használnak többet is belőlük (én is ) -
madgie
titán
Classic Chrome kéne neked is
Hekkelj meg egy-két rawot... nem lesz ugyanaz, de jól mutatja az is, milyen zsiványság az a színmód.űszerk: az X-E1-nél (ami majdnem X-Pro1) nekem volt még egy saját kedvenc színmódom (ami persze nem mindig volt jó, de borús időben szerettem): Pro Neg Hi, -2 saturation, -1 shadows, picit hidegbe eltolt AWB.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest