Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz madgie #22898 üzenetére
Hát jó:
Europa Report (720p web-dl) 3,5 perctől
Elhiszem, hogy a bika CPU elbírja, de nálam az sincs, és a Pot nem csak hogy kisebb terhelés (ami egy régi gépnél számít) mellett visz _mindent_, de legalább nem is fapad és nem kell neki semmi extra
Részemről ennyi, mindenki használjon azt, amit akar, engem nem különösen érdekel, nyilván mindenkinek az a jó, ami az ő rendszerén a legjobban megy.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
rt06
veterán
válasz spammer #22887 üzenetére
"Annyi, hogy jóval nagyobb tudással is alacsonyabb memóriaigénnyel fut."
szoval semmi
mellesleg az, hogy egy videolejatszo sok mbps bitrataju videonal nem hasznal emberi meretu buffert, nem igazan erdemPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
gyuromoj
veterán
Részlet a Gravityből
A 47 Ronin karakterposzterei
Hercules háta már megint
MMA harcoslány és bokszbajnok az Expendables 3-ban
Topher Grace csatlakozott Christopher Nolan Interstellarjához
Újabb képen az I, Frankenstein
Easter Eggek amik előrejelezték a Superman/Batman filmet
Pain & Gain - Premier kritika
Vin Diesel szerint a Marveles szerepében lesz egy love storyPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Integra
titán
válasz Tibiajax #22886 üzenetére
nézd, engem nem érdekel, hogy szerencsétlen döbbenten olvasta a fikázásokat, nekem az ingerküszöböm ennél azért magasabb, az övé meg ott van. nem látok itt különösebben bajt. nálam a cgi orgia továbbra sem menti meg a filmet.
"Nem, ezt a történetet nem lehet komolyan venni és igen, ez a film a gyerekeknek és a gyereklelkű felnőtteknek szól. Ha a mozi bejáratánál ott felejted a felnőtt éned, nagyon jól fogsz szórakozni, ha ez nem megy, akkor tényleg csak a fanyalgás marad. A döntés a tiéd. "
nos, gyerekkoróm óta manga és anime rajongó vagyok, irdatlan mennyiségű mecha anime sorozatot benyaltam már ált. iskola előtt is és azokban is több színészi teljesítmény volt, mint ebben. és igen, a bunyó utáni üresjáratokban felnőtt vagyok, mert nem tudok annyira debil hülye büdös kölök lenni, hogy ezt élvezni tudjam. ez van. ezt talán a cikkíró is képes felfogni, bááááár.....
"humoros részeknél zengett a nevetés" - hol volt humoros rész? én kínos erőltetések tucatjait láttam csak, leszámítva hellboy pár beszólását.
az meg egyenesen vicc, hogy a star trek-hez hasonlítja, ami minden téren földbe döngöli a filmet, de minden mást is scifiben... nézd, ez a cikkíró maga vércilki, és rád nézve is kezd kínos lenni, hogy ezt a bohócot linkeledholnap majd jól a földbe döngölöm a wolverine-t is
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
spammer
veterán
válasz madgie #22888 üzenetére
Xvid (28 perces)
PotPlayer átlag 10%
WMP átlag 30% (és ocsmány képminőség)Ismétlem, alapból (nem szedegetek külön kodekpakkokat, nem 2004-ben élünk )
De tegyük fel, hogy felrakok kodekpakkot WMP-hez, tegyük fel, hogy viszi a HD-t (nagyobb memóriaigény és CPU terhelés mellett, ha az eddigiekből indulunk ki), akkor miért kellene azt használnom? De tegyük fel, hogy nem lesz nagyobb a gépigénye, viszi, viszont negyede annyit sem tud az egész lejátszó, tehát sehol nem leszek előrébb.
Bocs mindenkitől, részemről befejezve az OFF. Egyébként nem kell nekem WDTV, meg semmi, annyit nem filmezek, amit meg igen, azt csont nélkül viszi a Pot, legyen az mkv, flv, akármilyen kodek vagy konténer, akár rar fájlból is.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz madgie #22891 üzenetére
Köszi, írtam is ez ügyben remélem válaszolnak gyorsan, este ki is próbálnám.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz madgie #22885 üzenetére
Ez a madVR nekem új kicsit mesélnél róla? Csak HD-n segít vagy BDrip-ek is szebbek lesznek? És simán működik HD7770 es hardver gyorsítás mellett/helyett?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Maximum1
őstag
válasz madgie #22888 üzenetére
és (#22887) spammer vegyetek már egy normális lejátszót, szétoffoltok itt mindent.
-
spammer
veterán
válasz madgie #22885 üzenetére
Annyi, hogy jóval nagyobb tudással is alacsonyabb memóriaigénnyel fut.
CPU: átlag 50% (2,7 GB-os WEB-DL 720p -nél is, meg az 5,4 GB-os 720p-s Oblivionnál is, rarból lejátszva)
1 mag, Sempron 3400+ őskövület és megy mint a vaj.
WMP meg sem nyitja (én meg nem szedek le ezért kodekpakkot ) VLC, MPC meg a többi ismertebb cuccnál akadt, szaggatott.
Nálam csak a KMPlayer és a PotPlayer vált be.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
[link]
Köszönjük. Csodásan leírtad, szóról szóra, ahogy én is gondolom.Igaz, Integra cimbora?..
-
.LnB
titán
Csak én használok itt Windows Media Player Classic-ot. Évek óta tökéletes, nem tudnék mást megszokni. Sose volt vele problémám.
-
spammer
veterán
válasz madgie #22882 üzenetére
2 lejátszó, default, mindenféle hackelés és plusz kodekek nélkül:
Indítás után, üresben:
WMP12 - 9,4 MB RAM
PotPlayer 5,6 MB RAM20 perces (xvid, avi) sorozat epizód indítása után:
WMP 26 MB RAM (+ okádék képminőség)
PotPlayer 10 MB RAM720p WEB DL (2,7 GB) indítása után
PotPlayer 42 MB RAM
WMP fel sem ismerte az mkv-tPotPlayer nálam simán viszi azt (HD), amit a többi lejátszó akadozva, vagy élvezhetetlenül. 6 éves (1 magos) laptopon, szutyok integrált videókártyával És akkor még nem is néztük, hogy mit tud a két lejátszó. De mindegy, felesleges erről hitvitát nyitni, ki kell próbálni a mindenfélét, aztán majd kiderül, kinél mi válik be.
-
LOTR
addikt
egy kis technikai jellegű kérdés:
[link]
el szerettem volna kezdeni nézni a mélység titka c. film uncut dvd verzióját, de több problémám is akadt
ha mpc-vel nézem, akkor se feliratot, se hangsávot nem tudok váltani
ha win media playerrel, akkor meg, ahogy a képen is látszik elég rosszul van vágva a film és nem tudok rázoomolni, hogy csak a hasznos kép legyen, hanem lesz egy fekete kerete (talán a képről is látszik, hogy a 16:9-es kép 4:3-ban lett felvéve az alul felül fekete csíkkal, ennek az eredménye, hogy jobb és bal oldalra is került fekete csík)
remélem érthető a probléma, milyen lejátszóval kellene próbálkoznom?
kösziOne Ring to rule them all
-
Integra
titán
holnap este wolverine ov 3d
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Airport Hobo
csendes tag
válasz diablo1984 #22874 üzenetére
-
diablo1984
veterán
A Föld után: piszok nagy csalódás számomra, ettől jóval többet vártam, látványra helyén volt, de történetre gyenge, nem kicsit! 5/10
spojler
lényegében az egész arról szól, hogy a srácból "férfi" lesz, ez amolyan "mutassuk meg, hogy will fia milyen faszántos színész" féle film, nekem nagyon nem jött be! 1x nézhető.... -
Huma
addikt
Az sem rossz. Én amikor megláttam a filmcímet, meg sem akartam nézni mert valami nagyon gagyi sz@rságnak tűnt. Szerencsére ennek ellenére mégis megnéztem. Nemhiába mondják, hogy a könyvet ne a borító alapján ítéljük meg.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
.LnB
titán
Nállam magyar filmcímeknél akkor is az In Bruges viszi a prímet. (Lehet 100 hasonlót modnani persze.)
