-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Ez rendben van, de jelenleg (még nem próbáltam ki az újat) egy évtized alatt fejlesztett study level gépeket hasonlítotok (szerintem korán kiadott) default gépekhez.
A kérdés az lesz, hogy mit lehet majd kihozni belőle. Az már most látszik, hogy az engine sokkal jobban skálázódik, ami sztem azt jelenti, hogy néhány éven belül lazán futni fog a mainál addigra erősebb vasakon, akár 4k-ban. Hogy szimulációban mit lehet belőle kihozni az majd kiderül, ha véglegesítik az SDK-t és kijön mondjuk az első PMDG gép, vagy a Majestic Q400. -
Vesa
veterán
válasz Korcsii #16398 üzenetére
IFR-re én is maradok a "régi" megoldásoknál. Nem két hónap lesz, mire értékelhető addonok jönnek. Sajnos a Level-D 767 már nem hiszem, hogy kijönne erre uppolva, pedig jobban szeretem, mint a PMDG-t (mondjuk ebben van némi személyes is, mert Randazzo-t finoman szólva nem szívlelem, még a Fly!-os kezdeti időkből).
FsPassengers viszont nagyon jó lenne, ha lenne majd erre is.
A tudomány a valóság költészete!
-
Korcsii
őstag
Honlap még áttúrom a beállításokat, illetve más miatt megpróbálom majd felrakni az FSUIPC-t is (hátha abban is van rá mód). Ha nem, akkor marad a Logitech Profiler, ahol most találtam Axis properties-t, csak eddig sosem használtam, FSX-P3D-XP vonalon nem volt ilyen gond.
sqpp: Annyiból arcade, hogy széles körnek szól, rengeteg az új ember. Ez alapjában véve jó, nő a közösség, aki komolyan veszi, az úgyis elmegy utána szimulátor irányba, illetve lassan majd jönnek az addonok, amik majd a szimulátor irányt fogják erősíteni.
Magának platformnak jó lesz ez majd szerintem, de VFR-en kívül jelenleg számomra nem látom alternatívának. Az a rengeteg apróság (pl mértékegység, lámpák a taxiút közepén) pedig kifejezetten zavar. Azt mát FSX-ben is sikerült megoldani!
-
sqpp
őstag
válasz cintula187 #16395 üzenetére
Egyáltalán nem az, pont ezaz, hogy szimulátorról beszélünk, nem arcade-ot akart senki.
-
Vesa
veterán
válasz Korcsii #16394 üzenetére
A platform itt a lényeges, hogy abban mennyi a potenciál. FSX-el ugye pont az volt a baj, hogy hiába telt el 15év és emelkedett meg lénygesen a hardverek teljesítménye, mai napig mókolni kell, hogy stabil 30fps-t ki lehessen csikarni belőle normális kiegészítőkkel.
Az alap gépek mindig is gyengék voltak, most sem számítottam többre (az FSX gyári 747, vagy a KingAir rémálmaimban se derengjen fel). Szintén soha nem volt az FS széria erőssége a flight modell, ebben az Xplane köröket vert már a 2004-re is.Számomra a kérdés az lesz, hogy mit kezd majd a játékkal a modder közösség és az a pár megmaradt addon fejlesztő, akik a többi részt is használhatóvá tették? Remélem az MS nem keményített be addon láááájszensz ügyben, mert anno ez is része volt a csúfos véget ért történetnek...
A joyodhoz nincs kalibrációs szoftver? A warthoghoz, X52 pro-hoz és a jobbakhoz adnak, ha mást nem, abban tudsz dead zone-t és/vagy sensitivity-t állítani.
-
Korcsii
őstag
Az az FS2020 baja, hogy egy rohadt nagy tech demo az egész. Nem tudom, hogy volt-e repüléshez közeli ember a fejlesztők között. Vagy egyáltalán kipróbálták-e a saját terméküket, vagy csak kiszórták az xboxos vérpistikéknek
streamelésretesztelésre. Talán egy év múlva már szeretni is fogom, ha folyamatosan dolgoznak még rajta. Kiegeket nem tervezek venni, így viszont max VFR multira jó, haverokkal kikapcsolódni sörözés közben.Eddig egy dolog tetszett benne, az a landing challenge a hegyoldalban. 600 valahanyadik hely, 100k? pont (miért nem lehet visszanézni az eventnél?), de valami borzasztóan nem éreztem a gépet (az ok majd alább).
No, de ne szaladjuk ennyire előre.
Adott egy 4 éves laptop, GTX960M videókártyával, szóval látványban kompromisszum lesz (Medium preset), de ez van, sok új dolog lesz benne így is, toljuk neki!
Tegnap adódott egy ötlet, jó lenne egy 747 X-Ray landinggel nyitni a tesztelést (referenciaként XP11 verzió). Hát egy csúnyára sikerült Alpha landing lett belőle végül [link] - avagy ugye szeretett Ferihegyünknek is csak az AI feldolgozás jutott random twy jelölésekkel.
Ami borzasztóan bosszant, hogy millimétereket mozdítok a joysticken (G940, nem ismeri alapból), és majdnem kiesek a szélvédőn - mint ahogy a videón is látszik. Teljesen kitérítve meg rögtön vágja magát 90 fokba - vadászgépeknél is szép teljesítmény ez, de ez egy több száz tonnás gép. Beállításoknál valósághűség van megadva, joysticknél semmilyen kalibrálási opciót nem láttam, a csúszkák az elmozdulással arányosan jeleznek vissza. Erre bármi ötlet?
Maga LHBP nyilván csalódás, random számozott állóhelyekből ahol nem kéne, ott van rengeteg (pl DHL-TNT apron), ahol kéne, ott nincs elég (új móló L/R állóhelyei, CargoCity), de mondjuk van Custom opcó, amikor oda bökünk ahova csak akarunk (elvileg, nem próbáltam). Pedig szerintem ha lenne egy X-Plane-hez hasonló Scenery gateway, ahol a közösség bedolgozhatna, brutálisan részletesre meg lehetne csinálni az összes repteret.
Siettem, így inkább rögtön a futópályáról indultam. Mondjuk ez is érdekes, kirakott 31L B holding pointra (ami ugye A1), a twy edge light mező kellős közepére. Majd amikor bereadyztem, akkor felrakott a
betoncsíkaszfaltcsík végére (mert ugye mint tudjuk, Ferihegye aszfalt pályák vannak).No de ha már ilyen rövid körre és rövid fékútra tervezünk, akkor a payloadot dobjuk ki, meg üzemanyagból sem kell annyi gallon. Hogy micsoda? Gallon helyett legyen inkább font, azt mégiscsak egyszerűbb fejben átváltani a nemzetközileg használt tonnára (de nyilván ezt az átváltást leprogramozni közel lehetetlen).
No de a fő üzemanyag csúszkát ráncigálva ezt is milyen módon teszi? Természetesen előbb lenullázza az összes fő tartályt, csak a stab/reserve tankokban marad. Persze közbe na szimuláció fut, hajtóművek rögtön le is állnak. Nagy pirospont.Na nézzük az FMC-t, programozzuk fel a nagyját. Reserve fuelnek ott vannak a négyzetei, de nem veszi be (de legalább egy if-fel kevesebb van a modellben, nem kell virnyogni, ha alá esik). Cost index szintén, marad a 3 négyzet. Take off data check... full üresen közel 3+ kilis futópályán ugye nehéz megállni, így a 104KT V1 speed teljesen indokolt. Jól van, alap gép, ne várjuk tőle sokat.
Oké, kezdjük meg a süllyedést, ráérünk, legyen -700 fpm... +3050 fpm emelkedés lett belőle, igazából csak egy leheletnyit kéne már csak finomítani ezen az algoritmuoson, és akkor már teljesen valósághű lehetne.
Ja, amúgy tök valósághűre sikerült a cockpit megvilágítása: műszerekre fókuszálva a külvilág kiég, a szélvédőn kibámulva pedig full sötét a műszerfal. Ez majd videókban jól mutat - de ezen a rendkívül hosszú úton egyem rendkívül zavart. Nem véletlen van más szimekben egy plusz láthatatlan fényforrás a cockpit közepén: az emberi szem dinamikatartományát nehéz visszaadni képernyőn.
Na jó, mindegy, úgyis leszállunk, ez csak egy tesztkör volt. Approach data... Vref 25°/203KT vagy 30°/199KT... jól van, de vicces kedvünkben vagyunk ma, látom ám, hogy PFD-n ott a helyes érték!
Mindegy, apporach, CAT XVIIIIIII módban villódzó bevezetőfénysor, agyamat eldobom final a hullámvasúton, kicsit túl puha lett, de megáll.
Igazából nem csalódtam a fejlesztőkben, hozták a M$ plecsnijét kiérdemlő színvonalat. Gondolom ha bugot szeretnék jelenteni mezei haladóként, akkor ugyan az AI kezelné, ami a Windows hibajelentéseket is figyelmen kívül hagyja már évek óta.
Hát, első 1 óra tapasztalata ennyi. VFR-re jó lesz ez, IFR-re, nagy repterekre egyelőre még várni kell. Egyelőre inkább arcade, nem hardcore szim. LHBP-n egy rendes, pl LHsimulation-os kiadás sokat dobna. Gépeknél nyilván jön majd a PMDG. Jó lesz ez, nem rossz platform. Csak még nagyon nincs kész.
ui: közös VFR multi valaki? Csak ezt a joysticket oldjuk meg...
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz jozsi252 #16391 üzenetére
Joy topikban tárgyaltuk. Egy kolléga már megvette, egyelőre a stick-et kapta meg, készített is róla egy leírást, megtalálod az összefoglalóban. Gázkarról még nincs infó. Nyilván csodát nem lehet várni, de ha kizárólag polgárihoz kell, akkor nem lehet rosszabb, mint a többi. Szeparált a gázvezérlés, ez mindenképpen jó pont, még ha alig lesz is használva.
-
jozsi252
veterán
Közbe már pillanatokra voltam tőle hogy megrendeljem a TM T.16000M FCS Hotas-t (Joy+gázkar) de még egy picit várok.
Thrustmaster TCA OFFICER PACK AIRBUS - egy kicsit ígéretesebbnek tűnik, és hátha javították az rz axis hibát ami előbb utóbb elérheti az embert. Mit gondoltok, érdemes várni még rá?iPhone 16 Pro Max
-
pruzsi
őstag
válasz cintula187 #16387 üzenetére
Mind a 2 szükséges vagy válasszak egyet?
-
Razor18
tag
Urak, van-e különbség a későbbre várható VR támogatást illetően aszerint, hogy most a Steam-es vagy Microsoftos változatot veszem meg (vagy veszek hozzá game passt)? Vagy ugyan tök mindegy, hogy honnan veszem (gondolom, game pass csak a MS-oshoz van), mindkettő megkapja majd a VR támogatást?
Köszi
-
Szőrös
veterán
Hali, metrikus rendszerre valahogy át lehet állítani a játékot?
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Melyik lenne a legolcsóbb joy amivel a Microsoft Flight Simulatort már érdemes játszani, 30k alatt összejöhet?,nem tudom mennyire akarok belemerülni, ez a első repülő szimulatorom de billentyűvel biztos nem állok neki. -
buke
tag
válasz cintula187 #16372 üzenetére
Mentem egy kört vele, az autopilot szerint mindent végigcsinált , egyedül amikor mindent kikapcsoltam a teljes manualis landoláshoz akkor nem igen tudtam kikapcsolni az AT-t, de ez az én hibám volt. Ebből nem lehet kiszűrni szvsz, h. vannak-e AP hibák,nagyon régen repültem így ezért inkább egyenlőre maradok a VFR-nél. Lényeg, hogy nem fagyott egyszer sem. Én még egyenlőre a cockpit beállítást sem találom jónak mindent látni kéne a fontos műszerekből úgy hogy mellette a kifutó is ott legyen. Ezt jól betenni nem kis móka lesz.
1060-as kártya erőn felül teljesít -
fatal`
titán
válasz m0h0senator #16321 üzenetére
Szerintem is. Plusz a gázkaron van trimkerék is
-
Vesa
veterán
válasz wolruf #16360 üzenetére
"Azt olvastam, hogy amíg csak natív Saitek volt az X52 (és Pro), addig voltak igazán ócskák. Amikor felkarolta őket a Logitech, akkor sokat változtattak a hardveren és sokkal jobbak lettek."
Nem tudom hol olvastad, de kamu. Az X52-t a Saitek már lelőtte mert sz*r volt és csak a Pro-t forgalmazta, a Logitech meg szépen ismét elkezdte árulni miután megvette a céget. Az X52 Pro 1:1-ben a Saitek féle verzió, csak Logitech címkével, semmi nem változott rajta. Az egyetlen amihoz hozzányúltak, az X56, de ott sem kell csodákra számítani.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Gondolom csak a népszerűbbeket sorolja fel. De amúgy itt írja is hogy a legtöbb periféria működni fog a játékhoz.
"Most peripherals will work, but here is our list of top recommendations.
Note: If your peripherals are not on the list below, it is expected for them to still work but with more customization by the user to map the keys properly."De amúgy ahogy látom frissítik a listát. Szóval napokon belül ez a lista valószínű hogy nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Korcsii
őstag
válasz LimaBravo69 #16376 üzenetére
A youtuberek többsége még életében nem látott cockpitet, így xbox kontorllerrel egyszerűbb külső nézetből nyomogatni...
Huha, ennek most olyan szaga volt, mintha épp a játék szapulását tervezném...
-
LimaBravo69
tag
Egyre több videót látni jutyúbon, de szinte mindegyik külső kamerás. Van olyan, ami virtual cockpitből készült?
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
jozsi252
veterán
válasz Viper26 #16374 üzenetére
Xbox appból töröld le a játékot majd teljesen rakd fel az egészet újra. És akkor újra előjön ez a Browse - Upload menü.
Amikor a játékot telepíted fel először az Xbox app-ból akkor kérni fogja tőled hogy hova rakja, ott megadod a meghajtót. Majd miután felrakta, rámész az Xbox appba a játékba hogy el akarod indítani, utána a mapválasztásra már nehogy rámenj! Csak arra hogy upload és kész.
Nem oda fogja telepíteni amit ott kiír, hanem oda amit a játék telepítésénél megadtál.
És akkor utána ha rámész az Upload-ra, rendesen mutatni fogja hol tart a pakk leszedésével.iPhone 16 Pro Max
-
wollnerd
aktív tag
Egy gyors kérdés:
Hogyan találhatom meg (lehetőleg minél egyszerűbben) a játékon belül, ha lehet- a repterek kifutópályáinak az ILS frekvenciáit és irányait ebben az új simben? A FSX-ben elég egyszerű volt, csak meg kellett nyitni a World map-ot és rákattintani a kívánt runway-ra és megjelentek az adatai.
Most ahogy nincs világtérkép max. a VRF(?) map.
Érdekel h a FS2020-ban hogyan kaphatunk ezeket az adatokat, köszi előre is.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
buke
tag
cintula187 : Na, csak megjött 6 óra késéssel egy ki belépés után tartalomként a prémium is. Érdekes a kiegészítőknél egyből érzékeli azt, hogy steames fizető vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
válasz cintula187 #16369 üzenetére
Ezt nem nevezném kihasználásnak
-
sqpp
őstag
válasz cintula187 #16365 üzenetére
Épp ezaz hogy ugyan olyan stutteres szar Ha leveszem teljesen a legaljára már majdnem FSX grafra, akkor is ugyan olyan fos, de még így is 100% cpu és gpu.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
jozsi252
veterán
válasz Viper26 #16363 üzenetére
Amikor a klienst felraktad és megnyitod akkor jön elő egy olyan ablak ahol kiírja hogy mekkora frissítést kell letölteni, illetve alatta Browse - Upload. Majd a következő ablakba az jön elő hogy csak egy harmadáig betöltött kék csíkot látsz?
Gondolom a Browse-ra rámentél és választottál célmappát? Ha igen akkor hiba volt. Oda fogja letölteni amit előzőleg megadtál. Simán csak upload-ra kell menni.
Ha nem így történt akkor passz.wolruf
X52 jobban tetszik de elengedtem, TM T.16000M lesz belőle. Megnézem hogy hol a legolcsóbb melyik webshopba, aztán onnan megveszem.
De tényleg nem értem hogy ilyen sok év elteltével miért nem tudnak olyan gyerekbetegségeket javítani a vezérlőknél amikről tudják hogy szarok, és bőven már garis időszak alatt elszaródik?iPhone 16 Pro Max
-
sqpp
őstag
Hát én törlöm le Nekem túlságosan is szarul fut, ide minimum 1060 kell...
-
Viper26
nagyúr
Nem akar elindulni a letöltés, másnál nem volt ilyen gond?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
cintula187
addikt
De cuki kis gépei vannak a Britishnek.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
buke
tag
válasz cintula187 #16358 üzenetére
Oké, köszönöm a tájékoztatást.
-
wolruf
őstag
válasz jozsi252 #16354 üzenetére
Azt olvastam, hogy amíg csak natív Saitek volt az X52 (és Pro), addig voltak igazán ócskák. Amikor felkarolta őket a Logitech, akkor sokat változtattak a hardveren és sokkal jobbak lettek. Nem saját tapasztalat, nekem X52 simám volt anno (volt is baj vele bőven), aztán rögtön jött a Yoke (az is f@s). Most a második T16000 FCS-t nyúzom (a Yoke és a panel hegyek mellett...), ez most (még?) jó
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Korcsii
őstag
G940-et vagy más fel nem ismert joystick-et sikerült már valakinek beüzemelnie?
Gondolok itt főleg az axis-okra...szerk: áh, meglesz talán...
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
-
buke
tag
Sziasztok ! Megvettem Steamen a Premium csomagot, utána be kellett lépnem az xbox live-ba a microsoft accountommal majd 3 óra után befejezve a 91 Gb letöltést és a preset elvégzését azt látom, hogy csak a 20 gép van.Ez ügye a standard pack. Valahol aktiválnom kéne a prémium csomagot külön? A marketplace-ben buy and download van, tehát fizessem ki kétszer ?
-
cintula187
addikt
Ilyen is volt alpha/beta alatt? Most a 747 en nem tudok semmit se állítani, tekerni.
-
cintula187
addikt
Felettébb érdekes, hogy az új Istanbuli reptér (LTFM) nincs benne;
[link]Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
jozsi252
veterán
SAITEK X52 Flight Control System - Meghibásodási arány: 23,1%
SAITEK X52 Pro Flight Control System - Meghibásodási arány: 11,5%
THRUSTMASTER T.16000M FCS Hotas - Meghibásodási arány: 8,7%Ilyen arányok miatt akkor hogy merjek megvenni egy X52-t? Még a TM T.16000 áll a legjobban, így valószínű azt is fogom megvenni.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz cintula187 #16346 üzenetére
Akkor valószínű az FS lesz a bugos. Amúgy Thrustmaster kormányokkal is szokott bőven gond lenni, nem évek hanem már hetek hónapok után is jelentkezhetnek hibák a potméterekkel. Nem tudom miért, de mintha nem akarnának tudni olyan hibákról amik évek óta fennállnak, amolyan gyerekbetegség 1-1 szériának.
iPhone 16 Pro Max
-
Jadro
veterán
válasz m0h0senator #16321 üzenetére
Lehet, de az még egyszer ennyibe kerül. Ennyit nem akartam költeni rá egyelőre, kezdő vagyok teljesen repszim témakörben. Ráadásul utólag még pótolható a hiányosság, bár csomagban jobb az ára tudom.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
LimaBravo69
tag
válasz cintula187 #16342 üzenetére
Hűha..
Nagyságrendekkel szebb, mint az FSX csupaszon, Budapest egész jó lett, felismerhető a Nyugati PU, a a stadion, és mintha a házunkat is láttam volan (pont akkor váltottál kamerát, ejnye )Lisztferihegy sem rossz, az épületek ugyan nem igazán jók, de a gurulók, az apron, a kifutók, a parkoló, az új utasmólók, stb sokkal élethűbbek mint az alap Ferihegy.
Nem beszélve az Újköztemetőről, a körforgalom pl már messzriől látható.
Szóval eddig elég f@sza , kösz a videót!
Még pár hónapig sajnos várnom kell, de be lesz szerezve!
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
titán
válasz cintula187 #16346 üzenetére
Valami nem oké a rudder kezelésével, mert nekem is folyamatosan húz kicsit balra (T16k). Ugyanez volt még béta alatt is. Annak ellenére, hogy hardveresen minden oké, mert ellenőriztem, és a joystick Z tengelye középállásban teljesen pontos értéket ad vissza. Magyarul az FS bugos valahol.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
cintula187
addikt
válasz jozsi252 #16345 üzenetére
Sajnos nem. Maga a "fő" joystick rudder vezérlésre megfelel, de az is elfáradhat idővel ahogy olvasom.
Ami most történik viszont, hogy nem odavert landolás után a rudder nem marad kanyarodásban van. Azonnal vissza áll. A hardvert vizsgálva nincs gond, és a repülés végéig jól működik.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
jozsi252
veterán
válasz cintula187 #16344 üzenetére
Olvastam Joystick topicban hogy a TM T16000-nél amit nemrég vettél, volt is gondod a RZ Axis-al. Ez megoldódott?
Gondolkozok nagyon hogy mit kellene venni ilyen 50k környékén. Bár túl sok lehetőség nincsen. Igazából X52 vagy Thrustmaster T16000M Hotas között vacilálok.iPhone 16 Pro Max
-
LWhite
tag
válasz schawo #16335 üzenetére
Egyelőre egy full-HD monitor van plusz még 1 (vagy 2) másik monitor 1280x1024-es felbontással. Ez még így is kevesebb, mint a 4K, azt hiszem.
Max sima 2070-ig mennék el (ha egy 1080 már határeset) , de ezek alapján azzal nem lőnék mellé.(#16332, #16342) cintula187: köszi a képeket és a videót, nálad milyen a config?
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Parlamanet a hullám tetején.:
És a videó.
[link]Gyorsforgalmin befele indulunk.
A budai vár eléggé lapos
Országház most egész jó.
Van ami szép, sok minden felismerhető, Ferihegyet remélem kezelésbe veszi valaki[ Szerkesztve ]
-
Organist93
csendes tag
Köszönöm a választ!
Ezek szerint a G2-höz nem létfeltétel a Steam-es változat.
Ugyanakkor kell hozzá valami Steam-es felület, ugye? (Steam-VR plugin vagy ilyesmi, nem tudom pontosan...). Bocs a buta kérdésért, de Oculus Rift CV1-em van, az másképp működik, van natív támogatás XP-ben. -
sheep
addikt
válasz Organist93 #16336 üzenetére
Szerintem attól nem kell félned hogy a MS store változat nem fogja támogatni a vr-t, emiatt nyugodtan megveheted. Egyébként nekem is Reverbem van, de én megvárom amíg kijön a vr támogatás hozzá, nem akarok már monitoron játszani repszimmel.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Korcsii
őstag
válasz LimaBravo69 #16337 üzenetére
Este lesz vidi... addig valakinek a GDP-t is kell kalapálni...
-
LimaBravo69
tag
válasz LWhite #16325 üzenetére
Csatlakozom a kérdéshez
Jó lenne pár kép LHBP-ről, videó is jöhet.
Budapest is érdekelÉn sajnos egy darabig még maradok FSX-en, teljes gépcsere kell a 2020-hoz - talán jövőre..
-
Organist93
csendes tag
Sziasztok!
Én már néhány éve csak az XPlane 11-et használom és kizárólag VR-ban.
Az új FS 2020 nagyon is érdekelne, de kizárt, hogy monitoron használjam huzamosabb ideig.
Gondolkodom, hogy még azelőtt beszerzem, mielőtt meglenne rá a VR támogatás, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy a MS Store vagy a Steam a jobb választás-e.
Nem igazán látom át, hogy mi az előnye az egyiknek és a másiknak. Nem tudom, nem futok-e lyukra, ha mondjuk megveszem a MS Store-ból, aztán kiderül, hogy az előrendelt HP Reverb G2-vel csak a Steam-es változattal működne együtt. Erről van valakinek infója?
Köszi a segítséget! -
cintula187
addikt
válasz cintula187 #16332 üzenetére
Oh fuck. A ceitation pilótafülke gombjai nem reagálnak semmire....
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz m0h0senator #16324 üzenetére
Akárhol keresem az istenért se találok hivatalos infót a támogatott joyok listájáról. Tudsz esetleg ezzel kapcsolatban valamit mondani hogy melyek támogatottak a játékhoz?
Hopp, közbe meg lett.https://flightsimulator.zendesk.com/hc/en-us/articles/360015912899-Peripherals-compatibility
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Altair77
tag
A gépigény kapcsán nem tudok segíteni viszont a gamepass-ban igen.Ez a Microsoft havidíjas szolgáltatása most az első hónap 300.- utána pedig 1400-./hó ebben benne van a standard változata a proginak.Ez kipróbálásra szerintem mindenképpen jó.A win10 alatt az Xbox alkalmazást kell elindítani és egyből felkínálja.Van egy ultimate pass is de ne tévesszen meg az minden platformot magába foglal de drágább is.A sima az elég ha csak Pc-re kell.Mellesleg ha azt nézem, hogy évi szinten 14.000.- és elég jó címek vannak benne simán megéri.
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Gudi
tag
Sziasztok! most, hogy már nagyjából látjátok, hogy mit kíván ez a szimulátor a gyakorlatban a gépigény szempontjából, légyszi saccoljátok meg nekem, hogy az alábbi összeállítással van-e valamennyi esélyem egy 20-25 Fps-re? CPU i5-8500, Gpu GTX 970, 16 Gb RAM, 250 ssd, 20-30 Mbit/s ( ) internet.. Köszi a választ előre is. A másik, hogy igazából nem tudom, hogyan kell megvenni a programot, vagy hogy működik ez az Xbox gamepass, amiről itt írtok egyfolytában? Bocsi a hülye kérdésekért, de nagyon tájokozatlan vagyok a témában..
-
LWhite
tag
Kedves Fiatalok! Elnézést a kérdésért, de hol vannak a jobbnál jobb screenshot-ok? Már legalább fél napja tölthető a sim.
Illetve véleményeket is kérnék tőletek, hogy milyen videokártya lenne ajánlott egy tisztességes látványhoz (i7, 7700K mellé), mert egy ideje már nincs a gépben és kicsit az FS2020-tól is tettem függővé, hogy milyen lesz a következő (persze reális határokon belül, 2080 már nem játszik ). Szóval várom a tapasztalatokat, közben pedig kicsit irigykedem, hogy már nyúzzátok! -
cintula187
addikt
-
jozsi252
veterán
Rosszabbra számítottam gépigénnyel kapcsolatban. Először csak finoman Medium beállítással kezdtem hogy mit bír a gépem, és fixen megvolt a 60FPS. Utána kiolvastam a HWiNFO meg GPU-Z adatokat.
A CPU 67 fokig ment fel, a GPU 60 fokig ment fel és csak ilyen 50% környéke volt a load. Szóval a grafikát szerintem feltolhatom nyugodtan 1-el feljebb mert talán még bírna fogja a gép azt is. Felbontás 2560x1440-en volt.
Gigabyte 2070 OC a gpu, i5-10600 procim van, meg 16GB 3600MHz-es RAM.Jadro
+1 akinek bill van hozzá se fogjon ehhez a játékhoz. Van amúgy támogatási lista hogy milyen joy-t meg egyéb dolgokat fogad el a játék?iPhone 16 Pro Max
-
Viper26
nagyúr
Hotas X támogatott az MS-ben?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Jadro
veterán
válasz cintula187 #16316 üzenetére
Első körben egy Thrustmaster FCS PC T.16000M érkezik és majd meglátjuk. Gázkart se mertem bevállani pláne nem pedált. Fokozatosan haladok előre.
-
Jadro
veterán
Kipróbáltam. Grafikailag rendben lesz ez a konfigomon, de az irányítás... Kell az a joy. FSX-et próbálgattam bill+egér kombóval és az teljesen használható úgy is ha muszáj. Ez viszont abszolút nem. Rettenetesen nehéz így irányítani, élvezet zéró.
-
Vesa
veterán
Úgy tűnik, ez végre rendesen támogatja a multi core CPU-t. Bár nem tudom, meddig, remélem nem csak ilyen 3-4 magig képes skálázódni, mint sok más progi. Egy ilyen címhez nagyon kell, hogy minden erőforrást képes legyen kihasználni. Főleg a csúfosan gynge FSX után (mármint performance téren csúfos).
Jadro
Én még pont ezért hagyom meg az FSX-et is. VFR-ben elleszek az új szimmel egy darabig, de komolyabb utakat még FSX-ben fogok menni, mert ott vannak profi gépek és rendes AI traffic. Ha nincs AI forgalom körülöttem, nekem már döglött a hangulat, különösen a nagyobb reptereken.[ Szerkesztve ]
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #16312 üzenetére
Van időm, a szimulátoros szobámban meg 30 fok van Még Elite-ezni sem tudok bemenni A mobilklímát nem sikerült bekötni, így várok az enyhülésre
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
wolruf
őstag
Megvárom, míg mindenki kitapasztalja a bakikat, majd utána beleugrok ;-)
-
Jadro
veterán
válasz cintula187 #16306 üzenetére
Az egész jó, nekem is hasonló a konfig csak 1660ti van super helyett. Reménykeltő akkor.
Squirrelnek van egy klassz kis behangolós videója.
25:00-tól van egy traffic bug. Érdemes kikapcsolni az aircraft trafficot, mert elég sok FPS-t nyere vele bizonyos helyezetkben, amikor beesne az FPS. (Ez lehet hogy pont a kimerevedés, amit tapasztalsz.)De még sok jó tippet megmutat a beállításhoz, aztán indulhat a csúszkatologatás.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Vannak időszakos "kimerevedések"
-
akyyy
senior tag
nálunk a gyár helyén is házak vannak, elég furán néz ki. de a város felismerhető. emlékszem anno nem tudom melyik résszel (2002 talán), kb egy kis paca voltunk , most meg....
nekem az hiányzik, vagy csak nem találom, hogy hogyan tudnék pilóta nézetben berakni egy új "ablakot' amin a külső nézet lenne? -
Freiherr
őstag
válasz cintula187 #16303 üzenetére
Mi még csak szedjük.
Egyébként hogy fut nálad? Nagyjából azonos a konfigunk.
[ Szerkesztve ]
Back to the future
-
sqpp
őstag
válasz cintula187 #16303 üzenetére
Mondtam, hogy Ferihegyet és Pestet hanyagoljátok Szánalom.
LHSimulations vár a partnership elfogadására, aztán nekikezdenek.
-
cintula187
addikt
Tulajdonképpen el vagyok ájulva tőle, de csak a kamera kezelés / beállítás lesz evvel fél nap. Sármellék - Ferihegy, Balatonon a legkisebb kis üdülő stég is felismerhető.
Ferihegyet hagyjuk, remélem kezelésbe veszi valaki...Aerosoft, bár inkább LHsimulationnek jobban örülnék. Róluk van hír ezügyben?kérdés: - időgyorsítás gomb milyen néven leledzik?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (42)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (41)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia