-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMy_
tag
válasz redriot77 #18658 üzenetére
Ha a 02 ILS-ét akarod elkapni, akkor a CRS-t (kurzust) ne 240-re állítsd, hanem a pályairányra (020-ra).
[LFPO charts] : 26. oldal, ILS Rwy 02[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz cintula187 #18574 üzenetére
a #18570-re írtam a sharpening-et, de sokat segítene, ha nem thumbnail-eket tennél fel, mert piciben nem sokat látni, csak azt hogy szarul néz ki...
-
ToMy_
tag
válasz cintula187 #18570 üzenetére
Ez vmi sharpening filternek néz ki.
-
ToMy_
tag
válasz laczo111 #18446 üzenetére
Ha az MS Store-ból veszed meg, és ugyanazzal a fiókkal, amelyikkel a Gamepass előfizetés volt, akkor elvileg nem kell újra letölteni semmit, mivel gyakorlatilag ugyanaz a program.
A Gamepass-ben is az 40thAnniversary verzió van benne, és ha ugyanezt veszed, akkor minden marad ugyanúgy. -
ToMy_
tag
válasz wollnerd #18414 üzenetére
Rotor brake: a rotor "rögzítőféke". Azt ne használd repülés közben.
Throttle: gépfüggő, de ökölszabályként általában 75-95% repülés közben.
Collective: na ezt kell használni, ezzel állítod a rotorlapátok állásszögét, azaz ezzel emelkedsz és süllyedsz. Kizárólag ezzel.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
A "(vagy nagyon ritkán)" kitételből következően én a probléma okát nem szűkíteném le az addon gépekre.
Ha ugyanazt produkálja Asobo géppel is, akkor mással van a gond.
Clean install (akár a windows-t is, ha nagyon ráérsz, up-to-date driverek, up-to-date oprendszer), tesztelés csak Asobo-val, ha oké, akkor jöhetnek az addon gépek, egyesével, tesztelni.
Nyilván ez nem 10 perces meló, de valamit valamiért. -
ToMy_
tag
válasz BigBlackDog #18194 üzenetére
Custom weathernél biztosan tudsz ilyet definiálni, a valós idő/időjárás esetén meg mintha valami rémlene, hogy ígértek olyat, hogy nem csak metar-ból fog dolgozni, hanem vmelyik nagy weather-szolgáltató adataiból, amiben benne van a talajon lévő hómennyiség is. Hogy ez most már benne van-e vagy csak future update lesz, azt nem tudom, már kb. fél éve nincs a gépemen.
-
ToMy_
tag
válasz BigBlackDog #18192 üzenetére
Valós időben valós időjárás esetén ha van hó az adott területen, akkor azt kezeli. Nyilván a két hete esett hó nem fog meglátszani (legalábbis a tavaly év eleji build-ben nem volt ilyen feature, lehet azóta ezt is kipofozták, én meg nem vagyok naprakész FS2020-ból), de ha keresel olyan helyet, ahol perpill esik a hó, ott látni kell a tájon is.
Illetve ha custom időjárást állítasz havazással, ott is látszódnia kellene, a hó mennyiségét is tudod állítani, ami látszódik is.
[link][ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Ha valaki kipróbálná, vagy megvenné mostanság az MSFS-t, akkor ismét van "3hónap 300HUF-ért" akció az MS Gamepass Ultimate-re, amelynek része a program, illetve ezzel kedvezményesen lehet megvenni öribe' is.
-
ToMy_
tag
Közben megnéztem, hát az MSFS pont lesz@rja, hogy honnét fúj a szél, ha egyszer eldöntötte, hogy melyik az aktív, akkor az marad, még ha pont pályairányban is fúj az 50 csomós szél. Azért ezt kijavíthatták volna.
Ettől függetlenül a többi része a fentieknek helytálló, tervezés előtt hallgasd meg az ATIS-t, és az ott jelölt pályához válaszd a SID-et. -
ToMy_
tag
IRL sem és itt sem te döntöd el, melyik eljárás szerint hagysz el egy repteret vagy érkezel be egy reptérre. Sőt azt sem, hogy melyik pályáról/pályára.
Első lépésként nézd meg, hogy az időjárás szerint melyiknek kellene az aktívnak lennie. Illetve ha nagy reptér, akkor az ATIS-t ( [Automated Terminal Information System] ) meghallgatva is meg lehet tudni, hogy az adott helyen melyik a várható arrival és a departure pálya.
A játékban is elvileg kezelve van az időjárás(szélirány) miatti pályaváltozás. Ezt tudod le csekkolni az ATIS meghallgatásával. Ott is van a screenshot-odon, 121.73 MHz.
Praktikusan IRL az ATIS-t még akkor hallgatják meg, mielőtt egyáltalán bejelentkeznének bármilyen irányítóhoz, és a bejelentkezés során ezt tudatják is a kontrollerrel, hogy melyik "kiadás"-t hallgatták meg: "with information XXXXX on board".[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Lassan de biztosan jön:
[MSFS VR Support - behind the scenes] -
ToMy_
tag
válasz Eep 101 #17589 üzenetére
Esetleg tegyél még egy próbát, az alábbiak szerint:
az Nvidia weblapjáról szedd le a legfrisebb drivert, és egy clean telepítést csinálj.
A telepítéskor a Geforce Experience-t is telepítsd fel, ez egy kvázi keretrendszer azoknak, akik nem akarnak a különböző játékokon belül babrálni a grafikai beállításokkal.
Ha ez megvolt, restart, és indítsd el ezt a GF Experience-t.
A programon belül meg tudod mutatni neki, hogy merre találja a gépeden telepített játékokat, amiket kezelni akarsz vele. (ha magától esetleg nem találta volna meg)
Ezután a bal oldalon válaszd ki az MSFS2020 programot, és a jobb oldal közepe felé a nagy zöld OPTIMIZE gombbal mondd meg neki, hogy állítsa be a játék grafikai opcióit a legoptimálisabbra (ami passzol a géped konfigjához)
Ezután indítsd el az MSFS-t, és nézd meg, mi a helyzet. -
ToMy_
tag
Quest(2) nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Ott trükközni kell nemkeveset, hogy a PC címekkel játssz.
Ha a fő szempont, hogy nem akarsz szenzorokat, de a gatyádat se akarod rákölteni, akkor Rift S, ha a pénz nem számít, akkor az új Reverb (ha van hozzá vasad)
De inkább nézz át a [VR topic] -ba, ott a tulajdonosok elmondják a véleményt a headset-ekről. -
ToMy_
tag
válasz Csorbi #17107 üzenetére
Na, ezt nevezem én ipari méretű ordas köcsögségnek. Pár napja megjön az email azokkal a számokkal, amiket a sshoton is látni, aztán meg tényleg küldenek a fostos appjukban egy csevegőüzenetet, hogy "há' dikk jól felb@sszuk az árat, vége a beetetésnek".
És mi van ha én azt a sz@rt nem használom? Vagy nem veszem észre azt a kis p#csa piros pöttyöt, ami az üzenetet jelzi? FS indításhoz nem kell ez a zöld sz@r, store-ból szoktam indítani. Ja, és a store-ban az account-omnál egyáltalán nyoma sincs ennek, ott még vígan a 1390-es összeg van a recurring billing-nél.
Úgyhogy le is mondtam ezzel a lendülettel, remélem az előfizetők szabad szemmel jól látható minél nagyobb százaléka így fog tenni, és ez az egész bizniszük megy a lecsóba...Hú, ez most nagyon felhúzott...
[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz cintula187 #17105 üzenetére
-
ToMy_
tag
válasz Razor18 #17087 üzenetére
Ez fura, nekem meg ilyen jött pár napja az MS-től:
"We received your last payment of 300,00 HUF on Friday, August 28, 2020 for your Xbox Game Pass for PC (béta) subscription. Thank you!
We want to let you know about a change to the amount of your next payment. Unless you cancel two days before Monday, September 28, 2020, we’ll charge 1 390,00 HUF every month to your MasterCard ******.
We’ll tell you if this price ever changes. Cancel any time to stop future charges or change how you pay by visiting your Microsoft account. How do I cancel my subscription?"Ebben nincs szó a 3000 HUF / hónapról, csak 1390.
Mi a forrás?
Na közben megvan, a store-ban is már 3000 HUF-ot írnak. Hát, innentől oda dugják, ahová gondolom.
Bár lehet, hogy ez csak az újakra vonatkozik, mert az előfizetés kezelésénél továbbra is 1290 HUF van, ami ismétlődően megújítható a 300 HUF-os lejáratakor.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
[Fertőszentmiklós - LHFM], az LHSimulations-től.
-
ToMy_
tag
válasz cintula187 #16430 üzenetére
Nálam ha "Smart camera" be volt kapcsolva, felszálláskor csinálta ezt. Utána már nem, csak takeoff-nál.
Úgyhogy gyanítom bug, nem feature.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Sziasztok,
jól gondolom, hogy az itteni topiclakók közül van valakinek köze az egyik budapesti szimulátort üzemeltető társasághoz?
Ha igen, ahhoz kapcsolódó szakmai dolgokban felvehetném vele a kapcsolatot? Akár privát üzenetet is írhat.
Köszönöm előre is.
üdv,
Tamás -
ToMy_
tag
Eladó egy TrackIR 4 Pro, VR-re váltásból adódó kihasználatlanság miatt. Érdeklődni PÜ-ben lehet.
-
ToMy_
tag
válasz Korcsii #15179 üzenetére
A következő konfigon próbáltam:
i7 6700
8GB
Gigabyte 1060 GTX G1 6GB
Pimax 4K vr hmd (ennek mindössze stabil 60 fps kell, nemúgy mint az Oculusnak, cserébe viszont 4k kijelzője van. Position tracking sajnos nincs, de van 1000Hz-es mintavételezésű giro benne.FSX SE
Flyinside demo verzió.
Teljesen élvezhető volt minden, megvolt a térérzet meg az immerzió.
-
ToMy_
tag
válasz Korcsii #15176 üzenetére
Szia,
igen, én próbáltam, FSX steam edition, és a Flyinside-ot próbáltam.
A demója session-onként 15 percig ingyenesen használtható. Plug-and-play telepítés, bekonfigol mindent, hibátlanul működik.
Megéri a 23-38 USD közötti árát (attól függ, melyik szimulátorhoz veszed, van FSX, P3D és XP verziója is), támogatja a különféle VR vezérlőket is.
Nekem nagyon bejött.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Eladó egy Saitek Pro Flight Switch panel.
-
ToMy_
tag
válasz aviator #13449 üzenetére
Mondjuk nem is arra találták ki, hogy komplett panelt szimuláljon, csak a GA gépek alapvető kezelőszerveit és a rádióstack-et.
Azonban sajna júniusban érdeklődés hiányában a Play Store-ból eltűntek, a weblapjukon is csak annyit írtak, hogy a szerver továbbra is elérhető náluk, de már nem lesz frissítés és fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz aviator #13447 üzenetére
A tabletes cuccok közül az a típus a leginkább problémamentes, ami lokál hálózaton belül (WIFI-n) a PC-n létrehoz egy virtuális játékvezérlőt, aminek a gombjait és tengelyeit a tablet képernyőjével tudod kezelni.
Annyi a teendő, hogy ezt a virtuális kontrollert konfigurálod FSX alá, és kész.Ilyen például ez is: http://touchpilot.com/touch-pilot-one/
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Nyaralás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Jófogás tapasztalatok
- OLED TV topic
- További aktív témák...