-
rt06
veterán
válasz diablo1984 #22870 üzenetére
kerlek, ne add ala a lovat
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Huma
addikt
válasz diablo1984 #22868 üzenetére
Meneküljetek!!! Itt jön Torkosborz!
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz Kephamos #22772 üzenetére
Jó nagy barom volt aki Farkasnak fordította Rozsomákot. Ennyi erővel nevezhették volna akár Medvedisznóembernek is.
Amúgy torkosborz a rozsomák másik neve. Miért nem használták ezt a nevet? Milyen menő lett volna.
-
Integra
titán
válasz gyuromoj #22841 üzenetére
csak üdvözölni lehet a véres wolverine director's cut bluray-t
és az st3 is szuper lesz remélhetőleg, ahogy az első 2 rész is.
viszont ez a superman vs batman..... - nekem erőly kételyem van afelől, hogy működni fog a film....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Airport Hobo
csendes tag
10/10
Teljesen elvont, beteg, de mégis hihetetlenül izgalmas és magával ragadó film. Bemutatja, hogy egy ember mennyire bele tud merülni a kutatásaiba, függetlenül attól, hogy az elején még nem tudja, mekkora dolgot fog felfedezni.
Cikk a filmről. Kommenteket érdemes nézegetni.
*SPOILER* A végén amikor belefúr a fejébe fúróval, hogy elfelejtse a Pi szám értelmét / jelentését, azon csak lestem. Nagyon jó befejezése volt a filmnek.!
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
nem értem, hogy ennyi ismert és híres színész hogy volt képes szerepet vállalni egy ekkora f*sban? mintha valami eltorzult erkölcsű debil beszedett volna egy lórúgásnyi tudatmódosítót és úgy írta volna a forgatókönyvet itt-ott érződött belőle valami enyhe társadalomkritika, de ezt annyira elfedte a "megbotránkoztatási cél", hogy én nem tudom értékelni... egyedül a magántanulós rész felét mondanám valamennyire viccesnek, de akkor is egy céltalan hulladék a szememben a "film" (simán az elmúlt évek legrosszabbja)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Rx
aktív tag
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
w.miki
veterán
válasz callmeakos #22859 üzenetére
nekem viszont tetszett, jók voltak benne a szarkasztikus viccek
-Visszajöttem Afrikából, őket nem érdekli a csoda, csak az élelem, meg a víz
-Az ostobák!-Ma már a nők is lehetnek bűvészek.
-Egy hónappal ezelőtt még nem ezt mondta!
-Megváltozott a világ!igaz, hézagosan voltak elszórva...
szerintem 8/10[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
callmeakos
veterán
The Incredible Burt Wonderstone
Hát nem is tudom. Azt hiszem az Óz után megvan a következő csalódást keltő film az idei felhozatalban. Egyszerűen nem azt kaptam amire számítottam. És a legnagyobb csalódás Jim Carrey. A trailerek után azt hittem visszakapjuk valamilyen formában Ace Ventura őrült figuráját, ehelyett egy címeres seggfej volt semmi több. Valahol köszönetet mondok hogy nem is szerepelt olyan sokat. Ja és Steve Gray "bűvészmutatványai" túl mennek minden határon. Azok amiket bemutat nem bűvészkedés, hanem gyomorforgató produkció. Konkrétan az utolsó száma simán beleillett volna az Evil Dead valamelyik gyengébb jelenetébe...
De azért volt pár jó jelenet is ami megmenti a filmet a totál lebőgéstől...
4/10
All→M8
-
horush
addikt
válasz cyberkind #22857 üzenetére
Benne van a leírásban:
"A kiadvány különlegessége, hogy kizárólag a DVD-megjelenés kedvéért az első és negyedik rész rendezői újra áttekintették a fel nem használt felvételeket és elkészítették a filmek újra vágott, rendezői változatait, a harmadik rész esetében pedig a rendező korábbi vázlatai alapján vágták újra a filmet, amely így mintegy fél órával lett hosszabb! A második rész már korábban is létezett rendezői változatban, viszont az eredetileg moziban vetített verzióhoz eddig nem juthattak hozzá DVD-n a rajongók! Ebben a kiadásban mind a négy film eredeti és újra vágott változata megtalálható! Az eredeti változatok ráadásul magyar szinkronnal is megtekinthetők!"[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Valaki megtudja nekem mondani hogy ebbe az Alien Quadrilogy-ban (mind az összes rész sima és bővített/rendezői változat) csak a sima alap film van szinkronosan, vagy a rendezői változatok is ?
Erről lenne szó ![ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Én inkább azt kerülöm. látszik rajta hogy jujj pacifim rim , gyorsan mi is akkor .
A robot irányítása is bot kormánnyal? mondom wtf csak nem jet?
Ilyen téren legalább hihető a pacific.
abbból remélem lesz egy előzmény ahol cherno alpha meg a többi jager fogja zúzni a dögöket, mert ez kevés volt. -
callmeakos
veterán
Valamelyik nap pont feljött itt a topicban, gondoltam újra megnézem. Még mindig egy kicseszett beteg film
9/10
All→M8
-
LOTR
addikt
válasz batai15 #22850 üzenetére
atlantic rim is érdekesnek hangzik, lehet belenézek abba is majd, valóban "tehetségesebbnek" tűnik az ebben szerepló főszereplőnő, csak azt felejtik el, hogy az az ázsiai vonal (a helyszín + a kiscsaj) a pacific rimben valószínűleg akkora bevételt fog hozni az ázsiai piacon, hogy azt sok más film teljes bevétele megirigyelné
One Ring to rule them all
-
pohár
félisten
Comic-Con 2013 - A Spartacus sztárja lesz az új Batman?
a hangja megvan hozzá, a tehetségéhez se fér kétség
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Airport Hobo
csendes tag
10/10
Néhol leesett az állam, hogy milyen a vágás és a hanghatás illetve az emberek reakciói bizonyos dolgokra.
*Spoiler* Nő nyakon lövése majd a motor felrúgása, emberek vonulása a "karanténban", katonák reakciója a gyerekre majd a hirtelen váltás és lövöldözés ismét mindenre stb
-
pohár
félisten
válasz ígyvanferi #22846 üzenetére
de, de ahhoz nem kell 160 négyzetméternyi kapcsolótábla, hogy szabályozd
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ijk
nagyúr
válasz batai15 #22829 üzenetére
Miért mire számítottál?
Nem értem az embereket, fennakadnak részleteken amikor beülnek egy mecha filmre. Már az maga teljesen abszurd hogy ekkora godzillák ellen védekezésképp 100m magas robotokat épít az emberiség.
Nálam egyetlen nagy hibája volt a filmnek, a magyar szinkron.Egyébként meg Világelső a Tűzgyűrű
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pohár
félisten
válasz batai15 #22829 üzenetére
egy atomerőmű analóg, nem sok digitális cucc vezérli szerintem, bár erről bandus többet tud mondani (gondolj csak Csernobilra, 25 éve is volt atomerőmű, a digitalizmus nem volt annyira divat akkor még szerintem)
a dízelmotorokat meg digitálisan szabályozni kell, én legalábbis így látom
-
.LnB
titán
válasz gyuromoj #22843 üzenetére
filmbuzi+sorozatjunkie több nem kell
imdb természetesen alap
de ma olvasgattam sokat a Cinestar-on és tetszett.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Jó oldal ez a Cinestar, eddig nem is hallottam róla. Nekem filmtémában a filmbuzi.hu az etalon. De az az oldal is "beugrott" a könyvjelzők közé
-
gyuromoj
veterán
Batman Vs. Superman hírek
Farkas – A rendező keményebb verziót ígér Blu-rayen
Sacha Baron Cohen nem lesz Freddie Mercury
Darkness és Witchblade egy filmben
Bekmambetov a SyFy-nál készíthet Óz minisorozatot
Bill Murray el sem olvasta a Szellemirtók 3 forgatókönyvét
Hivatalos, jobb minőségű Csodálatos pókember 2 képek
Jó kezekben a Star Trek 3 szkriptje, J.J. Abrams dobja a Star Wars VII-et?
R.I.P.D. – Szellemzsaruk – Kritika
Comic-Con 2013 - Videón a Godzilla iroda nagyon hajaz az eredeti kínai/japán modellre[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
.LnB
titán
válasz Airport Hobo #22838 üzenetére
Este megnézem, sokat nem várok tőle .
-
HuMarc
veterán
válasz Airport Hobo #22838 üzenetére
Elég optimista értékelés, én úgy adtam rá 8 pontot, hogy moziban néztem, és inkább 6 lett volna, mert minimum 2 pont az ütős látvány. Mondjuk úgy sejtem, hogy nem szenvedtél te sem, a BDRip-ből ítélve.
-
MmDorian
őstag
válasz littlelion21 #22569 üzenetére
sajnos nem vagyok tőle eredeti, de nem tudtam ellenállni.
-
LOTR
addikt
kicsit megkésve, de talán nem volt még
One Ring to rule them all
-
rt06
veterán
Vin Diesel with other celebrities' hair
szerk.: inkabb legyen csak link
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
cyberkind
félisten
Batman vs Superman 2015-ben, végre összehozzák a képregények krémjét !
-
.LnB
titán
Tegnap, gyors filmnézés keretében nem túl hosszú válogatás után megnéztük a The Expatriate - Likvidálva c. filmet.
Nem is volt olyan rossz, nagyon a Taken jutott róla eszembe. Szeretem az ilyen európai akciófilmeket.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
batai15
félisten
pacific rim. a jegyárat nem érte meg. jaegarek szerencsétlenkedése logikai buktatók sora.
pl ecm hullám után csak a gypsi ment mert analóg, atom mióta az? -
gyuromoj
veterán
Agent Carter-részlet
The Dirties-előzetes
Képek a Dom Hemingway-ből
Chuck Palahniuk folytatja a Harcosok klubját
A fiatal és az öreg
Michelle Rodriguez és a Machete Kills a CC-n
Pig – Csak most karolták fel a két éve elkészült sci-fit
Karl Urban továbbra is bízik a Dredd folytatásában
Lesz folytatása a Tűzgyűrűnek?
Jön a 12 majom sorozat…a SyFy-on
A Tini Nindzsa Teknőcök forgatásáról
Comic-Con 2013: Ultron már az Amerika Kapitány 2-ben beköszön?
Elhunyt Dennis Farina R.I.P.
Comic-Con 2013 - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Panel
Comic-Con 2013 - A Kick-Ass 2 sztárja lesz Higanyszál a Bosszúállók 2-ben?
Comic-Con 2013 - Cosplay képek
Snowpiercer - Animációs előzményfilm
Comic-Con 2013 - A játékadaptációk jövője, infók a készülő projektekrőlPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Jhonny06
veterán
válasz peugeotmate #22821 üzenetére
-
.LnB
titán
Silver Linings Playbook
-
leslieke
Jómunkásember
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
peugeotmate
őstag
válasz callmeakos #22823 üzenetére
Már megvolt. Sajnos csak a film maga, de tényleg jópofa kis alkotás!
meg
-
callmeakos
veterán
Hát kapásból most a Förtelmes Főnökök jut eszembe.
Hogy mér? Hát ezért Többek köztAll→M8
-
törölt tag
-
peugeotmate
őstag
Mondjatok olyan filmeket amikben (kifejezetten) szép a színésznő és jó a film is! Bocsi, jobban nem tudom most körülírni, de azt hiszem, egy ilyen filmre vágyom az estére.
meg
-
rt06
veterán
válasz Kephamos #22819 üzenetére
ok, ertem, amit leirsz, viszont olyan rugalmatlan vagy, mint egy vodor vasbeton, es ennek kovetkezteben egy
kuarva betut nem fogsz fel abbol, amit irok, innentol kezdve pedig az egesznek semmi ertelme, s annal tobbet, hogy vagy menj pestre moziba, vagy torodj bele csendben, nem tudok mit hozzatenni a vitahoz, max annyit, hogy leszarom (mellesleg tenyleg nezz mar utana, mi a az a muforditas, kik a muforditok, hatha akkor nem irsz ilyeneket: A fordító fordít. A író alkot.)batai15: nem sertegetes volt, tenyleg bela
-
-
spammer
veterán
válasz Kephamos #22809 üzenetére
+1. Azt a karaktert elnevezte a megalkotója, arra van megfelelő magyar szó (képregényben is azt használták), innentől kezdve kár okoskodni a tisztelt ferdítő úrnak (vagy hölgynek) és egy teljesen más szót kitalálni.
-
rt06
veterán
válasz Kephamos #22813 üzenetére
1: ilyet senki nem mondott, csak epp jobb erved nem leven erolteted ezt a baromsagot
2: egyeni szoc problem, irj nekik levelet, esetleg egybol kuldj be nekik forditast (annak viszont mindenkepp nezz utana, mi a tokomet jelent az a muforditas - es lehetoleg ne az orszagh fele magyar-angolban)
3: ez az oroszlan megint ilyen huma szintu faszsag, gondolom szinten jobb hijjanPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Kephamos
addikt
1. Áhá! Szóval A-t C-re vagy D-re fordítani nyerő.
2. Nincs a környéken olyan mozi. A forgalmazó és/vagy a fordító dilettáns. A fordító nevében valóban nincs benne az, hogy agyatlanul tükörfordítania kellene, ahogy az sincs benne a nevében, hogy neki kell kitalálnia a karakterek neveit, az az író nevében van benne.
3. A te megközelítésed valóban közelebb áll a valósághoz, mint az enyém, ugyanakkor ezeket a tulajdonságok kb legalább ugyanannyira illenek a rozsomákokra. Meg mondjuk az oroszlánokra. De mégsem lett sem Oroszlán, sem pedig Farkas, Wolverine lett. Ami sem oroszlán, sem farkas. -
rt06
veterán
válasz Kephamos #22809 üzenetére
"A műfordítás és a balf*szkodás külön kategória."
az ertelmes kritika, meg amit te muvelsz, az is"Ha a fordítónak nem tetszik, hogy Rozsomáknak hívnak egy figurát, akkor adja vissza munkát, ragadjon tollat, s papírt és írja meg a történetet, amiben számára szimpatikusabbak a nevek, majd jelentesse meg."
ha a nezonek nem tetszik a forditas,
kapja becsendben pityeregjen otthon a sarokban, vagy keressen olyan mozit, ahol adjak angolulugye erzed, hogy ez majdnem olyan alapos es okos erveles, mint a tied
azt meg majd akkor mondd meg a forditonak, hogy mit csinaljon, ha te vagy a magyarorszagi forgalmazo, s te fizeted a forditot, addig marad az, hogy bojkottalod a filmet es nem nezed mega fordito nevebol meg sehol nem latszik, hogy agyatlanul tukorforditania kellene (valahogy a kapcsolodo peldaim felett kecsesen elsiklottal)
"ügyesek, gyorsak, dörzsöltek és veszélyesek."
volwerine, mint ugyes, meg dorzsolt? a veszelyes stimmel, a gyors meg pont annyira, mint barki masra, de ez a karakter sokkal inkabb szol a nyers erorol (legalabbis a filmben latott karakter)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
batai15
félisten
Hát igen ettől a magyar fordítástól feláll a szőr a hátamon.
privátva légyszives hogy mi a gipsy danger magyarul!
én úgy vagyok vele mióta mangát olvasok, hogy pl van a bleach.
zangetsu=hold penge magyar fordításba.
Könyörgöm, miért nem lehet akkor meghagyni a szinkronban zangetsut? mennyivel jobban hangzik? vagy hollow helyett lidérc? -
Kephamos
addikt
A műfordítás és a balf*szkodás külön kategória. Jelen esetben egy tulajdonnévről van szó. Az X-men képregény magyar fordításában is Rozsomák volt a neve. Ha a fordítónak nem tetszik, hogy Rozsomáknak hívnak egy figurát, akkor adja vissza munkát, ragadjon tollat, s papírt és írja meg a történetet, amiben számára szimpatikusabbak a nevek, majd jelentesse meg.
A fordítónak többek között nevéből is adódóan az a dolga, hogy lefordítsa az adott művet, a lehető leghitelesebben és ugye adott esetben szépen is (tehát műfordítson) és nem pedig az, hogy megreformálja a dolgot. Egyébként meg persze, hogy hülyén hangzik a Rozsomák, mikor már megszokta az ember a f*szságot.Jhonny06: Pont hogy nem. A farkas falkában vadászik, brutálisak és erősek, míg a rozsomák menyétfélék családjába tartozik, melyek pedig ügyesek, gyorsak, dörzsöltek és veszélyesek.
mod.:A oroszlán szerintem még királyabb. Miért nem azt a nevet kapta?
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Comic-Con 2013 - Joss Whedon Ultron eredetéről és a folytatásról beszélt
Comic-Con 2013 - A Spartacus sztárja lesz az új Batman?
Comic-Con 2013 - Dawn of the Planet of the Apes panel
Comic-Con 2013 - Amerika Kapitány: A tél katonája interjúk
Comic-Con 2013 - I, Frankeinstein interjúk
Comic-Con 2013 - Godzilla panel és képek a trailerből
Comic-Con 2013 - Az Amerika Kapitány 2 és a Galaxis Őrzői jelenetek leírása
Comic-Con 2013 - Megvan a Spawn reboot főszereplője?
Comic-Con 2013 - A Thor: Sötét Világ és a Bosszúállók 2 jelenetek leírása
Comic-Con 2013 - Escape Plan interjúk
Comic-Con 2013 - Így neveld a sárkányodat 2 poszter
Comic-Con 2013 - Thanos ott lesz a Galaxis ŐrzőibenPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
rt06
veterán
válasz spammer #22805 üzenetére
mert a torkosborz mellett mennyivel jobban ervel mar a gyerek:
"...ha felcsapunk egy angol szótárat, vagy mostanság inkább valamelyik netes fordítót, és beütjük, hogy ‘Wolverine’, akkor láss csodát mit ad ki? Csak nem Rozsomákot? Igaz, ott van a torkosborz kifejezés is, de hát a kettő közül remélem nem kell senkivel összevesszek, hogy melyik lenne az értelmesebb…"forditas magyarrol magyarra: hat nemtom, a szotarban is ez az elso
igaza amasodik nem ez, de az csak a masodik, meg amugyis, a rozsomak mennyivel jobbabbula hangzikes utana meg ezen is tud rontani...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jhonny06 #22803 üzenetére
Igazából nagy általánosságban sz@rok az egészre, mert úgy is tök mindegy, de itt tényleg gáz. Akkor adtak volna neki más filmcímet, vagy hagyták volna meg az angolt. Ez kb. olyan, mintha a Batmant lefordították volna macskaembernek vagy az Captain America-t Kanada kapitányra...itt azért nem arról van szó, hogy kicsit játszottak a szórenddel, hanem arról, hogy egy állat fajta neve helyett nemes egyszerűséggel egy teljesen más állat fajtáját írták be. Angolul is pont ugyan olyan hülyén hangzik, hiszen az az állat neve. Semmivel sem furcsább angolul a Wolverine, mint magyarul a Rozsomák. Arról nem is beszélve, hogy X (sok éve) az összes hazai megjelenési formában rozsomákként szerepelt. Legyen az rajzfilm, képregény vagy akármi.
Arról meg végképp nem beszélve, hogy ez nem itt kezdődött, hanem az első X-men filmben, ahol pont tök mind1 lett volna, mert egy szereplő volt a sokból. Mire ide eljutottunk, vagy már 4 X-men film, a rajongók már rég hozzászoktak volna. Nem hiszem, hogy gondot okozott volna ezt a filmet "X-men: Rozsomák" néven kiadni. Ott van előtte az X-men, ez elég...
A Bosszúállók 2 se Bosszúállók 2 lesz ugye, hanem Avengers - Age of Ultron . Abban pedig biztos vagyok, hogy több ember tudja, hogy mi az a rozsomák, mint, hogy mi az az Ultron. Mégis sz@rnak rá, mert az Avengers fogja eladni a filmet, és nem az Ultron.
-
rt06
veterán
válasz Kephamos #22801 üzenetére
ez nem ugy mukodik, hogy leul egy orszagh fele angol-magyarral a fazon es mindenhez kinezi az elso jelentest
muforditasnal, joval nagyobb szabadsaga van a forditonak, mint pl egy szakmai szovegnel, es igenis, ha magyarorszagon nem ismert allat a rozsomak, s maga a karakter megfelel a farkas nevnek, akkor hivhatja ugy (sot, hivja ugy)
pl a pacific rim-et sem forditottak "bekes karima"-nak, a mib-et sem forditottak "ferfiak feketeben"-nek, vagy ford fairlane sem azt mondja, hogy "hihe-kibaszott-tetlen" (es lehetne meg sorolni), pedig azoknal a te ervelesed menten ez lett volna a helyes
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Kephamos #22801 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy valaki nem nyitott ki egy szótárat, hanem a rozsomák kurva hülyén hangzik, mint filmcím. Meg a karakter is sokkal inkább egy farkas tulajdonságait hordozza magában, mint egy rozsomákét (ami ugyan ragadozó, de nem egy kategória a kettő).
Ha valaki, akkor én állandóan szidom a fordításokat (filmcímeket pl. miért kell, amikor a zenekarok nevét meg albumok címét se fordítjuk le?), de nem annyi a munka, hogy szó szerint lefordítják, mert illenie kell a filmhez, meg még ezer igényhez kell igazítani.
Igazából már az is brutálisan természetellenes, hogy valamit kiveszünk az eredeti nyelvkörnyezetéből és egy másikban próbáljuk reprezentálni, mindenképp el fog veszni egy csomó lényeges dolog.
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
White House Down - Ez valami mánia Hollywood-ban idén, hogy ijesszünk rá az amerikaiakra?
-
Kephamos
addikt
Annyit hozzá, hogy azon kívül, amit letölt nemigen van esélye eredeti nyelven nézni az ember fiának [link]. Valamint nem kell nyelvzseninek lennie ahhoz, hogy egy szótárat kinyisson az ember. És nyisson ki egy szótárat, ha az a munkája, hogy lefordítson egy filmet. Itt nem okoskodásról és megmondásról van szó, hanem arról, hogy milyen rohadt igénytelenül fordítják a filmeket. Hová lyukad így ki a világ? Mi lesz a következő? A Titanic 2-t Betonkeverő 3-ra fordítják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest