-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
+1
A kolléga szembe megy a forgalommal.lanszelot
Teljesen normális hangnemben írtuk le, hogy nálunk nem ezek a számok vannak, még képet is kaptál bizonyítékul. Ebből nem tudom hogyan következett nálad az, hogy bárki kötekedne veled, de akkor ezennel én is lezártam a témát.A tudomány a valóság költészete!
-
lo_jo
senior tag
válasz lanszelot #17197 üzenetére
A héten töröltem és raktam fel újra, nem szedett le nekem 140 gigát. Ha pedig ilyen hangnemben osztod ki a többieket, ne várj segítséget vagy egyáltalán megértést. De hogy helyre tegyük a dolgokat:
A standard edition a storeból letölt 999MB-ot, ezzel már elindul, és utána tölt még le ~110GB-ot. A deluxe és premium deluxe verziók pedig még letöltik az extra repülőket és reptereket, ezért lehet nagyobb a méretük. Az IGN videót pedig meg sem nézted, vagy nem értesz belőle semmit, mert az a videó áprilisi és a system requirements-et olvasták fel benne. Legközelebb ne linkelj olyat, amit nem nézel meg vagy nem értesz. Én is elengedtem a neked való segítést, jó játékot.
-
lo_jo
senior tag
Nálam most kezd megint játszhatatlan lenni. C172 G1000, AP on, 8000 lábon repülök 50% keverékkel, kimentem inni egy pohár vizet, mire visszajövök, már 5000 lábon zuhanok, mert teljesen random ki és bekapcsolnak dolgok. Semmihez nem köthetően hirtelen a játék úgy dönt, hogy 100% keveréket állít, lekapcsolja a a világításokat, kikapcsolja az avionikát és ezzel együtt az AP-t, változtatja a kijelzők fényerejét, bekapcsolja a pitot heat-et. Nem érek a billentyűzethez és a hotashoz sem, mégis önálló életet él. Gyakorlatilag repülhetetlen így, hogy ha olyanja van, 10 másodpercenként állít 100% keveréket az általam beállított 50% helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
cintula187
addikt
válasz lanszelot #17191 üzenetére
1. Az IGN-t régóta nem tekintem valid forrásnak
2. Tisztázzuk hogy Te beszélsz félre vagy félrefogalmazol. Az update 11.46 Gb volt. A játék maga 100+gb. Riogattak!!!! ekkora update -ekkel valóban még én is bevettem, de nem 100gb az update és pont.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Gudi
tag
válasz cintula187 #17187 üzenetére
Köszi neked is a választ! Tesztelni fogom ezt a jelenséget.. érdekes hogy nem minden gépnél, pl a cessna caraván-nál nincs ilyen..
-
Gudi
tag
-
lo_jo
senior tag
válasz lanszelot #17180 üzenetére
Félreérted a koncepciót. Az előtöltés nem volt 1GB sem, egyértelmű volt, hogy az csak a framework, ingame pedig a tényleges kontentet töltötte le. Sajnos el kell fogadni, hogy ma ez ilyen, nem lehet megállni. Ha csak hetente egyszer van időd játszani, akkor előtte egy nappal csak azért indítsd el, hogy töltse le a frissítéseket.
Egyébként nálad valami gáz van, soha nem volt 140GB a letöltendő cucc, első telepítéskor volt 100, azóta meg a töredéke jött mellé 2x. Nekem külön ssd-n van a kontent. A framework része 999MB, ez az előtöltéskor is ennyi volt. A kontent pedig 108GB, amiben benne van a 10GB community mappa és a majdnem 4GB Paderborn.
@Csorbi
Tényleg, nekem is ugyanez volt, úgy látszott az xbox appban, hogy be vagyok jelentkezve, de a store-ban már azt írta, hogy jelentkezzek be és már tölthetem is gamepassal a dolgokat. Én a webes felületen kiléptettem az accountom mindenhonnan és egy jelszóreset után már jó is lett. De szerencsére megoldódott neked is.[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
válasz lanszelot #17180 üzenetére
Kérdés hogy hova mented a packages fájlokat... Sztem te is tudod lehet választani, hogy hova töltse. Én beállítottam egy fix helyet, egy rendszertől elkülönülő ssd-n. (És rendszergazdaként elindítva telepítettem a MSFS package-jeit.)
Bár állítólag már első 2 frissítéseiben a MS javította azt a hibát, hogy olykor 100 gigákat akar újra és újra letölteni. De vannak akiknél a még mindig fenáll a hiba... :/PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Razor18
tag
Urak, az Xbox appot hogyan lehet uninstallálni? Még mindig ott éktelenkedik a Sys Tray-en...
-
lanszelot
addikt
válasz cintula187 #17174 üzenetére
Nem az a lényeg melyik frissítést kaptam épp meg, hanem, hogy ez marhaság. Havonta töltsek le 140GB-t.
Előtelepítettem, hogy tudjak játszani egyből amikor lesz időm, és első nap kapott 100GB frissítést... Majd megint, most megint.... Na hagyjuk, ez annak jó akinek hiper netje van, vagy aki esetére ott hagyhatja és tudja holnap tudja nyúzni.
Most frissítem, pénteken jön rá 180GB frissítés és az egész a semmiért, mint az előtelepítés.
Tehát ez így számomra kuka -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Melyik a most aktuálisan futó verzió?
Nálam még mindig az 1.7.14.0 van, és gyanítom van újabb. De valamiért sehol nem frissíti, sőt az Áruházban nem is látom (korábban ott frissült egyszer). Game Pass van, Xbox App elvileg rendben, be vagyok jelentkezve mindenhol. Tűzfal logokban sem látom hogy megfogná bármi. -
lo_jo
senior tag
Nem tapasztaltam ilyet, pedig szinte csak C172vel repülök. Nézd meg, hogy nincs-e valami segítség bekapcsolva, ami bekavar, több ismerősömnél is taxi problémákat okozott valamelyik, kikapcsolva őket ment nekik rendesen.
Replay nincs még, egy Q&A-n azt válaszolták, hogy jelenleg nem foglalkoznak vele, de később szeretnék megcsinálni.
Mire gondolsz saját lehetőség alatt? Én screenshotra a Geforce Experience-t használom, videóra pedig OBS-t, nincs natív megoldás rá.@lanszelot
Nem tudom, mikor indítottad el utoljára, de nálam semmilyen update nincs, elvileg a héten jön majd a japán kontent + pár bugfix. Ha a patch2 óta nem játszottál, akkor az abban lévő javítás kavarhat be.
A TM pedig legalább nem ad el olyat, ami nincs raktáron. Logitechtől vettem közvetlenül a yoke-ot úgy, hogy naponta többször néztem az oldalt, mikor lesz elérhető. Egyszer az volt, de a kosárba már nem tudtam berakni, másnap viszont sikerült, végigmentem a procedúrán, a végén paypallal ki is fizettem, zárolták is az összeget, viszont azóta sincs semmi hír, pedig ez 15. este volt, ami 16-i rendelésnek számít. A fórumon annyit írtak még tavasszal, hogy akár 10 nap is lehet a rendelések feldolgozása, de nekem már 11 napja a pénzemen ülnek és annyi infót se kaptam, hogy nyugodj meg te paraszt, majd megy, nem felejtettünk el. -
lanszelot
addikt
Hello,
MFS ezt komolyan gondolja?
140GB-s frissítés?
Ezek nem normálisak.Írtam a thrustmaster-nek, hogy mikor lesz T16000M, és nem tudják...ez ám a gyártó.
Iszonyat sajnálom, mert nagyon tetszett a MFS, de ez a 2 együtt vicc.
-
Gudi
tag
Van valakinek olyan tapasztalata, hogy felszálláskor max trotthle-vel pálya végére érve, vagy csak épp elemelkedve visszaesik a motor fordulat, és szépen leáll vagy épp leesik a gép... ezt a kis propelleres gépeknél tapasztaltam, a turboprop-nál nem.
A másik kérdésem: mely gomb megnyomásával tudok a repülésről fotót vagy videót készíteni, (eddig az MSI Afterburner-rel csináltam, de kell lennie egy saját lehetőségnek is). Azt is keresem továbbá, hogyan tudom visszajátszani a repülésemet, Mint az FSX- ben -
lo_jo
senior tag
válasz chris0000 #17167 üzenetére
Én még mindig inkább a saját buttonbox gyártásán gondolkozok. Tény, hogy van vele szerelni és konfigolni való meló, de a legdrágább része az arduino. A műanyag elektronika doboz és a kapcsolók kínából filléres tételek. Szépen ki kell találni, hogy milyen fajta kapcsolók kellenek, lehet rugós, több állású, potméter, stb. Nekem egy GA és egy A320 külön szett lenne a cél, csak mindig lusta vagyok nekiállni megtervezni és megrendelni, de majd most
-
chris0000
őstag
hmm még ilyen is van... Flight Simulator X Keyboard - Backlit PC üdv.
-
dareal
tag
-
vlevi
nagyúr
válasz energomatt #17163 üzenetére
En azon csodálkozom, hogy DX11-t irt ki.
Nem használják a DX12-t? -
vlevi
nagyúr
Ha valakit érdekel, hogy mit tud az Nvidia 3090-es kártya 4K-ban, Ultra beállítással, íme:
[link] -
Korcsii
őstag
[link]
Apa kezdődik... Avagy ha jól értelmezem a PMDG bejelentését, akkor meg is van az első 1 éves csúszás a 737NG3 FS2020 verziónál. Persze az Asabo a hibás,a PMDG mindig tartja az ütemtervetde jó munkához idő kell.Mondjuk mindegy is, tegnap ment fel az X-Plane 11.50 Vulkan update, smooth lett, de nagyon, EGFF enyhén dombos futópályájára sikerült is letenni a 747-est kerekenként egyesével, +65fpm-mel. Ezen felbuzdulva ma az összes kieget lefrissítettem, jöhet a téli szezon...
[ Szerkesztve ]
-
dareal
tag
Következő frissítésben benne lesz Debrecen is, számtalan új landmark Budapesten, Bp csomag része Esztergom is.
HTC Desire Amoled: rooted/AlphaRev 1.8 S-OFF HBOOT 0.93.001 - MIUI-Ekre (based on MIUI_Au) | Galaxy Tab: rooted stock 2.2 rom | iPhone4 / iPad2: JB 4.3.3 | Xperia x1i: own custom rom | Several WinCE systems
-
lo_jo
senior tag
válasz energomatt #17153 üzenetére
Lett egy kis időm, rákerestem, ez a jelenlegi helyzet:
[link] -
lo_jo
senior tag
válasz energomatt #17153 üzenetére
Hiú ábrándjaim nekem sincsenek, nem is akarok tippelni, hogy mi mikorra lesz javítva, de van roadmap és hosszú távon terveznek vele. Sajnos még mindig vannak súlyosabb és fontosabb hibák, pl. van, akinek még mindig minden indítás után le akarja tölteni a 100 gigányi kontentet ingame. Most megint csinálta a C172 a ~80 fokos emelkedést, vagyis csak addig jutott, mert ott átesett. Ez van, majd lesz valahogy.
-
lo_jo
senior tag
válasz energomatt #17151 üzenetére
Felejtsd el a flight simulatorok eddigi történetét. 2020 van, a MS és az Asobo is tisztában van vele, hogy elmúltak azok az idők, amikor kiadsz egy játékot és az úgy kész van. Game as a service, ráadásul itt nem is új feature-ökről beszélünk, hanem javításokról. De elég, ha csak megnézed a hivatalosan kiadott roadmapet, messze nincs még kész. Az AP hibákról pedig ahogy nézem, tudnak, de vannak magasabb prioritások jelenleg, ráadásul sokszor nem is reprodukálható egy egy bug, nálam pl. C172 is csinálta ugyanezt, szépen beállítottam rwy hdg-et, 5000ft flc 74kt, felszálltam, 500ft agl bekapcsoltam és pillanatok alatt a pálya mellett voltam arccal a föld felé. Tegnapelőtt kapott egy újrainstallt, azóta a C172 hibátlan, más gépet még nem próbáltam.
Az első bush tripnek pedig semmi köze az AP-hoz, mert a Zlinben nincs. Igazi, 100% vfr élmény, viszont a hivatalos fórumon is sokaknak ugyanez a problémája. Nem emlékszem pontosan, hogy a patch után kezdett jó-e vagy az se ment, de jelenleg hagyni kell pihenni.
-
energomatt
senior tag
válasz repules74 #17150 üzenetére
Én még nem tartok itt, mert különféle kisérleteket végzek annak megállapítására, hogy egyáltalán mely gépek használhatóak megfelelően autopilot segítségével. Sajnos elég szerény a lista. Minden gépet nem próbálok ki. Nem kívánok ennyiféle hasonlóval repülni, megelégszem azzal, hogy kategóriájában a legszimpatikusabbakat kiválasztom.
Végsebesség szerinti sorrendben hármat tudtam durva hibák nélkül használni:
DA40 NG, Beechcraft Bonanza , C208 Caravan.
Tervbe volt véve és sokat kísérleteztem a TBM900-al. Sajnos megbízhatatlannak bizonyult. Többször lerepültem vele a tervezett útvonalat, de máskor vagy az autopilot kikapcsolásakor, vagy autopilot vezérlés közben egyszerüen átfordult a gép és lezuhant, ha nem voltam nagyon nagy magasságban, hogy valahogy helyre billentsem. A Cessna Longitude is nagyon jó lehetne, de az is durván hibás. Abban sajnos nem nagyon lehet bízni, hogy ezeket majd ezután kijavítják a flight szimulátorok eddigi történetét figyelve. Kinek van esetleg ellentétes tapasztalata? -
repules74
csendes újonc
Sziasztok! A frissítés óta nem menti el a Bush Trip nevadai repülésemet, már a felénél túl vagyok, nem szeretném újrakezdeni. Tapasztalat? Más is járt így?
Van erre megoldás vagy csak az újrakezdés marad?SMARTZILLA Racing Team #veddittcom #smartzilla
-
Gudi
tag
válasz energomatt #17148 üzenetére
Köszönöm a választ, próbálkozom... igen az nagyon jó volt hogy a második képernyőre ki tudtam tenni néhány fontos műszert.. reméljük ezt is megoldják
-
energomatt
senior tag
Valóban, már több mint egy hónap telt el, de még mindig módosítgatom a vezérlő beállításokat. A "hat" kapcsolónak az alap funkcióban (felfele állás) JoystickPovUp, e mellé konfiguráld második funkciónak az External View Look Up -ot. Így működik belső és külső nézetben is a kívánt módon. Persze valamivel át kell kapcsolni a külső belső nézetet. Ehhez elég egy gomb. Értelemszerűen a többi három irányt Left, Down, Right ugyanígy.
Sajnos az FS2020 nem vette át az X-Plane-ben elérhető rendkívül hasznos koncepciót, azaz, hogy a főműszereket külön ablakban el lehet helyezni a képernyőn, tetszőleges helyen és méreteben. Így, amíg ez nem változik, valóban nem tehetsz mást, minthogy ráközelítsz a műszerekre. CTRL-1, 2, 3, stb. Én a második "hat"-re tettem ezek elérését, részben. Itt is van irányváltási parancs lehetőség, de ehhez komoly vezérlők kellenek, vagy marad a billentyűzet.[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
És ilyennel találkoztatok -e már?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Gudi
tag
sziasztok!
az én kis GTX970 videokártyám várakozáson felül teljesít! próbaképpen átváltottam a médium beállításról high-re és képzeljétek el, egy igazán részletes scenery felett sem csökken 24-25 alá, ami már élvezhető szerintem Bizonyításul felteszek egy képet..
Tudom, tudom, ez kis gép, nincs felhő stb.. de akkor is..
Viszont lenne egy kérésem, segítsetek légyszi nekem abban hogy hol találom azt a beállítását a joystick tetején lévő Hat switch gombbal a külső nézetben körbeforgatni a látványt, mint ahogy azt az FSX-ben megszoktam. Az Istennek sem találom a sok beállítás közül... a videón az egér jobb gombot használtam, de ez nagyon kényelmetlen, mivel a joy-t is jobb kézzel kezelem.
A másik gondom illetve kérdésem, hogy az, hogy a cockpit panel zavaróan sötét nappal is, alig találom meg a repülés közben a gombokat amiket ugyebár kezelni kell. Ha közelebb hozom az egér görgetőjével, akkor normális világosságú, de akkor csak azt látom, a tájat nem...A panel világítás meg nappal nem működik. Szóval van még mit tanulnom, de ezzel együtt kezdem megszeretni.. -
energomatt
senior tag
Ki tudja mi ez? Az útvonaltervezéskor tapasztalom a következőt: ki van jelölve a depature és destination airport, ils low vagy high altitude terv berajzolódik. Az induló reptéren parkolóhelyet választok. Ekkor, attól függően, hogy melyiket választom, több esetben az útvonalterv rajza kiegészül fehér színű, mintegy kerülő útvonalakkal az útvonal alatt és felett.
Más parkolóhelyet választva ez nem történik meg. Feltételezem, hogy ez nem befolyásol semmit, de érthetetlen és zavaró. Főleg azért zavaró, mert nem értem. -
Korcsii
őstag
válasz cintula187 #17139 üzenetére
Új frissítés, új lehetőségek... hibákra is...
Mondjuk én is vagyok bűnös production weboldalon élesben tesztelésben...
A FlyByWire mod ilyen ZIBO mod szerűség akar lenni. Ami tök jól tud működni egy nagyjából összeállt/beállt szimulátorban. De az FS2020 még bőven aktív fejlesztés, foltozás, kiforrás alatt van (talán még az SDK is), amikor ilyenek történhetnek. -
cintula187
addikt
Na ácsi. A default gép (attól eltekintve hogy borzalom) 1-es hajtóműve is leállt a patch miatt ha lekapcsolt az APU. A flybywire 48 óra alatt kijavította a hibát (hogy milyen trükkel azt hagyjuk, de köztes megoldásnak most megteszi
Szeretnék pozitívan állni az asobohoz, de ha a következő patch után is ilyen pár perc alatt napvilágra kerülő hülyeségeket fognak okozni akkor elkezdek morcos lenni. Ne hasonlítsuk a PMDG hez, ez freeware[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
lo_jo
senior tag
válasz Altair77 #17133 üzenetére
Nem kovetem a temat, de szerintem a FlyByWire ott rontotta el, hogy egy meglevo, alap gepet kezdtek el kipofozni, amit erinteni fog vanilla patch. Innentol az Asobo felteszi a kezet, ok nem fognak FBW modokat tesztelgetni patch elott. Hibazni pedig ok is fognak. Ahogy millio mas, vanilla dolgokhoz hozzanyulas is ezzel jar, lehet ra epiteni, de sosem eletbiztositas. Tudtommal egy PMDG vagy Aerosoft gep sem alapozott semmilyen vanilla FSX gepre soha, megcsinaltak nullarol. Tobb munka, nagyobb feladat, de garantalhatobb a minoseg es leginkabb a fuggetlenseg.
-
Vesa
veterán
Ismerve az okot, amiért az FSX után kaszálták a sorozatot, meg lehet kockáztatni a feltételezést, miszerint a megjelenéskor nem a hardcore szimesek voltak a prioritás, hanem az arcade játékosok. Amit a végeláthatatlan mennyiségű amatőr videó is alátámaszt, mert ennyi olyan ember, akinek lövése nincs a repülésről, még soha nem készített videót polgári repülőgépszimulátorokról. Ez pedig reklám = bevétel. Nincs is ezzel gond, feltéve, hogy folyamatos lesz a fejlesztés és javítás, mely már érinteni fogja a komolyabb területeket is.
Alap gépek soha nem voltak jók, sőt, egyenesen rettenetesek voltak mindegyik részben. Az FS mindig az alapokat adta a komolyabb megoldásokhoz, de azokat korábban is külsős fejlesztők adták ki, készítették el.
Én már annak is örülök, hogy megmaradt a modtámogatás, mert anno volt probléma az is, amikor felröppentek pletykák arról, hogy az MS szemet vetett a kiegésző bizniszre is és talán korlátozni fogja az addonokat, mert saját maga akar ebből is pénzt látni. Szerencsére van SDK, lesz ez még sokkal jobb is. Anno FSX-hez is kellet 2év, mire minden olyan kiegészítő megjött, amit a 2004-ben napi szinten használtam, pedig ott nem volt ekkora változás a kódban és a szimulátor alatt dolgozó motorban.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Hedgehog9780
tag
Kaptam egy Logitech Pro Flight Switch panelt, ami ha működik és beválik akkor megvásárolhatom. A driver a Loditech weboldalárol letölt-telepítve, test programja letölt-telepítve. Win10 látja. A teszt szoftveren 2 kivételével működik az összes gomb. Még a ledek is. De P3D V4.4 nem látja. Valaki esetleg járt már így? Van rá megoldás?
-
Altair77
tag
válasz Korcsii #17134 üzenetére
Jó ezzel egyetértek,én is még kivárok,főleg hogy nagyon bejön a progi a közösség is jó szóval nem szeretnék váltani.Amúgy az IFR se vész csak észnél kell lenni!😅
Nem rossz a 3080 de ahogy néztem marad a 2070 max egy 2080Ti jöhetne ha valami nagyon jót találnék aprón de így is korrektül fut az Fs .''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Korcsii
őstag
Sokkal használhatóbbak az alap gépek, mint bármelyik korábbi MS szimulátorban, szóval szerintem az Inop szám nem vészes.
Új még a szim, majd kiforrja a hibákat, talán télen már repülhetünk rendesen, akár addon/mod gépekkel is. IFR még korai, de használható lesz ez. (legalább addig nem hiányzik annyira az elérhetetlen 3080 )
-
Altair77
tag
Nézem a hivatalos fórumot és a FlyByWire csapat discordját és konkrétan áll a bál.A 320 hibát a mod készítő csapat megoldotta az Asobo hallgat mint a sír de azért oda hányták,hogy tudnak róla.Ok,hogy bonyolult az egész de azért ez elfogadhatatlan egy ilyen árú terméknél.Az meg a másik,hogy az Asobo kerek perec kijelentette,hogy az alap gépek amiket ők készítenek nem lesznek study level szinten ami ok,mert erre ott van több stúdió akik megcsinálják de ez esetben nem beszélhetünk szimulátorról főleg,hogy a dolgok többsége inop. a gépekben. Ami szomorú,hogy kb. egy éve azt ígérte a stúdió,hogy támogatni fogják az ingyenes modokat,ehhez képest le se szarják,azt hogy sokan csak amiatt repülnek(köztük én is) mert van egy frankó A320 mod ami a study level felé halad.Nyilván ez nem kedvez majd a fizetős modoknak,pedig ösztönző lehetne,hogy még jobbat csináljanak.A készítők megpróbálták felvenni a kapcsolatot a stúdióval,hetek óta semmi válasz.Valahogy azt érzem,hogy oda lett rakva a csilivili kinézet és amúgy nem nagyon érdekli a fejlesztőket a közösség véleménye és igénye.Jó,hogy csak gamepassal van meg,mert ha ilyen irányba haladnak akkor inkább elverek 300 dollárt a Prepar3d-re meg egy A320-ra és köszönöm jól vagyok.Még a végére annyi,hogy a FlyByWire mod 1000+ up vote-nál jár a hivatalos fórumon.
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Korcsii
őstag
válasz Cypresss #17129 üzenetére
[Microsoft SDET Explains Why Windows 10 Bugs Exist] Volt egy korábbi videója is a témában, amikor őt is kirúgták egy csoportos leépítésnél, de azt most nem találom...
Anno egyetemen mesélték, hogy egy Boeing/Airbus kódnál nem csak a kódot kell kommentelni, hanem az abból lefordított gépi kódot is, illetve hogy a fordító miért úgy fordította. aztán elágazásonként végigmenni minden ágon, minden lehetséges inputtal. Erre itt egy 737MAX, ami lassan talán újra felszállhat...
-
Đusty
addikt
Sem a pénz sem az idő sem a haditechnika nem garancia a sikerre, ezeket a programokat már túlbonyolították.
[még mindig kilómeteres az f-35-ös hibalistája][ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Cypresss #17129 üzenetére
OFF
"nem két év lenne egy ilyen szoftver fejlesztése, hanem öt-hét, és mire megjelenne, addigra már elavulna alatta a hardver."
Szerintem az idő (mármint az 5-7 év) lenne a legkisebb probléma a legtöbb esetben (most nem a játékokra gondolok, hanem az üzleti alkalmazásokra, ha már bugokról beszélünk). A legnagyobb probléma, hogy ezt senki nem fizeti ki. Ezt nem szokták érteni a legtöbbenWindows esetén sem térülne meg, de azért a jelenlegi állapotnál lehetne sokkal jobban is csinálni, ahogy volt erre példa a múltban, mielőtt szélnek eresztették a belső tesztelőcsapatot...
Egy szoftverfejlesztő
OFF vége -
Cypresss
senior tag
Ez így nem teljesen valid...Régen nem voltak olyan összetett és bonyolult programok mint jelenleg! Nem lehet már házon belül minden részletre kiterjedően tesztelni azokat a bonyolult programokat, melyek a felhasználóknál már követhetetlenül frgamentált hardvereken futnak.
OFF:
Régebben is voltak összetett programok, csak a verseny nem volt ilyen nagy a cégek között, mivel jóval kevesebben voltak az adott piacon, így nem voltak arra kényszerítve, hogy minél előbb elkészüljenek a termékkel. Volt elég idejük, na manapság minden van, csak idő nincs erre.
Ma is lehetne házon belül szinte tökéletes szoftvert csinálni, csak ehhez mondjuk szükség lenne az olyan science-fiction megoldásokra, mint a soronkénti validáció (hadiiparban azért még csinálnak ilyet). Más kérdés, hogy ebben az esetben nem két év lenne egy ilyen szoftver fejlesztése, hanem öt-hét, és mire megjelenne, addigra már elavulna alatta a hardver.Nekünk volt olyan ügyfelünk pár éve, akinek az autójában (új modell) 24 számítógép dolgozik, és a teljes fedélzeti, diagnosztikai rendszert felügyelő program kódja kb 60 millió programsorból állt. Manapság egy [középkategóriás VW-ben is] komplexebb a kód...
Volt egyetemi évfolyamtársam pedig öntanuló szoftvereket fejleszt az USA-ban, ott ez a szám a sokszorosa a 60 milliónak. Igen, egyetértek veled abban, hogy ez a fajta komplexitás, csak ilyen áron (kvázi a vásárlót használják teszternek) érthető el. Ettől függetlenül szomorúnak tartom.
OFF vége.A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
-
wollnerd
aktív tag
Igaz. Régen egyszerűbbek voltak a programok. Amik annakidején sem iltélték meg az emberek egyszerűnek és mémelyhez zseninek is kellett lenni hogy áttörhessék egy határt az újabb lehetőségekért.. Pl. '70-es, '80-as évek előtt senki sem tudta elképzelni a PC-ket és mégis 2 zseni, Bill Gates és Steve Jobs megalkották azokat. Ha ők nem lettek volna, valszeg kicsit vagy nem kicsit más világban élnénk.
"Ha a tökéletességhez az kell, hogy néhány bugot elviseljek pár hétig, nekem egyáltalán nem gond! Inkább köszönettel tartozom minden egyes fejlesztőnek, aki ezt a csodálatos szimulátort összehozta!"
Ezzel maximálisan egyetértek! Ha ez nem született meg volna, nem biztos hogy ugyanúgy lekesedéssel elővettem volna a repülésekről szoló irodmányokat és tanulmányoztam volna ezt a "repülőpilóta-tudományt".PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
cintula187
addikt
Ismét egy kis videó a QA -ról by Asobo.
Leszálláskor a gép (AP kikapcsolva) nem tudom hogy széltől vagy attól hogy megijedt a külső nézetbe lapcsolástól megbokrosodott.
Aztán taxizás közben csak úgy lecsukta magát.
[link]Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
energomatt
senior tag
Egyébként biztosan vannak akiknek az érzékenység állítás megfelelt amíg működött, bizonyára nemsokára megint működik majd. Nekem viszont nem. Ugyanis az az érzékenység görbe, amit állítani lehetett, a holtmező után indulva valóban ellaposodott, de azután meredeken hirtelen felszökött egy ponttól kezdve. Ez azt eredményezte pl. az aileron esetében, hogy kis mozdulatokkal ugyan lehetett a billegést tartani, de ha egy kicsit is túlhúztam ezen a ponton, a gép vészesen oldalra billent és kezelhetetlen lett. Szerencsére találtam megoldást rá, hogy az általam használt néhány gépet egyesével ugyan, de megfelelően átkonfiguráltam és ez tényleg jól működik nálam. Amit nekem állítani kell, az az aileron 30-40% minusz és az elevator trim 20% minusz érzékenység, de ez utóbbi, csak hab a tortán.
Ez így néz ki a gyakorlatban:
flight_model.cfg
[FLIGHT_TUNING]
...................................
aileron_effectiveness = 0.7 ;1 (az eredeti érték itt tehát 1)
......................................
elevator_trim_effectiveness = 0.8 ;1
A pontosvessző a megjegyzést jelöli, tehát benne hagyom az eredeti értéket is a pontosvessző után, így követhető a változtatás. -
Vesa
veterán
válasz wollnerd #17122 üzenetére
Régen minden jobb vót! Ja nem!
Ez így nem teljesen valid...Régen nem voltak olyan összetett és bonyolult programok mint jelenleg! Nem lehet már házon belül minden részletre kiterjedően tesztelni azokat a bonyolult programokat, melyek a felhasználóknál már követhetetlenül frgamentált hardvereken futnak. Tesztelnek egyébként házon belül is, sőt, béta teszt is fut az egyes frissítések előtt önkéntesek bevonásával, de mint azt a gyakorlat is igazolja, még így sem lehet kiszűrni mindent, mert a százkilencvenhétezredik felhasználónál akad majd olyan probléma, ami másnál még nem jött elő a tesztek alatt.
Az Fs2020 létrejöttéhez számos egyéb -a játéktól teljesen független- technológia kifejlesztésére volt szükség. Ez nem egy sima játékprogram, ez egy igen komoly tudományos kutatásokon és fejlesztéseken alapuló táj/bolygó generátor/szimulátor. Én egyelőre döbbenten nézem, hova jutott a technológia az elmúlt 30évben, mióta először repültem Fs-el. Ha a tökéletességhez az kell, hogy néhány bugot elviseljek pár hétig, nekem egyáltalán nem gond! Inkább köszönettel tartozom minden egyes fejlesztőnek, aki ezt a csodálatos szimulátort összehozta!
[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
válasz Cypresss #17121 üzenetére
"Na nagyjából ez a helyzet a FS2020-al is. Tulajdonképpen kiadtak egy bétát, amit a frissítésekkel foltozgatnak, a regression teszteket pedig majd elvégzik a userek. Ilyen ez a pop szakma 2020-ban"
(SAJÁT VÉLEMÉNY)
Na ez kár. És pont ezért van az hogy sok játék/szoftver de főleg a WIN10 is, bugossan jelennek meg, hibás frissítések stb, mert már saját maguk nem hallandóak tesztelni (eleget), hanem rátolják a userekre és oké, reportolások vannak, de hiába, túl sok report érkezik hozzájuk, nem biztos hogy szervezetten és emiatt nem feltétlen jól itélik meg azok fontossági sorrendjeit... Ha még mindig a cégek csinálnák, mint ahogy régen, ők is átérzik hogy mennyire is súlyosságú az a bug és így jobban éreznék a kötelezettségüket a kigyomlásukért... (SZERINTEM) mint ahogy régen... Régebben sokkal kevesebb voltak a hibát halmozó update-k, főleg a videójátékiparban, de még ha megnézük a Windows-okat, azok is jobbak voltak! Pl. Bizonyos tekintetben a Windows XP okosabb volt mint a 10. Manapság mit csinálnak ezek?
Az biztos hogy régebben több volt szorgalmas(abb) programozó és tesztelő a szoftvercégeknél (És a videójátékipar is kevéssbé függött a kiadótól) és maguk csinálták a teszteléseket mielőtt kiadják az adott verziót. Hát hiába, változnak a trendek...PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Cypresss
senior tag
Szoftvertesztelő vagyok...
Akkor nagyon jól tudod, hogy ide milyen jól jönne egy alapos regression teszt.
Gyengébbek kedvéért ilyen tesztet akkor csinálnak komoly cégek, mielőtt kiadnak egy update-et, mert előfordulhat, hogy az update javítja a korábbról ismert hibát, de okoz két újat.
Na nagyjából ez a helyzet a FS2020-al is. Tulajdonképpen kiadtak egy bétát, amit a frissítésekkel foltozgatnak, a regression teszteket pedig majd elvégzik a userek. Ilyen ez a pop szakma 2020-ban.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
fatal`
titán
Full HD esetén még egy 5700XT-vel is több FPS van, mint 30. És nem hoz sokat egy 3080 sem, legalábbis a tesztek alapján. Ráadásul mire lesz PMDG addigra lejjebb mennek az árak, illetve az AMD is kijön szerintem a saját kártyáival, érdemes lehet megvárni. Persze ez mindenki egyéni döntése. Egyelőre én még magával a simmel is várok, amíg a nagyobb bugokat patchelik, ha jól láttam éppen a sensitivity állítás nem működik.
-
Vesa
veterán
válasz fatal` #17118 üzenetére
Azért 25-30% plusz sebesség nem árt a sűrűbb területek felett ultra grafikánál. Viszi a 2080 Ti is, de vannak részek ahol éppen csak tartani tudja a 30fps-t, szóval ha felteszel majd egy scenery-t és egy PMDG vagy egyéb jobb gépet, akkor már kevés lehet.
-
Vesa
veterán
Úgy látom, megéri beszerezni egy RTX 3080-at az Fs2020-hoz is.
-
Vesa
veterán
Nyugalom!
Ilyen összegért ennek semmi értelme nincs szerintem. A játékok esetén ugyanis nem az van, mint a filmeknél vagy a zenénél, ahol 1 hónap alatt elfogyaszt az ember annyi tartalmat, hogy azt külön megvenni körökkel többe kerülne, így megéri a havidíjasra előfizetni. Egy jobb játékot viszont hetekig, hónapokig játszik az ember, tehát sokkal érdemesebb megvenni, mert 3-4 hónap alatt bejön a retail ára és utána már netto ráfizetés, a kínálat többi részét pedig ezidő alatt úgysem nagyon használja senki. Egyetlen értelmét látom ennek, az a demózás. 1 hónapra előfizetek, végignézem, kipróbálom ami érdekel, és amit így már érdemesnek látok rá, azt megveszem.
[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz Csorbi #17107 üzenetére
Na, ezt nevezem én ipari méretű ordas köcsögségnek. Pár napja megjön az email azokkal a számokkal, amiket a sshoton is látni, aztán meg tényleg küldenek a fostos appjukban egy csevegőüzenetet, hogy "há' dikk jól felb@sszuk az árat, vége a beetetésnek".
És mi van ha én azt a sz@rt nem használom? Vagy nem veszem észre azt a kis p#csa piros pöttyöt, ami az üzenetet jelzi? FS indításhoz nem kell ez a zöld sz@r, store-ból szoktam indítani. Ja, és a store-ban az account-omnál egyáltalán nyoma sincs ennek, ott még vígan a 1390-es összeg van a recurring billing-nél.
Úgyhogy le is mondtam ezzel a lendülettel, remélem az előfizetők szabad szemmel jól látható minél nagyobb százaléka így fog tenni, és ez az egész bizniszük megy a lecsóba...Hú, ez most nagyon felhúzott...
[ Szerkesztve ]
-
MzperX07
tag
Nekem az update óta végre nem 30-40%-on van kihasználva a kártyám, hanem 95-100%-on, illetve a menü sem akad már és sokkal gyorsabban betölt akár egy mentést is. Viszont az másnál is jelentkezik, hogy időnként nincs meg a felső menüsor, amit egérrel lehet lenyitni? Ha totál újraindítom menüből, akkor van.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz energomatt #17108 üzenetére
Persze, meg az iparban dolgozva tudom, hogy hogy megy ez. Elso korben a legmagasabb prioritasu es sulyossagu hibakat javitottak, ami a letoltes/elinditas korul volt. Most a masodik korben teljesitmenyt es par komolyabb hibat javitottak, amivel bejott par szinten komoly. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezeket elore fogjak venni a sorban. Vicces egyebkent, hogy a forumon van, akinek a hidak meg hazak a legnagyobb problemaja es elobb varja ra a javitast, mint egy a320 vagy in general ap javitasokat. Latszik az egeszen, hogy meg boven dolgoztak volna rajta, csak nagy volt a kiadoi nyomas. En jopar evre tervezek vele, ugyhogy nem kulonosebben faj, hogy igy alakul. Majd jo lesz.
-
energomatt
senior tag
Igen, ezt meg tudom erősíteni. Gond nélkül is többször lerepülök utakat, máskor meg az autopilot elszáll és az irányítást már nem tudom rendbehozni, ki kell lépnem a programból. Többnyire az autopilottal van a legtöbb esetben problémám. Mondjuk az is igaz, hogy a patch előtt is ez így volt. Viszont olvasok a hivatalos fórumon rengeteg egyéb újabb problémáról is.
Ha a hibák nagy részét rövidebb-hosszabb távon orvosolják, akkor azért egyértelműen elégedettek lehetünk. -
ToMy_
tag
válasz cintula187 #17105 üzenetére
-
ToMy_
tag
válasz Razor18 #17087 üzenetére
Ez fura, nekem meg ilyen jött pár napja az MS-től:
"We received your last payment of 300,00 HUF on Friday, August 28, 2020 for your Xbox Game Pass for PC (béta) subscription. Thank you!
We want to let you know about a change to the amount of your next payment. Unless you cancel two days before Monday, September 28, 2020, we’ll charge 1 390,00 HUF every month to your MasterCard ******.
We’ll tell you if this price ever changes. Cancel any time to stop future charges or change how you pay by visiting your Microsoft account. How do I cancel my subscription?"Ebben nincs szó a 3000 HUF / hónapról, csak 1390.
Mi a forrás?
Na közben megvan, a store-ban is már 3000 HUF-ot írnak. Hát, innentől oda dugják, ahová gondolom.
Bár lehet, hogy ez csak az újakra vonatkozik, mert az előfizetés kezelésénél továbbra is 1290 HUF van, ami ismétlődően megújítható a 300 HUF-os lejáratakor.[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz cintula187 #17101 üzenetére
Ezt én is néztem, azok a nyilak fényként viselkednek és megvilágítják, így biztos látod teljes sötétben is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.